|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Marica, ja nie przepadam za wielokolorowymi-żywymi ścianami, tzn. brąz, beż itp owszem, ale jak już jedna ściana jest tak jak u Ciebie zielona, to właśnie pomalowałabym albo wytapetowała na kolory naturalne. Masz ciemne meble, to może któraś ściana właśnie czekoladowa. Ewent. jako drobne dodatki mogłoby coś być np. pomarańczowe lub żółte.jakieś poduszki, obrus itp.
To tyle, jeżeli chodzi o moje gust ![]() A nie mówiłam Wam jeszcze, ze mój Małz spotkał sie z kasiuuulką ![]() .... Odbierał portrety Bartusia i Antosia. Jak będą wisiały to moze sie pochwale
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Unholy o proszę
ale jak zamawialiście to celowo u niej czy przypadkiem tak wyszło?
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ spokojnie u nas
Córeńka spi od 18.Nie spala po obiedzie i niedotrzymala Opuscila Majke A ja siedze i szperam za przepisami i przepisalam sobie na kluseczki na mleku modyfikowanym i na budyn na mleku mod, mysle ze na drugie sniadanko budyniek jak znalazl. Wczoraj moja leciwa kolezanka przyniosla mi zaprawiona fasolke szparagowa a dzis znalazlam przepis dla malej wlasnie z fasolka. No to szperam dalej Zajrze za jakis czas ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- czeko- juz doczytalam ze od 7mc mozna dawac wywar A Unholy ciebie chcialam zapytac czy sloiczki bedziesz pasteryzowac czy jak na zapas chcesz gotowac ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-12 o 19:27 |
|
|
|
#2584 | |||
|
Zakorzenienie
|
lusi25 witaj na forum
Svinecko, WrednaAfrodyto te okropne, najgorsze w zyciu chwile juz za mna. Na szczescie. Wreszcie po kilku miesiacach ciesze sie zyciem i Antosiem. Cytat:
Spalam wczorajw nocy. Z przerwami . Dzis moze uda mi sie polozyc (i zasnac- co u mnie nie jest rownoznaczne) wczesniej. Cytat:
Gotowanie obiadkow to frajda. Potwierdzam Cytat:
|
|
#2585 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale z tego co pisala marica to dobrze sie czuje w zywszych kolorach ![]() poka poka poka ![]() ![]() ![]() teraz juz!!!!!
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcialam wam jeszcze napisac co najbardziej zapamietalam z porodu
wiec z nieprzyjemnych doznan przygotowanie do vacum i ogolne zamieszanie i pospiech, a z przyjemnych to jak mąż juz na koncowce mowil do mnie "kochanie przyj, pomóż jej"i jak mnie dopingowal.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, sliczny masz av
Unholy, mam nadzieje, ze pokazesz portrety dzieci ![]() Antonio spi slodko, oczywiscie nie chcial mleka/kaszki wieczorem, wiec wypil sok. Goraczki tez nie mial, wiec moze idzie ku lepszemu. Maz tez juz spi od godziny , taki zmeczony nocnym wstawaniem . Nie moge sobie odmowic tej szczypty ironii , chociaz bardzo doceniam jego wczorajsza pomoc.
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Dzisiaj znow sama w domu. Ale dobrze, ze TŻ jutro wraca. Kubie sie dzisiaj ciezko usypiało, wiercił sie, łapał za szczebelki i wstawał, dopiero jak sie wymęczył usnał ![]() Dzisiaj kilka razy trzymał sie łózka i stanał na nogach-jaki zadowolony, ze mu sie udało. Ide posprzatac zabawki, moze nałoże jakas maseczke, umyje włosy, nabalsamuje i sie chyba wczesniej położe. A propo zabawek, to musze kupic Kubie jakies nowe. Te wszytkie juz są pee. Jeszcze rano wykazuje chęć zabawy ale juz popołudniu wszystkie go nudzą. Myslałam nad jakimiś grającymi-świecącymi itp. W nastepnym tyg. wybiore sie na zakupy. Zajrze do Pepco, dawno nie byłam, moze jest jakas dostawa
|
|
#2589 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To już jutro bo schowane sa, czekam dopiero na ramki Cytat:
![]() Mój nie zdążył, na nockę pojechał do domciu, a jak rano przyjechał to usłyszał tylko moje ostatnie parcie dochodząc do sali ![]() Cytat:
Idź lulku i korzystaj, ze Antoś śpi, żeby zregenerować siły.Mam nadzieję, ze gorączka poszła precz
|
|
#2590 | |||
|
Zakorzenienie
|
wpadlam na moment -Wercia juz spi a ja jestem lekko spiaca po 2 drinkach i ide sie juz wykapac i dotego@ przyszla
![]() Cytat:
czytalam ze mozn rosolek oczywiscie nie tlusty dzieki Cytat:
jeden to jak malej spadalo tetno i polozna nie wiedziala co robic, kazali mi papiery na cesarke wypisac........a ja bylam przerazona drugi jak podczas partych zaczely slabnac skurcze i coraz rzadziej byly i decyzja vaccum......... trzeci jak urodzilam Weronike i nie plakala odrazu........czekalam... ....czekalam........i jak uslyszalam placz to sama sie poplakalam i malz razem ze mna mala byla owinieta pepowina i do tego ten zlamany obojczyk ale na szczescie to juz za nami i teraz moge cieszyc sie moim skarbem Cytat:
ale teraz najlepsza zabawa to tanczenie z mamusia i piosenka" tanczymy labado" w moim wykonaniu
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-02-12 o 20:58 |
|||
|
|
|
#2591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ciekawe czy tak smaczne jak ładne ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() taka rytmika w ramach umuzykalnienia do pianina to coś innego niż wydział rytmiki
|
|
|
#2592 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Idę już spać, dobranoc
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu takie pustki ostatnio
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
p4w dziekuje
Lulu jeszcze nie poszlam, bo mialam do podania nocna dawke antybiotyku. Teraz moze sie poloze ![]() Antonio biedaczek budzi sie co chwile i poplakuje , a ja prawie z nim
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
no to dzis ![]() Malenstwo pilo mleko o 1 a ja nie moglam zasnac do 3, boshe ale fatalnie z prawego boku na lewy, na wznak, na bok i nic. Chyba w złej fazie snu mnie dziecko wybudziło ze nie moglam z powrotem zasnąć, choć nigdy nie mialam z tym problemu.Przykladalam głowę do poduszki i miałam odlot, a teraz wszystko slyszalam jak kot urzędował po kuchni i jeszcze kilka razy musiałam do niego wstac, a jak już zasnęłam to o 5:30 pobudka, to już wstałyśmy. Mąż nie zasluzyl ale obiad chcialam dokonczyc i rybki posmazyc przed 6 rano
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2596 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak, dojechala?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cass jakie piekne zdjecie Cytat:
Przynajmniej sie wyjasnilo, co to i mozna zaczac leczyc.Biedactwo, ales przezyla w czasie tego porodu Patrzac na usmiech Antosia i to jak sie pieknie rozwija naprawde mozna zapomniec, ze poczatek byl tak dramatyczny.Dzien dobry! Wczoraj nie zdolalam juz nic napisac. Pojechalismy zobaczyc dwa nowe domy, ale jakos srednio nam sie spodobaly. Przez ostatni tydzien probujemy uzgodnic rozsadna cene co do domu, ktory nam sie podoba, ale gosc nie chce zbytnio spuscic z ceny. A my nie bardzo mamy, zeby tak przeplacac ![]() Rozwazamy jeszcze jedna opcje. W tej samej dzielnicy, co ten dom, ktory nam sie podoba, jest dom identyczny, tyle ze do zupelnego remontu. Jest w Hadze taka firma (polecili nam ja nasi przyjaciele, ktorzy korzystali z ich uslug). Kupuja oni dom, ktory cie interesuje, remontuja jak chcesz i sprzedaja po cenie, ktora wczesniej uzgodniles. To by bylo o wiele taniej, niz taki gotowy dom. Poza tym plus jest taki, ze wszystko mielibysmy nowe i zrobione tak, jak my sobie zaprojektujemy i zamarzymy. Minus to wiecej zabawy w wybieranie ksztaltu kurkow i koloru wanny W przyszly piatek spotykamy sie z tymi ludzmi i zobaczymy, co uzgodnimy ![]() Jest sobota!!!
|
|
#2597 | |
|
Ola-Unhola
|
I ja witam
![]() ![]() ![]() Pobudka o 5.15 i wiooo. Przeleżałam do 6.30, dorzucając co chwilkę nowe zabawki, ale dłużej się nie dało. Chyba zacznę przetrzymywać Antośka wieczorem, bo jak chodzi o 20 to wcześnie wstaje, ale nie wiem czy to coś da. Czasami dzieci tak mają, że nie ważne o której pójdą spać, to wstają rano o podobnych godzinach ![]() Chyba ja powinnam zaczac chodzic tak jak on, to bym sie wyspała ![]() Mam nadzieję, ze do 9 juz zachce się lulu znowu i chociaż na 30 min odpłynę i ja... Mariolu, jak nocka dzisiaj? Tuli, na pierwszy rzut oka, to rozwiązanie z remontem wydaje się fajne, ale trzeba dowiedzieć się o szczegóły A ja z rana z pytaniem technicznym ![]() Używałyście do malowania ścian niekapków , ale tym razem wałków - Paint runner to sie chyba zwie:http://www.allegro.pl/item906775565_...ep_pro_fv.html Musze tak na szybko, bez ciapkania machnąć pół sciany u dzieci (od połowy w górę) i tak sie zastanawiam nad tym wynalazkiem, szczególnie, ze jest mnóstwo podrób. Może któraś z Was sprawdzała to urządzenie? ![]() A druga sprawa, czy Wasze dzieci mają malinowe usta od wewnątrz?? Antek od kilku dni ma wargi takie czerwoniutkie w srodku i nie wiem dlaczego ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() Ogólnie, jak to mój małżonek mówi zasypiam w 3 sekundy zawsze i wszędzie No to pachniało o świcie w tej Twojej kuchni ![]() Ja dzisiaj mam ochotę na łososia z parowaru i jakieś smaczne warzywka. A czeka nas dzisiaj wyprawa do leroya Obejrzec drzwi, wybrać kolor tapety skin - cena ta sama co na allegro, ale za pewne trzeba czekać do 4 tygodni, więc wtedy kupię w sieci, tylko kolory muszę oblukać w realu, bo nie chcę jakiegoś niepasującego brązu. Kupić półkę do szafy dzieci, klej do tapet i farbę. Zgłębić temat fornirów na ścianę i pewnie się coś jeszcze znajdzie ![]() zaraz biorę karteczkę i spisuję wszystko. Co by tu na śniadanie zjeść, chleba nie ma...
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze jej zajrzec do paszczki ![]() A kiedy automat do chleba bedzie?ja po wyplacie z Zusu chce parowar ![]() Do poludnia juz nie bedzie sladu po rybce a ma wleciec na kawe moja kolezanka-kosmetyczka hmmm, moze płatki, albo same owoce i warzywa Ja juz dospałam co mi brakowalo, zaraz druga kawke sobie machne i zaczne dzien w dobrym nastroju ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Unholy, a wiesz ze w mango tez mozna taki walek kupic, albo w jakims tv markecie W domku masz przeciez speca ![]() A na serio to wszelkie remonty szwagier u nas robi i jedzie zwyklym walkiem, wiec nie pomoge
|
|
|
|
#2599 |
|
Ola-Unhola
|
I poszliśmy spać o 8.30. Spaliśmy do teraz
Tak mocno spałam, że nawet pozycji nie zmieniłam przez ten czas. Wyrwał mnie ze snu płacz Antka (coś ostatnio tak się budzi, nie zawsze, ale częściej niż kiedyś ). Zaraz i ja kawkę strzelę i będzie git Kasiu, automat do chleba, jak coś zostanie , albo przy następnej pensji Małża, bo mamy trochę zakupów, a wiadomo, że te nasze wyliczenia zawsze w efekcie okazują się troszkę większymi wydatkami niż na początku zakładaliśmy ![]() Tak tak paint runner, to zaciągnęłąm z mango. Jakbym mogła tego nie zauważyć, skoro jeszcze niedawno program ten leciał pół dnia , a Bartek nie omieszkał mi o nim opowiedzieć. Widziałam na allegro i nazwa oczywiście jest zmodyfikowana, więc jest to coś na ten wzór. Ale tak naprawdę to przecież nie wiem, czy ten reklamowany w ogóle spełnia swoją funkcję a co dopiero mu podobne... ![]() Idę na tą kawusię i chłopaków moich starszych budzić
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny hop hop
zdarzylam juz malej obiad ugotowac i na drugie sniadanko budyn na mleku modyfikowanym, jak sie obudzi to zaraz bedzie wcinac i idziemy na spacer, bo potem kawka z kolezanka moze nam pokrzyzowac plany i nie pojdziemy, a pogoda suuuuper
|
|
|
#2601 |
|
Ola-Unhola
|
pusto,pusto...
My mamy rajd po sklepach, więc spacer pewnie dzisiaj odpadnie. Ale u nas tak zasypało, że tylko chodnikiem do sklepu można jechać, a co to za spacer...Przecież nie będę przy ulicy w tą i z powrotem chodziła... Kiedy będzie wiosna????
|
#2602 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
A co tu taki zastój? ![]() Ja byłam wczoraj z Tymkiem w laboratorium, bo chciałam skontrolować morfologię. Ech, ta służba zdrowia.... Jak weszliśmy, to jedna z pań (taka młoda, może świeża w zawodzie?) powiedziała, że "teraz to ona się boi" - w sensie, że dotąd bali się tylko pacjenci Krew miała być pobierana z żyły, więc zaczęła jej poszukiwanie na Tymkowej ręce Oczywiście, Tymek jest pulchny, więc nie było to łatwe Na pomoc przyszła też druga z pań Powiedziała Tymkowi (niby miłym głosikiem), że jest małym grubaskiem i ładnie Go rodzice utuczyli, hmmmm Jak miejsce do wkłucia się znalazło, to usłyszałam tylko "Mam nadzieję, że trafię w żyłę". Myślałam, że padnę Nie wiedziałam, czy brać syna i uciekać, czy co ![]() Ale odwróciłam tylko głowę i na szczęście Pani udało się trafić Po wszystkim stwierdziła "Ale chyba mama, była bardziej zdenerwowana niż ja" ![]() Dobrze, że wyniki są w porządku, to trochę mi złagodziło trudy pobierania
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
my też malowaliśmy zwykłymi wałkami, więc nie pomogę
aczkolwiek te nowe farby są na tyle gęste, ze my zakładaliśmy ok 60 cm podłogi (jest taka folia, którą się zakłada wzdłuż ścian) i nie nakapaliśmy prawie wcale mnie zaczyna wykańczać karmienie piersią - jem dużo warzyw (więcej niż zwykle nawet, bo się pilnuję) i łykam witaminy dla karmiących i co chwila mam zajady ![]() już Tomuś mnie wyjadł do dna ![]() aczkolwiek nie zapowiada się, żeby miał ochotę się odstawić ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
ale nawet jak się denerwowały mogły sobie darować takie uwagi
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
hej sobotnio
![]() Weronika dzisiaj nie dala mi pospac obudzila sie o 2.00 i buszowala do 5.30........wiercila sie, na boki przekrecala, bawila, az dalam jej mleko to i tak nic nie dalo ale nie plakala na szczescie-nie wiem czy dziaselko ja swedzi ze taki cyrk robila![]() ja dzisiaj nie posiedze bo malz mi lapka zabiera wiec milego dnia
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
noooo budyn to jest szał
ona w ogole lubi desery na twarozku czy na jogurcie wiec to jej tez podeszlo zjadla wszystko no to sie zbieramy papa
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki
![]() Ja tez dzisiaj nie dospałam bo oczywiscie mały juz o 6.30 sie obudził, nie wiem dlaczego wstaje tak wczesnie, potrafił spac do 8 ![]() Wymeczyłam go zabawą, zjadł kaszke i przed chwila usnał. Pozniej wybieram sie z bratem na zakupy bo jutro Walentynki a on jak zwykle nie wie co pannie kupic. Musze mu pomóc, a przy okazji zrobie swoje zakupy ![]() Cytat:
A dajesz malej deserki z jogurtem i twarozkiem z Gerbera? Mój bardzo lubi. A kilka dni temu dałam mu deser egzotyczny, poczuł nowy smak i wcinał az mi sie uszy trzęsly Smakosz mi rośnie
|
|
|
#2607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ano mogły, bo przez to i ja wpadłam w nerwy Chociaż doceniam też fakt, że się przyznały, bo nie lubię też osób w stylu "wszystko potrafię, wszystko wiem" - ale w takim negatywnym sensie. Za to uwagi o utuczeniu rzeczywiście mogły sobie darować ![]() Ale ja głupia.. zapomniałam dodać, że Tymek bohatersko zniósł pobieranie i siedział tylko z mega podkówką na buzi
|
|
#2608 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
morska gratuluję dzielnego synka i db wyników u nas ok, Amelka zasnęła po 20 i wstała po 7. mąż wrócił po 2 w nocy więc z nami pospał i po 8 poleciał do pracy znowu, na szczęście jutro wolne. po niedzieli idę do lekarza i powiem mu że to mleko Amelkę uczula i pewnie dostaniemy to na receptę. cena ta sama co nan ha więc co za różnica. już 3 dni nie daję jej kaszki z mlekiem tylko sinlac na wieczór i buźkę ma już ładną więc to musi być to mleko... a może coś ze słoiczków tylko że kupuję takie bez mleka. spróbuje po niedzieli sama ugotować coś Amelce. czyli co do wody wrzucacie marcchewkę, pietruszkę korzeń i np pierś kurczaka i to do miękkości ugotować a potem z łyżką oliwy zmiksować tak?? spróbuję zrobić. oki uciekam posprzątać, jakiś oiadek zrobić i na męża czekać. zajrze pewnie jutro. jakby co to miłych walentynek a gdzie wy macie ten wątek o ksiązkach, filmach?? bo nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() pamietacie mnie jeszcze? podgladam was od czasu do czasu ale nie udaje mi sie wszystkiego przeczytac bo za duzo piszecie ![]() Jak ja za raczki biore to od razu wstaje od jakichs dwoch tyg ale nie stawiam jej za duzo bo to chyba za wczesnie jeszcze ![]() Apetyt dalej jej dopisuje, zabków niestety nie widac i poki co nie marudzi, cały czas sie śmieje ![]() Chciałabym sie tu bardziej udzielac ale poki co nie wyrabiam wybaczcie O i czkawe dostała, wiec juz zmykam, tym bardziej ze pranie czeka papa
|
#2610 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hejka
my znow dzisiaj mielismy nocke z TZ bylismy juz tak poddenerwowani, ze z tego wszystkiego poklocilismy sie na maksa, a o co poszlo? o to gdzie jest koncowka od fridy ![]() ale na poprawe nastroju powiem Wam, ze dzis mam wychodne ale cicho Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

sie pochwale 

ale jak zamawialiście to celowo u niej czy przypadkiem tak wyszło?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

39.2 wczesniej, po Canpolu 38.2
, a ja prawie z nim 
I jak, dojechala?

tylko że kupuję takie bez mleka. spróbuje po niedzieli sama ugotować coś Amelce. czyli co do wody wrzucacie marcchewkę, pietruszkę korzeń i np pierś kurczaka i to do miękkości ugotować a potem z łyżką oliwy zmiksować tak?? spróbuję zrobić.