|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
czesc dziewczynki
![]() a ja sie dzis wybieram na babski comber zaraz zabieram sie za robienie salatki no i chyba nie poszaleje z alko bo niby jutro mam dostac @ wiec tradycyjnie bede saczyc cin cina ze spritem ![]() ps. trzymajcie kciuki zeby ta malpa @ nie przyszla bo chcialam jutro rano zrobic test mam takie troche niepokojace "objawy" a do lekarza ide dopiero w piatek - jak dobrze pojdzie bo czekam na wyniki badan ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2010-02-13 o 14:59 |
|
|
|
#1562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Ja juz po obiadku...zrobilam kurczaka w przyprawie do gyrosa z ryżem i warzywkami, mniam ![]() A jednak wczoraj nie popilam za dużo, bo musiałam prochy łyknąć na @... Zamowilam testy owulacyjne na allegro...zobaczymy co mi wyjdzie a poza tym wrzucamy na luz z faslkowaniem, bo jakos wolalabym zeby w razie udania sie nie urodziło się małe w listopadzie ani w grudniu :/ to taki zawirusowany okres jest :/Scio -- proszę o zmiane ostatniej @ na 12.02
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
To ja trzymam kciuki i czekam jutro na info co się stało...![]() Ja dziś też miałam ciężki dzień ale chyba się pozytywnie skończył... Po wielkiej kłótni i wygarnięciu co na sercu każdemu leży pogodziłam się ze szwagrem... Przy okazji Tz-owi się od wszystkich oberwało a ja mu potem pogadankę zrobiłam jeszcze... Może czegoś się nauczy...
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Scio i co teraz? powtorka badania?
Olliwko Pendrak ta kreska testowa pojawia sie zazwyczaj od razu.A ta druga troszke pozniej Lindsley hehe biedny tz znow dostal po uszach |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam na Żonkach wkleje mój wczorajszy post,
A ja jestem taka wściekła ![]() Byłam dziś u gina, słowo gin to za dużo powiedziane,to jakiś lekkoduch, olewator itd. A więc przychodzę 14.45, przyjmuje od 13.45 a jego nie ma ok. przychodzi koło 15, przyjmuje jedną dziewczynę, po czym wychodzi i mówi,ze o 15.30 musi wyjść jechać do ZUSu czy NFZ i wróci (taaa pół miasta- godziny szczytu) ok. Załapałam się - bo tylko po wyniki. Dostaje te cytohormony, a on do mnie, ze z nich nic nie wynika. Głupia jestem ja myślałam, ze wynik będzie podobny to tego wyniku hormonów z krwi - tak go zrozumiałam, on mi daje ten wynik i mówi, ze przydałoby się iść do endokrynologa, to ja się pytam, czy dostanę skierowanie on zebym przyszła jutro bo mu się śpieszy. A comnie to k*** obchodzi,ale nie dam się wypchnąć wypisał. Sela vi więcej do niego nie pójdę![]() Ale już dawno mogłam zrobić te badania. Zaraz Wam wklepie wynik.Mnie nic nie mówią Opis badania: MI 0-9901 KI 1% EI 0% Cytoliza. Rozmaz hypoestrogenny - 6 dzień cyklu. Na podstawie jednorazowego badania cytohormonalneg pobranego w 6 dniu cyklu, trudn jednoznacznie ocenić aktywność hormonalną, jednak nie można wykluczyć aktywności androgennej. ![]() :conf used:
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Scio -- nie mam pojęcia co to znaczy...ale gin faktycznie do zmiany sie nadaje, zdecydowanie
![]() Jedziemy dzis do znajomych - kumpela wlasnie dzwonila ze wylaczyli im prad...bedzie party przy swiecach
|
|
|
|
#1568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Ollliwka ![]() ![]() Scio to chyba jeszcze raz będziesz robic te badania jescze raz i u kogoś innego A temu ginowi przydał by się kopniak virginia, kotekk81 miłej zabawy
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Wponiedziałek dzwonie się umówić do endokrynologa (podobno się czeka ok. 2 tyg), a do gina idę 30 marca (do polecanej ginekolożki -podobno młoda i nierutyniara - zobaczymy
)
|
|
|
|
#1570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
No może jak 4 os mu powiedziały to samo to uwierzy
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tu pusto...
My z mężem obejrzeliśmy sobie "Vicky, Cristina, Barcelona"... Mam bardzo mieszane uczucia, generalnie średnio mi się podobało. A teraz pójdę sobie zrobić kąpiel przy świecach, z maseczką na buźce, tak mnie zachęciłyście swoimi opowieściami z domowych SPA... ![]() A jutro jedziemy na obiad do Rodziców, moja Mam miała dziś urodziny Dobrej nocy!
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a ja wczoraj byłam na imprezce rodzinnej u TŻ , najlepsza była seniorka rodu - 94 prababcia TŻ, piła wódkę , śpiewała No a dzisiaj głowa lekko pobolewa , ale to nic ,że nd muszę poodkurzać cały dom bo.. no właśnie rodzice TŻ mają być na cieście jak dzisiaj w walentynki ta rozmowa nie pójdzie to już nie wiem
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko czegokolwiek ta rozmowa ma dotyczyć to powodzenia. Napisz potem o co chodzi bo kichy kręcą z ciekawości
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
całuski walentynkowe!
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley no jak 4 os to samo, to powinien przynajmniej to przemyslec i wyciagnac z tego jakies wnioski...
Ollliwko owocnej rozmowy, kciukasy WOW : http://www.youtube.com/watch?v=u7deC...A63FE9&index=0 |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale dziś miałam sen!
Śniło mi się, że ni mniej ni więcej urodziłam śliczną, zdrową córunię ![]() Wczorajszy wieczorek bardzo udany, znajomi jak zwykle przyszykowali pyszności, troszkę wypiliśmy, obejrzałam ich zdjęcia i zakupy z ich ostatniego wyjazdu do Szkocji (gł. ubranka dla ich małej córuni, pewnie stąd mój sen...), wymieniliśmy się filmami. Ok, muszę zmykać na urodzinki chrześniaka .Ściskam Was walentynkowo!
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia wyczytałam na Twoim blogu listę książek, czytałaś tą Podróż Bena, o jest jakś kontynuacja "Piątego dziecka"? Bo tam teżz tego co pamiętam był bohater o imieniu Ben
|
|
|
|
#1581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
troche mnie nie było no ale musieliśmy poganiać po lekarzach od środy nie włączałam kompika bo normalnie nie miałam czasu na nic a wieczorkiem padałam na mordke no ale juz nadrabiam zaległości Scio zazdroszcze domowego spa ewurka ja nic nikomu nie mówie bo już bym sie nasłuchała od rodzinki Sloneczko ale zjazd nie w strone morza ale w druga agata1971 witaj )aldii słodziutka jest twoja LU oczywiście wszystkiego naj naj z okazji rocznicy wątku ![]() kotek trzymam kciuki ktoś wspominał często o pizzy a ja miałam podać przepis na pizze z PIZZA HUT więc podaje ![]() Pizza ciasto puszyste 400g maki 30g drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach ½ łyżeczki soli Szczypta pieprzu Bazylia,oregano,tymianek Mąke wsypać do dużej miski,dodać sól i drożdże,zrobić wgłębienie,dodać oliwy i troche mleka z woda,wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą,ciasto zagniatać przez 10 min,odstawić na godz do wyrośnięcia Pizza – cienkie ciasto 400g mąki 40 g drożdży 6-7 łyżek oliwy z oliwek Woda ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sól,pieprz,bazylia oregano tymianek Drożdże rozdrobnić i wymieszac z 3 łyżkami wody,połową cukru i solą,dodać 3 łyżki mąki,dokładnie wyrobić i zrobić z ciasta wałek,odstawić na pół godz w ciepłe miejsce,mąke wsypac do dużej miski,wymieszać z proszkiem do pieczenia,szczypta soli pieprzy i ziołami,zrobić wgłębienie wlac oliwe ¼ szkl wody i wymieszać ,dodac wałek przygotowanego wcześniej ciasta ,zagnieść podzielić na dwei kule i odstawić do wyrośnięcia na godz,później rozwałkować na placek i nakłuć go widelcem Pizza - sos pomidorowy Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 2 Składniki: 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki wody 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2-3 łyżki posiekanych, świerzych ziół Sposób przyrządzania: Pastę pomidorową wymieszać z wodą, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Mocno doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekane drobno zioła. Odstawić na około 10 - 15 minut. |
|
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Troszkę mnie nie było ale najpierw po kolei zmogła nas parszywa jelitówka,najpierw młodszy,potem starszy a na koniec ja Potem przyjechał mężuś ale już we wtorek wyjechał i tak to na Walentynki zostałam tylko z moimi niepełnoletnimi ![]() Ogromne GRATULACJE dla Elci ![]() i życzonka dla wszystkich z okazji rocznicy watku Witam oczywiście wszystkie nowe staraczki Chyba nie dam rady już was nadrobić bo czasu brakuje a od jutra szkoła syna się zaczyna ![]() Nieubłagalnie zbliża się @ także mimo najszczerszych chęci i regularnego gwałtu na TŻ raczej w tym miesiącu też się nie udało Ściskam Was wszystkie WALENTYNKOWO!!
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A my nie obchodzimy walentynek, to już 4 nasze i spędzamy jak zwykły dzień. Tz był w pracy do 18, pojechałam po niego i powiedziałam, że zabiera mnie na lody... Ale potem przemyślałam sprawę i pojechaliśmy do marketu kupiliśmy litrową malagę z zielonej budki i jak tylko Tz zje obiadek zamierzam się do niej dobrać ![]() Ja dziś pół dnia spędziłam na segregowaniu rozmiarami ciuszków dla maluszka - mam tego 3 worki... Jestem może w połowie ![]() No i załatwiłam sobie lekko dłonie... Chyba ze 3 dni zapominałam posmarować kremem i teraz szczypią. Czuję jakbym miała 1000igiełek w nie wbite ![]() Zmykam na lody...
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkim życze miłego walentynkowego wieczorku
a mnie wpiszcie na liste aktywnie starajacych się ost @ 30.01.10 staram sie 6,8,10,12,15dc.kurcze tak mi się marzy córa. wierzycie w to że córa przed owulka a syn tylko w owu. Aldi jak u ciebie było. a mała LU sliczności małe marzenie. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-02-15 o 17:35 |
|
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, ej muszę się pochwalić moimi walentynkami...były CUDNE!!! Posprzeczaliśmy się w sobote i poszłam w niedziele do pracy z muchami w nosie
wracam do domu a TŻ tup,tup na góre i krzyczy nie wchodz, poczekaj więc...czekam zawołał mnie i wszędzie były płatki róż na podłodze, świeczuszki i róże, taka droga prowadziła do łazienki...a tam wanna pełna wody, z pianą i płatkami róż musiałam się w mig rozebrać i na prawdę marzyłam w pracy o takiej kąpieli bo byłam mega zmęczona, więc wlazłam do wanny a TŻ zniknął przyszedł z buteleczką winka nalał mi kieliszek i znowu zniknął sączyłam sobie tak winko i słysze jak idzie po schodach i pyta czy jestem głodna zrobił deske serków z winogronami, truskawkami, wyglądało pięknie, a smakowało wybornie nazwaliśmy to łazienkowym piknikiem - POLECAM!!!! potem to już było bardziej pikantnie, ejjj cudnie |
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka miłe walentynki
z tymi różami , serkami itd. ale w moim stylu to też nie jest. W każdym razie ważne ,że Tobie było fajnie i pikantnie ![]() ![]() A jeśli chodzi o wczorajsze spotkanie u mnie... ciesze się ,że nie było awantury żadnej a tego się bałam strasznie ostatnie dni przeżywałam bo chce żeby rodzice moi i TŻ gadali normalnie i nawet jak mają różne poglądy odnośnie urządzenia wesela żeby się spotkali ze sobą i wyjaśnili. Ale nic nie jest jeszcze do końca uzgodnione dlatego nie piszę nic więcej. Bałam się i smutna byłam bo nawet nie wiedziałam na czym stoję , czy będzie ślub w ogóle ![]() Nie umiem z nią rozmawiać już tak jak dawniej. Mam nadzieję ,że będzie dobrze. trzymajcie
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko skąd ja to znam. Nasi rodzice poznali się jakieś3 tygodnie przed ślubem (wcześniej tylko na dzień dobry). Ojciec M. chciał inną sale (osobno kucharki) moja mama w restauracji. Ja twardo stałam przy swoim
Po ślubie to się zmieni. |
|
|
|
#1589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musi być dobrze! Kciuki mocno zaciśnięte! Dzień dobry wszystkim! Dziś mój 28dc i choć staram się myśleć o tym jak najmniej to w kółko o tym myślę . Lecę zaraz nastawić pranie i pozmywać, od 13 zaczynam korki ale dziś dość szybko kończę, zapowiada więc się wolny wieczorek, wybiorę więc się chyba na basen, tylko nie wiem czy do sauny iść... ![]() Miłego dnia!
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
ja już poprostu się załamię, dziś zadzwoniłam w jedno miejsce, bo składałm tam cv..... miałam idelane wyksztalcenie, wszystko co chcieli a nawet więcej..... i co? jeszcze wczorajsze walentynki były chyba moje najgorsze w życiu, pokłuciłam się z TZ i siedze teraz sama
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

zaraz zabieram sie za robienie salatki
no i chyba nie poszaleje z alko bo niby jutro mam dostac @
wiec tradycyjnie bede saczyc cin cina ze spritem
mam takie troche niepokojace "objawy" a do lekarza ide dopiero w piatek - jak dobrze pojdzie bo czekam na wyniki badan 

!

Głupia jestem
ja myślałam, ze wynik będzie podobny to tego wyniku hormonów z krwi - tak go zrozumiałam, on mi daje ten wynik i mówi, ze przydałoby się iść do endokrynologa, to ja się pytam, czy dostanę skierowanie