|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Thercia a miałam pytac o Ciebie ,gdzies Ty była kobietko??
|
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie już teraz wystarczy!!Przy takim wzroście 47 to za mało!!!!
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łatwiej mi sie w sklepie szuka, jak mam w wyobrazni wizualizacje tego, czego szukam
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci tez nie lubia kosciotrupow...
Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-02-10 o 20:49 |
|
|
|
|
#4475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak już jedna z nas zaproponowała - skup się na ćwiczeniach. Jesteś młodziutka - łatwo o problem z anoreksją/ bulimią ....
|
|
|
#4476 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
Emilia3000 - moim zdaniem śmiało możesz na Dukana przechodzić. Nie sądzę, aby fakt, że jesteś wegetarianką - zwłaszcza, że nie jesteś nią od wczoraj - miał jakiś wpływ na Twoje przyszłe "dukanie".
Witaj w naszym gronie
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane (ni) dukanki dukani jak się robi test dr Dukana? Chodzi mnie o to ile mam wytrzymać w I fazie? Jest to na jakiejś stronce? POzdro
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilia 25 dzięki, właśnie sprawdzę. Od poniedziałku ruszam z Wami. Nie wiem ile wytrwam, ale czytając Was wierzę że to jest możliwe
|
#4482 |
|
Raczkowanie
|
witam dukanki i dukanów
,dzisiaj wypiłam ten sezami i czekam na efekty.
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilia 25 masz rację że razem raźniej. Moja znajoma, znajomej mama, znajomy itp stosują Dukana i chudną
Wy Kochane stosujecie Dukana i też chudniecie i jakbym wymiękła to .A wogóle to podziwiam Was wszystkich
|
#4484 | |
|
szamanka
|
Ja zamiast tłustego czwartku miałam dziś... tłustą środę... Zjadłam kawałek ciasta i dwa faworki... Wiem, grzech... Ale na swoje wytłumaczenie powiem, że przyjechała kuzynka z rodziną z własnoręcznymi wypiekami no i musiałam spróbować... A w tej rodzinie nie wolno mówić o diecie... bo ona sama swojego czasu była anorektyczką... niewykluczone, że nadal jest... Więc trzeba zachowywać pozory...
Ciężko się odchudzać w rodzinie, gdzie panuje anoreksja... Ale jutro wracam grzecznie do diety ![]() Mogę przyjąć, że miałam dziś dzień 3. fazy ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Hmm... a jak się robi takie pierogi otrębowe? Kompletne beztalencie kulinarne ze mnie... nawet nie wiem jakie są składniki na normalne ciasto do pierogów...
Edytowane przez Mo_Nika Czas edycji: 2010-02-10 o 21:44 |
|
|
|
|
#4485 |
|
Raczkowanie
|
tobie też się uda ,więc do dzieła ,trzymam kciuki
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na zbyciu 5 fiolek aromatu brzoskwiniowego
Decyduje kolejność zgłoszeń ![]() Monika- anorektykiem tak jak alkoholikiem jest się przez całe życie . Więc dobrze zrobiłaś, ze się nie wsypałaś
|
#4487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4488 |
|
szamanka
|
Elianka też mi się właśnie tak wydaje, że całe życie... Odchudzanie to taki temat tabu w rodzinie... Nawet moja mama coraz mi powtarza, żeby nie przesadzała... bo widziałam jak to było z moimi kuzynkami... Ale na szczęście pozwala mi się odchudzać... bo widzi, że powinnam jednak
|
|
#4489 |
|
Przyczajenie
|
witam. jestem troche przestraszona bo nie jestem w stanie ogarnąć ogromnej ilosci waszych wypowiedzi .
mam nadzieje że sie połapie. na wstępie pozdrawiam wszystkie dziewczyny i gratuluje wytrwałosci bo niektóre z was to prawdziwe weteranki ja jestem na dukanie 10 dzien jutro zaczynam P+W narazie jestem-6 kg ale to nic w porównaniu z tym co pozostało po ciąży + 30kg. jestem dobrej mysli bo widze efekty . staje z pokorą przed wami i prosze o przyjęcie mnie do KLANU DUKANEK
|
|
|
|
#4490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I zgłaszam się po 1 jeśli rozdajesz charytatywnie ![]() Żartuję Napisz, co i jak ![]() Cytat:
Ale te na aukcji, to ciasto nie wygląda jakby tylko otręby w nim były... ![]() Cytat:
![]() Ten sernik, co robię z masą kawową, zrób sobie jeden smak. Musi być w małej, okrągłej formie, tak do 20 cm śr. Obłożyć papierem do pieczenia. Tego nie da się zepsuć, jeśli masz dobrą formę i słodzik. Chociaż ja mam zwykły, a nie do pieczenia, a mimo to nic nie jest gorzkie, chyba że przesadzę z ilością. Na jutro planuję zrobić sobie omleta, przekroić na pół, posmarować nutelka (zrobiłam z łyżeczki kakao, 4-5 łyżek mleka w proszku i kilku łyżek mleka 0,5%) pokroję w w trójkąty i będę miała słodkiego po dziurki w nosie. Zabiorę to na uczelnię, żeby mnie pączkami nie kusili
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-10 o 22:23 |
|||
|
|
|
#4491 |
|
Raczkowanie
|
Berlinianka jak twoje samopoczucie, wygoniłaś już choróbsko .
|
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Moje gardło ma się prawie dobrze
![]() Teraz w nosie mnie kręci i ciągle kicham Ale dziękuję za zainteresowanie
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w Groszku u siebie na osiedlu i nie ma tam nic ciekawego jeśli chodzi o aromaty
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Raczkowanie
|
A ja tak po cichu berlinianka na Ciebie liczyłam z tymi pierogami bo za mna juz chodza pyzy z miesem i tak myslałam czy to ciasto z kopytek by sie nadawało
I mysle ze moze nam sie powiekszyc grono dukajacych bo dzisiaj widziałam artykuł w Pani Domu o naszej diecie
Edytowane przez gosiaika Czas edycji: 2010-02-10 o 22:37 |
|
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, no w sumie to łatwizna jest, z tym, że... 6-9 łyżek otrąb, z jajkiem to glut by wyszedł
Trzeba co najmniej szklankę, a potem co... po 3 pierożki dziennie? Musiałabym zobaczyć jak to wychodzi w ilościach. A fajnie, bo np. ze słodkim twarogiem można robić, nie tylko z mięskiem ![]() Hmm... 1 szklanka zmielonych otrąb(owsiane i pszenne, może żytnie, ale te się źle mieli nie wiem czemu), 1 jajko, ciepła woda, (szczypta soli jeśli nie zamrażamy). I można zobaczyć co z tego wyjdzie ![]() Rany, specjalnie mi to robicie Jutro poeksperymentuję z tym ciastem, tylko ktoś musi mi zasponsorować twaróg I pod warunkiem, że nie złamię nogi w żyrafich kozakach
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-10 o 22:44 |
|
|
|
#4496 | |
|
szamanka
|
Cytat:
|
|
|
#4497 |
|
Raczkowanie
|
serca nie macie !!!
to forum o diecie a ja czytam dzisiejsze Wasze zapiski i Wy ciagle o jedzeniu ![]() Jak nie jakies ppierozkii i jeszcze na dodatek monitor zaczal mi pachniec aromatem brzoskiwionwym ![]() jutro powinnien byc tez zakaz przy wypowiedzeniu smakowitego slowa pą ... I zrobiłam się taaaaaaaka guodna , matko i córko , o tej porze nie piszczie dziewoje o takich rzeczach, bo juz za pozno zeby cos wciagnac, a zoladek wyniuchal Wasze notki i krzyczy do mnie, że aż mnie uszy bola
|
|
|
|
#4498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak sobie robiłyście kiedyś jajka sadzone i czy teraz je robicie, ale zrobiłam chwilę temu coś takiego.
Kiedyś tona oliwy i oblewało się jajco, aż ścięło się biało, ciężko to zrobić bez tłuszczu i żeby jajo się nie spaliło, no to mam patent. Jak już ktoś to wymyślił to się kajam Plaster szynki rzuciłam na teflon (mam z biedronki z posypką gyros), podrumieniłam z 1 strony i obróciłam, po czym wbiłam na nią jajko, posypałam ociupinką soli i czerwoną papryką. Poczekałam aż białko, które zleciało z szynki się zetnie i je obcięłam wokół krawędzi szynki, bardziej dla urody niż z innych powodów ![]() Jak już było tylko na powierzchni szynki wlałam na patelnię ok. 1/3 szkl. wody i zakryłam folią, aż białko się ścięło, żółtko zrobiło się białe, ale w środku było ciekłe jak marzenie. Szynka zdążyła lekko się zrumienić, jajko już dawno by było chrupiące, albo by przywarło. Ale się rozpisałam
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-10 o 22:57 |
|
|
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
Zgrzeszyłam - zjadłam coś za co śmiało możecie mnie zlinczować- wieeeelkiego tłusteeeego pączka nadzianego marmoladą
Przysięgam...nie tknę już nic słodkiego, opływającego tłuszczem choćby nie wiem co... Boshhh, jeszcze tylko do niedzieli w domu, tylko do niedzieli... A tak na marginesie...coraz gorzej sobie radzę, na początku szło w miarę gładko odmawianie sobie tego i owego...teraz mam jakiś kryzys i zjadłabym absolutnie wszystko...najgorsze jest to, że w domu to "absolutnie wszystko" mam pod nosem... Słaba ta moja 'silna wola'...
Edytowane przez Nusiaa88 Czas edycji: 2010-02-10 o 23:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

na efekty.
i jakbym wymiękła to
.
mam nadzieje że sie połapie. na wstępie pozdrawiam wszystkie dziewczyny i gratuluje wytrwałosci bo niektóre z was to prawdziwe weteranki

i jeszcze na dodatek monitor zaczal mi pachniec aromatem brzoskiwionwym