Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 15:06   #1111
EciaPecia
Raczkowanie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
To widzę,że jak zwykle się wszystkie zgrywamy Ja farbowałam w poniedziałek.
Hehe ja farbuję w piątek. I też niestety głowa pełna już siwych więc choć nie chcem to muszem

Izumi - gratuluję siusiora

Baobabek - wytrwałości u lekarza

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Czy Wy codziennie wychodzicie na dwór na choćby króciutki spacer? Bo mi się dziś straszliwie nie chce, nie wychodzę każdego dnia choć staram się.
Staram się codziennie pospacerować choć chwilę, przyda się taki sport do porodu no i humor trochę lepszy po spacerku Dobrze, że mam psa bo też nie zawsze mi się chce.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poznajcie Asiulkową córcię, urodzoną 08.02.2010, waga 3060g i 56 cm długości.

Oto Zuzia
Właśnie myślałam dziś o niej bo wspominałaś, że ma CC na 8go GRATULUJE, jest słodka i oczywiście łzy w oczach u mnie

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2010-02-10 o 15:12
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:08   #1112
Izumi
Wtajemniczenie

A u mnie na wizycie wsio Gucio Wszystko pozamykane na 3-spusty.
Mały (kurde... nie przywyknę chyba ) główką w dół - czyli jednak ta "eksplozja" w brzuchu 4.02. to było odwrócenie się.
Płci znać nie chciałam (jedynie przeczuwałam i raz coś mi "migło", ale nie brałam do głowy), ale mama jest położną, dobrą znajomą tego lekarza i ona chciała bardzo wiedzieć. Rozmowa z ginem wyglądał mniej więcej tak:

Gin: Płeć znamy?
Ja: Nie, nie znamy i nie chcemy znać ;d
G: Na prawdę nie znamy?
J: No nie, domyślamy się tylko, że chłopak, ale wolimy niespodziankę!
G: Ok, to zdjęcie ARMATY zrobię w takim razie dla mamy
(dla mojej mamy)

.... no i weź tu z takim gadaj ;d. Ja mu jeszcze później mówiła, żeby tak nie chojrakował, bo znam takie co miały mieć chłopca ( wiadomo o kim mowa chyba ) na 100% kilka razy potwierdzane, a potem wyszło, że jednak dziewczynka. Więc stwierdził tylko, że udziela gwarancji i nawet reklamacje przyjmuje . Jak przekazałam Tż, to o tych reklamacjach, to się bardzo ucieszył i stwierdził, że jak jednak będzie dziewczynka, to w ramach reklamacji gin. będzie sukieneczki kupował
Tak poza tym, to małe waży między 1600-1800g. Ciężko dokładnie określić, bo miał doktorek problem żeby zmierzyć Małego dokładnie, tak więc spory margines błędu ;]
No i stópki to ma cały czas pod żebrami moimi - wiem bo uparłam się że chcę zdjęcie stópki i się okazało, ze mnie gin po moich prywatnych osobistych żebrach pojechał ;]

Załączam dwie fotki jeszcze
1. Stópka - najdokładniej to widać 5paluszków ... z resztą gorzej
2. nosek ... + INSTRUKCJA do odczytania fotki ! - Powinno wam pomóc w rozkminieniu fotki od JoannM
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:12   #1113
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hehehe Izumi - kolejny mezczyzna na liscie
To mieliscie niezle przeczucie z tym mowieniem do brzuszka
Ale fajnio

A wracajac do tematow strachow i obaw - to ja najbardziej sie boje tego ze przegapie poczatek akcji porodowej i ze pojade do szpitala za pozno....Wsluchuje sie w siebie jak glupia - wczoraj skurcze przepowiadajace mi chodzily po glowie - dzis szukam informacji na temat czopu (czopajak to sie odmienia) sluzowego heheheheh
ja mam zupelnie tak samo jedyna rzecza ktorej sie boje to ze nie bede wiedziala kiedy to sie zaczyna

IZMI GRATULUJEEEEEEEEEEEE : jupi: PRZECUDNE JAJECZKA

a ja wrocilam od lekarza wszystko jest dobrze dzidziolek zrobil sie spokojny bo ma malo miejsca zeby tak buszowac jak wczesniej

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:17   #1114
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

Gin: Płeć znamy?
Ja: Nie, nie znamy i nie chcemy znać ;d
G: Na prawdę nie znamy?
J: No nie, domyślamy się tylko, że chłopak, ale wolimy niespodziankę!
G: Ok, to zdjęcie ARMATY zrobię w takim razie dla mamy
(dla mojej mamy)
Hahaha niedobry Doktorek ja też sama zauważyłam fisiorka i wtedy zapytałam lekarza czy się nie mylę.

Słodka stopka, też mam takie zdjęcie hehe i w sumie tylko ja widzę, że to girka mojego synka, pięć słodkich paluszków do schrupania ...

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
Stary 2010-02-10, 15:22   #1115
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
To co ja mam sobie myśleć? Tak jak u Ity 83 - wczoraj wieczorem też mi wyszło coś o konstystencji galarety, w dużej ilości i całe zabarwione krwią. Poza strachem przez cały wieczór i noc nie mam żadnych innych objawów. Mała się rusza jak zwykle, brzuch rano miękki, na spacerze z psem trochę stwardniał, ale juz puścił. Pocieszcie mnie proszę. Przecież to niemożliwe, żebym miała rodzić w 32 tygodniu! Czy to może być "wina" tej luteiny, którą biorę dopochwowo? Całą ciążę nie miałam wcześniej żadnych upławów.
ja juz bym dzwonila albo byla u ginekologa by sprawdzil czy wszystko dobrze

Stary 2010-02-10, 15:23   #1116
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
CZEŚĆ

Ja zraz będę nadrabiać wszystko idt. ale najpierw chciałam prosić Madziwnię o AKTUALIZACJĘ danych
Izumi-Tsunami - mama Michasia

C H Ł O P C Z Y K
gratuluje

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
gusinek mi na początku w 20tyg mówili,że mam bardzo duże dziecko,że ubranka na 56 to raczej nie dla mojej małej,a ostatnio jak byłam w 27 to córa ważyła 980 i zanosi się raczej też na maluszka,więc Twój bobasek wcale mały nie jest-wszystko będzie dobrze i nie martw się niczym
no własnie tez mi sie wydaje ze mało nie waży, ale moze przez te wymiary brzuszka malego- a dokładnie małego obwodu w stosunku do główki i nózek lekarz tak zareagował, ja tam sie ciesze ze zwrócił na to uwage od razu i teraz jestem spokojniejsza bo wygląda na to ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
To widzę,że jak zwykle się wszystkie zgrywamy Ja farbowałam w poniedziałek.

).
a ja ide farbowac we wtorek

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
aaa zapomnialam wam napisac...Asiulka89 juz sie rozpakowala

Dziewczyny poznajcie Asiulkową córcię, urodzoną 08.02.2010, waga 3060g i 56 cm długości.

Oto Zuzia
gratuluje, sliczna mała kobietka i jakie włosy

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:30   #1117
drcron
Zakorzenienie

Asiulka gratuluje rzeslodkiej ZUZI czuprynke ma niesamowita

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Do dziewczyn z okolic moich dzisiaj porozmawialam sobie na temat porodow z polozna i ona mi powiedziala ze :
CC na zyczenie to nawet na nfz robia w swidnicy i najlepiej tam jechac rodzic
SN tylko swiebodzice ale tu nie ma neonatologi wiec jesli cos z dzieckiem sie dzieje przewoza do innego spzitala
ZO tylko walbrzych choc tam z tym robia problemy wymagane troszke formalnosci i zaswiadczen ale opieka nad dzidziolkiem dobra < aha widze tu przyklad mojej szwagierki no ale dobra :/ >

Izumi przeslodka stopka i nosek przeslodki

Stary 2010-02-10, 15:39   #1118
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja mam zupelnie tak samo jedyna rzecza ktorej sie boje to ze nie bede wiedziala kiedy to sie zaczyna

IZMI GRATULUJEEEEEEEEEEEE : jupi: PRZECUDNE JAJECZKA

a ja wrocilam od lekarza wszystko jest dobrze dzidziolek zrobil sie spokojny bo ma malo miejsca zeby tak buszowac jak wczesniej
To cieszę się,że wszystko u was dobrze

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:02   #1119
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Dobrze, że mam psa bo też nie zawsze mi się chce.
Mhm, psa mówisz Też mam psa, który wychodzi z klatki, leci pędem do swojego kącika, robi błyskawicznie to co ma do zrobienia i biegiem (jak na swoje trzy łapki) wraca.
Tak o 11 - 12 ciężko go wyciągnąć pierwszy raz na dwór, drugi raz łaskawie idzie wieczorem przy czym znowu zanim Tż po schodach z 1 piętra zejdzie to nasza wariatka już wraca
W domu śpi pod kołdrą i przy kominku a na dłuższy spacer to tylko przy ładnej pogodzie i jak się księżniczce chce oczywiście.
Także ja nie mam żadnej motywacji

Cytat:
CC na zyczenie to nawet na nfz
Fajnie macie.
Ale moja ginka mi wczoraj mówiła że w tym szpitalu do którego ja się wybieram też nic się nie dopłaca, niby nie robią na życzenie ale ja się ładnie uśmiechnęłam i ginka się zgodziła zrobić (to że mała leży pośladkowo to się okazało dopiero po rozmowie). Nawet się śmiała że mam sobie termin wybrać.
A do szpitala można zabrać co się chce, jedynie proszą o zakup spirytusu 90%.
A sale tylko 1 i 2 os. Więc może nie będzie tak źle.
Tylko co mnie zaskoczyło to to że ja będę przytomna,myślałam, że usypiają. A druga rzecz że muszę kolczyk z języka wyjąć bo w razie jakiegoś problemu to będą mieli problem żeby mnie reanimować.
A ja go tyle lat mam i bez niego to nie umiem mówić normalnie

A i jeszcze pytanie do mam po CC. Czy Tż był gdzieś na korytarzu w trakcie CC i jak już dziecko "wyszło" to mógł je zobaczyć, iść z kimś zważyć, zmierzyć itd. Bo u nas Tż nie może być ze mną w czasie CC ale nie wiem czy jest opcja żeby od razu zobaczył dziecko i był z nim od razu po zabiegu.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:05   #1120
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Izumi GRATULACJE!!! jajuniek super,ze wszystko gra,swoją droga pocieszny ten doktorek

Asiulek89 gratuluje córeczki,Zuzia jest urocza i ma boski włoski

No teraz to sie będzie działo,co chwila będa pewnie foteczki nowych baby forumowych
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:06   #1121
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć dziewczynki

Naskrobałyście tyle że NIGDY tego nie nadrobię Ja się byczę na feriach z córą u mojej Mamusi Zakupki ostatnio porobiłam, uzupełniłam braki i chyba mam wsio prócz kosmetyków I tu moje pierwsze pytanie: czy Olian czy jakieś te inne odpowiedniki nie są funkcją wiele w jednym?? Sądziłam że kupie tą jakąś emulsję (tylko wiele tego ) i będę miała z głowy a tu czytam że Wy kupujecie wszystko... więc jak to w końcu jest??

Izumi gratuluje sisiorka (wiedziałam !!) i witaj w klubie

Pop Oliwka przecudowna Napatrzeć się nie można i zdrówka dla Mamusi życzę

Baobabek za wizytę Ja mam swoją w piątek i już się doczekać nie mogę bo USG będzie na pewno Chyba Hanie ze sobą zabiorę

Widzę temat podawania smoczka - ja swojemu małemu będę dawać. Mam przykre doświadczenia po Hani - smoka nie chciała i do 4 roku życia ssała kciuka... Dzieci mają silną potrzebę ssania, a niestety od sztucznego smoka często wolą swego palucha tylko smoka w końcu można wyrzucić (dwa dni płaczu i po sprawie), a z kciukiem co zrobić Przestała dopiero jak miała buzie pełną aft i Ją tak bolała że nie dała rady ssać ...a tak to myślę że do dzisiaj byłby problem
Szwagierki synek dzisiaj 3 tygodnie kończy - jest taki słodki że bym Go zjadła I Ona też była na nie ze smokiem do czasu gdy Max wisiał na cycu 24h na dobę i wcale nie jadł tylko "ciumkał", nawet do łazienki pójść na siku nie mogła bo wrzeszczał w niebogłosy Mały cwaniak

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:13   #1122
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
ja juz bym dzwonila albo byla u ginekologa by sprawdzil czy wszystko dobrze
Właśnie rozmawiałam z moją gin. Luteina nie jest przyczyną tworzenia się gęstego śluzu podbarwionego krwią. Mam się pojawić jeszcze dziś w szpitalu. Spakowałam się, czekam na TŻ i w drogę.
Panicznie się boję o małą. Trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że każą mi w domu leżeć, i że będzie dobrze. Przeciez 32 tydzień to zdecydowanie za wcześnie. Może za dużo się napracowałam przy tym całym remoncie.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:16   #1123
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Właśnie rozmawiałam z moją gin. Luteina nie jest przyczyną tworzenia się gęstego śluzu podbarwionego krwią. Mam się pojawić jeszcze dziś w szpitalu. Spakowałam się, czekam na TŻ i w drogę.
Panicznie się boję o małą. Trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że każą mi w domu leżeć, i że będzie dobrze. Przeciez 32 tydzień to zdecydowanie za wcześnie. Może za dużo się napracowałam przy tym całym remoncie.
dusiaka zaciskaj nogi i trzymaj córę!! My tu ściskamy kciuki i czekamy na wieści!! Koniecznie napisz smsa!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:18   #1124
drcron
Zakorzenienie

ja zakupilam smoki ale bede podawala dopiero po 5 dniach bo czytalam ze przez pierwsze 5 dni dziecko uczy sie odruchu ssania i dopiero po 5 dniach odroznia piers od smoka i ssa inaczej ale moze cos pokrecilam wiec mnie poprawcie

co do CC ja sie panicznie boje tego zabiegu ze wzgledu na to ze beda usypiali mam nadzieje ze nasza niunia sie odwroci glowka do dolu bedzie grzeczna i poslucha mamusi

Stary 2010-02-10, 16:20   #1125
anakazar
Zakorzenienie

A ja mam do was pytanie:jak to jest jak jedziecie autem?jako pasażer siadacie z przodu czy już(o ile w ogóle)z tyłu?bo mnie mąż już zaczyna gonic do tyłu...

dusiaka oczywiście trzymamy mocno kciuki za was.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-10 o 16:21
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:20   #1126
mrowak
Zakorzenienie

U mnie sprawa jest prosta- siedzę za kółkiem

Dusiaka, trzymaj pyzę, trzymaj, nie daj!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:22   #1127
aneczkkaa
Zakorzenienie

IZUMI przecudnej urody klejnoty

Asiulka GRATULACJE Śliczna Zuzia włosy niesamowite

Cytat:

Do dziewczyn z okolic moich dzisiaj porozmawialam sobie na temat porodow z polozna i ona mi powiedziala ze :
CC na zyczenie to nawet na nfz robia w swidnicy i najlepiej tam jechac rodzic
SN tylko swiebodzice ale tu nie ma neonatologi wiec jesli cos z dzieckiem sie dzieje przewoza do innego spzitala
ZO tylko walbrzych choc tam z tym robia problemy wymagane troszke formalnosci i zaswiadczen ale opieka nad dzidziolkiem dobra < aha widze tu przyklad mojej szwagierki no ale dobra :/ >
dzięki za te info

Już sie zarejestrowałam do lekarza ze Świdnickiego szpitala jeszcze nie jestem do końca zdecydowana na CC na decyzję mam jeszcze pare dni 18 lutego mam wizytę

Nie wiem co będzie lepsze CC czy PN ja jestem straszną panikarą i płaczką w szpitalu rycze nawet jak mi nic nie robią masakra nie wiem czy poradze sobie z PN jak tylko mnie coś zaczyna boleć to od razu umieram ....
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:35   #1128
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj sie cieplutko i nie wypuszczaj corci na swiat jeszcze czekaj na swoja kolejke a tak swoja droga bardzo dobre ze zabieraja Cie do szpitala bynajm,niej przebadaja dokladnie i sprawdza czy wszystko ok wydaje mi sie ze troszke sie przeforsowalas tym remontem ale sie nei martw wszystko napewno bedzie dobrze

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Ankazar ja siedze z przodu ale zapinam adapter razem z pasami no chyba ze jedzie z nami tesciu to siadam do tylu ale ja wole siedziec z przodu a ze za kolkiem teraz nie moge to wybieram z przodu mam dlugie nogi i z tylu poprostu mi niewygodnie i nie ma takiej sily by wsadzila mnie na tylne siedzenie

Aneczka ja tez strasznie panikuje zanim pobiora mi krew mam lzy w oczach ale wole chyba SN rodzic niz CC bo sie boje ze sie nie obudze glupol ze mnie wiem wiem ale juz tak mam

Stary 2010-02-10, 16:47   #1129
mrowak
Zakorzenienie

Babeczki ze Szczecina i okolic: w TVN24 na pasku podają info, że szpital na Pomarzanach nie przyjmuje na porodówkę ze wzgl. na wykrycie na oddziale jakiejś bakterii
Stary 2010-02-10, 16:53   #1130
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka ja tez strasznie panikuje zanim pobiora mi krew mam lzy w oczach ale wole chyba SN rodzic niz CC bo sie boje ze sie nie obudze glupol ze mnie wiem wiem ale juz tak mam
Ja normalnie już nie mogę jak sobie o tym wszystkim pomyśle to <zawał> na miejscu Ale chyba się zdecyduje na CC "chyba" a jak się nie obudzę ?? ale mi teraz dowaliłaś hehe
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:56   #1131
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Naskrobałyście tyle że NIGDY tego nie nadrobię Ja się byczę na feriach z córą u mojej Mamusi Zakupki ostatnio porobiłam, uzupełniłam braki i chyba mam wsio prócz kosmetyków I tu moje pierwsze pytanie: czy Olian czy jakieś te inne odpowiedniki nie są funkcją wiele w jednym?? Sądziłam że kupie tą jakąś emulsję (tylko wiele tego ) i będę miała z głowy a tu czytam że Wy kupujecie wszystko... więc jak to w końcu jest??
Ja mam tylko Olian na początek, kremik na dupke i z filtrem uv a resztę jeśli będzie taka potrzeba dokupię już jak Bobo będzie z nami. Olian ponoć uniwersalny.

MadCat
- masz super pieska hehe Moja nie ciągnie sama na dwór i nie marudzi pod drzwiami ale widzę, kiedy już "zielenieje" i chce na siusiu więc z nią wychodzę i trochę spacerujemy

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
Stary 2010-02-10, 17:04   #1132
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Babeczki ze Szczecina i okolic: w TVN24 na pasku podają info, że szpital na Pomarzanach nie przyjmuje na porodówkę ze wzgl. na wykrycie na oddziale jakiejś bakterii
a wlasnie jak wczoraj bylam na usg to to samo powiedziala mi pani doktor, ze gronkowiec na szczescie i tak nie zamierzalam tam rodzic-za duzo tam studentow, ucza sie tam.
Ale dzieki za potwierdzajace info!

Izumi od razu powinnam zrobic taki rysuneczek jak Ty, bo jak widac nikt nie widzi twarzy na moim zdjeciu. choc mi sie wydaje ze widac o co chodzi no i gratuluje "armaty" bedzie maly przystojniaczek

nie wiem jak u Was w realu,ale u nas sa takie wyprzedaze ze kupilam bluze z kapturem rozm 68, przeceniona z 25 na 3 zl, i byl spory wybor dla dziewczynek i chlopakow bluzy,koszulki z dluzszym rekawem po 3 i 5 zl.. Jakosciowo calkiem spoko!

Razem z Gabrysią

Edytowane przez JoannM
Czas edycji: 2010-02-10 o 17:07
JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:21   #1133
drcron
Zakorzenienie

Mloda mam do ciebie pytanko napisz mi prosze jak w photoshopie < kurcze zapomnialam > moge polaczyc dwa zdjecia w jedno chodzi mi o zatapianie tla na jednym zdjeciu jest moja siostra na drugim ja i chcialabym te zdjecia na trzecim polaczyc w jedno szukalam na necie tutoriali ale nic nie znalazlam chyba wyszlam z wprawy

Stary 2010-02-10, 17:40   #1134
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ja mam do was pytanie:jak to jest jak jedziecie autem?jako pasażer siadacie z przodu czy już(o ile w ogóle)z tyłu?bo mnie mąż już zaczyna gonic do tyłu...
Nie mam wyboru bo jestem jedynym kierowcą w domu
Chyba nawet do szpitala autem pojadę

Cytat:
Właśnie czytałam: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
a jak się nie obudzę ??
A dopytaj czy w ogóle usypiają bo ja byłam święcie przekonana, że tak a się okazało, że nie.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:05   #1135
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

UWAGA UWAGA WRÓCIŁAM święto dzisiaj bo byłam pierwsza i gin przyjechał PRZED CZASEM i już jestem po wizycie no więc tak: wyniki morfologii idealne, siuchów też mały główkę w dole trzyma, nóżkami wierzga, tętno 157 /min. pessar przyciska szyjkę i gdyby nie on to już by było po filipku....kazał mi wytrzymać jeszcze 3 tygodnie i wyciągnie go i mogę roszić wtedy usg oczywiście nie robił, bo stwierdził, że nie będzie mi masował brzucha bo mam nadal twradą macicę i dalej mam brać ten cholerny fenoterol, magnezin, isoptin i nospę 3 razy dziennie i dosatkowo mam brać rutisnoscorbin (co do tej pory zabraniał) bo stwierdził, że mam opuchnięte ręce i nogi....wrrr Następna wizyta 24 lutego i pewnie wtedy się dokładnie dowiem kiedy pessara ściągnie
Jej ale się cieszę, że nie sterczałam tam w kolejce jak głupek
Gmyrelka - tak właśnie myślałam, że jesteś w kielcach, ale dobrze, że się odezwałaś
Izumi hmmm ja to taki wstydniś jestem....nie wstawię fotki ale kolorek ładny - brązik w promieniach słońca wpadający w lekki rudy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:19   #1136
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
Pop mam pytanie do Ciebie...
Za 20 dni mam mieć cesarkę...
Czy jest coś oprócz tych podstawowych rzeczy co przydaje się po cesarce w szpitalu? Jakieś rzeczy, których zwykle w wyprawkach do szpitala się nie wymienia... chodzi mi oczywiście o wyprawkę dla mamy
Liczę na twoje doświadczenie
Asia – jeżeli chodzi o cesarkę to jak już pisałam wcześniej:
- majtki poporodowe (wg mnie na początek dobre są wysokie bo podtrzymują opatrunek) a następnie niskie aby nie drażniły rany – luźne!
- przyda się także twój TZ, który pomoże Ci się umyć. Pierwsze mycie jest tragiczne. ( u mnie był zakaz odwiedzin więc zrobiłam to sama – TREGEDIA!!)
- mi brakowało czegoś na hemoroidy,
- zużyłam 4 paczki podkładów (te wielkie).
- ja miałam 3 koszule nocne i wszystkie były w ruchu.
- klapki pod prysznic i kapcie
- kosmetyki (minimum: Żel pod prysznic, balsam do ciała, szampon, odżywka do włosów, szczoteczka do zębów i pasta)
- telefon komórkowy wraz z ładowarką
- biustonosze do karmienia (miałam 3 – nie przydały się. Nie miałam pokarmu).
- ja miałam także laktator na pobudzenie laktacji. Ale ja nie miałam dziecka więc pozostał mi laktator.
- wkłady do biustonosza (także mi się nie przydały.) Mam nie otwartą paczkę TT –może komuś przesłać?
- dokumenty (ja oprócz podstawowych, czyli dowód, książeczka zdrowia miałam pełną dokumentację z ciąży, ale tak naprawdę to przydał mi się tylko dokument dot. Grupy krwi).
- niektóre dziewczyny wzięły z sobą także suchary, lub ciastka maślane lub biszkopty. Ja nic takiego nie miałam ale też nie miałam apetytu.
- środki przeciwbólowe: u mnie było tak że wystarczyło tylko poprosić a dawali. Najpierw dożylnie a potem tabletki.

- i nie możesz być przeziębiona. Kaszlenie, kichanie, śmiech zabronione w pierwszych dniach. Masakra!!! Ale jeżeli już to poduszkę należy przycisnąć do brzucha – trochę pomaga.

A jeżeli chodzi o CC to dla mnie najgorsze było wyciąganie drenu. To był najgorszy ból. Ja za dużo także leżałam po cesarce (porobiły się zrosty) ale Ty do dziecka to zaraz wstaniesz.

U mnie CC było nagłe więc jak TZ przyjechał do szpitala to już było po Wszystkim. Jemu dziecko pokazali zaraz jak tylko przejechał i potem w tym drugim szpitalu mógł siedzieć z dzieckiem ile chciał. To tylko ze mną nie mógł się widywać.

Cytat:
U mnie sprawa jest prosta- siedzę za kółkiem !
Na porodówkę też sie zawieziesz sama?? ciekawe jak to jest prowadzić samochód przy skurczach.

Asiulek89- piękna mała i jakie ma włoski. Gratulacje!!

Megi – masz jeszcze szansę na 3 miejsce.

Izumi – jak fajnie że to jednak chłopak.

Katarek u dziecka – w szpitali widziałam, że jak dziecko ma Katarek to pielęgniarki najpierw wkrapiają sól fizjologiczną a następie wyciągają pod ciśnieniem, albo przy kichnięciu samo wychodzi.

Smoczek – moja ssał smoczek już od 31 tc. Oczywiście to był taki malutki specjalny smoczek, dostępny tylko w szpitalach. Dzięki niemu wyrobiło sobie odruch ssania. Więc czasami smoczek jest zalecany już w szpitali.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:24   #1137
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
To co ja mam sobie myśleć? Tak jak u Ity 83 - wczoraj wieczorem też mi wyszło coś o konstystencji galarety, w dużej ilości i całe zabarwione krwią. Poza strachem przez cały wieczór i noc nie mam żadnych innych objawów. Mała się rusza jak zwykle, brzuch rano miękki, na spacerze z psem trochę stwardniał, ale juz puścił. Pocieszcie mnie proszę. Przecież to niemożliwe, żebym miała rodzić w 32 tygodniu! Czy to może być "wina" tej luteiny, którą biorę dopochwowo? Całą ciążę nie miałam wcześniej żadnych upławów.
bardzo mozliwe ja luteine biore caly czas i tabletka "wylatuje" w ciagu dnia;/ przynajmniej reszta nie rozpuszcona, nie jest natomiast tego duzo jednorazowo....ja sie z wkladkami nie rozstaje i ja bralam male ilosci bo jedna na dzien.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:25   #1138
drcron
Zakorzenienie

zamowilam sobie cyckonosz
http://www.allegro.pl/item886377457_...i.html#gallery
i przy okazji znalazlam fajnego sprzedawce
http://www.allegro.pl/show_user_auct...360023&p=3&p=4

Stary 2010-02-10, 18:26   #1139
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o CC to dla mnie najgorsze było wyciąganie drenu. To był najgorszy ból. Ja za dużo także leżałam po cesarce (porobiły się zrosty) ale Ty do dziecka to zaraz wstaniesz.

Na porodówkę też sie zawieziesz sama?? ciekawe jak to jest prowadzić samochód przy skurczach.
A to nie ma przykazu leżenia po cc plackiem przez 12 godzin?????

No nie zawiozę się sama raczejMam ustawionych 2 znajomych w razie czego pod telefonami, a jak nie to taryfa tudzież ODPUKAĆ pogotowie. Ale pytałam ostatnio lekarza czy wciąż mogę prowadzić i czy jak złapie skurcz to czy mnie ściśnie tak, że w rowie wyląduje- stwierdził, że spokojnie zdąży się zjechać na bok. Tylko, że lekarz to chłop i trochę może niedoinformowany być może
Stary 2010-02-10, 18:36   #1140
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja w ogole nie siadam z tylu bo przewaznie ja jestem kierowcą, ale pasow juz nie zapinam bo mi nie wygodnie i chyba przyciskaja malego bo nawet po regulacji strasznie sie wierci.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

za bardzo kocham jezdzic samochodem zeby z tego zrezygnowac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości