|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Galeria RavenArt
Ostatnie plecionki z tego wrzuciku śliczności
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie plecionki świetne
, ale trzy pierwsze są dla mnie naj, mają bardzo ciekawą ,oryginalną formę
|
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie 4 i 5 mają zdecydowanie najfajniejszy kształt
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Ależ słodziaki, te Twoje wyplatanki! Faktycznie miterna robota.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Urocze
i zdjęcia też mi się bardzo podobają Z kuleczkami zawsze tak jest. Jak już zrobię porządny zapas to się okazuje, że drutu mi brakuje
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo wam dziękuję
każdej z osobna i wszystkim razem. Nawet nie spodziewałam się takiego odzewu w tak krótkim czasie![]() gabii86 dziękuję to nie komp Ci zaczął marudzić, tylko ja sklerotyczka nie pomniejszyłam zdjęć przed wrzutem i przypomniało mi się jak już wysłałam post pewnie trafiłaś akurat jak usuwałam te giganty i wrzucałam mniejsze. Wiem, że uwielbiasz plecionki tak samo jak ja tym bardziej dziękuję za to, że do mnie zajrzałaś![]() tolinka83 dziekuję ![]() oli_19 dziekuję ![]() kasia_kati dziekuję ![]() ak_pinki dziekuję ![]() lunamin dziekuję ![]() heurek dziekuję dokładnie, tak jest , sama mam pół pokoju zawalonego różnymi biżutkowymi rzeczami, ale jak na złość tego co akurat potrzebuję na już to nie ma![]() Specjalnie dla Ciebie kwiatuszek a, że wolę wszystko dokładnie przećwiczyć i robić coś perfekcyjnie zanim nie przejdę do innych trudniejszych rzeczy to juz inna kwestia Nie chciałam ich tu wrzucać, bo "to już było" , ale skoro lubisz kwiatuszki to ten miniwrzucik jest dedykowany wyłącznie Tobie (jak na razie tylko jedne kwiatuszki przeszły spotkanie z PS, reszta czeka aż sie nimi zajmę dzisiejszej nocy ).
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-02-04 o 21:51 |
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeci sodalit jest śliczny
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Mi te kwiatuszki nie dają spać po nocach, są prześliczne i sama próbowałam zrobić podobny ale stanęłam z żyłką w ręku, nie wiedząc jak to małe nawet udane cudo zakończyć...
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
tym razem tak trochę niebiżuteryjnie
, chociaż nie do końca. Pierwszy raz w życiu składałam puzzle dla dorosłych - SAMA . Nie obyło się bez komplikacji z cyklu "o jak fajnie, nawet zapasowe części dali" "hmmm chyba miała mieć 178 a to jest tej wysokości co ja" "hmmm czemu ten materiał tak leży na ziemi jak go założyłam, na obrazku jest inaczej " Dopiero po chwili zorientowałam się, ze zapomniałam o jednej kondygnacji Tak więc, nareszcie mam własne biżutkowe miejsce w pokoju! . Większość rzeczy sie zmiesciła, a to najważniejsze. Zostało trochę miejsca na namiot bezcieniowy i oświetlenie do niego, które pewnie już jutro bedę miała w swoich łapkach . Dziś wysłali kurierem. Efektownie może to nie wyglada, ale liczyła się dla mnie najbardziej pojemność i cena. Walory estetyczne, przy ograniczonym już budżecie (przez moje ostatnie szaleństwa zakupowo-koralikowe) musiały zejść na dalszy plan . I tak przedstawiam Wam moje 40x70x178cm szczęścia. Edit: oczywiście podłoga okazała się krzywa i musiałam podłożyć czymś 2 nóżki , na razie prowizorka, jutro muszę coś bardziej profesjonalnego wykombinować
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-02-10 o 19:19 |
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo praktyczna jesteś
miałam podobną półke (kolorem tylko się różniła ) i pewnego pięknego dnia (mimo dodatkowych wzmocnień) runeła na podłgę z wielkim hukiem (za dużo do niej nakładłam rzeczy ) i dłużej wszystko zbierałam niż ją składałam
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Urocze te plecionki ostatnie
![]() Puzzle świetne U mnie szybko się okazało, że jeden taki (mam w sumie podobne tylko bez pokrowca, drewniane z obi) nie wystarczy absolutnie i trza było drugi dostawić. Teraz ten drugi zajęty w połowie, a ja się zastanawiam co będzie dalej, bo na trzeci nie mam już miejscaTaaaa, koraliki to straszny nałóg |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, pół wieczoru ją składałam. hmmm... w sumie też ciężary tam powsadzałam. ak_pinki może by to wzmocnić jakoś, np. dać jakieś drewniano-sklejkowe półki, nie chciałabym, żeby mi to nagle runęło , trzeba coś pomyśleć. Bo domyślam się, że te druciane półki Ci się powysuwały pod ciężarem?poise dziękuję hehe oj nałóg, to fakt. Oprócz tego mam 2 półki (dość spore) w szafce zawalone, ale dzięki szafeczce troche tam się luźniej zrobiło, i organizerek taki szufladkowy, gdzie nie wiem jakim cudem jest koło 60 tych magicznych szufladek, a wszystkie pełne. Naprawde miałam problem upchać moje 7,7kg kolejnych błyskotek , które do mnie wczoraj przyszły. Chyba dam sobie szlaban na kolejne zakupy. Hmmm we wrześniu przy ostatnich zakupach też tak mówiłam, a teraz jak poszalałam to się trochę za głowe złapałam, gdzie ja to poupycham
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-02-10 o 19:45 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojemny ten regalik
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
oj ciężko powiedzieć, od 18 do 24 zajmowałam się na zmianę sprawdzaniem czy wysłali mi wszystko z zamówienia
, składaniem tych puzzli, a w przerwach jak już miałam dość wskakiwałam na wizaż . pewnie z 2-3h, ale ciężko powiedzieć . W każdym razie zapomniałam się pożalić, że od tego wciskania tych puzzli - nabawiłam się odcisku na palcu .
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a myślałam, że wytrzyma z pół roku, zanim nie kupię czegoś lepszego . A właśnie - po jakim czasie Ci się rozleciała?
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz wiem, że jak na swoją pojemność konstrukcja jest za słaba zamieniłam na drewnianą najzwyklejszą może mniej estetyczna ale wytrzymała
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne plecionki robisz
Nie znam się na tej technice, ale wydaje się baaaardzo pracochłonna. Będę zaglądać na Twój wątek ![]() Poza tym zaradna kobieta z Ciebie, ja bym sama półki nie złożyła
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Niniczka
![]() angellek89 ![]() Bardzo Wam dziewczyny dziękuję. Mi miło, że tu zajrzałyście .
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
ale tu pięknie,witam jestem tu nowa i trochę błądze po tym forum,ale zaczyna mi sie tu podobać,ale wy zdolne jesteście
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
WOW! Oprócz wrapków, których naoglądałm się przez ostatni czas na wizażu (i nie mogę wyjść z podziwu dla dziewczyn, które się niemi parają) właśnie takie wyplatanki jak Twoje robią na mnie niesamowite wrażenie.
Cierpliwość chyba trzeba mieć anielską?
|
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Ravenart świetny regalik, mój mąż składał prawie dwa tygodnie (z ikei) i dokręcał do ściany, a teraz płacze, że i tak tam prawie tylko moja bizu leży, a jego tylko plecak z aparatem (z którego i tak ja głównie korzystam
sesese) plecionki urocze, ja do nich cierpliwości nie mam w ogóle... czekam na nowości
|
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Regału zazdroszczę, ja molestowałam męża o regał na książki chyba z pół roku, a o regale na biżutki nie mam co marzyć bo nawet nie miałabym go gdzie postawić
Poza tym moją uwagę (bardziej niż regał ), a u Ciebie widać imponujący asortyment
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
gonia32, JoannaW_ dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa
![]() lwica83 pewnie bym nie wytrzymała czekania 2 tygodni , już ze mnie jest taka kobietka w gorącej wodzie kąpana i nic na to nie poradzę, dobrze mi z tym hehe z aparatem było u mnie to samo, niby męża, ale teraz jak mi się ośmielił pogrzebać w aparacie i zmienić ustawienia, to .... oj ... straszne to dla niego było . Wygląda na to, że już sobie przywłaszczyłam aparat na dobre, na moje niecne biżuteryjne cele , chyba zawsze tak jest jak się cos robi pierwszy raz i ciężko sobie rzeczywistą ilość czasu na wykonanie wyobrazić . Chcąc nie chcąc zanim podładowałam z powrotem baterię do poziomu użyteczności, zanim odgrzebałam w instrukcji (którą nota bene piewszy raz w łapkach miałam) jak ustawić tak jak miałam, to już musiałam się zbierać i wychodzić na imprezke dniakobiecego . Zatem sesja zdjęciowa się odwlekła i będzie dopiero dzisiaj. W miedzyczasie powstało troszkę zwyklaczków, ale stwierdziłam, że nie ma sensu tutaj wszystkiego prezentować i skupie sie na wizazu tylko na plecionkach, ostatecznie zwyklaczki będą jako taki drobny dodatek Ktoś bardziej dociekliwy pewnie znajdzie mój blog lub picase, gdzie staram sie zamieszczać wszystko co stworzę![]() dwaslonca pewnie jakbym miała czekac na mojego męża też z pół roku by zleciało . A tak tylko go poinformowałam, "badź do 15 min w sklepie, bo właśnie kupuje regał i ktoś mi musi go do domu przynieść ". Co do asortymentu biżutkowego, to przyznam, że dość spory (na regalik zmieściła się gdzieś 1/2 może 2/3), chyba tylko srebra mam tyle co kot napłakał, no ale nie mozna miec wszystkiego. Kiedyś też sreberek się nazbiera . Inna sprawa, że przez takie podejście jeszcze nigdy nie udało mi się wyjść na czysto za materiał, a tym bardziej zarobić tą przysłowiową zlotówkę . A pare dni temu, jak mu zaczełam się żalić, że 80g srebrnych kuleczek to jest nic, i juz mi się konczą - usłyszałam tylko "no to sobie zamów więcej" . Chyba jedyne co mu jak dotąd nadal przeszkadza, to to, że są też takie tygodnie, kiedy nie mam czasu poświęcić mu więcej niż 15 min w ciągu całego tygodnia (głównie przez moje hobby, którym lubię się zajmowac w każdej wolnej chwili ). Ale tu już nie pozostaje mu nic innego jak tylko mi wybaczyć, bo dzięki temu jestem po prostu szczęśliwa
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
taaaaaa reven szczęśliwa to cała rodzinka szczęśliwa
oby tak dalej
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
pinki sama lepiej bym tego nie określiła
. Zycie jest za krótkie, aby celowo się unieszczęśliwiać. A tak, jak ja jestem szczęśliwa, to automatycznie jestem milsza dla otoczenia, częściej się uśmiecham itp. A to jest zaraźliwe ... trochę trwało, zanim się tego nauczyłam
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Ravenart wiem coś o tym ale moje paczusie raczej dużo lżejsze, bo póki sobie nie uzbieram to kupić nie mogę
ale i tak pudło dość duże się uzbierało a co do czasu poświęconemu mężowi to mój też narzeka:P że za mało...
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
to dobrze, że mój nie jest wyjątkiem
, od razu mi lżej na serduszku![]() hehe co do zakupów mam to samo, 5 miesięcy odkładałam na moje ostatnie zakupowa wariactwa
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj skromnie, jedna para kolczyków
, chciałam wrzucić razem z podwójnym naszyjnikiem, ale niestety odezwał się mój krytycyzm i okazało się, że jedna jego cześć nie spełnia w pełni moich "kryteriów jakości", a co za tym idzie - pójdzie do rozbiórki i zabawa zacznie się od nowa . Tak to jest jak się coś robi pierwszy raz w życiu .Przedstawiam moje trzecie podejście do plecionek (dopiero albo aż ).
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

, ale trzy pierwsze są dla mnie naj, mają bardzo ciekawą ,oryginalną formę 
każdej z osobna i wszystkim razem. Nawet nie spodziewałam się takiego odzewu w tak krótkim czasie
pewnie trafiłaś akurat jak usuwałam te giganty i wrzucałam mniejsze. Wiem, że uwielbiasz plecionki tak samo jak ja

.
(za dużo do niej nakładłam rzeczy
a myślałam, że wytrzyma z pół roku, zanim nie kupię czegoś lepszego

Poza tym moją uwagę (bardziej niż regał