|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
I to by było na tyle. Myślałam, że was jakoś nadrobię, ale nic z tego.. Dzisiejszy dzień był męczący. Idę spać póki Sandra śpi ![]()
![]() |
#1892 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
ale kusicie pączkami a ja nie mogę buuuu
Śliczne te wasze dzieciaczki. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asioczka dziekuje za linki ![]() Mamusie, ktore maja problem ze spalszczona głowka. Wczoraj gdzies wyczytalam, ze mozna malutka poduszke kłaśc dziciaczkom na głowke i one maja probowac ja odsunac. ja dzis tak robilam (mam taka mala poduszke do wozeczka) i Polusia krecila głowka na wszytskie strony. A poduszka sie zatrzymywala jej napoliczku tak, ze miala głowke obrocona w ta dobra strone ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-11 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
Przyszło mi zamowione hula hop
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kostki juz mam poobijane bp jak mi spada to uderza w kostki a boli cholernie ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja jakos specjalnie na punkcie paczkow nie szaleję, ale i tak wrzuzialm dwa, bo mąz dziś ma urlop i zaukupil 10
![]() Wolę hiszpańskie ![]() Albo takie jak te wasze na zdjeciach ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas ostatnimi czasy jest wojna jak tylko kładę Stasia na brzuch. Nie wiem co jest grane, kiedys sie ładnie bawił, teraz lubi tylko spac. Ani na macie nie lubi ani na przewijaku ![]() [brombusia;17119237] Ale jako matka karmiąca masz prawo do dwóch przerw albo do wyjścia godzinę wcześniej. A może spróbuj uregulować sobie tak laktację że będziesz karmić np. tylko rano i wieczorem, a np. w żłobku dostanie mieszankę, zawsze to lepiej dla Stasia, niż być tylko na modyfikowanym. Gdyby mnie się udało, żeby mi plan ustawili po 4 godziny od 8, to 4 lekcja kończy się o 11.05 ![]() ![]() [/QUOTE] O przerwach wiem, ale to i tak niewiele zmienia... Myślicie że to sie tak da uregulowac laktacje i ustawic tylko n arano i wieczor? ![]() Z tym żlobkiem to na razie jedna z opcji... jeszcze nie wiem co postanowimy. Cytat:
![]() Cytat:
Spadam trochę poprasować, ale bedę miec Was na oku ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, podziwiam za hula hop, mnie to jakoś nie kręci ![]() Mój brat przyjechał i wpadł na chwilkę ![]() Przywiózł Filusiowi kilka rzeczy, w tym takiego Kubusia Puchatka który wygrywa melodyjki jak się go przytuli i świeci mu buźka. Pokazałam go Młodemu, a on zrobił buzię w podkówkę i w płacz ![]() Jeszcze za mały na to ustrojstwo, nawet na pudełku jest napisane 6m+
![]() |
#1898 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny!
pamiętacie mnie jeszcze???? nie mam szans żeby was nadrobić... Zaharia synek cały Ty ![]() Olalicious ja też kiedyś robiłam przed ciążą 6 weidera ale niestety coś mi się zrobiło i juz dalej nie mogłam. Tak jakby mi się mięśnie do środka rozbudowały i zaczął mnie boleć pęcherz a mojej teściowej wysiadł kręgosłup... Ale wiem że efekty są super mojej przyjaciółce nic się złego nie stało a brzuszek miała twardy i szczupły ![]() ![]() ja yłam z Olą we wtroek na szczepieniu i po była 2 dni marudna. Ale pięknie się rozwija i strasznie jestem z niej dumna ![]() mówicie o pączkach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje dziecko własnie tak gada że szok ![]() ![]()
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam babeczkę co karmi swojego synka, już dużego, bo ponad rocznego tylko dwa razy dziennie i cycki jej nie ciekną. Nawet w Zaklinaczce coś ostatnio na ten temat czytałam, tylko musiałabyś zacząć zanim pójdziesz do pracy, bo jakiś czas trwa stabilizacja. Przemyśl, bo w sumie co Ci szkodzi, jak się nie uda, to najwyżej w ogóle nie będziesz karmić. A przecież to lubisz ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-11 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Wtajemniczenie
|
a my po wizycie kontrolnej - mały waży 6700 i słuchowo jest czysty
ale poniewaz dalej rzęzi i kaszle to ma wziewki przez ponad 4 tygodnie - a później znowu do kontroli wydałam mase kasy w aptece i ma zmienione mleko na bebilon pepti - ciekawe czy bedzie jadł i nie wiem co miałam pisać ![]() a Grześ dziś pierwszy raz spotkał swoją narzeczoną Olę ![]() widać, ze Sympatica dba o narzeczoną - mała ma takie piekne okragłe poliki ![]() a tak powaznie to własnie u pani doktor się spotkałyśmy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Raczkowanie
|
magdawikp biedny ten Twój synuś... ale waży więcej niż moja Ola - 6300 i ma 63 cm!!!pani doktor powiedziała że ma wymiary jak modelka
![]()
#1903 |
Wtajemniczenie
|
a i nie podobały mie się jąderka Grzesia a pisałyście o wodniaku - to zapytałam doktorkę i okazało sie - nawet mi pokazala - ze mały ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=gucia6;17121979]najlepiej w tyle, żebyś była w stanie wypić, tzn żeby nie było za mocne. Myślę, że płaska łyżeczka na kubek starczy. Ja piję ok 2 litrów dziennie herbatki
Moge wiedzieć jaka to herbatka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Raczkowanie
|
My byliśmy na szczepieniu wczoraj. Dostał 5 zastrzyków. Pytałam lekarza czy nie ma szczepionki 5w1, tak jak w Polsce, to powiedział, że nie, bo przecież każda szczepionka jest w innej dawce (!). Płakał bardzo, potem dostał środek przeciwbólowy i zasnął. Mały waży troszke ponad 6 kg, a ma dwa miesiace i 3 dni. W miesiąc przytył 2 kilo! No i teraz się martwie, że jest za gruby. Jak tak dalej pójdzie, to jak bedzie miał 3 miesiące bedzie ważył 8 kg... Ile ważyły wasze dzieciaczki w 3 miesiacu?
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-02-11 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak 2 krople wody z mamusią! częściara - Nila podobna do tatusia i już nie mogę tego słuchać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
czesc. mam w koncu mala chwilke aby usiasc
![]() ja dzis zjadlam 1 paczka i tyle jesli chodzi o slodkosci. Tomek widac ze nie czuje sie najlepiej bo wciaz chce spac ale nie goraczkuje tylko kaszle. Nie podoba mu sie czyszczenie nosa sterimarem ale za to cebion lize tak chetnie ze az mu sie uszy trzesa. no i apetyt dopisuje ![]() Kachulko wspolczuje poobijanych kostek. no ale skoro kupilas to teraz krec a potem wszystkie laski z okolicy pozazdroszcza ci talii ![]() normalnie zapomnialam co mialam pisac ![]() ja tu jeszcze wroce ![]() aaaa Madziu najwazniejsze ze jest poprawa i pluca czyste. z reszta dacie rade ![]() Tarasiu z ktorej strony Nilka do taty podobna?? ja tam widze cala mame. jakby wlosy miala dluzsze to bardzo podobna ![]() bogus Tomi wazyl 6,6kg w 3 miesiacu
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-11 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mu się spodobała narzeczona ? ![]() Cytat:
![]() Co do wagi, to się nie martw, potem troszkę wyhamuje. Mój jak miał 6 tygodni to ważył 5500 g a jak miał 3 miesiące to 6600g. Bogusia, a w avatarze to Twój synuś? Wrzuciłabyś nam tu jakieś zdjęcia, żebym sobie mogła podziwiać, bo chyba niezły z niego przystojniak ![]()
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
A ja myslę znowu nad mlekiem modyfikowanym... Dobry ten bebilon- zero problemów z kupą, smakuje małemu, wogóle nie widzę niczego złego po nim... poza ceną
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego samego koncernu co bebilon, czyli nutricia, jest bebiko, więc może mu podpasuje? A jest chyba tańsze.
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja pediatra to tak mi pomogła, że powiedziała, że jakie chce mogę wziąść... to tyle z pomocy:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1913 | ||||
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() I teraz prośba. Marcelinko jak Wam się sprawdza czas dla brzuszka?? Mały chętnie na niej leży?? A może któraś z Was ma coś takiego http://www.allegro.pl/item919358132_...ue_nowosc.html Jak mam Wikiego dużo na brzuszku kłaść to niech mu się chociaż fajnie leży ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=karenina19;17118323] Nieeeee...nie mozna tak od razu dawac czopka, bo jelita sie rozleniwia i nie beda umialy same dobrze pracowac... Sa rozne opinie ile mozna czekac - czy tydzien czy 10 dni, ale pierwszy ra slysze, ze 2-3 dni... ![]() A kolor jest taki jasno-brazowy, konsystencja plastelinowata... ![]() /QUOTE] No ja też tak myślałam ![]() ![]() ![]() A i Kamila napisz prosze jak ty małego na tej podusi układasz?? Tak normalnie na boczku czy jakoś specjalnie???? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
NAN active kosztuje ok 40zl za 800gr. ja kupuje malemu w razie potrzeby zwylky NAN1 no ale ja karme piersia a modyfikowane dajemy sporadycznie. kiedys czesciej bo raz dzienie byla butla. teraz nie ma zbytnio potrzeby.
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponoć w Rossmanie jest Bebilon 800g za 34 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Kate z oczkami do okulisty, do neurologa z tą jego spłaszczoną główką
![]() Co do maty z żabką, to ostatnio o niej zapomniałam, leży na brzuszku najczęściej na łóżku albo na dużej macie. Ostatnio go ta żaba nie interesowała, zobaczę jak będzie jutro. To Wiki ma spłaszczoną główkę z boku czy z tyłu?
#1918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wstawiam zdjęcia synka, jedno gdy się uśmiecha do mamusi, a drugie- jak probuje dosięgnąć i zjeść suwak ![]() Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-02-11 o 20:25 Powód: edit. No i sie nie dodały zdjecia. Musze to dopracowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jakie ma piękne włoski ![]()
![]() |
#1920 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.