|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Jeszcze raz dzięki za pochwały mojego Cypiska
Ruchliwy jest niesamowicie, nie usiedzi na doopce w jednym miejscu ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek dzięki za miłe słowa
Tuli naprawdę bardzo mi pomogło to co napisałaś. Kochana jesteś
|
#2373 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, kiedyś chciałaś linki do ciuchów dla Eryka:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...09&gr_id=26484 kupowałam kiedyś portki dla Bartka i były bardzo ładne
|
#2374 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nabytki super ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieknie napisane. wlasciwie moge dodac amen i sie podpisac Cytat:
A my musimy kupic fotelik i jeszcze jedna spacerowke. Nasz Maclaren jest swietny, ale to typowy miejski wozek, natomiast nie wyobrazam sobie nim jezdzic po wertepach wiosna-latem. Tylko nie wiem kiedy, jeszcze mam tyle rzeczy do zaplacenia...
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Unholly Antos nieziemski Pozostaje mi napisać to co Svinecka: Martynka 3 dni od niego młodsza a ni hu hu ![]() Aaa, mówię dzisiaj do Martynki: "Widzisz, Antoś już raczkuje " co ona na to? "Yyyyeeeeuuu" ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-02-10 o 16:47 |
|
|
|
|
#2377 |
|
BAN stały
|
mamusie czytam was, ale filmików nie pooglądam - wierzę że szkraby śliczne
Kasiu, nabytki super Mariolu a jak Antonio?? przepraszam ale teraz nie doczytam co u was, mam nadzieję że ok u nas dzień szybko minął i znowu wieczór, spanie a jutro kolejny dzionek... szybko mi lecą - za szybko... Amelka rośnie nie wiadomo kiedy... lubi jeszcze jak jej śpiewam "łapy łapy cztery łapy..." a ostatnio kupiłam chyba mamo to ja i była płytka a tam m.in początek tik taka - jak się ona cieszy jak tego słucha wstawiłabym kilka zdjęć ale to mi pójdzie - Unholy, wyślę ci na komórkę wstawisz?? do d..y z takim netem ale chociaż popisać mogę z wami. ja na walentynki nie mam pomysłu, powiem wam ze troszke sie popsullo miedzy mna a mężem...przeze mnie bo tylko warcze na niego b- wszystko mnie denerwuje...chciałabym żeby było jak kiedyś między nami i muszę zrobić wszystko żeby było....to tak na marginesie... |
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko, bo w malzenstwie/zwiazku przewaznie sa raz gory raz doliny, rzadko szczytuje sie raz za razem...
U nas dobrze, ale nie siedzimy, nie raczkujemy, nie mamy zebow... Za to jestesmy marudni, ze szok i nie spimy ![]() a tak poza tym, Antonio to zlote, kochane dziecko ![]()
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super nabytki Cytat:
Cytat:
trzymam za to
|
|||
|
|
|
#2380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka mamuśki
![]() Cytat:
angy kochana czytasz w moich myślach, mam te same wątpliwości i obawy. To wszystko przez zmęczenie ibrak czasu na zajęcie się sobą. Musimy sobie wygospodarować choć godzinkę w tygodniu tylko dla siebie bo inaczej zwariujemy Ale nie możesz myśleć, że jesteś złą matką bo dajesz z siebie 100% a nawet 150% nie mając ani chwili dla siebie. Mam nadzieję, że już wkrótce nasze dziewczyny dadzą nam pospać. Przyjdzie wiosa i wszystko będzie inaczej, spacerki, słoneczko i pozytywna energia O widzę, że Tuli też tak myśli no ona jest dla nas wzorem, zróbmy coś dla siebie UnholyOne Antoś taki sprawny Amela miesiąc starsza ale tak nie robi ![]() Cytat:
Ja się nigdy w takie gry nie bawiłam może czas zacząć ![]() Cytat:
kolejna mamusia nie wyspana i jeszcze do pracy po takiej nocce jestem pełna podziwu Sama gotowałaś? Napisz proszę jak tak łopatologicznie ![]() katarzynka00 świetne zdobycze A gdzie Elleri ?Amelka dziś wstała o 7 w nocy budziła się tylko uwaga: 3x Dzisiaj pierwszy raz stała ładnie trzymana tylko za rączki Byliśmy dzisiaj nareszcie na spacerku, słonko świeciło i Tż był z nami Idę małą obudzić bo potem mi nie uśnie po kąpieli o 19
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)w każdym razie mój synuś potrzebuje tylu wrażeń, że obawiam się, ze moja wyobraźnia szybko się wyczerpie ![]() dziś u niani Tomuś dotykał włosów dziewczynek - mały podrywacz i nawet było ok - myślę, ze jest nadzieja (aczkolwiek myślę, ze jak Tomuś zacznie chodzić to rozrusza pozostałe grzeczne dzieci, bo wychowankowie niani bardzo grzeczni są)chyba wszystkie jesteśmy zmęczone, bo jakieś drażliwe jesteśmy i zatargi się na forum pojawiają
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie
![]() chyba jako jedyna ze wszystkich mam Dziecko ładnie spiące i jedzące bez cięzkich i trudnych dni Tak mi wszystkie zyczylyscie i sama sobie tego zyczylam ze sie spelnilo (trudna ciąża okupiona słodkim i pogodnym dzieckiem) Siostra moja powtarza ze drugiego bede miec diabelka i dopiero poznam ciemna strone macierzynstwa... Nie mam wrazenie ze jestem zła mama, ani ze za malo dla niej robie bo cala sie poswiecam.Nie mam tez potrzeby zrobienia czegos extra dla siebie.Teraz zyje jakby dla niej.Nic mnie nie omija. I nie znaczy to ze wy jestescie inne lub ja,poprostu tak mam, tak zakodowalam w główce i juz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a przynajmniej niezbyt mocno ![]() powiem szczerze, że Tomuś był taki spokojny w brzuszku, że obawiałam się czy nie będzie ... ciapowaty i mam co chciałam - trudne do okiełznania i hiperaktywne dziecko ![]() aczkolwiek jest tak bystry, śliczny i zabawny, że go oboje z małżem uwielbiamy
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwile i musze oddac lapcia TŻ bo pisze jakas prace. A ja chce skonczyc ksieżke, zostało mi 100 stron a przyznam, ze mnie wciagneła
Cieszy mnie, ze kącik kulturalny w klubie sie przyjał Zapraszam reszte mamuś do odwiedzin i podzielenia sie opiniami na temat ksiązek i filmów. A tak na marginesie to juz wiem dlaczego Svinecka była przeciwna założeniu takiej dyskusji Nie lubi czytać książek ![]() A ja dzisiaj 3 dzien na diecie Waga znow drgneła w dół Miałam z bratem w tym tyg. isc na basen i wyciagnac go nie moge a samej mi sie nie chce ![]() Tuli, super, ze udało Cie sie dostac bilety na Avatara. Napewno bedziesz zachwycona filmem Jak obejrzysz koniecznie podziel sie wrazeniami Unholy, Antoś świetnie sobie radzi i mamy kolejnego raczkującego na wątku ![]() Kasiu, fajne zdobycze. Chyba nie doczytałam - dostaliscie do wszystko za darmo czy poprostu Wam znajomi pozyczyli? My ostatnio pozyczylismy od znajomych huśtawkę ale Kuba jej nie lubi. Chwile sie pobuja i chce wyjsc (a chcielismy mu taka kupic, dobrze ze odwlekilsmy to w czasie bo leżała by pewnie na stryszku). Aniu, śliczna ta czerwona wanna Ja jednak wole prostote dlatego wybiore biały kolor Megi, dla mojej ukochanej synowej, lada dzien stanie na nogi
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
w każdym razie ja jestem zmęczona ciągłym pieszczeniem mojego Skarba
-------------- zapomniałam napisać, że robiliśmy dziś z Tomusiem serduszka na Walentynki z masy solnej - Tomuś się taplał niesamowicie w tym - masa była wszędzie, w buzi też ![]() ale gotowe serduszka z podpisami i odciskami paluszków suszą się
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tez nie moge na niego narzekać, nalezy raczej do tych spokojnych dzieci ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Coś na poprawę humorku ![]() Czy jesteś gotów zostać rodzicem?? ![]() 1. Kobiety; aby przygotowac sie do macierzynstwa wloz szlafrok i przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez 9 miesiecy. Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu. Mezczyzni: aby przygotowac sie do ojcostwa, pojdz do najblizszej apteki, wyloz cala zawartosc portfela na lade i oddaj aptekarzowi. Nastepnie pojdz do supermarketu i zalatw, by cala Twoja pensja byla co miesiac przelewana bezposrednio na konto sklepu. 2. Aby przekonac sie, jak beda wygladaly Twoje noce, powinienes chodzic po pokoju od 5 po poludniu do 10 wieczorem, noszac mokry tobolek o wadze okolo 5 kilogramow. O 10 wieczorem odloz tobolek, nastaw budzik na polnoc i idz spac. O polnocy wstan i choc po pokoju z tobolkiem na rekach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3 rano. Poniewaz nie mozesz zasnac, wstan o 2 i wez sobie cos do picia. Wroc do lozka o 2.45. Wstan, gdy budzik za dzwoni o 3. Spiewaj piosenki przy zgaszonym swietle do godziny 4. Ustaw budzik na 5. Wstan. Zrob sniadanie. Postepuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrazenie zadowolonego z zycia. 3. Wydraz melon, robiac mu z boku maly otwor o srednicy pileczki pingpongowej. Zawies na sznurku u sufitu i rozbujaj. Wez miseczke wodnistej papki i sprobuj za pomoca lyzeczki przelozyc jej polowe do wnetrza bujajacego sie melona, udajac przy tym, ze jestes samolotem. Druga polowe papki wylej sobie na kolana. Jestes juz gotow karmic roczne niemowle. Aby przygotowac sie na karmienie raczkujacego dziecka, rozsmaruj dzem na kanapie i wszystkich zaslonach. Ukryj paluszek rybny za szafa i zostaw go tam na pare miesiecy. 4. Ubieranie maluchow nie jest wcale takie latwe, jak sie wydaje. Kup osmiornice i siatkowa torbe. Sprobuj wlozyc osmiornice do torby tak, by zadne jej ramie nie wystawalo na zewnatrz. Czas przeznaczony na to zadanie: cale przedpoludnie. 5. Przygotuj sie do wyjscia rano z domu. Czekaj pol godziny przed drzwiami do ubikacji. Wyjdz z domu. Wroc. Wyjdz ponownie. Wroc. Wyjdz i odejdz kilkanascie metrow od domu. Wroc. Wyjdz i oddalaj sie bardzo powoli. Po drodze zatrzymuj sie, by dokladnie przyjrzec sie kazdemu niedopalkowi na chodniku, kazdej gumie do zucia, kazdemu papierkowi i kazdemu martwemu owadowi. Wroc pod dom. Krzycz glosno, ze masz juz tego wszystkiego dosyc, az sasiedzi stana w oknach i z zaciekawieniem zaczna sie na Ciebie gapic. Teraz jestes juz gotow, by zabrac swojego malucha na spacer. 6. Pojdz do supermarketu, zabierajac ze soba cokolwiek, co przypomina dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje sie do tego dorosly koziol. Jesli chcialbys miec wiecej niz jedno dziecko, wez ze soba kilka kozlow. Zrob sprawunki na caly tydzien, nie spuszczajac ich z oczu ani na chwile. Zaplac za wszystko, co kozly zjedza lub zniszcza. 7. Naucz sie na pamiec imion bohaterow dobranocek. Kiedy zorientujesz sie, ze spiewasz podczas kapieli "Ja jestem pan Tik-Tak", jestes gotow, by zostac rodzicem. 8. Pamietaj, aby wszystko to, co mowisz, powtarzac przynajmniej piec razy. 9. Zanim dorobisz sie potomstwa poszukaj ludzi, ktorzy maja juz dzieci. Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwosci, za to, ze nie ucza swoich pociech dyscypliny i ze pozwalaja im na wszystko. Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobic, by dzieci wczesniej szly spac, jak maja nauczyc je dobrych manier i zachowania przy stole. Ciesz sie tym okresem. Nigdy pozniej nie bedziesz juz tak doskonalym ekspertem w wychowywaniu dzieci.
|
|
|
#2387 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2388 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiec to nie dlatego
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie ja tak napisalam, ze mozna wysnuc taki wniosek?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystkie mamy czasem takie myśli. Już mi trochę lepiej. A z tym zrobieniem czegoś dla siebie to muszę pomyśleć. Na początek mam ochotę na kosmetyczkę Cass popłakałam się ze śmiechu
|
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wkleję fotek, bo mamy cały czas laptopa zepsutego - teraz piszę ze służbowego, a tu nie mogę wgrać fotek ani nic ze zdjęciem zrobić Cytat:
przecież ja żartowałam, a tu już sprzeczka się szykuje
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadnej sprzeczki nie bedzie Cass to wszystko dostalismy od męża szefowej za darmo.
|
|
|
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robiłam na więcej porcji 4 marchewki takie niewielkie, 1 ziemniak mały, kawałek pietruszki i selera (korzeń) i trochę natki z pietruszki - to wszystko razem ugotowałam w oddzielnym garnku ugotowałam ryżu trochę później wszystko połączyłam i zmiksowałam z powrotem do garnka, dodałam oliwy, chwilę pobulgotało i gotowe ![]() próbowałam i mi smakowała ![]() wyszło mi z tego 3 porcje po 190g ![]() Eleerii w pracy to tak po cichutku ![]() i za nowe umiejętności ![]() Cytat:
![]() no to się naczytałam
|
||
|
|
|
#2395 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a co tu takie pustki? coś ostatnio wieje chłodem na tym forum
![]() Bartosz przed chwilą zasnął ... zaliczylismy dzisaij 1,5 godzinny spacer w pięknym słońcu Cytat:
Cytat:
![]() i tez myslałam nad szarosciami lub własnie czarno-biało ... ale ... chciała bym, żeby w łazience było przytulnie a te kolory jakoś mi sie z chłodem kojarzą i teraz sama nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe no dora, niech będzie, ze jestem odważna ... ja po prostu lubie czerwony ![]() Wannę wylicytował małz na allegro, i muszę poweidzieć, ze cena była niezła Cytat:
za spanie, stanie i spacerek Unholy - Antoś genialny! ... powtórze za dziewczynami - Bartek jest starszy, ale ani mu w głowie takie numery
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2010-02-10 o 21:58 |
||||||
|
|
|
#2396 |
|
Ola-Unhola
|
Coś wizaż szwankuje.
Dziewczyny, dzieki jeszcze raz Wasze dzieciaczki tez na pewno niedługo zaczna szalec Idę już lulku, bo oczy mi się zmęczyły od kompa. Szukałam czegoś dla rodziców i tak mi się zeszło ![]() Dobranoc
|
#2397 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wizaz cos szaleje
|
|
|
#2398 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() ugotowalam malej pyszny obiadek ktory jej smakowal ale nie zjadla duzo bo marudzila potem za to zjadla caly deserk i danonka -posmakowal jej![]() aaaa i wiecie co??? moja leniwa Wercia wreszcie zaczela zauwazac ze moze sie przekrecic na bruszek iiii uwaga!!!!! Weronika stoi na nozkach trzymana tylko za raczki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale pamietaj po burzy zawsze swieci sloneczko wiec glowa do gory Cytat:
![]() dla szefowej za wielkie serceCytat:
trzymam kciuki zeby wrocily stare czasy ![]() Cytat:
dla Panny Amelii
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i jak kupisz spodenki, no i juz troche schudniesz z brzuszka to one będą już luźniejsze, a chodzi o to aby dosć scisle opinały ciało, a jak będą luźne juz nie będą powodowały takich efektów. a pas zawsze mozesz ściślej zawinąć mi zleżało bardziej na dupce wiec mam spodenki. aha, i jeszcze jedno, takie pasy i spodenki neoprenowe powoduja silne pocenie przy ćwiczeniach ( podnoszą temp. ciała, co ułatwia spalanie tłuszczu) , czasem można się nabawić odparzeń, bądź wysypki jakiejś, jeśli się zbyt intensywnie ćwiczyło w tym. aby tego uniknąć można np. pas założyć na koszulkę, chociaż niby zaleca się używanie go na gołe ciało. wybór należy do ciebie ![]() ide spac bo padam... jutro zajrze papapa |
|
|
|
|
#2400 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czekoladko i inne dziewczyny - wiem, ze sie cieszycie, ze Wasze dzieci stoja trzymane za raczki ale nie powinnyscie tego robic, to bardzo niezdrowe, poza tym dzieciaczki nie potrafia jeszcze stanac pelna stopa na ziemi
to tak dla informacji tylko (zeby nie bylo, ze znowu kogos besztammoj Marci tez by chcial stac ale mu nie pozwalam jeszcze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

i jest dosc male
Mąż brał wszytsko

Ciesze sie jak dziki Reksio
).

Amela miesiąc starsza ale tak nie robi
Dzisiaj pierwszy raz stała ładnie trzymana tylko za rączki
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, a przynajmniej niezbyt mocno