|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
ja już kolorek mam
wiem wiem....no i na tym mój dobry dzień się zakończył bo właśnie mój "ukochany" teść wrócił do domu z udawanym bólem głowy!!!!!!!!!!!!szlag mnie zaraz trafi
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co?nie dali Ci chociaż żadnego gratisika za tak długą przesyłke?mi raz się zdarzyła taka sytuacja jak zamawiałam kurteczki dla siostrzyczek,że przesyłka się sporo opózniła,bo wysłali ją do kogoś innego-przysłali w ramach przeprosin takie gratisy z hanny montany,że dziewczyny były w raju ![]() joanna o tej hurtowni o której piszesz nie słyszałam,ale o tej na struga-moja bratowa pare miechów temu robiła tam zakupy i nie była jakos zadowolona-mówiła,że w sumie cenowo to u nich jak w sklepie i jednym słowem była rozczarowana. asieńka nie martw się,wszystko będzie dobrze i dasz sobie rade z bobaskiem-jak my wszystkie Tak mi tu fajnie z wami,ale muszę iśc troszkę ogarnąc domek. Miłego dnia życzę dziewczynki
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-10 o 11:15 |
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak malz pojechal na zakupy wiec ja nie musze
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- mnie jeszcze 2 rozdzialy do napisania pracy zostaly, ale chwilowo robie pauze.
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a karuzele bym kupiła.
|
|
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
o i widzicie??
![]() dzięki wam wiem, czego brakuje mi w mojej torbie! Klapki pod prysznic. Spakowałam tylko zwykłe kapcie... a o klapkach kąpielowych już nie pomyślałam. Jak dobrze, że jesteście
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak ja też zaczynam mysleć i boję sie że nie dam rady... czytam artykuły ale potem i tak dużo z tego nie pamietam..
Wiem tyle że w miare mozliwosci jakie da dziecko: - nie podam mu smoczka przynajmiej przez pierwszy tydzien albo i dwa... - to samo z butlą.. nawet na sekunde.. dzieki temu nauczy sie szybciej prawidowo ssac pierc bo smoczki sie ssie inaczej. - kąpac bede codziennie buzie i głowke na przewijaku reszta w wanience. - będe starała sie trzymac dziecko jak najmiej w pozycji pionowej tylko do odbicia sie... aaaaaaaaaa ja sie boje!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam ostatnio tak zmienne nastroje... z radości wpadam w szał, moj Tżt nie wie co sie ze mna dzieje, potem zaraz zaczynam wyć zeby za minute sie zaczac smiac... nie wiem czy ja wariuje czy taka huśtawka emocji na końcówce jest normalna... ale sama z soba chwilami zle sie czuje... ogolnie się ciesze ale jestem strasznie przerazona...
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego będziesz trzymała dzidziulka jak najmniej w pozycji pionowej?to zle?pytam,bo nie wiem
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z toba ale co do smoczka czy butelki nie powiem ze nie podam bo moze byc tak ze bedzie tego potrzebowal, moze sie nie najadac moim pokarmem, moze nie chciec... rozmawialam wlansie niedawno o tym na innym watku mamusiowym i same potwierdzaja ze chcialy karmic ale juz 3 nie karmią same....wiec z tym bywa roznie
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Maluszki do chyba 4-go miesiąca nie powinny przebywać w pozycji pionowej ze względu na nierozwinięty jeszcze i stosunkowo słaby kręgosłup, którego nie należy przeciążać. Z tego samego powodu nie powinno się markować siadania np. trzymając za rączki. To nie jest naturalna pozycja dla malucha. To tak jak z obowiązkowym podtrzymywaniem główki- samo sobie nie poradzi, nie siada, bo ma wciąż słaby kręgosłup, a więc pionowo też jest niekorzystnie.
Tyle pamiętam z mądrości Ja się zastanawiam jak zareaguję na to, że nagle nie mogę sobie w każdej chwili wyskoczyć do sklepu czy pójść pod prysznic kiedy mi się zachce. Że wszystkie wyjścia będą w sporej mierze podporządkowane małej, że w dużej mierze to ona będzie panią mojego czasu... takie dziwadła mi po łbie chodzą...
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-02-10 o 11:58 |
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
kurcze... a ja bym tak bardzo chciała karmić przynajmniej pół roku...
a nawet rok... ale każda znajoma mówi mi że juz po 3-5 miesiącach nie miała pokarmu... :| trochę się przez to martwię, że ja też mogę mieć problemy... Mam nadzieje, że jak będziemy z maluszkiem współpracować i jak w dalszym ciągu będę tak bardzo, bardzo chciała to damy radę ![]() Mrowak tak będzie z tymi wyjściamy, ale wydaje mi się, że jak maluszki będą już z nami to będziemy na to patrzeć troszke inaczej niż teraz...
Emilka jest już z nami Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2010-02-10 o 12:00 |
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też mam różne obawy, np. że się teraz tak cieszę, że sobie wyobrażam kochanego synka, a później on będzie płakał, moje starania nic nie dadzą i będę płakała razem z nim z tej bezradności, że nie wiem, co mam zrobić, że go nie rozumiem... itd. Boję się, że nie będę miała pokarmu, że nie będę umiała go nakarmić, smutków poporodowych, kataru u niego się strasznie boję - a co jeśli nie wyciągnę mu tych glutków na czas? no i wszystkich chorób i w ogóle... a czasem przychodzą takie myśli, że damy radę, bo kto ma dać, jak nie my? Właściwie nieco mi odwala.
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
czasami tez sie zastanawiam, ze zachce mi sie wyjsc a tu nic z tego, ale moj malzonek stwierdzil ostatnio ze dla niego nie bedzie problemem zostac wieczorem z malym zebym ja mogla wyjsc na pogaduchy bo on twierdzi ze jak baba z baba nie pogada od czasu do czasu to stajemy sie marudne
poza tym co drugi tydzien wieczorami go nie ma wiec zawsze bede miala czas na te pogaduchy jak ktos przyjdzie![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- to wszystko zalezy, moja siostra cioteczna karmila ponad rok, a jej siostra nie miala w ogole pokarmu juz po urodzeniu dzieciaczek jechal na mleku modyfikowanym. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
kochany jest, ze tak podtrzymuje na duchu czasami mimo tego ze widze ze ma pewne obawy. Codziennie mu sie śnia dzidziusie
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
ja tez sie katarku boje...
kurcze... 20 dni...
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za wyjaśnienie.
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ci zazdroszcze tych 20 dni
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
megi-megi co z tymi glutkami na czas??? jej nic nie wiem?
ja zakupiłam aspirator nosefrida.. ale chciałam zapytac czy np. jak widze pojedyncza koze w nosie to moge zwykła gruszka.. bo ten aspirator dla jednej kozuchy to bez sensu?
|
|
#1069 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie po niedzielnej wizycie ok, glukoza w normie, wyniki wszystkie tez a bałam sie strasznie, brzuszek mojego skarba urósł troszke-nadal jest za mały ale najwazniejsze ze nie stanął w miejscu za 2 tygodnie jeszcze jedno szybkie kontrolne usg bo gin chce juz całkowiecie wykluczyć hipotrofie, ale mam byc dobrej mysli, po prostu dzidzus bedzie prawdopodobnie małyale na koniec 28 tc wazył 1300 wiec mysle ze to znowu nie tak mało najwazniejsze ze wszystko ok ![]() Cytat:
oczywiscie jak twardy i boli mozna no-spe Cytat:
w krzynce hmm ciekawe kto podpisał odbiór![]() Cytat:
dziewczyny pokoje i te wnęki macie boskie no ale u nas nietuzinkowa sytuacja z mieszkaniem wiec narazie nie mam gdzie nawet chciec tej wneki, czekamy (od5lat) na eksmisje sasiada zeby wykupic jego mieszkanie -pokój z kuchnia i wtedy bedziemy juz mieli całe pietro, ale to co urzednicy wyprawiają to masakra... brak słów zadłuzenie rosnie a on mieszka juz 5rok od nakazu eksmisji , zreszta dłuuuga historia zyjemy tylko z mezem nadzieja ze w kwietniu to sie zakonczy
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwię się też trochę tym, że on mając odskocznię w postaci pracy będzie leciał do domu jak na skrzydłach do małej, a ja po całym dniu siedzenia w domu, potencjalnych kolek, płaczu czy samego niewyspania będę zgorzkniała, wiecznie zmęczona i gdy on będzie marzył o weekendzie w domu to mnie będzie wysysało na zewnątrz po tygodniu siedzenia non stop w domu z małą. Że będziemy się niejako "rozmijać", no wiecie o co biega.
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie odbiorę Oliwki dzisiaj a być może także jutro czy pojutrze. I problem nie jest po stronie dziecka tylko matki. Mam grypę żołądkową. Nie wiem gdzie ją złapałam. Noc miała straaaszną, wezwaliśmy nawet lekarza do domu. Mój TZ właśnie pojechał do szpitala porozmawiać z ordynatorem. Rozmawiał z nią już przez telefon i to ona stwierdziła że lepiej jeżeli dziecko zostanie u nich. Tylko ja tak bardzo boję się że ja ją już zaraziłam i być może inne dzieci. A dla takich maluszków taka choroba jest niebezpieczna z powodu odwodnienia.
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
no to ja jestem chyba jakaś wyobcowana na tym forum...ja się nie boję opieki nad małym, ale to jest z pewnością zasługa tego, że mam wsio przećwiczone dokładnie na mojej siostrzenicy...moja siostra sobie kompletnie z początku nie radziła i ja codziennie po pracy do późnego wieczora do niej jeździłam i wszystko koło małej robiłam...a w wakacje to już od samego rana w sumie
jakbym ja od razu nie zauważyła i nie zmierzył temp to nie wiem jak by się skończyło...oczywiście do lekarza i mała jak się okazało złapała jakiego wirusa mnie to wszystko jakoś tak łatwo przychodziło...hihi może dlatego, że ja non stop lalkami - niemowlakami się bawiłam mam nadzieję, że przy moim będę też taka zaradna no boję się jedynie porodu...a właściwie to cc---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie tyle boję się samej opieki nad maluchem ile codziennej odpowiedzialności czy raczej tego, czy będę wiedziała jak zareagować w nieprzewidzianej sytuacji. Ech, te dylematy. 3 piętra nad nami mieszka pielęgniarka i wiem, że w razie czego będę do niej lecieć po pomoc. Wczoraj nawet zapytałam wprost czy gdyby mojego TZta nie było w domu, a mnie by coś zaczęło ściskać w nocy na przykład to czy mogę do niej zapukać. Oczywiście się zgodziła, położną nie jest, ale zawsze to raźniej jakby miała ze mną choćby na taksówkę poczekać czy pomóc znieść torbę.
Co do grypy żoł. to trochę się martwię, bo TZ wczoraj pojechał do rodziców, a tam się okazało , że jego mama się rozłożyła (teraz jest u lekarza i się dowiemy czy to żołądkowa czy nie), a TZ dziś wraca do domu. Nie chciałabym niczego teraz załapać...
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-02-10 o 12:30 |
|
|
|
#1074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale ja tez boje sie ze po całym dniu bede miała dosc a on po pracy pełen energi do małego bedzie, ale damy rade!! inni sobie radza wiec czemu my mamy nie poradzic![]() wprawy tez juz troszke mam, prze 2lata i 8miesiecy byłam nianią, zaczynałam jak szkrab miał 6i pół miesiaca, wiadomo kaze dziecko jest inne,ale kochamy je juz najmocniej na swiecie i ze wszystkim sobie poradzimy głowy do góry Cytat:
|
|
#1075 |
|
Wtajemniczenie
|
CZEŚĆ
![]() Ja zraz będę nadrabiać wszystko idt. ale najpierw chciałam prosić Madziwnię o AKTUALIZACJĘ danych ![]() Izumi-Tsunami - mama Michasia ![]() C H Ł O P C Z Y K
|
|
|
|
#1076 |
|
Rozeznanie
|
Pop mam pytanie do Ciebie...
Za 20 dni mam mieć cesarkę... Czy jest coś oprócz tych podstawowych rzeczy co przydaje się po cesarce w szpitalu? Jakieś rzeczy, których zwykle w wyprawkach do szpitala się nie wymienia... chodzi mi oczywiście o wyprawkę dla mamy ![]() Liczę na twoje doświadczenie ![]() Izumi gratuluję jajeczek!!! Będzie synuś, ale fajnie
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
izumi a miała byc dziewczynka czy nie znaliście jeszcze płci bobaska?gratuluje chłopczyka
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-10 o 13:00 |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, wiedziałam jej ale się cieszę - jak jakiś głupek
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe Izumi - kolejny mezczyzna na liscie
![]() To mieliscie niezle przeczucie z tym mowieniem do brzuszka ![]() Ale fajnio ![]() A wracajac do tematow strachow i obaw - to ja najbardziej sie boje tego ze przegapie poczatek akcji porodowej i ze pojade do szpitala za pozno....Wsluchuje sie w siebie jak glupia - wczoraj skurcze przepowiadajace mi chodzily po glowie - dzis szukam informacji na temat czopu (czopa jak to sie odmienia ) sluzowego heheheheh
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

wiem wiem....

a bałam sie strasznie, brzuszek mojego skarba urósł troszke-nadal jest za mały ale najwazniejsze ze nie stanął w miejscu za 2 tygodnie jeszcze jedno szybkie kontrolne usg bo gin chce juz całkowiecie wykluczyć hipotrofie, ale mam byc dobrej mysli, po prostu dzidzus bedzie prawdopodobnie mały
jakbym ja od razu nie zauważyła i nie zmierzył temp to nie wiem jak by się skończyło...oczywiście do lekarza i mała jak się okazało złapała jakiego wirusa