|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
UWAGA!UWAGA! WIEŚCI OD PYSI:
" Z wielką radością informujemy, że dnia 13 lutego 2010r o godz. 20.40 przybyła na świat Julia. Dając nam 4730g szczęścia i 58cm radości. Szczęsliwi rodzice" Różowe gratulacje dla dzielnej Mamusi.
#4652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochane trzymajcie się cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-13 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zadomowienie
|
WOW!!!!GRATULUJEMY SZCZESLIWYM RODZICOM!!!!!!
Szybko sie Pysia uwinela ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ************************* * A ja byłam dzisiaj na zakupach. Połaziłam sobie ze 4 godziny po marketach. I na sam koniec spotkała mnie miła sytuacja. Wyszłam z biedronki - miałam zapakowane kilka rzeczy w karton (taki mały), idę z tym do samochodu, a jedna kobietka koło 30 stoi obok swojego samochodu i pyta mnie czy daleko to niosę, ja mówię, że nie (auto miałam jakieś 3, 4 samochody dalej). Ona mówi, że mi to zaniesie, ja nie dziękuję, bo to blisko. No, ale wzięła te moje rzeczy i zaniosła mi do auta. Mówię Wam, jak mi się miło zrobiło ![]() ![]() No, a poza tym widziałąm w gazetce biedronki, że od 18.II będą po 9,99 ciuszki dla Maluszków. Mają być - pajace, śpiochy, koszulki ze spodenkami. Materiał bawełna. Rozmiar od 56 do 86. Ja mam zamiar jechać i zaszaleć z zakupami ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż na ten poniedziałek jestem umówiona do fryzjera, więc mam nadzieję, że jeszcze skorzystam z tej przyjemności przed porodem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Raczkowanie
|
Wow!!ale waga!!
Pysia - gratulacje ![]() wreszcie się doczekała na swoją kruszynkę ![]() kocurazab - fajna sytuacja z ta babeczką, może sama też pamięta jak to jest być w ciąży albo ma kogoś w najbliższym otoczeniu w takim stanie i wie jakie to i miłe i ważne dla ciężarnej gdy ktoś się zainteresuje żeby jej pomóc co do tych ciuszków - ja już widziałam, u nas były, kupiłam nawet bodziaki z dł. rękawem na 56, nic więcej mi się nie podobało ale nie wiem czy już było przebrane czy faktycznie taki mały wybór Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-02-13 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Rozeznanie
|
Kolejna wiadomośc od Pysi:
"Zapomniałam napisać, że mimo 8cm rozwarcia skończyło się CC... Ale Julcia jest cudna i 10pkt".
#4658 |
Zakorzenienie
|
Witam.
W zastępstwie żony chciałbym poinformować, że o 20:40 urodziła się nam córeczka Julja. "Mała" dostała 10 punktów, waży 4730g i ma 58cm wzrostu. Jest cudowna, podobna do Marzenki ![]() Pozdrawiamy Szczęśliwi rodzice i braciszek.
#4659 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hi hi, a nie pisałam w czwartek, że Pyśka urodzi do 14 lutego ![]() Chyba jakaś wiedźma ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a myślałam, że moja niuńka będzie największym klocuszkiem wątkowym a tu Pysiolinka nas przebiła ![]() jeszcze raz gratulacje, wreszcie się doczekałaś ![]() a u nas teraz moja mama walczy z usypianiem małej bo oddałam ją na chwilkę tylko po to, żeby wpaść tu na moment zobaczyć czy są jakieś niusy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Pysi!!!!
![]() .............. Ja sie chyba zbieram na IP raz jeszcze. Umieram z bolu! Mam dosc!!!! 2 nospy nie pomogly, ciepla kapiel tez nie pomogla. nic a nic. Boli mnie co 3 minuty po 30 sek. I to jak baardzo! Przeciez to na pewno akcja porodowa. Skurcze sa czestsze i mocniejsze. A ja mam miec cc. Bez sensu!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zadomowienie
|
o rany!!!!ale Julcia duża
![]() ![]() gratulacje!!!!!!!!!!!!!dl a całej rodzinki pysiolińskich ![]() moja dziś spi i spi,aż jej nie poznaje.kupilismy pamki rzom 1 premium care,az jestem ciekawe czy czeka mnie przebieranko w nocy czy nie. jestem zła,bo na jutro zaplanowaliśmy spacerek a winda własnie jest popsuta!!! ![]() celka trzymaj sie kochana,daj znać Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-02-13 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
I już doczytałam, że było cc, przy takiej wadze to się nie dziwie, mam tylko nadzieję, że za dużo się nie nacierpiałaś ![]() malinka ![]() Juz nawet wypróbowałam to masło ujędrniające po porodzie Ziaji - fajniusie jest ![]() Ta kobiecinka co Ci pomogła, to na pewno pamięta jak to jest być w ciąży. Nie wszystkie przecież są takie wyrywne do pomocy Cytat:
![]() Serdecznie pozdrawiamy dumnego tatę i braciszka Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój mały nareszcie śpi już ponad godzinę. A ja wykorzystałam ten czas na prysznic i balsamowanko - tego mi było trzeba ![]() Dobranoc mamuśki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Na podstawie karmień mojej córci można by zegarki ustawiać dzisiaj ![]() Jadła dokładnie o 6, 9, 12, 15, 18 i wyjątkowo o 22, a nie 21... A to dlatego, że mąż pojechał naszą psiutę odebrać od znajomych, którzy zabrali ją na wystawę do Rzeszowa i w związku z tym musiałam przetrzymać ją trochę z kąpielą... Tego siódmego posiłku nie chce zjadać, nawet jak ponad dwie godziny minie od poprzedniego, jest ryk i histeria... Dlatego teraz będzie dostawała jeść tylko 6 razy dziennie... Sama sobie ułożyła plan dnia tak jak w książce Tracy Hogg... A może ona już potrafi czytać, w nocy się wymyka z łóżeczka i rano już robi wszystko jak mamusia by chciała, tylko dziecku wytłumaczyć nie potrafi ![]() Tylko z jednym jest problem, jak ma kiepski nastrój, bo np. się nie wyspała, to trzeba z nią chodzić... Nie można siedzieć, bo płacze... Trzeba koniecznie chodzić... Ale może z tego sama wyrośnie, tak samo jak może sama wyrośnie z ciumkania palucha... No i jak już się pochodzi tak z nią, to można próbować ją uśpić, ale też jak jest zmęczona to uśnie tylko na piersiach... Bo normalnie, to sama w łóżeczku czy kołysce potrafi zasnąć... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
addicted tez chciałam to masło kupic ale nigdzie go nie moge dostać,musze sie rozejrzec.widzialam na allegro tylko.
celka jedz bo skoro masz miec cc to po co az tak sie meczyc i zebyś zdąrzyła na to cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was głupie pytanie...
Czy ma któraś aktualną ofertę z Lidla? Taką ze storczykami na końcu... Tam były wypisane rodzaje storczyków, które są w sprzedaży... Kupiłam sobie dzisiaj Miltonię, ale był jeszcze jeden, który był boski i mi szkoda, że nie kupiłam... Też niespotykany rodzaj... No i chciałabym się dowiedzieć jak się nazywał, a na stronie netowej nie ma... Może jutro jak pojadę drugi raz to jeszcze będzie, ale była tylko jedna sztuka... A ja wymyśliłam niedawno jak zmieścić w domu jeszcze trzy storczyki ![]()
#4667 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kamyk ja z płaczami mam różnie- rozróżnie jeśli towarzyszą im inne czynniki. Tj. mlaskanie, wkładanie piąstek- głodny. Prężenie się , napinanie, machanie nóżkami takie wściekłe- ból brzuszka, cieższa kupka, gazy. płacz z ziewaniem- zmęczenie... i tak sobie radzę... Tez po porach dnia poznaje czy może być już głodny, bo np. jadlł 2 godziny temu... a na razie tak się domaga po pobycie w Prokocimiu tak zostało. Mam nadzieję, że zacznie jeść więcej na raz a właśnie co 3 godziny. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Raczkowanie
|
celka - mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
![]() kamyku ![]() ![]() kocurazab - jakieś przeczucia odnośnie mojego porodu?zaczynam wierzyć w Twoje moce nadprzyrodzone ![]() addicted - widzę że udało Ci się skorzystać z domowego mini SPA jak synek ładnie usnął ![]() a ja właśnie wyszłam z gorącej kąpieli i podbrzusze koszmarnie mnie boli ![]() jak bym chciała żeby to było już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego uważam, że nie powinno się karmić dzieci na żądanie, bo to im tylko krzywdę robi...
![]() |
#4670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Celka trzymam bardzo mocno kciuki ![]() No mi się tak pięknie nie rozkręciły skurcze, niestety mocne ale nieregularne i przeszły i ![]() Może jeszcze coś z tego będzie, może w nocy, albo rano ![]() Ok 22 zjadłam ananasa, jeszcze jego mocy i działania nie czuje ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-13 o 23:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zadomowienie
|
No ładnie. Chwile mnie nie było, a tu tyle się dzieje
Castilia ![]() ![]() Pysiamn ![]() ![]() Celka trzymam mocno ![]() pewnie się rzeczywiście już zaczęło na dobre. Troszkę mnie przestraszyłyście tymi opisami bóli porodowych. Z dnia na dzień brzuszek mnie coraz bardziej boli jak na @ razem z twardnieniem. Twardnienia są dosyć regularne, ale nie zawsze boleśnie. Dziś wybieramy się do szwagierki na chrzciny. Po tej akcji u Celki pewnie wrzucę torbę do szpitala na wszelki wypadek do samochodu. Zmykam spać Dobranoc ![]()
#4672 |
Raczkowanie
|
Pysia - gratulacje!!!!
![]() ![]() ![]() A Pysiolinka to kawał babki ![]() Celka ![]() Ja znów mam regularne skurcze, co 12-15 minut, ale nawet się nie nakręcam, bo pewno za chwile przejdą ![]() Aldii, Addicted - dzięki ![]() Dobranoc ![]() Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-02-13 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie też ostatnio ciągle boli podbrzusze, najczęściej tak jak na @. Na łóżu nie mogę się ułożyć, spanie dla mnie to ostatnio masakra ![]() ![]() Jutro zaganiam męża do kładzenia paneli (już po malowaniu ![]() ![]() A może na porodówce wyląduję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym myślimy ciągle nad imieniem dla naszej córci z jajkami ![]() ![]() Idę spać ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Pysiu gratulacje!!! Jaki duży klocuszek
![]()
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Celka moglas zostac w szpitalu bo z cc to nigdy nie wiadomo.. mam nadzieje ze wsio u Ciebie ok.. Kocurazab jesli hcodzi o pepek to mysle ze co szpoital to inaczej... u nas nie wolno zamaczac pepka i smarowac go spirytusem ale CZYSTYM nie rozcienczonym.. ![]() Dziewczyny 3mam kciuki za szybciutkie rozpakowanie uz duzo was nie zostalo ![]() Czytalam o problemam z dzieciatkami.. ja mam to samo niby nakarmiona przewinieta.. a tu placz... ehh a mi wtedy tak szkoda tej malej kruszynki ![]() moja powoli uklada sobie godziny jedzenia ![]() ![]() ![]() Youyou jutro juz napewno wyjdziecie i bedziesz mogla sie nacieszyc synkiem.. :yes: szpitale to okropna rzecz.. dasz rade 3mam kciuki za Filipka by juz nie mial zoltaczki ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2010-02-14 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Waszego jedzonka książkowego mega zazdroszcze!!! Nas wybiło z rytmu też to ciągłe jeżdżenie po lekarzach, badania, szpitale... Masakra... Bardzo bym chciała żeby się to skończyło i cały czas mam nadzieję, że to już naprawdę koniec takich przejść... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Celka trzymam kciuki ![]() gooha3 ja też się boję bólu ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wielkie GRATULACJE dla wielkiej małej cesarzowej pysiolinki.Ale ogromniasta jest ![]() ![]()
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało.
Chyba zeberka pytała o cenę mleka Nan... albo coś pokręciłam ![]() Może komuś przyda się ta informacja ![]()
#4680 |
Raczkowanie
|
Hej kobitki,
Gratki dla Cartilli i Pysi!!(a myslałam ze bedzie Walentynowkowa Julka). Mam wyrzuty, bo dałam wlaśnie małej smoczek....o 10 jadła, jest przewinieta, i ewidentnie nas szantazuje na rączki...co ja odłozymy to beczy.I wyglada jkaby szukala cyca, oczy jak 5 złoty i nic. NIe spi od 7.30.Mowilmy do niej, muzyczke puszczamy....nie che jej znowu karmic, bo itak ładnie przybiera. A ten smoczek najwyrazniej ja uspokoił... O własnie zasneła....i wypluła smoka..hm..czyli pomógł (ssała go przez 10 min). A jak sie przyzwyczai i nie bedzie chciala cycka?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.