|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
to napewno nie jest jadłospis na P. sama napisałaś, że na tym chudniesz, także powinnaś zwiększyć posiłki. p.s też mam 158cm wzrostu i ważę ok 42 kg, również staram się przytyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Przyczajenie
|
Moje dzisiejsze jedzenie
![]() ![]() kawa z mlekiem drożdżówka płatki owsiane z mlekiem i wiśniami babka ziemniaczana z mięsem, gotowana pieczarka 3 kromki chrupkiego pieczywa 20 ciastek kruchych z nadzieniem wiśniowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro masz przytyć, powinnaś jeść orzechy, masło, z owoców banany, winogrona. słodycze też możesz jeśc, ale jako dodatek do posiłku, czy deser. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zrob sobie na kolacje jakies normalne kanapki czy jajecznice, bo to jedzenie.... ![]()
![]() |
#3516 |
Raczkowanie
|
U :
Sn : Grahamka z serkiem topionym ziolowym , plasterkiem sopockiej , pomidorkiem , szczypiorkiem , mandarynka (300) 2sn: kromka razowca z pasztetem pomidorowym i pomidorkiem , serek wiejski 200 g ( 350) O: pol talerz ziemniakow ;o , kotlet mielony duzy , 4 ogorki kiszone (700) P: jogurt naturalny , jabłuszko (200) K: kromka razowca z serkiem moj ulubiony i szczypiorkiem , pomaranczka ogromna , marchewka megaaa ( 300) 1850 ![]()
#3517 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wyszlo troche gorzej, pewnie nawet przekroczylam 1500 kcal ale co tam...
![]() I - kromka chleba razowego z ziarnami z jajkiem, plasterkiem pomidora, pieprzem kolorowym, jabłko, pół litra kakako z mleka 0,5 % II - paluch razowy wieloziarnisty, siedem biszkoptów okrągłych III - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, czterema plasterkami pomidora, pieprzem kolorowym, hebata zielona z cytryną IV - kubek zupy pomidorowej, cztery pierogi z mięsem V - groszek zielony, sześć pierogów, herbata zielona z cytryną i z trzema łyżęczkami syropu malinowego VI - dwie gotowane marchewki, garść mieszanki orzechów (ziemne, włoskie) VII - 200g serka wiejskiego |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3518 | |
BAN stały
|
Cytat:
brak nnkt moze sprobojesz jesc kaszę, ryż brazowy, makaron zamiast ziemniaków? strasznie monotonne jadłospisy masz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(9.00) Kaszka manna (4 łyzki na szklanke mleka) z łyzka masła orzechowego, garść orzechow laskowych i rodzynek. Jabłko, herbata. IIŚNIADANIE(13.00) Jogurt wiśniowy (200g), bułka z płatkami owsianymi, pół z serkiem topionym z pieczarkami i 2 plastrami pomidora, pól z masłem plastrem szynki z indyka, 2 plasterkami wedzonego sera, 3 paskami papryki, sałatą i rzodkiewką. OBIAD(16.30) 4 chochelki zupy pieczarkowej (zabielanej, gotowanej na skrzydelkach, z duza iloscia ziemniaczkow i pieczarek) KOLACJA(ok.20.00) 2 kromki razowca z masłem, miseczka sałatki (jogurt naturalny, 2 jajka, pomidor, szczypiorek). Herbata z cytryna. Prosze o ocenke |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
BAN stały
|
U. ( @ rozkręciła się na dobre hiphip hura..)
Śniadanie: owsianka z nerkowcami, śliwkami suszonymi, tartym jabłkiem, pestkami słonecznika, sokiem malinowym ; na mleku 2% II śniadanie: serek wiejski z truskawkami + wkrojone kiwi+ dwie garście orzechów włoskich + pół dużej grahamki z Osełką, zielona herbata, mała pomarańczka, ciemna pralina Lindt Obiad: wątróbka drobiowa smażona & duszona (na oleju rzepakowym, z jabłkiem, papryką czerwoną, koprem, cebulka + ziola) ; mniej niz polowa woreczka kaszy gryczanej; porcja surówki z pekinki. Podwieczorek: (@ dała o sobie znać.......) : duża (10cm) tarta z budyniem, wiśniami i galeretką ; 2 wafle przekładane czeko (to takie, "wysokie" z kilku warstw trójkątne, ktore kupuje sie na wagę- smak dzieciństwa ^^) ; mars delight; kawa z mlekiem 2% (150 ml. mleka) Kolacja: 2 kromki razowca z: - almette ziolowym, jajkiem na twardo, rzodkiewką, szczypiorkiem i majonezem + kapka kawioru ![]() *przerazilam sie troche tym co zjadlam na podwieczorek ![]() prosze o ocenę ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-02-10 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Raczkowanie
|
To może ja wrzucę moje lekkie U
Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, 2łych otrębów pszennych, 2łych słonecznika łuskanego, jabłka z dużą ilością cynamonu na mleczku 2% zakupki czyli 30 min spacerek 2Śniadanie: przedtreningowy: 40g makaronu pełnoziarnistego, z jajecznicą z 3białek, 1żółtka, 3 plasterków polędwicy sopockiej drobiowej 10-15min rozgrzewki, 25-30min ćwiczeń na brzuszek i talię, 25-30min ćwiczeń na biust i ramiona, 10-15min skakanki Obiad: potreningowy: ryż brązowy pół woreczka z piersią kurczaka i pieczarkami godzina chodzenia po Auchanie kolejne tym razem duże zakupy Podwieczorek: łosoś wsw wymieszany z twarożkiem domowym i startym ogórkiem, na zmianę smaku kostka gorzkiej czekolady wygłupy z dziewczynkami czyli nasz mieszkaniowy aerobik Kolacja: twaróg chudy z papryką
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-02-10 o 17:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3523 | |
BAN stały
|
Cytat:
duzo sie ruszasz wiec powinnas wiecej jesc ![]() kolacja za mala moim zdaniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Raczkowanie
|
Jutrzejsze u/p (możecie ocenić czy może to tak wyglądać?)
śn; jogurt naturalny 125 g (68) + 5 łyżek bran flakes'ów (85)+ łyżeczka słonecznika (30) + kilkanaście rodzynek(20)+ łyżeczka miodu(40)+łyżka otrębów(15)+ bakalie (20)+6 migdałów (36)+łyżka miodowych ringów (30) lub druga łyżka otrębów (15)= ok 350 2 śn; bułka z ziarnami słonecznika taka kwadratowa z Almy + margaryna(nie mogę przekonać się do masła), wędlina drobiowa, rzodkiewka. (ok250) przek; jabłko ok 150-200 g (ok100) ob; zupa; 3 chochelki + 2 łyżki węgli(makaron, ryż lub ziemniaki) warzywka gotowane (ok 150) 2 danie; 2 średnie gołąbki z sosem pieczarkowym (ok. 500 lub więcej) pod;activia (120) z otrębami (15), jabłko(70) kol; 2 kromki chleba + dodatki+ herbata Zapewne zjem ok 3 pączków i faworki jeśli je tylko zrobię. Wpadą pewnie jakieś orzechy. P.s Dziś po kolacji tj 10.02 wpadną mini rogaliki 7 days z czekoladą bo właśnie zakupiłam w almie. Ocenicie ???pliss!!! Czy dobrze policzyłam kcal??? Jutro mama kupi mleczko 1,5 %. Odp |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zadomowienie
|
U
i jak dziś?lepiej???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
znów tylko 2 sensowne posiłki... może zrezygnuje chociaż jednego dnia z alkoholu, na rzecz wartościowego II śniadania i kolacji ? na lepsze Ci to wyjdzie... Cytat:
choć zawsze u Ciebie rzuca mi się w oczy malutko warzyw... może dodaj jakieś do podwieczorku ![]() ![]()
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2010-02-10 o 18:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zadomowienie
|
Wyrak,ja mam takie pytanie (ale broń Boże,nie obraź się)...
![]() czy Ty czasami nie przesadzasz?bo tak sobie czytam swój dzisiejszy jadłospis-fakt,mało owoców i NNKT,ale generalnie nie jest chyba "tak samo"..Paszki jadło (nad moim) też , jak uważam,nie woła o pomstę do nieba ![]() sama nie wiem..może ja juz mam lekko spaczoną opinię..hm. |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zadomowienie
|
U?
![]() Śn; 3 kromki razowca z masłem i; *camembertem i rzodkiewkami *serem pleśniowym *twarogiem tłustym i powidłami śliwkowymi serek wiejski z nerkowcami w miodzie,bananem i sosem toffie 2Śn; 2 tosty z powidłami sliwkowymi, kawa z kakao i mlekiem, surówka z jabłka,marchewki i cukru waniliowego Ob; Wołowina w ciemnym sosie, kasza gryczana, parowane brokuły, kalafior i marchewka P; duży kawał ciasta drożdżowego z kruszonką, deser Czaruś karmelowy K (będzie); 2 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, ogórkiem kiszonym i pomidorem
#3531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paszka z kolei zawyza wszystko jak cholera, wkleja jadlospisy po 1200-1400kcal na oko i pisze, ze to 1800 ![]() Suma sumarum, to nie ja przesadzam, tylko Ty masz sporo do dopracowania, co Ci zreszta powie masa innych osob tutaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Black cat redukcyjnie bo to poredukcyjne wychodzeniowe z diety U ![]() ![]() A tak wogle to wielkie dzieki za ocenki ![]() ![]()
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-02-10 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co znaczą te litrki U , R przy waszych jadłospisach ? bo nie ogarniam tego :P
ja dzsiaj zjadłam 6 jabłek, musiałam zrobić sobie jakieś wprowadzenie do diety, do zdrowszego jedzenia, także prosze mnie nie zlinczować :P ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a z tymi warzywami to np na kolacje jesli pisze "rzodkiewka" to mam namysli z 6 sztuk :P do obiadu byla miska surówki ( kapusta pekinska, pol papryki czerwonej, poł zóltej, ogórek, kukurydza, duuużo kopru ) i troche sie zapchalam ta surówką i juz nie dalam rady wiecej kaszy ![]() a podwieczorek.. sama sie sobie dziwie, ale to chyba wpływ @. staram sie jesc bardziej wartościowo, no ALE tak wyszlo ![]() a ty sie nie martw tylko jedz ładnie i @ przyjdzie. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie zjadłaś tak dużo na ten podwieczorek. ;-) rilaks ![]() ![]() poza tym, pisałaś jednej z wizażanek, żeby nie liczyła kalorii a przecież sama liczysz ![]() viline1988 fakt, prosiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
U/P
śn. jajecznica z 2 dużych jaj, połową cebuli, kilkoma pieczarkami, pomidorem, koperkiem i szczypiorkiem, do tego 3 kromki chleba ziarnistego z osełką; kakao 10min marszu do koleżanki 1h min marszu po centrum miasta i powrót do domu IIśn. jabłko; 2 kromki ziarnistego z osełką, salatą, szynką wiejską i ogórkiem. ob. miska rosołu, 2 pulpety wielkości sporego kotleta mielonego w sosie smietanowym z duuuużą ilością koperku, 4 ziemniaki, i to wszystko jeszcze zasypane koperkiem; kilka ogórków kiszonych czekoladka z nadzieniem jakimś ![]() p. miseczka lodów bakaliowych, cappuccino orzechowe z milki; 2 kawałki chałki z maselkiem i miodem k: teraz sobie jem 2 zapiekanki ze zwykłego chleba z cebulką, pieczarkami, kurą gotowaną i serem, polane ketchupem i majonezem wpadną jeszcze orzechy włoskie i pewnie jakieś ciasteczka Edytowane przez carmen4400 Czas edycji: 2010-02-10 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
BAN stały
|
ej.
ostatnio wlasnie nie licze przeciez ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Rozeznanie
|
Uuu
proszę o ocenkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, co oznacza "ostatnio", w końcu to pojęcie względne, ale bardzo niedawno widziałam Twoje posty w wątku kalorycznym.
![]() ![]()
![]() |
#3540 |
Rozeznanie
|
P
1. owsianka na mleku 3,2% ( 4x owsiane, 2x granulowane), garsc mieszanki orzechow, jablko, cukier, cynamon, dzem malinowy, kawalek ciasta marchewkowego z masa z Danio, cappuccino ajerkoniakowe z kawa i cukrem 2. 2 kromki chleba ziarnistego z maslem, polowa makreli, papryka, ketchupem, pasek gorzkiej czeko,capucino z cukrem, jablko 3. zupa koperkowa zabielana z ryzem (talerz), pol woreczka ryzu z mieszanka chinska, pieczonym udkiem z kurczaka, kawalek "runa" (ciasto smietankowo-serowe z zelatyna, truskawkami, biszkoptami itd) 4. budyn na mleku 3,2% z zoltka, 2 lyzek maki z kakao, slonecznikiem, mandarynka gigant, kilka podjedzonych laskowych 5. jajecznica z 2 jaj, 2 kromki chleba ziarnistego z serkiem pieczarkowym, salatka z buraczkow czerwonych duzo natki pietruszki (hodowla okienna mamy) 6. 2x jablko, capucino, ok 50g slonecznika oceni ktos?? proszeeeee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.