poprawa włosów po olejowaniu? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 18:34   #31
Alien :*
Zakorzenienie

Dot.: poprawa włosów po olejowaniu?

Dymka,Twój avatar mnie załamał
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 12:49   #32
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Też jestem na diecie silikonowej (nic poza dimethicone copoyol i cyklicznym w jednej z odżywek), olejuję regularnie (przynajmniej raz w tygodniu) i kapkę oleju dodaję do każdej nakładanej odżywki.
Oleje zmywam zarówno szamponem (Fitomed z mydlnicą do suchych), jak i odżywką. Wszystko prócz rycyny solo schodzi idealnie.
Nie używam żadnych kosmetyków poleconych mi przez fryzjerów lub przez nich używanych (typu Matrix, Kerastase, L'Oreal, Tigi etc.)

Obserwuję ogromną poprawę stanu włosów (ale to zasługa ogólnej zmiany pielęgnacji), ich podatnośc na układanie i polepszenie skrętu.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 18:04   #33
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Skoro odżywki z silikonami są dopuszczane do sprzedaży a wręcz polecane przez fryzjerów to czemu nie ... skoro oleje takie super są dlaczego żaden fryzjer ich nie używa?
Hej ja też się olejuję. Unikam silikonów, choć czasem coś tam mi się zdarzy użyć. Szamponów używam tylko ziołowych.
Na początku stosowania też nie widziała wielkich efektów, ale wiedziałam, że na wielkie zmiany muszę poczekać. I warto było, bo moje włosy nigdy nie były tak cudowne jak teraz.

Co do fryzjerów, to mam parę znajomych fryzjerek które w przywatnych rozmowach ze mną zgadzają się, że oleje są rewelacyjne. Nawet same używają. Dwie z nich sama zaopatruję w vatikę i olej kokosowy. Za to w salonie, do klientek, to już zupełnie inna gadka. Wtedy najlepsze są kosmetyki oferowane przez ich salon, a zółka i oleje są be.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 21:28   #34
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
ale potwierdzam - też jestem na diecie olejowo - silikonowej i jestem bardzo zadowolona
ja też używam olejów od listopada i fantastycznie zregenerowaly mi włosy moje znatury są grube i sztywne a teraz zrobiły się taaakie miękkie no i dużo bardziej się błyszczą
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 10:17   #35
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
ja też używam olejów od listopada i fantastycznie zregenerowaly mi włosy moje znatury są grube i sztywne a teraz zrobiły się taaakie miękkie no i dużo bardziej się błyszczą
A jak nakładasz oleje,na mokre czy suche włosy?I jakie konkretnie?
Czy dajesz potem odżywkę?
Ja też mam grube i sztywne włosy i bardzo chiałabym żeby stały się miękkie.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 11:04   #36
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja narazie nie wiem czy moje włosy lubią oleje. Jestem na etapie eksperymentów. Raz mi się wydaje że jest po nich gorzej a raz lepiej .
Do tej pory wypróbowałam kokosowy i jojobe (nakładane na całą noc) oraz z pestek winogron (nakładany na noc lub na wilgotne włosy zmieszany z odżywką na godzinę) a dzisiaj na noc nałożyłam olejek babydream fur mama i to będzie chyba mój faworyt Dodatkowo nałożyłam go na suche włosy zamiast jedwabiu i sprawdził się rewelacyjnie. Następnym razem spórbuje go na mokro, zmieszanego z jakąś maską.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 11:16   #37
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
A jak nakładasz oleje,na mokre czy suche włosy?I jakie konkretnie?
Czy dajesz potem odżywkę?
Ja też mam grube i sztywne włosy i bardzo chiałabym żeby stały się miękkie.
zawsze olejuje na suche włosy
używam różnych olejów mój ulubiony to kokos, rycyna i jojoba lubię też winogronowy często mieszam je ze sobą kupuje też różne na helfach i allegro, ale są to mieszanki hamujące wypadanie włosów i pobudzające porost trudno mi powiedzieć czy działają

ale do samej pielęgnacji jak najbardziej polecam Ci kokosa, zdecydowanie to mój faworyt rycyna też daje rewelacyjne efekty, ale bardzo trudno ją zmyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 11:54   #38
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze olejuje na suche włosy
używam różnych olejów mój ulubiony to kokos, rycyna i jojoba lubię też winogronowy często mieszam je ze sobą kupuje też różne na helfach i allegro, ale są to mieszanki hamujące wypadanie włosów i pobudzające porost trudno mi powiedzieć czy działają

ale do samej pielęgnacji jak najbardziej polecam Ci kokosa, zdecydowanie to mój faworyt rycyna też daje rewelacyjne efekty, ale bardzo trudno ją zmyć
DziękiA stosujesz potem odżywkę?
Stary 2010-02-10, 12:22   #39
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
DziękiA stosujesz potem odżywkę?
a dobrze, że pytasz, bo zapomniałam tak często używam metody OMO bez odżywki nie jestem w stanie rozczesać moich włosów
Stary 2010-02-10, 13:01   #40
asiulka123
Zakorzenienie

ja używam olejów i jednocześnie unikam silikonów (no może z wyjątkiem dimethicone- mam go czasem w jednej z moich odżywek) i taka pielęgnacja służy moim włosom efekty co prawda nie od razu baaa..nawet na początku miałam wrażenie że moje włosy po zmyciu oleju są suche a odżywka bez silikonu nie wygładza ich odpowiednio, ale teraz wiem że to jednak strzał w dziesiątkę polecam olej z pestek winogron

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 08:45   #41
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
ja używam olejów i jednocześnie unikam silikonów (no może z wyjątkiem dimethicone- mam go czasem w jednej z moich odżywek) i taka pielęgnacja służy moim włosom efekty co prawda nie od razu baaa..nawet na początku miałam wrażenie że moje włosy po zmyciu oleju są suche a odżywka bez silikonu nie wygładza ich odpowiednio, ale teraz wiem że to jednak strzał w dziesiątkę polecam olej z pestek winogron

A jak długo czekałaś na efekty?Bo ja też mam wrażenie że moje włosy po olejach zwłaszcza po kokosie są bardziej suche.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 19:02   #42
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

ja jakoś nie przekonałam się do olejów.. po 1 nie mogłam ich porządnie domyć, mam włosy przetłuszczające u nasady a suche na długości i lubiące się puszyć, wywijać. Musiałam przynajmniej 2 razy umyć włosy szamponem, żeby zmyć np. Vatikę co doprowadziło do większego wysuszenia włosów .. Bez silikonów moje włosy wyglądają na szopę ;].
Nie widziałam żadnej poprawy.. wręcz odwrotnie. Nie przekonałam się w ogóle do olejów i jak tak czytam Wasze wypowiedzi, że tak dobrze regenerują Wam włosy to żałuję, że na mnie tak to nie działa

V rok- praca mgr

Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 11:11   #43
JulitaJ
Raczkowanie

Witam.
Nie wiem, co tak do końca nazywacie olejowaniem. Podajecie tu jakieś gotowe produkty.
Ja zawsze byłam zwolenniczką naturalnej pielęgnacji włosów. I jak dla wygody zrezygnowałam z tego, to stan włosów mi się pogorszył. Chociaż też muszę przyznać, że praca jest bardziej stresująca niż studia i też dlatego pogorszyły mi się pewnie włosy.
W każdym razie ja używam od niepamiętnych czasów takiej maseczki: oliwa z oliwek, 1 lub 2 żółtka jajek, dodaję sok z połówki cytryny lub bez cytryny. Przed myciem kładę to na włosy na 20 minut, skalp pod torebkę foliową. Potem zmywam szamponem Logony bez sls. Taka maska raz w tygodniu jest wręcz niezbędna. I w sumie jest to dla mnie oczywiste, że tą oliwę zmywam 2 razy szamponem, zwłaszcza, że mam przetłuszczającą się skórę głowy.
Trudno dyskutować, czy to jakoś radykalnie poprawia kondycję włosów. Jak ja używam odżywki i szamponu do przetłuszczającej się skóry głowy, to one są wysuszające i oczywistym jest dla mnie, że od czasu do czasu trzeba te włosy nawilżyć dobrze.
Acha, oleje dobrze zmywa się glinką. Ja używam glinki wulkanicznej Logony, potem jeszcze zmywam ich szamponem i jest git. Ale odżywkę zwykłą ziaji i tak nakładam na włosy, ale tylko na włosy.
Stary 2010-02-12, 13:08   #44
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A jak długo czekałaś na efekty?Bo ja też mam wrażenie że moje włosy po olejach zwłaszcza po kokosie są bardziej suche.
moż poprostu za mocno je szorujesz po olejowaniu? po kokosie wystarczy 1 mycie szamponem...
Stary 2010-02-12, 13:34   #45
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcik18 Pokaż wiadomość
Musiałam przynajmniej 2 razy umyć włosy szamponem, żeby zmyć np. Vatikę co doprowadziło do większego wysuszenia włosów ..
Ja zawsze myję głowę 2 razy. Tyle że ja myję skalp a nie włosy. Włosy myją się same, spływającym szamponem. Vatikę i kokosowy zmywam dokładnie tak samo. Wtedy to ma jakiś sens. Włosy są nawilżone i nie są obciążone. Jak dokładnie wyszorujesz całe włosy to nic dobrego dla nich nie zrobisz. Jedynie doprowadzisz do nadmiernego przesuszenia.
Silikony dają jedynie złudzenie pielęgnacji.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-12, 14:17   #46
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JulitaJ Pokaż wiadomość
Witam.
Nie wiem, co tak do końca nazywacie olejowaniem. Podajecie tu jakieś gotowe produkty.
Gotowe produkty? Oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej rycynowy, olej kokosowy itd. No i jeszcze oleje hinduskie, Amla, Vatika. Wątek o olejach jest na samej górze działu pielęgnacyjnego

Cytat:
Napisane przez JulitaJ Pokaż wiadomość
Trudno dyskutować, czy to jakoś radykalnie poprawia kondycję włosów. Jak ja używam odżywki i szamponu do przetłuszczającej się skóry głowy, to one są wysuszające i oczywistym jest dla mnie, że od czasu do czasu trzeba te włosy nawilżyć dobrze.
Odżywka jest wysuszająca? To co to za odzywka?! Przecież włosy Ci się nie przetłuszczają, tylko skóra głowy. Na włosy to wypadałoby dawać tylko nawilżające/odżywiające specyfiki...

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja zawsze myję głowę 2 razy. Tyle że ja myję skalp a nie włosy. Włosy myją się same, spływającym szamponem. Vatikę i kokosowy zmywam dokładnie tak samo. Wtedy to ma jakiś sens. Włosy są nawilżone i nie są obciążone. Jak dokładnie wyszorujesz całe włosy to nic dobrego dla nich nie zrobisz. Jedynie doprowadzisz do nadmiernego przesuszenia.
Silikony dają jedynie złudzenie pielęgnacji.
Hmm... ja też zawsze myję 2 razy, przy czym chociaż raz myję całe włosy. Spływająca po nich piana jak dla mnie nie wystarcza, żeby dokłądnie umyć włosy. Ale takie traktowanie wielkiej szkody im (na szczęście ) nie robi.
Co do silikonów- no faktycznie, dają złudzenie pielęgnacji, ale jednak są przydatne. Zresztą, ostatnio się jakaś leniwa zrobiłam i wolę kosmetyki z silikonami, bo się łatwiej rozprowadzają i łatwiej mi rozczesać włosy Ale pewnie jak już będzie ciepło to wrócę do bezsilikonowej pielęgnacji, bo wtedy mogę co jakiś czas psikać na włosy płynem proteinowym
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 14:31   #47
kocurzyca
Zakorzenienie

Ja nie mam żadnego problemu z rozczesywaniem włosów, nawet bez odżywki więc w sumie mi silikony nie są potrzebne.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-13, 18:59   #48
Adzi07
Zakorzenienie

Ja tez chce zaznaczyć ze jeszcze przed miesiącem miałam kompletna katastrofę na głowie.Ale odstawiłam prostownice,zakupiłam suszarkę z jonizacjia i susze tylko chłodnym nawiewem i co najważniejsze pogrzebałam rozjaśniacze.Te wszystkie rzeczy przyczyniły się do zrujnowania moich pięknych gładkich i lśniących włosów.Ale olejowanie po prostu SUPER!!!! No i nie mogę pominąć jeszcze Awokado,bo to przecież tez olej tyle ze używam świeżego do mieszania maski i muszę przyznać ze sprawdza się jeszcze lepiej niż nie które oleje.Dziś zrobiłam ja 2-gi raz i dochodzę do wniosku ze to najlepsza maska jaka tylko miałam na włosach,a przecież dopiero drugi raz ja użyłam i z niecierpliwością czekam na dalsze efekty.No i oczywiście dwa razy w tyg. na noc oliwa z oliwek z rycynka na włoski tez robią swoje.No i nie mogę pominąć Wax-a i siemię lniane to wszystko sprawiło po-prostu CUDO z suchych zniszczonych,popalonych włosów.Po prostu rewalka.Polecam!!!

Edytowane przez Adzi07
Czas edycji: 2010-02-13 o 19:06
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-13, 19:20   #49
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam żadnego problemu z rozczesywaniem włosów, nawet bez odżywki więc w sumie mi silikony nie są potrzebne.
a ja muszę co jakiś czas sięgnąć po silikony staram się nie robić tego zbyt często, ale jednak dorobiłam się takiego kołtuna z tyłu głowy, że dopiero spora ilość salonowej odżywki naszpikowanej silikonami sobie z nim poradziła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 19:32   #50
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
a ja muszę co jakiś czas sięgnąć po silikony staram się nie robić tego zbyt często, ale jednak dorobiłam się takiego kołtuna z tyłu głowy, że dopiero spora ilość salonowej odżywki naszpikowanej silikonami sobie z nim poradziła
No to współczuje ,Ja dziś pierwszy raz wogole nie użyłam odzywki i włosy rozczesały się super.Chuć wiem,ze jak umyje następnym razem bez wcześniejszego szprycowania olejkami lub maska z awokado będę musiała użyć odzywki.Mi olejki bardzo pomogły.A miałam takie włosy ze grzebień stawał kołkiem i nie chial sie ruszyc dalej Ale na szczęście mam to już za sobą.
Stary 2010-02-13, 22:50   #51
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Nie mam problemów z plątaniem i czesaniem (zasada kręconowłosych - nie czesz na sucho!), ale olejki rewelacyjnie spisują się na moich włosach. Dzięki nim naprawdę błyszczą, nie ulegają zniszczeniom, są zdrowe. Nie mam też problemów z rozdwajającymi się końcówkami.

Oleje nakładam przed myciem, dodaję kilka kropel do odżywki i psikadła do odświeżania loków w ciągu dnia.
Kokos, migdał, rycyna i len - najlepsze ze wszystkich.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-13, 23:26   #52
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ja zmywam odzywką.
Ja też zmywam oleje odżywką. Dla większego hardcore'u myję nią tylko skalp i szoruję tylko raz. Z tym, że raz, a dobrze. Minimum pięć minut masuję calutką skórę głowy. Potem zostawiam tam odżywkę na parę minut. Przy spłukiwaniu znowu masuję. Oliwę z oliwek mi zmywa perfekcyjnie. Włosy w dotyku są śliskie (ale nie przetłuszczone), gładkie i miękkie Szamponu używam tylko raz w miesiącu.

Olej kokosowy w moim odczuciu był trochę za słaby. Widocznie potrzebuję większego obciążenia.

Osobiście silikonów raczej nie używam, bo staram się unikać mycia włosów szamponem. Po prostu więcej korzyści mi daje zrezygnowanie z szamponu, niż używanie silikonów. Co prawda jednorazowe użycie szamponu mi nie szkodzi, ale na dłuższą metę to się u mnie nie sprawdza. A jeśli komuś silikony pasują i regularnie oczyszcza włosy szamponem, to czemu miałby ich nie używać? Krzywdy zwykle nikomu nie robią
Stary 2010-02-14, 08:10   #53
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adzi07 Pokaż wiadomość
No i nie mogę pominąć jeszcze Awokado,bo to przecież tez olej tyle ze używam świeżego do mieszania maski i muszę przyznać ze sprawdza się jeszcze lepiej niż nie które oleje....No i nie mogę pominąć Wax-a
uwielbiam awokado ale jeść jeszcze nie próbowalam na włosy, choć raczej kupię sobie jakiś olej na próbę, bo ostatnio obraziłam się*na ten owoc co kupię awokado to w środku zczarniałe albo jakeś żylaste strasznie

a waxa stosujesz polskiego czy zagranicznego?
Stary 2010-02-14, 08:55   #54
Adzi07
Zakorzenienie

Bejjka miałam Polskiego ale próbkę i przetestowałam go sobie,miałam na trzy użycia a potem o opiniach wizazanek postawiłam na angielski.I nie wiem z jakiej to przyczyny ,może dlatego ze dopiero zaczynałam kuracje z wax-em i moje włoski jeszcze nie zdążyły się zacząć regenerować tym polskim ale po zagranicznym widzę lepszy efekt.Choć ten polski był przeznaczony właśnie do takich włosów jak miałam.P.S.Nie sądziłam ze taki owoc może zdziałać takie codo.To mój faworyt we wszystkich maskach.

Edytowane przez Adzi07
Czas edycji: 2010-02-14 o 08:57
Stary 2010-02-14, 10:07   #55
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adzi07 Pokaż wiadomość
Bejjka miałam Polskiego ale próbkę i przetestowałam go sobie,miałam na trzy użycia a potem o opiniach wizazanek postawiłam na angielski.I nie wiem z jakiej to przyczyny ,może dlatego ze dopiero zaczynałam kuracje z wax-em i moje włoski jeszcze nie zdążyły się zacząć regenerować tym polskim ale po zagranicznym widzę lepszy efekt.Choć ten polski był przeznaczony właśnie do takich włosów jak miałam.P.S.Nie sądziłam ze taki owoc może zdziałać takie codo.To mój faworyt we wszystkich maskach.
Kusisz tym awokado. A używałaś oleju z tegoż owocu?

Ja się na zagranicznego WAXa obraziłam po kilku zaledwie użyciach.
Wczoraj chciałam kupić sobie jakąś prostą odżywkę do OMO, bo fajnie się oleje zmywa odżywką, ale wszystkie miałay silikon
Załamka. Tu nic nie ma. Aussie nie miał silikonu jako jedyny, ale nie dam 5 funciaków za odżywkę do omo.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-14, 11:41   #56
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj chciałam kupić sobie jakąś prostą odżywkę do OMO, bo fajnie się oleje zmywa odżywką, ale wszystkie miałay silikon
Załamka. Tu nic nie ma. Aussie nie miał silikonu jako jedyny, ale nie dam 5 funciaków za odżywkę do omo.
wniosek z tego taki, że musisz wrocić do ojczyzny po zapas odżywek bez silikonów moja siostra, miszkająca w dublinie, jak przyjeżdża do Polski zawsze wraca z walizą wypełnioną po brzegi polskimi cudeńkami
Stary 2010-02-14, 12:29   #57
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
wniosek z tego taki, że musisz wrocić do ojczyzny po zapas odżywek bez silikonów moja siostra, miszkająca w dublinie, jak przyjeżdża do Polski zawsze wraca z walizą wypełnioną po brzegi polskimi cudeńkami
Ja robię dokładnie to samo. Inne dziewczyny mi się dziwia, bo "przecież tu wszystko jest". Dla nich wszystko to patene, elseve, i fructisNic im więcej do szczęścia nie potrzeba.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-14, 13:25   #58
Adzi07
Zakorzenienie

kocurzyca Nie jeszcze olejku nie używałam ale na pewno zakupie.Znając moja wlosomaniactwa to pewnie nie długo wyląduje na moich kłaczkach.Skoro owoc pomaga to olejek pewnie tez coś z siebie da. P.S.Ja tez wożę ze sobą walizeczkę magicznych preparatów wiedz chyba dlatego jesteśmy w tym klubie ZdrowoZakreconych. (Wzaz)
Stary 2010-02-14, 14:01   #59
kocurzyca
Zakorzenienie

Jedno co mnie bardzo cieszy to łatwy dostęp do olejków i ksmetyków azjatyckich oraz ich przystępne ceny.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-14, 14:14   #60
absurdalna89
Zadomowienie

ChihPyh jak Ty to robisz? Naprawdę da się zmyć nałożony na całą noc olej z włosów ODŻYWKĄ? Pamiętam, że raz umyłam włosy odżywką, ale były niedomyte i oklapnięte. Kurcze, chciałabym spróbować, bo samo olejowanie, mycie ich szamponem i maski nie zregenerowało ich w pełni... nadal są suche jak wiór.
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości