Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 15:49   #1891
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Gucia mam pytanko - mam ta herbatke (bazylia+owoc anyzu+rutwica+owoc kminku) na laktacje i ile mam jej pic? 1 lyzeczke na kubek??
najlepiej w tyle, żebyś była w stanie wypić, tzn żeby nie było za mocne. Myślę, że płaska łyżeczka na kubek starczy. Ja piję ok 2 litrów dziennie herbatki na laktację

I to by było na tyle. Myślałam, że was jakoś nadrobię, ale nic z tego.. Dzisiejszy dzień był męczący. Idę spać póki Sandra śpi
Stary 2010-02-11, 15:53   #1892
zatoka
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

ale kusicie pączkami a ja nie mogę buuuu

Śliczne te wasze dzieciaczki.
dla maluszków, tyle nowych osiągnięć a dzień sie jeszcze nie skończył!

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Co ten wizaż dzisiaj
Zatokę chciałam zacytować i
W każdym razie, co do tego lasu, to każdy maluszek robi wszystko w swoim czasie. Ja czasami jak czytam, co robią inne maluszki to się martwię, ale nie ma co porównywać.
Co do tego podciągania za rączki, to mój ładnie układał się do siadu i główkę trzymał, a od jakiegoś czasu jak mu tak robię to podnosi od razu pupkę jakby chciał wstać
Ja wiem, że nie powinno sie porównywać ale to jest silniejsze ode mnie no i troszkę mnie to mobilizuje aby więcej z niunią ćwiczyć...
Stary 2010-02-11, 15:55   #1893
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Domi prosze powiedz mi czemu nie karmilas o 10 normalnie tylko odciagniętym pokarmem
Konspi chcialam sprawdzic ile mam pokarmu i ile zjada, bo strasznie czesto ostatnio wisi na cycu. A wiec zjadła 120 ml, ja poszlam na miasto w tym czasie, a za dwie godzinki znow juz plakala. Strasznie duzo je, karmie co 2 a nawet co 1,5 godziny wlasnie wyczytalam, ze w 7 tygdoniu nasteuje kolejny skokrozwojowy i maluszek moze wiecej jesc.

Asioczka dziekuje za linki

Mamusie, ktore maja problem ze spalszczona głowka. Wczoraj gdzies wyczytalam, ze mozna malutka poduszke kłaśc dziciaczkom na głowke i one maja probowac ja odsunac. ja dzis tak robilam (mam taka mala poduszke do wozeczka) i Polusia krecila głowka na wszytskie strony. A poduszka sie zatrzymywala jej napoliczku tak, ze miala głowke obrocona w ta dobra stronei tak lezala chwile

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-11 o 15:57
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:24   #1894
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Ja z takimi pestkami nie mam poduszki, ale takiego pluszaka-łosia, którego się grzeje w mikrofali i rozgrzewa brzuszek

W takim razie dziękuję za pomoc, musze kupić ten polski odpowiednik sab simplex.. Może sie uda Bo jak już nawet czopek nie pomógł to ja nie wiem... Już 6 dzień nie robi kupki

Z nadrabianiem doszłam do momentu jak Brombi nazwała mnie "lachonem" i już dalej wolę nie czytać
Chyba zamówie to hula-hop o którym pisała Katarina... Chociaż dzis mam 10 dzień 6 weidera i efekty są ogromne wg mnie.. Brzuszek zaczyna się ładnie rzeźbic, jest bardziej jędrny i płaski i na wadze 1kg mniej, bo to dość męczące ćwiczenia.. Jeszcze tylko 2kg i będzie tyle co przed ciążą Znajoma dała mi ten czeski lek adi... i czekam tylko aż skończę karmić
A co to za ćwieczenia stosujesz?? sama bym chciala cos zaczac o sobie myslec bo ten brzuch mnie do szlu doprowadza taki flaczek :-(

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:41   #1895
kachula27
Zakorzenienie

Przyszło mi zamowione hula hop:mdlej e::mdleje : : mdleje:
kostki juz mam poobijane bp jak mi spada to uderza w kostki a boli cholernie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:48   #1896
konspiracja
Zakorzenienie

Ja jakos specjalnie na punkcie paczkow nie szaleję, ale i tak wrzuzialm dwa, bo mąz dziś ma urlop i zaukupil 10 juz rano.
Wolę hiszpańskie
Albo takie jak te wasze na zdjeciach
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, jak wasze dzieciaczki reagują na perfumy których używacie ?

uzywam bardzo ostrożnie i raczej te delikatniejsze zapachy, co zawsze latem uzywalam. Za to Tz zapomina i sobie folguje i maly potem pachnie jak prawdziwy men...

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
aaaaaaaa!
dziewczyny ja tu się żale że mała nie podnosi główki...
oto fotorelacja z małego WIELKIEGO postępu który miał miejsce przed chwilą

mama tu wizażuje a mała robi postępy!
Ależ jestem dumna
ale super podnosi glowkę.

U nas ostatnimi czasy jest wojna jak tylko kładę Stasia na brzuch. Nie wiem co jest grane, kiedys sie ładnie bawił, teraz lubi tylko spac. Ani na macie nie lubi ani na przewijaku juz nie wiem jak go kłasć...

[brombusia;17119237]

Ale jako matka karmiąca masz prawo do dwóch przerw albo do wyjścia godzinę wcześniej. A może spróbuj uregulować sobie tak laktację że będziesz karmić np. tylko rano i wieczorem, a np. w żłobku dostanie mieszankę, zawsze to lepiej dla Stasia, niż być tylko na modyfikowanym.
Gdyby mnie się udało, żeby mi plan ustawili po 4 godziny od 8, to 4 lekcja kończy się o 11.05 Ale wątpię, że będzie aż tak kolorowo

[/QUOTE]
O przerwach wiem, ale to i tak niewiele zmienia...
Myślicie że to sie tak da uregulowac laktacje i ustawic tylko n arano i wieczor? Watpie szczerze mówiac, przecież prawie wszystkie dziewczyny pisaly ze po obniżeniu częstotliwości karmienia zazwyczaj mleka jest mniej, i mniej... az nie ma wcale.
Z tym żlobkiem to na razie jedna z opcji... jeszcze nie wiem co postanowimy.

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
konspiracjo, brombusiu - znalazłam coś takiego:
"Jeżeli zdecydowałaś się na naturalny sposób karmienia niemowlęcia, pamiętaj, że kodeks pracy wspiera cię w tym postanowieniu. Będąc zatrudniona na cały etat masz prawo do dwóch półgodzinnych, a w przypadku dwójki lub większej ilości karmionych dzieci 45-minutowych przerw w pracy w ciągu dnia. W zależności od ustaleń z pracodawcą, możesz je wykorzystać osobno lub łącznie w dowolnym momencie dnia pracy: przed, po lub w trakcie. W przypadku gdy jesteś zatrudniona na 3/4 lub pół etatu, przysługuje ci jedna taka przerwa.
...Czyli jeśli pracujesz więcej niż sześć godzin, masz prawo do dwóch przerw półgodzinnych Jeżeli pracujesz więcej niż cztery godziny, ale nie więcej niż sześć, masz prawo do jednej przerwy. Przerwy możesz połączyć i wyjść wcześniej z pracy...
Prawo nie nakłada na matkę karmiącą obowiązku przedstawiania pracodawcy zaświadczenia od lekarza o tym, że karmi. Podobnie lekarz nie jest zobowiązany, aby wystawić takie zaświadczenie. Przerwa na karmienie udzielana jest jedynie na wniosek i na podstawie osobistej deklaracji karmiącej matki i przysługuje jej tak długo jak długo karmi dziecko.
Pamiętaj również, że jako matka karmiąca masz prawo do zmiany warunków pracy w sytuacji, gdy mogą one zagrażać zdrowiu twojemu, a co za tym idzie dziecka."

edit. to na podstawie kodeksu pracy (art. 187)
tak, tak, wiem dziekuje

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
pomysłu!
Do tego jak oglądam zdjęcia waszych pociech (bodajże Xpresjii, Tarasi i Kareninki) z uniesioną główką to zazdrość mnie zżera. Moja Lenka jak zaklęta nie podnosi główki, a położenie jej na brzuszku kończy sie mega spazmem. Co jest? Wcześniej tak nie było????

Pączka z anatolem też wtrząsnęłami myślę, że na tym nie koniec!
Pozdrowionka!
No właśnie u mnie tez tak wczesniej nie było...

Spadam trochę poprasować, ale bedę miec Was na oku

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kachula uwazaj na siebie! I nie zniechecaj się

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:49   #1897
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Przepraszam, podziwiam za hula hop, mnie to jakoś nie kręci

Mój brat przyjechał i wpadł na chwilkę
Przywiózł Filusiowi kilka rzeczy, w tym takiego Kubusia Puchatka który wygrywa melodyjki jak się go przytuli i świeci mu buźka. Pokazałam go Młodemu, a on zrobił buzię w podkówkę i w płacz
Jeszcze za mały na to ustrojstwo, nawet na pudełku jest napisane 6m+

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 16:51   #1898
aloy
Raczkowanie

hej Dziewczyny!
pamiętacie mnie jeszcze???? nie mam szans żeby was nadrobić...
Zaharia synek cały Ty
Olalicious ja też kiedyś robiłam przed ciążą 6 weidera ale niestety coś mi się zrobiło i juz dalej nie mogłam. Tak jakby mi się mięśnie do środka rozbudowały i zaczął mnie boleć pęcherz a mojej teściowej wysiadł kręgosłup... Ale wiem że efekty są super mojej przyjaciółce nic się złego nie stało a brzuszek miała twardy i szczupły powodzenia
ja yłam z Olą we wtroek na szczepieniu i po była 2 dni marudna. Ale pięknie się rozwija i strasznie jestem z niej dumna
mówicie o pączkach ja już dzisiaj 3 zjadłam i zrobiłam jeszcze faworki dla mężusia, ale sama też podjadłam ale tylko 5 i muszę się wziąć za ćwiczenia a mam Tamille Weeb na brzuch, nogi, pośladki i na całokształt sylwetki
moje dziecko własnie tak gada że szok chce żebym ja na rączki wzięła, i cały czas ma rączki w buzi i gryzie paluszki

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:55   #1899
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Myślicie że to sie tak da uregulowac laktacje i ustawic tylko n arano i wieczor? Watpie szczerze mówiac, przecież prawie wszystkie dziewczyny pisaly ze po obniżeniu częstotliwości karmienia zazwyczaj mleka jest mniej, i mniej... az nie ma wcale.
Z tym żlobkiem to na razie jedna z opcji... jeszcze nie wiem co postanowimy.
Konspi, na pewno się da
Znam babeczkę co karmi swojego synka, już dużego, bo ponad rocznego tylko dwa razy dziennie i cycki jej nie ciekną.
Nawet w Zaklinaczce coś ostatnio na ten temat czytałam, tylko musiałabyś zacząć zanim pójdziesz do pracy, bo jakiś czas trwa stabilizacja. Przemyśl, bo w sumie co Ci szkodzi, jak się nie uda, to najwyżej w ogóle nie będziesz karmić. A przecież to lubisz

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-11 o 16:56
Stary 2010-02-11, 17:25   #1900
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
oj chyba flaszka, skoro

Piotruś to silny chłop
A jakie robi boskie miny
nie zauwarzyłam co napisałammiało być pieję

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:37   #1901
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a my po wizycie kontrolnej - mały waży 6700 i słuchowo jest czysty
ale poniewaz dalej rzęzi i kaszle to ma wziewki przez ponad 4 tygodnie - a później znowu do kontroli
wydałam mase kasy w aptece
i ma zmienione mleko na bebilon pepti - ciekawe czy bedzie jadł
i nie wiem co miałam pisać

a Grześ dziś pierwszy raz spotkał swoją narzeczoną Olę
widać, ze Sympatica dba o narzeczoną - mała ma takie piekne okragłe poliki
a tak powaznie to własnie u pani doktor się spotkałyśmy no ale nie było kiedy gadać
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:04   #1902
aloy
Raczkowanie

magdawikp biedny ten Twój synuś... ale waży więcej niż moja Ola - 6300 i ma 63 cm!!!pani doktor powiedziała że ma wymiary jak modelka

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:24   #1903
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a i nie podobały mie się jąderka Grzesia a pisałyście o wodniaku - to zapytałam doktorkę i okazało sie - nawet mi pokazala - ze mały ma
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:38   #1904
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=gucia6;17121979]najlepiej w tyle, żebyś była w stanie wypić, tzn żeby nie było za mocne. Myślę, że płaska łyżeczka na kubek starczy. Ja piję ok 2 litrów dziennie herbatki

Moge wiedzieć jaka to herbatka Ja pije z Hippa ale ona starcza na bardzo krótko
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:14   #1905
bogus85
Raczkowanie

My byliśmy na szczepieniu wczoraj. Dostał 5 zastrzyków. Pytałam lekarza czy nie ma szczepionki 5w1, tak jak w Polsce, to powiedział, że nie, bo przecież każda szczepionka jest w innej dawce (!). Płakał bardzo, potem dostał środek przeciwbólowy i zasnął. Mały waży troszke ponad 6 kg, a ma dwa miesiace i 3 dni. W miesiąc przytył 2 kilo! No i teraz się martwie, że jest za gruby. Jak tak dalej pójdzie, to jak bedzie miał 3 miesiące bedzie ważył 8 kg... Ile ważyły wasze dzieciaczki w 3 miesiacu?

Edytowane przez bogus85
Czas edycji: 2010-02-11 o 19:21
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:21   #1906
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość

Majusia przesyla usmiechy dla Ciotek Wizazowych i zyczy slodkiego tlustego czwartku

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A to moj synio jak ostatnio tak si rozgladal wokol az padl...
jak 2 krople wody z mamusią! częściara - Nila podobna do tatusia i już nie mogę tego słuchać
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A to nasze podnoszenie główki... nigdy nie mogłam fotki zrobić, bo nim się zebrałam z telefonem mały już leżał:P ale teraz trzyma długo główkę pewnie żeby mama mogła zdjęcie zrobić

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:26   #1907
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc. mam w koncu mala chwilke aby usiasc

ja dzis zjadlam 1 paczka i tyle jesli chodzi o slodkosci.

Tomek widac ze nie czuje sie najlepiej bo wciaz chce spac ale nie goraczkuje tylko kaszle. Nie podoba mu sie czyszczenie nosa sterimarem ale za to cebion lize tak chetnie ze az mu sie uszy trzesa. no i apetyt dopisuje

Kachulko wspolczuje poobijanych kostek. no ale skoro kupilas to teraz krec a potem wszystkie laski z okolicy pozazdroszcza ci talii

normalnie zapomnialam co mialam pisac

ja tu jeszcze wroce

aaaa Madziu najwazniejsze ze jest poprawa i pluca czyste. z reszta dacie rade

Tarasiu z ktorej strony Nilka do taty podobna?? ja tam widze cala mame. jakby wlosy miala dluzsze to bardzo podobna nawet tz tak ostatnio mowilam bo ogladalismy Nile w albumiku

bogus Tomi wazyl 6,6kg w 3 miesiacu

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-11 o 19:29
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:32   #1908
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a my po wizycie kontrolnej - mały waży 6700 i słuchowo jest czysty
ale poniewaz dalej rzęzi i kaszle to ma wziewki przez ponad 4 tygodnie - a później znowu do kontroli
wydałam mase kasy w aptece
i ma zmienione mleko na bebilon pepti - ciekawe czy bedzie jadł
i nie wiem co miałam pisać

a Grześ dziś pierwszy raz spotkał swoją narzeczoną Olę
widać, ze Sympatica dba o narzeczoną - mała ma takie piekne okragłe poliki
a tak powaznie to własnie u pani doktor się spotkałyśmy no ale nie było kiedy gadać
Dobrze, że z Grzesiem już lepiej
Jak mu się spodobała narzeczona ?

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
My byliśmy na szczepieniu wczoraj. Dostał 5 zastrzyków. Pytałam lekarza czy nie ma szczepionki 5w1, tak jak w Polsce, to powiedział, że nie, bo przecież każda szczepionka jest w innej dawce (!). Płakał bardzo, potem dostał środek przeciwbólowy i zasnął. Mały waży troszke ponad 6 kg, a ma dwa miesiace i 3 dni. W miesiąc przytył 2 kilo! No i teraz się martwie, że jest za gruby. Jak tak dalej pójdzie, to jak bedzie miał 3 miesiące bedzie ważył 8 kg... Ile ważyły wasze dzieciaczki w 3 miesiacu?
Dziwne z tymi szczepionkami, ale dobrze, że ma to już za sobą
Co do wagi, to się nie martw, potem troszkę wyhamuje.
Mój jak miał 6 tygodni to ważył 5500 g a jak miał 3 miesiące to 6600g.
Bogusia, a w avatarze to Twój synuś? Wrzuciłabyś nam tu jakieś zdjęcia, żebym sobie mogła podziwiać, bo chyba niezły z niego przystojniak

Stary 2010-02-11, 19:32   #1909
zebra666
Zakorzenienie

A ja myslę znowu nad mlekiem modyfikowanym... Dobry ten bebilon- zero problemów z kupą, smakuje małemu, wogóle nie widzę niczego złego po nim... poza ceną Prawie 60zł 80g i nie wiem czy zosatć przy nim, czy spróbowac tańszego... ale boję się problemów z kupą... Jak ja nie lubie zmian.... a tu trzeba by próbować...

Stary 2010-02-11, 19:35   #1910
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myslę znowu nad mlekiem modyfikowanym... Dobry ten bebilon- zero problemów z kupą, smakuje małemu, wogóle nie widzę niczego złego po nim... poza ceną Prawie 60zł 80g i nie wiem czy zosatć przy nim, czy spróbowac tańszego... ale boję się problemów z kupą... Jak ja nie lubie zmian.... a tu trzeba by próbować...
Może omów to z pediatrą?
Z tego samego koncernu co bebilon, czyli nutricia, jest bebiko, więc może mu podpasuje?
A jest chyba tańsze.

Stary 2010-02-11, 19:54   #1911
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Może omów to z pediatrą?
Z tego samego koncernu co bebilon, czyli nutricia, jest bebiko, więc może mu podpasuje?
A jest chyba tańsze.
Tylko boje się problemów z kupą, czytałam, że po Bebiku różnie dzieci mają... Myślałam o Nanie... nie wiem tym activ czy coś co reklamują... Pociągne chyba ten Bebilon jeszcze póki mały nie dojdzie do siebie z tym wszystkim...
a moja pediatra to tak mi pomogła, że powiedziała, że jakie chce mogę wziąść... to tyle z pomocy:P

Stary 2010-02-11, 19:56   #1912
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko boje się problemów z kupą, czytałam, że po Bebiku różnie dzieci mają... Myślałam o Nanie... nie wiem tym activ czy coś co reklamują... Pociągne chyba ten Bebilon jeszcze póki mały nie dojdzie do siebie z tym wszystkim...
a moja pediatra to tak mi pomogła, że powiedziała, że jakie chce mogę wziąść... to tyle z pomocy:P
Ale Nan chyba kosztuje mniej więcej tyle samo

Stary 2010-02-11, 20:09   #1913
katekatee
Zadomowienie

Witam ponownie U neurologa wszystko powiedzmy że ok. Co do główki to niestety to odkształcenie tak szybko nie zejdzie ale najważniejsze żeby się nie pogłebiało. Mam pilnować żeby dawał główkę na tą drugą stronę i często go kłaść na brzuszku.

I teraz prośba. Marcelinko jak Wam się sprawdza czas dla brzuszka?? Mały chętnie na niej leży?? A może któraś z Was ma coś takiego
http://www.allegro.pl/item919358132_...ue_nowosc.html

Jak mam Wikiego dużo na brzuszku kłaść to niech mu się chociaż fajnie leży

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę. A z tymi lekarzami to faktycznie jest dziwnie że każdy ma inną teorię
Dziękuję bardzo przydały się i poskutkowały

[QUOTE=karenina19;17118323]
Nieeeee...nie mozna tak od razu dawac czopka, bo jelita sie rozleniwia i nie beda umialy same dobrze pracowac...
Sa rozne opinie ile mozna czekac - czy tydzien czy 10 dni, ale pierwszy ra slysze, ze 2-3 dni...

A kolor jest taki jasno-brazowy, konsystencja plastelinowata...

/QUOTE]

No ja też tak myślałam Może tak jak pisałą Brombi ona zapomniała że ja piersią karmię Wiki dziś kupy nie zrobił. W ruch idzie Kiwi
A i Kamila napisz prosze jak ty małego na tej podusi układasz?? Tak normalnie na boczku czy jakoś specjalnie????

Cytat:
Mnie pediatra, na pytanie co mam robić, żeby mój syn częściej kupki robił, powiedziała, że nic nie trzeba robić, bo do 10 dni to w normie.
A może ta lekarka zapomniała że Ty piersią karmisz?

Trzymam za kontrolę u neurologa, my idziemy jutro.
Już pisałam, chodzi mi o to, że kiedyś płakał i mu łezki poleciały ale tylko z jednego oczka.

Kate na allegro też są poduszki z pestkami
http://www.allegro.pl/item904840804_..._termofor.html
Też tak myślę że ona sobie chyba zapomniała Myślałam że z oczkami to do okulisty idziesz Ja się pytałam o te łezki ale neurolog powiedziała że czasem dzieci nawet w 4 miesiącu płaczą bez łez i to jest normalne. za linka. A ty sobie zakupiłaś taką podusię??

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
magdawikp biedny ten Twój synuś... ale waży więcej niż moja Ola - 6300 i ma 63 cm!!!pani doktor powiedziała że ma wymiary jak modelka
Mój Wiki waży 6200 i jest 1 dzień młodszy od Twojej córci. Twoja córeczka też się drobniutka urodziła prawda? Znaczy że mój mały też fajnie przybiera i rośnie mi mały model

Cytat:
Mój Wiki waży 6200 a ma ponad 3,5 miesiąca. Lekarka mówiła że w sam raz i że dobrze przybiera jak na wagę urodzeniową 2900. A i to nie jest powiedziane że zawsze będzie przybierał 2kg w miesiąc. Różnie to jest.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 20:12   #1914
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

NAN active kosztuje ok 40zl za 800gr. ja kupuje malemu w razie potrzeby zwylky NAN1 no ale ja karme piersia a modyfikowane dajemy sporadycznie. kiedys czesciej bo raz dzienie byla butla. teraz nie ma zbytnio potrzeby.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 20:15   #1915
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Ja podaje bebiko Kamilce i nie ma zdnego problemu z kupka robi ladnie kupke codziennie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 20:17   #1916
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
NAN active kosztuje ok 40zl za 800gr. ja kupuje malemu w razie potrzeby zwylky NAN1 no ale ja karme piersia a modyfikowane dajemy sporadycznie. kiedys czesciej bo raz dzienie byla butla. teraz nie ma zbytnio potrzeby.
A to beż różnicy czy zwykły czy active??i cenowo podobnie

Ponoć w Rossmanie jest Bebilon 800g za 34 złjakby taki był to wykupiłabym chyba wszytsko co na składzie by mieli... aż nierealne mi się to wydaje... muszę męża pogonić jutro żeby sprawdził!!!

Stary 2010-02-11, 20:17   #1917
brombusia
Zakorzenienie

Kate z oczkami do okulisty, do neurologa z tą jego spłaszczoną główką
Co do maty z żabką, to ostatnio o niej zapomniałam, leży na brzuszku najczęściej na łóżku albo na dużej macie. Ostatnio go ta żaba nie interesowała, zobaczę jak będzie jutro.
To Wiki ma spłaszczoną główkę z boku czy z tyłu?

Stary 2010-02-11, 20:18   #1918
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze, że z Grzesiem już lepiej
Jak mu się spodobała narzeczona ?

Dziwne z tymi szczepionkami, ale dobrze, że ma to już za sobą
Co do wagi, to się nie martw, potem troszkę wyhamuje.
Mój jak miał 6 tygodni to ważył 5500 g a jak miał 3 miesiące to 6600g.
Bogusia, a w avatarze to Twój synuś? Wrzuciłabyś nam tu jakieś zdjęcia, żebym sobie mogła podziwiać, bo chyba niezły z niego przystojniak
O to nie wiedziałam, myślałam, że waga tylko rośnie (jak u mnie ). Ten nasz lekarz chyba się mnie boi, przynajmniej tak twierdzi tz, bo ja sie naczytam w internecie i potem go zasypuje pytaniami... Wczoraj nam powiedział, że my tak daleko musimy dojeżdzać na wizyty (20 min samochodem, co wcale nie jest tak daleko jak na tutejsze odległości), a oni maja jeszcze jeden gabinet bliżej naszego mieszkania. Tz go pyta, czy on tez tam przyjmuje, a on, że nie - hihi no i wszystko jasne

Wstawiam zdjęcia synka, jedno gdy się uśmiecha do mamusi, a drugie- jak probuje dosięgnąć i zjeść suwak

Edytowane przez bogus85
Czas edycji: 2010-02-11 o 20:25 Powód: edit. No i sie nie dodały zdjecia. Musze to dopracowac.
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 20:29   #1919
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam zdjęcia synka, jedno gdy się uśmiecha do mamusi, a drugie- jak probuje dosięgnąć i zjeść suwak
Ale przystojniak
I jakie ma piękne włoski

Stary 2010-02-11, 20:31   #1920
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Kate z oczkami do okulisty, do neurologa z tą jego spłaszczoną główką
Co do maty z żabką, to ostatnio o niej zapomniałam, leży na brzuszku najczęściej na łóżku albo na dużej macie. Ostatnio go ta żaba nie interesowała, zobaczę jak będzie jutro.
To Wiki ma spłaszczoną główkę z boku czy z tyłu?
Właśnie Wiki to ma tak dziwnie. Główka jest spłaszczona tak po środku. Ani nei z boku ani z tyłu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałaś A co z tą podusią z pestkami?? Masz ją?

Cytat:
Miodzio A tżt to polak czy americano? bo mały ma Hollywodzką urodę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości