![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
ja jestem po pierwszym dniu TURBO. I jak to po pierwszym dniu jest w porządku, zwłaszcza że z okazji wczorajszego tłustego czwartku zezarłam tyle słodyczy ze mi było niedobrze. Także ja i mój żołądek przyjeliśmy diete z niejaką ulgą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Jestem nowa i jeśli pozwolicie to się przyłączę.A to mój jadłospis;
Pierwszy dzień:3W 1WB 10.00-sałatka owocowa(używam owoców jakie mam ale kroję ikilka kropli cytryny) 13.00-warzywka na patelnię 16.00 -oszukane gołąbki 19.00-gotowany kalafior Drugi dzień;3W 1B 10.00-sałatka owocowa 13.00-Pierś z boczkiem 16.00-sałatka z gruszką 19.00-warzywka na parze(brokuł itp) 3Dzień;2W2B 10.00-sałatka owocowa 13.00-jajecznica na 2 plastrach szynki 16.00-kalafior(jedna z sałatek albo ugotowany) 19.00-serek ze szczypiorkiem i szynka z indyka 4Dzień;1W3B 10.00-sałatka owocowa 13.00-Jajka na twardo z szynką 16.00-dorsz smażony na patelni bez tłuszczu w przyprawach ziołowych z czoskiem 19.00-tuńczyk (sałatka) 5Dzień1WB3B 10.00-serek wiejski ze szczypiorkirm 13.00-jajecznica 16.00-sałatka kebab z kurczaka 19.00-ryba na parze lub smażona 6Dzień:1W3B 10.00-sałatka owocowa 13.00-udka bez skóry na parze 16.00-jajecznica na 2plastrach boczku 19.00-sałatka z tuńczyka 7Dzień2W2B 10.00-sałatka owocowa 13.00-roladki z piersi 16.00-duszona kapusta 19.00-gotowana wołowina z musztardą 8Dzień3W1B 10.00-sałatka owocowa 13.00-gotowany kurczak 16.00-sałatka z świeżych warzyw 19.00-warzywa na patelnię 9Dzień3W1WB 10.00-Sałatka owocowa 13.00-mieszanka warzyw na patelnię 16.00-placki owsiane z warzywami 19.00-sałatka z gruszką Gdyby ktoś miał pytania to służę pomocą.To moja druga tura ONZ.Na pierwszej schudłam 2,5 kg. ![]() Edytowane przez grazkarz Czas edycji: 2010-02-13 o 20:22 Powód: urozmaicenie jadłospisu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Co to sa "oszukane golabki" ?!
![]()
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
To potrawa na WB
mięso z indyka mielę,przyprawiam,dodaję jajko i wyrabiam jak kotlety,nastepnie zawijam w liście kapusty włoskiej albo białej.To wkładam do garka na parze i paruję. Można podlać przecierem pomidorowym rozmieszanym z wodą i udusić w piekarniku. Jeżeli ktoś chce bardziej syte to do mięsa można dodać płatki owsiane i wszystko wymieszać.Wtedy nawet lepiej się kleją. Można w ten sam sposób zrobić mielone kotleciki.Potem opanierować w płatkach owsianych i smażyć na niewielkiej ilości oleju. I jeszcze jedna wersja-to do mięsa zetrzeć na grubej tarce kapustę białą,dodać jajko,płatki owsiane,doprawić,Formować kotleciki i udusić w piekarniku. Sprawdzone również przez inne ONZ-etki.Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Hej, hej
![]() Zaczęłam dziś ONZ i mam do Was pytanko - czy można jeść kiszoną kapustę, ogórki kiszone i korniszony?
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Na ONZ można jeść wszystkie warzywa.Można również zupy warzywne-to wiem bo konsultowały dziewczyny u sprzedawcy tej diety.Onz jest bardzo urozmaicona,Jeśli dokładnie się wczytasz to generalnie napisane jest "unikaj" a nie "nie jedz"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() czyli będzie pysznie ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
od piniedzialku zaczynam diete, chyba skorzystam z tego menu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja sobie od piątku jestem na diecie białkowej tak dla odmiany ![]() Tak więc dzisiaj jest mój trzeci dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Od jutra ONZ !!. Heh szykuję się
![]() Mam pytanie: W tej diecie pisze, że nie powinno się ćwiczyć. Czy to prawda .? Chodzi mi np. o brzuszki. Zazwyczaj robiłam brzuszki tak co drugi dzień, jeszcze do tego jakieś ćwiczenia na nogi i pośladki. Rzeczywiście, nie powinnam robić ćwiczeń podczas tej diety .?
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą dalej się zastanawiam czy robić Turbo czy ONZ... I jak ja wylezę na ten rower jak za oknem mam 30 cm śniegu ![]() Jednak coraz bardziej skłaniam się do pomysłu: ONZ plus pół godzinki więcej ćwiczeń...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() więc chyba ulegne i zaczne ONZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie mi w czymś jeszcze.
Co mogę brać do szkoły na ONZ .. ? Co, gdy mam białka, a co gdy węgle ?. I co gdy mam białkowo-węglowodanowe ?. Zazwyczaj do szkoły brało się kanapki albo jakąś drożdzówkę, ewentualnie jakiś serek. A teraz jest problem ; )) .
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na razie przyszedł mi do głowy: serek wiejski, mieszanka orzeszków, owoce, warzywa. Kup sobie jakis pojemnik to będziesz mogła też zabierać sałatki i chyba tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie, żebyście otrzymały upragnioną wagę ; )).
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ja na uczelnię nosiłam jak były węgle to owocki - najłatwiej jabłka, jak białka to serek wiejski (wpakowany do szczelnego pojemnika - bo nie jestem w stanie zjeść całego opakowania na raz i tak było łatwiej) a jak w-b to starałam się ten posiłek jeść w domu (mięcho i sałatka albo warzywa na patelnie)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam PS. Niech dieta Turbo będzie dla mnie zbawieniem!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
szyneczka na to plasterek serka żółtego zwinięte w roladki,wkładasz do pojemniczka i masz takie małe "kanapeczki. Albo w szynkę zawinąć pastę z serka białego(serek z chrzanem)albo na ostro sere biały do tego sól,pieprz,musztarda i słodka mielona papryka-pasta jest super można dodać pokrojoną drobno cebulkę. Albo pasta z jajek-rozgnieć jajka widelcem do tego starty ser żółty i zawiń w szynkę Takie ruloniki świetnie wkłada się na raz do buzi. Węgle tu nie ma problemu bo może być kanapka z sałatą,pomidorem,ogórkiem (oczywiście chleb owsiany),sałatki a w najgorszym wypadku,marchewki,wszystk ie owoce WB-szkoda przeznaczać na posiłki do szkoły lepiej zostawić sobie na obiadki Mam nadzieję że pomogłam. Ja też zaczynam od jutra bo wyskoczyły mi niespodziewane pokusy.Ale i tak byłam na dniach oszukanych to przedłużyłam je do 5 zamiast 3 No to dziewczyny do boju.Jutro postaram się wkleić jeszcze inne przepisy np.na placki owsiane. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
8. dzien na turbo. Czuje sie tragicznie. Dotrwam do konca, ale to raczej nie jest dieta dla mnie
![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
no to jutro zaczynamy, trzeba zrobić jakąś liste kto i co zaczyna i z jakiego stanu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
ja dziś stanęłam na wagę i jest niby -3kg wiem że powinnam się cieszyć ale w ogóle po sobie tego nie widzę że schudłam a jednak wole żebym to ja czuła a nie żeby waga mi pokazywała no ale cóż zobaczymy jak będzie dalej,po turo mam zamiar przejść na onz bo 6 posiłków to dla mnie za dużo.ale trzymam za was kciuki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
a co do placków owsianych: zdradźcie mi czy po prostu nie przeszkadza wam smak otrębów pszennych czy czymś go zagłuszacie? Bo ja przyznam szczeże że się skręcam jak poczuje otrębowy zapach nie mówiąc już o smaku :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Życzę wszystkim wytrwałości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Ech jutro zaczynam tą dietę
![]() w lipcu ją stosowałam przez miesiąc i schudłam 8 kg, więc w nią wierzę bez zarzutu ![]() żeby tylko mieć silną wolę przed czekoladą ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Robilas przerwy pomiedzy cyklami, czy jechalas na niej caly miesiac pod rzad, bez grzeszkow?
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
UrbanWarrior- cały miesiąc bez przerwy z małymi grzeszkami
![]() Z powodu choroby przerwałam i jakoś już nie chciało mi się wracać,a szkoda.
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak swoja droga to chyba nie wyobrazam sobie pelnego miesiaca na tej diecie ... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.