|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Witam
![]() Udało się ![]() Pobrałam dziecku mocz... TŻ zawiózł i okazało się, że to 25 zł kosztuje, a jeszcze ie wiadomo czy próbki nie zanieczyściłam... Te woreczki są bez sensu... Do tego czekałam godzinę od karmienia, aż moje dziecko zechciało nasikać... Przy okazji oddał też mój mocz, zobaczymy czy wszystko w porządku... Poza tym Paulinka przespała dzisiaj całą noc... Czego nie można powiedzieć o mnie... Zasnęła o 22.20, o 4.00 zaczęła się ruszać, bo to jej godzina, ale się nie obudziła... Wstała dopiero o 6.10 ![]() Ja niestety tak dobrze nie spałam, bo o 4.00 czekałam, aż się dziecko dobudzi, a o 5.30 już wymiękłam i wstałam ściągnąć pokarm z piersi... Ja się bardzo cieszę, że Paulina zaczyna przesypiać noc, bo jak też przesypiałam jak byłam w jej wieku, ale nie wiem co z piersiami... Czy one się dostosują do takich przerw nocnych? Moja mama karmiła butlą, więc nie miała problemy takiego... Aż miałam takie kulki na piersi... Ściągnęłam 70 ml, które musiałam wylać, bo co ja z tym bym zrobiła, a nie mam już w czym mrozić... Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko związkowi z czarnoskórym mężczyzną, ale niech on będzie już z drugiego pokolenia, urodzony i wychowany w Europie...
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
addicted to wizaz śliczne masz dzieciaczki
![]() gooha3 cieszę się, że się udało z tym wymazem ![]() ![]() Zaslona współczuję wczorajszej wizyty, wymęczyli Cię tam ![]() ![]() Sensuel super wszystko przygotowane ![]() No i smacznego laseczki ![]()
#4413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A podczas karmienia można choć jednego???? ![]() UWAGA UWAGA. Pozbyłyśmy się pępka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
kalka no myślę, że dzidziusiowi posmakuje taki pączuś
![]() ![]()
#4415 |
Zakorzenienie
|
łeeeeeee wszystko mi się skasowało
![]() A ja i tak spozniona .... Lecę na KTG miałam być na 8 ![]() ![]() _________________ Kalka za kikut ![]() Kamyczek za pobranie ![]() Zebcia na lepszy humorek ![]() Adiccted za calokształt ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaa i smacznego pączka ![]() Załącznik 2859958 Dousłyszenia po KTG ![]()
#4416 |
Zadomowienie
|
No tak, jak mam chwilę to nie ma co pisać, a królewna właśnie się budzi ;> Naprodukujcie coś zanim wrócę. Pewno koło 16
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Smacznych pączków dla wszystkich i pamiętajcie, że trzeba zjeść, żeby nadchodzący rok był "tłusty". I właśnie z tej okazji zrobiłam sobie Dzień Dziecka i już jednego zjadłam ![]() Mam jeszcze w zanadrzu drugiego ![]() A potem mama przywiezie faworki ![]() Więc cukru nawet dziś nie mierzę ![]() No i oczywiście nic się nie dzieje ![]() Nawet malutkiego skurczyka ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zadomowienie
|
Karmazynowy kamyk - no to ślicznie Ci śpi dziewczynka.
kalka ![]() ![]() ![]() gooha - no i dobrze, że postawiłaś na swoim z tym badaniem, parę złotych a głowa spokojniejsza filka - mi na szczęście nie powyskakiwały rozstępy na piersiach, mam tylko na brzuchu z okresu ciąży co do brodawek to sama byłam zdziwiona, ale w ogóle nie miałam problemu z bólem i rankami, parę razy w szpitalu posmarowałam bepanthenem bo wtedy mały cały czas wisiał na piersi i nie były jeszcze przyzwyczajone a poza tym spokój z nimi. A tak się bałam bo zawsze miałam bardzo wrażliwe sutki i myślałam że będzie niezły sajgon... U nas od kilku dni mały nie zasypia po kąpaniu i jedzonku tylko dopiero koło północy udaje mi się go odłożyć do kołyski. Jest niespokojny, płacze, kręci się. W tym czasie (między 20:00 a 24:00) potrzebuje jeszcze ze dwa razy zjeść, a w dzień ma dłuższe przerwy (2-3 godz. między karmieniami)... nie wiem czy powinnam mu wieczorem tak często dawać jeść, ale z drugiej strony może on tylko potrzebuje być przy piersi, wtedy zazwyczaj się uspokaja... |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zadomowienie
|
Xmila chyba sobie tez zrobię dziś dzień dziecka
![]() ![]() idę zrobić faworki ![]()
#4420 |
Zakorzenienie
|
Sensuel Denniskowi cudownie bedzie sie tam spalo
![]() Kocurazab ![]() Xmila ![]() Youyou ![]() ![]() ![]() Filka spokojnie,doczekasz sie ![]() Addicted ![]() ![]() Zebciu ![]() Gooha ![]() ![]() Kamyku ![]() Kalka ![]() ![]() Pysiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
Dzięki za pączki, ale ja mam faworki i ciasto czekoladowe
![]() kalka myślę, że jeden pączek nie zaszkodzi ![]() ![]() zebra, azzis, pysia ![]() ![]() ![]() pysia ![]() gooha ![]() Kamyk ![]() ![]() i jeszcze większe ![]() ![]() U mnie licząc od 00.30 to budził się 4 razy(ostatni raz o 6.20 - wszamał trochę cyca i poszedł spać) ![]() brzoskwinia jak wieczorkiem synuś chce cyca, to ja też daję czasami nawet 3 razy Sensuel jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy ![]() Coś Maciek miał problem z zaśnięciem z rana - budził się kilka razy, w końcu wzięłam go do fotelika samochodowego, trochę pobujałam i zaczął przysypiać, więc przeniosłam go do łóżeczka. I co z tego jak po paru minutach znowu zaczął jęczeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Co do lekarza to rzeczywiście jestem z siebie dumna że postawiłam na swoim
![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2010-02-16 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
aldii
![]() A u nas dziś sypie śnieg i chyba zrobię małemu werandowanie zamiast spaceru, tym bardziej, że musiałabym jeszcze ubrać starszego i dopilnować, żebyśmy się wszyscy nie ugotowali zanim wyjdziemy z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do nocy - co Ty jej dajesz, że tak długo spi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I kolejne gratulacje dla Paulinki, za tak pięknie przespaną noc, aby i u mnie tak było ![]() Sensuel piękny kącik dla Deniska ![]() Kocurazab super, że macie już jeden pokoik pomalowany, życzę aby dzisiejszy dzień był pełen radości ![]() Addicted śliczne dzieciaczki ![]() Pysia za ktg ![]() Cytat:
![]() A My dziś kończymy 38 tydzień i zaczynamy 39 ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-11 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zadomowienie
|
Coraz mniej nas tu już do rozpakowania. Strasznie zazdroszczę mamusiom które mają maleństwa przy sobie.
.... pozostaje tylko cierpliwie czekać na swoją kolej ![]() ---------- u nas też dziś śnieg ciągle sypie i zapowiadają dosyć duże opady i mrozy. Troszkę się boje bo u nas ciężko z wyjazdem w zimie. Nie mówiąc już o tym że jak mrozy są to jest problem z samochodem, bo trzymamy je na zewnątrz i nie chcą odpalić.Mam nadzieje że jak przyjdzie mój czas to nie będzię problemu z wyjazdem ![]() ------------- Tak się napaliłam na te faworki, a tu w lodówce pustki ![]() 1 jajko tylko znalazłam ![]() Do sklepu za daleko na nóżkach a samochodem nie zaryzykuje po takich zaspach ![]()
#4431 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
U mnie katastrofa... Straszna awaria z inernetem i bylam odcieta od swiata dobrych pare dni. Nadal niestety w dwupaku... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i duże ![]() ---- Castilia a ja myślałam, że Ty już ![]() ![]() Fajnie, że mama z Tobą została, a resztą się nie martw, urodzisz do czasu wyjazdu lekarza ![]() Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-02-11 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Pysiu dziękuję
![]() Aldii jutro się okaże mam nadzieję, że wszytskow porządku ![]() Sensuel dziękuję bardzo za komentarz na nk... naprawdę aż się mi ciepło zrobiło na sercu, że tak o nim myślisz ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-11 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to za tabletki?? Nie stosują oksytocyny na wywołanie?? Nie znam się na tym dlatego pytam. U nas w szpitalu stosują jakiś test(nie wiem jak się nazywa). Wstrzykują jakąś tam małą dawkę oksytocyny i jak ona wywoła (jakiekolwiek) skurcze wtedy biorą na konkretne wywołanie porodu. Swoją drogą drogą takim lekarzom co straszą, należy się ![]() Ja takie podobne bóle też czuje. Wczoraj rozmawiałam o nich z lekarzem i powiedział że tak organizm się już przygotowuje do porodu, przez takie skurcze przepowiadające. To jest dobra oznaka że organizm ćwiczy. Przepraszam że nie doczytałam, ale nie wiem jak tam Twoja sprawa stoi z Tż-tem. Ważne że masz przynajmniej mamę przy sobie. Taty szkoda, ale z pewnością sobie poradzi ![]()
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Mnie te bóle jak na @ już dobijają
![]() ![]() ![]() Martwi mnie ten mój niski próg bólu.
#4436 |
Zadomowienie
|
Azzis skoro miałaś bardzo bolesne @ to może ból porodowy nie będzie aż taki okropny.
Ostatnio w szpitalu leżałam z dziewczyną która właśnie tez tak opisywała swoje @ jako baaardzo bolesne, że mdlała nieraz przy tym bólu. Po porodzie mówiła że nie było tak źle ![]() Wiadomo że każdy poród jest inny. Jeśli tak się męczyłaś przy @ to nie uważam że masz niski próg bólu. Ja za to odwrotnie. Jakoś @ nie miałam bolesnych i nie potrafię sobie wyobrazić jak mocny to będzie ból. Za niedługo same się przekonamy ![]()
#4437 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj gin to tak duka po angielsku, a ja po niemiecku z kolei no i dogadujemy sie tak sobie. Powiem szczerze, ze wizja wywolywania porodu okropnie mnie przeraza, bo ja jakos jestem bardzo anty wszystkiemu co nienaturalne, no ale jak bedzie taka koniecznosc to nic nie poradze... ![]() Patrzylam na nasza liste i widzialam ze byly 2 czy 3 dziewczyny ktore tez byly spoznione ponad tydzien i urodzily naturalnie zdrowe dzieci... Staram sie pocieszac, ze u mnie tez to wszystko pozytywnie sie zakonczy... Z TZ-em narazie wszystko w zawieszeniu... Wczoraj przylecieli tesciowie i wszystko mnie drazni... Najchetniej bym uciekla na bezludna wyspe... TZ wczoraj wrocil z pracy o 20.30 i poszedl spac o 22... Taki pozytek z niego... Poza tym szlag mnie trafia jak slucham tesciowej ktora prawie ze pochwalne peany uklada na temat swojego synusia... Ehhh gdyby tylko wiedziala co on tak naprawde ma za uszami to chyba by sie na dobre przymknela.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Dzieki za kciukaski ![]() KTG takie sobie zapis tętna móglbybyć ponoc lepszy ...dziecie ospałe i malo się rusza ![]() Wyszedł spory długiiiiii skurczybyk taki 70-80 reszta regularne ale takie jedynie na 20 ![]() Cisnienie 160/90 ...drugi pomiar 140/80 ![]() _____________________ Pani Dr. na poczatku stwierdziła ze z tak dużym dzieckiem przy skaczącym cisnieniu ....to kieruje mnie do szpitala....... Potem jednak stwierdziła że jeszcze zbada i powiedziała że mam idealne warunki i w dodatku na dole wszystko GOTOWE! na JUŻ! Brakuje tylko dobrych skurczy ![]() Powiedziła że chce mi pomoc ....i by mnie nie faszerowali długo kroplówkami zrobiła mi masaż szyjki ![]() Przeprosiła że poboli ...ale może coć ruszy ![]() Zobaczyła moje opuchnięte nogi i złapała się za głowe ![]() Kazał iść na spacer ...ew. chodzić w domu jak najwiecej w ciągu kilku godzin jak nic nie ruszy tj nie odejdą wody nie będzie skurczy to popołudniu mam przyjechać na IP wpisał a to w kartę ![]() ZOBACZYMY... Powiedziła że nic nie może obiecać....bo lekarz na Izbie zadecyduje co robić...ona powiedziała że by już ze mną nie czekała ![]() Ale może być też tak że ...będzie ciśnienie i zapis OK i powiedzą że mam jutro rano się pokazać ![]() Głupiego robota....... ehhhhhhhhhhhh _________________________ _____ Aaaa po powrocie do domu ...w łazience zaobserwowałam że odszedła mi końcówka czopa ...spora łycha stłowa galatetyyyy....czyli to wcześniej to nie było wszystko ... Nie wiedziąłam że tego w sumie jest aż TYLE ! To tyle.... Idę na pączka ...jednego sobie kupiłam A co ![]() BUZIOLKI Będę informować jak coś teraz idę połazikowac po domuuuu... Kuba spi może wyjdę na klatkę i pochodze po schodach ![]() ????
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-11 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie już sama nie wiem na co mam się nastawiać... Z tego co wyczytałam, to ma boleć tak jak na @ tylko mocniej... więc nastawiam się na te moje max. bóle x10 i jestem przerażona ![]() Najwyżej będę błagać o znieczulenie ![]() pysiamn to trzymam kciuki, żeby się w końcu coś na dobre zaczęło ![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-02-11 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Rozeznanie
|
Moje dzieciaczki śpią. Malutka zasnęła przy werandowaniu. Chyba powoli nam się zaczął rytm dnia układać.
Jakoś nie mam weny do pisania. Chyba wykorzystam to, że dzieci śpią i zrobie faworki.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.