|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Hello
![]() Nadrobiłam...ufff ![]() Lenka -- nie daj się! w końcu sie uda - nastepnym razem już mniej się bedziesz denerwowac, a nerwy tu maja wielkie znaczenie Kretencjo-- z naszymi starankami to juz 7 cykli minelo, takich z liczeniem dni i konkretnym staraniem wiem, ze to jeszcze nie tak długo, ale w międzyczasie 3 koleżanki w ciąże zaszły, a ja się coraz bardziej załamuje ![]() Aldii -- malutka jest cudna ![]() Scio --trzymam kciuki za hormonki ![]() Idziemy dziś z TZ do znajomych na parapetówe - i postanowiłam się dziś opić - jak już musze mieć @ to niech chociaż mam coś z życia :P ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Kretencjo -- doczytałam, że mama już po zabiegu...niech dochodzi szybko do siebie
|
|
|
|
#1532 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
chciałabym się dopisać do listy... planujemy poród na 4.08.2010 (tp). Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane i staraczki - życzę cierpliwości i spokoju w dążeniu do upragnionej fasolki.
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
Lenka, zdawaj do skutku, mój szwagier 6 razy zdawał, to nie oto chodzi, ze sie nie nadajesz, po egzaminie i tak każdy jeździ, jak chce...
Weronia, mniam, mniam ![]() Ja po poście Virginii kupiłam sobie też czekoladowy balsam i maseczke i bede sie upiekszac wieczorem Do tego mam jeszcze czekoladki I love Milka, MNIAm!!!Dzięki dziewczyny za kciuki, by the way, dziś ma urodziny
|
|
|
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale też chciało mi się płakać, nie chciało mi się rozmawiać, bo też oblałam z własnej głupoty...ale teraz mam siłe i pozytywnego myślenia całą mase daj sobie czas, ale nie rezygnuj i nie mów że się nie nadajesz!!! Każdy się nadaje, czasami potrzeba więcej szczęścia ja trzymam
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może polewe czekoladową jeszcze zrobie a jak ktoś chce kawałek to zapraszam
|
|
#1536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wam już do ślubu zostało niewiele to może powoli zacznijcie się starać... W 2 m-cu jeszcze by nic nie było widać![]() Cytat:
Dzięki Nie bój się ![]() Cytat:
Podejrzewam, że jakbym miała pewność, że mi się należy i już bym nie mogła wytrzymać a położne by mnie olewały to między skurczami bym zadzwoniła i nakrzyczała na nich![]() Cytat:
![]() To dużo zdrówka dla mamy Lenka ja zdawałam 4 razy... W końcu się udało, nie poddawaj się...
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
Co do zdawania na prawko, przed egzaminem można włożyć sobie do kieszeni 100pln z nastawieniem "to na kolejne podejście"...
Wtedy ponoć człowiek się mniej stresuje i zdaje ![]() podpowiedziała mi to koleżanka jak znajoma zdawało na prawko... i zadziałało... Znam już kilka przypadków gdzie zdawali ze 100pln w kieszeni i pozdawali bez problemów... i to zarówno przypadki gdzie oblewali wcześniej po kilka razy jak i za pierwszym razem ![]() Nie zaszkodzi sprawdzić... trzymam
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh jak mi sie zachcialo takiego domowego spa tylko puder "mleko i miod". A moglabys mi zdradzic gdzie moge kupic ten krem i odzywke tak smacznie brzmia mniammm ![]() Cytat:
narazie nie wiem jeszcze kiedy ale moj instruktor wrozy mi marzec ale mnie sie wydaje ze nadal malo umiem ![]() a wogole to witam z wieczora ![]() urwalam sie dzis z pracy bo cosik kiepsko sie czuje czekam na @ (ma przyjsc 14.02 i mam cicha nadzieje ze nie przylezie bo zrobilabym tesciora i jakby byly wymarzone II kreseczki to bylby najcudowniejszy prezent )dobra juz nie smuce, lece po obiad bo troche glodna jestem
|
||
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Ja troche po zrzędze
z którą nie da się nic wyjaśnić tłumacze jak małemu dziecku
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urodziny? No to !!! Twoje zdrówko! Wszystkiego wymarzonego!!! Cytat:
kretencja - zdrówka dla mamy!! Jakie maleństwo!!
|
|
#1541 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja sama nie piję mleka od półtora roku, bo mam po nim takie bóle żołądka jak po smażonych potrawach. Pijemy za to mleko zsiadłe i jogurty naturalne."Wapń zawarty w krowim mleku jest mało wartościowy dla człowieka, gdyż zawarty jest w kazeinie - białku niestrawialnym dla ludzi (tylko co 12 człowiek trawi kazeinę). Wapń jest wchłaniany tylko z produktów, które mają odpowiednią proporcję wapnia do fosforu (2:1), w krowim mleku jest mniej więcej tyle wapnia co fosforu. Ponadto wapń jest łatwoprzyswajalny z produktów o odczynie kwaśnym (nabiał, sery, jogurty, kefiry, mleko zsiadłe), podczas gdy mleko ma odczyn zasadowy. Prócz tego mleko krowie jako źródło wapnia nie może się równać z innymi znacznie lepiej przyswajalnymi i zdrowymi artykułami spożywczymi. Przykładowo: 118 mg wapnia w 100 gramach mleka krowiego, migdały (254 mg), brokuły (130 mg), kapusta włoska (187 mg), nasiona sezamu (1160 mg) i sardynki (400 mg). Jeśli trudno komuś zrezygnować z nabiału, to warto wybierać mleko kozie, które swym składem zbliżone jest do mleka ludzkiego.Ponadto wysoce niewskazane jest dodawanie mleka czy śmietany do kawy. Wysoka temperatura powoduje, że kazeina zawarta w mleku ścina się. Odnośnie karmienia dzieci mlekiem krowim: "Zawartość kazeiny (białka mleka) w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się potężnego kośćca cielęcia. W żołądku niemowlęcia tworzą się z niej grube, twarde, ubite grudki, które są trudne do strawienia, z tego powodu wiele niemowląt cierpi na niestrawności. Fragmenty sera utworzonego z mleka ludzkiego w żołądku niemowlęcia są małe i luźne, dzięki czemu szybko przedostają się one z żołądka do jelit i mogą być przyswojone dalej. W związku z czym żołądek dziecka karmionego mlekiem matki opróżnia się szybciej i nie powoduje powstawania procesów gnilnych. Należy również zaznaczyć, że jeżeli dziecko karmione wyłącznie piersią zwróci pokarm, nie ma on przykrego zapachu. Inaczej wygląda sytuacja w przypadku niemowląt karmionych butelką. Zwrócony pokarm ma przykry kwaśny odór. Winny takiego stanu rzeczy jest kwas masłowy, który znajduje się w krowim mleku, a który to ma przykry zapach przy częściowym strawieniu." PS → zgaga MLEKO zawiera kazeinę, która w procesie fermentacji ulega ścięciu. Do niedawna lekarze leczyli wrzody dietą mleczną, ale po chwilowej uldze u pacjentów nasilały się bóle i nadkwasota. Po prostu mleko ma odczyn zasadowy i neutralizuje kwas żołądkowy, co daje chwilową ulgę, ale do strawienia kazeiny żołądek musiał wytworzyć jeszcze więcej kwasu, z czego wynika nasilenie choroby. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Trzeba uważniej jeździć i tyle...
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Byłam... ale gdzieś coś wcięło i mi zniknęłyście
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Nawet jak nie pomoże - chociaż myślę że jakiś większy komfort jest wiedząc że i tak masz kasę przy sobie odłożoną na następne podejście - to na pewno nie zaszkodzi... No chyba że będziesz prosić egzaminatora, żeby Ci przechował tą stówkę - może opacznie to zrozumieć
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
A tu kruszynka dla cioc - zdjatko zrobione minute temu
[/QUOTE]Aldi-malutka jest prześliczna,gratuluję
Edytowane przez agata1971 Czas edycji: 2010-02-12 o 20:56 |
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldii - Lu śliczna
![]() Kretencja - kciuki za Mamę i Tatę. Lenka- nie poddawaj się, to najgorsze co możesz w tej sytuacji zrobić! Wyjeżdżam na weekend, a w następnym tygodniu muszę zmobilizować się i iść do ginekologa na coroczną cytologię i usg tv!!!
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Dziewczyny, za tyle ciepłych słów i pozdrowień dla Mamy. Kochane jesteście
Kakusia, tak naprawdę to nie wiem, czy tłusty czwartek jest ustanowiony przez kościół Ale kojarzy się z końcem karnawału i początkiem postu, a dla mnie te pojęcia nie mają żadnego znaczenia Danika, wiem co czujesz. U nas chyba 10 cykl, już nawet nie liczę... Z tym, że my nie liczymy dni płodnych jakoś specjalnie, no ale seksu nie unikamy, więc coś już powinno zaskoczyć... Prawdopodobnie nie owuluję. We wtorek idę na test prolaktynowy, a za tydzień we wtorek do gina i coś będziemy wreszcie na serio myśleć, jak temu zaradzić... No a teraz uciekam pod prysznic i do łóżka, bo jakoś już bardzo zmęczona jestem... Dobrej nocy
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc!!!
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc... ja tez za chwilkę spadam... jeszcze ogarnąć chałupkę trzeba - mamy jutro odwiedziny mojego przyszłego teścia
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka, nie możesz się poddawać, zdasz następnym razem, już mało Ci brakło
Aldii Lukrecja jest śliczna, tak słodka i kochaniutka Lindsley brzusio śliczny ja przed chwilką się dowiedziałam że moja młodsza kuzynka ( o 6 lat) jest w ciąży, aż przykro mi się zrobiło, ale udałam że sie bardzo cieszę.... szkoda że nie ja ...... ale na wszystkich przyjdzie pora |
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Nanucha a test już robiłaś? Trochę dawno ta @ była
![]() Scio ja chyba dopiero jednak za dwa miesiące zacznę tak na prawdę staranka, więc mi na razie nie zmieniaj, bo wczoraj się dowiedziałam, że jak biorę od 10 dc lutkę to ona będzie hamowała ewentualną owulację....ah...szkoda. Za miesiąc powiem lekarzowi, że chcemy się już starać, to mi zmieni dawkowanie może. Zaraz zabieram się za sprzątanie, mąż ma upiec ciasto potem. I będziemy leniuchować w miarę możliwości (bo psy trzeba przecież wyprowadzić |
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
Scio proszę o dopisanie @13.02
A miały być piękne te walentynki. Jesli za mc się sytuacja powtórzy to idę do gina niech zacznie nade mną działać. Ile można czekać. A tak wogóle to witam wszystkie forumowiczki
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley
3 majcie kciuki jutro ![]() ![]() na razie to od kilku dni mam... gorsze chwile..
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry
Kciuki niestety nie pomogły, bo wynik jest niejednoznaczny. Wyszła cytoliza, czyli rozpad komórek spowodowany najczęściej błędnym pobraniem lub błędem laboratoryjnym, Zaraz pozmieniam listę |
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
tity specjalnie nie pisałam o tym kilka dni , poczekam do jutra i może napiszę wtedy , ale ogólnie rzecz biorąc to się wszystko pieprzy..
![]() No nic.. szykuję się i niebawem jadę na zaległe urodziny TŻ - dzisiaj będą jego dziadkowie , no i może tort będzie
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie testu, jako że nie mam w tej kwestii zbyt dużego doświadczenia, zrobiłam test który wyszedł ujemnie tzn zaraz wyszła jedna wyraźna kreska testowa i miałam go wyrzucić i widzę ledwo widoczną pod światło drugą i tak się zastanawiam czy nie za wcześnie sprawdzałam wynik bo mogło nie upłynąć jeszcze 5 minut, czy ta kreska testowa pojawia się wcześniej od ewentualnej drugiej?
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
penraku ja już też "pod światło" ciążę miałam
Powtórz test i odczekaj te 5 minut i zobaczymy, ale pod światło to mogą być kreski wynikające z budowy testu, jak będziesz robiła nowy to sobie pod światło popatrz zanim nasiusiasz i wtedy sobie porównasz.
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam serducho z piernika i to już ładnych kilka dni temu .Od rana byliśmy już w: kilku sklepach, na bazarku, w bibliotece (muszę już brać książki na konto TŻeta bo swoich mam już 9... ), w aptece. Kupiłam jeszcze mojemu chrześniakowi uroczy samochodzik, który sam jeździ po naciśnięciu głowy szanownego kierowcy . Oprócz tego mam dla niego śliczny komplecik rękawiczek i szaliczka z misiem . Plus jakieś pampersiaki, chusteczki... Po południu robimy z mamą ciacha na jutrzejsze Dawidkowe urodzinki. A wieczorem lecimy z TŻetem do znajomych, zakupiliśmy już odpowiedni na tą okazję trunek (ostatnio odkryłam Pinacoladę ). Przeziębienie dalej mnie trzyma i już pie****ca dostaję od siedzenia na 4 literkach .Zmykam, pa!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

wiem, ze to jeszcze nie tak długo, ale w międzyczasie 3 koleżanki w ciąże zaszły, a ja się coraz bardziej załamuje 

ale też chciało mi się płakać, nie chciało mi się rozmawiać, bo też oblałam z własnej głupoty...ale teraz mam siłe i pozytywnego myślenia całą mase
a jak ktoś chce kawałek to zapraszam

. Słodko mi z tym
tylko puder "mleko i miod". A moglabys mi zdradzic gdzie moge kupic ten krem i odzywke
ale mnie sie wydaje ze nadal malo umiem
No to
!!! Twoje zdrówko! 

), w aptece. Kupiłam jeszcze mojemu chrześniakowi uroczy samochodzik, który sam jeździ po naciśnięciu głowy szanownego kierowcy
.