Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 20:45   #1351
cate_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
No własnie ja go kupiłam zanim w ciążę zaszłam.
My nie zdążyliśmy wszystkiego dobrze zaplanować a już się udało więc do głowy by mi nie przyszło już coś kupować
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
muszę to napisać:
MAM CIEPŁO

jutro dojdzie do tego jeszcze ciepła woda i będzie git. od razu zabieram się za ogarnianie tego chaosu.
Super
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:51   #1352
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Body w Auchan http://www.auchan.pl/promocje-auchan4.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:15   #1353
Edzia400
Zakorzenienie

http://www.allegro.pl/item901438948_...chim_tiul.html

dziewczyny opłaca sie czy nie ??

wiecie co mnie chyba wzieła jakas depresja ciążowa
wszystko widze w ciemnych barwach ogladam rzeczy na allegro i nie wiem co mam kupic i wogóle jakos mi smutno i źle

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:44   #1354
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item901438948_...chim_tiul.html

dziewczyny opłaca sie czy nie ??

wszystko widze w ciemnych barwach ogladam rzeczy na allegro i nie wiem co mam kupic i wogóle jakos mi smutno i źle
Bardzo ładna posciel.Ja mam tą w pomarańczowe bociany.
Ja też miałam taka depresje gdy chciałam wszystko kupić w jeden weekend. Pod koniec wybierania i przegladania wszystkich stron na allegro miałam dosć.Wszystko mi sie mieszało i odechciało mi się zakupów. No ale kolejnego dnia po pracy przejżałam wszystkie obserwowane aukcje i wybrałam z tego co potrzebowałam.Wiele aukcji skasowałam.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:30   #1355
Edzia400
Zakorzenienie

http://www.allegro.pl/item909593628_...im_szyfon.html dziewczyny co byscie wybrały z tych poscieli dla dziewczynki

nie wiem dlaczego na mozilli nie pokazuja mi sie wszystkie obrazki na explorerze wszystkie ?

i lecem spac bo troszku sie chyba na tym alegro zasiedziałam a i tak nic nie wybrałam masakra jakas dzis

dobranoc

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 08:15   #1356
kropka75
Zakorzenienie

Dzień dobry miłe panie...

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja za robienie pączków czy ciast drożdżowych sie nie zabieram
Ale wezmę od niej przepis na pączki, co bym miała i kiedyś może zrobię
Weź weź, jak kiedyś spróbujesz, będzie ciężko przestać.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Kropko, z ciekawości weszłam na Twój profil, gdzie zamieszczasz swoje przepisy...i zastanawiam się po co mi to było Normalnie ślinka mi prawie po brodzie cieknie Zaraz chyba polecę do kuchni upichcić jakieś rogaliki z marmoladą albo kruche ciasto z budyniem i dżemem

Ale dziewczyny kusicie z tymi przepisami

PS. nigdy nie robiłam nic z gotowego ciasta francuskiego W sklepie widziałam coś co było opisane jako ciasto francuskie, ale nie wiem czy to właśnie w przepisach o takie chodzi: wyglądało jak papier do pakowania kanapek, takie w rulonik zwinięte...to takie się kupuje?
Smacznego.

Tak, to takie się kupuje.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Hm.. grubości ok 0,5 cm. coś jak placki z jabłkami.. i na wielkośc też cos takiego.

Ooo.. jutro na obiad placki z jabłkami
Wczoraj robiłam...

Przekopałam mój kajet z przepisami, bo coś mi świtało i mam podobny przepis, na większą ilość placków i z jabłkami oraz serem. Nigdy go nie wypróbowałam, bo w przepisie koleżanka (autorka) dorzuciła pół łyżeczki sody, a mój mąż po niej cierpi.

Zrobiłam wg Twojej modły, bez sody i... no padłam po prostu. Najlepsze racuchy jakie w życiu jadłam. I pierwsze po których mój mąż nie miał zgagi.

Dziś zrobię tak samo ciasto z jabłkami, też bez sody - mam nadzieję, że ciężar jabłek nie ma tu wpływu na ciasto i będzie takie samo puchate. Bomba przepis!

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ja po babci zgarnęłam zeszyt z przepisami
To masz dobrze. Moja babcia miała przepisy... w głowie. Jak ją pytałam to zawsze mówiła: a tak na oko.
I wszystko tak robiła. Mąkę sypała z dużego słoja, jak jej się sypło tak było idealnie. Biszkopty nawet na oko piekła i rosły jej na 8cm wysokie.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Od początku ciąży przytyłam niecałe 7 kg.
Kurcze boję się, że mogę mieć cukrzycę ciążową
A czemuż?

Cytat:
Kropko a ja znów do ciebie

odebrałam wyniki krwi i moczu powiedz mi co o nich myslisz
Krwinki białe
WBC-11.8 norma 10.8 (przeczytałam ze u kobiet w ciazy szczególnie na poczatku 3 trymestru jest to normalne i jak jest lekko podwyzszone to ok )
wart b.NEUT-8.78 norma 8.0
% NEUT-74,5 norma 74,0

WART b. LYMPH w normie
% LYMPH- 16,5 norma 19,90-48,0
i potem %LIC 1,7 - norma 0,0-1,5
To prawda, w ciąży może być leukocytoza wyżej i pojawiają się nierówności pomiędzy Neut a Lymph. Jeśli nie są jakieś mega złe i nic za tym więcej nie idzie, to spoko.

Cytat:
Krwinki czerwone
RBC -od ostatniego razu troche poszły do góry z 3.63 na 3,70 ale to i tak za nisko
HGB tak samo ostatnio było 11.4 a teraz 11.6
HCT z 34.8 poszedł do góry na 35.7
11,6 to wcale nie zła hemoglobinka na ciążę, nie ma się co martwić. Ery idą w ślad za nią. HCT zawsze będzie niższy, bo zwiększa się ilość osocza w ciąży.

Cytat:
mocz osad
nabłonki płaskie - pojedyncze w preparacie
nabłonki okragłe - nieobecne
sluz nieliczne pasma w preparacie
leukocyty 1-3 w polu widzenia
ertrocyty swieze nieobecne
Siurki pikne.

Cytat:
kurcze boje sie bo nigdy az takich wynikow nie miałam w piatek ide dopiero do gin martwie sie ta krwia tzn tymi białymi krwinkami
ja nawet nie odczuwam zmeczenia nic mnie nie boli nie jestem senna nic z tych rzeczy ostatnio tylko ciagle czuje parcie i latam do wc i mam straszne suchoty ciagle bym piła i nie potrafie ugasic pragnienia
Masz normalne ciążowe wyniki, bez nerw.

Większość ciężarówek, których krwicę badałam zaczyna ciążę z leuko powyżej 8-9tys, a potem idzie w górę. To naturalne.
Pogadaj z lekarzem na kontroli jak on to widzi, ale mnie uczono, że to wzrost fizjologiczny.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-02-10 o 08:18
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 08:55   #1357
velluto
Zadomowienie

Witam
Dziewczyny mam prośbę

Znów jestem trochę przeziębiona i wybieram się dziś do lekarza. Bede chcicała wziąść L4 na kilka dni. Ostatnio lekarz internista odmówił mi wystawienia L4 ciążowego, bo powiedział, że tylko ginekolog może takie wystwić. Potem czytałam tutaj na forum, ktoś pisał, że dostał takie zwolnienie od internisty Dzwoniłam do ZUSu, żeby się w końcu dowiedzieć jak to jest - kazali pytać lekarza, oni nic nie wiedza który lekarz może wystawić takie zwolnienie. Szukałam w necie, nic nie ma
Więc jak to naprawdę jest z tymi zwolnieniami? Czy lekarz ogólny (internista) może wystawić zwolnienie L4 ciążowe z symbolem B?
Będę wdzięczna za wszelkie info
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 09:01   #1358
annLee
Zakorzenienie

heloł
o jakichś 2tyg,próbuję Was nadrobić,ale nie daję rady
nie dość,ze nowy wątek to lecicie strasznie z koksem
ale fajnie się czyta

niesamowite jak niektórym z Was się płcie dzieciaczków zmieniły!

3mam kciuki za te co powiinny leżeć i odpoczywać

u nas wszystko oki,wczoraj miałam połowkowe
śliczna dziewczynka
wszystko pomierzone i zaobserwowane prawidłowe
ufff....

no i jakie smakołyki tu pieczecie ! dobrze,ze nie mam za dużo czasu,bo ja podatna na pichcenie i pieczenie

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 09:12   #1359
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny mam prośbę

Znów jestem trochę przeziębiona i wybieram się dziś do lekarza. Bede chcicała wziąść L4 na kilka dni. Ostatnio lekarz internista odmówił mi wystawienia L4 ciążowego, bo powiedział, że tylko ginekolog może takie wystwić. Potem czytałam tutaj na forum, ktoś pisał, że dostał takie zwolnienie od internisty Dzwoniłam do ZUSu, żeby się w końcu dowiedzieć jak to jest - kazali pytać lekarza, oni nic nie wiedza który lekarz może wystawić takie zwolnienie. Szukałam w necie, nic nie ma
Więc jak to naprawdę jest z tymi zwolnieniami? Czy lekarz ogólny (internista) może wystawić zwolnienie L4 ciążowe z symbolem B?
witam, mi wypisał od reki lekarz ogólny 2 tygodnie chorobowego z literką "B" byłam dosłownie 3 minuty w gabinecie.powiedziałam który miesiąc i że mam bóle kregosłupa a praca siedząca.Powiedz że twój ginekolog na urlopie więc gdzie masz iść???trzymam kciuki

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 09:18   #1360
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Dziewczyny mam prośbę

Kod B oznacza niezdolność do pracy PRZYPADAJĄCEJ NA CZAS CIĄŻY.
Proponuję skargę do kierownika przychodni, jeśli Ci nie zechce dać takiego kodu. To absurd.
Jesteś w ciąży i jeśli internista orzeka niezdolność do pracy, to ten kod musi dać.

Co innego jeśli w ogóle nie zechce dać L4. Tu jest siła wyższa, bo nic nie zrobisz jak stwierdzi zdolność.

Stary 2010-02-10, 09:25   #1361
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Witam
Dziewczyny mam prośbę

Oczywiście, że może, a nawet musi To nie jego chciał/niechciał, tylko przepis prawny.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
heloł
ale fajnie się czyta

śliczna dziewczynka
ufff....

no i jakie smakołyki tu pieczecie ! dobrze,ze nie mam za dużo czasu,bo ja podatna na pichcenie i pieczenie

Gratuluję

Smacznego życzę wszystkim śniadaniową porą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 09:43   #1362
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.allegro.pl/item909593628_...im_szyfon.html dziewczyny co byscie wybrały z tych poscieli dla dziewczynki
najbardziej podobają mi się owieczki i żyrafi ecru oraz ślimaki 0 te są przeurocze we wszystkich kolorkach

Cytat:
heloł
ale fajnie się czyta

śliczna dziewczynka
ufff....

miło Cię znów widzieć
cieszę się, że wszystko ok.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17087442]Smacznego życzę wszystkim śniadaniową porą [/QUOTE]
ja już po I i II śniadaniu. zjadłam kanapkę razem z małżem, a potem zabrałam się z nim po drodze do pracy. wysadził mnie pod biedronką, zrobiłam zakupki, wróciłam spacerkiem do domu i dopadł mnie głód. a że miałam świeży chlebek, to szybko wsunęłam kilka kanapeczek. gdyby nie to, że ślisko wszędzie, to może bym go podgryzała po drodze

u nas przyjemnie ciepło. aż nie mogę w to uwierzyć, że może tak być. zaraz ruszam nadrabiać zaległości w praniu - wreszcie będzie schło.
wraz ze zmianą temperatury w domu dostałam powera i mam ochotę góry przenosić. trochę tylko ogranicza mnie brak ciepłej wody, ale wytrzymam jeszcze te kilka godzin

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 09:44   #1363
tygrysek99
Raczkowanie

Lea mam prośbę zmień mi prosze na liście - bo jednak doszliśmy z mężem do kompromisu i będzie ZUZIA już na 100% i nie odwołalnie
DZIĘKI
Stary 2010-02-10, 09:49   #1364
margo80
Zakorzenienie

to ja poproszę o wpisanie "CÓRKA"
mam nadzieję, że wkrótce pojawi się tam "HANIA"

a propos rąk, które leczą:
wczoraj, już w ciepełku, leżeliśmy z małżem i miał okazję naprawdę poczuć, jak mała kopie. tym razem nie działał na nią uspokajająco. aż mi się łezka w oku kręci, gdy widzę, jak on szaleje z radości

no i mam przyzwolenie na polowanie na all

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-10, 09:51   #1365
velluto
Zadomowienie

Cytat:
śliczna dziewczynka
ufff....
moje gratulacje

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
witam, mi wypisał od reki lekarz ogólny 2 tygodnie chorobowego z literką "B" byłam dosłownie 3 minuty w gabinecie.powiedziałam który miesiąc i że mam bóle kregosłupa a praca siedząca.Powiedz że twój ginekolog na urlopie więc gdzie masz iść???trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Kod B oznacza niezdolność do pracy PRZYPADAJĄCEJ NA CZAS CIĄŻY.
Proponuję skargę do kierownika przychodni, jeśli Ci nie zechce dać takiego kodu. To absurd.
Jesteś w ciąży i jeśli internista orzeka niezdolność do pracy, to ten kod musi dać.

Co innego jeśli w ogóle nie zechce dać L4. Tu jest siła wyższa, bo nic nie zrobisz jak stwierdzi zdolność.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17087442]Oczywiście, że może, a nawet musi To nie jego chciał/niechciał, tylko przepis prawny.
[/QUOTE]
dzieki dziewczyny
zasięgnęłam jeszcze opinii znajomej, która pracuje w ZUSie. Powiedziała, że gdyby lekarz bardzo się uparł i nie chciał wystawić ciążowego L4 to trzeba donieść zaswiadczenie o ciąży od ginekologa i pracodawca ma obowiązek wyrównać mi wynagrodzenie za te dni do 100%. No to niech tylko teraz spróbują mi wcisnąć zwykłe L4, to

Cytat:
u nas przyjemnie ciepło. aż nie mogę w to uwierzyć, że może tak być. zaraz ruszam nadrabiać zaległości w praniu - wreszcie będzie schło.
wraz ze zmianą temperatury w domu dostałam powera i mam ochotę góry przenosić. trochę tylko ogranicza mnie brak ciepłej wody, ale wytrzymam jeszcze te kilka godzin
czyli koniec kłopotów z ogrzewaniem, oby na długo
Tylko nie przesadź z tymi pracami domowymi
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 09:54   #1366
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny
zasięgnęłam jeszcze opinii znajomej, która pracuje w ZUSie. Powiedziała, że gdyby lekarz bardzo się uparł i nie chciał wystawić ciążowego L4 to trzeba donieść zaswiadczenie o ciąży od ginekologa i pracodawca ma obowiązek wyrównać mi wynagrodzenie za te dni do 100%. No to niech tylko teraz spróbują mi wcisnąć zwykłe L4, to
To fakt, pracodawca wyrównuje. Gorzej jak potem trafia na beton w razie kontroli ZUS.

Ja bym w ogóle nie żądała żadnego zaśw. Dla ciężarnej dok. potwierdzającym ciążę jest karta ciąży. Ale ludzie wymyślają różne dupochrony.

Stary 2010-02-10, 10:06   #1367
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A oto moje zdobycze lumpkowe. No i łóżeczko.
sliczne ciuszki. Lozeczko tez

Cytat:
muszę to napisać:
MAM CIEPŁO

jutro dojdzie do tego jeszcze ciepła woda i będzie git. od razu zabieram się za ogarnianie tego chaosu.
super

Cytat:
pomalu kupisz wszystko co potrzebujesz.
Jak zaczyna sie zakupy to wszystko przeraza i chce sie kupic wszystko na raz ale pogladaj, zapisuj, eliminuj co nie potzrebne a sie nie obejrzysz i bedziesz miala wyprawke

Cytat:
Mi sie podobaja wszystkie jasne kolory

Owieczki ecru, paseczki fioletowe i cukierkowe
misie w koleczka morelowe
baloniki mioddowe
drabinka z misiami na rozowym tle
i wszystkie w krateczke
Jagodowa polana jest okropna dla mnie

Cytat:
śliczna dziewczynka
ufff....

Snilo mi zie dzisiaj, ze kazda z nas ma wyznaczony dyzur przy rodzacej. Zaczelam rodzic i moja dyzurna byla Bydgoszczanka i Daf Dopingowaly mnie jak na meczu....

Milego dzionka

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 10:12   #1368
Konto usunięte

http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html

Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 10:22   #1369
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Większość ciężarówek, których krwicę badałam zaczyna ciążę z leuko powyżej 8-9tys, a potem idzie w górę. To naturalne.
Pogadaj z lekarzem na kontroli jak on to widzi, ale mnie uczono, że to wzrost fizjologiczny.
Mnie lekarz mówił, że w ciąży do 15 tys. jest ok.
Cytat:
wczoraj, już w ciepełku, leżeliśmy z małżem i miał okazję naprawdę poczuć, jak mała kopie. tym razem nie działał na nią uspokajająco. aż mi się łezka w oku kręci, gdy widzę, jak on szaleje z radości

No proszę. Takie maleństwo, a już sobie okręciło tatusia wokół paluszka Jeszcze parę razy go pokopie, to i na Hanię się zgodzi
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 10:24   #1370
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Witam wszystkie mamusie w ten słoneczny dzień

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17069005]Ewo, a do czego inaczej chcesz pokarm odciągnąć? Przeważnie odciąga się po to, by potem móc dziecku podać, np. gdy musisz obesrołka z kimś zostawić. Poza tym wcale nie musisz mieć wystarczającej ilości pokarmu, a na dzień dobry bieganie i szukanie butelki jest chyba frustrujące...[/QUOTE]

: hahaha:

Ja dziś mam wizyte u gina więc zobaczymy co mały wyrabia najlepszego w brzuszku. Dziś rano obudził sie razem z mężem i kopał mnie dosyc mocno ponizej cycków przypomina o sobie jednym słowem. W poniedz miałam robioną glukozę i inne badania jestem tak na rękach pokłuta ze siniaki mam masakryczne ale przeżyłam

Kropeczko Ty kupiłaś dla dzidka tą jakąś emulsje z emolium(?) i powiedz mi czy inne kosmetyki też zamierzasz kupować z tej firmy??? bo zastanawiam się nad kosmetykami Nivea. Z tego co słyszałam to oliwki J&J uczulają bardzo dzieciaczki ale to tylko słyszałam
Lea proszę o zmianę na liście na chłopca Szymon to już nie powinno się zmienić

A jutro juz tłusty nie moge się doczekać od tyg chodzą za mna pączki ale czekałam dzielnie na tłusty Najlepsze jak dla mnie to te z nadzieniem różanym mniamm. A dziś to może szarlotkę upiekę i do tego bita śmietana

A co do pościeli dla dzidka to planuje taką zamówić :
http://www.allegro.pl/item902649089_...00x140_cm.html

Edytowane przez basiawlg
Czas edycji: 2010-02-10 o 10:29 Powód: dop
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 10:30   #1371
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Kropeczko Ty kupiłaś dla dzidka tą jakąś emulsje z emolium(?) i powiedz mi czy inne kosmetyki też zamierzasz kupować z tej firmy??? bo zastanawiam się nad kosmetykami Nivea. Z tego co słyszałam to oliwki J&J uczulają bardzo dzieciaczki ale to tylko słyszałam
Lea proszę o zmianę na liście na chłopca Szymon to już nie powinno się zmienić

A jutro juz tłusty nie moge się doczekać od tyg chodzą za mna pączki ale czekałam dzielnie na tłusty Najlepsze jak dla mnie to te z nadzieniem różanym mniamm. A dziś to może szarlotkę upiekę i do tego bita śmietana
Emulsję, mydło i inne kąpielowe tak, z Emolium. Ale oliwkę do ciała mam Dax dla niemowląt, podobnie taki zwykły krem do pupy i do buzi z filtrem, też Dax.

Jakby młody miał po mnie AZS albo cuś to wszystko pewnie kupię z Emolium, na razie nie szaleję aż tak.

Za mną też chodzą pączki, ale nie piekę, bo jak upiekę to zjem 20 na ciepło. :/
To już jutro? Niedobrze.
A wczoraj tak ładnie oparłam się przyjemności jedzenia słodyczy. /Nie licząc placków z serem od Kardashi z porcją bitej śmietany. /

Stary 2010-02-10, 10:52   #1372
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17088191]http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html

Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.[/QUOTE]
jakie fajoskie... orzech będzie nam idealnie pasował do mebli... i kremowa pościel... chociaż to jeszcze bardziej mi się podoba http://www.allegro.pl/item917315566_...ciel_haft.html

tylko nie wiem co z tymi materacami... kokos... gryka? bosz... znowu dylematy

a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 10:57   #1373
Konto usunięte

No właśnie też mi się bardziej ta aukcja podoba z tymi haftowanymi misiami, spokojniejsze są, nie lubię takich napaćkanych wzorów. Ale też nie ma przybornika, który chciałabym mieć, no i nie ma zapasowej pościeli na poduszkę i kołderkę.

A z powodu biszkopta - gratulacje
Stary 2010-02-10, 10:59   #1374
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Snilo mi zie dzisiaj, ze kazda z nas ma wyznaczony dyzur przy rodzacej. Zaczelam rodzic i moja dyzurna byla Bydgoszczanka i Daf Dopingowaly mnie jak na meczu....

Milego dzionka
ciekawe kto by się trafił mnie
Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
No proszę. Takie maleństwo, a już sobie okręciło tatusia wokół paluszka Jeszcze parę razy go pokopie, to i na Hanię się zgodzi
obyś miała rację

widzę, że większość z Was kupuje pościel z baldachimami. będziecie tego używać?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-10, 11:01   #1375
olivka_7
Zakorzenienie

Ja kupuję kosmetyki z Nivea, w sumie okaże się jak dzidzia będzie reagować. Podobno powinno się kkupować kosmetyki z jednej firmy- serii żeby w razie uczulenia nie mieć problemu z eliminacją.

Moja dzidzia coś dziś mniej szaleje. Wczoraj też spokojniejsza była.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:02   #1376
Konto usunięte

Nie, po prostu jest w zestawie
Stary 2010-02-10, 11:06   #1377
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1708900 5]
a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).[/QUOTE]

Cytat:
widzę, że większość z Was kupuje pościel z baldachimami. będziecie tego używać?
Może z racji kompletów trochę?

Ja szukałam bez, bo to tylko zbiornik kurzu, nie lubię takich gadżetów, choć wygląda to słodko, nie powiem.

Stary 2010-02-10, 11:07   #1378
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17089146]No właśnie też mi się bardziej ta aukcja podoba z tymi haftowanymi misiami, spokojniejsze są, nie lubię takich napaćkanych wzorów. Ale też nie ma przybornika, który chciałabym mieć, no i nie ma zapasowej pościeli na poduszkę i kołderkę.

A z powodu biszkopta - gratulacje [/QUOTE]

ja sobie pościel bez problemu zmajstruję, mam maszynę do szycia

a baldachimu zamierzam używać. nasza sypialnia ma okna na południe. słońce daje nam mocno czadu, zwłaszcza w zimie jak jest nisko. jak zasłonię rolety z kolei to jest ciemno jak w grobowcu. a taki baldachim odrobinkę osłoni dzidzię, może nie dużo, ale zawsze.
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:08   #1379
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Cytat:

nie wiem dlaczego na mozilli nie pokazuja mi sie wszystkie obrazki na explorerze wszystkie ?

i lecem spac bo troszku sie chyba na tym alegro zasiedziałam a i tak nic nie wybrałam masakra jakas dzis

dobranoc
Ciuchcia i owieczki są najładniejsze.

Cytat:
to ja poproszę o wpisanie "CÓRKA"
mam nadzieję, że wkrótce pojawi się tam "HANIA"

Gratuluje córci. No to teraz zaszalejesz z zakupami.
A u mnie dzis rano słońce za pół godziny spadł lekki śnieg a teraz wieje.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:25   #1380
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1708900 5]jakie fajoskie... orzech będzie nam idealnie pasował do mebli... i kremowa pościel... chociaż to jeszcze bardziej mi się podoba http://www.allegro.pl/item917315566_...ciel_haft.html

tylko nie wiem co z tymi materacami... kokos... gryka? bosz... znowu dylematy

a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).[/QUOTE]

Dziewczyny, ale robicie smaku tymi łakociami A ja ostatnio mam faze na słodkie (może to jednak dziewczynka? ) Zrobiłam wafle z gotowanym mlekiem skondensowanym i już nie ma pół paczki a mój mąż skosztował tylko maleńki kawałeczek . I mam dziś ambitny plan robienia faworków (pierwszy raz w życiu).

Esmerald sea bardzo ładna pościel Ja myślałam nad taką http://www.allegro.pl/item906782156_..._promocja.html "Air teddy orange"albo "Puppet yellow".

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości