|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Nie wiem ile trwa wykład. Wiem, że w pon. i wt. jest teoria, w środę wykład robi lekarz (nie wiem jaki niestety), w czw. są ćwiczenia na materacach. Można być z mężem. 1 marca o 12ej trzeba stawić się na przeciw portierni, w tym budynku gdzie są biura, centrala telefoniczna i gdzie był sklep kiedyś - na parterze. Nie trzeba się wcześniej zapisać, tylko przyjść. Wtedy wszystko spiszą, podzielą na grupy jak będzie dużo bab itd. Kursik całkiem normalny chyba. W Gliwicach jest 10 zajęć ale samo bla bla bla... :/ |
|
|
|
|
#1622 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136635]Rany boskie, wiecie, co moja mama wczoraj zrobiła? Aż wyszłam od niej, bo bałam się, że wybuchnę
Koleżanka (jak z koziego tyłka, nie widziały się od lat) zarekomendowała ją do jakiegoś pokazu - jakaś akwizycja typowa, facet przyłazi do domu, pokazuje produkty i trwa to 3 godziny - oczywiście matka zarzekała się, że niczego nie kupi (taaaa, jakbym jej nie znałą - ona to raj dla akwizycji ), po czym wchodzę po 3 godzinach a ona mi pokazuje, co kupiła: zestaw 10 ścierek jakiś, jakąś rurkę do tego, uchwyt i "darmowe" garnki. No i ok, ale cena... 2500, w ratach na 3 lata, co razem wychodzi 3600![]() :confused : Słuchajcie, jestem tak cholernie wściekła, że nie mogę... 3600 za ścierki, psia jego mać!!!!!!!!!!!!!!! Ja jej nie żałuję, jakby sobie kupiła pralkę, lodówkę, telewizor - no jakiś konkret, a tak? a co, jak jej się coś poważnego sypnie w domu - kredyt ma zablokowany, no ok, jeszcze jej by pewnie dali, ale życie jest przewrotne i równie dobrze na raz mogą pospuć się 3 rzeczy agd ![]() ...[/QUOTE] o rety... a nie można tego odkręcić jeszcze? coś mi tam w głowie stuka że chyba transakcję zawartą "w terenie", czyli np akwizycję można właśnie odkręcić w ciągu 10 dni... tak mi się wydaje...no, chyba że mamuśka ze ścierek zadowolona, ale litości... co one same sprzątają? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136635]... No i super, to co - zakładamy firmę remontową? Mamuśka i spółka ![]() ...[/QUOTE] nie ma problemu
|
|
|
|
#1623 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136635]Rany boskie, wiecie, co moja mama wczoraj zrobiła? Aż wyszłam od niej, bo bałam się, że wybuchnę
Koleżanka (jak z koziego tyłka, nie widziały się od lat) zarekomendowała ją do jakiegoś pokazu - jakaś akwizycja typowa, facet przyłazi do domu, pokazuje produkty i trwa to 3 godziny - oczywiście matka zarzekała się, że niczego nie kupi (taaaa, jakbym jej nie znałą - ona to raj dla akwizycji ), po czym wchodzę po 3 godzinach a ona mi pokazuje, co kupiła: zestaw 10 ścierek jakiś, jakąś rurkę do tego, uchwyt i "darmowe" garnki. No i ok, ale cena... 2500, w ratach na 3 lata, co razem wychodzi 3600![]() :confused : Słuchajcie, jestem tak cholernie wściekła, że nie mogę... 3600 za ścierki, psia jego mać!!!!!!!!!!!!!!! Ja jej nie żałuję, jakby sobie kupiła pralkę, lodówkę, telewizor - no jakiś konkret, a tak? a co, jak jej się coś poważnego sypnie w domu - kredyt ma zablokowany, no ok, jeszcze jej by pewnie dali, ale życie jest przewrotne i równie dobrze na raz mogą pospuć się 3 rzeczy agd ![]() [/QUOTE] Twoja mama z moją teściową moga sobie ręce podać. Ona pojechała kiedyś na wycieczkę do Wadowic, - a w ramach wycieczki pokaz atrakcyjnych produktów i obiad- w sumie taki wyjazd to 25zł, a że teściowa w d... była i g... widziała, to pojechała. Oczywiście zarzekała się, że na nic się nie da naciągnąć. Wróciła i prosto do mnie na dół uderzyła, cała rozpalona- w drodze powrotnej przemyślała sprawę- i pyta co ona ma zrobić, bo na raty kupiła szybkowar i urządzenie do mycia parą- w sumie 2500zł na 24 raty. No i ona się wnerwiła na nas, i chcąc tak jakby nam "coś pokazać"- nie wiem co? , w całej tej swojej dumie... nie zrezygnowała z tego... szaja, może Twoja mam też może jeszcze się z tego wyplatać?
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co do wagi to ja się nie powinnam odzywać bo przytyłam 300gram. Napewno jeszcze przytyję,ale mam to szczęście,że rośnie mi tylko brzuszek i nic więcej.
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka (jak z koziego tyłka, nie widziały się od lat) zarekomendowała ją do jakiegoś pokazu - jakaś akwizycja typowa, facet przyłazi do domu, pokazuje produkty i trwa to 3 godziny - oczywiście matka zarzekała się, że niczego nie kupi (taaaa, jakbym jej nie znałą - ona to raj dla akwizycji ), po czym wchodzę po 3 godzinach a ona mi pokazuje, co kupiła: zestaw 10 ścierek jakiś, jakąś rurkę do tego, uchwyt i "darmowe" garnki. No i ok, ale cena... 2500, w ratach na 3 lata, co razem wychodzi 3600![]() :confused : Słuchajcie, jestem tak cholernie wściekła, że nie mogę... 3600 za ścierki, psia jego mać!!!!!!!!!!!!!!! Ja jej nie żałuję, jakby sobie kupiła pralkę, lodówkę, telewizor - no jakiś konkret, a tak? a co, jak jej się coś poważnego sypnie w domu - kredyt ma zablokowany, no ok, jeszcze jej by pewnie dali, ale życie jest przewrotne i równie dobrze na raz mogą pospuć się 3 rzeczy agd ![]() [/QUOTE] No to trafili na super klienta. A ona chce to zatrzymać, czy już się obudziła i woli oddać? Bo można próbować zawalczyć o zwrot. Pewnie jeszcze umowy ratalnej nie podpisała? Czy podpisała wszystko? |
|
|
|
#1626 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[/QUOTE][1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17136139] jak to nie? my malujemy co 4 lata właśnie. ![]() [/QUOTE] Laski jestescie boskie ![]() Upre sie i pomalujemy. Wiem, ze bedzie wlaczyl mowiac, ze tam nikt nigdy nie mieszkal i jest graciarnia wiec kolor sie nie 'zurzyl' ....ale ten zielony jakis slaby taki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakbys sie nie obijala to zaleglosci by nie bylo ![]() Cytat:
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz za bramą szpitala?fajnie, że nie trzeba się zapisywać, znaczy, że biorą wszystkich jak leci ![]() mąż może być we wszystkie dni, dobrze rozumiem? |
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Po wczorajszym dniu mam wstręt do pączków, co prawda zjadłam 4 małe "tylko"
![]() Bydgoszczanka gratuluję poznania płci w 100% ![]() Ja mam nadzieję że moja dzidzia się wreszcie pokaże w całej okazałości, bo już normalnie mam dośc patrzenia na piękne ciuszki na allegro a nie mogę ich kupić póki nie wiem no ale co zrobić. Jak się teraz nie dowiem to chyba padnę.Czekam na przesyłki z allegro, dziś coś powinno przyjśc- kupiłam praktycznie wszytski higieniczne sprawy, zostały papmersy i rzeczy do kupienia w aptece. No i ciuszki, do czwartku jeszcze tyle czasu... Wczoraj szwagierka przyniosła mi dwa worki bodziaków, pajacyków itp, ale na razie nie przeglągam bo i tak nie wiem pod jakim kątem. Jak się okaże że dziewczynka to ma mi donieść inne ciuszki sukienki itp. Ale i tak mam zamiar zrobić wielkie zakupy na allegro ![]() Powiem Wam że od tego leżenia w wyrku mnie już dupa boli Co do szlaejących hormonów, ja co jakiś czas muszę sobie powyć nawet bez konkretnego powodu 2 dni temu wyłam, że jestem brzydka że ja chcę do fryzjer, kosmetyczki itd, aż mój M w desperacji chiał mi do domu kosmetyczkę przywieźć, ale zrobiłam sobie sama regulację, piling, maseczki i już mi lepiej a w weekend ma mi siostra przyjść farbę położyć, bo do fryzjera nie dam rady iść- ale farba wybrana razem z fryzjerką![]() Mam iść na pobieranie krewki, na tą ochydną glukozę, miałam dziś iść ale M nie da rady jechać ze mną poza tym wczoraj te pączki i idę w poniedziałek, o ile się pobierania krwi nie boję o tyle przeraża mnie picie tego świństwa, no i że trzeba tyle czekać. Ja mam obciążenie 75 więc 2 godziny
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:40 |
|
|
|
#1629 |
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17136797]... Akurat była u mnie moja mama, no i wytłumaczyłyśmy jej, że skoro do zakupów doszło poza siedzibą firmy, to bodajże 10dni na zwrot ma...
czyli dobrze mi się wydaje |
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyżłopałam wczoraj resztkę, a jak idę sama na zakupy, to nie kupuję, żeby nie dźwigać
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie wsio podpisała
Przykro mi to pisać, ale niestety w takich sytuacjach ona się jak upośledzona zachowuje - jakby kompletnie mózg jej się wyłączał. A niestety - nie porozmawiam z nią, bo ona wciąż traktuje mnie, starą babę, jak dziecko, co to nie zna się na niczym, własnego zdania nie ma i NIGDY jeszcze mnie nie posłuchała
|
|
|
|
#1632 | |||
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoła rodzenia - program zajęć 1. Spotkanie organizacyjne- zapoznanie się uczestników kursu, - ćwiczenia integrująco- energetyczne, - omówienie programu "Szkoły Rodzenia" - film 2. "Żywienie przyszłej mamy- czyli dieta dla dwojga"- ćwiczenia wpływające na dobrą przemianę materii, - w jaki sposób ciąża zmienia Twoje dotychczasowe nawyki żywieniowe?, - podstawowe zasady zdrowego odżywiania, - co można jeść, a czego lepiej unikać? 3. "Przygotowanie do porodu- cz.I"- ćwiczenia relaksacyjno- oddechowe przygotowujące do porodu, - symptomy zbliżającego się porodu, - konieczne i zalecane rzeczy do porodu, - okresy porodu- czas trwania i przebieg, - rola osoby towarzyszącej przy porodzie, 4. �Poród- cz.II"- ćwiczenia rozluźniające i rozciągające przygotowujące do pozycji wertykalnych, - rola bólu porodowego, naturalne metody łagodzenia bólu (masaż, oddechy, relaks, kąpiel), - rola pierwszego kontaktu matka- noworodek w budzeniu się instynktu macierzyńskiego - zioła, homeopatia, akupresura 5."Połóg"- ćwiczenia mięśni dna miednicy (ćwiczenia Kegla), - problemy emocjonalne w połogu i sposoby radzenia sobie z nimi, - pielęgnacja ciała, rany krocza/ rany pooperacyjnej, - akupresura, homeopatia i ziołolecznictwo w połogu 6. "Spotkanie z lekarzem położnikiem" 7. "Spotkanie z lekarzem pediatrą" 8. "Dieta mamy karmiącej"- ćwiczenia metodą wizualizacji, - fakty i mity na temat odżywiania kobiety w połogu, -przepisy kulinarne dla kobiet karmiących 9. "Karmienie piersią" - korzyści wynikające z karmienia piersią dla mamy i dziecka, - techniki przystawiania dziecka do piersi, - problemy w okresie laktacji i sposoby ich rozwiązywania, - prawa karmiącej mamy, - film 10. "Kąpiel i pielęgnacja noworodka"- Pierwsza przygoda z wodą, - co nieco o opiece i pielęgnacji noworodka?, - postępowanie w schorzeniach i dolegliwościach skórnych niemowląt, - co należy wiedzieć o kosmetykach dla najmłodszych, - film 11. "Zakończenie kursu"- prawa i przywileje młodej mamy, - rozdanie dyplomów i upominków, Nie wygląda źle tak mi się wydaje Ja swojego pączka z tłustego czw zjadłam dopiero dziś bo wczoraj jakoś czasu nie było a wymagania co do pączka też były spore ![]() |
|||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To to jest tam na dole, sklepu nie ma już i centrali też i tam zrobili szkołę, salę wykładową itp. Biorą jak leci, no chyba, że będzie duuużo bab i nisko w ciąży, to je przerzucą na inne terminy. Mąż może być kiedy ma ochotę. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136987]No właśnie wsio podpisała Przykro mi to pisać, ale niestety w takich sytuacjach ona się jak upośledzona zachowuje - jakby kompletnie mózg jej się wyłączał. A niestety - nie porozmawiam z nią, bo ona wciąż traktuje mnie, starą babę, jak dziecko, co to nie zna się na niczym, własnego zdania nie ma i NIGDY jeszcze mnie nie posłuchała [/QUOTE]No to będzie miała super hiper szmatki - siła wyższa. Tylko tak sobie myślę - kto tu jest jak dziecko.
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Kropuś - jeszcze raz wielkie dzięki.
wczoraj się nawet zmobilizowałam i umówiłam do dentysty. widzę, że raczej jest ok na razie, ale gin kazał tę konsultację odbyć, już 2 razy mi o niej przypominał, a ja się zebrać nie mogłam. no to w końcu idę
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na 1 zaj. jest pielęgnacja niemowlaka. O mamie w ciąży chyba nic w ogóle nie ma, skoro od dziecka zaczynają. ![]() Ja bym chciała ten punkt 4 zaliczyć, ale mam nadzieję, że to u nas na zajęciach praktycznych będzie, bo we czwartki zamierzam mieć wolne i choćby nie wiem co, wywalczę to wolne. Na parę wykładów może dam radę w maju... w końcu termin mam dopiero po 2 tyg miesiąca jak dobrze pójdzie. ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1636 |
|
Organizatorka
|
Ćwiczenia na każdych zajęciach z oddechu. Koleżanka chodziła do tej szkoły i bardzo polecała no i KTG na każdych zajęciach można sobie zrobić w ramach chodzenia do szkoły i po urodzeniu położna z tej szkoły odwiedza małe i doradza co i jak.
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też masz je rano? _____________ Zachciało mi się pomidora na śniadanie... Bożesz... od godziny się drapię. |
|
|
|
|
#1638 |
|
Organizatorka
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaj relację jak było.
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Godzina mi odpowiada bo na taką godzine chodzę też do szkoły językowej, więc wiem że dam radę. Ja będę z mężem jeździć do szkoły więc może to być nawet w nocy o północy Mi gin najbardziej właśnie naciska na uczenie się oddechu na parciu i tego typu rzeczach żebym na poród poszla już mniej więcej wiedząc co i jak. W sumie to jak zaboli to pewnie zapomnę o wszystkim ![]() A relacje oczywiście że będę zdawać na bieżąco
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pracuje 24 na 48, więc dupa zbita... Nawet nie wiem czy będzie przy porodzie, bo może być tak, że się zacznie jak on będzie w pracy.
A liczyłam na to, że właśnie on mi przypomni, jak z okazji bólu zapomnę o świecie. ![]() I że będę miała z kim wędrować po korytarzach... bo wyleżeć to ja nie wyleżę z moim kręgosłupem naście godzin, nie ma szans najmniejszych... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:28 |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
czytam czytam i podziwiam te wasze mamy i teściowe.. niezłe kobity są
ale akwizytor tak zakręci że i g** w paczce sprzeda.. ehh..basia na partych nie nie ma oddechu.. wstrzymujesz i przesz po prostu a co się zapomni to się inaczej zrobi i też będzie ok margo ja bym nic nie dawała to szybciej wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- kropka nie zawsze niestety da się chodzić mimo iż się chce.. ja po 2 h dostałam kręćka i mąż mnie trzymał i położne zadecydowały ze mam leżeć co bym im nie odpłynęła.. a z oddechami dobre bo i mi mój przypominał jak i że w ogóle mam oddychać ![]() no i dziś zaczynam 27 tydzień więc się pokarzę aktualnie..
Edytowane przez gosiak0512 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:37 |
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia no ale w związku z tym że leżę plackiem odpada. Nie mogę się nigdzie ruszać. Ale myślę że to super sprawa
Właśnie mi kurierzy paczki dostarczyli Art higieniczne, butelka, smoczki itp. pieluszki, kocyki, ręczniczki,wanienkę z termometrem słodziakowe jak nie wiem co![]() Zamówiłam też maskotkę z pozytywką, na razie coś fałszem zachodzi ale myślę że to wynik zimna jak się trochę zagrzeje to będę dzidziowi puszczać wieczorkiem, zobaczymy jak zareaguje. Normalnie mi się humor poprawił jak to wszystko zobaczyłam![]() ![]()
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę nawet wisieć byle nie leżeć na plecach. Fajny brzuś. Ja zaczęłam 27my tydzień we wt. ale mam mniejszy.
|
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
więc ja tam będę z obłędem w oczach ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Zapomniałam pochwalić brzusio - śliczniusio ja jutro zaczynam 27 tydz i tak jak kropeczka też mam mniejszy ale tylko troszkę
|
||
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
przyłączam sie do gratulacjii
![]() Muszę was opóścić...ruszam na podbój lumpeksów hehe.Do zobaczyska
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-02-12 o 12:00 |
|
|
|
#1647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136987]No właśnie wsio podpisała Przykro mi to pisać, ale niestety w takich sytuacjach ona się jak upośledzona zachowuje - jakby kompletnie mózg jej się wyłączał.[/QUOTE]kurde, jak mi jest żal pieniędzy takich ludzi. ![]() no, no, no, spory brzusio. i dość nisko masz brzuszek, albo mi się wydaje?wyskoczyłam na chwilkę na miasto. jeden lumpek zaliczyłam, i zakupiłam spodenki sztruksowe na podszewce, z h&m, za 5 zł. takie śliczne z Kubusiem Puchatkiem na tylnej kieszonce- rozm. 68cm, więc na pierwszą zimę dla maluszka będą.
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji wpadlam do centrum handlowego poogladac troche ciuchy i przy okazji dokupilam dla malej 2 pizamki, 2 spodenki bawelniane i spodenki sztruksowe do sweterka, który juz wczesniej kupilam.. Mam juz skompletowana cala wyprawke dla baby i zaczelam o sobie myslec, kupilam koszule rozpinana z przodu, taka bawelniana z cinkiego plócienka i haftowana,szlafrok i papcie mam tez, majteczki z siatki jednorazowe, podpaski poporodowe, dyski wacikowe na piersi... itd, itp..( w prezencie dostalam dwie butelki i smoczek z NUk-a przy zakupie produktów higieny)
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-12 o 12:22 |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
Ale piszecie.. hoho.. ![]() Szaja Twoja mamuśka to niczym moja babcia.. Ostatnio chciala kupić odkurzacz za 10 tys!! Bo piorący Ale mama ją powstrzymała. i zabrała do normalnego sklepu gdzie kupiła o wiele taniej ten odkurzacz Ale Ci akwizytorzy są okropni.. tak wkręca ![]() nosz kurrr... Ten ochraniacz dalej mi nie przyszedł Od rana tak mnie krzyż boli Może mała na coś uciska? bo nigdy nie bolało. I wogole chyba jest główką w dół bo mnie tam smyra tak delikatnie na dole a nigdy tak nie robiła
|
|
|
|
#1650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a czemu byłaś w szpitalu? a co sprzedawca na to opóźnienie? ja jutro zaczynam 26 tc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

), po czym wchodzę po 3 godzinach a ona mi pokazuje, co kupiła: zestaw 10 ścierek jakiś, jakąś rurkę do tego, uchwyt i "darmowe" garnki. No i ok, ale cena... 2500, w ratach na 3 lata, co razem wychodzi 3600
:confused : Słuchajcie, jestem tak cholernie wściekła, że nie mogę... 3600 za ścierki, psia jego mać!!!!!!!!!!!!!!! 

, w całej tej swojej dumie... nie zrezygnowała z tego... 

Może mała na coś uciska? bo nigdy nie bolało.