|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
![]() kiedyś trzeba mnie przycisnął do nauki fakt iż - dużo materiału przede mną - mało czasu zostało ![]() ale na prawdę, aż mnie ciekawi to, o czym czytam, chwilami czuję się jak kujon do tej koleżanki dziś idę, mam poczucie winy, że się nie pouczę ale ja musiałam wykorzystac na nauke czas, kiedy jestem wypoczeta. teraz jak szkola się zacznie, to znowu bede wiecznie zmęczona, a wtedy duzo mniej mój mózg zapamiętuje ![]() a i tak nie zrobiłam tak dużo jak chciałam. pojedź pojedź i nie denerwuj się na siostrę. niech spada. o. |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Konto usunięte
|
ja też nie znam
ale sprawdzę zaraz o kogo chodzi ![]() jutro ma :d pamietam ![]() Cytat:
![]() cudowne , piękne słowo dzień dobryyyy ;* dzisiaj na osattniej lekcji było 14 osób na 30 idę zjesc obiadek ;* |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, niech spada.
potem Wam pokażę różne pozy moich kotów. jak wejdę na swój komputer. ojj znowu jakoś cicho tutaj. I chciałam Martyno Ci napisać, że ja zauważyłam Twoją nieobecność. Jak i Beaty.
|
#3934 | |
|
Konto usunięte
|
moja mamuśka też zrobiła przed wczoraj faworki, ale wczoraj nie chciało mi się ich zjeść więc reszta rodzinki wchłonęła
gugle mnie nie poprawiły (ba, nawet wyświetliły mi się strony), więc może obie formy są poprawne ;d Cytat:
chociaż teraz chyba nie znają Pana Tik Taka jakby były niedobre to by się zjadło tylko jedną i podziękowało jaaa... Pyszny jest taki chleb domowej roboty Mój kolega często przynosił do szkoły kanapki z takim domowym chlebkiem i go zawsze objadałam Byłam dzisiaj na zakupach. Musiałam kupić sobie jakieś spodnie wszystkie mi sie dziurawią między nogami i jakiś prezent dla Tżta na walentynki- miałam nadzieję, że obejdzie sie bez prezentów Całe miasto przeszłam w poszukiwaniu jakichś zwykłych dżinsów, ale oczywiście w kazdym sklepie były jakieś rurki, w które ledwo wciskałam nogi, nie mówiąc już o tyłku ![]() Nie wiem na kogo oni szyją te spodnie. |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pieniądze oszczędzamy na 2dniowy wypad, co prawda wiele nie zaoszczędzimy, ale zawsze coś. No i biorąc pod uwagę, że są jeszcze moje urodziny, to jeszcze bardziej by sie wykosztował. Heee, takie spodnie szyją na mnie łeeh ![]() Dzisiaj jeden dzień luzu, bez niczego i mam nadzieję spokojny wieczorek z serialem. Fajne sa te arkusze z operonu z WOSu, więcej się przy nich uczę niż przy repetytorium ![]() A teraz idę do babci, potem do tż ciaao
|
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja też tż nic nie kupuję, on mi też. nie lubimy oboje tego "święta", więc ![]() a on ma niedługo urodziny i tak MAM ZERO POMYSLÓW. chciałabym coś przydatnego, a nie jakąś pierdołę, którą rzuci w kąt ![]() a mi z operonu z biologii wydają się takie... ubogie ![]() ale już dawno zauważyłam, że na arkuszach świetnie uzupełnia się wiedzę wczoraj szukałam w necie rad dot. efektywnego uczenia się biologii i wszyscy zgodnie twierdzili, że arkusze to wręcz podstawa. wypowiadały się osoby, które poprawiają maturę, mówiły, że żałują, że rok temu nie robiły więcej arkuszy, bo wiedza to jedno, a matura - klucz, drugie. |
||
|
|
|
#3937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak masz takie chudziutkie nóżki to Ci zazdroszczę Ja ledwo sie wcisnęłam ale i tak wyglądałam jak parówka w takich spodniach, zwłaszcza, że mam masywne uda i większy tyłek ![]() Siostra oczywiście naciskała, bym sobie je kupiła, bo przy okazji ona by sobie je nosiła
|
|
|
|
|
#3938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Pochorowałam się. ![]() Włączyłam komputer z inicjatywy Marty. Miło mi, że napisałaś czy wszystko w porządku. Postaram się nadrobić te kilkanaście stron. A nie spałujecie mnie jak przejrzę kilka ostatnich? ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Co do tego ściągania to pamiętam, że brat mojej koleżanki poszedł na maturę z polskiego ze ściągami postury zeszytu. Wszystko oczywiście zadrukowane czcionką ok. 5. I takich zeszytów miał po kilka w każdej kieszeni, a trochę tych kieszeni miał specjalnie na te ściągi. Spis treści sobie do tego zrobił. [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17019069]zaczęłam parę dni temu czytac "Dżumę" . no i powiem szczerze że ksiązka wciągnęła mnie Pocieszyłaś mnie. Właśnie na ferie mam to do przeczytania. ![]() Też mnie ostatnio wzięło na piosenki Happysad. Oddaj mi! Ja umiem zagrać 'Pojedziemy na łów'. Mój popisowy numer. Przeczytałaś Harrego po niemiecku?! Szacun. ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
mszaczków to mało jest, ale glonów to trochę. ![]() Cześć. ![]() Cytat:
? ![]() Ja chciałam się nauczyć na drutach robić i nie wychodziło mi. chlip chlip. a chciałam sobie sweterki dziergać.
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że robiła konkursy. Nie wybrała mnie. A potem jeszcze jakieś prezenty rzucała w drugą stronę tylko nie do mnie. ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17120588]oblałam.[/QUOTE] ![]() w poniedziałek dasz czadu. ![]() Cytat:
ale prawda, milczenie oznacza zgodę. ![]() ---------------- Ogarnęłam posty wyprodukowane pod moją nieobecność to teraz napiszę trochę o sobie. xD Pochorowałam się w poniedziałek przez mojego brata. Dobrze wiedział, że nie mam ani czapki, ani szalika. No i przeziębiłam się ostro. Gardło mnie tak napiernicza, ledwo mówię, w nocy kaszlę zamiast spać, teraz mam mega katar (więc chyba przechodzi, nie?). We wtorek musiałam pójść do szkoły, bo 5 godzin chemii (słownie: pięć) w tym 2 sprawdziany, więc nie chciałam tego opuścić. No i biologia jeszcze była (znowu sprint materiałowy, bo sorka chora piąty raz w tym roku szkolnym). We wtorek po powrocie rzuciłam się na łóżko i nie wstałam do następnego dnia. Wczoraj myślałam, że sobie płuca wykaszlę, już do lekarza się szykowałam, ale ... nie chciało mi się. Stwierdziałam, że dziś pójdę jeśli się pogorszy, ale znowu nie chce mi się iść. Już się chyba sama wyleczę.Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. W ciągu tygodnia ogarnęłam z chemii materiał z prawie 2 lat i niewielką część biologii. Ale teraz będę mogła się na niej skupić.
|
|
|
#3940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie nie lubię vademecum z operonu, kompletnie mnie to nie przekonuje. Wkurza mnie, że nie jest to podzielone na poziomy. Aczkolwiek trzeba im przyznać fajna jest oprawa graficzna. No to zabieram się za arkusze. Cytat:
określenie genialne a ja uwielbiam rurki <3 mi już dwie pary przetarły się koło krocza ![]() Cytat:
![]() happysad uwielbiam w ogóle bardzo mi się podoba francuska muzyka, a szczególnie Emmanuelle Seigner "Qui Etes-Vous" (żona Polańskiego, jej nowa płyta). siostra dzwoniła do weta i powiedzieli jej, że kotek najprawdopodobniej ma zapalenie jamy ustnej i raczej do jutra nie powinno mu nic być. Także troszkę mi ulżyło .Aczkolwiek widok kota z otwartym pyszczkiem, charczącym i śliniącym się jest przykry. serce mi pęka jak widzę, że się męczą. wos.;/
|
|
#3941 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przy tym jak ja wyglądałam to określenie to nic Każde moje dżinsy przecierają mi się w tym samym miejscu co Tobie. I kurczę nie wiem dlaczego Ja wolę klasyczne dżinsy, zwłaszcza teraz- w zimie, bo nie lubię wsadzać spodni w kozaki, wolę opuszczać je na buty
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
Ja od poniedziałku zabieram się do ostrej pracy i zaczynam przygotowania do matury, całe ferie mówiłam sobie "jutro się pouczę", a miałam takie 'ambitne' plany
Muszę też kogoś znaleźć kto mi pomoże zrobić prezentację z polskiego, bo ja jestem 'ahumanistyczna'...Ostatnio jakoś mi się zmieniło i jednak chcę iść na architekturę a nie na informatykę. Aż się boję czy się dostanę, ale od marca będę chodzić na rysunek architektoniczny, mam nadzieję, że zdążę w ciągu 3-4 miesięcy się w miarę dobrze przygotować... i nie pójdę do Wrocławia... tam fizykę na Politechnikę trzeba mieć zdaną, ale zawsze na drugi rok będę się mogła tam przenieść ale robię plany, a jeszcze nawet nie wiem czy się dostanę... Trudno się dostać na architekturę i urbanistykę? Myślałam o Politechnice Opolskiej, Śląskiej, Łódzkiej bądź Lubelskiej.Ferie mi się kończą w przyszłym tygodniu mamy już dostać DVD ze studniówki, aż się boję czy coś głupiego nie odwaliłam, ale to jest bardzo możliwe znając mnie a wszyscy cały czas wypytują kiedy będę miała tą płytę bo chcą obejrzeć.Jutro biorę się za układ krwionośny i dokrewny, bo sprawdzian z tego mnie czeka w poniedziałek na fakultetach
Edytowane przez eredia Czas edycji: 2010-02-12 o 21:00 |
|
|
|
#3943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Planujesz iść na architekturę wnętrz czy krajobrazu? ![]() Moja kuzynka jest na architekturze krajobrazu podobno ciekawy kierunek
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
na architekturę i urbanistykę chcę iść, tylko boję się tych egzaminów...
|
#3945 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiem dlaczego. Przez te bułki, takie grubsze miejsca na udach, na górze. ![]() Chyba, że nie masz czegoś takiego, to wtedy nie wiem skąd przetarcia. ![]() Cytat:
Na architekturę? Czyżby to miało być związane z architekturą krajobrazu?
|
|
|
#3947 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Większość raczej ma.
|
|
#3949 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
Tak zdaję biologię, niemiecki, polski i matmę. Wszystko na poziomie podstawowym, dlatego się zastanawiam czy próbować z architekturą, czy to nie jest za mało, ale z drugiej strony rysunek może mnie uratować... Ja cały czas byłam niezdecydowana na co pójdę, stąd ten zestaw przedmiotów na maturze... Jak myślicie mam szansę dostać się z podstawami czy nie? bo już sama nie wiem... Żałuję teraz, że nie zaznaczyłam na deklaracji matmy rozszerzonej, bo co by mi szkodziło i tak bym musiała zdać też podstawę.
Edytowane przez eredia Czas edycji: 2010-02-12 o 22:23 |
|
|
|
#3951 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Zabierzcie ode mnie tę chorobę. Obudziłam się o 2 i musiałam wziąć tabletkę od gardła. W dzień mnie przestaje boleć, a w nocy znowu zaczyna, bo przez usta oddycham, gdyż nos mam zatkany. Smarkam co 10 minut. ![]() Ja muszę być zdrowa. W poniedziałek mam fakultet z biologii. (tak, w ferie )Zabierzcie to ode mnie, zabierzcie! Trzeba zrobić sondę. xD Cytat:
Poszperaj w internecie info na temat progów interesujących Cię uczelni. Wszystko można znaleźć. No nic nie straciłabyś. Szkoda, że deklaracje dają tylko do początku lutego.
|
|
|
#3953 |
|
♥
|
co do przecierających sie spodni w kroku. to się nazywa bryczesy
![]() wczoraj dostałam genialne notatki od pana doktoranta wykłada w mojej miejscowości z biolgii :d tak mnie wciągło , że przesiedziałam kilka godz z biologią )
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2010-02-13 o 09:31 |
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja znam tylko jedno. Co prawda skuteczne, gdy wykonuje się je regularnie, ale coś nowego spróbowałabym. ![]() Z czego konkretnie te notatki?
|
|
|
#3955 |
|
♥
|
Beas ćwiczenia hm ogólnie na nogi ćwiczenia wpływają na to zawsze są najlepsze podstawowe ćwiczenia : przysiady zwykły, bułgarski , wykroki, a o to jedno ćwiczenie to pewnie ci chodzi o "sikającego" psa ?
po za tym wszelkie aeroby, no i oczywiście dieta bo inaczej tego tłuszczu nie spalisz. ogólnie ok 70% to zawsze dieta, ćwiczenia to tylko dodatek.z całej biologii potrzebnej do matury
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2010-02-13 o 10:10 |
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego ćwiczenia nie mogę wykonywać, bo trzeba klękać, czego robić nie mogę. Chodziło mi o podnoszenie wyprostowanej nogi, tej 'od spodu'. Może to zobrazuję na konkretnym przykładzie. Leżenie na prawym boku, lewa noga zgięta i ułożona przed ... ciałem (jak to brzmi Działa, oj działa. Zazdroszczę. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Siedzę już dwie godziny przed kompem w poszukiwaniu awaryjnego kierunku. Nie daje mi to spokoju i póki czegoś nie postanowię, nie będę mogła skupić się na nauce. Nie wiem czy kosmetologia będzie dobrym pomysłem. Boję się, że może mi się spodobać i nie będzie mi się chciało poprawiać matury, jakby co. (Marta, wiem, że wczoraj mówiłam coś innego xD Trochę poszperałam w internecie i dowiedziałam się wielu interesujących faktów. Zastanawiam się nad czystą chemią (np. na UW), ale boję się, że po tym nie znajdę pracy. Na UMCS jest też ciekawy kierunek - chemia środków bioaktywnych i kosmetyków. I jestem w kropce.
|
|
|
#3957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
prosz ;*
Cytat:
to taki w konsystencji razowiec wychodzi, można mąki pół na pół dać, ale mi się ta z pełnego przemiału zepsuła tzn. przeterminowała.a chleb jest baaaardzo prosty do wykonania. drożdże, woda, 0,75kg mąki, cukier, sól, kasza gryczana i ziarna wg uznania. roboty 15 minut, godzina i 20min pieczenia. a masz wielką blachę (taką jak na keks - wąską,ale długą) chleba ![]() dałam Tżetowi pół to wczoraj płakał, że chce więcej bo zjadł 4 kromki i rodzice go objedli ;P więc jutro też będę rano piekła żeby mu dać całą blaszkę i pewnie na powrót do Gdańska też będzie chciał.Cytat:
![]() Cytat:
ale Tż sam wyskoczył, że kupił mi prezent, ja mu nic nie kupiłam ale upiekę mu ciacho i ładnie ozdobię.Cytat:
tylko, że ona na rysunek artystyczny chodziła od 7 roku życia ![]() a na architektoniczny co tydzień jeździła na dwa dni do Gdańska na 5-godzinne zajęcia z rysunku architektonicznego i przygotowanie do egzaminów wstępnych.. u jakiegoś profesorka. po egzaminach wstępnych była na 120 miejscu na 200 osób, a po doniesieniu wyników z matur (matma, fiza, angol , wszystko rozszerzone na poziomie powyżej 90% ) była 80 na liście.no,ale to w Gdańsku na Polibudzie, nie wiem jak jest gdzieś indziej,ale pewnie podobnie - 10os./miejsce . Tylko pewnie Ci lepsi idą na lepsze uczelnie, więc.. sama nie wiem. nie zacytowało mi Weroniki - tak, lubię uczyć się przy muzyce ;P znikam, będę pewnie jakoś jutro ;*---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Beata , piszesz o awaryjnym kierunku ![]() ja będę składać na: Skandynawistykę, Slawistykę, Geografię, Geologię, Oceanografię - wszystko UG, i Bezpieczeństwo Narodowe na Morskiej. lecę do geo ;*
|
|
#3958 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jest wcale tak dużo, czasem ciężko coś znaleźć. Kiedyś to już w ogóle nic nie było, ale teraz takie rozmiary już wchodzą na szczęście ![]() Ehh może jakiś ciuszek? Ja tak zawsze robie , nie wiem co kupić - idziemy na sklepy i kupujemy razem Co ja się będe męczyc, skoro on sam może sobie wybrać coś, co naprawde mu się spodoba? ![]() Przede wszystkim z arkuszy uczy się duuużo ciekawiej jak dla mnie, bo nie są to tylko jakieś regułki itp małym druczkiem na całej stronie Cytat:
pizza jest okej przecież, sama bym sobie poszła Nie masz czego zazdrościć, nie chcę tak wyglądać ale nie umiem za bardzo nic z tym zrobić. Cóż, ja się do siebie przyzwyczaiłam, tylko nie rozumiem ludzi, a najbardziej rodziny która powtarza że 'taka sucha jestem,anoreksja' bo to troszke niemiłe, a przecież ja się nie odchudzam ![]() Także ciesz się bo ja bym chciała być w Twojej sytuacji ![]() Cytat:
Kiedyś kiedyś dawali u mnie koncert i chcieliśmy z tż kupić bilety w tym lokalu. Jakoś tak wyszło, że wtedy zespół przyjechał i pomagaliśmy im i mieliśmy wejście za darmo No i miałam pierwsza autograf Biedny kotek ale dobrze że będzie z nim wszystko ok ![]() Cytat:
Wszyscy studiujący go, których znam są zadowoleni A chemii chyba rzeczywiście nie bardzo się opłaca, nawet nauczyciel z chemii nam to mówił.Dooobra to ja idę do polskiego Mam ferie Ale tak jak wy pisałyście, że ciągłe powtarzanie 'zaczne sie uczyć od jutra' - nic nie daje Więc tak, w dzień się będę uczyć, wieczory dla siebie i ok.
|
|
|
#3959 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Smarki. ;**
Cytat:
Ja słyszałam tylko o zjazdach na byle czym i dlatego poprawiłam.Cytat:
![]() A mój TŻ też ma niedługo urodziny - 11 marca. Nie wiem co mu kupić, myślałam o dobrych słuchawkach do telefonu, bo słucha często muzyki, a ma takie dość byle jakie. Ale jeszcze zobaczę. Rok temu dałam mu fajną książkę (oczywiście sama najpierw ją przeczytałam, jak tylko kupiłam. ) i był zadowolony.Cytat:
Moja mama też na swoją maturę szła ze ściągami... chowało się w miśkach, a czasami nawet podobno nauczyciele podrzucali kanapki ze ściągami. ![]() Cytat:
Jaki brat!Idź do lekarza Mądralo! Cytat:
Jedne czarne rurki musiałam wywalić z tego powodu,bo już się nic z nimi nie dało zrobić.---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Martyna, to pyszny musiał być ten chleb. Z nim to patrzę tyle roboty co z ciastem w 5min.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||||
|
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiecie może czy można by się było przenieść z tego samego kierunku z PWSZ na Politechnikę po pierwszym roku? A co do tych spodni przecierających się w kroku to też zawsze przecierałam chociaż ostatnio jakoś dobrze się trzymają może dlatego, że schudłam
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

trza odpocząć 

toż to czasy dzieciństwa
?
.

i jakiś prezent dla Tżta na walentynki- miałam nadzieję, że obejdzie sie bez prezentów 

nie chcę potem w przeszłości żałować, tak samo jak Ty, tylko że ja mam na myśli bardziej odległą przyszłość - gdy już będę szukać pracy. Teraz przykładowo żałuję, że w gimnazjum W OGÓLE (uwierzcie mi, w ogóle) się nie uczyłam.
a jako ciekawostkę podam, że wcale nie wyszłam na tym źle, bo ze średnią 4,4 na koniec trzeciej klasy bodajże.