|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
|
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Ciecierzyca to ni to groch, ni to soja, roslina straczkowa, jedyna ktora naprawde uwielbiam, bardzo bogata w pelnowartosciowe bialko, uwielbiam z niej kotleciki
Koniecznie sprobuj, moj nr jeden =D
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz, że one nie są podobne do sojowych ![]() bo po sojowych mi niedobrze |
|
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
Zależy jakie sojowe masz na myśli, jeśli te z proszku, to nie. Mają mieciutką konsystencje, są pyszne i inne niż sojowe.
Kupuję puszkę ciecierzycy, odsączam, mielę zawartośc (albo jakoś inaczej rozciapciam) dodaję przypraw, cebulę, bułkę, formuję kotleciki, panieruję i smażę albo jeszcze lepiej-gotuję chwilę we wrzącym oleju (nie rozpadają się wtedy). I cała filozofia ![]() W Polsce od groma tych sojowych produktow, co w takim razie jesz? Btw, moja siostra jest raw vegetarian ;D |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śniadania kolacje itd to wiadomo, a obiady to najczęściej spaghetti makaron pełne ziarno luebella( zawsze ten makaron, bo ma duzo białka) i do tego pomidory z puszki odpowiednio przyządzone, albo zapiekanke szpinakową z makaronem, fasolke szparagową, czasami dorzucę do czegos soczewicy, a jak mi się nie chce to zazwyczaj szpinak i np. serek wiejski, albo wiejski z innymi dodatkami... czasami zrobie sobie omlet z warzywami, jajko sadzone z dodatkami albo nalesniki ![]() mama mi wpycha morele suszone i kasze gryczana czyli dosc kalorycznie, bo same węgle a nie lubie tych sojowych produktów;/ oprócz pasztetów sojowych, to jedyna rzecz jaką lubie ale się rozpisałam ![]() czym się raw vegetarian dokładnie różni od wegeterianizmu, bo na necie jakieś bzdury piszą
|
|
|
|
|
#1596 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak sie wyglupiam, chociaz juz bardziej ze mnie pomorzanka niz mazowszanka![]() Jak tam w pieknej Norwegii? Cytat:
![]() Zaczynalysmy z podobnej dlugosci,ktoregos dnia i ja sie pochwale zdjeciami,ale narazie przezywam koszmar glupoty, zrobilam sobie fryzure na 'natalie kukulska', a wierzcie mi, nikomu niepolecam ogolnie wlosy mam juz tak do/za lopatki, kolor naturalny ciemny blond, ale czesc wlosow z lewego boku jest krociotka![]() Cytat:
kusicie wszystkim!! a jak kwasy maja sie docery nazynkowej?Cytat:
Kotlecikow musze sprobowac
|
|
|
#1597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, dbaj Dbaj o różnorodną dietę, ja mogę dać Ci przykład, może cos podchwycisz:Mam parenaście rodzajów makaronów (orkiszowe, razowe, pełnoziarniste, ryżowe, z fasolek no i różne fasony), kasz (jęczmienna, gryczana, pęczaki i takie tam), ryżu (czarny, czerwony, brązowy, dziki i pełnoziarnisty długi), dodatki w postaci alg morskich (te dni kiedy nie zdołam sobie zapewnić odpowiedniej ilości białka, łyżeczka proszku i masz hiperporcję ). Dodam pełno roślin strączkowych i sporo warzyw w codzienniej diecie, a owoce kocham No i orzechy, nasiona, mniam...A jak co do czego to i tak wcinam ziemnioki! xD Raw wegetarian to osoba która nie spożywa przetworzonych produktów gotowych ani produktów przetworzonych w temperaturze wyższej niż 60C *aby być raw, trzeba mieć dietę w +60,70% surową* ![]() Cytat:
Fajnie Przeżywam jedne z szczęśliwszych dni w moim życiu, odnalazłam siebie, przyjaciół i miłość- nie do kogoś, a jakoś do wszystkiego ![]() Kurcze, Iza, aleś mi powiedziała ładnie ![]() ![]() ![]() Dziękuję ślicznie za piękne komplementyCzekam na fotki Czekam cierpliwie Spróbuj! Ja jutro spróbuję zrobić właśną tahini do hummusa ![]() A co dobrego u Ciebie w ogóle?
|
||
|
|
|
#1598 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
W domu to może nawet nieoniecznie, chociaż filtromaniaczki tak robią.
Ale jakbyś gdzieś się w słoneczny dzień wybierała, to raczej tak, bo nie dość, że słońce, to jeszcze odbicie promieniowania od śniegu. Taaaa, na obiadku u rodzinki Cytat:
![]() Przelewu jeszcze nie ma, ale pewnie jutro zostanie zaksięgowany, bo w weekendy banki nie pracują. Cytat:
![]() Cytat:
Kremik Galanea 12-15 zł, a resztę kupiłam w próbkach, dzięki czemu sporo zaoszczędziłam. Ostatnio za Active C w tubeczkach dałam 25 zł, gdzie normalnie apteki życzą sobie z 80 najbidniej ![]() Kwasy przy naczynkowej tak średnio, chyba salicyla [BHA] można.[COLOR="Silver"]
|
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj mam dwa jeden do spaghetti i drugi jakis wywijany ![]() oj ale mi się nie chce wygotowywac trzeba się wziąść za tą swoją dietetak jeszcze o wegeterianiźmie też tak dużo zmienia w twoim życiu? bo u mnie nie wiąże się tylko z niejedzeniem mięsa ![]() Cytat:
![]() właśnie sobie rączki wypilingowalam i znowu takie gładziutkie jak niemowlak mam
|
||
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu nadal robisz gotycką bizuterie?
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny !
Cytat:
Ta baza, to jest "powiekowa" baza ? Już pisałam, żem nie douczona jest. W domu posiadam jedynie bazę pod makijaż z Sephory. Posiadam, bo jeszcze nie użyłam Fajne są te zestawy cieni. Tanie, że aż strach zamawiać !Czy te jednostkowe opakowania są wyjmowane ? W tych zestawach jest sporo kolorów, których nigdy nie użyję. Szkoda, coby na zmarnowanie poszły. "Usiądę" dzisiaj i dokładnie przejrzę te strony. Odcień na Twojej powiece jest rewelacyjny ! Witaj i cieszę się bardzo, że sobie o nasz przypomniałaś. Baaaaardzo tłuste, ale fajne ! "Nosiłam" "+50". Jedyna firma. której filtry nie robiły spustoszenia na mojej twarzy. Ale rzeczywiście tłusty. Źle, bardzo źle ! Omijać należy szerokim łukiem ! Po co Ci kwasy ?! Chcesz się złuszczyć ?! A z czym jeszcze - jeśli wolno mi być zbyt dociekliwą ? Wiem, że to temat bardzo drażliwy. Ja - mimo mojej wielkiej miłości do zwierząt - nigdy wegetarianką nie będę. Chylę jednak czoło przed osobami, które w coś wierzą i są wierne swoim przekonaniom. A teraz już czule pożegnam i - zamiast odśnieżać {śnieg nie padał Kołdrę muszę też nowa kupić. Zajrzę do internetu - może jakowąś upoluję. A potem ... w TV karnawał oglądać będę. Dzisiaj ostatni poniedziałek karnawału - dzień ulicznych korowodów {nie, nie w Polsce}. Lanessa - a jak świętujecie karnawał w Norwegii ?! Jakieś inne zwyczaje niż w Polsce ? |
|
|
|
|
#1603 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to musisz pokłócić się z mama, Twoje zdrowie jest na sto procent warte jednej szafki więcej ![]() Pewnie, że nie tylko niejedzenie mięsa. To ideologia. Chciałam pracować w wolontariacie w schronisku w Norwegi, ale.... uwaga, uwaga, oni nie mają problemu z bezpańskimi psami ![]() Ale w Polsce problem ze zwierzętami jest tak wielki, że wrócę i będę działać! A cały problem z okrucieństwem jest....olbrzymi. Chciałabym być weganką, btw. Bawi mnie zdziwienie szczególnie Norwegów/straszni mięsożercy/ i wkurza brak alternatyw w barach, bistrach ![]() A jak u Ciebie sie zaczęło? Cytat:
![]() Dziękuję Wcale nie świętują, tylko w gazetach piszą Przecie oni tu Dzień Matki wczoraj mieli ![]() Jak sypną mrozy, to i piękne powieki w nocy nie pomogą na zimno ![]() Asiu, a ja zapomniałam napisać, że Twoje maleństwo (chłopiec, dziewczynka?) ma najwspanialszą mamusię pod słońcem! |
||
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Me too
![]() Cytat:
Przy okazji może uda mi się schudnąć
|
|
|
|
|
#1605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no widzisz, kiedys myślałam, że bardzo kocham zwierzęta, że na tym punkcie jestem osobą bardzo wrażliwą, potem zdałam sobie sprawę, że ja tak jak i większosc ludzi zaczęłam dzielic zwierzęta na te "lepsze" i te "gorsze" , później okazało się, że nieświadomie zabijam te "lepsze" zwierzęta kupując kosmetyki testowane na zwierzętach. Wszyscy tak cholernie kochają zwierzęta, a jak komuś mówie, że jego tusz czy podkład zabija codziennie te ich kochane sierściuchy to słyszę "coś ty" i na tym koniec. Dzięki wegetarianizmowi widzę jak ludzie wybiórczo traktują zwierzęta. Wszyscy narzekają na Chiny, że jadają psy, ale oni też podzielili sobie psy na lepsze i gorsze, jedne to domowe pupilki, a inne żywe mięso. Polacy tego nie rozumieją, ale (teraz zacytuje słowa jednej wizażanki) nie chcą mysleć, że ta krówka na łące, którą pokazują dzieciom wyląduje na talerzu. Każdy woli nie wiedzieć jak krzywdzi zwierzęta, ale prawda jest taka, że jakby zobaczył jak w rzeźniach zwierzęta najnormalniej w zyciu płaczą to nigdy by ich nie zjadł. Tylko problem spłeczeństwa jest taki, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, a wegetarianizm otworzył mi oczy i serce na cierpienie, którego jest wokoło mnie za wiele. Oj znowu się rozpisałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też myslałam o weganiźmie, ale to za szybko do takiej decyzji trzeba dojrzeć. Ja bardzo dawno myślałam o wegeterianiźmie, aż trafiłam na wizazu na wątek społecznościowy gdzie zadałam kilka pytań na temat wege stylu życia i zamiast (jaki miałam zamiar) poukładac sobie to w głowie zostałam wegetarianką dziewczyny jak wiadomo utwierdziły mnie w moich przekonaniach i bardzo się cieszę, że tak się stało![]() można powiedziec, ze mój wegetarianizm w dużym stopniu zawdzięczam wizażowi ![]() a Ty jak przeszłaś na wegetarianizm? Estelle z tego co widzę nikt mnie nie przebił ![]() powiedz ile Ci przelać
|
|||
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lepsze to niż nic, a u mnie bardzo trudno przekonać rodziców, z niejedzeniem mięsa walczyłam z nimi w sumie pare lat. Myśle, ze jak się wyprowadze z domu to będę mogła jeść jak będe chciała
Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-02-15 o 11:32 |
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzenie każdej wegetarianki/wegeterianina to rodzina wege |
|
|
|
|
#1608 | |||||
|
|
Kliknęłam
![]() Jak zrobię przelew, to dam Ci znać ile. Od razu uprzedzam, że wysyłka trochę trwa, do mnie cienie przyszły po 25 dniach, więc przygotuj się psychicznie Cytat:
Strasznie mało czasu mam ostatnio ![]() Robię Pamiętam, że się Tobie kolczyki z kokardkami podobały, więc jakby co, to daj znać, to Ci zrobię Sam interes na razie stoi, bo wiadomo - nowe obowiązki ![]() Cytat:
Tak baza powiekowa ![]() A jak mi przyjdzie ten korektor z EDM, to zrobię Ci odsypkę, Mirelka pisała, że jako baza się sprawdza Cytat:
Jak obrobię foto, to wrzucę wczorajszy niebieski Opakowania są wyjmowane, każdy cień oddzielnie Przeglądaj a jak już coś upartrzysz, to wiesz co robić ![]() Cytat:
Wczoraj wychodzimy przed garaż i surprise ![]() Na ulicy też praktycznie można się było zakopać, w pewnym momencie myślałam już, że na pchaniu najbidniej się skończy ale jakoś poszło.Cytat:
Pazuryrek jest kobietą
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbki Lumiere czy kosmetyki EDM też tyle idą... choć zdarza się, że przychodzą po tygodniu, ale bardzo często trzeba długo czekać podobały mi się kolczyki z kokardkami i to na szyje ![]() miałam sobie kiedyś u Ciebie kupić, ale wiecznie miałam inne wydatki, a potem zapomniałam... zapomniałam w koncu zapytac, bo pisałas, ze z podkładów EDM masz próbkę cool fair i ivory.... te podkłady masz dobrze dobrane? bo ja mam całego biga ivory i próbke cool faira plus jeszcze linena i perfecta... co prawda wystawiłam na wymiankę, ale po znajomości mogę ci to wysłać ![]() korektor EDM może być jako baza pod cienie, ale to wszytsko zalezy do skóry jednemu pasuje drugiemu nie
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie dzisiaj umyłam włosy silikonowym szamponem faurok
potrzebuję wygładzenia na dzisiejszy wieczór ![]() ale za to dobra wiadomosc, nie będe ich prostowac, a co i tak się pokręcą |
|
|
|
#1612 | |
|
|
Cytat:
Dopiero na forografii widzę, że troszkę się różnią, bo jak się pomaluję całoścowo, to nic a nic nie widać i wtedy wydaje mi się, że dobrze dobrane Ale chyba Ivory z tej czwórki pasuje.Sama oceń To może zrobimy tak, że wymienimy się? Ja Tobie komplecik biżu, a Ty połóweczkę podkładu? Ewentualnie o jakieś minimalne odsypki tych dwóch innych odcieni, żeby popróbować, czy pasują?
|
|
|
#1613 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprobuj mojego hitu ;D Cytat:
Jako jedenasto, dwunastolatka zaczelam wegetarianka byc, potem przestalam w Norwegii na rok z powodu BARDZO kiepskiego wyboru produktow, zdrowie mi sie psulo (mieszkam w miejscu gdzie jest jeden sklep, nastepny niewiele wiekszy +15 km, a normalny +60, dobry sklep +100).Teraz zaopatrzylam sie w wielkie zapasy zdrowej pelnowartosciowej zywnosci i wrocilam ![]() Co do kosmetykow, trudna sprawa, testowalam eko i szukam posrod nich mojego hitu. Co do weganizmu, ja czytalam o tym mnooooooostwo, mnoostwo, a jeszcze wiecej moja siostra i dojrzala jestem (mialam okresy kompletnie weganskie) aczkolwiek wybor produktow za maly na taki restrykcyjny styl zycia, za rok, gdy sie przeprowadze, planuje przejscie nawet na RAW ![]() Cytat:
-Kochanie, zjesz ze mna rybke? -Nie, mamus. -To ja ci usmaze jajko (i smazy na smalcu )-Nie zjem tego, mamo... -Czemu? -Bo smazysz na smalcu. -A chcesz sos? -Ten z kurczakiem? -No a ktory? ![]() Co do rodziny... Moim marzeniem miec szczeslwia rodzine ![]() Pazuryrek?
|
|||
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie potrafiła zrezygnowac z wegeterianizmu... o jezu jakbym słyszała moją mame ![]() -ale jak nie jesz mięsa to jedz chociaż ryby -nie -ale dlaczego -bo to kiedys żyło -i? -nie jem trupów -skońćz! -pierogi zjesz? -no, ale nie na smalcu -to na czym? -na masle albo oliwie -a rób sobie sama ![]() co so kosmetyków to mimo wszystko jest dość spory wybór Oriflame, Avon, Sephora, Inglot, iwostiny, mary kay... i wyzsze półki jak dior ja tusze mam oriflame kolorówka mineralna pielęgnacja oriflame, avon szampony joanna kremy iwostin, avene tylko problem z odzywkami ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
a jedwab ostatnimi czasy codziennie uzywam, bo gładsze są |
||
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też denerwuje takie wciskanie na siłe mięsa czy produktów mięsopodobnych poprostu ciśnienie mi skacze jak słysze: 'ale takiego chudego miesa z kurczaka to byś mogła zjeść" albo głupie pytania czy napewno nie chce czegoś co jest z mięsem, a ostatecznie to moge je sobie przecież wyjąc i nie ma róznicy
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
najgorzej jest z pizzą! kazdy chce mięsne dodatki a ja słysze, ze najwyzej je zdejme
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-02-15 o 18:04 |
|
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie ivory chyba najlepiej sie wtapia ![]() a znowu golden fair najlepiej pasuje Ci do szyi ale wszytskie 4 próbki są dośc dobrze dobrane, ale golden fair najlepszy, bo do szyi pasuje ![]() ale ja się nie znam za dobrze mogę ci oddac całego biga, 2 całe sample i poł sampla cool fair tylko, że bez pudełek ok? ![]() tylko musisz poczekac do środy, bo ivory powędrował na allegro ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
to jak zupa gotowana na mięsie\ nie i juz wolałabym nic jeść albo rzadko jadam pizze ze względu na to, ze ser moze byc na podpuszczce zwierzęcej a w cieście smalec, a nikt Ci tego nie powie;/ nie ma to jak pizza mamy wiem co w niej jest
|
||
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbyś miała takie objawy jak ja miałam, bedąc wegetarianką w Norwegii, gdzie to naród wyłącznie mięsożerny *szczególnie na mniejszych miasteczkach* to wtedy mogłybyśmy się zastanawiać czy byś zrezygnowała. Zwłaszcza, że wiedziałam, że to przejściowe i wrócę do wegetarianizmu. Oni nie mają żywności dla wege tutaj. Wszędzie pchają podpuszczki, żelatynę, składniki pochodzenia zwierzęcego, organizm zaczął mi się najnormalniej w świecie sypać. Nie zrezygnowałam ot tak, by mi było łatwiej, bo wierzę w to co robię i robię to dojrzale, z ideologii, nie zachcianki. Większość tych marek nie ma niestety.. w Norwegii, oprócz Diora, ale ja wolę Lancome (z którym się już pożegnałam). Trochę to potrwa zanim zmienię całkowicie kosmetyczkę, ale niedługo stanie się faktem ![]() Mnie-zdejmij rozwala.. Ale ostatnio miałam przezabawną sytuację. Mamy lekcję gotowania. Mam kroić kurczaka surowego wielkiego w marynacie na paski, oporządzać go. Poprosiłam kogoś, czy nie mógłby mnie zastąpić, bo po prostu nie lubię takich rzeczy, jestem wegetarianką i nie robię tego na co dzień, unikam. Było to oczywiście uszanowane, ale Wywiązała się mała dyskusja o wegetarianiźmie, zakończona, że trza mnie respektować Ale wszystko na luzie i w żartach.A finał był taki, że jak mięso na patelni się zaczęło palić, poszłam pomieszać, a nauczycielka spytała się *serio i niezłośliwie* czy ktoś może zastąpić Dorotę w mieszaniu mięsa Zastąpił mój niezastąpiony kolega ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

ogolnie wlosy mam juz tak do/za lopatki, kolor naturalny ciemny blond, ale czesc wlosow z lewego boku jest krociotka
bo nie zdążę zużyć w tym, za dużo tego już nakupiłam 
kusicie wszystkim!! a jak kwasy maja sie docery nazynkowej?
Dziękuję ślicznie za piękne komplementy