![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
![]()
Nemea- głowa do góry, może przez weekend wszytko przemyśli i zatęskni do żonki. Z romantycznego wieczoru nici ale są szanse na romantyczną walentynkową noc
![]() ![]() Klaudia-b. ładna suknia ![]() ![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
A ja strzeliłam focha na męża i stwierdziłam, ze jak on nie zrobi romantycznego wieczoru to ja mam w nosie
![]() A ja właśnie patrzę na all za prezentem na chrzciny. Jakąś maskarę mam w tym roku chrzciny - komunia- 2 wesela. Mam prośbę jakby któraś była w Dandzie to luknęła by czy tam są jakieś fajne pamiątki chrztu i komunii pliz ![]() Co sądzicie o takiej pamiątce na chrzciny http://www.podaruj24.pl/podgladart.php?idart=995 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Haha mam taki sam problem
![]()
#154 |
Raczkowanie
|
a moze jakis zloty lancuszek a ile nie mam pojecia? 200zl
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 -------- kolczyki |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
My idziemy jako zwykli goście i chcemy kupić jakiś prezent w okolicach 100 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
To zależy czy idziecie razem czy on sam(jeśli razem to rzecz jasna że dajecie więcej). I oczywiście czy Tż pracuje..bo jeśli studiuje to mniej da, no bo skąd ma wziąć...U mnie na chrzciny chrzestni dają pamiątkę+ kasę( czyli np. złoty łańcuszek + 200 zł) ale głupio jak i jedni i drudzy dadzą taką samą pamiątkę. Najlepiej żeby się dogadali i np. chrzestna daje łańcuszek+ 200 zł, a chrzestny 400 zł, lub niech się złożą na pamiątkę i dadzą po 300 zł.
Ramka to b. fajny pomysł od gościa. Często daje się, np. kasę + ubranko. Zresztą to zależy od rodziny..u mnie daje się dość duże prezenty(jako chrzestni) na chrzciny,komunie i śluby, a na bierzmowanie małe-symboliczne. Natomiast u mojego Tż-a na bierzmowanie też daje się duże.
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-02-13 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Scio ja ostatnio byłam w Dandzie i widziałam tam duży wybór pamiątek Chrztu Świętego ale takich papierniczych typy mini księga z np. przodu przyklejonym medalikiem.
#159 |
Rozeznanie
|
Ja w tym roku myslałam, że nie spędzę z TŻ walentynek, bo pracuje i kompletnie nic nie planowałam. I jak wróciłam wczoraj po pracy wieczorem TŻ zadzwonił, żebym się ubrała bo wychodzimy
![]() ![]() A ja już się obawiałam że TŻ zachowa się jak stary mąż i na dodatek jeszcze przed ślubem i po prostu zapomni. Ja jako chrzestna dałam w tamtym roku 500 zł i fotoksiążkę później ze zdjęć które były zrobione na chrzcinach. I w tym roku też będę chrzestną i myślę że też dam 500 zł i jakiś album później zrobię. Czyli razem wyniesie mnie to ok. 700 zł. Srubka a u Ciebie w rodzinie ile chrzestni dają na chrzciny? Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2010-02-13 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
A propo chrzcin to chce powiedziec ze ten swiat to naprawde zwariowal. Kiedys sie dawalo jakis lancuszek, kolczyki, a teraz jak slysze ze chrzestni daja czasem quady, po 1000 zl czy laptopy to po prostu mi szczena opada! Ja jestem chrzestna dwoch coreczek mojej chrzestnej i sama prosila, zeby tylko ubranko na chrzest zakupic jako prezent i tyle. Ja jeszcze wtedy studiowalam i nie wiem skad mialabym wziac kase jakas
![]()
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Teraz to się ludziom w głowach poprzewracało. Na chciny 500, na komunie 1000.
![]() Meana mój mąż jest raczej z tych mało romantycznych, no ale zobaczymy ![]() Domika dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Meana-u mnie właśnie daje się ok. 500(od chrzestnych), lub prezent+pieniążki. Oczywiście jeśli ktoś nie pracuje to wiadomo, że da mniej. Ja zostałam chrzestną mając 15 lat i dałam wtedy prezent z mamą 600 zł. Jako gość dałabym w obecnej sytuacji(oboje z Tż em nie pracujemy chwilowo) 100+ ubranko lub fajny prezent(Scio ma super pomysł),, ale tak normalnie ok. 200 zł.
oczywiście zgadzam się, że to co się teraz dzieje to przesada. Na komunie daje się ok. 700 zł, a na ślub hmm..nie wiem ile. No właśnie ile? O jeszcze jedno..jak to u Was jest ze świadkami z bierzmowania?Bo u mnie w rodzinie jest tak, że później taki świadek nie pełni żadnej ważnej roli, nie ejst do niczego zobowiązany. A u Tż-a jest to b. ważana osoba, która jest w "hierarchii rodzinnej" zaraz po rodzicach chrzestnych.
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w podobnej sytuacji ale nie od święta a stale. Mój TŻ mieszka we Włoszech więc widujemy się za rzadko jak dla mnie ale dużo rozmawiamy przez skypa. ![]() Samotne w Walentynki wizażanki łączcie się ![]() ![]()
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrzestny M. - 1000 zł (i to jeszcze podkreślił "tu jest mój prezent tysiąc złotych - co byśmy nie przeoczyli ![]() ![]() ![]() Mój chrzestny 1700, a moja chrzestna nie wiem - nie była podpisana koperta ![]() w ogóle byliśmy mega zaskoczeni sumą jaką zebraliśmy i kwotami, jakie dostaliśmy od niektórych gości ![]() Dziewczyny samotne walentynki tonie problem - można urządzić sobie święto miłości własnej ![]() Domowe Spa, aromatyczna kąpiel świece, maseczki, kremy balsamy itd. ![]() Co do świadków bierzmowania, u nas ksiądz zazyczył sobie chrzestnych,u mnie była żona chrzestnego (siostra mojej mamy),ale nie pełni ona żadnej roli. W oóle u nas w rodzinie raczej się bierzmowania nie celebruje, nie ma rodzinnej imprezy i góry prezentów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz rozmawiam z TŻ-cikem i powiedział mi ze kupił kartę do rozmów telefonicznych która pozwala na 6 godzin gadania!
Jutro moje ucho będzie cierpiało ![]() ![]()
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
ja tez sie przylaczam do tych samotnych walentynek...ale po slubie juz nie jedne razem sie spedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio bylam chrzestna i dalam taki srebrny smoczek z wygrawerowana data i godzina chrztu http://www.v-sklep.pl/product_info.php?products_id=481 + pieniazki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
W czwartek dostałam sukienkę poprawinową:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=562 |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Kubusewa boska
![]() masz gdzieś linka do aukcji? Były inne kolory? |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
świetna!! ![]() ![]()
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mimo wszystko mam nadzieję, że zaliczył ten egzamin z chemii, co go w piątek pisał. Myślę by jutro pójść sprawdzić czy są wyniki i modle się by były i to pozytywne. Może zaliczenie całego semestru poprawiłoby mu humor... A w ogóle to przepraszam, ze Wam tak marudzę, ale nie mam komu... W domu staram się udawać, że miedzy nami wszystko w porządku i że on tak po prostu normalnie pojechał do swojej rodziny... Ale to nie jest takie łatwe... ![]()
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam szczerze że to zależy na co kogo stać tyle daje ale zazwyczaj jest tak że jak ktoś nie ma dużo pieniędzy to nawet pożyczy żeby dać a jak ktoś ma ich zbyt dużo to daje najmniej.
Ja do chrztu nie trzymałam jeszcze nikogo ale 2 miesiące temu trzymałam do bierzmowania siostrzenice i kupiłam jej prezent za 300zł i dałam w kopertę jeszcze, a nie jestem z tych bogatych bo nie pracuję i studiuje. Ale wiem że kupując jej pewien prezent spełniłam jej marzenia i usłyszałam słowa Kocham i Dziękuje za co nic nie można kupić . nemea, jakos po mału sie ułozy i trezba być dobrej mysli że Twój TŻ zaliczy to, powiem ci szczeże że ja w obiegłym roku tak miałam mój TŻ tez zaliczał chemie chyba chodził do niego z 5 razy i każdy rozdział zaliczał po kolei, aż mu powiedział że wszystkie rozdziały ma zaliczone i napięcie opadło. Trzeba być dobrej myśli Aha, dziewczyny mam pytanie czy jak biorę druga druhnę to ona jest w księgi wpisywana, bo chce mieć swoją siostrzenice a ona jeszcze nie jest pełnoletnia???
http://suwaczki.slub-wesele.pl/200812264028.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/200701281137.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625310713.html Edytowane przez Kasia1429 Czas edycji: 2010-02-13 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może wlasnie ten jutrzejszy walentynkowy nastrój do niego przemówi i da się przeprosić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Nemea prędzej czy później przejdzie mu
![]() Ale wiem jak to jest byc upartym i byc z upartym, bo ja i TŻ tacy jesteśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
On nie jest obrażony, on jest tylko "obojętny". A do rodziców w sumie pojechał tez dlatego, że nie był ta półtora miesiąca, bo przez zjazdy i sesje nie miał czasu. Tylko, ze to się tak jakoś zbiegło wszystko na raz, ze mi z tym źle.
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.