|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2
Lubiłam kiedyś facetów w długich włosach
Teraz mi przeszło całe szczęście. A jak widzę faceta po 40-stce w długich, siwych i rzadziuchnych kudłach to... ![]() Moje kudły też nieznoszą zimy. Niedawno je podcinałam a teraz katuje je codziennymi maskami, olejami itp. I fakt, że długie lepiej się układają. Jak mam do ramion to się wywijają we wszystkie strony i bez prostownicy się nie obejdzie. Jak dłuższe to same się prostują pod własnym ciężarem. Teraz jestem na etapie zapuszczania ale maksymalnie do połowy pleców ![]() A u mnie dzisiaj szaro i ponuro i nic mi się nie chce... |
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też drę jadaczkę
A po dwóch piwach to nawet i tańczę Dotarłam w końcu do domu i obżarłam się pierogami z mięsem ![]() Kuźwa ten zielonogórski łachmyta psuje mi wszystkie plany. Muszę iść do kosmetyczki, ale boję się... na zakupy - boję się..... Z pracy zawsze biegiem do domu i tak wyglądaja moje dni ostatnio. Nie mówiąc juz o wyjściu do baru czy coś... Ale jest szansa, dzisiaj prezydent miasta podniósł nagrodę za złapanie dewianta do 20 tys.
|
#3093 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tak kiedyś też dostałam wyższą ocenę a to, że pierwszy mówi dzień dobry to miłe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buziaki
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wasze zaklęcia są skuteczne. Zaliczyłam...
Ale mam mieszane uczucia - to była zerówka, dostałam 3, mogę jutro jechać i poprawiać no i nie wiem, czy ryzykować, że poprawię na 2 poza tym mam jeszcze na dwa inne egzaminy na które muszę pilnie i intensywnie się uczyć czego nie robię właśnie.... Ech, nie wiem, co z tym fantem...
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że jeśli nic nie stracisz to warto spróbować poprawiać ale to Ty jesteś bardziej zorientowana w tej kwestii ![]() Gratuluję zdanego egzaminu
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogodzę się chyba z faktem, że mimo ogromnego nakładu starań jestem trójkowym studentem. Widocznie jestem ułomna intelektualnie ![]() Idę się w końcu uczyć dalej, bo zaraz z następnym będą problemy
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym była na Twoim miejscu to pewnie byłabym przeszczęśliwa z tego faktu, że jest zaliczone i dałabym sobie spokój Ale jeśli czujesz się na siłach i masz większe ambicje niż ja miałam będąc studentką, to działaj )
|
|
#3098 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to też było dość drętwo... Warszawa się lansuje a ja ze wsi to wiochę robię Cytat:
mnie się on podobał jak był Ogień... wyglądał optymalnie teraz wygląda na chorego.. ale mam nadzieję, że się pozbiera bo fajny z niego chłopak WojtekCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
przystojni, zadbani piękni ahhhh
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do tej pory na studiach głównie tróje zbierałam - czasami coś lepszego wpadło I szczerze mówiąc mam wrażenie, że te oceny nijak miały się do ilości włożonej pracy w opanowanie materiału - czasami wręcz bywało tak: ocena była odwrotnie proporcjonalna do czasu i pracy włożonej w naukę ![]() Cytat:
A i trója to rzeczywiście piękna ocena szczególnie jak liczyło się z dwóją
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2010-02-08 o 18:37 |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teofano - ale co najlepsze, na innych, bardziej "spokojnych" koncertach publika szalała... I mnie długowłosi nie kręcą - brata mam długowłosego i dużo znajomych, ale to kompletnie nie mój typ. Łysych też nie cierpię Ani emo Ale kiedyś w pociągu jechałam z tak przystojnym długowłosym kolesiem, tak po 30, zadbany, ładnie ubrany, no cudeńko, buzia jak z reklamy Chociaż mnie tacy w typie TŻeta mego kręcą - tatuaże, irokez, dredy itp. ( a TŻet najbardziej hehe ale to już za całokształt, nie wygląd)A co do matki - zgadzam się, karę powinna ponieść wyższą. Tak samo jak widziałam wypowiedź matki gwałconej przez ojca dziewczyny - uśmiechnięta do kamer " a co ja miałam zrobić", kiedy własne dziecko przez 10lat własny mąż gwałci i ma z nią dwójkę dzieci.... Jak to co? Dziecko pod pachę i spieprzasz gdzie się da. Do rodziny, do koleżanki, domu samotnej matki, hostelu, gdzie-kur**a-kolwiek, ale nie pozwalasz katować dziecko na największą traumę, jaką może przeżyć. To już nie jest matka. Matka zrobi wszystko, by chronić swoje dziecko. |
|
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Jojla, Pavlinecka_21 nie przejmujcie się. Ja też siedzę i się uczę a stypendium naukowe miałam tylko po 1 roku. Takie jest życie uczciwego studenta, który się uczy zamiast ściągać. Swoją drogą mam koleżankę, która chwaliła się 5.0, które dostała bo ściągała a chwaliła się jakby się nauczyła. Przykro jak się tego słucha.
A ja sobie "zimuję" u Rodziców. Dziś z Mamą odkopywałyśmy podjazd spod śniegu. Niezły ubaw przy tym miałyśmy... |
|
|
|
#3102 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czyli tylko ja jestem dziwna... ale co ja poradzę... ahhh mam słabość mój pan mechanik w cywilu jest też taki ładny, zadbany, długowłosy, d0brze ubrany i wydziarany piękny.... ale ma ze 40 lat :PCytat:
Cytat:
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Teofano jesteś boska ![]() Cytat:
|
|
#3104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do poprawy to już sama musisz zdecydować, i jedno i drugie wyjście ma zarówno plusy jak i minusy - kwestia tego które Cię bardziej przekonują ![]() Cytat:
w wielu kwestiach musieliśmy się dotrzeć, wypracować kompromisy. W jednej i drugiej głowie pojawiały się myśli o rozstaniu... ale teraz, kiedy od dłuższego czasu to wszystko minęło, jest naprawdę super. Świetnie nam się razem żyje i mieszka - żyjemy tak jak chcemy, bez wtrącania się rodziców chociażby Zaletą to jest, że oboje z TŻ nienawidzimy "klatek", nie spędzamy ze sobą każdej chwili razem, imprezujemy raz wspólnie a raz na babskich/męskich wieczorach To jest mega ważne w takim mieszkaniu razem, bo sprawia, że chce się w nim razem przebywać Trochę jednak "znam" już Twój związek z Twoich opisów i myślę, że akurat Ty i Twój TŻ też nie mielibyście takich problemów ![]() Cytat:
) rozmowie psychologa z taką "mamuśką", jej córka kilka dni wcześniej przyjęta to szpitala, silne zaburzenia nabyte, wielokrotnie gwałcona o wielu lat przez ojca/brata/wujka... koszmar najgorszej kategorii, bo jeszcze urodziła dziecko - nie widziałam go - ale ponoć tak zdeformowane przez ten "chory" materiał genetyczny że prawie nie przypomniało człowieka... zmarło kilka dni po urodzeniu. Dramat niesamowity, młoda dziewczyna psychicznie zniszczona totalnie, praktycznie beznadziejny przypadek... a ta durna matka na pytanie o jej brak reakcji dopieprzyła: "no pani, co to takiego, mężczyzna se musi użyć..." słuchajcie myślałam, że jak dopadnę do suki, to ja rozerwę na strzępy. Wybaczcie język, ale na coś takiego to po prostu brak określeń.niestety taka kastracja niewiele pomoże, bo większość z nich nie potrzebuje tego "narzędzia" (tak jak gdzieś wyżej pisałaś podstawa to poniżenie i upokorzenie kobiety, tylko mały procent gwałcicieli robi to z powodu zaspokojenia takiego popędu seksualnego w głównym znaczeniu) - równie dobrze może to zrobić np. butelką. Ale kastracja chemiczna już daje nadzieję, raczej się do niej skłaniam. |
||||
|
|
|
#3105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odpoczywasz na feriach w domu? I widzisz ja stypendium naukowego na studiach nie miałam w ogóle I też przykro się mi słucha jak ja zakuwałam kilka nocy z rzędu i ledwo zdałam a ktoś ściągał i dostał lepszą ocenę - ale wychodzę z założenia, że dla mnie jest ważne to co się nauczę a to na ile ktoś to ceni to jego sprawa ![]() Cytat:
No i co później sobie indeks oprawią w ramkę i powieszą na ścianie? Moja mama kiedyś przypadkiem odkopała swój indeks i sama się dziwiła, że tego nie wyrzuciła ![]() Cytat:
Jak se musi ulżyć to trzeba mu było dać a od dzieci wara. Normalnie wierzyć mi się nie chce, że można tak myśleć i nie widzieć w tym nic złego
|
|
#3106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hehehe to tak jak ja. Ja wychowana na woodstocku więc jestem koncertowa dziewczyna
Mi do tańców nawet piwa nie trzeba. Ale kazde wyjście do pubu kończy się zaniemówieniem... dosłownie. Moje struny głosowe nie lubią dymu papierosowego i odmawiają posłuszeństwa. Cytat:
![]() Ja bym brała 3. Ale jak dziewczyny pisały sama musisz zdecydować czy zależy Ci na wyższej ocenie bo wiesz, że umiesz czy wolisz przyłożyć się do następnego egzaminu. Oceny nie są odzwierciedleniem wiedzy, to wiadomo od dawna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zabiłabym sucz... |
||||
|
|
|
#3107 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym że mieszkanie, to jest nieco większy kaliber, bo w sumie SNP np sama się czasami zastanawiam dlaczego mi odpier... On, biedny popatrzy uśmiechnie się i powie "i tak cie lubię"... no ale też ile razy można to znosić? Ja wolę poczekać trochę, żeby nie było wymówek że przez to jego wspólne mieszkanie nie stać nas na kino czy coś tam ale dzięki za słowa otuchy Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#3108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
łooo mam głupawkę cały wieczór spędziłam na czytaniu publikacji i miałam zacząć pisać jedną ale to czytanie zupełnie mnie psychicznie wykończyło i mam teraz głupkowaty humor TŻ siedzi i się patrzy na mnie jak na wariatkę
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie pierogi z mięsem prześladowały od dwóch tygodni
W końcu ubłagałam siostrę, żeby się nade mną zlitowała i mi zrobiła. Z resztą siedzi teraz cały czas w domu to stała się główna kucharką i dogadza nam wszystkim. Niby fajnie, ale boję się jak ja niedługo będę wyglądać po takich smakołykach ![]() Cytat:
Nie nadaje się na powieszenie na ścianie. Ta moja koleżanka, o której pisałam na pewno była nieszczęśliwa. Jej życie kręciło się tylko wokół studiów... Temat z nią: nauka, nauka, nauka.... Wiecznie przerażona, bo tego na pewno nie zda, tego nie umie, nie rozumie... Na głupie kolokwium uczyła się tydzień przed... wkuwała wszystko na pamięć... A ja uważam, że nie można dać się zwariować Nie lubię takich ludzi, dla których studia to najważniejsza rzecz na świecie. Z takimi ludźmi nie ma o czym gadać ![]() Cytat:
Głupawka - fajny stan ![]() U mnie w domu dziwnie na mnie patrzą jak siedzę spokojnie ![]() No nic... trzeba zacząć ciężko pracować, by na chleb zarobić ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj zaspałam wyłączyłam budzik i urwał mi się film no ale może mnie nikt nie ukatrupi jak się pojawię na wydziale trochę później ![]() Cytat:
ja generalnie czasami miewam odchyły ale jak mam głupawkę to naprawdę jest ze mną źle ![]() Miłego dnia
|
|
#3111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jeśli nie trzymacie jeden drugiego na smyczy związek na takich zasadach to w ogóle osobny rozdział na dłuuuugą rozmowę. pytanie tylko, czy jesteś gotowa na taki i krok i czy go potrzebujesz, bo jeśli nie, to naprawdę nie ma się co śpieszyć. Cytat:
Ja specjalizuję się jednak bardziej na psychologa pracy i organizacji, bliżej mi mentalnie do biznesu, szkoleń, reklamy, kształtowania wizerunku itd., więc raczej nie będę musiała się z takimi sprawami jak ta mierzyć każdego dnia. Nie ukrywam jednak, że takie sytuacje umocniły mnie, żeby nie zostawać takim typowym klinicystą - ciężko mi nabrać dystansu do takiej sytuacji i po prostu zdaję sobie sprawę, że mogłabym łamać punkt po punkcie zawodowy kodeks etyczny Cytat:
![]() Teofano, załóżmy partię ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() niedługo zmykam zafarbować łepetynę, chociaż nie chce mi się wychodzić z domu, bo mimo, że słonko świeci, to stacja pogodowa pokazuje -9 |
||||
|
|
|
#3112 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to jest chyba normalna postawa a Symetria od 3 dni za mną chodzi i może w końcu ją zobaczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale stwierdziłam, że w końcu kiedyś wszyscy spotkamy się w tym miejscu i raczej to nie dla mnie. Jestem zbyt zasadnicza chyba... ja mam strasznie silną osobowość i potrafię manipulować ludźmi i nie wiem czy to dobry zestaw dla kogoś kto ma pomagać. Mój kolega jest z dziewczyną, której mama jest psychologiem... został przeanalizowany i opowiadał, że bał się cokolwiek zrobić żeby nie zostać odebrany jakoś negatywnie a ta Twoja psychologia to całkiem ciekawa sprawa ![]() Cytat:
Ta załóżmy partię a potem ktoś mi powie "wykształciuchu" :P Chociaż jak byłam kiedyś na debacie to mi zaproponowano wstąpienie do partii X..kto wie...może byłabym teraz w sejmie <lol2> Cytat:
ja osobiście nie rozumiem jak można się stresować, że dostało się 4,5 ![]() Cytat:
właśnie popijam kawkę i stwierdzam, że wyleczyłam się miłego dnia
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamiast się uczyć od rana biegam po sklepach, kupiłam i wysłałam walentynkę
i filet z flądry , który zaraz będę smażyć ![]() A książka leży i krzyczy... A niech sobie krzyczy
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natchnienia nie mam na nic. Ostatnio nawet z domu mi się wychodzić nie chce. Zdziadziałam czy co? |
|
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Polecam, film z serii trudnych dosyć ale uważam, że wart obejrzenia. No to fajnie, że się wyleczyłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet się zaczęłam zastanawiać czy ja kiedykolwiek czegoś takiego jak natchnienie doświadczyłam ![]() Ale chyba nie jest ze mną najgorzej - dzisiaj na wydziale zabrałam się w końcu za pisanie publikacji - póki co jeden wielki bełkot i podejrzewam, że gramatycznie i stylistycznie makabra ale jestem zadowolona, że zaczęłam tworzyć Tylko moja biedna magisterka chyba się obrazi bo nie mam na nią ostatnio czasu ![]() Buziaki P.S. Uwielbiam popołudniu pić kawę i buszować po wizażu
|
|
#3116 | |||
|
Zakorzenienie
|
haaaj
![]() Cytat:
jak leżałam w szpitalu to na sali obok leżała kobieta która urodziła chłopczyka uzależnionego od alkoholu a sama nie była w stanie powiedziec lekarzom kiedy ostatni raz rodziła (a to było jej 4 dziecko). nawet sobie nie wyobrażacie jakie to uczucie słuchać płaczu dziecka którego matka zamiast podstawiac je do piersi chrapie w najlepsze na łóżku. normalnie miałam ochote ją Cytat:
a ja sie głupia zgodziłam Teo ja też nie wiem na czym polega trend ścinania włosów po ślubie ale zrobiłam tą samą głupotę Cytat:
![]() ||||||||||||||||||||||||| ||||||||||| byłam dziś u dentystki, zaleczyłam pierwszy ubytek. bez znieczulenia się nie obeszło jeszcze dwa ![]() A tak poza tym ( Teo nie czytaj tego
|
|||
|
|
|
#3117 | |||
|
Zadomowienie
|
no mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane :P
też się cieszę... hehehe ![]() Cytat:
Widzisz jak to jest... dla Ciebie Ola jest na 1 miejscu, a tamta ma swoje dziecko daleko i głęboko... Cytat:
a akurat Rihanna ma zawsze super włosy... może nie na codzienne wypady, ale ładnie ma zawsze ścięte włosy i mówi to zboczeniec na tle włosowym Cytat:
:P a ja jutro robię ciacho drożdżowe z cynamonem :P a teraz idę wykminić jakieś kolacje czy coś
|
|
|
#3118 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny !
![]() Siedze w pracy na lunchu, i pomyslalam sobie ze napisze kilka slow, bo znow pozniej z zaleglosci sie nie wygrzebie Cytat:
I odpowiedz w sprawie szczepionki. Ja ogolnie jestem anty, jesli chodzi o wszystkie leki, wspomagacze itp. a co dopiero mowic o takiej szczepionce ktora niewiadomo jakie efekty bedzie miala za xx lat. W dodatku czytalam ze najskuteczniejsza jest gdy sie zaszczepi przed rozpoczeciem wspolzycia, wiec potencjalnie dla mnie jest juz za pozno ![]() Cytat:
Niedlugo wiosna.... a pozniej znienawidzone przezemnie lato.... chociaz za wiosna tez nie przepadam bo dopadaja mnie wszystkie mozliwe alergie, i chodze z czerwonymi oczami plus kicham jak najeta... Cytat:
bo miesni to u mnie nie ma ![]() Hehehe, ty to masz fajne przygody ![]() Cytat:
![]() I podziwiam za odwage. Mnie osobiscie nie kreca tatuaze, ale patrze z podziwem na osoby ktore wiedza czego chca, jaki konkretny tatuaz chca, itp. Bo jest roznica w kaprysowym zrobieniu sobie tatuazu, a w zrobieniu tatuazu ktory cos symbolizuje i ma dla nas znaczenie. Opiniami sie nie przejmuj Cytat:
Moje babcie zostaly w Polsce. I mimo ze jakos specjalnie nie mialam dobrego kontaktu z nimi, teraz zaczyna mi ich brakowac. Jedna babcia ma Alzhimera, dotarlo do mnie calkiem niedawno ze juz nie powtorzy mi tych wierszykow ktore mnie uczyla gdy bylam mala, nie zaspiewa tych piosenek... a ja ich niestety juz nie pamietam, i nie bede mogla przekazac moim dzieciom.... Cytat:
U nas jest koncert Ira za tydzien i wlasnie zastanawiam sie czy isc.... nie jestem jakas specjalna fanka, ale znam kilka ich piosenek, i sa calkiem fajne ![]() Sweet, czy dbasz jakos specjalnie o wlosy w trakcie zapuszczania? Bo ja tez jestem na tym etapie - teraz mam znienawidzona przezemnie dlugosc - wlosy po ramiona, i wydaje mi sie ze stanely w miejscu i nie chca rosnac... moze potrzebuja jakiejs stymulacji ![]() Cytat:
tez skonczylam psychologie pracy i organizacji, ale bardziej kreci mnie psychologia czlowieka, szczegolnie abnormal psychology. Az zostawilam sobie notatki i ksiazke z tej klasy, tak mnie zafascynowal ten temat. Wprawdzie, wiem ze ma to tez duzo wspolnego z wykladowca - moja profesorka potrafila swietnie wykladac material, z tad tez pewnie moje wieksze zrozumienie tematu. ale tez nie widze sie w roli psychologa/psychiatry na caly etat - to tak bardziej jako hobby, bo mam za slabe nerwy na coniektore przypadki.Dobra, cos jeszcze mialam pisac, ale jak spojrzalam ile naklepalam, to juz lepiej zamilkne zobacze co Wy macie ciekawego do napisania po calym dniu
|
|||||||
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast się uczyć zakończyłam właśnie akcję format
![]() Komputer chodzi jak marzenie, a ja nie mam Office'u Nie wiem, jak to się stało, że o tym nie pomyślałam, ale jak kupiłam kompa to miałam wgrany... I co ja teraz zrobię? moje wszystkie materiały do szkoły mam w Wordzie |
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo to rosną... widzę różnicę. Mam wrażenie, że mi włosy jakoś wyjątkowo szybko rosną. Myślę, że Evangeline mogłaby Ci jakimiś radami rzucić, bo z tego co pamiętam to włosowa maniaczka A do jakiej długości usiłujesz zapuścić?Cytat:
Ja bardzo lubie długie posty Do jutra dziewczynki Idę się zaraz kąpać i do spania.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Teraz mi przeszło całe szczęście. A jak widzę faceta po 40-stce w długich, siwych i rzadziuchnych kudłach to... 

A po dwóch piwach to nawet i tańczę

Zabiłabym sucz...

Nie wiem, jak to się stało, że o tym nie pomyślałam, ale jak kupiłam kompa to miałam wgrany... I co ja teraz zrobię? moje wszystkie materiały do szkoły mam w Wordzie