|
|
#2911 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
|
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
beti -Ja już przyzwyczaiłam się do aparatu na dole, po tygodniu...mogłam w miarę normalnie zjeść kolację
tylko wosku mi potrzeba
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ouuuuuu yes
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
88EKatarina88
Happy birthday to Youuuuuu!
|
|
|
|
#2916 |
|
Raczkowanie
|
Od wczoraj mam to "cos" na zabkach i nic nie czuje, a bede czula jak dziala mi ten hass?? Bo tez nic nie czuje heh
Tylko policzki mnie troche bola, mam poobcierane ale wosk mam i uzywam, bez problemu trzyma sie A co najgorsze ze strasznie seplenie, i z jedzieniem ciezko, wszytsko popijam zeby latwiej przeszlo Ale jem wszystko na mam chec, wczoraj jak tylko wrocilam od orto zjadlam paczka (zalamalam sie ) a dzisiaj pizze. Zawsze pierwsza zjadalam a teraz jestem na szarym koncu heh
|
|
|
|
#2917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i pierścienie też mnie w język nie obcierają bo zauważyłam że są inne od tych górnych ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
jednych boli a innych nie... zależy od "ludzia" [/QUOTE]No to mam nadzieje ze nie bedzie bolalo bo i tak sie mecze z tym
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
sto lat, sto lat
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- cos taki za długi mi sie wydawał
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i cały czas masz ślinę w ustach, więc jakaś ochrona przed bakteriami jest? Acha, i nie wysyłaj listów na poczcie ![]() Dzisiaj byłam na poczcie, nadawałam polecone i pani w okienku podała mi znaczki do naklejenia żeby było szybciej, więc niewiele myśląc - nakleiłam je a że nie było gąbeczki z wodą, to ciach - jęzorem... I w tej chwili mnie właśnie olśniło, że równie dobrze mogę polizać szybkę, blat lub rękę pani pocztowianki.... pod tym okienkiem. Never ever. Obiecuję już nie wyłączać myślenia w ramach odpoczynku posesyjnego ![]() Cytat:
Cytat:
i muszę nosić złomex minimum 3 lata a nie 1,5 roku w wypadku gdybym pozbyła się zębów.![]() Byłam niedawno u orto, wymienił mi drut na 16 (cokolwiek to oznacza) i zażyczyłam sobie łososiowe gumasy. Mówię i pokazuję pani asystentce, że chcę łososia, tego pośrodku (dla utrudnienia zaznaczam, że były trzy kolory na stojaczku), na co pani się mnie pyta wskazując na pierwsze z brzegu, czerwone: te? W marcu będę miała dół. Mam nadzieję, że tylko złomex a nie depresję
|
|||
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja drut mam albo 12 albo 14 już zapomniałam
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
czy możliwe że po tygodniu noszenia aparatu może być jakaś mała zmiana?
bo się przyglądam moim fotkom i coś tam wypatrzyłam![]() ![]()
|
|
|
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wrzuć fotki to ocenimy
|
|
#2928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wrocilam, a jakze! Nie bylo mnie tylko tydzien podczas ktorego zdarzylo mi sie poczuc sie i megaszczesliwa i megazawiedziona - okradziono nas z mama w hotelu Potem podczytywalam ale nie mialam zbytnio co napisac a lac wode nie znosilam od czasow studiow. Zato jestem mistrzem OT ![]() A z ta moja wpadka z guma... Ech, sama sobie jestem winna. Dzis probowalam sie wprosic na wizyte, ale powiedziano mi ze "pani ma bardzo duzo pacjentow i nie bedzie mogla przyjac". Nikogo innego w wawie nie znam. Do pierwszego lepszego boje sie isc. Powinnam?A problem lizania jest mi znany. Pan na poczcie jakos tlumaczyl mi, ze istnieje specjalny balsam ktorym zwilza sie palcy i nie tzeba zadnych mokrych gabek. Nie pogniewalabym sie miec taki w pracy. ![]() P.S. Odgadnijcie zagadke (rzekomo dziecieca): zeby z przodu poglaskac trzeba z tylu polizac.
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2010-02-12 o 22:36 |
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to mogłoby się spodobać TŻtowi - jakbym się nadała poleconym na jego adres, szczególnie na Walentynki ![]() No, no, no gratuluję dołu Jak się mówi w dwóch złomach na raz? Jest znaczna różnica pomiędzy jednym a dwoma? Że boli, to już doczytałam, ale to znaczy, że działa - moja spiskowa teoria, z której się śmieje orto i mówi, że wcale nie musi boleć żeby działało. Ale jak boli, to wiem, że coś się dzieje
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówi się normalnie... mam jeszcze podniesienie więc nie mogę do końca złączyć szczęk (i mnie to strasznie denerwuje) najlepsze było jak mi już założyła aparat, spojrzałam w lustro i się przestraszyłam... usta jakieś powyciągane, spuchnięte
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Betty, chyba czas zmienic podpis skoro nosisz podniesienie/ podwyzszenie?
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
a ja lubię znaczki lizać..
![]() milutek - bo świeżynki to jeszcze podjarane całą sprawą są my już stare, zblazowane i wszechwiedzące to o czym tu gadać angielski - ja tam chodzę gdzie mnie wiatr zawieje do dentysty różnie bywa, fakt, ale na twoim miejscu bym gdzieś poszła to zakitowac. no jak ty jesz teraz?? nie wypada ta plomba taka wtyknięta tylko??betti - co wejdę na forum, to twój post - na świeże powietrze wyjdź ty uzależniona od neta babo!!
|
#2933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
teraz? przepraszam... po prostu ja z natury jestem rozgadana... no i korzystam z ostatnich dni ferii ... ale już się nie odzywam
|
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
ee fotek nie wrzucę bo się wstydzę
![]() jak ktoś mi udzieli instrukcji wrzucania fotek to pomyśle;p Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-02-12 o 23:12 |
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Heh, no w sumie caly dzien poswiecilam badaniom zeba: czy nie boli, czy da sie ta strona gryzc, czy sie nie "wyplukuje" jak pije herbate.
Przed chwila mylam zeby i mialam niezly ubaw jak ja wyciegnelam, przeplukalam resztki zeba woda utleniona i wlozylam "protezke" z powrotem. O dziwo sie trzyma! Nawet nie tak latwo bylo ja wyciagnac! Cale szczescie, ze jest taka duza, inaczej by sie nie trzymala P. dentystka powiedziala, ze fajnie by bylo gdybym miala cos, co nie wypada, ale ze ogolnie nie ma sie czego bac. Przypomnialo mi sie jak pytalam ja o irygator. Skarzylam sie, ze nie moge doczyscic porzadnie zebow bo sa tak scisniete ze nawet nitka nie wchodzi i ze nie wiem jak wyciagnac kawalaki jedzenie z przestrzeni miedzyzebowych. Zasmiala sie, ze jak nitka nie wchodzi, to jedzenie tez nie ma szans. Nie do konca na serio teoria ale mi sie spodobala
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może smak kleju Ci odpowiada? ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Dawaj rozwiązanie, bo już nic nie wygłówkuję |
||
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podniesienie/podwyższenie to taka kulka jakiegoś plombowego materiału przyklejona na ostatni ząb w moim przypadku na 7... taki wyższy ząb przez który zęby trzonowe się nie stykają i służy to do tego żeby nie poodgryzać sobie zameczków... ja muszę to mieć bo 1 ząb z dolnego łuku jest wepchnięty do środka i bym zawadzała górnymi zębami o zamek wyciągi (których jeszcze nie mam i nie śpieszno mi do nich) to takie gumki (jakby recepturki) które zaczepiasz o te wystające antenki przy zamkach (najczęściej 3,4 i przy pierścieniu) obu aparatów... mają one na celu przyciągnięcie do siebie szczęk żeby górna bądź dolna nie była zbytnio wysunięta
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe szczęście, że się odzywasz, bo mi objaśniasz ![]() A czy wyciągi nosi się non stop? że się w tym je i mówi? Też takie pewnie będę miała, bo mam antenki...A podniesienie musi być strasznie denerwujące, nie zazdroszczę, ale może da się jakoś do tego przyzwyczaić po tygodniu? Dwóch? Trzech Czterech? Ile się te dziady ma?
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to że masz antenki nie znaczy że musisz mieć wyciągi... wszystkie zameczki (tak mi się wydaje) na 3 i 4 mają antenki... takie je po prostu produkują co do podniesienia to nie wiem ile będe to mieć... pewnie dotąd aż mi się mniej więcej zęby naprostują i górne nie będą zawadzać o dolne zamki... może dowiem się czegoś na następnej wizycie w kwietniu powoli się do nich przyzwyczajam ale dziwnie się w nich gryzie
|
|
#2940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Całodobowe Centrum Stomatologii NZOZ CCS ul. Ludna 10a, 00-414 Warszawa Mi najwygodniej wjeżdżać od str Placu Trzech Krzyży. I można zapisywać się do kogokolwiek bo byłam już u różnych 5 lekarzy i każdy był świetny (w tym moja ukochana pani chirurg). tel. 22 6250102 A zagadki nie umiem rozwiązać... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

tak na pocieszenie 
Ale jem wszystko na mam chec, wczoraj jak tylko wrocilam od orto zjadlam paczka (zalamalam sie 

pod tym okienkiem. Never ever. Obiecuję już nie wyłączać myślenia w ramach odpoczynku posesyjnego
...ale jakoś dałam radę a jak chciała mi rwać drugiego zęba to niezbędna była jeszcze jedna dodatkowa dawka znieczulenia ale nie było dodatkowych atrakcji(no chyba bo juz oczu nie otwierałam).Wracalam do domu na trzęsących się nogach,nie mogłam się uspokoić...Masakrator jakiś no...
Potem podczytywalam ale nie mialam zbytnio co napisac a lac wode nie znosilam od czasow studiow. Zato jestem mistrzem OT
Nikogo innego w wawie nie znam. Do pierwszego lepszego boje sie isc. Powinnam?

że się w tym je i mówi? Też takie pewnie będę miała, bo mam antenki...