|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
slipe śliczne ubranka
niunia na allegro widziałam bez obrazkowe ale np w paseczki delikatne i nie po całości.
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam od pani wetki...Pies dostała zastrzyk rozkurczowo- przeciwbólowy, miała lekką gorączkę i pani powiedziała, że źle nie jest- wykryła niewielką bolesność brzuszka. Dziś psia głodówka a potem tylko ryżyk z piersią kurczaczkową i w piątek na kontrolę. Dobrze Dziewczęta, że mnie pogoniłyście
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sa tam piekne posciele z nadrukami i calkiem gladkie , ogolnie wybor jest spory . Sama jestem zakochana w poscielach dzieciecych tej firmy , mam juz 1 komplet i zamierzam dokupic .W sklepach tez jest dosc duzy wybor poscieli tej firmy .
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi miło,że jeszcze mnie pamiętacie
Lea-byłam na feriach u rodziców i tydzień bez kompa wystarczył,żebym została daleko w tyle za Wami cudne rzeczy kupujesz i szalejesz na całego-ale masz rację teraz masz czas i kasę to warto spożytkować,latem nie będzie na to czasu ja mam dla małej pościele po Zu-jedną z Tchibo,druga z Ferettiego w klowny,obie cudne i niezniszczalne teraz raczej zakupię Zu większe a te przejdą dla malutkiej faktem jest,że przez jakieś pół roku spała w śpiworkach,później było lato,więc kocyk albo i bez a dopiero ok.roku kołderka i płaska podusia ![]() baldachimu nie kupowałam,ochraniacze sprawdziły się u nas te całościowe-białe z Ikea ![]() Zu się wybudzała jak zakneblowała się nogami między szczebelkami i nie umiała ich wyjąć jeszcze czytam wątek karmieniowy-Szaja ,po co Ci ta rozpierducha? macie jakieś sprawdzone przepisy na pączusie? |
|
|
|
#1475 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba muszą mi na tydzień wodę odciąć bo nie cierpię kąpieli ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wrócilam i leżę, dołączyłam do zacnego grona klapiących tyłkiem w śnieg chciałam przepuścić ludzi na chodniku, bo odśnieżone i odlodzone dołlownie 15 cm szerokości no i wlazłam na taką kupkę śniegu; oczywiście pod puchem był lód i z lekkim impetem siadłam sobie tyłkiem w zaspie... trochę się zestrachałam, ale chyba nic się nie stało... to bardziej był siad płaski niż wywrotka...![]() małż obiadek robi, pomidorki faszerowane
|
|
#1477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wróciłam z miasta z kolejnymi dzieciowymi zakupami. Była przecena i sie nie mogłam oprzec.Ale już koniec bo jeszcze w polsce pewnie pobuszuje po ciucharniach. |
||||
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Dafreen-leż kobito i pachnij!
dobrze,że nic Ci się nie stało
|
|
|
|
#1479 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratululę córeczki Cytat:
Cytat:
![]() Ja też nie cierpię pobierania, a w przyszłym tygodniu jadę robić te nieszczęsną glukozę i to 75 gram... Cytat:
Gratuluję córeczki Cytat:
Cytat:
Kurka wodna zęby mi się sypią - wczoraj wypadła mi plomba
|
|||||||
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki buziole za te wasze ochy i achy nad moimi ciuszkami
Staralam sie ![]() To moje pierwsze dziewuszkowe ciuszki a ze nie lubie za bardzo rozu , to i sa takie delikatne w kolorkach . Teraz odbylam bola to sie wstrzymam z zakupami do nastepnego usg , bo jak sie znow okaze ze dziecie zmienilo plec to bedzie klops ![]() Teraz dokupie sobie mebelki i pierdulki kosmetyczne
|
#1481 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zbieram ciagle mi cos ktos przynosi ![]() dzis nawet jedna ciocia do nas przyszła i powiedziała ze jak cos w ciucholandzie upoluje to mi przyniesie (ona z tych co ida niby nic nie ma a znajduje cudenka ) ![]() ja co nazbierałam i co nie co kupiłam body z krótkim rekawem (rózne zapiecia)rozmiar 56 - 12 sztuk body z długim rękawem mam tylko 2 sztuki rajstopki 8 sztuk koszulki tylko 2 kaftaniki mam 7 Pajacyki 2 takie ciensze drugie 2 takie grubsze czapki 2 normalne 2 takie na gołą głowke i 2 takie cieplejsze (ale bez przesady) skarpetki 4 pary kocyki 2 jeden polarowy cienki drugi wiekszy i gruby i cieplejszy reczniki 2 5 pieluszek flanelowych rożek 1 sztuka łozeczko z całym oprzyrządowaniem 120/60 (posciel przescieradło , materac itp) ale wiem ze bedzie potrzebna 2 para poscieli wiec juz zamówiłam chusteczki nawilzajace proszek termometr no i pare rzeczy na wiekszy rozmiar dzis jeszcze pary rzeczy dokupie i dopisze ![]() i to chyba wszystko ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
to tak jak moja wyweszy czekolade lub cukierki czekoladowe wiem ze psu nie wolno wiec kupuje taka czekolade do psa ale franca zawsze pozna nie da sie oszukać i trzeba jej tak milimetr dac bo bedzie piszczec tak długo i głosno ze po uszach bedzie ciągło my to mamy z tymi psami ale sa kochane---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-02-10 o 21:08 |
|||||
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=basiak;17096800]Miałam cytować, ale cierpliwość mi się skończyła
![]() Edzia z tą twoją nocną przygodą, to ja się wcale nie dziwię, że przerażona byłaś. Mnie nawet z daleka przeraża widok takich stworów Obleśne są!!! I w akwarium go trzymacie??? no bo to taki wodny zaraz wam go pokaze tera jest jeszcze jakies 10 cm dłuzszy i troche grubszy :-P
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam to samo co moja miała sie ciesze ze jest wszystko dobrze ![]() kurcze strasznie wizaż mi chodzi makabra
|
|
#1484 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1708900 5]
tylko nie wiem co z tymi materacami... kokos... gryka? bosz... znowu dylematy ![]() a ja się pochwalę jakie mi pyszne ciacho wyszło... nie ma to jak skromność niestety bez wycieczki do sklepu się nie obyło, ale było warto biszkopt kakaowy piekłam pierwszy raz w życiu i w dodatku trochę "na oko", na szczęście wyszedł piękny. przekładany dżemikiem wiśniowym i masą ajerkoniakową (z torebki, ale ciii... nie chciało mi się robić masy budyniowej).[/QUOTE]Ja kupiłam kokosowo - gryczany, o ten http://www.allegro.pl/item880403679_...l.html#gallery za ciasto.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Dostał jednego i poszedł spać. Sen miał twardy, bo aż chrapał, ale jak tylko mąż przyniósł sobie resztę do podjadania, to nagle zrobił duże oczy Taki cwaniak.Cytat:
Kurcze, część postów się nie zacytowała ![]() kropka, cukier miałam powyżej normy ( max 140, ja miałam 143 jednostki ). Niby nie dużo powyżej, ale ja już mam czarne myśli. Idę w poniedziałek zrobić krzywą na 75 g. Zobaczymy co wyjdzie. Przyszła dzisiaj przesyłka z All. Materac, śliniaki i tetra. Pieluchy są dosyć grube. Porównałam z tymi, które miałam przy Łukim....prawie to samo Teraz czekam na drugą ![]() Jutro idę na kolejną wizytę do gina......zobaczę moją kruszynę
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie usłyszałam od małża, że on się może zgodzić na Hanię, ale będzie się całe życie krzywił wymawiając to imię, bo go nie cierpi...
kolejna próba nieudana, a mi humor siadł od razu... |
|
|
|
#1486 |
|
Konto usunięte
|
Margoś, jakie krzywił - na swoją córeczkę? Tak tylko mówi, facet jeden
Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania
|
|
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No buźkę to on ma nawet całkiem miłą ale jakby mi po podłodze skakał to zawał murowany Do ręki bym go nie wzięła
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
1,5h usypiałam dziecia.. nie wiem co mu sie dziś stało.. to chyba przez zęby bo idzie 5 przedostatnia.. ehh.. i do tego głowa mnie strasznie boli..
dziękuję za wszystkie miłe komentarze co do mojego wyglądu i brzuszka oraz dziękuję za gratki córeczkowe ![]() edyta jak jak bym miała wymieniać wszystko to by dluga lista wyszła.. ubranka mam do 1.5 roku.. kocyków pieluch itp całe multum po pierworodnym ale ładną kolekcję już masz
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomozcie mi zinterpretowac wyniki tej nieszczesnej glukozy...
na czczo mialam ponad 80, po godzinie 63 a po dwoch 64... ![]() Wszystko ok? |
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja, jak np jem batona to zadowoli się papierkiem Wyliże i zadowolona, samego batona nie chce Wogole to brzuch mnie dziwnie boli I taki twardy mam.. Wzielam już nospę to trochę mi przeszło.. A jak leże to ciężko mi się oddycha
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
czesc Kobity!!!!
Gdzies z tydzien nie zgladalam do Was i popierwsze bardzo sie stesknilam a po drugie nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac Normalnie niesamowite jestescie. W pracy zawrot glowy, ale juz wiem, ze wybywam na macierzynski zaraz na poczatku kwietnia!!!! ![]() Malz krzyczy, bo ja szaleje z zakupami, ale czytam o Waszych wyprawkach to widze, ze wcale nie przesadzam. Mam podobne ilosci Co do piesiaczkow, ja dzisiaj pedze z moja niunia na szczepienia, nawet z tej okazji wolne sobie z roboty wzielam , to taka kruszyna jest, nie chce zeby byla sama w domku potem.Piekne ciuszki pokupowalyscie - tylko chrupac ![]() milego dnia Wszystkim |
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też się papierkiem zadowala, tyle że to nie liże a kula. ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17106640] Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania [/QUOTE]A teraz masz 1 pokój? Jak tak to ja bym mocno dumała. Warto. |
|
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
też się zastanawiam nad takim większym łóżeczkiem i miałam dylemat z pościelą
ale już wiem....tylko że z tych standardowych rozmiarów to taki duży wybór właściwie wszędzie jest a tego np u mnie w sklepach nie uświadczy dobrze że all jestmy dzisiaj 23 tc zaczynamy a Zuzia zmieniła całkiem przyzwyczajenia i pory baraszkowania i tak mi dziwnie.. i jest jakaś taka mniej aktywna no i teoretycznie wiem że nie zawsze musi brykać jak szalona ale babska natura ma to do siebie że lubimy panikować..... a mąż tylko się ze mnie śmieje jak do niej pukam - mówi zostaw ją jeszcze da Ci popalić że Ci się odechce - hmmm pewnie ma rację ale ja lubię czuć jak ona sobie wierzga nóżkami (albo rączkamimiłego dnia no i uważać z ilością pączków
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
miałam w planie oponki, ale coś mi wczoraj zaszkodziło przy kolacji i siedziało na żołądku całą noc (i nie był to dzidek
), więc odpuszczę sobie wszystkie tłuste atrakcje dzisiaj. znając mnie, tylko dodatkowo bym cierpiała.odpuściłam wczoraj jedną aukcję, bo cena przekroczyła zakładaną przeze mnie kwotę, ale będę polowac dalej ![]() i postaram się dziś pstryknąć foty tych ciuszków, które dostaliśmy od kuzynki małża. |
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam. A ja się wymigałam od picia na czczo glukozy. Próbowałam konferować, że na drugie pobranie przyjdę kiedy indziej i nie na głodniaka, ale się nie dało, uparte baby i mówią NIE. To je kicham. W sobotę jadę sobie do ojca, tam zechleję to świństwo i dziabnę się jego maszyną cukrzycową. Sama sobie zrobię, o. ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Nic Ci nie jest, mam nadzieję? ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- SZaja ma niskie ciśnienie, musi dbać, że jej je ktoś dźwigał od czasu do czasu... |
||
|
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witam, tak zrobiłam przykleilam wiecozrem plaster bo przy kąpieli znow lekko naruszylam i była krew Darianna znalazłam paragon, sprawdzałam wymiary i faktycznie..oddam tą kołderke jak tylko będę w pobliżu Ikea.Poduche zostawie bo fajna ..lubie len szału mozna dostać z tymi kompletami pościelowymi..niezdecydow ana jestem jak z niczym do tej pory,poprostu za dużo tego..ale tak chyba mają baby w ciąży.. Co do ciuszków..chyba narazie dam sobie spokój troszke już kupiłam a reszte mam po bratanicy która tez w maju sie rodziła..słodkie te ubranka.No i teraz bratanek ma już miesiąc i wszystkie rozmiary 56 już po nim dostałam śliczniutkie prawie jak nowe..i bratowa zapowiada że będę dostawać co chwile coś bo mały rośnie jak na drożdżach. Głupio aż bo ma tego mnóstwo i nie bylejakich firm..miałam kilka uniwersalnych kolorków to jej pozyczyłam na 62 bo jak widze ile razy na sobie dziecko to ma to naprawde nie d asie tego zniszczyć..tym bardzije że ona go nie oliwkuje bo mały ma jakieś problemy ze skórą.
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-11 o 09:15 |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie upadaj więcej. Ja już ze strachu chodzę jak pingwin. _____________ A propos chodzenia... Dziś pierwszy raz od dawna jechałam busem do pracy. 2/3 autobusu to chłopy w wieku 20-35 lat. Jak fajnie reagują na babę z brzuchem... Strasznie śpią mocno, podnoszą oczy jak się kobita zatrzymuje przy nich i zasypiają natychmiast jak niedźwiedzie, w sekundę... Normalnie chichrałam się w szalik, tak mnie ubawili.
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
też pingwinkuję
, a zaspa dobra, mięciutka ale już więcej nie chcę klapać... ja ostatnio jechałam metrem do lekarza, a między stacjami któtymi ja jeżdżę poruszają się głównie studenci i uczniowie... stanęłam blisko drze coby się potem z brzuchem nie pchać, wszyscy siedzę i oczywiście udają że nic nie widzą. koło mnie siedział taki chcłopaczek z 16-17 lat i tak mi co chwila zaglądał pod płaszczyk... płaszczyk mam krótki taki trochę z koła cięty i brzuszek widać głównie z dołu... chłopak tak zagląda, zagląda, przygląda się mnie, znów kuka pod płaszczyk, aż mi się głupio zrobiło... w końcu po 15 minutach jak już wysiadałam to pyta" to może chce Pani sobie usiąść?"
|
#1500 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz tak gada, a w rzeczywistości szybko by się przestał krzywić. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17106640] Dziewczyny, a u nas rewolucja Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).Tyle tylko, że kasy na remont brak totalny... Ledwo co całą kasę władowaliśmy w remont obecnego mieszkania [/QUOTE]ja bym się zdecydowała, 2 pokoje to już fajnie, - no i zawsze jakoś to jest. Cytat:
kurcze, znów zapomniałam aparatu zabrać. żeby Wam fotki pokazać.Zjadłam już jednego pączka, |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

dobrze,że nic Ci się nie stało

Stanęliśmy przed perspektywą przeprowadzki - ta sama kamienica, ale mieszkanie sporo większe, no i 2 pokoje (+ balkon, spiżarka, kilka fajnych skrytek).
Do ręki bym go nie wzięła