|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Kancia dobrze, że z Adikiem już trochę lepiej
ula ![]() ![]() malinka ![]() pysia ![]() filka ja kiedyś w nocy 3 razy zmieniałam zasiusiane ubranka, teraz mam pampersy 2 i zdarza się to już trochę rzadziej, ale jednak. Co do nerwów, to ![]() ![]() A drożdżówek wychodzi cała blacha z piekarnika, więc co najmniej 10 szt. w zależności jak pokroisz A Pysię odesłali z Kubisiem ze Św. Zofii, więc to akurat nie ten szpital, w którym jest obecnie (praski jest po 2 stronie Wisły, jak się mój tż smieje "w azjatyckiej części Warszawy") aldii ![]() Dziewczyny oczekujące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Filka, Addiced ja również mam momenty kiedy nerwy ciężko na wodzy utrzymać np. jak mały płacze i nie przestaje i już nie wiem co zrobić... Czasem płaczemy we dwoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Raczkowanie
|
U mnie dalej
![]() Mam straszna chandrę i zero ochoty na cokolwiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie: od jakis 3 godzin mam regularnie skurcze co 5 minut po ok 30 sek. Ale zaznaczam: raczej malo bolesne. Tylko na tyle bolesne te twardnienia, ze potrafie powiedziec kiedy sie zaczyna, kiedy konczy. Ale nie zwijam sie z bolu.
Czy ja rodze?? Czy powinnam jechac na IP? No bo chyba bym czula te skurcze inaczej gdybym rodzila? Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-02-13 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Rozeznanie
|
celka zawsze możesz pojechać sprawdzić bo może się coś rozkręci
![]() ![]() pysia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Addicted no staram sie z nia spacerowac tak 1,5 - 2h.
![]() Xmila ![]() Celka mialam cc, wiec nie doradze.W kazdym razie trzymam kciukaski, jak by sie okazalo, ze to to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zadomowienie
|
Pysiu
![]() ![]() A ja sie wlasnie wazylam i musze sie pochwalic ze do wagi sprzed ciazy brakuje mi tylko 2kg!!!! A minelo dopiero 1,5 tyg od porodu ![]() ![]() Niestety w swoje jeansy jeszcze nie wchodze, jeszcze troszke brakuje zeby zapiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zadomowienie
|
celka ja swoich skurczy prawie nie czułam (na ktg wychodziły od 60 do 100%), tak że nawet nie byłam w stanie stwierdzić czy są regularne, dopiero bliżej godziny porodu stały się bardziej bolesne i odczuwalne.
W pierwszej ciąży, w przeciwieństwie do drugiej, skurcze były bardzo dobrze odczuwalne i regularne, tak że bez problemu wiedziałm, że się zaczeło. Nie wiem jak będzie w Twoim przypadku, jak będą Cię bardziej niepokoić to może przejedź się na IP. |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się boję, że nie będę wiedziała czy te bóle to to są skurcze czy jak ![]() ![]() A ja się melduję, że jestem i że nie rodzę ![]() ![]() ![]() Ale dzisiaj Go już muszę wykorzystać, bo nie mam prezentu na Walentynki to chociaż bym mu jutro dziecko urodziła ![]()
Amelia ![]() ![]() Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-02-13 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
celka
![]() pysia ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-13 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Raczkowanie
|
celka ja bym pojechała na IP, szczególnie że u Ciebie może być wskazanie do CC przez tą małopłytkowość
zasłona - to mnie rozbawiłaś z tym prezentem ![]() a ja dziś nie mogę sobie znaleźć miejsca, mała jest baaaardzo spokojna (aż mnie to denerwuje że się prawie wcale nie rusza), jedzenie nie ma żadnego smaku, wciągnęłam ananasa żeby może jakieś skurczybyki wywołać i w zasadzie moge jechać rodzić ![]() chociaż jutro będę miała mini impreze urodzinową więc może jednak jutro w nocy jak już się najem sałatek, mięsa i tortu z kremem toffi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Rozeznanie
|
celka
![]() kamyil może masz tak jak u Strippi, że dzień przed porodem mała jej się uspokoiła. Moja Maja ma takie czasami dni, że jest spokojniejsza, ale oczywiście zawsze godzinę po jedzeniu czekam aż się porozciąga w brzusiu i wtedy uspokajam się pysia ![]() Zaslona tak jak już ktoś tu pisał, że po Walentynkach to dużo Mamuś może być na porodówce po Walentynkowych przytulankach ![]() Mnie też ciągle boli jak na @ i twardnieje brzuch. Już coraz mocniejsze skurcze czuje, ale nieregularne i po jakieś 1,5 godz czy 2 godz przechodzi więc ![]() ![]()
![]() |
#4635 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci takiego szybkiego spadku wagi ![]() Cytat:
![]() Czy ja wiem,czy powinnaś już teraz jechać.Ja osobiście bym nie pojechała ale jeżeli się boisz,że to może być to o jedź.Sprawdzą i najwyżej wrócisz do domu ![]() ************************* ***** A ja tak zaglądam i podczytuję,że Pysia już dała znać czy nie.I lipa...nic nie wiadomo. Dzisiaj TŻ wykorzystany ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
Myślałam, że może są jakieś wieści od Pysi, ale widzę, że cisza.
No i ciekawe co z Celką? Zasłona niezły prezent szykujesz tż, życzę żeby się udało ![]() Kamyil a ta imprezka to chyba trochę wcześniejsza, bo jak dobrze kojarzę, to urodziny masz 17? Sensuel a może w Twoim przypadku natura zadziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Rozeznanie
|
Wiadomości od Pysi:
"Akcja taka sobie. O 19.15 przebili mi pęcherz. Albo będzie SN, albo CC".
#4639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o Matko ![]() ![]() Mocno trzymam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Rozeznanie
|
no to juz niedlugo bedzie mała Pysia
![]() gosbaj 2kg do wagi sprzed ciąży, nieźle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja warze tyle co przed ciążą ale jak pisałam keidyś nadal sie to nie zeszło wszystko do kupy:P a cycki mimo, że tylko miesiąc karmiłam obwisłe i małe. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-13 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zadomowienie
|
O matko czyli cos sie ruszylo u Pysi
![]() ![]() Olivia no ja w ciazy przytylam 14kg, po wyjsciu ze szpitala ubylo mi 8kg a przez tydzien w domu 4kg. Mysle ze to karmienie piersia i dietka z tym zwiazana. a poza tym nie mam czasu jesc zbytnio no i nie mam jakos apetytu specjalnego.jem tylko jak jestem glodna. No ale "flaczek" na brzuszku jest. ale niestety musze poczekac az rana po CC sie zagoi calkiem i biore sie za niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co i jak
![]() Trzymam kciuki za Pysię ![]() ![]()
#4644 |
Raczkowanie
|
no to
![]() może jednak mała zechce wyjść 14 tak jak mamusia sobie życzyła :P malinka dzięki za wieści ![]() kasiorekzeta - no żebyś miała rację że będzie tak jak u Strippi Sensuel - to może razem pojedziemy na porodówke ![]() addicted - tak wcześniej, ale 17 wypada w środę popielcową więc z imprezki byłyby nici a poza tym ja jednak mam nadzieję na wyżerkę przed porodem i karmieniem piersią ![]() co do spadku wagi - właśnie podobno przy karmieniu piersią łatwiej zgubić, no ale wiadomo że człowiek ma większą dyscyplinę z dietą wtedy ale podobno warto też bardzo szybko spacerować z wózkiem - robić dłuuuuugie kroki bo wtedy największa liczba mięśni intensywnie pracuje trzymam kciuki za Wasze zrzucanie kg i niedługo dołącze dziś wylazł mi pepek - juz tak całkiem na drugą stronę, doszedł dod. cm w obwodzie brzucha i zauwazyłam że pojawiły się pierwsze rozstępy wokół pepka (wcześniej miałam tylko po bokach brzucha) czuję też że mała obróciła się i jest teraz pleckami wzdłuż środka brzucha i buźką i kończynami odwróconymi do mojego wnętrza ![]() aha - ciekawe co z celką?może jednak pojechała dla spokoju na IP |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||
Wtajemniczenie
|
No to wpadnę,bo uwielbiam z serem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nooo,urodzę 100 dni po terminie ![]() Cytat:
![]() ************************* ********* A mój synek coś ostatanio jak nigdy cycuś mamusi się stał.Tak jak zawsze tylko i wyłącznie tata i z nim to nawet po domu za rękę chodził ![]() ![]() Tata nadal jest nr 1,ale przychodzi też do mnie....hmmm,wietrze w tym jakiś podstęp z jego strony ![]()
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
castilia gratulacje kochana!!!!
![]() pysia trzymam kciukasy!!! Czekamy na Ciebie z Pysiolinka! ![]() Ja tez mam czesto chwile zalamania, jak maly placze, a ja nie wiem o co mu chodzi i tez wtedy placze, dlatego, ze nie umiem tego odczytac... A chwile marudzenia to wieczor i wczesny ranek. Juz od dwoch nocy jak sie obudzi o 4 to potrafi marudzic nawet i 3 godziny zanim go uspie. Zje, przewine go i placze i wtedy jest najwiejsza bezradnosc, czlowiek najbardziej zmeczony o tej godzinie i cierpliwosc sie wyczerpuje... Dzis w nocy na przyklad jak sie juz troche uspokoil i usnal, to po 5 minutach id polozenia zaczyna skwierczec i koniec spania i tak bylo z kilka razy. Dziewczyny, czy wasze maluszki tez wydaja takie rozne dziwne dzwieki przez sen??? Moj Szymus musi naprawde twardo usnac, a to sie czesto nie zdarza, zeby nie kwiczec, piszczec, juz nie wiem jak to ujac... Potrafi sie obudzic nawet przez to. Widze, ze temat wagi zostal poruszony, mi zostalo jeszcze 4 kg to wagi sprzed ciazy. Zeberka ja tez karmilam tylko miesiac piersia i niestety tez ich wyglad to juz nie to samo co przed..... Musze sie zabarc za jakies cwiczenia, zeby brzuszek do konca zszedl i bioderka...
#4647 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek kochane
![]() No i sciagnelam mame do synka i pojechalam z mezem na IP. A ze jestem z powortem w domu, to mozna sie latwo domyslic, ze z akcji porodowej to ![]() Pojechalam, zbadali mnie (rozwarcie na opuszek ![]() Skurcze nie wyszly ![]() Generalnie chcieli mnie zatrzymac na patologii ciazy (bo jest jakies 5% szans ze jesdnak akcja sie rozhula a jednak ze wzgl na moja maloplytkowosc musza byc przygotowani i zrobic mi wczesniej badania), ale napisalam, ze nie wyrazam zgody. Mam przyjechac jak sie akcja rozkreci, albo 2 dni przed terminem i wtedy mi zrobia cc. A teraz hicior - boli mnie jak cholera za przeproszeniem. Regularnie co kilka minut od godziny 13.00. Zwijam sie z bolu i normalnie umre jak mam czekac jeszcze ponad tydzien. Nospe wzielam i nic nie pomaga.... help!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
Madziulka znam ten ból z tym odkładaniem do łóżeczka i nagle oczy jak pięciozłotówki...
Pzez sen to mój wariuje normalnie- macha rękami, nogami, pręzy się, jęczy a czasem aż się obudzi nagle - oczy nadal zamknięte i płacz jakby się coś przyśniło niefajnego ![]() Celka stawiam an to, że jednak urodzisz szybciej niż myslą- takie skurcze u mnie przynajmniej- poszerzały rozwarcie i na drugi dzien był poród:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zadomowienie
|
Ledwo zdążyłam wyjść z wizazu, a tu po 2 minutach były wiadomości o Pysi - kochana trzymam kciuki
![]() Gosbaj ja wprost przeciwnie, mogę dużo jeść a zwłaszcza wieczorami (no może poza dzisiejszym) Zebra, Madziulka nie wiem jak to będzie w Waszym przypadku, ja karmiłam piersią przez rok i niestety one już nigdy nie były takie fajne jak przed ciążą. Ale może jak krócej się karmi to nie będzie źle. Madziulka nie tak dawno pisałyśmy o tym, że nasze maluszki wydają różne dźwięki przez sen Celka to jeszcze pozostaje ciepła kąpiel, skoro nospa nie pomogła. Standardowo jest tak, że jak na skurcze nie pomaga ani nospa ani kąpiel, to oznacza skurcze porodowe. Właśnie próbuję uśpić małego wredźmina - na mnie śpi bez problemu, ale jak się go odłoży do łóżeczka to po paru minutach zaczyna marudzić. A teraz powinien usnąć na co najmniej 2-3 h, wiec nie wiem co mu dolega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||||
Zadomowienie
|
Hmm, no to mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie OK
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam mętlik w głowie odnośnie odwiedzin, bo np w ten czwartek przyleciała na 2 tyg moja siostra cioteczna, dopóki nie urodzę jest dobrze, bo się z nią spotkam bez Maluszka na zewnątrz. Jak się urodzi mój syneczek będzie gorzej, bo ona na pewno będzie chciała przyjechać. No, a później 1 marca przylatują - również na 2 tyg - nasi znajomi, a wtedy to pewnie Maluszek będzie z nami, albo na dniach się urodzi, jeśli się przeterminuję. I też będą chcieli do nas przyjechać, a szczerze nie mam ochoty przyjmować gości przez przynajmniej 2, 3 tygodnie. Nie mówię o rodzicach oraz moim czy męża rodzeństwie (z rodziną), bo tutaj to jestem przekonana, że bez pytania przyjadą ![]() Cytat:
![]() ![]() ****************** Dziewczynki, a tak wogóle, jak podchodzą do tych kikutów w szpitalach? Wprowadzili już te zmiany odnośnie mycia wodą, czy nadal praktykują spirytus? Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.