|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
Ja też idę do okulisty. Sama o tym pomyślałam. Mam wadę -1,0 i -1,75. Przygotuj się tylko, że na wizycie zakroplą ci oczy, więc w razie gdybyś sama była kierowcą, to trzeba będzie odczekać przynajmniej godzinę. Mnie Isoptin kazano brac pół godziny przed Fenoterolem. Wzięłam pierwszą dawkę wczoraj przed snem, dziś też już jestem po pierwszej. Mnie niestety trochę trzęsie, jakbym była bardzo zdenerwowana. Ale chyba nie mam wyjścia, może z czasem się przyzwyczaję. Ta Luteina jest dopochwowa. Na szczęście ona nie przyprawia o kołatanie serca i drżenie rąk. Baobabku - a na dzidziolka ten Fenoterol nie wpływa? Bo mnie się wydaje, że Mała nie mogła wczoraj zasnąć i też miała przyspieszone bicie serduszka
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiecie, że jak któraś z was nosiła w ciąży korale to dziecko będzie okręcone pępowiną? Staro wiejsko prowda ![]() A jeśli chodzi o pazurki, to właśnie nam położna dokładnie tak samo tłumaczyła. Że pazurków się w szpitalu nie obcina, bo jeśli się uszkodzi naskórek, to jest duże prawdopodobieństwo złapania jakiegoś paskudztwa. Dlatego w szpitalu zakładają niedrapki, a pazurki wolą by obciąć dopiero w domu ![]() Wrzucam od razu trochę innych bajerów o ciąży ;] Źródło: Blog Dzieciowo.pl ![]()
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho - to znowu ja!!!
Czy wy tez mialyscie wczoraj problem z wizazem - bo ja tak i nie moglam do was napisac ![]() buuuuuuAle wczoraj mialam akcje stulecie - przestaraszylam naszego bidnego wspollokatora Dopadl mnie bol kregoslupa - ale nie nie byle jaki jakby mi ktos wielka igle - taka wielkosci kla slonia lub mamuta wbil pomiedzy kregi Czarno mi sie przed oczami zrobilo Pewno moj kochany syn w trosce o swoja mamusie wlazl na jakis nerw - nio po prostu artysta To tyle - biore sie do roboty
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiiiiitam
![]() marutko - będzie dobrze Bo przecież nie może być inaczej prawda? Ze wszystkim dasz sobie świetnie radę!Z kąpaniem, z karmieniem, z wnoszeniem wózka (acz w tym momencie mocno Ci współczuję nosić taki wózek z DWOMA smokami w środku - ale są i plusy! Jaką będziesz mieć figurę! A jakie bicepsy! ), a już z odróżnianiem swoich pociech to na pewno sobie poradzisz W razie czego możesz markerem opisać Nie martw się Myślę, że jak przyjdzie co do czego, to większość tych rzeczy przed którymi mamy teraz obawy w praktyce staną się tak proste, że szybko zapomnimy nawet o tym, że się wcześniej martwiłyśmy ![]() dusiaka .. ufff. Całe szczęście dobre wiadomości! Kamień w serca! To teraz nic tylko musisz wreszcie posłuchać ginki i się zacząć oszczędzać! monika343 dziękujemy A wcześniej to też włączała suszarkę u Malutkiej jak ją chciała po prostu uśpić I działało! ![]() Baobabku, kochana, pocieszę Cię Ja też pączki dopiero po południu Zapomniałam wczoraj kupić i Tż też do pracy nie dostał. On pewnie dziś koło 19ej wróci, więc już w ogóle chłopak tłustego czwartku mieć nie będzie ;[. Swoją drogą... jak tak przechodzę koło lustra to widzę że mi wcale pączków nie potrzeba ... sama wyglądam jak pączek Mysia1234 a jak tam nerwy są? ;d? Bo to już 37 tydzień? Spakowana torba? Wszystko przygotowane? ![]() ita83, znaczy się tego współlokatora to tym bólem przestraszyłaś?? Bólu nie zazdroszczę ;[ Wiem niestety o co chodzi ;[ Jesli Cię to jakoś pocieszy, to już tylko 7tyg. Ci zostało W porywach do 5 ... czujesz się pocieszona? ![]() BUUUUU! A JA NIE CHCE TŁUSTEGO CZWARTKU!!! 17.03 mam kolejną wizytę u gin i położna znowu się za głowę złapie jak wagę zobaczy i co? Mamm się tłustym czwartkiem tłumaczyć??? BUUUUU! To okrutne że tak nas zmuszają co roku do spożywania tych paskudnych, przepysznych, przesłodkich, wspaniałych, aromatycznych, pusty kalori .... <SIORB> |
|
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi - nio przestraszylam - myslal bidny ze zaczynam rodzic jak sie wydarlam.....hihihihi - ale to nie do konca moja wina
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i szkoda że nie napisałaś wcześniej o tej pempowinie, mojej już dawno odpadła i została w szpitalu wyrzucona ![]() ![]() A jeżeli chodzi o kolki to pisałyście kiedyść że w Niemczech jest jakiś dobry lek na te kolki. Możecie napisać jaki. Dokładną nazwę. Cytat:
Ja od wczoraj leżę w łóżku a mój TZ koło mnie skacze, podaje lekarstwa, picie, jedzenie (suchy chleb). I teraz to on jeździ do małej i ją, przewija, karmi J. Jak ja za nią tęsknię. Nie widziałam jej jeden dzień, a wydaje mi się, że nie widziałam jej przez tydzień. Zobaczę ją dopiero w sobotę i wtedy już razem wrócimy do domu. Kosmetyki – w szpitalu na patologii (w którym jest Oliwka) używają do mycia NIVEA. I mogę stwierdzić na podstawie obserwacji swojego dziecka a także innych dzieci że się sprawdza. Do smarowania polecają nie oliwkę ale mleczko także Nivea. Tłusty czwartek a ja na diecie, suchy chleb i ryż – to wszystko co mogę jeść. U mnie w domu to zawsze pączki piekł tata. Były super. Niestety tata nie żyje już od 10 lat.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-02-11 o 09:51 |
||
|
|
|
#1178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję kochana... ![]() dziewczyny ktore mają mieć CC U nas w szpitalu narkoze czy tam pelne uspienie czy co tam... daje sie tylko gdy decyzja o CC jest podejmowana nagle.Przy planowanej cesarce daje sie zewnatrzoponowe albo podpajeczynowkowe czyli jest sie w pelni swiadomym
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP70
Ja szczęśliwie ( ? ) grypę żołądkową to jeszcze w ciąży miałam. Jak czytam że przez to paskudztwo nie możesz Oliwki mieć przy sobie już to szlag mnie trafia. Jak dopadnę tego co Cię zaraził to mu nogi z tyłka powyrywam > Grrrr.---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- asienka240 u nas tak samo. Do CC nie ma pełnego znieczulenia, tylko to takie co się w kręgosłup podaje, bo lepiej dla lekarzy jest gdy matka jest świadoma. Natomiast przy znieczuleniu w kręgosłup trochę schodzi i ogólnie jest trochę piepsze*ia się z tym, więc w nagłych wypadkach, kiedy trzeba działać szybo (ratować życie) po prostu usypiają, żeby nie marnować czasu. |
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U wcześniaczka możesz mieć też kolki spowodowane rozwojem ukł. nerwowego - a tu najlepiej sprawdza się spokój, szumiące dżwięki (suszarka, odkurzacz, radio). Będziesz musiała potestować. Niestety nie ma jednoznacznych i potwierdzonych teorii, co powoduje kolki, jak sobie z nimi radzić.
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
izumi - dzikuję Ci bardzo, jak tylko namierzę tego kogoś to zaraz prześlę do Ciebie namiary.
Asia - oj pomimo tego że cesarkę miałam nagłą( od momentu podjęcia decyzji o cesarce do położenia mnie na stole minęło tylko 30 min) to także miałam znieczulenie w kręgosłup i byłam przytomna. Najdziwniejsze uczucie to to że czujesz dotyk rąk lekarzy a nie czujesz bólu. Więc byłam na początku trochę wystraszona że jednak to znieczulenie nie zadziałało. Łaciata - dziękuję za odpowiedź.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-02-11 o 10:03 |
|
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny... wlasnie szlam do ubikacji...
i zobaczylam na wkladce kulke dosyc duza sluzu takiego... jak budyń- co ja gadam jeszcze bardziej gęstego... takiego ze nie szlo go nawet rozwalic palcami... taki zoltawy... i duzo tego bylo... odlozylam wkladke na bok zeby sie podmyc i widze ze ze srodka wychodzi dalej troche i nie umialam tego wiecie... tak jak by wyciagnac.. to sie ciagnie ze srodka i nic z tym nie idzie zrobic... to czop????
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na paczusie pojade dzisiaj do mamci mojej robi najlepsze ze sliwka
mialam jechac na zakupy do wroclawia bo maz tescia do kliniki zawiozl ale nie mialam sily podniesc sie z wyrka nadal nie mam jestem leniwa dziaiaj
|
#1184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!! Nie mam pojęcia! Ale myślę, że to możliwe patrząc na termin i to, że w sumie czop może odejść nawet 2 tyg. przed .... ?---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
http://www.mamazone.pl/tv/film,4511,...px?szukaj=czop |
||
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
o kurde... a ja mam pojutrze jeszcze ostatni egzamin...
Aaaaaaaaaaaaa!!!! No ale ja slyszalam ze czasem odchodzi on dwa tygodnie przed terminem a ten moj nie ma zadnych niteczek krwi ani nic... wiec nawet jesli to czop to chyba nie urodze zaraz :P ale sie przestraszylam
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monika każde wskazówki są cenne dla pierworódek Izumi nie obraź sie ale nie przeczytalam tych przesądów,wole nie wiedziec,nawet jesli sie sprawdzaja,w poprzedniej ciazy tez mnie jedna nastraszyla ze nic na szyji nawet szalika itd bo sie dziecko okręci,nie wyobrazam sobie zebym w tą zime latala z gołą szyja bez szalika i łancuszek tez noszę,zobaczymy czy maly bedzie okręcony. Dusiaka ja nie dalam rady z tym fenoterolem,oprocz telepania(jak po 15 kawach) jak zamykalam oczy to czulam sie jakbym plywala.Lekarze mi to zamienili na cordefen,po ktorym jestem czerwona ale nic wiecej.Na szczescie biore tylko do soboty. Materace:doczytalam,ze najpierw póki dziecko lezy ma spac na kokosie a później jak zaczyna stawac na gryce,podobno pobudza krązenie w stópkach. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-02-11 o 10:32 |
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jazda co .... może zadzwoń do gina
|
|
#1189 |
|
Rozeznanie
|
cholera a na długo przed porodem im odszedł??
dziewczyny nie wiem co zrobic... ja leze sobie teraz... mam rozwarcie na prawie dwa palce... plus teraz ten "czop" lekarz kazal jechac do szpitala jak beda skurcze, albo odejda wody... a ja tylko ten czop mam... chyba jeszcze mam... cos tam jeszcze ze mnie wychodzi ale nie wyciagam tego... niech sobie tam siedzi... co na szkole rodzenia na ten temat mowia?
|
#1190 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bardziej to napisałam żebyście się pośmiały, a nie się bały Toć to przecież wszystko takie bujdy na resorach, że głowa boli ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
U nas w sumie niewiele. Jako że on odejść może, a nie musi, może w całości, a nie musi itd. Ogólnie to że czop odejdzie powodem do paniki nie jest. Chyba że po odejściu czopa np. sączy się jakiś płyn delikatnie. Wtedy można jechać upewnić się czy to aby nie wody płodowa. A tak to do szpitala tylko jeśli: 1. Są skurcze (przynajmniej przez godzine, co 10 min, trwające po 30sec.) 2. Odejdą wody płodowe 3. Pojawia się plamienie, lub krwawienie ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=i5hAWohZxHE&NR=1 w sumie się nie znam, ale rozwarcie też mogło wpłynąć na uwolnienie tego czopa chyba ne? ... Heh, ale jeśli oprócz tego jest wszystko w porządku, to myślę że nie masz co panikować
|
|||
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak odnoscie tematu to ja wciagnełam juz 3 i zaraz ide na spacer trzeba troszke spalicprzesądy boskie czego to ludzie nie wymyslą... tylko meczy mnie jedno te obgryzione paznokcie wyrzycic, zjesć, zakopac?![]() Cytat:
no i w koncu doczekałam sie a tak przy okazji to pochwale sie moim Bartusiem a co, zdjęcie z niedzieli
|
|
#1193 | |||
|
Zakorzenienie
|
heheh no i jestem u siostry - teść się nie wyniósł
mnie coś dzisiaj tak co jakiś czas zakłuwa w kroku no i staram się nie ruszać za wiele, nawet małej raz na ręce nie wzięłamCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
no to nie panikuje
dzieki dziewczynki
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gusinek śliczny jest Twój Bartuś ![]() Rano poleciałam do sklepu po pączki i chciałam się zabrac teraz za obiad i kurcze przez te pąki zapomniałam o jajkach i muszę isc jeszcze raz eh a tak mi się chcę od nowa ubierac
|
|
#1197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedynym wskazaniem do CC jest własnie siatkówka która jest słaba i może sie odkleic... U nas babka ma wade - 12 i rodziła naturlanie ale na piłce do konca. Ja sie własnie nie boje bólu porodowego... ale powikłań.. mam zylaki .. mam wade wzroku.. mam skrzywienie kregosłupa... buuuu Cytat:
nastepna w kolejce!! To na pewno sluz! trzymaj sie oddychaj i nie panikuj .... jeju dziewczyny nadchodzi godzina zero dla nas! Cytat:
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Tu jest prawie 8 godzinne nagranie odkurzacza
![]() http://www.youtube.com/watch?v=hERLH3Q-hCQ |
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
chyba asiulka sie nie obrazi ze przekleje tu jej wiadomosc:
"Hej dziewczyny dziękujemy za gratulacje i komplementy. Ją pisze z telefonu więc tylko na szybko.. Ogólnie już czuje się dobrze i dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy więc nie było wyjścia. Jak będę mieć już chwilę w domu to zdam relacje "ja od wczoraj nie mam humoru....a poza tym caly czas niedobrze mi jest....nawet jak sie poloze;/ |
|
|
|
#1200 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() monika343 - dziękujemy za rady Cytat:
![]() Oooo! A ja mam wadę -6 i -5,5 i okulista powiedział, że mogę naturalnie, bo z moją siatkówką jest ok. W ogóle to powiedział, że od wady wzroku to nie zależy, tylko od ciśnienia w oku, żeby w czasie porodu wylewu nie było ![]() Pop - trzymaj się. Grypa żołądkowa mimo że nieprzyjemna, to szybko mija, i już niedługo znowu będziesz trzymała Swojego elfika ![]() A tak nawiązując do wcześniejszych tematów to samochodu już prowadzić nie mogę (wrrr). Nie wiem czy już się skarżyłam, ale mąż nie chce mi doładować akumulatora w moim autku i moja czerwona błyskawica już drugi miesiąc stoi samotnie na parkingu I jeszcze moja mama go popiera więc mu się wydaje, że to słuszne postępowanie . A tą jego kolubryną w takie śniegi wolę się nie wybierać (tym bardziej że przecież do pracy jeździ). Wrrrr - każdemu się skarżę na ten jego sabotaż ![]() I któraś z dziewczyn (przepraszam, ale nie pamiętam dokładnie) pytała o wózek Jedo - my się nastawiamy na tę firmę, ale model Fyn4 (za cholerę nie pamiętam, dlaczego ten model, a nie właśnie Vedi) - ma bardzo dobre opinie i wszystko czego oczekiwałam od wózka. A jeszcze mam pytanie - czy Wy też macie bóle żeber? Mnie już kiedyś takie coś złapało, ale było znośne, więc zapomniałam, ale od dwóch dni, to chodzę jak staruszka - ani się schylić, ani kichnąć, a wczoraj wieczorem to już myślałam, że poduszkę pogryzę - taki silny ból po prawej stronie.. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

)mówił, że od -5 to cc na pewno no ale lepiej sprawdzić czy u mnie siatkówka itp są w porządku....

A wiecie, że jak któraś z was nosiła w ciąży korale to dziecko będzie okręcone pępowiną? 

Nie martw się
Zapomniałam wczoraj kupić i Tż też do pracy nie dostał. On pewnie dziś koło 19ej wróci, więc już w ogóle chłopak tłustego czwartku mieć nie będzie ;[. Swoją drogą... jak tak przechodzę koło lustra to widzę że mi wcale pączków nie potrzeba ... sama wyglądam jak pączek
tylko, że siekierą i w Faktach usłyszycie...

!!! Nie mam pojęcia! Ale myślę, że to możliwe patrząc na termin i to, że w sumie czop może odejść nawet 2 tyg. przed .... ?

I jeszcze moja mama go popiera