Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 21:49   #2911
ewka_876
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
a gumeczkę jakąś masz?
No walsnie nie, jakos tak dziwnie mam ze nie hehe Tylko ze mam cos niebieskiego wiec rzuca sie w oczy
ewka_876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:49   #2912
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
pamiętaj że wcześniej Ci wylecą tak na pocieszenie
life is soooooo brutal
Stary 2010-02-12, 21:56   #2913
Starlett
Wtajemniczenie

beti -Ja już przyzwyczaiłam się do aparatu na dole, po tygodniu...mogłam w miarę normalnie zjeść kolację tylko wosku mi potrzeba

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:58   #2914
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka_876 Pokaż wiadomość
No walsnie nie, jakos tak dziwnie mam ze nie hehe Tylko ze mam cos niebieskiego wiec rzuca sie w oczy
przynajmniej jakieś urozmaicenie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
life is soooooo brutal
ouuuuuu yes

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:59   #2915
CatchyKathy
Wtajemniczenie

88EKatarina88
Happy birthday to Youuuuuu!
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:00   #2916
ewka_876
Raczkowanie

Od wczoraj mam to "cos" na zabkach i nic nie czuje, a bede czula jak dziala mi ten hass?? Bo tez nic nie czuje heh Tylko policzki mnie troche bola, mam poobcierane ale wosk mam i uzywam, bez problemu trzyma sie A co najgorsze ze strasznie seplenie, i z jedzieniem ciezko, wszytsko popijam zeby latwiej przeszlo Ale jem wszystko na mam chec, wczoraj jak tylko wrocilam od orto zjadlam paczka (zalamalam sie ) a dzisiaj pizze. Zawsze pierwsza zjadalam a teraz jestem na szarym koncu heh
Stary 2010-02-12, 22:03   #2917
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
beti -Ja już przyzwyczaiłam się do aparatu na dole, po tygodniu...mogłam w miarę normalnie zjeść kolację tylko wosku mi potrzeba
ja mogę jeść tylko ostatnimi zębami... najbardziej bolą te najbardziej krzywe i sąsiednie do nich... do 2 nawet podczas mycia nie mogę zbytnio się dotknąć... a wosk przykleiłam sobie na noc bo mi drut się wbijał w policzek ale teraz jest już ok i nie obciera

i pierścienie też mnie w język nie obcierają bo zauważyłam że są inne od tych górnych

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka_876 Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam to "cos" na zabkach i nic nie czuje, a bede czula jak dziala mi ten hass?? Bo tez nic nie czuje heh Tylko policzki mnie troche bola, mam poobcierane ale wosk mam i uzywam, bez problemu trzyma sie A co najgorsze ze strasznie seplenie, i z jedzieniem ciezko, wszytsko popijam zeby latwiej przeszlo Ale jem wszystko na mam chec, wczoraj jak tylko wrocilam od orto zjadlam paczka (zalamalam sie ) a dzisiaj pizze. Zawsze pierwsza zjadalam a teraz jestem na szarym koncu heh
jednych boli a innych nie... zależy od "ludzia"

Stary 2010-02-12, 22:04   #2918
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
88EKatarina88
Happy birthday to Youuuuuu!

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:06   #2919
ewka_876
Raczkowanie

jednych boli a innych nie... zależy od "ludzia" [/QUOTE]

No to mam nadzieje ze nie bedzie bolalo bo i tak sie mecze z tym
Stary 2010-02-12, 22:07   #2920
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

sto lat, sto lat.... wszystkiego najlepszego... szkoda że nie mogę Cię zbić... a mam taki fajny skórzany pasek

Stary 2010-02-12, 22:07   #2921
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

Doooobrze Jeszcze sie pomyliłam w nicku
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:09   #2922
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
sto lat, sto lat.... wszystkiego najlepszego... szkoda że nie mogę Cię zbić... a mam taki fajny skórzany pasek
już z tego wyrosłam

dzięki

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
cos taki za długi mi sie wydawał

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:09   #2923
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
ale w dobrych intencjach

Stary 2010-02-12, 22:11   #2924
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Serio? Najsmieszniejsze jest to, ze nie mam telewizora.

Pojutrze walentynki, a ja akurat mam czerwone gumeczki na zebach. Trafnie, nieprawdaz? Choc o samym swiecie nie mialam czasu pomyslec...

Czy chwalilam sie, ze na feriach w Hiszpanii olsniewalam wszystkich krwiscieczerwonym usmiechem? Nareszcie sie odwazylam! Czulam sie jak calkiem inna osoba.

Teraz sie zastanawiam, czy wypada w sobote o 11 rano (czyli tomorrow) zjawic sie na dzieciecym przedstawieniu z czerwona szminka na ustach? Zaznacze, ze to ja prowadze przedstawienie...
Inglisz, może aż tak źle nie będzie z tym zakażeniem krwi, plomba sięgała aż tak bardzo do wewnątrz? Myślę, że tam wszystko masz zagojone i świeżej rany ze świeżą krwią raczej niet?
No i cały czas masz ślinę w ustach, więc jakaś ochrona przed bakteriami jest? Acha, i nie wysyłaj listów na poczcie
Dzisiaj byłam na poczcie, nadawałam polecone i pani w okienku podała mi znaczki do naklejenia żeby było szybciej, więc niewiele myśląc - nakleiłam je a że nie było gąbeczki z wodą, to ciach - jęzorem... I w tej chwili mnie właśnie olśniło, że równie dobrze mogę polizać szybkę, blat lub rękę pani pocztowianki.... Myślałam, że się pod tym okienkiem. Never ever. Obiecuję już nie wyłączać myślenia w ramach odpoczynku posesyjnego

Cytat:
Napisane przez beatataeb Pokaż wiadomość
...
wróciłam od orto..
R.I.P. kochane dolne czwórki,dzielnie mi służyłyście tyle lat...
przeżyłam ciężkie chwile na fotelu...okazuje się,że widok krwi i narzędzi typu igła z nicią do zszywania źle na mnie działają...orto dała mi znieczulenie,jednego zęba wyrwała tak że myślałam,że się dopiero przymierza...tylko porem coś tam dłubała jeszcze...korzenie wyjmowała czy coś...i gadała że mam cieniutką śluzówkę,no i ja wtedy otworzyłam oczy i zobaczyłam moją własną osobistą krew na rękawiczkach orto a w jej drugiej dłoni igłę z nicią...i zaczęłam odpływać...ale jakoś dałam radę a jak chciała mi rwać drugiego zęba to niezbędna była jeszcze jedna dodatkowa dawka znieczulenia ale nie było dodatkowych atrakcji(no chyba bo juz oczu nie otwierałam).Wracalam do domu na trzęsących się nogach,nie mogłam się uspokoić...Masakrator jakiś no...
a jeszcze mam założona separację więc już w ogóle super jest...procha wzięłam i czekam aż zacznie działać...
Dzielna dziołcha, dwa na raz... Dzielna, dzielna

Cytat:
jej... nie strasz mnie bo mnie też to kiedyś czeka... tylko na razie nie wiem które zęby...

ja zawsze na fotelu u dentysty się cała trzęsę chociaż wiem że nie zrobi mi krzywdy
A ja stwierdziłam że pierniczę wyrywanie i se nie dam i przy tym zostałam i muszę nosić złomex minimum 3 lata a nie 1,5 roku w wypadku gdybym pozbyła się zębów.

Byłam niedawno u orto, wymienił mi drut na 16 (cokolwiek to oznacza) i zażyczyłam sobie łososiowe gumasy. Mówię i pokazuję pani asystentce, że chcę łososia, tego pośrodku (dla utrudnienia zaznaczam, że były trzy kolory na stojaczku), na co pani się mnie pyta wskazując na pierwsze z brzegu, czerwone: te?

W marcu będę miała dół.
Mam nadzieję, że tylko złomex a nie depresję
Stary 2010-02-12, 22:16   #2925
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na poczcie, nadawałam polecone i pani w okienku podała mi znaczki do naklejenia żeby było szybciej, więc niewiele myśląc - nakleiłam je a że nie było gąbeczki z wodą, to ciach - jęzorem... I w tej chwili mnie właśnie olśniło, że równie dobrze mogę polizać szybkę, blat lub rękę pani pocztowianki.... Myślałam, że się pod tym okienkiem. Never ever. Obiecuję już nie wyłączać myślenia w ramach odpoczynku posesyjnego

Byłam niedawno u orto, wymienił mi drut na 16 (cokolwiek to oznacza) i zażyczyłam sobie łososiowe gumasy. Mówię i pokazuję pani asystentce, że chcę łososia, tego pośrodku (dla utrudnienia zaznaczam, że były trzy kolory na stojaczku), na co pani się mnie pyta wskazując na pierwsze z brzegu, czerwone: te?

W marcu będę miała dół.
Mam nadzieję, że tylko złomex a nie depresję
zaczynając czytać Twoją przygodę myślałam że znaczek przykleił Ci się do aparatu
ja drut mam albo 12 albo 14 już zapomniałam a dół od środy

Stary 2010-02-12, 22:18   #2926
Pipi180
Raczkowanie

czy możliwe że po tygodniu noszenia aparatu może być jakaś mała zmiana? bo się przyglądam moim fotkom i coś tam wypatrzyłam
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:20   #2927
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
czy możliwe że po tygodniu noszenia aparatu może być jakaś mała zmiana? bo się przyglądam moim fotkom i coś tam wypatrzyłam
jasne że może... ja widziałam po 3 dniach

wrzuć fotki to ocenimy

Stary 2010-02-12, 22:34   #2928
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
o, twójangielski wrócił no to świętujemy, salut! Nie wiem, czy mnie pociesza cudze nieszczęście, chyba nie. Ja wiem, że to normalne, tak dla zasady marudzę sobie ja wbrew pozorom mocno depresyjną postacią jestem..
Bron Boze! Mialam na mysli tylko to, ze skoro tak wiele osob tak ma, to to normalne. To samo mowila mi orto. Ze to po prostu taki etap leczenia i ze jest rzeczywiscie dosc uciazliwy (podobno to samo czeka na nas na koncu).

Wrocilam, a jakze! Nie bylo mnie tylko tydzien podczas ktorego zdarzylo mi sie poczuc sie i megaszczesliwa i megazawiedziona - okradziono nas z mama w hotelu Potem podczytywalam ale nie mialam zbytnio co napisac a lac wode nie znosilam od czasow studiow. Zato jestem mistrzem OT

A z ta moja wpadka z guma... Ech, sama sobie jestem winna. Dzis probowalam sie wprosic na wizyte, ale powiedziano mi ze "pani ma bardzo duzo pacjentow i nie bedzie mogla przyjac". Nikogo innego w wawie nie znam. Do pierwszego lepszego boje sie isc. Powinnam?

A problem lizania jest mi znany. Pan na poczcie jakos tlumaczyl mi, ze istnieje specjalny balsam ktorym zwilza sie palcy i nie tzeba zadnych mokrych gabek. Nie pogniewalabym sie miec taki w pracy.

P.S. Odgadnijcie zagadke (rzekomo dziecieca): zeby z przodu poglaskac trzeba z tylu polizac.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2010-02-12 o 22:36
yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:36   #2929
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
zaczynając czytać Twoją przygodę myślałam że znaczek przykleił Ci się do aparatu
ja drut mam albo 12 albo 14 już zapomniałam a dół od środy

Myślę, że to mogłoby się spodobać TŻtowi - jakbym się nadała poleconym na jego adres, szczególnie na Walentynki

No, no, no gratuluję dołu Jak się mówi w dwóch złomach na raz? Jest znaczna różnica pomiędzy jednym a dwoma? Że boli, to już doczytałam, ale to znaczy, że działa - moja spiskowa teoria, z której się śmieje orto i mówi, że wcale nie musi boleć żeby działało. Ale jak boli, to wiem, że coś się dzieje
Stary 2010-02-12, 22:49   #2930
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że to mogłoby się spodobać TŻtowi - jakbym się nadała poleconym na jego adres, szczególnie na Walentynki

No, no, no gratuluję dołu Jak się mówi w dwóch złomach na raz? Jest znaczna różnica pomiędzy jednym a dwoma? Że boli, to już doczytałam, ale to znaczy, że działa - moja spiskowa teoria, z której się śmieje orto i mówi, że wcale nie musi boleć żeby działało. Ale jak boli, to wiem, że coś się dzieje

mówi się normalnie... mam jeszcze podniesienie więc nie mogę do końca złączyć szczęk (i mnie to strasznie denerwuje) najlepsze było jak mi już założyła aparat, spojrzałam w lustro i się przestraszyłam... usta jakieś powyciągane, spuchnięte
jakoś tak ogólnie dziwnie wyglądałam

Stary 2010-02-12, 22:56   #2931
yourenglish
Raczkowanie

Betty, chyba czas zmienic podpis skoro nosisz podniesienie/ podwyzszenie?

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-02-12, 23:03   #2932
sincarne
Raczkowanie

a ja lubię znaczki lizać..

milutek - bo świeżynki to jeszcze podjarane całą sprawą są my już stare, zblazowane i wszechwiedzące to o czym tu gadać

angielski - ja tam chodzę gdzie mnie wiatr zawieje do dentysty różnie bywa, fakt, ale na twoim miejscu bym gdzieś poszła to zakitowac. no jak ty jesz teraz?? nie wypada ta plomba taka wtyknięta tylko??

betti - co wejdę na forum, to twój post - na świeże powietrze wyjdź ty uzależniona od neta babo!!

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 23:06   #2933
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Betty, chyba czas zmienic podpis skoro nosisz podniesienie/ podwyzszenie?
ale jeszcze wyciągów nie mam

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
betti - co wejdę na forum, to twój post - na świeże powietrze wyjdź ty uzależniona od neta babo!!

teraz?

przepraszam... po prostu ja z natury jestem rozgadana... no i korzystam z ostatnich dni ferii ... ale już się nie odzywam

Stary 2010-02-12, 23:09   #2934
Pipi180
Raczkowanie

ee fotek nie wrzucę bo się wstydzę

jak ktoś mi udzieli instrukcji wrzucania fotek to pomyśle;p

Edytowane przez Pipi180
Czas edycji: 2010-02-12 o 23:12
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 23:21   #2935
yourenglish
Raczkowanie

Heh, no w sumie caly dzien poswiecilam badaniom zeba: czy nie boli, czy da sie ta strona gryzc, czy sie nie "wyplukuje" jak pije herbate.

Przed chwila mylam zeby i mialam niezly ubaw jak ja wyciegnelam, przeplukalam resztki zeba woda utleniona i wlozylam "protezke" z powrotem. O dziwo sie trzyma! Nawet nie tak latwo bylo ja wyciagnac! Cale szczescie, ze jest taka duza, inaczej by sie nie trzymala No niezle jazdy, zupelnie jak na kalosze przystalo wyciagam "zabki".

P. dentystka powiedziala, ze fajnie by bylo gdybym miala cos, co nie wypada, ale ze ogolnie nie ma sie czego bac.

Przypomnialo mi sie jak pytalam ja o irygator. Skarzylam sie, ze nie moge doczyscic porzadnie zebow bo sa tak scisniete ze nawet nitka nie wchodzi i ze nie wiem jak wyciagnac kawalaki jedzenie z przestrzeni miedzyzebowych. Zasmiala sie, ze jak nitka nie wchodzi, to jedzenie tez nie ma szans. Nie do konca na serio teoria ale mi sie spodobala

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-02-12, 23:29   #2936
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

mówi się normalnie... mam jeszcze podniesienie więc nie mogę do końca złączyć szczęk (i mnie to strasznie denerwuje) najlepsze było jak mi już założyła aparat, spojrzałam w lustro i się przestraszyłam... usta jakieś powyciągane, spuchnięte
jakoś tak ogólnie dziwnie wyglądałam
Jak te wyciągi, podwyższenia i podniesienia wyglądają i działają? Nie potrafię sobie tego zwizualizować

Cytat:
a ja lubię znaczki lizać..
Może smak kleju Ci odpowiada?

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
P.S. Odgadnijcie zagadke (rzekomo dziecieca): zeby z przodu poglaskac trzeba z tylu polizac.
No dobra, nikt nie odpowiedział
Dawaj rozwiązanie, bo już nic nie wygłówkuję
Stary 2010-02-13, 00:01   #2937
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak te wyciągi, podwyższenia i podniesienia wyglądają i działają? Nie potrafię sobie tego zwizualizować
miałam się nie odzywać ale nie mogę się powstrzymać... a z resztą dzisiaj jest nowy dzień więc mam nowy, niewykorzystany limit

podniesienie/podwyższenie to taka kulka jakiegoś plombowego materiału przyklejona na ostatni ząb w moim przypadku na 7... taki wyższy ząb przez który zęby trzonowe się nie stykają i służy to do tego żeby nie poodgryzać sobie zameczków... ja muszę to mieć bo 1 ząb z dolnego łuku jest wepchnięty do środka i bym zawadzała górnymi zębami o zamek

wyciągi (których jeszcze nie mam i nie śpieszno mi do nich) to takie gumki (jakby recepturki) które zaczepiasz o te wystające antenki przy zamkach (najczęściej 3,4 i przy pierścieniu) obu aparatów... mają one na celu przyciągnięcie do siebie szczęk żeby górna bądź dolna nie była zbytnio wysunięta

Stary 2010-02-13, 00:10   #2938
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
miałam się nie odzywać ale nie mogę się powstrzymać... a z resztą dzisiaj jest nowy dzień więc mam nowy, niewykorzystany limit

podniesienie/podwyższenie to taka kulka jakiegoś plombowego materiału przyklejona na ostatni ząb w moim przypadku na 7... taki wyższy ząb przez który zęby trzonowe się nie stykają i służy to do tego żeby nie poodgryzać sobie zameczków... ja muszę to mieć bo 1 ząb z dolnego łuku jest wepchnięty do środka i bym zawadzała górnymi zębami o zamek

wyciągi (których jeszcze nie mam i nie śpieszno mi do nich) to takie gumki (jakby recepturki) które zaczepiasz o te wystające antenki przy zamkach (najczęściej 3,4 i przy pierścieniu) obu aparatów... mają one na celu przyciągnięcie do siebie szczęk żeby górna bądź dolna nie była zbytnio wysunięta

Całe szczęście, że się odzywasz, bo mi objaśniasz
A czy wyciągi nosi się non stop? że się w tym je i mówi? Też takie pewnie będę miała, bo mam antenki...
A podniesienie musi być strasznie denerwujące, nie zazdroszczę, ale może da się jakoś do tego przyzwyczaić po tygodniu? Dwóch? Trzech Czterech? Ile się te dziady ma?
Stary 2010-02-13, 00:35   #2939
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Całe szczęście, że się odzywasz, bo mi objaśniasz
A czy wyciągi nosi się non stop? że się w tym je i mówi? Też takie pewnie będę miała, bo mam antenki...
A podniesienie musi być strasznie denerwujące, nie zazdroszczę, ale może da się jakoś do tego przyzwyczaić po tygodniu? Dwóch? Trzech Czterech? Ile się te dziady ma?
co do wyciągów: do jedzenia i mycia je się zdejmuje... niektórzy noszą całą dobę... inni zakładają tylko do spania... a nosi się je... no nie wiem... pewnie z kilka miesięcy... zależy od wady
to że masz antenki nie znaczy że musisz mieć wyciągi... wszystkie zameczki (tak mi się wydaje) na 3 i 4 mają antenki... takie je po prostu produkują
co do podniesienia to nie wiem ile będe to mieć... pewnie dotąd aż mi się mniej więcej zęby naprostują i górne nie będą zawadzać o dolne zamki... może dowiem się czegoś na następnej wizycie w kwietniu
powoli się do nich przyzwyczajam ale dziwnie się w nich gryzie

Stary 2010-02-13, 03:55   #2940
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

A z ta moja wpadka z guma... Ech, sama sobie jestem winna. Dzis probowalam sie wprosic na wizyte, ale powiedziano mi ze "pani ma bardzo duzo pacjentow i nie bedzie mogla przyjac". Nikogo innego w wawie nie znam. Do pierwszego lepszego boje sie isc. Powinnam?

Co do Warszawskiego dentysty to ja mogę polecić. Nie będę pisać na priv bo spokojnie mogę im robić darmową reklamę bo już nie raz mi pomogli.
Całodobowe Centrum Stomatologii NZOZ CCS ul. Ludna 10a, 00-414 Warszawa
Mi najwygodniej wjeżdżać od str Placu Trzech Krzyży.
I można zapisywać się do kogokolwiek bo byłam już u różnych 5 lekarzy i każdy był świetny (w tym moja ukochana pani chirurg).
tel. 22 6250102

A zagadki nie umiem rozwiązać...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości