Ciaza i porod w UK - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 19:33   #721
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość

Darianna, odebrałas ten starter z Bounty? Bo ja jakoś nie mogę się doczekac kuponu a nie dostałam go z zestawem od położnej.
Nie jeszcze nie byłam. Ja dostałam tylko jakiś kupon zniżkowy na meila ale ceny w tym sklepie były nie do przyjęcia dla mnie a kupon na 5 funtów.

Ja na pierwszym skanie dostałam taką teczkę z ulotkami i tam był kupon na huggisy i próbki z pampersa.

A na tą torbę z bootsa to mam kupon -tez był w tym pakiecie z bounty.

Diari to tak jak u mnie tylko, że liczyłam strasznie na chłopaka i jak sie dowiedziałam o dziewczynce to się rozpłakałam. A teraz szaleje z zakupami dziewczecymi.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:40   #722
***luna
Zakorzenienie

Warto zajrzeć jeszcze na strone Pampers (o ile ktos chce używać pieluch jednorazowych), można zajrzeć na stronę Hipp.

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2010-02-10 o 19:42
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:48   #723
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Witam kobietki
U mnie jeśli sprawdzi się chłopak będzie Olivier

Kochane powiedzcie czy tu w Anglii w standardowych badaniach robią krzywą na cukier???
Badanie krzywej cukru nie ma w standardzie, ale jeśli masz w najbliższej rodzinie kogoś z cukrzycą to badanie wykonuje się w 28 tyg.
Pobierają wtedy krew na czczo a potem dwie godziny po wypiciu 200ml napoju glukozowego (znośny, choc ulepkowaty)

Dziewczyny a może orientujecie się, czy Angielki też wszystkie ubranka dodatkowo prasują? nie mam teraz kogo zapytac a jakoś nie wydaje mi się, żeby komuś się tutaj chciało.

Darianna ja w moim zestawie ulotek od położnej miałam, hmm delikatnie mówiąc braki. W sumie nie liczę na próbki kosmetyków, bardziej na jakieś zniżki pieluchowe. Póki co dostałam kupony z Tesco, zniżki na pampki, huggiesy i jakies drobiazgi plus nalepkę na samochód uprawniającą do parkowania na miejscu dla matek z dziecmi.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:55   #724
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Badanie krzywej cukru nie ma w standardzie, ale jeśli masz w najbliższej rodzinie kogoś z cukrzycą to badanie wykonuje się w 28 tyg.
Pobierają wtedy krew na czczo a potem dwie godziny po wypiciu 200ml napoju glukozowego (znośny, choc ulepkowaty)

Dziewczyny a może orientujecie się, czy Angielki też wszystkie ubranka dodatkowo prasują? nie mam teraz kogo zapytac a jakoś nie wydaje mi się, żeby komuś się tutaj chciało.

Darianna ja w moim zestawie ulotek od położnej miałam, hmm delikatnie mówiąc braki. W sumie nie liczę na próbki kosmetyków, bardziej na jakieś zniżki pieluchowe. Póki co dostałam kupony z Tesco, zniżki na pampki, huggiesy i jakies drobiazgi plus nalepkę na samochód uprawniającą do parkowania na miejscu dla matek z dziecmi.

Nie do końca rozumiem twoje pytanie: w kwestii prasowania. Jak dodatkowo prasują?
Stary 2010-02-10, 20:11   #725
hanjah
Zakorzenienie

O, to ja też muszę zajrzeć do tej teczki "bounty"-też ją dostałam przy pierwszym skanie. Ale do parenting club z Bootsa też się zapisałam
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:28   #726
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

To ja też z tesco dostałam to samo.

No własnie co to pieluch. Ja zamierzam tylko "pampersy" używać. A wy?
Stary 2010-02-10, 20:44   #727
Jola00
Zadomowienie

Skoro w standardzie nie robią tego badania na cukier,to ja będę prosić o nie...
Moja koleżanka jest w ciąży i nie ma w rodzinie cukrzycy,a jednak u niej wyszła No i myślę sobie,że przecież każdy może ją mieć. A nie leczona może wpłynąć niekorzystnie na płód....
Dziwne więc,że tu nie robią tego badania....

Ja też chciałabym używać pieluszek Pampers (od nich zacznę). Tyle,że nigdy nie wiadomo,bo spotkałam się już tym,że uczulały dziecko.....

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:53   #728
hanjah
Zakorzenienie

Ja się jeszcze waham między Pampersami i Huggisami. Nie mam niestety doświadczenia z pieluchami

A jak zdobyć te kupony z tesco?
Stary 2010-02-10, 21:08   #729
***luna
Zakorzenienie

Ja jestem mamą pamperowca. I mam ochotę spróbowac niejednorazowych pieluch przy kolejnym maluchu.
Wg obliczeń mozna na nich zaoszczędzić nawet jakieś 600 funtów, ale co dane, to pewnie róznie podane i wyliczone

Same pameprsy uzywaliśmy i faktycznie w pewnym momencie zaczeły uczulać, odstawiliśmy, przeszliśmy na Huggisy i wróciliśmy na Pampers i było dobrze.

A tuż po urodzeniu uzywaliśmy Pampers Newborn, dodatkowa warstwa z siatki się pięknie sprawdziła (izolowała to i owo od pupy dziecka)
Stary 2010-02-10, 21:17   #730
hanjah
Zakorzenienie

No to my chyba też na początek spróbujemy Pampers Newborn, a w razie jakby co (tfu tfu) to spróbujemy Huggis.
Stary 2010-02-10, 21:31   #731
Diari
Rozeznanie

Ja nastawiam się na Pampersy, ale mam dwa kupony na darmowe Huggies, więc pewnie też je wypróbuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 22:31   #732
nikha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na USG, z dzieckiem wszystko ok . No i znamy płeć, będzie syn. Na początku było mi trochę przykro, bo marzyła mi się dziewczynka, ale powoli przyzwyczajam sie do tej myśli, że bedzie chłopiec.
To witam w chłopczykowym gronie My z mężem też myśleliśmy, że dziewczyna będzie i była lekka konsternacja. Do tej pory z wrażenia imienia nie wymyśliliśmy

Cytat:
AAA!! Teoretycznie jeśli młoda się urodzi za trzy tygodnie to będzie już terminowa, więc chyba masz rację. O ile pamiętam kilka stron wcześniej odzywała się też Agnieszka, która miała podobny termin, ale dawno jej nie widziałam na wątku.
Ja podobnie... I lekko mnie to przeraża...

Cytat:
A jakie macie/miałyście imiona dla chłopców?
Ja miałam "od wieków" dwa: Marcel i Franek, ale mój mąż odrzucił :/ Później proponowałam Antka, Jaśka albo Filipa, ale oczywiście i te imiona nie uzyskały akceptacji. Miał sam coś wymyślić no i tak sobie czekam grzecznie... Na drugie na pewno będzie miał Kazik, po moim dziadziusiu

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
No własnie co to pieluch. Ja zamierzam tylko "pampersy" używać. A wy?
Ja na razie się nastawiałam na Huggies, ale zobaczymy co wyjdzie w praniu. Raczej nie mam ochoty zbierać tetry z całego dnia, prać tego i prasować, za leniwa jestem

No właśnie, a co z praniem? Mam wrażenie, że nie za duży jest wybór w proszkach. Ja na razie kupiłam Fairy non bio.
nikha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 23:01   #733
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Nie do końca rozumiem twoje pytanie: w kwestii prasowania. Jak dodatkowo prasują?
Wyraziłam się nieprecyzyjnie, mea culpa. Zastanawiam się, czy angielskie mamy oprócz prania dodatkowo prasują ciuchy bobasa tak jak to robi większośc polskich przyszłych mam. Dziewczyny na innym wątku pisały o prasowaniu z obu stron, żeby temperatura wybiła bakterie (?)

Do prania kupiłam Persil non bio, który później wyczytałam, że często uczula. No nic to, zaryzykujemy.

A co myślicie o pieluchach wielorazowych z wymiennym wkładem ?

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-02-10 o 23:04
Stary 2010-02-10, 23:10   #734
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Wyraziłam się nieprecyzyjnie, mea culpa. Zastanawiam się, czy angielskie mamy oprócz prania dodatkowo prasują ciuchy bobasa tak jak to robi większośc polskich przyszłych mam. Dziewczyny na innym wątku pisały o prasowaniu z obu stron, żeby temperatura wybiła bakterie (?)

Do prania kupiłam Persil non bio, który później wyczytałam, że często uczula. No nic to, zaryzykujemy.

A co myślicie o pieluchach wielorazowych z wymiennym wkładem ?

Pojęcia nie mam jak angielskie mamy prasują.

Pieluchy wielorazowego użytku to własnie mój plan. (ale plan to jak mogę mięc, skoro dziecko dopiero w planach)
Zdarza się, że można dostać darmowy pakiet próbny (jakiś council ma taki program w ramach działań ekologicznych).

A włąsciwie to znalazłam listę bonusów i zwrótów kosztów itd. wg council.

http://www.greenmums.co.uk/nappy-inc...-.aspx?aid=987
Stary 2010-02-10, 23:53   #735
kasia uk
Raczkowanie

Dziewczyny, ja nigdy w życiu nie słyszałam o pieluszkach wielorazowego użytku (oprócz tetrowych) z wymiennym wkładem. Czy któraś mogłaby podać mi linka? Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda etc..

Dzięki
Stary 2010-02-11, 05:10   #736
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze waham między Pampersami i Huggisami. Nie mam niestety doświadczenia z pieluchami

A jak zdobyć te kupony z tesco?
Trzeba sie zapisac na stronie tesco.
Stary 2010-02-11, 09:06   #737
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Maatra, dlaczego rozczarowało Cię Costa del Sol?? chętnie uniknę jakichs wtop na przyszłosc, bo z młodą to raczej będziemy wybierac teraz ciepłe miejsca, Norwegia póki co musi poczekac aż młoda podrośnie.
bardzo brudno,kiepskie plaze. na szczescie nadrobilismy zwiedzaniem.
w Portugali zauroczyly mnie male miasteczka i myslalam,ze w Hiszpani bedzie podobnie. niestety miejsce ktore wybralismy marnie sie prezentowalo.
plusami bylo : duzo do zwiedzania w okolicach malagi,fajne animacje w pobliskim hotelu,swietny apartament(u anglikow)bardzo prezystepna cena i duzo udogodnien z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Ja byłam w Grecji na Chalkidiki i zakochałam się w tym kraju,dlatego teraz wracam. Uważam,że jest to dobre miejsce do urlopu z małym dzickiem. Polecam również Chorwację,a szczególnie wyspę Bol i Dubrovnik. Kenia oczywiście jest cudna i dość egzotyczna,ale z maluchem nie bardzo.
tez jestem zachwycona Grecja i mam plan poleciec tam w najblizszej przyszlosci z dzieckiem. mysle,ze to odpowiednie miejsce zal mi nie bedzie, bo juz co nieco zwiedzilam.
Cytat:
Byłam dzisiaj na USG, z dzieckiem wszystko ok . No i znamy płeć, będzie syn. Na początku było mi trochę przykro, bo marzyła mi się dziewczynka, ale powoli przyzwyczajam sie do tej myśli, że bedzie chłopiec.
gratuluje
jakie przykro ?? to Twoje pierwsze dziecko? zawsze mozesz starac sie o dziewczynke w przyszlosci

Cytat:
O, a jak zdobyć kartę Bootsa-trzeba zrobić zakupy za jakąś określoną kwotę czy wystarczy poprosić o nią w sklepie? Ta torba z przewijakiem jest bardzo kusząca
ja torby nigdy nie odebralam co do punktow,to swietna sprawa. kilka dni temu wydalam moje 18f na kilka drobiazgow i teraz zbieram dalej

Cytat:
Najpierw tż chciał Jakuba, a ja Antoniego, ale na kilka dni przed usg ustaliliśmy: Tymoteusz Jakub.
A teraz debatujemy nad Agatą i Dorotą, a na drugie na pewno będzie Elżbieta.
Tymoteusz bardzo ladne.
Planujecie zostac w Uk na dluzej ? zastanawialas sie jak to bedzie pozniej w szkole z wymowa ? wiem,ze na Kube, mowia KJUBA.

Cytat:
ja zaprzestalam prasowanie w 3 miesiacu,tylko dlatego,ze czasu wciaz mi brakowalo ubranka wyciagane z suszarki wygladaly jak wyprasowane

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ja jestem mamą pamperowca. I mam ochotę spróbowac niejednorazowych pieluch przy kolejnym maluchu.
Wg obliczeń mozna na nich zaoszczędzić nawet jakieś 600 funtów, ale co dane, to pewnie róznie podane i wyliczone
u nas pampersy w pierwszym miesiacu sie nie sprawdzily. kupowalismy w Aldim takie z zabkami niestety ,tylko pierwszy rozmiar byl mieciutki, pozniej wrociclismy do pampersow. przygode z Huggisami zaczelismy przy pamperso-majtkach.
tez mialam plan uzywac tych pieluszek,ale szybko mi przeszlo,moze przy kolejnym dziecku

Luna z tego co pamietam Twoj synek ma dosc nietypowe imie. Jak anglicy je wymawiaja ?

Cytat:
mojego 2 letniego syna tez uczulal,kupilam go przypadkiem,ale za to w jakich ilosciach
polecam
http://www.mysupermarket.co.uk/Image.../62/107262.jpg
bardzo czesto na promocji w netto. my po strasznej wysypce wrocilismy do niego. trzeba bylo wszystkie ubranka prac jeszcze raz.

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2010-02-11 o 09:08
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:24   #738
Vedma
Zadomowienie

Na samym poczatku to chyba bedziemy probowac roznych pieluszek, zorientujemy sie co i jak i wtedy kupimy wieksza ilosc wybranych. A co do prasowania - nie sadze, zeby Angielkom sie chcialo Ja lubie prasowac, wiec nie powinien to byc dla mnie jakis problem. Ale prasowanie z dwoch stron dla "wybicia bakterii" to jakas kompletna bzdura
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:33   #739
***luna
Zakorzenienie

Maatra mówią różnie.
Zdarza się poprawnie: Roch (czyli roh fonetycznie)
zdarza się: Rock
zdarza się Rosz
Stary 2010-02-11, 11:40   #740
ursull
Zakorzenienie

Cześć mamuśki,widze,że się wątek rozruszał,pewnie dzięki dziewczynom z wątku angielskiego

Co do pieluszek ja używam pampersów.Próbowałam innych,ale pampki to pampki,jakość najlepsza. Jako ciekawostkę powiem,że w Polsce pamki są droższe niż w UK.

Co do prasowania,przyznam wam się,że prasowałam na początku,przez kilka dni,a potem poprostu brakło mi czasu i sił. Milenka zdrowa,żadnych chorób skórnych ani uczuleń. Piorę w kostkach żelowych fairy.

Kasia UK oto link do stronki o pieluszkach wielorazowego użytku:
http://www.babycentre.co.uk/baby/buy...pies/reusable/

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:31   #741
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
polecam
bardzo czesto na promocji w netto. my po strasznej wysypce wrocilismy do niego. trzeba bylo wszystkie ubranka prac jeszcze raz.
Ja tez polecam Fairy non-bio i jeszcze Ecover nono-bio: http://www.biggreensmile.com/product...=enonbio2656kg
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 13:45   #742
indiria
Raczkowanie

Właśnie odebrałam telefon z przychodni o konieczności pobrania krwi po raz kolejny i nie spytałam dlaczego. Teraz się będę tydzień gryźc i zastanawiac o co chodzi... czy coś niepokojącego wykryli czy może po raz drugi zgubili próbki.

Wracając do tematu badania krzywej cukrowej to czytałam, że mogą też zrobic w przypadku podejrzeń cukrzycy u ciężarnej. Zapamiętałam tylko, że wskazaniem może byc spore przybieranie na wadze.

Trochę poczytałam o tych pieluszkach wielorazowych. Najbardziej do ich wypróbowania przekonuje mnie fakt, że są zdrowsze dla dziecka, bardziej oddychające i nie powodują odparzeń. Trochę przeraża mnie pranie.
Faktycznie niektóre councile mają bezpłatne startery lub wypożyczają zestawy do testowania za niewielką odpłatnością, link do mojego urzędu oczywiście nie działa

My mieliśmy wybrane imię Leon, tutaj chyba wymawiane byłoby bardziej jak lew

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-02-11 o 13:47 Powód: dopisek
Stary 2010-02-11, 14:26   #743
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie odebrałam telefon z przychodni o konieczności pobrania krwi po raz kolejny i nie spytałam dlaczego. Teraz się będę tydzień gryźc i zastanawiac o co chodzi... czy coś niepokojącego wykryli czy może po raz drugi zgubili próbki.

Trochę poczytałam o tych pieluszkach wielorazowych. Najbardziej do ich wypróbowania przekonuje mnie fakt, że są zdrowsze dla dziecka, bardziej oddychające i nie powodują odparzeń. Trochę przeraża mnie pranie.
Faktycznie niektóre councile mają bezpłatne startery lub wypożyczają zestawy do testowania za niewielką odpłatnością, link do mojego urzędu oczywiście nie działa
Indiria to moze zadzwon do tej przychodni i zapytaj. Szkoda zebys sie niepotrzebnie stresowala.

Mnie pieluszki wielokrotnego uzytku nie przekonuja. Ja czasem nie nadazam ubranek corce prac a jakbym jeszcze miala prac pieluchy/wklady to przerabane. No i gdzie to wszystko suszyc jak tu w UK taka wilgoc panuje. Do tego nie jestem przekonana czy to faktycznie tak taniej wychodzi, sa przeciez koszty wody, pradu, proszku do prania... No i te "pakiety startowe" pieluch wielokrotnego uzytku do tanich nie naleza. My uzywamy pampersow od poczatku i nigdy odparzen nie bylo.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 15:15   #744
Vedma
Zadomowienie

Bylam na spotkaniu z polozna. Ale to jest fajna babeczka, mowie Wam Zrobilysmy nagranie bicia serca dziecka dla mojego TZa
Ktoras z Was pytala o czestosc wizyt lekarskich:
[m-midwife, d-doctor]
9tc-d
12tc-m
14tc-usg
16tc-m
20tc-usg
22tc-d
26tc-m
28tc-usg (3D, w Polsce)
30tc-d
34tc-m
36tc-d
38tc-m
40tc-m

Jak dla mnie to tego jest wystarczajaco duzo

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Mnie pieluszki wielokrotnego uzytku nie przekonuja. Ja czasem nie nadazam ubranek corce prac a jakbym jeszcze miala prac pieluchy/wklady to przerabane. (...)Do tego nie jestem przekonana czy to faktycznie tak taniej wychodzi, sa przeciez koszty wody, pradu, proszku do prania... .
Plus koszt robocizny Ja nawet nie myslalam o pieluchach wielorazowych! Mysle, ze i bez tego bede miala pelne rece roboty. A co do proszku - my juz i tak uzywamy Fairy Non Bio (w zelu) - wiec zadnych zmian w tym zakresie nie przewiduje.
Stary 2010-02-11, 15:22   #745
Diari
Rozeznanie

ja po wczorajszym USG, to następną wizytę w szpitalu z midwife mam dopiero 30 marca, a za 5 tygodni z moim GP Wczoraj ani nie pobierali mi krwi, ani nie chcieli moczu, nic tylko USG Do tej pory to tylko raz mi badali mocz.
Stary 2010-02-11, 15:43   #746
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
ja po wczorajszym USG, to następną wizytę w szpitalu z midwife mam dopiero 30 marca, a za 5 tygodni z moim GP Wczoraj ani nie pobierali mi krwi, ani nie chcieli moczu, nic tylko USG Do tej pory to tylko raz mi badali mocz.
Mocz powinni badać przy każdej wizycie u położnej.
Stary 2010-02-11, 16:26   #747
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Tymoteusz bardzo ladne.
Planujecie zostac w Uk na dluzej ? zastanawialas sie jak to bedzie pozniej w szkole z wymowa ? wiem,ze na Kube, mowia KJUBA.
Na razie nie planujemy powrotu, ale zobaczymy jak to będzie jak pojawi się dziecko.
Co do imion, to chcemy dać jakieś takie uniwersalne, żeby sobie Szkoci języków nie łamali
Tym razem będzie córa, a z Agatą czy Julią nie powinni mieć problemu

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja tez polecam Fairy non-bio i jeszcze Ecover nono-bio: http://www.biggreensmile.com/product...=enonbio2656kg
Właśnie miałam pytać w jakim proszku prać rzeczy maluchowi-dzięki

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Bylam na spotkaniu z polozna. Ale to jest fajna babeczka, mowie Wam Zrobilysmy nagranie bicia serca dziecka dla mojego TZa
Ktoras z Was pytala o czestosc wizyt lekarskich:
[m-midwife, d-doctor]
9tc-d
12tc-m
14tc-usg
16tc-m
20tc-usg
22tc-d
26tc-m
28tc-usg (3D, w Polsce)
30tc-d
34tc-m
36tc-d
38tc-m
40tc-m

Jak dla mnie to tego jest wystarczajaco duzo
Bardzo dużo tych spotkań i jak często

Ja u lekarza byłam zaraz na początku jak się dowiedziałam o ciąży, jakoś w 7-8 tygodniu. Potem w 12 usg, w 13 i 16 położna, w 20 usg. I teraz w przyszłym tygodniu (22) wizyta u lekarza, a u położnej dopiero w 28. Może u mnie będzie im dalej tym częściej
Stary 2010-02-11, 16:30   #748
Diari
Rozeznanie

Kurcze teraz martwię się tym moczem, tzn. tym ze miałam tylko jeden raz badany w 10 tygodniu, a jak coś jest nie tak?
Stary 2010-02-11, 16:54   #749
Vedma
Zadomowienie

Zanim zaszlam w ciaze, slyszalam opinie, ze kobieta ciezarna jest pozostawiona w UK niemalze sama sobie. Jak sie okazuje - nie w Berkshire Moja bratowa w PL ma wizyty u ginekologa co miesiac. Czyli ja mam czesciej

Cytat:
Kurcze teraz martwię się tym moczem, tzn. tym ze miałam tylko jeden raz badany w 10 tygodniu, a jak coś jest nie tak?
U mnie mocz badany jest podczas kazdej wizyty u poloznej i u GP. Wlasnie dzisiaj mialam badany, pojawily sie jakies sladowe ilosci leukocytow, a poniewaz dosc czesto biegam do lazienki, to polozna wyslala probke do przebadania laboratoryjnego. W poniedzialek bede miala wyniki, poki co mam sobie kupic sok zurawinowy i pic, ile wlezie Spytaj o to badanie moczu swojego GP lub polozna. Moja podala mi swoj telefon komorkowy i mam dzwonic jakby cos bylo nie tak, mialabym jakies pytania albo watpliwosci... juz 2 razy dzwonilam :P
Stary 2010-02-11, 17:20   #750
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo brudno,kiepskie plaze. na szczescie nadrobilismy zwiedzaniem.
w Portugali zauroczyly mnie male miasteczka i myslalam,ze w Hiszpani bedzie podobnie. niestety miejsce ktore wybralismy marnie sie prezentowalo.
plusami bylo : duzo do zwiedzania w okolicach malagi,fajne animacje w pobliskim hotelu,swietny apartament(u anglikow)bardzo prezystepna cena i duzo udogodnien z dzieckiem.

tez jestem zachwycona Grecja i mam plan poleciec tam w najblizszej przyszlosci z dzieckiem. mysle,ze to odpowiednie miejsce zal mi nie bedzie, bo juz co nieco zwiedzilam.

gratuluje
jakie przykro ?? to Twoje pierwsze dziecko? zawsze mozesz starac sie o dziewczynke w przyszlosci

ja torby nigdy nie odebralam co do punktow,to swietna sprawa. kilka dni temu wydalam moje 18f na kilka drobiazgow i teraz zbieram dalej

Tymoteusz bardzo ladne.

ja zaprzestalam prasowanie w 3 miesiacu,tylko dlatego,ze czasu wciaz mi brakowalo ubranka wyciagane z suszarki wygladaly jak wyprasowane

u nas pampersy w pierwszym miesiacu sie nie sprawdzily. kupowalismy w Aldim takie z zabkami niestety ,tylko pierwszy rozmiar byl mieciutki, pozniej wrociclismy do pampersow. przygode z Huggisami zaczelismy przy pamperso-majtkach.
tez mialam plan uzywac tych pieluszek,ale szybko mi przeszlo,moze przy kolejnym dziecku

Luna z tego co pamietam Twoj synek ma dosc nietypowe imie. Jak anglicy je wymawiaja ?

mojego 2 letniego syna tez uczulal,kupilam go przypadkiem,ale za to w jakich ilosciach
polecam
Ja już zakupiłam zel i kulki zelowe Fairy.

Dziewczyny na moim wątku polecają pampersy lidlowskie. Ja na początek kupie po paczce pampersa, huggisa i tych lidlowskich.

A jakie kosmetyki kupujecie? Słyszałam,że Johnsona uczulają ale u mnie w Tesco tylko Jonhson i tesco sprzedają.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości