|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-)
Paradiso, dzięki
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mimo wszystko Cię wysusza, więc ten silikon nic niewart. Venita ma amo na 3 miejscu w składzie a takiego wysuszacza to w życiu nie miałam.
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze Amli |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak oceniasz Kurację 2-minutową Yung?
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Szampony i odżywki Ultra Doux na pewno są do kupienia we Włoszech, w zwykłych supermarketach. Teraz sezon zimowy, sporo osób jeździ na narty do Włoch, może warto kogoś ze znajomych podpytać?
|
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Nieźle,fajnie nawilża i wygładza,włosy są po niej takie mięsiste.Nie podoba mi się tylko zapach,który niestety zostaje mi dlugo na włosach.Moja mama za każdym razem,kiedy siedzę z Amlą na głowie pyta się,czy myłam podłogę:P
Dopiero raz użyłam,ale na razie całkiem pozytywnie.Na pewno nie należy jej traktować jako maseczki,jest to po prostu odżywka.Fajnie nawilża,zmiękcza włosy,mam tylko zastrzeżenia do gęstości-strasznie rzadka jest,przez co niewydajna.Ale kosztuje teraz w Rossmanie 4,99 i myślę,że warto spróbować,tym bardziej,że dla mnie jest dużo lepsza niż np.Pantene pro-v do włosów zniszczonych. |
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow! Robi wrażenie, prawdziwa włosomaniaczka z Ciebie .Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2081 | ||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
wielbie olej kokosowy bez granic-do włosów, na same końcówki, do ciała, do smażeniaCytat:
właśnie buszuję po ich sklepie i mam już zakupy na ponad 30zł ![]() dziękuję Esterr
Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-02-08 o 16:17 |
||
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Po dłuższym okresie podglądania postanowiłam wkleić swoja kolekcję
![]() Jestem początkującą włosomaniaczką więc nie jest ona do końca konsekwentna, bo ciągle szukam nurtu który pokochają moje włosy Mam długie włosy ale niestety baaardzo je zniszczyłam rozjaśnianiem i stylizacją...Niestety wydaje mi się, że moje włosy lubią silicony lub muszą dojść do siebie po ich odstawieniu, sama nie wiem czy to przeczekać i poczekać na efekty prawdziwego odżywiania, czy do nich wrócić.Co do ampułek radicala kupiłam je dzisiaj więc nie mogę się jeszcze wypowiedzieć, bo zaczne używać jak skończę seboradin. Produktów do stylizacji staram się używać jak najrzadziej i\ robię sobie odwyk od suszarki, prostownicy i lokówki.Przepraszam za chaotyczność w robieniu zdjęć, ale mieszkam w dwóch miejscach i dziele kosmetyki z mamą, więc ładniej się nie dało. Załącznik 2854179 Załącznik 2854180 Załącznik 2854181 Załącznik 2854182
|
#2083 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję, no właśnie sama nie wiem czy służą włosy sa ładniejsze i to zdecydowanie, ale ja chce je przede wszystkim pożądnie odzywić, wiec chyba będę mieszała jedno z drugim i szukała najlepszych sposóbów.
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
na dzien dzisiejszy moj zbior prezentuje sie następująco
staram sie zuzywac to co mam na zdjeciu brakuje glorii ktora dopiero co do mnie przyszla i nie zdazylam jej jeszcze sprobowac pozdrawiam Edytowane przez Hermit Czas edycji: 2010-04-28 o 21:36 Powód: oczywiscie nie dodalam zdjec ;) |
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
dodaje foto
Edytowane przez Hermit Czas edycji: 2010-04-28 o 21:37 |
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Powiesz mi co o jedwabi CHI?
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Chi jest Ok ale wolę ten obok Chi Organics - lepiej sie sprawdza przy moich wlosach
|
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
załączam moje wczorajsze zakupy, jak widać zachęcona waszymi opiniami wybrałam sie do Rossmana
![]() Oczywiście musiałam wszystko wypróbować od razu i ... myslałam ze sie pierwszy raz w zyciu porycze w łazience !!!! ten niby łagodny szampon Babydream zrobił mi taka masakre na głowie ze nie wierzyłam ze mam na głowie swoje włosy!!!! zachowały sie jakbym je z 2 h potraktowała rozjaśniaczem..... musiałam nałozyć dosłownie pół tej maski Yung zeby je jakoś odratować |
|
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze liliputz`a bo go chciałam wypróbowac a już go nie ma i glorii która do ciebie przyjdzie, ciekawi mnie też TRESemme napisz jak sie sprawują
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dla mnie jest za 'tępy', za słabo się pieni, masakrycznie kołtuni włosy, wysusza, jedno opakowanie starczyło mi chyba na 5 użyć ?
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej nie napakowana chemią i silikonami a czegoś takiego szukałam, zobaczymy jak sie bedzie sprawować jak ją uzyje 2 raz po " normalnym" szamponie, jestem w szoku co do tego babydream, nie wiem jak można tym myć włosy dziecku
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Na razie użyłam go trzy razy i jest bardzo fajny.Zimą mam strasznie wysuszoną skóę,także na głowie i szukałam czegoś co ją ukoi.Właściwie po tych 3 myciach głowa przestała mnie swędzieć,widzę jednak,że nadal jest sucha,więc dokupiłam wczoraj emulsję na suchą skórę głowy.
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie poszukuje kosmetyków nawilżających,
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Do Babydreama nie można podejść jak do zwykłego szamponu, czyli na rękę, masujemy intensywnie i spłukujemy, bo powstaje jeden, wielki kołtun
Metoda kubeczkowa i delikatne masowanie, sprawia, że powstaje mniejszy kołtun , który łatwo rozczesać przy użyciu odżywki.Tego szamponu miałam już dużo butelek i jak dla mnie jest jednym z lepszych dostępnych na dziecięcym rynku
|
#2097 |
|
Konto usunięte
|
ładne aktualizacje dziewczyny
O - dzięki Narku za wieści o babydream (jak to stosować) mam nadzieję, że dżięki temu będzie 99,9 procent curly girl w mnie |
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? hmm, może jeszcze raz się skuszę, w końcu nie kosztuje majątku
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ciągle rozrastający się zbiór
![]() 1. Szampony+ wcierka 2. Odżywki i maski 3. Oleje 4. Zapasy(tylko Liliputz wcześniej używany) 5. Akcesoria
|
#2100 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Widziałam go ostatnio u cioci, ale oczywiście zapomniałam spytać
A na pewno nigdzie nie wyjeżdżała, więc może w jakimś Lidlu

I dzięki za pomysł odnośnie oleju kokosowego, chętnie skorzystam - jutro nakładam kokosa na noc (myję co dwa dni).

lub muszą dojść do siebie po ich odstawieniu, sama nie wiem czy to przeczekać i poczekać na efekty prawdziwego odżywiania, czy do nich wrócić.
dziękuję, no właśnie sama nie wiem czy służą 
!!!! ten niby łagodny szampon Babydream zrobił mi taka masakre na głowie ze nie wierzyłam ze mam na głowie swoje włosy!!!! zachowały sie jakbym je z 2 h potraktowała rozjaśniaczem..... musiałam nałozyć dosłownie pół tej maski Yung
zeby je jakoś odratować
, który łatwo rozczesać przy użyciu odżywki.