|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Cytat:
![]() Gratuluję sukcesów! ![]() Poza tym dzieńdobry wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Raczkowanie
|
Bry !
Ja właśnie zjadłam okropieńsko pyszne śniadanie - tort naleśnikowo-budyniowo-czekoladowy. Zrobiłam naleśniczki z mleka w proszku i jajek (ze słodzikiem, bo miałąm ochotę na słodkie) i przekładałam to na zmianę budyniem czekoladowym ![]() ![]() ![]() Teraz sobie uświadomiłam, że ja na tej diecie to żyje lepiej niż przed ![]() ![]() Witam wszystkich i milego dnia zycze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Czytając forum dostrzegam, że kilka Dukaneczek robiło jednak cofki z III do II fazy. Myślę w związku z tym, że jednak nie jest to taka "bułka z masłem" jak może się pozornie wydawać. Przy planowanym u mnie spadku III faza będzie trwała aż 250 dni i wydaje się to wiecznością. Ale pomartwię się tym nieco później studiując jeszcze raz doktorka w tym zakresie.
Jeżeli chodzi o ważenie się, to według mnie oczywiście, najlepiej robić to codziennie rano. Taki sposób daje pełny przegląd sytuacji w dłuższej perspektywie czasowej, a co za tym idzie możliwość nanoszenia korekt w codziennym jadłospisie. Motywacja nie bierze się jedynie z efektownych spadków ale także z rozsądnej analizy przyczyn zastojów i wzrostów wagi. Jestem najlepszym dowodem na to, że dieta jest naprawdę skuteczna. Wymaga jedynie konsekwencji, cierpliwości i spokoju. Histeryczne zachowania i depresje spowodowane chwilowymi wahnięciami wagi są więc niczym nieuzasadnione. Pracując przeszło 30 lat z grubasami, doktorek naprawdę wnikliwie zgłębił problematykę i świetnie to wszystko opisał. Tak więc wszystkim wątpiącym mówię: do przodu !!!!! ![]() Edytowane przez _shrek_ Czas edycji: 2010-02-10 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Raczkowanie
|
shrek, kania, wisienka_81, rutino, kasiulka, alamig
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego, że 250dni to długo - jak sama zobaczyłam, że mam być na III 110dni to załamka! Ale tak zerknęłam jakoś ostatnio w kalendarz (bo sobie liczę tam te dni) to zleciało raz dwa już sporo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek!
hmm..mowicie ze ciasto pomaranczowe pogrubiajace? to ja polecam torcik - ochudzajacy jak najbardziej ![]() ![]() i plan ambitny dzisiaj mam w koncu pomeczyc moj stepper.. shrek - wielkie gratki za taki sukces ![]() kaaania - to juz 6 z przodu? wow! pozazdroscic.... i wszystkim co dzis mieli minusik tez ![]()
Kobiety z natury sa aniolami, ale kiedy polamia im sie skrzydla przychodzi im latac na miotle... walcze ze swoja slaba silna wola ![]() Edytowane przez ruda_niunia Czas edycji: 2010-02-10 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no niektore z nas wrocily na 2..np ja,ale tez bardzo z tego wzgledu ze chcialabym jeszcze schudnac.ale fakt ,faktem ze ciezko jest na 3 ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Raczkowanie
|
Tych, którzy tego nie zakumają i tak nie jesteśmy w stanie przekonać. Im pozostają jedynie cudowne diety w stylu 100 tabletek za 1 000 zł i gwarantowane 40kg mniej w 2 tygodnie. Nauka kosztuje, a na końcu i tak tutaj wrócą albo będą inwestować bez przerwy w większe rozmiary ciuchów. Ich małpy i ich cyrk ...
Każdy jednak powinien choćby z ciekawości przeczytać książkę Doktorka bo tak łopatologicznie podanej wiedzy na temat fizjologii, psychiki i mentalności człowieka, a w szczególności grubasa nie znajdzie się nigdzie. Jeżeli ktoś tego nie pojmie to znaczy, że i tak niczego nie pojmie. Doktorek nie jest szarlatanem, hochsztaplerem i cudotwórcą lecz sensownym lekarzem, wnikliwym obserwatorem i niezłym pisarzem dysponującym ogromną lekkością w prostym i obrazowym przedstawianiu rzeczy dosyć skomplikowanych i złożonych. Ja bym mu tam śmignął jakiegoś Nobelka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A więc wracając do empiku, szukałam jej na półce z dietami i co, i nie ma? Jak się okazało była na półce dla bestsellerów ![]() ![]() ![]() Ze swojego doświadczenia i zdobytej wiedzy mogę stwierdzić, że to najlepiej skonstruowana dieta pod względem metabolicznym z jaką się osobiście spotkałam ![]() ![]() Pozdrawiam i gratuluję Shrek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardziej zasluzony niz Obamy Pierwszy dzien pod oficjalna opieka doktora i zanotowalam spadek -0.8kg. Zaraz zobacze co zaleca na dzis bo widzialam ze juz mi mail przyszedl.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() Jestem tu nowa. zaczęłam wczoraj i mam nadzieję wytrwać - czytając pilnie Wasze wypowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Raczkowanie
|
No dobrze wiem, ze nie na temat diety, ale w związku z tym co za oknem, to bardzo aktualne (u mnie znowu pruszy śnieg) i może kogoś jeszcze rozbawi na dodatek
![]() PAMIĘTNIK SZCZĘŚLIWCA 12 SIERPNIA Przeprowadziliśmy się do naszego domu. Boże, jak tu pięknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem. 14 PAŻDZIERNIKA Góry Karkonosze są najpiękniejszym miejscem na ziemi. Wszystkie liście zmieniają kolory na pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem jelenia. Jaki wspaniały!!! Jestem pewien, że to najwspanialsze zwierzęta. Tutaj jest jak w raju. Boże jak mi się tu podoba. 11 LISTOPADA Wkrótce zacznie się sezon polowań, nie mogę sobie wyobrazić jak ktoś może chcieć zabić coś tak wspaniałego jak jeleń. Mam nadzieję, że wreszcie spadnie śnieg. 02 GRUDNIA Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było pokryte białą kołdrą. Widok jak z pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdową. Zrobiliśmy sobie świetną zabawę śnieżną (wygrałem), a potem przejechał pług śnieżny i zasypał to co odśnieżyliśmy. Znowu musieliśmy odśnieżać drogę dojazdową. Kocham Beskidy. 12 GRUDNIA Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z drogą dojazdową. Po prostu kocham to miejsce. 19 GRUDNIA Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie dojechaliśmy do pracy, jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny!!! 22 GRUDNIA Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Całe dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonany, że pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. S****ysyn! 25 GRUDNIA Wesołych *******onych świąt! Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten s****ysyn od pługu śnieżnego...przysięgam... zabiję. Nie rozumiem dlaczego nie posypują drogi solą, żeby rozpuściło się to gówno. 27 GRUDNIA Znowu to białe ☠☠☠☠☠☠☠☠ spadło w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany. Meteorolog znowu zapowiedział dwadzieścia pięć cm tej nocy. Możecie sobie wyobrazić!? 28 GRUDNIA Meteorolog się pomylił – tym razem napadało osiemdziesiąt pięć cm tego białego kurestwa. Teraz to nie odtaje nawet do lata. Pług śnieżny ugrzązł w zaspie, a chuj przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę!!! Powiedziałem mu, że sześć już połamałem kiedy odgarniałem to gówno z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią roz***ałem na jego zakutym łbie. 04 STYCZNIA Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia i kiedy wracałem pod samochód wpadł mi *******ony jeleń i całkiem go roz***ał. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te s****ysyńskie jelenie. Że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie. 03 MAJA Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie jak zardzewiał od tej ***anej soli, którą posypują drogi. 18 MAJA Przeprowadzam się z powrotem do miasta. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku może mieszkać na jakimś zadupiu w Beskidach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
Nulqa operuje francuskim to może napisze do doktorka, że ma tutaj stadko swoich owieczek, które są mu wdzięczne i cieplutko go pozdrawiają.
Parvati, Kasiulka i pozostałe Dukaneczki które ćwiczyły już III fazę, mam pytanko: Jak duże miałyście wahnięcia wagi na III przy zachowaniu oczywiście zdrowego rozsądku i poleceń Doktorka? Edytowane przez _shrek_ Czas edycji: 2010-02-10 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() U mnie 3 dzień I fazy - na wadze mniej o 1,3 kg - malo ![]() N koncie mam dzisiaj szklanę pół szklanki wody z octem jabłkowym na problemy porcelanki ( ohyda !), szklankę 0,3 l wody, kubek herbaty czerwonwj, 3 jajka i 4 plasterki sopockiej, oblizanie łyżyczki po jogurcie córeczki Sashy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Raczkowanie
|
Hej.
Widzę dziś dużo spadków tak więc gratulację ![]() U mnie zastój ale nie poddajemy się-nastrój super więc to najważniejsze. Chyba muszę się za jakieś ćwiczenia wziąć i ruszyć trochę szanowne cztery litery to może będzie ciupinkę lepiej ![]() Witam nowych Dukających i wytrwałości życzę, zresztą dieta jest tak przyjemna że nie trudno na niej wytrwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich
Już od pewnego czasu zagladam do waszego forum i czytam wasze posty i postanowiłam sie przyłączyć bo razem jakoś lepiej ![]() Gratuluje wszystkim spadków wagi. Ja na Dukanie jestem już od 6 tygodni i pozbyłam sie 7 kg. Uważam, że ta dieta jest super, nie trzeba liczyć kalorii ,przejmować się ilościa jedzenia. Poza tym tyle jest ciekawych pomysłów na potrawy w waszej przepisowni, bo te przepisy z dukanowej książki to jakoś nijak nie przystają do polskiej rzeczywistości. Dziewczyny wy to macie głowę, żeby to wszystko wymyslać. Dzięki Wam za to. |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Obamy, to pisząc o Noblu dla Doktorka o tym samym myślałem !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Raczkowanie
|
No proszę widzę, że jeszcze jest ktoś z Gdańska. Fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
wiesz ja jak stosowalam sie do diety normalnie to nie mialam zadnych wachac caly czas waga bez zmian od listopada do polowy stycznia bylam normalnie grzeczna to nic nie przytylam ani nic...tyle ze nie schudlam nic.a pozniej juz zaczelam jesc wiecej niz powinnam to przytylam 2 kg.
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
u mnie dziś był spadek o... 100 gram "D lol
idę jak burza
#4377 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie musze chyba dodawac, ze uwielbiam Londyn, w ktorym 10cm snieg jest wielkim wydarzeniem ![]()
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie moja waga zależnie od dnia waha się między 52.0 a 53.8 (w wiadomym czasie miesiąca) i tak już długi czas ![]() Mogłoby tak zostać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
To o czytaniu musze znalezc, bo chyba fajne i mozna byloby tyyyle wiedzy przyswoic ![]() Wiolqn ja Ci przeogromnie gratuluje spadku! Oszalamiajacy! Jeden dzien i juz? A przeciez jeszcze nie zaczelas isc wedlug jego jadlospisu? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
A przypomnij mi jeszcze, Ty palisz? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.