|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Nie wiem ile trwa wykład. Wiem, że w pon. i wt. jest teoria, w środę wykład robi lekarz (nie wiem jaki niestety), w czw. są ćwiczenia na materacach. Można być z mężem. 1 marca o 12ej trzeba stawić się na przeciw portierni, w tym budynku gdzie są biura, centrala telefoniczna i gdzie był sklep kiedyś - na parterze. Nie trzeba się wcześniej zapisać, tylko przyjść. Wtedy wszystko spiszą, podzielą na grupy jak będzie dużo bab itd. Kursik całkiem normalny chyba. W Gliwicach jest 10 zajęć ale samo bla bla bla... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136635]Rany boskie, wiecie, co moja mama wczoraj zrobiła? Aż wyszłam od niej, bo bałam się, że wybuchnę
![]() Koleżanka (jak z koziego tyłka, nie widziały się od lat) zarekomendowała ją do jakiegoś pokazu - jakaś akwizycja typowa, facet przyłazi do domu, pokazuje produkty i trwa to 3 godziny - oczywiście matka zarzekała się, że niczego nie kupi (taaaa, jakbym jej nie znałą - ona to raj dla akwizycji ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jej nie żałuję, jakby sobie kupiła pralkę, lodówkę, telewizor - no jakiś konkret, a tak? a co, jak jej się coś poważnego sypnie w domu - kredyt ma zablokowany, no ok, jeszcze jej by pewnie dali, ale życie jest przewrotne i równie dobrze na raz mogą pospuć się 3 rzeczy agd ![]() ...[/QUOTE] o rety... ![]() no, chyba że mamuśka ze ścierek zadowolona, ale litości... co one same sprzątają? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136635]... No i super, to co - zakładamy firmę remontową? Mamuśka i spółka ![]() ...[/QUOTE] nie ma problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136635]Rany boskie, wiecie, co moja mama wczoraj zrobiła? Aż wyszłam od niej, bo bałam się, że wybuchnę
![]() Koleżanka (jak z koziego tyłka, nie widziały się od lat) zarekomendowała ją do jakiegoś pokazu - jakaś akwizycja typowa, facet przyłazi do domu, pokazuje produkty i trwa to 3 godziny - oczywiście matka zarzekała się, że niczego nie kupi (taaaa, jakbym jej nie znałą - ona to raj dla akwizycji ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jej nie żałuję, jakby sobie kupiła pralkę, lodówkę, telewizor - no jakiś konkret, a tak? a co, jak jej się coś poważnego sypnie w domu - kredyt ma zablokowany, no ok, jeszcze jej by pewnie dali, ale życie jest przewrotne i równie dobrze na raz mogą pospuć się 3 rzeczy agd ![]() [/QUOTE] Twoja mama z moją teściową moga sobie ręce podać. ![]() Ona pojechała kiedyś na wycieczkę do Wadowic, - a w ramach wycieczki pokaz atrakcyjnych produktów i obiad- w sumie taki wyjazd to 25zł, a że teściowa w d... była i g... widziała, to pojechała. Oczywiście zarzekała się, że na nic się nie da naciągnąć. ![]() Wróciła i prosto do mnie na dół uderzyła, cała rozpalona- w drodze powrotnej przemyślała sprawę- i pyta co ona ma zrobić, bo na raty kupiła szybkowar i urządzenie do mycia parą- w sumie 2500zł na 24 raty. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szaja, może Twoja mam też może jeszcze się z tego wyplatać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wagi to ja się nie powinnam odzywać bo przytyłam 300gram. Napewno jeszcze przytyję,ale mam to szczęście,że rośnie mi tylko brzuszek i nic więcej. ![]()
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
![]() Koleżanka (jak z koziego tyłka, nie widziały się od lat) zarekomendowała ją do jakiegoś pokazu - jakaś akwizycja typowa, facet przyłazi do domu, pokazuje produkty i trwa to 3 godziny - oczywiście matka zarzekała się, że niczego nie kupi (taaaa, jakbym jej nie znałą - ona to raj dla akwizycji ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jej nie żałuję, jakby sobie kupiła pralkę, lodówkę, telewizor - no jakiś konkret, a tak? a co, jak jej się coś poważnego sypnie w domu - kredyt ma zablokowany, no ok, jeszcze jej by pewnie dali, ale życie jest przewrotne i równie dobrze na raz mogą pospuć się 3 rzeczy agd ![]() [/QUOTE] No to trafili na super klienta. A ona chce to zatrzymać, czy już się obudziła i woli oddać? Bo można próbować zawalczyć o zwrot. Pewnie jeszcze umowy ratalnej nie podpisała? Czy podpisała wszystko? |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17136139] jak to nie? my malujemy co 4 lata właśnie. ![]() ![]() [/QUOTE] Laski jestescie boskie ![]() Upre sie i pomalujemy. Wiem, ze bedzie wlaczyl mowiac, ze tam nikt nigdy nie mieszkal i jest graciarnia wiec kolor sie nie 'zurzyl' ....ale ten zielony jakis slaby taki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jakbys sie nie obijala to zaleglosci by nie bylo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że nie trzeba się zapisywać, znaczy, że biorą wszystkich jak leci ![]() mąż może być we wszystkie dni, dobrze rozumiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
Po wczorajszym dniu mam wstręt do pączków, co prawda zjadłam 4 małe "tylko"
![]() Bydgoszczanka gratuluję poznania płci w 100% ![]() Ja mam nadzieję że moja dzidzia się wreszcie pokaże w całej okazałości, bo już normalnie mam dośc patrzenia na piękne ciuszki na allegro a nie mogę ich kupić póki nie wiem ![]() Czekam na przesyłki z allegro, dziś coś powinno przyjśc- kupiłam praktycznie wszytski higieniczne sprawy, zostały papmersy i rzeczy do kupienia w aptece. No i ciuszki, do czwartku jeszcze tyle czasu... Wczoraj szwagierka przyniosła mi dwa worki bodziaków, pajacyków itp, ale na razie nie przeglągam bo i tak nie wiem pod jakim kątem. Jak się okaże że dziewczynka to ma mi donieść inne ciuszki sukienki itp. Ale i tak mam zamiar zrobić wielkie zakupy na allegro ![]() Powiem Wam że od tego leżenia w wyrku mnie już dupa boli ![]() Co do szlaejących hormonów, ja co jakiś czas muszę sobie powyć nawet bez konkretnego powodu ![]() ![]() ![]() Mam iść na pobieranie krewki, na tą ochydną glukozę, miałam dziś iść ale M nie da rady jechać ze mną poza tym wczoraj te pączki ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-02-12 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17136797]... Akurat była u mnie moja mama, no i wytłumaczyłyśmy jej, że skoro do zakupów doszło poza siedzibą firmy, to bodajże 10dni na zwrot ma...
![]() czyli dobrze mi się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Konto usunięte
|
No właśnie wsio podpisała
![]() A niestety - nie porozmawiam z nią, bo ona wciąż traktuje mnie, starą babę, jak dziecko, co to nie zna się na niczym, własnego zdania nie ma i NIGDY jeszcze mnie nie posłuchała ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1632 | |||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoła rodzenia - program zajęć 1. Spotkanie organizacyjne- zapoznanie się uczestników kursu, - ćwiczenia integrująco- energetyczne, - omówienie programu "Szkoły Rodzenia" - film 2. "Żywienie przyszłej mamy- czyli dieta dla dwojga"- ćwiczenia wpływające na dobrą przemianę materii, - w jaki sposób ciąża zmienia Twoje dotychczasowe nawyki żywieniowe?, - podstawowe zasady zdrowego odżywiania, - co można jeść, a czego lepiej unikać? 3. "Przygotowanie do porodu- cz.I"- ćwiczenia relaksacyjno- oddechowe przygotowujące do porodu, - symptomy zbliżającego się porodu, - konieczne i zalecane rzeczy do porodu, - okresy porodu- czas trwania i przebieg, - rola osoby towarzyszącej przy porodzie, 4. �Poród- cz.II"- ćwiczenia rozluźniające i rozciągające przygotowujące do pozycji wertykalnych, - rola bólu porodowego, naturalne metody łagodzenia bólu (masaż, oddechy, relaks, kąpiel), - rola pierwszego kontaktu matka- noworodek w budzeniu się instynktu macierzyńskiego - zioła, homeopatia, akupresura 5."Połóg"- ćwiczenia mięśni dna miednicy (ćwiczenia Kegla), - problemy emocjonalne w połogu i sposoby radzenia sobie z nimi, - pielęgnacja ciała, rany krocza/ rany pooperacyjnej, - akupresura, homeopatia i ziołolecznictwo w połogu 6. "Spotkanie z lekarzem położnikiem" 7. "Spotkanie z lekarzem pediatrą" 8. "Dieta mamy karmiącej"- ćwiczenia metodą wizualizacji, - fakty i mity na temat odżywiania kobiety w połogu, -przepisy kulinarne dla kobiet karmiących 9. "Karmienie piersią" - korzyści wynikające z karmienia piersią dla mamy i dziecka, - techniki przystawiania dziecka do piersi, - problemy w okresie laktacji i sposoby ich rozwiązywania, - prawa karmiącej mamy, - film 10. "Kąpiel i pielęgnacja noworodka"- Pierwsza przygoda z wodą, - co nieco o opiece i pielęgnacji noworodka?, - postępowanie w schorzeniach i dolegliwościach skórnych niemowląt, - co należy wiedzieć o kosmetykach dla najmłodszych, - film 11. "Zakończenie kursu"- prawa i przywileje młodej mamy, - rozdanie dyplomów i upominków, Nie wygląda źle tak mi się wydaje ![]() Ja swojego pączka z tłustego czw zjadłam dopiero dziś bo wczoraj jakoś czasu nie było a wymagania co do pączka też były spore ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To to jest tam na dole, sklepu nie ma już i centrali też i tam zrobili szkołę, salę wykładową itp. Biorą jak leci, no chyba, że będzie duuużo bab i nisko w ciąży, to je przerzucą na inne terminy. Mąż może być kiedy ma ochotę. ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136987]No właśnie wsio podpisała ![]() A niestety - nie porozmawiam z nią, bo ona wciąż traktuje mnie, starą babę, jak dziecko, co to nie zna się na niczym, własnego zdania nie ma i NIGDY jeszcze mnie nie posłuchała ![]() No to będzie miała super hiper szmatki - siła wyższa. ![]() Tylko tak sobie myślę - kto tu jest jak dziecko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
Kropuś - jeszcze raz wielkie dzięki.
![]() wczoraj się nawet zmobilizowałam i umówiłam do dentysty. widzę, że raczej jest ok na razie, ale gin kazał tę konsultację odbyć, już 2 razy mi o niej przypominał, a ja się zebrać nie mogłam. no to w końcu idę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na 1 zaj. jest pielęgnacja niemowlaka. O mamie w ciąży chyba nic w ogóle nie ma, skoro od dziecka zaczynają. ![]() Ja bym chciała ten punkt 4 zaliczyć, ale mam nadzieję, że to u nas na zajęciach praktycznych będzie, bo we czwartki zamierzam mieć wolne i choćby nie wiem co, wywalczę to wolne. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Organizatorka
|
Ćwiczenia na każdych zajęciach z oddechu. Koleżanka chodziła do tej szkoły i bardzo polecała no i KTG na każdych zajęciach można sobie zrobić w ramach chodzenia do szkoły i po urodzeniu położna z tej szkoły odwiedza małe i doradza co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też masz je rano? _____________ Zachciało mi się pomidora na śniadanie... Bożesz... od godziny się drapię. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaj relację jak było. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A relacje oczywiście że będę zdawać na bieżąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Mój pracuje 24 na 48, więc dupa zbita... Nawet nie wiem czy będzie przy porodzie, bo może być tak, że się zacznie jak on będzie w pracy.
![]() A liczyłam na to, że właśnie on mi przypomni, jak z okazji bólu zapomnę o świecie. ![]() I że będę miała z kim wędrować po korytarzach... bo wyleżeć to ja nie wyleżę z moim kręgosłupem naście godzin, nie ma szans najmniejszych... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
czytam czytam i podziwiam te wasze mamy i teściowe.. niezłe kobity są
![]() basia na partych nie nie ma oddechu.. wstrzymujesz i przesz po prostu ![]() ![]() margo ja bym nic nie dawała to szybciej wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- kropka nie zawsze niestety da się chodzić mimo iż się chce.. ja po 2 h dostałam kręćka i mąż mnie trzymał i położne zadecydowały ze mam leżeć co bym im nie odpłynęła.. a z oddechami dobre bo i mi mój przypominał jak i że w ogóle mam oddychać ![]() no i dziś zaczynam 27 tydzień więc się pokarzę aktualnie..
Edytowane przez gosiak0512 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia no ale w związku z tym że leżę plackiem odpada. Nie mogę się nigdzie ruszać. Ale myślę że to super sprawa
![]() Właśnie mi kurierzy paczki dostarczyli ![]() Art higieniczne, butelka, smoczki itp. pieluszki, kocyki, ręczniczki,wanienkę z termometrem ![]() ![]() ![]() Zamówiłam też maskotkę z pozytywką, na razie coś fałszem zachodzi ale myślę że to wynik zimna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę nawet wisieć ![]() Fajny brzuś. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Zapomniałam pochwalić brzusio - śliczniusio ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zadomowienie
|
przyłączam sie do gratulacjii
![]() Muszę was opóścić...ruszam na podbój lumpeksów hehe.Do zobaczyska
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136987]No właśnie wsio podpisała ![]() kurde, jak mi jest żal pieniędzy takich ludzi. ![]() no, no, no, spory brzusio. ![]() wyskoczyłam na chwilkę na miasto. jeden lumpek zaliczyłam, ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji wpadlam do centrum handlowego poogladac troche ciuchy i przy okazji dokupilam dla malej 2 pizamki, 2 spodenki bawelniane i spodenki sztruksowe do sweterka, który juz wczesniej kupilam.. Mam juz skompletowana cala wyprawke dla baby i zaczelam o sobie myslec, kupilam koszule rozpinana z przodu, taka bawelniana z cinkiego plócienka i haftowana,szlafrok i papcie mam tez, majteczki z siatki jednorazowe, podpaski poporodowe, dyski wacikowe na piersi... itd, itp..( w prezencie dostalam dwie butelki i smoczek z NUk-a przy zakupie produktów higieny)
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-12 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Heej
![]() ![]() Szaja Twoja mamuśka to niczym moja babcia.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nosz kurrr... Ten ochraniacz dalej mi nie przyszedł ![]() Od rana tak mnie krzyż boli ![]() I wogole chyba jest główką w dół bo mnie tam smyra tak delikatnie na dole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a czemu byłaś w szpitalu? a co sprzedawca na to opóźnienie? ja jutro zaczynam 26 tc. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.