Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 18:50   #1471
ewurka
Wtajemniczenie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
[/COLOR]przylazła wredna @
ja chyba nigdy w ta ciaze nie zajde

Ide sie zakopać do wyrka, bo wkurzam TZ-ta i sama siebie, chyba siebie nawet bardziej nawet nie mam ochoty na paczka...chociaz to moze nawet lepiej - chudsza bede

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:50   #1472
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]przylazła wredna @

Ide sie zakopać do wyrka, bo wkurzam TZ-ta i sama siebie, chyba siebie nawet bardziej nawet nie mam ochoty na paczka...chociaz to moze nawet lepiej - chudsza bede

A to weredna

A ja się ostatnio tylko w jedne spodnie mieszcze musiała spódnice z szafy wyjąć i przeprasować by mieć w czym do pracy iść i zaczynam ćwiczyć codziennie na razie tylko 40 brzuszków dziennie ale liczę że jak wyrobię sobie przyzwyczajenie do ćwiczenia to pomału będę zwiększać tą ilość
Stary 2010-02-11, 19:10   #1473
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
A to weredna

A ja się ostatnio tylko w jedne spodnie mieszcze musiała spódnice z szafy wyjąć i przeprasować by mieć w czym do pracy iść i zaczynam ćwiczyć codziennie na razie tylko 40 brzuszków dziennie ale liczę że jak wyrobię sobie przyzwyczajenie do ćwiczenia to pomału będę zwiększać tą ilość
No wiesz - zawsze 40 brzuszków to lepiej niż zero jak u mnie :P

Juz sie pare razy zabieralam do cwiczenia, chodzenia na basen itp, ale mam słomiany zapał
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:19   #1474
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
No wiesz - zawsze 40 brzuszków to lepiej niż zero jak u mnie :P

Juz sie pare razy zabieralam do cwiczenia, chodzenia na basen itp, ale mam słomiany zapał
Na basen to i ja pare razy sie wybierałam ale nie dotarłam NIKT nie chciał ze mną iść a sama to nie chcę
Stary 2010-02-11, 20:02   #1475
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Abz na tym wątku doczytałam co nie tak z Twoimi pączkami Moje ciasto pięknie wyrosło - wyrobiłam je i raz jeszcze odstawiłam do ponownego wyrośnięcia I co do różnych przepisów - od mamy wiem, że najlepsze pączki wyjdą kiedy są z dużej ilości żółtek (a w przepisach jest max 6).
Co do lepienia kulek z nadzieniem - ja będę robić tak jak lepię pulpety z nadzieniem - garść ciasta do ręki spłaszczam - nakładam nadzienie i formuje kulkę nie będę się bawić w wałkowanie, potem wykrajanie szklanką ciasta lepienie ich
a co do miksera - nie masz tych specjalnych końcówek do ciasta drożdżowego? one powinny wytrzymać "ciężkość" ciasta. Chociaż co rączka to rączka!
Zresztą zobaczymy co z tego będzie
za dużo watków i ja już nie wiem gdzie co piszę, a jakoś nie lubię sie powtarzać. Mam takie metalowe końcówki niby do ciasta drożdżowego, ale nie próbowałam...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 20:21   #1476
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
nie chciałam nadużywać numeru
Nadużywaj
Cytat:

Ja już po wizycie, serduszko ładnie bije, przytyłam już 8kg, L4 na 28dni, ciśnienie o dziwo w normie... I pępek mi już wychodzi Jak leżę to wyskakuje, jak siedzę to się chowa I zamiast na pączki pojechaliśmy na pizze, bo Tz jadł już 3 dziś i nie miał ochoty. Ja nie zjadłam ani jednego ale nadrobię sobie to kiedy indziej...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 21:42   #1477
danika
Zakorzenienie

Lindsley -- super, że maluszek dobrze się rozwija a co do pączków - to w sumie też wolałabym pizze

Juz mi humorek powoli wraca do normy...tylko szkoda, że jutro nie sobota i jeszcze trzeba do pracy iść :/
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 22:16   #1478
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Weronia, najlepiej samej iść na basen bo wtedy cały czas pływasz i nie masz czasu na gadanie z tawarzyszem

ja od 2 dni ćwiczę bo spasłam się że hej.... jak dziś stanęłam na wagę to aż sama przed sobą się zawstydziłam

lindsley super że synek się ładnie rozwija

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2010-02-11 o 22:17
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 22:21   #1479
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nadużywaj

Ja już po wizycie, serduszko ładnie bije, przytyłam już 8kg, L4 na 28dni, ciśnienie o dziwo w normie... I pępek mi już wychodzi Jak leżę to wyskakuje, jak siedzę to się chowa I zamiast na pączki pojechaliśmy na pizze, bo Tz jadł już 3 dziś i nie miał ochoty. Ja nie zjadłam ani jednego ale nadrobię sobie to kiedy indziej...
Ja też bym zjadła pizze

Dobronoc

Edytowane przez weronia83
Czas edycji: 2010-02-11 o 22:36
weronia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 22:36   #1480
Starlett
Wtajemniczenie

Słoneczko - ja tez niedawno dowiedziałam się, że mam genetycznie uwarunkowane liczne włókniako-tłuszczaki...u mnie pojawiły się w nodze, byłam u lekarza chirurga z usg na konsultacjach i przepisał mi lek przeciwzapalny - od tego podobno mniej bolą te włókniaki. A w ogóle powiedział mi, że właśnie kiedy jest zimno to ból staje sie bardziej dotkliwy.
Kretencja - moja Teściowa tez miała niedawno taki zabieg...i wszystko odbyło się bez problemów i teraz jest w porządku także głowa do góry

Edytowane przez Starlett
Czas edycji: 2010-02-11 o 22:39
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 22:40   #1481
aldii
Zakorzenienie

Ewurka,Kotekk,Agata witajcie
Sloneczko za sprzedaz sukni
Michal stracil swoja dzidzie, a Ita chyba zaciazyla i zniknela

Kochane obalam mit - bolesne @ = latwiejszy porod dziewczyny na mamusiowym powiedzialy, ze 1 z 2 nie ma nic wspolnego....przykro mi

Nadrobilam Was w kawalku.Ide spac, poki mala zasnela
Stary 2010-02-11, 22:58   #1482
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Lenka a wy nie mozecie do dziekana iść pogadać w spr tego profesorka?? Wiem, ze czasem źle jest sie narażać, ale przecież jest was cała grupa no i macie takie prawo.
no niestety nikt się na to nie zdobędzie, facet tam widocznie rządzi, a dziekana ma gdzieś... bo to kobieta. Niejednokrotnie na wykładaach dawał nam to do zrozumienia. I cały czas ma takie idiotyczne teksty w stylu- tyle kobiet studiuje, chcą robić karierę, tylko się zastanówcie czy dla KOBIETY jest kariera......... co za palant.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Lenka głowa do góry, ja miałam egzamin komisyjny, jakoś przeżyłam, a na pocieszenie to powiem że właśnie najwięcej pamiętam właśnie z tych przedmiotów co je zdawałam
no zaliczenie mi już dał, dzisiaj, załapię się na pierwszą poprawkę, w poniedziałek, oby mi dobrze poszło!!

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsleyno to jak było miło to fajnie , TŻ zmienił decyzję co do wizyt tam z Tobą pewnie się cieszysz.

ost. pisała ktoraś z Was , ale to nie wiem czy na tym wątku o piciu kawy bez mleka a tutaj z onetu newsy

Kawa z mlekiem jest najzdrowsza
Kawa. Bywa mała, klasyczna czarna, aromatyzowana, z pianką lub bez - w każdej formie jednak powinna być z mlekiem. Bo z mlekiem - jak się okazuje - jest najzdrowsza.

- Kawa z mlekiem jest najzdrowszą formą kawy - informuje dietetyk Ewa Duda-Gmurczyk. Rano nie zastanawiamy się, jakie działanie na nasz organizm ma kawa. Pamiętamy jedynie to, że budzi i pobudza. Jak się okazuje, ma ona również mniej zbawienny wpływ.

- Kawa wykazuje działanie pobudzające wydzielanie soków żołądkowych. U osób wrażliwych sprzyja to nadkwasocie - przestrzega dietetyk. Pojawia się pytanie, jaką rolę w tym wszystkim spełnia mleko? Okazuje się, że istotną.

- Mleko wykazuje działanie alkalizujące i neutralizujące ten efekt. Mleko dodane do kawy wyrównuje również efekt zwiększonego ubytku wapnia, jaki powoduje kofeina - zapewnia Ewa Duda-Gmurczyk.

Kwestia mleka nie dotyczy jedynie "kawoszy". Jak informuje dietetyk, osoby pijące duże ilości herbaty również powinny się skłaniać się w stronę herbaty w wydaniu angielskim. Herbata z dodatkiem mleka, potocznie nazywana bawarką - to propozycja nie tylko dla przyszłych matek.

lindsley podczytałam na wątku tym drugim ,że dresy juz kupiłaś tak więc zdjęcie brzuszka możesz robić spokojnie i nam pokazać
Olliwko, nie wiem czy to newsy, jest dużo nowych badań nt kawy.. Powiem Ci co moi wykładowcy na to- kawa z mlekiem jest gorsza niż mała czarna, bo białko mleka się ścina w kawie i taka kawa jest bardzo ciężkostrawna. Poza tym to mit, że mleko neutralizuje kwaśne działanie kawy. Mleko ma niby charakter zasadowy, ale zawiera tak ciężkostrawne białko, że żołądek musi wydzielać bardzo dużą ilość kwasu żołądkowego, żeby je strawić- dlatego nie powinno się pić mleka na zgagę, bo to zabójstwo dla żołądka.
Aha, a to że wapń z mleka jest łatwoprzyswajalny to kolejny mit
Ja nie piję mleka w ogóle, mój mąż też nie, więc nie mamy tego problemu, z czym pić kawkę

Dziewczyny, jutro rano egzamin na prawko... Pliz, trzymajcie kciuki bo się chyba załamię jak mi się 3 raz trafi ten sam egzaminator!!!!!!!!!
Dobrej nocki!

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-02-11 o 23:00
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:44   #1483
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lenka my też mieliśmy przejścia z jednym wykładowcą,az w końcu powiedzieliśmy dość. A tez rządził, co rusz powtarzał kogo to on nie zna, z kim się nie przyjaźni, no ale jak poszło pismo do dziekana to musieli coś z tym zrobić. Zmienili nam wykładowcę i on nie ma prawa np. recenzować nam prac mgr a wykładowcy to chyba na tyle inteligentni ludzie, ze nie w głowie im personalne zagrywki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:45   #1484
Starlett
Wtajemniczenie

Dobranoc!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 07:58   #1485
Ollliwka
Zakorzenienie

hej

lenka za prawko , daj znać jak poszło

lindsley to super ,że wszystko z maluchem dobrze no a gdzie te zdjęcia ?

Ja dzisiaj też na pizze ide z TŻ ... właściwie do przyjaciół , ale pewnie zamówimy pizze
Stary 2010-02-12, 08:44   #1486
kretencja
Zakorzenienie

Starlett, dzięki
Danika, a przypomnij mi, Ty się już długo starasz?

A ja... chyba jednak jestem uczulona na koty Łudziłam się naiwnie, że nie albo że na tego jednego nie będę, ale wczoraj przydarzyło mi się to samo, co u moich Rodziców mi się zdarza. Po głaskaniu kota potarłam oczy rękami. Masakra, jakie swędzenie, zaczerwienienie... Po połówce Zyrtecu trochę przeszło. No i cały czas mnie w gardle smyra i kicham od czasu do czasu... Trza się będzie wreszcie do alergologa wybrać... Ale kota nie oddam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:51   #1487
Tity
Zakorzenienie

Obejrzyjcie sobie film. Bardzo ładny
http://kobieta.onet.pl/wideo/6024371...relacjetv.html
kretencja ja mało, że mam alergię to jeszcze astmę, na kota mam uczulenie - 4 plusy w testach skórnych. Także lipa. Ale swoich też nie oddam, zawsze były i pewnie kiedyś będą

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:59   #1488
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Kretencja wyczytałam gdzieś, ze jak się ma 2 lub trzy koty, to stężenie alergenów jest tak duże, że może odczulić.

jade dzis po wyniki hormonów trzymajcie kciuki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:13   #1489
kretencja
Zakorzenienie

Scio, niestety mój kotek w domu tymczasowym nie tolerował żadnych kolegów i wyraźnie było w ogłoszeniu napisane, że szukają mu domu, gdzie będzie jedynakiem... Tak że nie wiem, jak to rozwiązać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-12, 09:19   #1490
Tity
Zakorzenienie

Koty nigdy nie tolerują na początku żadnych innych kotów. Trzeba miesiąca, a nawet czasami więcej żeby się przyzwyczaił. Przynajmniej u nas tak zawsze było, z każdym kotem
Scio trzymam kciuki za hormony.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:22   #1491
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Aldii z tymi bólami to generalnie chodzi mi o to że jak ktoś ma bolesne miesiączki to łatwiej mu znieść bóle porodowe...... ja mimo że cierpię co miesiąc to tak boję się porodu, że nie wytrzymam i że nie będę chciała więcej, a planujemy z Tz 2 lub 3 dzieci

kretencja ja mam uczulenie na sierść zwierząt, wyskakują mi takie swędzące bąbelki na skórze jakby mnie komary pogryzły

Starlet nawet coś pomogło, już mniej dziś mnie boli, ale nie wiem czy to nie jest spowodowane tym że wczoraj dostałwm @ i dziś od rana jestem na tabletkach

Lenka trzymam za egzamin

Scio

ja dziś do dziadka mojego jadę, troszkę się wziął za siebie i zaczął jeść więc jest szansa że będzie żył

Stary 2010-02-12, 09:45   #1492
kretencja
Zakorzenienie

Sloneczko, ja takiej kontaktowej nie mam, chyba, że mnie kot zadrapie - wtedy wokoło robi się lekki obrzęk i swędzi. Najgorzej jest z oczami - jak dotknę ich rękami od kota, momentalnie zaczynają swędzieć, są zaczerwienione, spojówka jest taka obrzęknięta jakby... Czytam właśnie bardzo obszerny wątek o alergii na kocim forum... Większość uczuleniowców, kochających nad życie koty, podaje, że żyć z alergią i kotem się da, trzeba tylko stosować się do pewnych zasad (wzmożona higiena, częste sprzątanie, zakaz wstępu dla kota do sypialni albo przynajmniej na łózko itp).. Jakoś chyba damy sobie radę. A w najbliższych dniach planuję wybrać się do lekarza po skierowanie do alergologa i zapytać o jakąś doraźną pomoc... Może ten zyrtec czy inny alertec wystarczy...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-12, 09:51   #1493
Ollliwka
Zakorzenienie

tity wszystkie 5 części obejrzałam filmu
Stary 2010-02-12, 09:52   #1494
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

kretencja u mnie jak pojawiła sie alergia to psa mieliśmy już kilka lat, więc musiałam z tym żyć, np. nie mogłam chodzic boso po domu tylko w pantoflach, piesek nie miał wstępu na łóżko bo w nocy przeżywałam horror jak jednak nie udało mi się go upilnować, po glaskaniu od razu do łazienki mycie rąk..... mi pomagało wapno musujące...... już nie mam problemu bo piesek zdechł, ale męczyłam się około 5 lat

Stary 2010-02-12, 09:53   #1495
kretencja
Zakorzenienie

Sloneczko, a nie brałaś żadnych leków antyalergicznych?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-12, 10:09   #1496
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

nie brałam nic poza wapnem no chyba że już byłam bliska szału to zyrtec, generalnie dbałam o to żeby nie mieć kontaktu z tą sierścią, najciężej było z praniem bo trzeba było 2 x płukać niekiedy, odkurzanie codzienne i pilnowanie żeby psinka nie wyspał się na poduszce.

Stary 2010-02-12, 10:20   #1497
abz
Zakorzenienie

Lenka

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:21   #1498
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley -- super, że maluszek dobrze się rozwija

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
lindsley super że synek się ładnie rozwija

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsley to super ,że wszystko z maluchem dobrze no a gdzie te zdjęcia ?

Wstawię dziś bo wczoraj szybko poszłam do łóżeczka poczytać sobie gazetkę mamusiową... Zjem śniadanko i wstawię
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro rano egzamin na prawko... Pliz, trzymajcie kciuki bo się chyba załamię jak mi się 3 raz trafi ten sam egzaminator!!!!!!!!!
Dobrej nocki!
Nie wiem czy już nie za późno ale trzymam... Daj znać jak poszło

Dziewczyny a Wy wiecie co dziś za dzień mamy?
12.02 czyli rocznica założenia naszego wątku...

I urodzinki wątku

Z tej okazji życzymy sobie wysypu II na testach

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:32   #1499
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja w zasadzie nie jestem z Wami od samego początku ale cieszę się bardzo że wątek żyje i cieszy się tak dużym zainteresowaniem, codziennie kilka razy tu zaglądam, bardzo Was polubiłam i mimo że dzidzia moja przesunięta to jakoś nie chce Was opuszczać

Stary 2010-02-12, 10:33   #1500
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

I urodzinki wątku

Z tej okazji życzymy sobie wysypu II na testach
oraz szczęśliwych porodów , zdrowych maluchów i więcej wiary ,że wszystko Nam się uda z czasem

lindsley spokojnie zjedz sobie śniadanko ( myślałam ,że o zdjęciach zapomniałaś dlatego napisałam)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości