Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 15:57   #2371
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Jeszcze raz dzięki za pochwały mojego Cypiska

Ruchliwy jest niesamowicie, nie usiedzi na doopce w jednym miejscu

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
oto przepis :http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

a teraz pochwale sie nabytkami
tak więc
*drewniane krzesełko do karmienia vox z ceratka z czerwonymi akcentami
chwilowo bede z niego korzystac a docelowo wezme od siostry.To nie ma pasow i jest dosc male
*łóżeczko ikea białe-nie wiem jaki model bo złożone i popakowane juz bylo w folie.Pote, zejde na dol i ocenie
* 2 materace(moze ten drugi wiekszy, jak jej rozsuneli)
*fotelik do samochodu-ale dla mojej jeszcze za duzy,jakis taki zwyklak, firmy nie znam bo we worze folia zaklejony.Widzialam, ze szaro-granatowy.
*żółty nocnik Mąż brał wszytsko
* 2 prześcieradla na gumce.Biale i pomaranczowe
*zestaw czegos bliżej nieokresonego z ikea.Jakby białe z niby płótna, niektore na gumce, inne ze wstążeczkami, jakby ochraniacze, ale bardziej cienkie,pikowany material, musze poryc na ich stronie, moze to do łóżka
*spacerówka pomaranczowo-granatowa,skladana firmy iglesiana cross czy jakos
no, no niezłe nabytki
Stary 2010-02-10, 16:24   #2372
angy
Zakorzenienie

Gorgulek dzięki za miłe słowa

Tuli naprawdę bardzo mi pomogło to co napisałaś. Kochana jesteś

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:29   #2373
UnholyOne
Ola-Unhola

Svi, kiedyś chciałaś linki do ciuchów dla Eryka:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...09&gr_id=26484

kupowałam kiedyś portki dla Bartka i były bardzo ładne
Stary 2010-02-10, 16:39   #2374
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
oto przepis :http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

tak więc
chwilowo bede z niego korzystac a docelowo wezme od siostry.To nie ma pasow i jest dosc male
*łóżeczko ikea białe-nie wiem jaki model bo złożone i popakowane juz bylo w folie.Pote, zejde na dol i ocenie
*fotelik do samochodu-ale dla mojej jeszcze za duzy,jakis taki zwyklak, firmy nie znam bo we worze folia zaklejony.Widzialam, ze szaro-granatowy.
*zestaw czegos bliżej nieokresonego z ikea.Jakby białe z niby płótna, niektore na gumce, inne ze wstążeczkami, jakby ochraniacze, ale bardziej cienkie,pikowany material, musze poryc na ich stronie, moze to do łóżka
dziękuje pieknie za link tylko juz to robiłam ale krokodyla ale zrobie bo w zasadzie dawno tego nie miałam. dzieki

a nabytki super

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Dzieczynki, zdobylam bilety na Avatar Ciesze sie jak dziki Reksio W kinie kupno biletow zajelo mi chyba ponad godziny, bo bylam z wozkiem. Otoz kino posiada windy, tyle ze nie da sie ich obslugiwac bez klucza, ktory posiada szef kina Wiec najpierw trzeba poszukac szefa (czyli wrzasnac z holu, zeby ktos pomogl) ,przeczekac 15 minut gdy szuka kluczyka, przeczekac kolejne 10 minut, gdy sie okazalo, ze to nieprawidlowy kluczyk i wreszcie wjechac zziajana pod kase (nie wiem jaki geniusz zaprojektowal kasy na drugim pietrze. Chyba ten sam, ktory wymyslil te chol..ne windy na kluczyk ).
Ale spoko, mam.
Anusia jeszcze dosypia w wozeczku. Sama sie dziwie, ze tak dlugo chrapie, bo podobnie jak Antos Mariolki, Ania spi w dzien gora 30 minut.
O no ja bym tak chciała żeby spała po 30 min w dzień, kiedys tak było i 2 drzemki po 30 min i wtedy całą nockę spała od 20 do 6 i potem do 10 lub 11 ale to było do momentu aż skończyła 7 mies. teraz spać idzie o 22 budzi sie co 2 godz przez całą noc a o 5 jest już wyspana i gotowa do zabawy, to biore ja do siebie i spi do maks 8. nie wiem co się z nia dzieje. ale to tak zaczeło sie odkąd wrócilam do pracy, coraz później chodziła spac, bo jak ja predzej polożyłam to nawet o 2 sie obudziła wyspana a w dzień śpi 2 razy po ok 2 godz. ale kurcze nie wiem czemu tak często w nocy sie budzi???? wiecie może co to może być??? moze zęby??? ale to by płakała a dam cycka i dalej spi, juz sama nie wiem kurde
Stary 2010-02-10, 16:42   #2375
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Angy, chyba kazda z nas dobrze Cie rozumie . Ja czesto mam takie dni, ze doslownie wymiekam (np. zeszly poniedzialek): jestem zmeczona, nie rozumiem wlasnego dziecka, co mnie frustruje, czuje sie jak zla mama. Tym bardziej jest ciezko, ze jestem z Ania caly dzien sama, maz wraca pod wieczor. Czasem maz mi mowi "ja przeciez tez caly dzien pracuje", ale to przeciez zupelnie inny dzien niz nasz. Oni w pracy co sobie zaplanuja- to robia, chca zrobic przerwe- robia przerwe, chca siusiu- ida siusiu, a my naprawde nie mozemy nic zaplanowac- bo dziecko jest nieprzewidywalne Dla mnie ta nieprzewidywalnosc jest czyms zupelnie nowym, zawsze lubilam wszystko miec zorganizowane i poukladane. Caly czas sie ucze, zeby dac sobie luz. Jesli nie uda mi sie posprzatac- zrobie to w weekend. Jesli nie zdolam zrobic obiadu- zamowimy pizze. Wraz z narodzinami dziecka nie stalysmy sie nadludzmi- nadal jestesmy z krwi i kosci, mamy gorsze dni i limit cierpliwosci
I jeszcze jedno, dla mnie ogromne znaczenie mialo, ze robie cos dla siebie. Dlatego wlasnie zapisalam sie na kurs z historii sztuki. Uwierz mi, te dwie godziny daja mi nieprawdopodobny relaks, lapie oddech i nabieram dystansu. Musialam sie na cos takiego zapisac, aby przypomniec sobie, jaka bylam przed era Ani Wracam po tym kursie doslownie na skrzydlach- nie dosc, ze czegos sie dla siebie nauczylam, odpoczelam, to jeszcze stesknie sie za domem i rodzina.
Ten sen Zosi na pewno niebawem sie uspokoi, niedlugo nasze dzieci zaczna mowic, bedziemy miec z nimi jeszcze lepszy kontakt. Przyjdzie wiosna, bedziemy mogly wiecej chodzic z nimi na spacer, dni nie beda takie krotkie. Mocno przytulam kochana, bedzie dobrze

Pieknie napisane.
wlasciwie moge dodac amen i sie podpisac
Cytat:
tak więc
Gratuluje ogromnie. Fajne nabytki.

A my musimy kupic fotelik i jeszcze jedna spacerowke. Nasz Maclaren jest swietny, ale to typowy miejski wozek, natomiast nie wyobrazam sobie nim jezdzic po wertepach wiosna-latem.
Tylko nie wiem kiedy, jeszcze mam tyle rzeczy do zaplacenia...
Stary 2010-02-10, 16:46   #2376
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

O no ja bym tak chciała żeby spała po 30 min w dzień, kiedys tak było i 2 drzemki po 30 min i wtedy całą nockę spała od 20 do 6 i potem do 10 lub 11 ale to było do momentu aż skończyła 7 mies. teraz spać idzie o 22 budzi sie co 2 godz przez całą noc a o 5 jest już wyspana i gotowa do zabawy, to biore ja do siebie i spi do maks 8. nie wiem co się z nia dzieje. ale to tak zaczeło sie odkąd wrócilam do pracy, coraz później chodziła spac, bo jak ja predzej polożyłam to nawet o 2 sie obudziła wyspana a w dzień śpi 2 razy po ok 2 godz. ale kurcze nie wiem czemu tak często w nocy sie budzi???? wiecie może co to może być??? moze zęby??? ale to by płakała a dam cycka i dalej spi, juz sama nie wiem kurde
wiesz co ja wielokrotnie czytałam że często zdarza się że kiedy mama wraca do pracy dzieciaczki zaczynają na nowo budzić się w nocy, szczególnie te karmione piersią...jakby chciały wynagrodzić sobie, nadrobić ten czas bez mamy Myślę że w jakims stopniu może o to u Was chodzić.

Unholly Antos nieziemski Pozostaje mi napisać to co Svinecka: Martynka 3 dni od niego młodsza a ni hu hu

Aaa, mówię dzisiaj do Martynki: "Widzisz, Antoś już raczkuje " co ona na to? "Yyyyeeeeuuu"

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-02-10 o 16:47
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:00   #2377
skierka1981
BAN stały

mamusie czytam was, ale filmików nie pooglądam - wierzę że szkraby śliczne
Kasiu, nabytki super
Mariolu a jak Antonio?? przepraszam ale teraz nie doczytam co u was, mam nadzieję że ok
u nas dzień szybko minął i znowu wieczór, spanie a jutro kolejny dzionek... szybko mi lecą - za szybko...

Amelka rośnie nie wiadomo kiedy... lubi jeszcze jak jej śpiewam "łapy łapy cztery łapy..." a ostatnio kupiłam chyba mamo to ja i była płytka a tam m.in początek tik taka - jak się ona cieszy jak tego słucha
wstawiłabym kilka zdjęć ale to mi pójdzie - Unholy, wyślę ci na komórkę wstawisz?? do d..y z takim netem ale chociaż popisać mogę z wami.
ja na walentynki nie mam pomysłu, powiem wam ze troszke sie popsullo miedzy mna a mężem...przeze mnie bo tylko warcze na niego b- wszystko mnie denerwuje...chciałabym żeby było jak kiedyś między nami i muszę zrobić wszystko żeby było....to tak na marginesie...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:21   #2378
mariolasl
Zakorzenienie

Skierko, bo w malzenstwie/zwiazku przewaznie sa raz gory raz doliny, rzadko szczytuje sie raz za razem...
U nas dobrze, ale nie siedzimy, nie raczkujemy, nie mamy zebow... Za to jestesmy marudni, ze szok i nie spimy
a tak poza tym, Antonio to zlote, kochane dziecko
Stary 2010-02-10, 17:23   #2379
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
tak więc
nieźle
super nabytki

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Aaa, mówię dzisiaj do Martynki: "Widzisz, Antoś już raczkuje " co ona na to? "Yyyyeeeeuuu"

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja na walentynki nie mam pomysłu, powiem wam ze troszke sie popsullo miedzy mna a mężem...przeze mnie bo tylko warcze na niego b- wszystko mnie denerwuje...chciałabym żeby było jak kiedyś między nami i muszę zrobić wszystko żeby było....to tak na marginesie...
mam nadzieję, że będzie między Wami jak kiedyś
trzymam za to
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:52   #2380
megi b
Wtajemniczenie

Hejka mamuśki
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

o taka ... Czerwona

angy kochana czytasz w moich myślach, mam te same wątpliwości i obawy. To wszystko przez zmęczenie ibrak czasu na zajęcie się sobą. Musimy sobie wygospodarować choć godzinkę w tygodniu tylko dla siebie bo inaczej zwariujemy Przecież nie jesteśmy tylko mamusiami. Przez te nocki też jestem kłębkiem nerwów Ale nie możesz myśleć, że jesteś złą matką bo dajesz z siebie 100% a nawet 150% nie mając ani chwili dla siebie. Mam nadzieję, że już wkrótce nasze dziewczyny dadzą nam pospać. Przyjdzie wiosa i wszystko będzie inaczej, spacerki, słoneczko i pozytywna energia
O widzę, że Tuli też tak myśli no ona jest dla nas wzorem, zróbmy coś dla siebie

UnholyOne Antoś taki sprawny Amela miesiąc starsza ale tak nie robi

Cytat:
Kupiłam gre erotyczną i stringi diabełki dla T ż i do tego chce jakąś kolacyjkę przy świecach żeby wprowadzic romantyczny nastrój do tej gry ale zboczuch jestem nie
z tą bita śmietaną by się nie sprawdziło bo mój tż jej nie lubi ale dziękuje za pomysł
O , że poważa sprawa będzie Ja się nigdy w takie gry nie bawiłam może czas zacząć

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Antonio wstawal co godzine od polnocy, a od 4.30 juz wcale nie spal
Wszystko byloby do przezycia, gdybym dzisiaj nie musiala do pracy
kolejna mamusia nie wyspana i jeszcze do pracy po takiej nocce jestem pełna podziwu
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
dziś robiłam Zuzi zupkę marchewkową z ryżem - została zaakceptowana
Sama gotowałaś? Napisz proszę jak tak łopatologicznie

katarzynka00 świetne zdobycze

A gdzie Elleri ?

Amelka dziś wstała o 7 w nocy budziła się tylko uwaga: 3x Chyba pomogła jej ta zmiana pokoju ale ciii nie zapeszajmy Dzisiaj pierwszy raz stała ładnie trzymana tylko za rączki już ma tak silne nóżki, a jeszcze nie siedzi stabilnie Byliśmy dzisiaj nareszcie na spacerku, słonko świeciło i Tż był z nami to nic, że poszliśmy tylko do sklepu po śmietanę Idę małą obudzić bo potem mi nie uśnie po kąpieli o 19

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:44   #2381
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

hehe to moze Ty fach zmienisz ... i założysz "domowe przedszkole"
... mam nadzieję, ze Tomus w końcu polubi nianie
to samo powiedział małż - lepiej chyba finansowo bym na tym wyszła (tym bardziej, ze ja rytmikę prawie skończyłam w szkole muzycznej i raz dwa bym zajęcia muzyczno ruchowe robiła, bo ile można puzzle układać )

w każdym razie mój synuś potrzebuje tylu wrażeń, że obawiam się, ze moja wyobraźnia szybko się wyczerpie

dziś u niani Tomuś dotykał włosów dziewczynek - mały podrywacz i nawet było ok - myślę, ze jest nadzieja (aczkolwiek myślę, ze jak Tomuś zacznie chodzić to rozrusza pozostałe grzeczne dzieci, bo wychowankowie niani bardzo grzeczni są)

chyba wszystkie jesteśmy zmęczone, bo jakieś drażliwe jesteśmy i zatargi się na forum pojawiają

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:31   #2382
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

chyba wszystkie jesteśmy zmęczone
ja nie
chyba jako jedyna ze wszystkich mam
Dziecko ładnie spiące i jedzące bez cięzkich i trudnych dni
Tak mi wszystkie zyczylyscie i sama sobie tego zyczylam ze sie spelnilo
(trudna ciąża okupiona słodkim i pogodnym dzieckiem)
Siostra moja powtarza ze drugiego bede miec diabelka i dopiero poznam ciemna strone macierzynstwa...
Nie mam wrazenie ze jestem zła mama, ani ze za malo dla niej robie bo cala sie poswiecam.Nie mam tez potrzeby zrobienia czegos extra dla siebie.Teraz zyje jakby dla niej.Nic mnie nie omija.
I nie znaczy to ze wy jestescie inne lub ja,poprostu tak mam, tak zakodowalam w główce i juz.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:36   #2383
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie
chyba jako jedyna ze wszystkich mam
Dziecko ładnie spiące i jedzące bez cięzkich i trudnych dni
Tak mi wszystkie zyczylyscie i sama sobie tego zyczylam ze sie spelnilo
(trudna ciąża okupiona słodkim i pogodnym dzieckiem)
Siostra moja powtarza ze drugiego bede miec diabelka i dopiero poznam ciemna strone macierzynstwa...
Nie mam wrazenie ze jestem zła mama, ani ze za malo dla niej robie bo cala sie poswiecam.Nie mam tez potrzeby zrobienia czegos extra dla siebie.Teraz zyje jakby dla niej.Nic mnie nie omija.
I nie znaczy to ze wy jestescie inne lub ja,poprostu tak mam, tak zakodowalam w główce i juz.
sugerujesz, że my nie życzyłyśmy sobie grzecznych dzieci , a przynajmniej niezbyt mocno

powiem szczerze, że Tomuś był taki spokojny w brzuszku, że obawiałam się czy nie będzie ... ciapowaty
i mam co chciałam - trudne do okiełznania i hiperaktywne dziecko
aczkolwiek jest tak bystry, śliczny i zabawny, że go oboje z małżem uwielbiamy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-10, 19:37   #2384
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wpadłam tylko na chwile i musze oddac lapcia TŻ bo pisze jakas prace. A ja chce skonczyc ksieżke, zostało mi 100 stron a przyznam, ze mnie wciagneła
Cieszy mnie, ze kącik kulturalny w klubie sie przyjał
Zapraszam reszte mamuś do odwiedzin i podzielenia sie opiniami na temat ksiązek i filmów.
A tak na marginesie to juz wiem dlaczego Svinecka była przeciwna założeniu takiej dyskusji Nie lubi czytać książek Wydało sie, he he

A ja dzisiaj 3 dzien na diecie Waga znow drgneła w dół
Miałam z bratem w tym tyg. isc na basen i wyciagnac go nie moge a samej mi sie nie chce

Tuli, super, ze udało Cie sie dostac bilety na Avatara. Napewno bedziesz zachwycona filmem
Jak obejrzysz koniecznie podziel sie wrazeniami

Unholy, Antoś świetnie sobie radzi i mamy kolejnego raczkującego na wątku

Kasiu, fajne zdobycze. Chyba nie doczytałam - dostaliscie do wszystko za darmo czy poprostu Wam znajomi pozyczyli?
My ostatnio pozyczylismy od znajomych huśtawkę ale Kuba jej nie lubi. Chwile sie pobuja i chce wyjsc (a chcielismy mu taka kupic, dobrze ze odwlekilsmy to w czasie bo leżała by pewnie na stryszku).

Aniu, śliczna ta czerwona wanna
Ja jednak wole prostote dlatego wybiore biały kolor

Megi, dla mojej ukochanej synowej, lada dzien stanie na nogi

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:39   #2385
p4w
Zakorzenienie

w każdym razie ja jestem zmęczona ciągłym pieszczeniem mojego Skarba

--------------
zapomniałam napisać, że robiliśmy dziś z Tomusiem serduszka na Walentynki z masy solnej - Tomuś się taplał niesamowicie w tym - masa była wszędzie, w buzi też
ale gotowe serduszka z podpisami i odciskami paluszków suszą się

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-10, 19:44   #2386
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
powiem szczerze, że Tomuś był taki spokojny w brzuszku, że obawiałam się czy nie będzie ... ciapowaty
i mam co chciałam - trudne do okiełznania i hiperaktywne dziecko
aczkolwiek jest tak bystry, śliczny i zabawny, że go oboje z małżem uwielbiamy
Kuba tez był grzeczny w brzuszku, jakoś specjalnie mi nie dokuczał
Teraz tez nie moge na niego narzekać, nalezy raczej do tych spokojnych dzieci

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Coś na poprawę humorku

Czy jesteś gotów zostać rodzicem??

1.

Kobiety; aby przygotowac sie do macierzynstwa wloz szlafrok i
przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez 9 miesiecy.
Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu.
Mezczyzni: aby przygotowac sie do ojcostwa, pojdz do najblizszej
apteki, wyloz cala zawartosc portfela na lade i oddaj aptekarzowi.
Nastepnie pojdz do supermarketu i zalatw, by cala Twoja pensja byla co
miesiac przelewana bezposrednio na konto sklepu.

2.
Aby przekonac sie, jak beda wygladaly Twoje noce, powinienes chodzic
po pokoju od 5 po poludniu do 10 wieczorem, noszac mokry tobolek o
wadze okolo 5 kilogramow. O 10 wieczorem odloz tobolek, nastaw budzik
na polnoc i idz spac. O polnocy wstan i choc po pokoju z tobolkiem na
rekach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3 rano. Poniewaz nie
mozesz zasnac, wstan o 2 i wez sobie cos do picia. Wroc do lozka o
2.45. Wstan, gdy budzik za dzwoni o 3. Spiewaj piosenki przy zgaszonym
swietle do godziny 4. Ustaw budzik na 5. Wstan. Zrob sniadanie.
Postepuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrazenie zadowolonego z zycia.

3.
Wydraz melon, robiac mu z boku maly otwor o srednicy pileczki
pingpongowej. Zawies na sznurku u sufitu i rozbujaj. Wez miseczke
wodnistej papki i sprobuj za pomoca lyzeczki przelozyc jej polowe do
wnetrza bujajacego sie melona, udajac przy tym, ze jestes samolotem.
Druga polowe papki wylej sobie na kolana. Jestes juz gotow karmic
roczne niemowle. Aby przygotowac sie na karmienie raczkujacego
dziecka, rozsmaruj dzem na kanapie i wszystkich zaslonach. Ukryj
paluszek rybny za szafa i zostaw go tam na pare miesiecy.

4.
Ubieranie maluchow nie jest wcale takie latwe, jak sie wydaje. Kup
osmiornice i siatkowa torbe. Sprobuj wlozyc osmiornice do torby tak,
by zadne jej ramie nie wystawalo na zewnatrz. Czas przeznaczony na to
zadanie: cale przedpoludnie.

5.
Przygotuj sie do wyjscia rano z domu. Czekaj pol godziny przed
drzwiami do ubikacji. Wyjdz z domu. Wroc. Wyjdz ponownie. Wroc. Wyjdz
i odejdz kilkanascie metrow od domu. Wroc. Wyjdz i oddalaj sie bardzo
powoli. Po drodze zatrzymuj sie, by dokladnie przyjrzec sie kazdemu
niedopalkowi na chodniku, kazdej gumie do zucia, kazdemu papierkowi i
kazdemu martwemu owadowi. Wroc pod dom. Krzycz glosno, ze masz juz
tego wszystkiego dosyc, az sasiedzi stana w oknach i z zaciekawieniem
zaczna sie na Ciebie gapic. Teraz jestes juz gotow, by zabrac swojego
malucha na spacer.

6.
Pojdz do supermarketu, zabierajac ze soba cokolwiek, co przypomina
dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje sie do tego dorosly
koziol. Jesli chcialbys miec wiecej niz jedno dziecko, wez ze soba
kilka kozlow. Zrob sprawunki na caly tydzien, nie spuszczajac ich z
oczu ani na chwile. Zaplac za wszystko, co kozly zjedza lub zniszcza.

7.
Naucz sie na pamiec imion bohaterow dobranocek. Kiedy zorientujesz
sie, ze spiewasz podczas kapieli "Ja jestem pan Tik-Tak", jestes
gotow, by zostac rodzicem.

8.
Pamietaj, aby wszystko to, co mowisz, powtarzac przynajmniej piec razy.

9.
Zanim dorobisz sie potomstwa poszukaj ludzi, ktorzy maja juz dzieci.
Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwosci, za to,
ze nie ucza swoich pociech dyscypliny i ze pozwalaja im na wszystko.
Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobic, by dzieci wczesniej szly
spac, jak maja nauczyc je dobrych manier i zachowania przy stole.
Ciesz sie tym okresem. Nigdy pozniej nie bedziesz juz tak doskonalym
ekspertem w wychowywaniu dzieci.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:52   #2387
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
wiesz co ja wielokrotnie czytałam że często zdarza się że kiedy mama wraca do pracy dzieciaczki zaczynają na nowo budzić się w nocy, szczególnie te karmione piersią...jakby chciały wynagrodzić sobie, nadrobić ten czas bez mamy Myślę że w jakims stopniu może o to u Was chodzić.

Unholly Antos nieziemski Pozostaje mi napisać to co Svinecka: Martynka 3 dni od niego młodsza a ni hu hu

też to już gdzieś słyszałam i wydaje mi się, że to tak jest bo jak się przyssa to ciężko ją odciągnąć

Cytat:
w każdym razie ja jestem zmęczona ciągłym pieszczeniem mojego Skarba

--------------
zapomniałam napisać, że robiliśmy dziś z Tomusiem serduszka na Walentynki z masy solnej - Tomuś się taplał niesamowicie w tym - masa była wszędzie, w buzi też
ale gotowe serduszka z podpisami i odciskami paluszków suszą się
świetny pomysł macie na te serduszka wklej fociaki jak już dokończycie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kuba tez był grzeczny w brzuszku, jakoś specjalnie mi nie dokuczał
Teraz tez nie moge na niego narzekać, nalezy raczej do tych spokojnych dzieci

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Coś na poprawę humorku

Czy jesteś gotów zostać rodzicem??

1.

Kobiety; aby przygotowac sie do macierzynstwa wloz szlafrok i
przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez 9 miesiecy.
Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu.
Mezczyzni: aby przygotowac sie do ojcostwa, pojdz do najblizszej
apteki, wyloz cala zawartosc portfela na lade i oddaj aptekarzowi.
Nastepnie pojdz do supermarketu i zalatw, by cala Twoja pensja byla co
miesiac przelewana bezposrednio na konto sklepu.

2.
Aby przekonac sie, jak beda wygladaly Twoje noce, powinienes chodzic
po pokoju od 5 po poludniu do 10 wieczorem, noszac mokry tobolek o
wadze okolo 5 kilogramow. O 10 wieczorem odloz tobolek, nastaw budzik
na polnoc i idz spac. O polnocy wstan i choc po pokoju z tobolkiem na
rekach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3 rano. Poniewaz nie
mozesz zasnac, wstan o 2 i wez sobie cos do picia. Wroc do lozka o
2.45. Wstan, gdy budzik za dzwoni o 3. Spiewaj piosenki przy zgaszonym
swietle do godziny 4. Ustaw budzik na 5. Wstan. Zrob sniadanie.
Postepuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrazenie zadowolonego z zycia.

3.
Wydraz melon, robiac mu z boku maly otwor o srednicy pileczki
pingpongowej. Zawies na sznurku u sufitu i rozbujaj. Wez miseczke
wodnistej papki i sprobuj za pomoca lyzeczki przelozyc jej polowe do
wnetrza bujajacego sie melona, udajac przy tym, ze jestes samolotem.
Druga polowe papki wylej sobie na kolana. Jestes juz gotow karmic
roczne niemowle. Aby przygotowac sie na karmienie raczkujacego
dziecka, rozsmaruj dzem na kanapie i wszystkich zaslonach. Ukryj
paluszek rybny za szafa i zostaw go tam na pare miesiecy.

4.
Ubieranie maluchow nie jest wcale takie latwe, jak sie wydaje. Kup
osmiornice i siatkowa torbe. Sprobuj wlozyc osmiornice do torby tak,
by zadne jej ramie nie wystawalo na zewnatrz. Czas przeznaczony na to
zadanie: cale przedpoludnie.

5.
Przygotuj sie do wyjscia rano z domu. Czekaj pol godziny przed
drzwiami do ubikacji. Wyjdz z domu. Wroc. Wyjdz ponownie. Wroc. Wyjdz
i odejdz kilkanascie metrow od domu. Wroc. Wyjdz i oddalaj sie bardzo
powoli. Po drodze zatrzymuj sie, by dokladnie przyjrzec sie kazdemu
niedopalkowi na chodniku, kazdej gumie do zucia, kazdemu papierkowi i
kazdemu martwemu owadowi. Wroc pod dom. Krzycz glosno, ze masz juz
tego wszystkiego dosyc, az sasiedzi stana w oknach i z zaciekawieniem
zaczna sie na Ciebie gapic. Teraz jestes juz gotow, by zabrac swojego
malucha na spacer.

6.
Pojdz do supermarketu, zabierajac ze soba cokolwiek, co przypomina
dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje sie do tego dorosly
koziol. Jesli chcialbys miec wiecej niz jedno dziecko, wez ze soba
kilka kozlow. Zrob sprawunki na caly tydzien, nie spuszczajac ich z
oczu ani na chwile. Zaplac za wszystko, co kozly zjedza lub zniszcza.

7.
Naucz sie na pamiec imion bohaterow dobranocek. Kiedy zorientujesz
sie, ze spiewasz podczas kapieli "Ja jestem pan Tik-Tak", jestes
gotow, by zostac rodzicem.

8.
Pamietaj, aby wszystko to, co mowisz, powtarzac przynajmniej piec razy.

9.
Zanim dorobisz sie potomstwa poszukaj ludzi, ktorzy maja juz dzieci.
Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwosci, za to,
ze nie ucza swoich pociech dyscypliny i ze pozwalaja im na wszystko.
Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobic, by dzieci wczesniej szly
spac, jak maja nauczyc je dobrych manier i zachowania przy stole.
Ciesz sie tym okresem. Nigdy pozniej nie bedziesz juz tak doskonalym
ekspertem w wychowywaniu dzieci.
to się uśmiałam
Stary 2010-02-10, 19:57   #2388
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Svi, kiedyś chciałaś linki do ciuchów dla Eryka:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...09&gr_id=26484

kupowałam kiedyś portki dla Bartka i były bardzo ładne
ja tez kupowalam kilka rzeczy od kako i bylam zadowolona
Cytat:
A tak na marginesie to juz wiem dlaczego Svinecka była przeciwna założeniu takiej dyskusji Nie lubi czytać książek Wydało sie, he he
haha ale tam przeciez tez mozna o filmach a ja lubie ogladac
wiec to nie dlatego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:00   #2389
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
sugerujesz, że my nie życzyłyśmy sobie grzecznych dzieci , a przynajmniej niezbyt mocno
to sa twoje slowa
a gdzie ja tak napisalam, ze mozna wysnuc taki wniosek?

Stary 2010-02-10, 20:13   #2390
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
to sa twoje slowa
to byl taki zart
Stary 2010-02-10, 20:22   #2391
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki

angy kochana czytasz w moich myślach, mam te same wątpliwości i obawy. To wszystko przez zmęczenie ibrak czasu na zajęcie się sobą. Musimy sobie wygospodarować choć godzinkę w tygodniu tylko dla siebie bo inaczej zwariujemy Przecież nie jesteśmy tylko mamusiami. Przez te nocki też jestem kłębkiem nerwów Ale nie możesz myśleć, że jesteś złą matką bo dajesz z siebie 100% a nawet 150% nie mając ani chwili dla siebie. Mam nadzieję, że już wkrótce nasze dziewczyny dadzą nam pospać. Przyjdzie wiosa i wszystko będzie inaczej, spacerki, słoneczko i pozytywna energia
O widzę, że Tuli też tak myśli no ona jest dla nas wzorem, zróbmy coś dla siebie

Chyba wszystkie mamy czasem takie myśli. Już mi trochę lepiej. A z tym zrobieniem czegoś dla siebie to muszę pomyśleć. Na początek mam ochotę na kosmetyczkę

Cass popłakałam się ze śmiechu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:33   #2392
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

świetny pomysł macie na te serduszka wklej fociaki jak już dokończycie

to mój pomysł - dla Taty też robiliśmy
nie wkleję fotek, bo mamy cały czas laptopa zepsutego - teraz piszę ze służbowego, a tu nie mogę wgrać fotek ani nic ze zdjęciem zrobić

Cytat:
to sa twoje slowa
i Ty mówisz, ze nie jesteś zmęczona
przecież ja żartowałam, a tu już sprzeczka się szykuje

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-10, 20:47   #2393
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
i Ty mówisz, ze nie jesteś zmęczona
przecież ja żartowałam, a tu już sprzeczka się szykuje
nieprawda
zadnej sprzeczki nie bedzie

Cass to wszystko dostalismy od męża szefowej za darmo.

Stary 2010-02-10, 21:37   #2394
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Sama gotowałaś? Napisz proszę jak tak łopatologicznie
...
A gdzie Elleri ?

Amelka dziś wstała o 7 w nocy budziła się tylko uwaga: 3x Chyba pomogła jej ta zmiana pokoju ale ciii nie zapeszajmy Dzisiaj pierwszy raz stała ładnie trzymana tylko za rączki już ma tak silne nóżki, a jeszcze nie siedzi stabilnie Byliśmy dzisiaj nareszcie na spacerku, słonko świeciło i Tż był z nami to nic, że poszliśmy tylko do sklepu po śmietanę Idę małą obudzić bo potem mi nie uśnie po kąpieli o 19
praktycznie jak każdą inną
ja robiłam na więcej porcji
4 marchewki takie niewielkie, 1 ziemniak mały, kawałek pietruszki i selera (korzeń) i trochę natki z pietruszki - to wszystko razem ugotowałam
w oddzielnym garnku ugotowałam ryżu trochę
później wszystko połączyłam i zmiksowałam
z powrotem do garnka, dodałam oliwy, chwilę pobulgotało i gotowe
próbowałam i mi smakowała

wyszło mi z tego 3 porcje po 190g

Eleerii w pracy

to tak po cichutku
i za nowe umiejętności

Cytat:
dziś u niani Tomuś dotykał włosów dziewczynek - mały podrywacz i nawet było ok - myślę, ze jest nadzieja (aczkolwiek myślę, ze jak Tomuś zacznie chodzić to rozrusza pozostałe grzeczne dzieci, bo wychowankowie niani bardzo grzeczni są)
taki mały a już wie o co biega

no to się naczytałam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:39   #2395
Ania0104
Zakorzenienie

a co tu takie pustki? coś ostatnio wieje chłodem na tym forum

Bartosz przed chwilą zasnął ... zaliczylismy dzisaij 1,5 godzinny spacer w pięknym słońcu

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ekstra

polecialabym z plytkami w szarosci i biele a dodatki czerwone pod wanne, szafki moga byc czerwone
Cytat:
Bossska! A co do kolorow zgadzam sie ze Svinecka:

LUB zrobilabym dodatki w kolorach czarno-bialych. Czerwonego juz duzo bym nie dawala, bo ta wanna jest wystarczajaco krwista, tylko moze jakies dodatki typu kubek na szczoteczki, wazonik itp. bzdety.
ciesze sie, ze Wam się podoba moja wanna
i tez myslałam nad szarosciami lub własnie czarno-biało ... ale ... chciała bym, żeby w łazience było przytulnie a te kolory jakoś mi sie z chłodem kojarzą i teraz sama nie wiem
Cytat:
Urodzinowe caluski przesylamy dzisiaj Leosiowi Nikki (ciekawe, co tam u Nich?)
dołączam sie do życzeń
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
ale ekstra
boska ta wanna
ja tak jak Tuli - tylko jakieś dodatki czerwone bym dała
bo wanna czerwona i szafki to już za dużo
a kolory to te szarości i biały
myślałam o czerwonych umywalkach ale nigdzie nie mogę takich znaleźć ... tzn znalazłam jedną, ale cena mnie powaliła
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Wow. Widze ze odazna z ciebie babka. Nie kazdy zdecydowalby sie na taka wanne.
ja odważna? hehe no dora, niech będzie, ze jestem odważna ... ja po prostu lubie czerwony
Wannę wylicytował małz na allegro, i muszę poweidzieć, ze cena była niezła
Cytat:
za spanie, stanie i spacerek

Unholy - Antoś genialny! ... powtórze za dziewczynami - Bartek jest starszy, ale ani mu w głowie takie numery

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2010-02-10 o 21:58
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:04   #2396
UnholyOne
Ola-Unhola

Coś wizaż szwankuje.
Dziewczyny, dzieki jeszcze raz
Wasze dzieciaczki tez na pewno niedługo zaczna szalec

Idę już lulku, bo oczy mi się zmęczyły od kompa. Szukałam czegoś dla rodziców i tak mi się zeszło

Dobranoc
Stary 2010-02-10, 22:05   #2397
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ciesze sie, ze Wam się podoba moja wanna
i tez myslałam nad szarosciami lub własnie czarno-biało ... ale ... chciała bym, żeby w łazience było przytulnie a te kolory jakoś mi sie z chłodem kojarzą i teraz sama nie wiem
to trzeba bylo z wanna nie szalec

wizaz cos szaleje
Stary 2010-02-10, 22:12   #2398
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej mamusie

ugotowalam malej pyszny obiadek ktory jej smakowal ale nie zjadla duzo bo marudzila potem za to zjadla caly deserk i danonka -posmakowal jej

aaaa i wiecie co??? moja leniwa Wercia wreszcie zaczela zauwazac ze moze sie przekrecic na bruszek kilka razy dzisiaj probowala tylko raczki nie umie wyciagnac-dziwne bo jak sama ja na brzuch przekrece to wyciaga ta raczke

iiii uwaga!!!!! Weronika stoi na nozkach trzymana tylko za raczki

Cytat:
Nie cyś tylko butla

Czeko ja daje narazie tylko oliwe z oliwek extra vergine
dzieki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Niom, może byc dobre. Może i ja się skuszę

Dziewczyny, juz ostatni film. Więcej Was nie męczę
http://www.youtube.com/watch?v=faAT7C1l6Xc
co za chichraczek

Cytat:

Kupiłam gre erotyczną i stringi diabełki dla T ż i do tego chce jakąś kolacyjkę przy świecach żeby wprowadzic romantyczny nastrój do tej gry ale zboczuch jestem nie
z tą bita śmietaną by się nie sprawdziło bo mój tż jej nie lubi ale dziękuje za pomysł
ale sie wieczor szykuje

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Jesteście kochane. Tylko, że mój nastrój w zasadzie się nie polepszył.... Mam dzisiaj jakiś dołek. Od rana co chwila beczę... Mam chwilowo wszystkiego dosyć. Brakuje mi cierpliwości, ciągle się irytuję, denerwuję, jestem chronicznie niewyspana, a dzisiaj ta 4 przepełniła chyba czarę goryczy. Mam takie poczucie, że nie jestem dobrą matką, a macierzyństwo nie jest moją mocną stroną. Brakuje mi wolności, chwili wytchnienia. Aj tam. Już starczy. Trochę mi ulżyło.
kochana chyba kazda z nas ma takie dni ze dopada nas depresja i wszystko jest do dupy
ale pamietaj po burzy zawsze swieci sloneczko wiec glowa do gory

Cytat:

tak więc
WOW
dla szefowej za wielkie serce

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

Skierko niestety zaden zwiazek nie jest idealny- u mnie tez roznie bywa ale najwazniejsze to ze jestescie razem, macie kochana coreczke
trzymam kciuki zeby wrocily stare czasy

Cytat:

no dla Panny Amelii

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:27   #2399
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze jedno pytanko do ciebie co lepiej kupic spodenki czy pas neoprenowy? bo mi w sumie zalezy na pozbyciu sie tluszczu z brzucha a te spodenki sa tez wysokie pod biust i dodatkowo by cos tam na nogi dzialaly, a nie chce juz bardziej wyszczuplac nog bo mi sie podobaja
hmm, jesli zależy ci na samym brzuchu to może pas bedzie lepszy, tańszy jest, to raz. drugi raz to ze takie spodenki przed kupnem warto zmierzyc, a jak kupujesz przez net to się nie da. ja np. wg rozmiarówki powinnam miec s, a nie moglam sie w nie wcisnąć wiec wzielam M.

a i jak kupisz spodenki, no i juz troche schudniesz z brzuszka to one będą już luźniejsze, a chodzi o to aby dosć scisle opinały ciało, a jak będą luźne juz nie będą powodowały takich efektów. a pas zawsze mozesz ściślej zawinąć

mi zleżało bardziej na dupce wiec mam spodenki.

aha, i jeszcze jedno, takie pasy i spodenki neoprenowe powoduja silne pocenie przy ćwiczeniach ( podnoszą temp. ciała, co ułatwia spalanie tłuszczu) , czasem można się nabawić odparzeń, bądź wysypki jakiejś, jeśli się zbyt intensywnie ćwiczyło w tym. aby tego uniknąć można np. pas założyć na koszulkę, chociaż niby zaleca się używanie go na gołe ciało. wybór należy do ciebie

ide spac bo padam... jutro zajrze papapa
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:37   #2400
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czekoladko i inne dziewczyny - wiem, ze sie cieszycie, ze Wasze dzieci stoja trzymane za raczki ale nie powinnyscie tego robic, to bardzo niezdrowe, poza tym dzieciaczki nie potrafia jeszcze stanac pelna stopa na ziemi
to tak dla informacji tylko (zeby nie bylo, ze znowu kogos besztam)
moj Marci tez by chcial stac ale mu nie pozwalam jeszcze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości