|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
Nie mam pomysłu na tego Twojego futra. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci Kropeczko. Jeszcze popróbuję z karmami, ale mój mąż stracił cierpliwość na weterynaryjne karmy po prostu. Bo strasznie nam brudził, bolał go brzuch, był osowiały. No nie wiem,będę jeszcze myśleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze Ilonko pięknie beta rośnie!!!
![]() ![]() ![]() Nika to super że już lepiej... ![]() Ja wy tak znów o kotach to ja tez mam pytanie do Kropki ![]() ![]() Moje pytanie jest trochę głupie ![]() ![]() ![]() A drugie pytanie to czy to charakterystyczne uklepywanie łapkami u młodych kotów zanika w wieku dorosłym?Tak pytam,bo to strasznie miłe jest,takie masażyki wieczorne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówimy o kocie z avka? ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Obawiam się, że na to lizanie nic nie poradzisz. ![]() ![]() ![]() No taka fiksacja oralna. ![]() Deptanie raczej nie mija. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo wam dziękuję kochane babeczki ![]() ![]()
![]() |
#4776 |
Rozeznanie
|
Dla wszystkich miłośniczek kotków polecam filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=PfBStD6_4tY są boskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Tak Kropeczko, mówimy o kocie z avka. On w miarę chętnie ją je, ale ostatnio wykazuje objaw znudzenia (dosłownie, jak ja jem ciągle sałatkę z rukolą to potem też mam objaw znudzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A propos wychylania się...to jakoś nie zauważyłam żebys sie zbytnio wychylała,po prostu wyrażasz swoje zdanie,a po dupie ode mnie nie dostaniesz.No chyba że chcesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla kota generalnie liczy się aromat, ma bardzo wyczulony węch. Jak moja kotka była w fazie niejedzenia to przekupiałam ją np. sosem z tuńczyka, wystarczyła kropla na kurczaka i znikał. ![]() ![]() Może i Twój ma takie ulubione dziwactwa i coś mu tam przemycisz. ![]() A kot w avku jest boski. ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Deptanie też uważam że jest słodkie. Choć moja Kropa jak szuka miejsca na swoim panu, to też potrafi długo... i go wkurza tym tuptaniem. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio nie dałam sobie zdiagnozować grypy przez internet i też było, że taka ą i ę jestem. Laska stwierdziła, że chorujemy (katar, kaszel) bo się nie szczepimy na grypę, a ja sobie nie dałam wmówić, że tydzień kataru czy kaszlu to grypa a tym bardziej stawiać diagnozy przez forum, bo... teściowa autorki posta jest kimś tam i robi prelekcje o szczepieniach. ![]() ![]() Wiec już nie odpowiadam, jesli mnie ktoś wyraźnie nie pyta. ![]() Pozdrówki dla Ciebie i dla kićka-lizaka. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-10 o 13:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zadomowienie
|
Nicka
![]() Konczita a co u Ciebie?? Coś nam może chcesz napisać ![]() Ja jestem strasznie padnięta, najchętniej bym spała. Nic mi się nie chce i leże sobie oglądam telewizornik. Chyba tli dzień albo fasolka się odzywa ![]() Tż dziś ma być dłużej w pacy więc do 1-stej siedzę sobie sama. Może wpadniecie na herbatkę ? hihihihi |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Rozeznanie
|
Jejku ale informacji mi dostarczyłyście
![]() Kupiłam jakas karme dla juniorów i nawet nie wiem jaka ![]() ![]() Daje im rano po miseczce, w południe i wieczorem....czy to wystarczy? ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Rozeznanie
|
Konczitko co się dzieje???? Zaczynam się niepokoic
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- jakiegos doła załapałam ![]() ![]()
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, że zdaje się, nasze koty są z jednego miasta. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
kosmitka
|
Ilonko - ja mam PMS
![]() ![]() Nikuś ![]() Ukryciorku ja mam psiaka ze schroniska, alergika skórnego. Właśnie mija rok pobytu u nas w domku. I zaczęłam tak jak pisze Kropka od diety eliminacyjnej. 4 tygodnie na samej karmie dla alergików, potem stopniowe wprowadzanie innych pokarmów. W sumie nie stwierdziłam, od czego miał uczulenie. Mogły to być warunki schroniskowe, bo psiak miał łyse uszy i potem nużycę. Najlepiej chwalę sobie royala dla alergików, dobry był też trovet, ale dla psów miał w składzie chyba coś z ziemniaka. Do tego dostawał scanomune oraz omegan. Polanie omeganem jakiegokolwiek jedzenia lub kilkoma kroplami oliwy sprawiało, że jedzenie znikało w mig. Co do kurczaka - w przypadku psiaków jest to jeden z najbardziej uczulających składników jedzenia - u nas wetki poleciły indyka. Nie wiem, czy jest takie samo zastosowanie u kotów, ale pewnie podobne. Konczita, martwię się. ![]() Ilonko zapomniałam bety pogratulować. jest pięknie!!! ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2010-02-10 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja wczoraj cierpiałam na owulację
![]() Zwijałam się z bólu a jeszcze musiałam przy robótkach siedzieć. Ryczałam z bólu i ze szczęścia, że to jednak owulacja ![]() A dzisiaj na odstresowanie zagniotłam już ciasto na pączki i faworki i zaraz będę smażyć ![]()
#4787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kot ma inną konstrukcję niż pies, w naturze całą dobę podjada po troszkę. Moje mają miski pełne cały czas i sobie chrupią. ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak? Moja kotka jest z okolicy, z wiochy pod Gliwicami, mój kocur z Torunia. ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() Scanomume świetna rzecz. ![]() Oliwa dobrze robi kotu na problemy skórne i sierść. Nie wiem jaką daje się psu, ale kotom polecają olej z pestek winogron. Z kurczakiem to prawda również, kotom też poleca się dawać indyka. W kurczakach jest masa chemii. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
kosmitka
|
Kropko, czyli zasada taka sama
![]() ![]() Azakowana ![]() ![]() Czy jest jakaś zasada - po ilu dniach od odstawienia luteiny ma się pojawić @ ?
![]() |
#4789 |
Zadomowienie
|
Anciaahk mi z tego co pamiętam Pani Dr mówiła że do tygodnia to na pewno powinna się @ pojawić po luteinie. Ale znam różne przypadki więc... A Ty kiedy kończysz ją brać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
kosmitka
|
Ja skończyłam w niedzielę. Zgodnie z planem @ powinnam dostać w sobotę, ale czuję, że nadejść może szybciej. Zastanawiam się, czy luteina może powodować skrócenie trwania cyklu. Urlop zaplanowałam tak, jakby @ przyszła 13.02., rozpisałam na 2 tygodnie, ciekawe, czy dostanę
![]() Poza tym bierze mnie jakieś przeziębienie, codziennie rano budzę się z temperaturą i bez głosu. Po ciepłych płynach głos wraca. Jakieś paskudztwo. Ilonko jak samopoczucie?
![]() |
#4791 |
Zadomowienie
|
To niedobrze z przeziębieniem Musisz się kurować.
ja zmykam do łóżeczka, niby nic dziś nie robiłam męczącego ale zmęczona jestem. JUTRO JEDZIEMY DO RODZICÓW I MAMA UPIECZE PĄCZKI KTÓRE UWIELBIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
![]() właśnie wróciłam z ostatniego egzaminu i aż boje głośno wypowiedzieć że ostatni semestr został ... ![]() ostatnio dużo się dzieje dlatego mnie mało na forum ale czytam i bardzo mocno trzymam kciuki ![]() ![]()
#4793 |
kosmitka
|
Hihiih to przywieź trochę dla mnie. Dobrej nocki Ilonko
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Konczitka mam nadzieję, że dzieją się wyłącznie dobre rzeczy. Jesteś strrrasznie tajemnicza, ale może tak trzeba ![]()
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
coś mi z cytowaniem się pokichało ... Aniu wszystko dobrze, a nie wiem czemu piszecie, że jestem tajemnicza hmmmm nie wydaje mi się po prostu brak czasu i wpadam i wypadam
![]() ![]()
#4795 |
kosmitka
|
To dobrze Dorotko, najważniejsze, że wszystko ok. Daj znać, czy ta Twoja małpa się znalazła, czy coś z tym robisz/
Dobrej nocki dziewczynki. Jutro nadejdzie nowy, lepszy dzień.
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
![]() A z "ludzkiego" jedzenia coś proponujecie? (na wątróbka z ryżem???)czy tylko gotowe dla kociaków produkty?
![]() |
#4800 | ||
kosmitka
|
No właśnie nie pamiętałam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Melduję, że @ właśnie przylazła, czyli 4 dzień po odstawieniu. Z jednej strony pewnie jeszcze tliła się resztka nadziei, ale z drugiej strony jest jakaś taka ulga, że przyszła szybciej niż zwykle i szybciej zaczniemy kolejne staranka. Luty i marzec, szykujcie się, nadchodzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.