|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Verusia, Gucia - śliczne maluszki!
A Bart dziękuje za komplementy ![]() Domi, Chyba rzeczywiście ograniczanie wrażeń pomaga - odkąd od dwóch dni mamy w sypialni mamy zasłonkę, mały bardzo chętnie śpi w dzień - a tak to praktycznie wcale, do zmroku najwyżej godzinę spał, no oprócz wtorku, kiedy to odsypiał poniedziałkowe cierpienie i płacz... a przez poprzednie dwa tygodnie prawie w dzień nie spał, mimo że taki malutki i wychodziło mi że max 12 godzin na dobę śpi = czyli o wiele za mało.
Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2010-02-13 o 16:48 |
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Moze jak bede w srode na szczepienie z mala szla to zapytam moze sie cos dowiem, chyba ze jej katarek nie przejdzie to na szczepienie nie pojada
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Filisia A my dzis z Tz zrobilismy sobie wypad po skalepach a mala zostala z babcia
|
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Nie dane mi jest dzisiaj Was nadrobić, bo postanowiłam że od dziś wprowadzam łatwy plan i narazie zamiast wiecej czasu dla siebie to mam mniej
Ale trzymajcie kciuki zeby mi sie powiodło!Co do palenia, to ja chyba zapalę chociaż jeszcze jeden jedyny raz, bo normalnie mam chcicę na papierosa i koniec! mój TZ jest ogromnym wrogiem papierosów, wiec zrobię to w ukryciu. Muszę was w koncu doczytać, bo piszecie cos o krostkach na buźce a mój maluszek taż takie cos ma, to moze sie czegoś dowiem. A to moj mały siłacz, który wczoraj skonczył 8 tygodni.
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gucia - Sandrunia super z hipciem wyglada A ta ksiązkeczka to Tiny Love, ta dla starszych dzieci?
|
|
|
#2045 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do palenia - to ja paliłam sporo przed ciążą, ciężko bylo rzucić, na razie nie myślę o tym i mam nadzieję, że nie wrócę do nałogu... chociaż obiecać sobie tego nie mogę... A co do krostek - to czytam o tym od paru dni i to może być wszystko - od podrażnienia od proszku albo kremu po skazę białkową albo cuś jeszcze inszego - najlepiej chyba do lekarza pójdę w przyszłym tyg po skierowanie do alergologa. Baardzo mi się nie uśmiecha jakaś drastyczna dieta eliminacyjna, na bank ma się potem problemy z anemią, wypadaniem włosów, osteoporoza też szybciej napada... Cytat:
|
|
#2046 |
|
Rozeznanie
|
No to mnie Bella nastraszyłaś z tymi krostkami.
my jedziemy w przyszłym tygodniu do lekarza to sie moze dowiemy co to.
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
jakie on ma dużże oczy
Cytat:
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
melduje się po zakupach!
wydałam majątek w h&m .... na dziale dzieciecym w zarze ... na dziale dziecięcym jednym słowem totalnie pomyliła mi się rozmiarówka! sexy! mały jest cudny ! i jak ładnie podnosi główkę! dzielny chłopak! ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- co do zabawek z tiny love - są super! ja mam karuzele, matę i teraz dokupiłam taki ochraniacz do łóżeczka który jest dwustronny i później będzie książeczka - rewelacja! |
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorową porą
byłam wczoraj na piwku bezalkoholowym i jekos mi niesmakowało, tylko śmierdziałam strasznie papierosami,bleeeeeeeee ![]() a dzisiaj TZ-a kolej i siedzimy sobie z Olką same, tzn ja siedze a Olka jak zwykle śpi. cos ostanio bardzo dużo śpi i nie wiem czy mam sie tym martwić ![]() Brombi- dla Synka!!!!! moja Olka chyba sie cofa bo terazwcale nie lubi lezec na brzuchu a tym bardziej w nosie ma podnoszenie głowy
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam aż mąż przywiezie mi Desperadosa
Elelank raz piłam piwo bezalkoholowe na początku ciąży i dziękuję wolałabym się deszczówki napić ![]() Nie będzie piwka Nie pojadą dziś na zakupy tylko jutro echhhh
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-13 o 20:08 |
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
zebra desperados
z moim Tomkiem jest ciezko dzis.. biedny sie meczy przez te dziasla, nie mogl spac w dzien i choc smarowalam mu dziaselka to pomagalo na krotka mete.. teraz pospal z 20 minut i juz slysze ze sie wierci i steka.. ehhh.. wracam do malego..
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a się napaliłam na to piwko, ale przeżyję jutro odbiję sobie... a jak tak czytam o ząbkowaniu to aż się boję co mnie czeka:\
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a desperados jest alkoholowy? to jest piwo? bo ja nie nigdy tego nie piłam ![]() idę wydać pieniądze na all, a co! za radą Kosnpi skoro karmię piersią to mi się należy |
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze poszukam jakichs ladnych sukieneczek na licytacjach![]() desperados jest alkoholowy i to nawet mocniejszy niz piwko
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Desperados to piwo o posmaku tequili. Pije się je z butelki, bo wciska się w szyjkę 1/6 cytryny i tak oto pije Ma całe 6% Od czasu do czasu pijałam go przed ciążą, taka odmiana a zresztą bardzo mi smakował![]() Ja powydaje kase w poniedziałek jak pojade do pedistry z tymi wynikami po jakieś witaminki i żelazo Używa któraś Rossmmanowskich chusteczek do pupci niemowlaka? Baby dream czy jakos tak się nazywaja myślę o przejściu na nie, bo wiadomo cena. 4opak takich 15 zł
|
|
|
|
|
#2056 |
|
BAN stały
|
czesc wam
pewnie niektore mnie pamietaja z poczekalni niektore nie ale chcialam wam zyczyc milych walentynek oraz chcialam dobic do waszego grona o ile mnie przyjmiecie ?jestem mama 3 miesieczniej coreczki, Olimpia urodzila sie 14 listopada 2009 czyli dokladnie jutro skonczy 3 miesieace nie moge uwierzyc jak ten czas polecial |
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
szczesliwego dnia zakochanych
![]() ja dlatego ze was kocham jestem tu pierwsza ![]() ![]() ps. aj nie zuzanka mnie wyprzedzila
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem tragedia! i u nas kompletnie sie nie sprawdzily, może dlatego ze ja nie lubie suchych chusteczek, a one są raczej suche! więc modliłam się żeby się skończyły... no i się skończyły. ufff. teraz używamy nivea pure&fresh i jestem bardzo zadowolona, mokre, ładnie czyszczą, super pachną i nie uczulają! kupuje duży zapas jak tylko znajde gdzieś promocje albo 2-paki ![]() mamusie! a z okazji dzisiejszego "święta" dużo miłości !!! |
|
|
|
|
#2059 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z xpressją. Te chusteczki są również dla mnie za suche. Najbardziej do gustu przypadły mi chusteczki Dada z Biedronki
są najlepsze jak dla mnie. mokre i dobrze czyszczą a poza tym ładnie pachną i nie są drogie![]() Udanych Walentynek życzę
|
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za komplementy dla synka. Tz się tak ucieszył, że kazał mi wszystko przeczytać
![]() Za nami ciężka noc i ciężki dzień. Wczoraj mały zasnął o 4.30. Cały czas płakał, bolał go brzuszek- dopiero przy suszarce do włosów się troszkę uspokoił. Daliśmy mu takie kropelki, na których jest napisane, że działają od 5-20 min. no i chyba to trochę pomogło. Dziś też cały dzień marudził. Nawet na chwilkę nie usiadłam spokojnie. A teraz znowu widzę oczy szeroko otwarte i będzie powtórka ze wczoraj, a ja padam... Za to pogoda u nas super. Na spacerze w podkoszulku bylo mi gorąco i tak ładnie pachnie, jakby wiosną ![]() Ja tu czytam wiazaż a on sie tak we mnie wpatruje, że az mi głupio hehe, a na dodatek bawić mu się chce i mnie zaczepia i do mnie gada... Ale kiedy będzie spał? Już 1 nad ranem.. Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-02-14 o 09:59 |
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chyba by zostało do nich smarkać...Ja używałam chusteczek nivea baby ale raz spróbowałam bambino(2 pak wychodzi jakieś 4-5zł taniej niż nivea) i tak zostało, bo są podobnie nawilzone tylko inaczej pachną, ale nie uczulają i jednak nieco tańsze... A może któraś poróbowała tych Dada biedronkowych? Kurcze próbuje zejść z kosztów, bo juz i tak schodzi kaski na Bebilonach i Pampersach... Wogóle mam zamiar niedlugo przejść na rozmiar 3 i wtedy kupić Pampersy i jakieś tańsze pieluszki i używać ich an zmaine a na noc Pampersy... I myślę nad tymi z belli widziałam w sklepie i wydawały mi się ok... jakoś te Dada z biedronki mnie nie przekonują ale słyszałam, że sobie mamy chwalą... Myslę, że jak już jest większy, nie ma już takiej tendencji do odparzeń to można by spróbować troszkę zaoszczędzić teraz jest w miare, bo mam macierzyński a mąż zarobi- nie kokosy ale 1700-2000 plus jakieś oakzyjne dodatki co jakiś czas, więc żyje nam się dobrze(mimo mojego malutkiego macierzyńskiego, którego ejszcze nie dostałam:P ale czekam).Ale potem nie wiem jak bedzie... do mojego zkaładu pracy nie wracam, bo zarobek mniejszy niż najniższa krajowa... Póki co myśleliśmy, że posiedze dłużej z małym... Ale tearz zastanawiam się czy a nuż nie trafiło by sie coś opłacalnego w godzinach od rana do 14-15 .. ale wtedy żłobek, do którego nie chciałam dawać małego... No ale to wątpliwa opcja, bo musiałabym zarobić z 2 żeby się to opłacało... Co za kraj ale pomarudziłam to teraz z innej beczki Udanych Walentynek kochane i wykorzystań Tż-tów |
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
udanych walentynek wszystkim mamusiom i ich tztom
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Mamusie
duzo milosci w Dniu Zakochanych Załącznik 2868351 Załącznik 2868354 PS My z malzem odchodzimy Waletynki od jego przyjazdu w piatek wiec odezwe sie w poniedzialek ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-02-14 o 10:23 |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam biedronkowych chusteczek Dada i je bardzo lubie.
zwlaszcza te niebieskie sensitive. cena to 3.99 za 72szt wiec chyba najlepsza na rynku. jedyna wada tych chusteczek jak dla mnie jest to ze wyciagaja sie po 2 sztuki no ale zadko kiedy wystarczy 1 chusteczka. ja polecam sprobowac bo 4zl to nie duzo a jak wam sie nie sodobaja to i nie szkoda wyrzucic za taka cene ![]() co do pieluszek to moim zdaniem trzeba probowac. ja np bylam bardzo zadowolona z happy bella przy Adiku. doslownie kazdy pampers czy huggies mi przeciekal a happy nie. za to teraz przy Tomku happy slabo sie sprawdzaja. wszystko zalezy od budowy maluszka. Niedawno tz kupil dady choc ja nie lubie zbytnio tych pieluszek bo sa twarde i ucieka z nich zel szybko. jeszcze ich nie probowalam z Tomeczkiem bo konczymy wlasnie happy. Z tanich pieluszek ktore byly polecane przez mamy z watku wakacyjnych dzieci (jak moj Adus byl malutki) to dada, babydream z rosmana i tesco (tylko nie te najtansze value ale zwykle tesco)
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie moje dziecie cierpi na bezsennosc
jest taka pobudzina, ze nie moge...i nie wiem czemu wszytskiego probujemy, teraz zamknelam ja sama w pokoju i wlaczylm karuzele, od czasu do czasu zerkam co robi...wszytskiego probujemy ale ic nei dziala, ani spokoj, ani spacer (no na spacerku sobie drzemie, ale w domu juz oczka jak zapalki) co mam robic??? chusteczki te z baby dream mialam i nie polecam, sa bardzo suche...Teraz takie nowe Pampers weszly w pomaranczowym opakowaniu, jak dla mnie rewelacja! Pieluszki Baby dream z Rossmana sa okej ![]() My z pieluszek chyba przejziemy na 3 bo wczoraj mi Pampers przeciekł i juz Malutkiej spadaja...zreszta Pampersy sa chyba mniejsze niz pozostale pieluszki, albo mi sie tylko tak wydaje. W kazdym razie nr 1 jak mialam z pampersa i baby dreama, to pampersy byly juz malutkie a te baby dream jeszcez okej... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-14 o 10:57 |
|
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak tylko widzę, że sobie ziewnie od razu pędzimy do sypialni, zasłan iam zasłony żeby było ciemniej i zaczynam ją wyciszać od nucenia kołysanki i przytulania+ bujanie. Potem odkładam ją do łóżeczka. Daję smoka i głaszczę po główce. Czasem protestuje a czasem nie. Ostatnio już nawet sama zasypia (ale zajęło nam to jakieś 2-3 tygodni). a jeżeli chodzi o pieluszki to my używamy Dady na zmianę z Pampersami New Baby. Dady rzeczywiście twarde ale ja je przed ubraniem mnę i nieco miękną. Chusteczki mamy też z Biedronki. Na początku kupiłam 4-pack pampersów sensitive ale były bardzo suche i stwierdziłam, że już ich nie kupię. |
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek Tak na szybko, z tego co widziałam na ostatniej stronie. Co do chusteczek, to ja też używam z Dady sensitive, u nas świetnie się sprawdzają, moim zdaniem lepsze niż inne A, i wczoraj byłam w Biedronce i w Tesco i były Bebilony 1 za niecałe 34 zł - 800 g ![]() Jeśli chodzi o pieluszki, to my używamy Pampersów, za 82 sztuki płacę średnio 47 zł, chyba że za dwupak 84 zł. Zastanawiałam się ostatnio nad Dada z Biedronki, ale kosztowały ok. 30 zł za 52 czy 54 sztuki, to dla mnie żadna różnica Bogus, właśnie się zastanawiałam, co Ty robisz o tej porze na wizażu ![]() Może Olivier przestawił sobie dzień z nocą? A w dzień dużo śpi? To idę Was nadrobić
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
I wszystkiego naj najlepszego na walentynki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

klask i: dla Filisia 

jest taka pobudzina, ze nie moge...i nie wiem czemu