|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
My nie zdążyliśmy wszystkiego dobrze zaplanować a już się udało więc do głowy by mi nie przyszło już coś kupować
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Body w Auchan http://www.auchan.pl/promocje-auchan4.html
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item901438948_...chim_tiul.html
dziewczyny opłaca sie czy nie ?? wiecie co mnie chyba wzieła jakas depresja ciążowa wszystko widze w ciemnych barwach ogladam rzeczy na allegro i nie wiem co mam kupic i wogóle jakos mi smutno i źle
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam taka depresje gdy chciałam wszystko kupić w jeden weekend. Pod koniec wybierania i przegladania wszystkich stron na allegro miałam dosć.Wszystko mi sie mieszało i odechciało mi się zakupów. No ale kolejnego dnia po pracy przejżałam wszystkie obserwowane aukcje i wybrałam z tego co potrzebowałam.Wiele aukcji skasowałam. |
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item909593628_...im_szyfon.html dziewczyny co byscie wybrały z tych poscieli dla dziewczynki
nie wiem dlaczego na mozilli nie pokazuja mi sie wszystkie obrazki na explorerze wszystkie ? i lecem spac bo troszku sie chyba na tym alegro zasiedziałam a i tak nic nie wybrałam masakra jakas dzis dobranoc
|
#1356 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry miłe panie...
Cytat:
Cytat:
Smacznego. Tak, to takie się kupuje. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Przekopałam mój kajet z przepisami, bo coś mi świtało i mam podobny przepis, na większą ilość placków i z jabłkami oraz serem. Nigdy go nie wypróbowałam, bo w przepisie koleżanka (autorka) dorzuciła pół łyżeczki sody, a mój mąż po niej cierpi. Zrobiłam wg Twojej modły, bez sody i... no padłam po prostu. Dziś zrobię tak samo ciasto z jabłkami, też bez sody - mam nadzieję, że ciężar jabłek nie ma tu wpływu na ciasto i będzie takie samo puchate. Bomba przepis! ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- To masz dobrze. Moja babcia miała przepisy... w głowie. Jak ją pytałam to zawsze mówiła: a tak na oko. I wszystko tak robiła. Mąkę sypała z dużego słoja, jak jej się sypło tak było idealnie. Biszkopty nawet na oko piekła i rosły jej na 8cm wysokie. ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ery idą w ślad za nią. HCT zawsze będzie niższy, bo zwiększa się ilość osocza w ciąży. Cytat:
Cytat:
![]() Większość ciężarówek, których krwicę badałam zaczyna ciążę z leuko powyżej 8-9tys, a potem idzie w górę. To naturalne. Pogadaj z lekarzem na kontroli jak on to widzi, ale mnie uczono, że to wzrost fizjologiczny.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-10 o 08:18 |
||||||||
|
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziewczyny mam prośbę ![]() Znów jestem trochę przeziębiona i wybieram się dziś do lekarza. Bede chcicała wziąść L4 na kilka dni. Ostatnio lekarz internista odmówił mi wystawienia L4 ciążowego, bo powiedział, że tylko ginekolog może takie wystwić. Potem czytałam tutaj na forum, ktoś pisał, że dostał takie zwolnienie od internisty Dzwoniłam do ZUSu, żeby się w końcu dowiedzieć jak to jest - kazali pytać lekarza, oni nic nie wiedza który lekarz może wystawić takie zwolnienie. Szukałam w necie, nic nie ma ![]() Więc jak to naprawdę jest z tymi zwolnieniami? Czy lekarz ogólny (internista) może wystawić zwolnienie L4 ciążowe z symbolem B? Będę wdzięczna za wszelkie info
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() o jakichś 2tyg,próbuję Was nadrobić,ale nie daję rady nie dość,ze nowy wątek to lecicie strasznie z koksem ale fajnie się czyta niesamowite jak niektórym z Was się płcie dzieciaczków zmieniły! ![]() 3mam kciuki za te co powiinny leżeć i odpoczywać ![]() u nas wszystko oki,wczoraj miałam połowkowe śliczna dziewczynka wszystko pomierzone i zaobserwowane prawidłowe ufff.... no i jakie smakołyki tu pieczecie ! dobrze,ze nie mam za dużo czasu,bo ja podatna na pichcenie i pieczenie ![]() |
|
|
|
#1359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuję skargę do kierownika przychodni, jeśli Ci nie zechce dać takiego kodu. To absurd. Jesteś w ciąży i jeśli internista orzeka niezdolność do pracy, to ten kod musi dać. Co innego jeśli w ogóle nie zechce dać L4. Tu jest siła wyższa, bo nic nie zrobisz jak stwierdzi zdolność. |
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie jego chciał/niechciał, tylko przepis prawny. Cytat:
![]() Smacznego życzę wszystkim śniadaniową porą
|
||
|
|
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszę się, że wszystko ok. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17087442]Smacznego życzę wszystkim śniadaniową porą [/QUOTE]ja już po I i II śniadaniu. zjadłam kanapkę razem z małżem, a potem zabrałam się z nim po drodze do pracy. wysadził mnie pod biedronką, zrobiłam zakupki, wróciłam spacerkiem do domu i dopadł mnie głód. a że miałam świeży chlebek, to szybko wsunęłam kilka kanapeczek. gdyby nie to, że ślisko wszędzie, to może bym go podgryzała po drodze ![]() u nas przyjemnie ciepło. aż nie mogę w to uwierzyć, że może tak być. zaraz ruszam nadrabiać zaległości w praniu - wreszcie będzie schło. wraz ze zmianą temperatury w domu dostałam powera i mam ochotę góry przenosić. trochę tylko ogranicza mnie brak ciepłej wody, ale wytrzymam jeszcze te kilka godzin
|
||
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Lea mam prośbę zmień mi prosze na liście - bo jednak doszliśmy z mężem do kompromisu i będzie ZUZIA już na 100% i nie odwołalnie
![]() DZIĘKI
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
to ja poproszę o wpisanie "CÓRKA"
mam nadzieję, że wkrótce pojawi się tam "HANIA" ![]() a propos rąk, które leczą: wczoraj, już w ciepełku, leżeliśmy z małżem i miał okazję naprawdę poczuć, jak mała kopie. tym razem nie działał na nią uspokajająco. aż mi się łezka w oku kręci, gdy widzę, jak on szaleje z radości ![]() no i mam przyzwolenie na polowanie na all |
|
|
|
#1365 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie jego chciał/niechciał, tylko przepis prawny. [/QUOTE] dzieki dziewczyny zasięgnęłam jeszcze opinii znajomej, która pracuje w ZUSie. Powiedziała, że gdyby lekarz bardzo się uparł i nie chciał wystawić ciążowego L4 to trzeba donieść zaswiadczenie o ciąży od ginekologa i pracodawca ma obowiązek wyrównać mi wynagrodzenie za te dni do 100%. No to niech tylko teraz spróbują mi wcisnąć zwykłe L4, to ![]() Cytat:
Tylko nie przesadź z tymi pracami domowymi
|
||||
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym w ogóle nie żądała żadnego zaśw. Dla ciężarnej dok. potwierdzającym ciążę jest karta ciąży. Ale ludzie wymyślają różne dupochrony.
|
|
|
|
|
#1367 | ||||
|
Zadomowienie
|
sliczne ciuszki. Lozeczko tez
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak zaczyna sie zakupy to wszystko przeraza i chce sie kupic wszystko na raz ale pogladaj, zapisuj, eliminuj co nie potzrebne a sie nie obejrzysz i bedziesz miala wyprawke Cytat:
Owieczki ecru, paseczki fioletowe i cukierkowe ![]() misie w koleczka morelowe baloniki mioddowe drabinka z misiami na rozowym tle i wszystkie w krateczke ![]() Jagodowa polana jest okropna dla mnie ![]() Cytat:
![]() Snilo mi zie dzisiaj, ze kazda z nas ma wyznaczony dyzur przy rodzacej. Zaczelam rodzic i moja dyzurna byla Bydgoszczanka i Daf Dopingowaly mnie jak na meczu....![]() Milego dzionka
|
|
#1368 |
|
Konto usunięte
|
http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html
Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze parę razy go pokopie, to i na Hanię się zgodzi
|
||
|
|
|
#1370 |
|
Organizatorka
|
Witam wszystkie mamusie w ten słoneczny dzień
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17069005]Ewo, a do czego inaczej chcesz pokarm odciągnąć? Przeważnie odciąga się po to, by potem móc dziecku podać, np. gdy musisz obesrołka z kimś zostawić. Poza tym wcale nie musisz mieć wystarczającej ilości pokarmu, a na dzień dobry bieganie i szukanie butelki jest chyba frustrujące...[/QUOTE] Ja dziś mam wizyte u gina więc zobaczymy co mały wyrabia najlepszego w brzuszku. Dziś rano obudził sie razem z mężem i kopał mnie dosyc mocno ponizej cycków przypomina o sobie jednym słowem. W poniedz miałam robioną glukozę i inne badania jestem tak na rękach pokłuta ze siniaki mam masakryczne ale przeżyłam ![]() Kropeczko Ty kupiłaś dla dzidka tą jakąś emulsje z emolium(?) i powiedz mi czy inne kosmetyki też zamierzasz kupować z tej firmy??? bo zastanawiam się nad kosmetykami Nivea. Z tego co słyszałam to oliwki J&J uczulają bardzo dzieciaczki ale to tylko słyszałam ![]() Lea proszę o zmianę na liście na chłopca Szymon to już nie powinno się zmienić ![]() A jutro juz tłusty nie moge się doczekać od tyg chodzą za mna pączki ale czekałam dzielnie na tłusty Najlepsze jak dla mnie to te z nadzieniem różanym mniamm. A dziś to może szarlotkę upiekę i do tego bita śmietana![]() ![]() A co do pościeli dla dzidka to planuje taką zamówić : http://www.allegro.pl/item902649089_...00x140_cm.html Edytowane przez basiawlg Czas edycji: 2010-02-10 o 10:29 Powód: dop |
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby młody miał po mnie AZS albo cuś to wszystko pewnie kupię z Emolium, na razie nie szaleję aż tak. Za mną też chodzą pączki, ale nie piekę, bo jak upiekę to zjem 20 na ciepło. :/ To już jutro? Niedobrze. A wczoraj tak ładnie oparłam się przyjemności jedzenia słodyczy. /Nie licząc placków z serem od Kardashi z porcją bitej śmietany. /
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17088191]http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html
Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.[/QUOTE]jakie fajoskie... orzech będzie nam idealnie pasował do mebli... i kremowa pościel... chociaż to jeszcze bardziej mi się podoba http://www.allegro.pl/item917315566_...ciel_haft.html tylko nie wiem co z tymi materacami... kokos... gryka? bosz... znowu dylematy ![]() a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).
|
|
|
|
#1373 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie też mi się bardziej ta aukcja podoba z tymi haftowanymi misiami, spokojniejsze są, nie lubię takich napaćkanych wzorów. Ale też nie ma przybornika, który chciałabym mieć, no i nie ma zapasowej pościeli na poduszkę i kołderkę.
A z powodu biszkopta - gratulacje
|
|
|
|
#1374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę, że większość z Was kupuje pościel z baldachimami. będziecie tego używać? |
||
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję kosmetyki z Nivea, w sumie okaże się jak dzidzia będzie reagować. Podobno powinno się kkupować kosmetyki z jednej firmy- serii żeby w razie uczulenia nie mieć problemu z eliminacją.
Moja dzidzia coś dziś mniej szaleje. Wczoraj też spokojniejsza była. |
|
|
|
#1376 |
|
Konto usunięte
|
Nie, po prostu jest w zestawie
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1708900 5]
a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).[/QUOTE] Cytat:
![]() Ja szukałam bez, bo to tylko zbiornik kurzu, nie lubię takich gadżetów, choć wygląda to słodko, nie powiem.
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17089146]No właśnie też mi się bardziej ta aukcja podoba z tymi haftowanymi misiami, spokojniejsze są, nie lubię takich napaćkanych wzorów. Ale też nie ma przybornika, który chciałabym mieć, no i nie ma zapasowej pościeli na poduszkę i kołderkę.
A z powodu biszkopta - gratulacje [/QUOTE]![]() ja sobie pościel bez problemu zmajstruję, mam maszynę do szycia ![]() a baldachimu zamierzam używać. nasza sypialnia ma okna na południe. słońce daje nam mocno czadu, zwłaszcza w zimie jak jest nisko. jak zasłonię rolety z kolei to jest ciemno jak w grobowcu. a taki baldachim odrobinkę osłoni dzidzię, może nie dużo, ale zawsze. |
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Cytat:
A u mnie dzis rano słońce za pół godziny spadł lekki śnieg a teraz wieje. |
||
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1708900 5]jakie fajoskie... orzech będzie nam idealnie pasował do mebli... i kremowa pościel... chociaż to jeszcze bardziej mi się podoba http://www.allegro.pl/item917315566_...ciel_haft.html
tylko nie wiem co z tymi materacami... kokos... gryka? bosz... znowu dylematy ![]() a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).[/QUOTE]Dziewczyny, ale robicie smaku tymi łakociami A ja ostatnio mam faze na słodkie (może to jednak dziewczynka? a mój mąż skosztował tylko maleńki kawałeczek . I mam dziś ambitny plan robienia faworków (pierwszy raz w życiu). Esmerald sea bardzo ładna pościel
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Normalnie ślinka mi prawie po brodzie cieknie
i na wielkośc też cos takiego.

Dzwoniłam do ZUSu, żeby się w końcu dowiedzieć jak to jest - kazali pytać lekarza, oni nic nie wiedza który lekarz może wystawić takie zwolnienie. Szukałam w necie, nic nie ma 

To nie jego chciał/niechciał, tylko przepis prawny. 

nie chciało mi się robić masy budyniowej).
A ja ostatnio mam faze na słodkie