Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 10:32   #1831
marhalczar
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez ewaw80 Pokaż wiadomość
Witajcie , ale z Was ranne ptaszynki

tygrysek99 masz rację ja też się zastanawiałam czy kupować ciuszki na 56, bo z mężem do najwyższych się nie zaliczamy, jednak kupiłam bo bym się gryzła gdyby się okazało że nie mam, a dzidziuś ma 52cm

marhalczar supre zakupy, ja mam starszą wersję tego wózka, od znajomych, podobno bardzo dobre są te wózki.

yustyna777 Gratuluję córeczki

Mąż ma ochotę na flaki, cały weekend na szkoleniu jest, właśnie je gotuję co za smród szok już dawno nie gotowałam zapomniałam co mnie czeka

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Bardzo długo trwa ten film, przyznam się szczerze że ja nie dotrwałam do końca
Zakupy jak zakupy..tylko kupilkismy lózeczko z komoda etc..... wózek i ciuszki to prezenty od dziadków
A co do wózka, to naprawde jest super, latwy w uzyciu, stabilny i z wieloma bajerami nowymi, mozna go zlozyc przy uzyciu jednej reki i zmiana czesci przy jednym kliknieciu. Kólka na zdjeciu wygladaja male ale tak napradwde to sa troche wieksze i mozna je blokowac aby nie krecily sie w kólko. Czesc gleboka wózka ma dobra wentylacje i specjalny przepuszczajacy powietrze materacyk... jestem bardzo zadowolona

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-14 o 10:35
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:35   #1832
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ostatni dzień w pracy i jutro lecimy do pl
Zobacze moją niuńke w brzuszku i potwierdze czy to niuńka na pewno.

No ja właśnie nie wiem jak ubiore.Zresztą w uk to nie wiadomo jaka pogoda bedzie.Pewnie jakiś odświetny pajac i tyle.
Wkleje Wam co napisałm o butelkach TT koleżanka z innego wątku.

"Po pierwsze to coś na odpowietrzanie nie działa w ogóle, bąbelki i tak się dostają do smoczka, co więcej dostaje się ich dość sporo, kiedy mleczka jest coraz mniej, bo jako iż smoczki są dość spore (większe od tych w normalnych butelkach- ponoć mają imitować cycuszki mamusi ) to nie da rady zapełnić ich całych resztką mleka i dostaje się powietrze.
Po drugie non stop zapychają się dziurki mlekiem.
I po trzecie smoczek jest tak giętki, że ciągle wpycha się do środka, co zmusza do ciągłego wyciągania butelki z buźki maluszka i wkładani spowrotem."

A ja mam ich aż 5.

A to dla Was.
A to pisała o tych antykolkowych butelkach?
Jak ssałam moje butelki () to mi smoczek nie 'wpadał' do środka

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Kurcze, no mam nadzieję, że reszta pościeli nie jest taka szorstka...Może po wypraniu zmięknie nieco
Ja chciałam zamawiać ten jasny fiolecik, ale skoro piszesz, że odcień kremu w rzeczywiśtości jest bardziej intensywny to zastanawiam się nad białym kompletem...Nie chcę ciemnego fioletu

Nie wiem. Ochraniacza nie prałam. A może ktoś ma taki komplet fioletowy? Wiem że dziewczyna na młodych mamusiach zamawiała też pościel, ale nie wiem jaki kolor. To mogę zapytać czy jest intensywniejszy odcień niż na zdjęciach, czy tylko w kremowym tak jest.
Ja posłuchałam pierwszy raz Tż w sprawach dzidkowych, bo mówił że biały to taki.. i wzięłam ten kremowy i teraz żałuje!

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
dziewczyny te od córeczek - uprzejmie donoszę że moje znajome w ciągu ostatniego tygodnia urodziły dziewczynki ale w tym nic dziwnego
obie rodziły pierwszy raz - to też norma, obie przenosiły ciążę jedna półtora tygodnia a druga tydzień - to też przy pierwszym dziecku się często zdarza
ale obydwie pannice wielkie są - jedna ważyła prawie 4 kilo druga 3800 i 58 cm długości
no i dodam że rodzice do sporych nie należą - tej większej niuńki to powiedziałabym że nawet zaliczają się do tych drobniejszych....
więc zaczynam się zastanawiać nad ubrankami 56ale kilka będę miała na bank.....
Moja koleżanka urodziła chłopa 5 kg!
Kiedyś czytałam na forum, że jakiś gin powiedział ze po tabletkach tych mamusiowych, ale nie wiem po których, rosną duże dzieci. Ale ile w tym prawdy

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-14 o 10:36
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:42   #1833
ewaw80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Kiedyś czytałam na forum, że jakiś gin powiedział ze po tabletkach tych mamusiowych, ale nie wiem po których, rosną duże dzieci. Ale ile w tym prawdy
Myślę że nie za dużo, gdyż moja mama nie brała, a mój brat ważył 5200, było to 11 lat temu
ewaw80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:27   #1834
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Ostatni dzień w pracy i jutro lecimy do pl
Zobacze moją niuńke w brzuszku i potwierdze czy to niuńka na pewno.

No ja właśnie nie wiem jak ubiore.Zresztą w uk to nie wiadomo jaka pogoda bedzie.Pewnie jakiś odświetny pajac i tyle.

"Po pierwsze to coś na odpowietrzanie nie działa w ogóle, bąbelki i tak się dostają do smoczka, co więcej dostaje się ich dość sporo, kiedy mleczka jest coraz mniej, bo jako iż smoczki są dość spore (większe od tych w normalnych butelkach- ponoć mają imitować cycuszki mamusi ) to nie da rady zapełnić ich całych resztką mleka i dostaje się powietrze.
I po trzecie smoczek jest tak giętki, że ciągle wpycha się do środka, co zmusza do ciągłego wyciągania butelki z buźki maluszka i wkładani spowrotem."

A ja mam ich aż 5.

A to dla Was.

nie pisałabym gdybym nie trzymała tej butelki w rece i nie karmiła nią dzidka moj tesciowa karmi nimi małego . poiwem szczerze do tych butelek nic nie mam jedynie wstret rodzinny (nagabywanie długo by pisać ) jesli odpowietrznik jest u góry i nie zalewa go mleko nic sie dzieje smoczek sie ani nie gnie ani nie zapycha sie ta dziurka

spróbuj sobie zreszta sama nalej troche mleka do tej butelki i zrób test 2 sposobami zalej odpowietrznik mlekiem i pociag (powinno stac sie to co twoja kolezanka pisze
2 zrób tak nalej mleko ale odpowietrzacz u góry i nie zalewaj go , nie ma byc tam mleka i spróbuj pociągnąc nic sie nie stanie i wtedy butelka bedzie spełniała swoją funkcje

Nie wiem co jest napisane na sposobie użytkowania dołaczonej do butelek a nie umiem tego znalesc na internecie

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
O tym samym pomyślałam Dobrze, że sobie robisz zdjęcia. Jak już burza hormonów minie, to sobie pooglądasz jaką byłaś laską w ciąży

U mnie gin potwierdził na 100% dziewczynkę Mała waży sobie już 540 g. Żadnej niespodzianki już nie powinno być, jeśli chodzi o płeć. Lea, gdybyś mogła zmienić na liście i imię też wybraliśmy ostatecznie inne. Będzie Kinga.
A ja uciekam do łóżka, bo brzuch już cały twardy

ja mam ciagle humory co do wyglądu nie patrze na siebie jako mniej atrakcyjna mojemu tz wrcz przeciwnie chodzi zasliniony za mna a to ze teraz nie mozemy bara bara az brzuszek nie bedzie mietkawy to rajcuje go to jeszcze bardziej az sie boje o bedzie jak bedzie juz szło Masakra
super gratuluje dziewczynki mi lekarz przepisał na te twardnienie magnez zobaczymy czy pomoze narazie zmagam sie z mega zgaga nic nie pomaga

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Dzien dobry!...ja juz nie spie od 6:45, bo polozylam sie spac wczoraj o 22.30... Rano wstalam razem z mezusiem i odprawilam go w góry, na snowboard, a sama zostalam w domu, bo na narty z takim brzusiem to ja sie nie nadaje , trzeba zaczekac do nastepnego roku.

Wczoraj wybralismy sie na ostateczne zakupy wózka ze spiworem i lózeczka z komoda razem z tesciami....i pomimo tego , ze mialam juz pewne idee...zmienilo sie troche... Co chodzi o wózek to zmiana z Jane na Bebeconfort loola up 2010 - trio oxigen night blue (jak na fotce, lubie klasyczny gtranat), do wózka dostalismy w prezencie parasolke i torbe z tej samej firmy, a lózeczko z tej samej firmy jak wczesniej- Micuna ale z nowej kolekcji 2010, model ambient bialy http://issuu.com/micuna/docs/micuna_catalogo/22 .... zamówione i zaplacone (wózek kupili tesciowie.., , lózeczko z komoda , materacem, ochraniaczem i przeiwjakiem- sami kupilismy). Calosc odbierzemy ze sklepu za okolo miesiac...

Poza tym, tesciowia przywiozla mi nastepna porcje ciuszków, 4 body + 4 koszulki z plócienka...super!!!

super widze ze zakupy udane moze bys tak za mnie tez zrobiła bo ja niezdecydowana
wózek super mysmy wczoraj mieli jechac kupic panele ale mielismy takiego lenia ze szok

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
dziewczyny te od córeczek - uprzejmie donoszę że moje znajome w ciągu ostatniego tygodnia urodziły dziewczynki ale w tym nic dziwnego
obie rodziły pierwszy raz - to też norma, obie przenosiły ciążę jedna półtora tygodnia a druga tydzień - to też przy pierwszym dziecku się często zdarza
ale obydwie pannice wielkie są - jedna ważyła prawie 4 kilo druga 3800 i 58 cm długości
no i dodam że rodzice do sporych nie należą - tej większej niuńki to powiedziałabym że nawet zaliczają się do tych drobniejszych....

gratuluje znajomym wokół mnie rodza sie same chłopaki wiec nie mam porównania

ale powiem ze mnie pocieszasz teraz 4 kg któredy ma to mi niby wyjsc

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Wiem o czym mówisz ostatnio miałam ochotę na martini, na ochocie się skończyło
ech wiec wpisuje sie w wasze grono "ochotniczek" tymbardziej ze mam w domu martini które kusi kusi kusi i kusi

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Dziewczyny czy wy tez np wieczorem macie gorące piersi i czujecie ze sa nabrzmiałe
brodawki mam strasznie czułe i stojące bez biustonosza nie moge chodzic bo mi stoja jak antenki a mam w domu dwóch 17-latków wiec wiecie nie moge se tak chodzić

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:36   #1835
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

ech wiec wpisuje sie w wasze grono "ochotniczek" tymbardziej ze mam w domu martini które kusi kusi kusi i kusi

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Dziewczyny czy wy tez np wieczorem macie gorące piersi i czujecie ze sa nabrzmiałe
brodawki mam strasznie czułe i stojące bez biustonosza nie moge chodzic bo mi stoja jak antenki a mam w domu dwóch 17-latków wiec wiecie nie moge se tak chodzić

i ja sie wpisuje w te grono. w lodówce stoi limonkowy breezer i mnie denerwuje

A nie zauważyłam u siebie takiego czegoś

A mi się dziś sniła znów moja niunia

Stary 2010-02-14, 11:47   #1836
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

nadrobiłam zaległości... zostawić Was na chwilkę
nie będę cytować, bo znów mi się będzie darło, że wiadomości przeładowana grafiką tylko się tak poodnoszę

Kitty, śliczny brzunio

liliputki,

kardashi, ładny ochraniacz, ale jeśli jest bardziej żółty to ja bym wymieniła, ale ja żółtego generalnie nie lubię

myszka, trzymam kciuki za siostrzeńca, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

edzia, super, duża dziewczynka

iza, ubranka śliczne i dzięki

cate,

kropka, dzięki Słonko , bluzka i sweterek z orsaya... przecenione łącznie za 38 zł

Ann, dzięki ; a Ty ślicznie wygladasz... tylko myślałam, że jesteś blondynką

olivka,

kees, bluzeczka z orsaya

ewaw80,

szaja, gratki ocen , zdolna dziewczyna i śliczna a brzuszek

slipe,

bydzia, ja i tak chyba najbardziej ze wszystkich zawalam Was zdjęciami

leoś, dzięki , na zdjęciach to moje alterego to zgrabniejsze, ładniejsze i pewne siebie

yustynka, różowe gratki

marhalczer, śliczne zakupy

a tak poza tym, są tabletki anty dla karmiących kobitek, a @ można mieć jak się karmi... jedno drugiego nie wyklucza, potem tabletki zamienia się na inne; wkładkę miałam założona i ja osobiście minusów nie zauważyłam....

co do dużych dzieci; wszystkie moje koleżanki, które rodziły ostatnio dzieciaki i brały witaminy w ciąży urodziły większe dzieci... z przedziału 3800-4300... bez wspomagaczy rodziły się maluchy ok, 3000-3500 kg, więc chyba jednak coś w tym jest... ja żadnych suplementów nie biorę i Bruno jest raczej drobnym średniaczkiem, moja koleżanka z bliźniakami i terminem o 2 dni różniącym się ode mnie bierze witaminy i inne suplementy i każdy z jej maluchów jest o 200-300 g cięższy od Bruna...

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny czy wy tez np wieczorem macie gorące piersi i czujecie ze sa nabrzmiałe
to zależy od dnia, ja mam czasami wieczorem takie duże nabrzmiałe piersi i wtedy są gorące, brodawki zrobiły mi się ciemniejsze i duże, szykujemy się chyba do dokarmiania sysaków...

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:58   #1837
kardashi
Zakorzenienie

To być może coś w tym jest A zapytam jutro gina o te witaminy i wielkości dzieci

a wogole.. Jak byłam u położnej, znajomej i dowiadywałam się o szkołe rodzenia, to tak mówiła o róznych rzeczach, bardziej i mniej polecanych. I mówiła o kroczu po porodzie. Pytałam o ten tantum rosa. To poleciła mi płyn ginekologiczny Lactacyd i chusteczki do przemywania z kwasem mlekowym. Powiedziała ze i to i to ma takie same działanie, ale jako kobieta poleca ten płyn Używała ktoraś z Was? Ja używam emulsje do higieny i chusteczki z tego Lactacydu to jestem zadowolona. Ale jestem ciekawa tego płynu ginekologicznego, bo on nie jest do codziennego stosowania, tylko przy infekcjach, porodach itp.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 12:08   #1838
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
To być może coś w tym jest A zapytam jutro gina o te witaminy i wielkości dzieci

a wogole.. Jak byłam u położnej, znajomej i dowiadywałam się o szkołe rodzenia, to tak mówiła o róznych rzeczach, bardziej i mniej polecanych. I mówiła o kroczu po porodzie. Pytałam o ten tantum rosa. To poleciła mi płyn ginekologiczny Lactacyd i chusteczki do przemywania z kwasem mlekowym. Powiedziała ze i to i to ma takie same działanie, ale jako kobieta poleca ten płyn Używała ktoraś z Was? Ja używam emulsje do higieny i chusteczki z tego Lactacydu to jestem zadowolona. Ale jestem ciekawa tego płynu ginekologicznego, bo on nie jest do codziennego stosowania, tylko przy infekcjach, porodach itp.
ja używam żelu INTIMA dla kobiet w ciaży i w połogu.
Zawsze używałam żelu tej firmy i jestem zadowolona.
Dziewczyny ja widzę,że wiekszość z was rodzi w maju...a ja pod koniec czerwca.Dlatego pytałam,jak bedziecie ubierać maleństwa.Przyżekłam sobie,ze nie będę przegrzewać maluszka.Przez tydzień będę mu zakładać długi rękawek a potem już krótki.Chyba,ze będzie chłodno

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 12:27   #1839
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

U nas zalecane jest stosowanie olejku z rosa mosqueta w celu uelastycznienia krocza, skóry na brzuchu, udach oraz piersiach... i dziala, bo moje znajome nie mialy nadcinanego krocza podczas porodu :_), ja tez uzywam.
Na codzien uzywam tez zelu do kapieli i body milk z rosa mosqueta ......i nie mam zadnego roztepu na skórze, jest delikatna i miekka...

Wiecej informacji na temat stosowania Rosa Mosqueta na http://prezenty.polecam.org/rosa.html

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-14 o 12:39
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 12:50   #1840
Dilayla
Zadomowienie

Witam
Jestem nowa na watku i na wizazu...termin na 7.06 ...i tak powoli sie zaczytuję w waszych postach...zastanawia mnie fakt tych witamin czy faktycznie jest to prawda?
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 13:00   #1841
margo80
Zakorzenienie

witam nową mamusię napisz o sobie coś więcej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 13:02   #1842
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A takie ja mam upolowane ubranka ostatnio. Nieco doroślejsze takie...
Już sobie Danielka wyobrażam w tym sweterku

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
witam.
wstałam dziś w dobrym humorze, bo po pierwsze się wyspałam, a po drugie po wczorajszym bólu ani śladu i czuję się lekka
małż zaczął się nawet zastanawiać, czemu mam taki dobry nastrój, jak on idzie do pracy, a wczoraj miałam zły dzień, jak nie pracował
No jak to czemu? powiedz, że Walenty przychodzi

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A mnie Tż chce dzisiaj zabrać na Avatar jednak obawiam się, że nie wysiedzę tak długo w jednym miejscu, zwłaszcza, że kolejna bezsenna noc za mną Nie dam rady tak do maja
Ja się nie skusiłam = prawie 3 godziny siedzenia, a ja co pół godziny sikam

Cytat:

Poza tym, tesciowia przywiozla mi nastepna porcje ciuszków, 4 body + 4 koszulki z plócienka...super!!!
Piękny wózek, jeśli chodzi o wygląd - naprawdę super, natomiast koła nie dla mnie. Ale i tak mi się podoba

Cytat:
E tam, ja mam córę, a na każdym usg maluszek wychodzi Poza ty to, że koleżanki urodziły duże dzieci nie znaczy nic, ty możesz maluszka mieć.

Cytat:

Mąż ma ochotę na flaki, cały weekend na szkoleniu jest, właśnie je gotuję co za smród szok już dawno nie gotowałam zapomniałam co mnie czeka

Koszmar, nie cierpię flaków, współczuję

Cytat:
Przy cukrzycy ciążowej dzieci też rodzą się większe. Po leczeniu hormonalnym mogą również, ale wcale nie muszą. Różnie bywa. Poza tym pamiętajmy, że w dzieciach odezwą się geny nie tylko mamusi i tatusia, ale i przodków Tym sposobem np. piersi mam po tatusiu

Cytat:

gratuluje znajomym wokół mnie rodza sie same chłopaki wiec nie mam porównania

ale powiem ze mnie pocieszasz teraz 4 kg któredy ma to mi niby wyjsc

Nikędy. Bocian przyniesie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
nadrobiłam zaległości... zostawić Was na chwilkę

co do dużych dzieci; wszystkie moje koleżanki, które rodziły ostatnio dzieciaki i brały witaminy w ciąży urodziły większe dzieci... z przedziału 3800-4300... bez wspomagaczy rodziły się maluchy ok, 3000-3500 kg, więc chyba jednak coś w tym jest... ja żadnych suplementów nie biorę i Bruno jest raczej drobnym średniaczkiem, moja koleżanka z bliźniakami i terminem o 2 dni różniącym się ode mnie bierze witaminy i inne suplementy i każdy z jej maluchów jest o 200-300 g cięższy od Bruna...

Kara boska Było nie znikać
A ja biorę od początku prawie tabsy i widzę 2 korzyści: genialnie mocne paznokcie i włosy, które zdecydowanie bardziej się skręcają. A Agatka od początku malutka.

Dziękuję hurtem za pochwałę brzusia

I donoszę, żem kujon Dzisiaj dostałam kuriozalną ocenę z projektu (kiedyś, daaaawno, wstawiałam kilka przerobionych fotek, które robiłam na zaliczenie) - bdb z wykrzyknikiem Uśmiałam się jak norka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 13:10   #1843
Dilayla
Zadomowienie

...hmmm jestem z łodzi to będzie piersze dzidzi...i miała byc Lena ale zamieniła się i będzie Adrian pozatym jestem na zwolnieniu i mam problemy z twardą macicą co jest nieznośne ....no i martwię się wszystkim ,porodem szpitalem,i moze przydałaby sie jakas instrukcja obsługi do dzidzi
Stary 2010-02-14, 13:16   #1844
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Mnie też. Konkretnie palce. Jak wracam z pracy i trochę zmarznę to mogę obrączkę zdjąć, poza tym nie ma szans -ani drgnie.
Ja żadnej biżuterii na palcach nie noszę już od miesiąca. Nie chcę mieć znowu przecinanej na palcu.

Cytat:
A takie ja mam upolowane ubranka ostatnio. Nieco doroślejsze takie...
Bardzo ładne. Sweterek super.

Cytat:

U mnie gin potwierdził na 100% dziewczynkę
Gratuluję

Cytat:

Wczoraj wybralismy sie na ostateczne zakupy wózka ze spiworem i lózeczka z komoda razem z tesciami....i pomimo tego , ze mialam juz pewne idee...zmienilo sie troche... Co chodzi o wózek to zmiana z Jane na Bebeconfort loola up 2010 - trio oxigen night blue (jak na fotce, lubie klasyczny gtranat), do wózka dostalismy w prezencie parasolke i torbe z tej samej firmy, a lózeczko z tej samej firmy jak wczesniej- Micuna ale z nowej kolekcji 2010, model ambient bialy http://issuu.com/micuna/docs/micuna_catalogo/22 .... zamówione i zaplacone (wózek kupili tesciowie.., , lózeczko z komoda , materacem, ochraniaczem i przeiwjakiem- sami kupilismy). Calosc odbierzemy ze sklepu za okolo miesiac...

Fajne zakupy i śliczne ciuszki

Cytat:
OMG. Mam nadzieje, że moja będzie mniejsza

Cytat:

Nie zauważyłam.

hormony u nich działają, nie ryzykuj

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
ja używam żelu INTIMA dla kobiet w ciaży i w połogu.
Na razie używam żelu Venus - Aloesowy.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witam
Jestem nowa na watku i na wizazu...termin na 7.06 ...i tak powoli sie zaczytuję w waszych postach...zastanawia mnie fakt tych witamin czy faktycznie jest to prawda?
Witaj, napisz coś więcej o sobie
Już widziałam

szaja, gratuluję bdb. Ty po prostu zdolna jesteś, a nie kujon

Ja chyba nie znajdę żadnego lekkiego wózka

Zrobiłam na dzisiaj deserek twarożkowo galaretkowy z brzoskwiniami i bitą śmietaną

Miłej niedzieli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-02-14 o 13:19
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 13:22   #1845
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]J

E tam, ja mam córę, a na każdym usg maluszek wychodzi Poza ty to, że koleżanki urodziły duże dzieci nie znaczy nic, ty możesz maluszka mieć.

Przy cukrzycy ciążowej dzieci też rodzą się większe. Po leczeniu hormonalnym mogą również, ale wcale nie muszą. Różnie bywa. Poza tym pamiętajmy, że w dzieciach odezwą się geny nie tylko mamusi i tatusia, ale i przodków Tym sposobem np. piersi mam po tatusiu

A ja biorę od początku prawie tabsy i widzę 2 korzyści: genialnie mocne paznokcie i włosy, które zdecydowanie bardziej się skręcają. A Agatka od początku malutka.

I donoszę, żem kujon Dzisiaj dostałam kuriozalną ocenę z projektu (kiedyś, daaaawno, wstawiałam kilka przerobionych fotek, które robiłam na zaliczenie) - bdb z wykrzyknikiem Uśmiałam się jak norka.[/QUOTE]

To gratulacje

A co do genów, to prawda. nie tylko po rodzicach geny.. Ale u mnie nie ma i nie było żadnych duużych dzieci. Nikt nie ma problemów z otyłością. Jedynie tata ma mięsień piwny Ale to chyba dolegliwość u każdego kierowcy tira
Ja własnie takim sposobem mam np zielone oczy po babci, wszyscy mają niebieskie. Tylko ja i babcia zielone

Cytat:
Witam
Witamyy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-14 o 13:24
Stary 2010-02-14, 13:22   #1846
margo80
Zakorzenienie

a ja juz po obiadku.
ciasto mi się trochę przypaliło, ale jest całkiem zjadliwe

kilka aukcji odpuściłam, ale dziś będę dalej polować.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 13:38   #1847
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]przy cukrzycy ciążowej dzieci też rodzą się większe. Po leczeniu hormonalnym mogą również, ale wcale nie muszą. Różnie bywa. Poza tym pamiętajmy, że w dzieciach odezwą się geny nie tylko mamusi i tatusia, ale i przodków Tym sposobem np. piersi mam po tatusiu

Było nie znikać
[/QUOTE]

co zrobić jak czasem trzeba, bylismy u znajomych i przytargałam trochę ubranek, głównie tak na 10-12 miesięcy, łącznie z kurteczka i kombinezonem, matę edukacyjną i leżaczek, co prawda bez specjalnych bajerów ma tylko zabaweczki co dzidek może sobie chwytać i można go potem zamienić na taki fotelik z tacką do karmienia, ale w sumie stwierdziłam, że nie ma sensu inwestować, taki też bedzie ok... a i nianią i jeszcze jakieś drobne zabaweczki jutro mam zamiar zrobić porządek w dzidkowych rzeczach więc Wam obfotografuję i powklejam

Bruno już w domku
Stary 2010-02-14, 13:39   #1848
kasiaaX
Rozeznanie

Witam w niedzielne popołudnie

Dafreen, annLee, szajajaba - piekne macie brzusie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A moja wczoraj najbardziej fikała jak oglądaliśmy kwalifikacje skoków narciarskich Jak pierwszy raz ją poczułam to też oglądaliśmy skoki. Rośnie fanka jak nic
To od razu jak tylko zacznie chodzić to ją w narty zapakuj i na stok, skoro już w brzuszku chęci wykazuje

Cytat:
a mnie dalej boli w dole brzucha. martwić się czy nie?

Szaja -gratki
co do ciuszków - jeszcze nie mam z czego wybierać
ja tez jeszcze nie za bardzo ...

Cytat:

a ogólnie welurowych pajacyków mam 3 Jak nie znajde ładniejszego to 'na wyjście' bedzie takiii
Ślyyyczny

Cytat:
dzięki za radę. od około godziny jest dużo lepiej, chyba dzidzia się przesunęła/inaczej ułożyła. jestem trochę spokojniejsza.
w poniedziałek mam planową wizytę, to powiem ginowi, co się działo i każę mu dokładnie posprawdzać.
to molestuj ginka -niech cię tam dobrze przebada

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A mnie Tż chce dzisiaj zabrać na Avatar jednak obawiam się, że nie wysiedzę tak długo w jednym miejscu, zwłaszcza, że kolejna bezsenna noc za mną Nie dam rady tak do maja
Wiem co to bezsseność, wprawdzie w ciązy nie maiłam jeszcze ale za to dawniej... Oby ci przeszło abys mogła wypocząc

Cytat:
To rzeczywiście teraz sie większe dzieciaczki rodzą...

Cytat:

Cytat:

.
O kurcze to ja chyba przestane brac te witaminy jak takie koloski sie rodza po nich

Cytat:

Ja miałam infekcje i zanim dostałam globulki kupiłam Lactacyd płyn (poleciła mi go moja kuzynka), faktycznie jest "mocniejszy"niz emulsja (której to uzywam na co dzień) przed uzyciem rozcieńcza się go z wodą i jest skuteczny - przynajmniej przy takowej infekcji przynosi ulgę a na czas po porodzie dokupię tantum rosa, ale tylko ze 2 szaszetki.

Cytat:
Witam
Witamy
Stary 2010-02-14, 14:10   #1849
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie gin potwierdził na 100% dziewczynkę Mała waży sobie już 540 g.
Gratulacje.

Cytat:

Ciekawe, bo na wizażu chyba z 90% kobiet kupuje właśnie TT. I większość jest zadowolona.
Ja próbowałam - nic mi się nie zapychało i nie bąbelkowało.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]Już sobie Danielka wyobrażam w tym sweterku [/QUOTE]

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
A moje wszystkie znajome brały witaminy i żadna nie urodziła dziecka większego niż 3,5kg. Ostatnio koleżanka 3,300, żona kolegi z pracy urodziła malusią dziewczynkę, nie mającą nawet 3kg.

Mój mały też jest typowym średniaczkiem. A witaminy szamam od początku, wyniki też mam super.

Nigdy nawet nie słyszałam o takiej zależności.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Ja używam normalnego płynu, tego do codziennego mycia. Innego nie. Chusteczki mam ale nigdy nie używałam. Leżą.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 14:27   #1850
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Witam
rozgość się
SZAJABAJA-śliczny brzusio

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-02-14 o 14:45
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 15:17   #1851
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Dafreen, annLee, szajajaba - piekne macie brzusie
dziękuję

Cytat:
A moje wszystkie znajome brały witaminy i żadna nie urodziła dziecka większego niż 3,5kg. Ostatnio koleżanka 3,300, żona kolegi z pracy urodziła malusią dziewczynkę, nie mającą nawet 3kg.

Mój mały też jest typowym średniaczkiem. A witaminy szamam od początku, wyniki też mam super.

Nigdy nawet nie słyszałam o takiej zależności.[COLOR=Silver]
może tylko w mazowieckim takie dobre powietrze i maluchy tak rosną

być może jest tak, że jeśli witaminy uzupełniają Twoje braki to dzidek rośnie normalnie, a jeśli brane są na"wyrost" nawet przy dobrych wynikach badań to dzidek po prostu rośnie większy... nie mam pojęcia, w każdym razie w moim otoczeniu widzę, ze to twierdzenie ma uzasadnienie... może to tylko zbieg okoliczności

Bruno już w domku
Stary 2010-02-14, 15:38   #1852
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, tak mnie głowa boli, że padam Nie pomógł sen, teraz apap wzięłam, zobaczymy... już 3 dzień przez tą pogodę walczę, błeeee.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 15:44   #1853
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17185328]Dziewczyny, tak mnie głowa boli, że padam Nie pomógł sen, teraz apap wzięłam, zobaczymy... już 3 dzień przez tą pogodę walczę, błeeee.[/QUOTE]

biedactwo, może spróbuj sobie zrobić zimny okład na kark, mnie czasem pomaga

a ja właśnie zeżarłam sałatkę z avokado, kuskus, i mozarelli... mniam... Brunowi też samkowała bo fika teraz radośnie
a na deser mam truskawy... dostałam od małża na walentyny

Bruno już w domku
Stary 2010-02-14, 15:52   #1854
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie gin potwierdził na 100% dziewczynkę Mała waży sobie już 540 g. Żadnej niespodzianki już nie powinno być, jeśli chodzi o płeć. Lea, gdybyś mogła zmienić na liście i imię też wybraliśmy ostatecznie inne. Będzie Kinga.
A ja uciekam do łóżka, bo brzuch już cały twardy
Brawo.Gratuluje córeczki i imie śliczne.

Cytat:
Witam
Witamy. A czemu tak późno się ujawniłaś koleżanko

Co do tych butelek to pisała laska,która już ich używa i powiem szczeże zdziwiłąm sie jej opinią bo inne dziewczyny je sobie chwala.

A oto pierwszy prezent od mojego męża na walentynki dla naszej niuńki.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:09   #1855
Dilayla
Zadomowienie

A ja zimą mam obnizony nastrój i jeszcze do tego biorę luteine wiec nie za fajnie...pozatym zawsze zimą biegałam ok 2x w tyg do solarium wygrzać się i złapac słonca...przy okazji opalenizna...oj brakuje mi tego ...a balsamów brązujących jakos nie umiem polubić
Stary 2010-02-14, 16:26   #1856
kardashi
Zakorzenienie

Chodziło mi o ten płyn ginekologiczny, czy któraś próbowała go wlaśnie przy infekcjach, w połogu, bo on do zwykłego stosowania nie jest Ten płyn zamiast Tamtum rosa Bo położna mi go poleciła PO porodzie zamiast tamtum rosa. to i po każdym siusianiu przemywanie chusteczkami z kwasem mlekowym. i tak pytam czy któraś z mamuś rodzących już używała

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-14 o 16:37
Stary 2010-02-14, 17:51   #1857
annLee
Zakorzenienie

ja poprzednio używałam Tantum Rosa i byłam zadowolona

tak jak i z butelek TT choć mała niewiele korzystała to może nie jest to obiektywna opinia ale nic się nie zapychało czy wciągało,żadne bąbelki się nie tworzyły wręcz wydawało mi się,iż faktycznie ładnie odpowietrza i dlatego nie ma kolek

dziękuję za miłe słówka
ale to wcale nie kokieteria,że nie czuję się ani śliczna ani tym bardziej zgrabna

Dafreen-ja-blondynką? jakaś żaluzja?

Szaja-kujonie,fajna brzuchatka już z Ciebie!

co do ubranka na wyjście to na pewno coś co mi się będzie najbardziej podobało,ale na pewno pajac/śpioch+bodziak/kaftan+jeszcze coś jak będzie chłodniej
na wierzch pewnie zarzucę jaką pieluchę albo kocyk
i czapę na uszy
ja też jestem za nie przegrzewaniem dziecka,ale takie maleństwo ma w brzuchu 36-37' a później dużo chłodniej,więc trzeba go stopniowo przystosowywać do temp. zwłaszcza,że za dużo tłuszczyku jeszcze nie ma i termoregulacja dopiero zaczyna działać
no chyba,że bedzie 37' na dworze to sam pajac+czapa,ale na pewno długie rękawy

jeśli chodzi o witaminy i większe dzieci to jakoś wątpię
IMO każde przenoszone dziecko będzie większe
ja Zu urodziłam w 38tc+2 ,była moim pierwszym dzieckiem,witaminy brałam cały czas i urodziła się z wagą 3330g
ale pewnie jakbym przenosiła to byłaby ok 4kg-ale przenoszone dzieci właśnie takie są
ja leżałam na sali z dziewczyną,która była w 41tc i urodziła syna o wadze 5050g SN

coś jeszcze miałam,ale jak zwykle zapomniałam

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2010-02-14 o 17:53
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 18:52   #1858
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

1 raz o takim płynie słysze a gdzie sie go kupuje ?? a chusteczki do przemywania z kwasem mlekowym cały czas uzywam i jeszcze odpukac nie miałam zadnych przkrych niespodzianek ot teraz mi sie zapomniało kupić i myłam sie płynem do higieny takim zwykłym tescowym i badania wyszły mi gorsze chociaz miesciły sie w normie nie wiem czy to od tego ze te nie maja kwasu mlekowego czy to ze im pozniejsza ciaza tym trudniej nad tym zapanować

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Witam

Witam powiem ci szczerze tez jestem tego ciekawa musiałabym zapytac moja kuzynke 7 stycznia urodziła córeczke 2900 i 49 cm ciekawe czy brała witaminy malenka była mała chodz nie sa malutcy powyzej 167 <mysli>

Stary 2010-02-14, 18:54   #1859
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
1 raz o takim płynie słysze a gdzie sie go kupuje ?? a chusteczki do przemywania z kwasem mlekowym cały czas uzywam i jeszcze odpukac nie miałam zadnych przkrych niespodzianek ot teraz mi sie zapomniało kupić i myłam sie płynem do higieny takim zwykłym tescowym i badania wyszły mi gorsze chociaz miesciły sie w normie nie wiem czy to od tego ze te nie maja kwasu mlekowego czy to ze im pozniejsza ciaza tym trudniej nad tym zapanować
Nie wiem gdzie, nie widziałam takiego a kupuje z tego lactacydu emulsje do codziennego użytku, więc bym zauważyła jak by był Jutro się przejdę i zobacze Zapytam tez o niego gina jutro..

Stary 2010-02-14, 19:00   #1860
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17182095]Już sobie Danielka wyobrażam w tym sweterku

Nikędy. Bocian przyniesie

ja po tatusiu chyba mam brzuch który mi zniknie po porodzie

no co ty wierzysz w bociany teraz sie je mailem przysyła albo z allegro przychodza
bociany na emeryturze wczesniejszej bo sie boja ze im w przyszłosci braknie przydziałow i beda musieli pracować do 75

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ja żadnej biżuterii na palcach nie noszę już od miesiąca. Nie chcę mieć znowu przecinanej na palcu.

szaja, gratuluję bdb. Ty po prostu zdolna jesteś, a nie kujon

Ja chyba nie znajdę żadnego lekkiego wózka

Zrobiłam na dzisiaj deserek twarożkowo galaretkowy z brzoskwiniami i bitą śmietaną

Miłej niedzieli

z lewj reki sciagłam jeden reszta luznawa

popieram co napisałas o szaji

ja juz powiedziałam ze chyba kara znacz taczka bede mała wozila duzo miejsca głeboka tylko problem bo ma 3 koła

ty tutaj kus tym deserem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości