Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 20:47   #1591
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
No to mozemy sobie uscisnac rece! Ja tez wege

Wlasnie przymierzam sie do robienia kotletow z ciecierzyczy na jutro, ale srednio mi sie chce =)
ale fajnie

wstyd się przyznac, ale nigdy nie robiłam z tego kotletów ani nie wiem co to jest
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:02   #1592
Lanessa
Zadomowienie

Ciecierzyca to ni to groch, ni to soja, roslina straczkowa, jedyna ktora naprawde uwielbiam, bardzo bogata w pelnowartosciowe bialko, uwielbiam z niej kotleciki Koniecznie sprobuj, moj nr jeden =D
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:08   #1593
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ciecierzyca to ni to groch, ni to soja, roslina straczkowa, jedyna ktora naprawde uwielbiam, bardzo bogata w pelnowartosciowe bialko, uwielbiam z niej kotleciki Koniecznie sprobuj, moj nr jeden =D
a jak z tego kotlety robisz?
powiedz, że one nie są podobne do sojowych
bo po sojowych mi niedobrze
Stary 2010-02-14, 21:14   #1594
Lanessa
Zadomowienie

Zależy jakie sojowe masz na myśli, jeśli te z proszku, to nie. Mają mieciutką konsystencje, są pyszne i inne niż sojowe.

Kupuję puszkę ciecierzycy, odsączam, mielę zawartośc (albo jakoś inaczej rozciapciam) dodaję przypraw, cebulę, bułkę, formuję kotleciki, panieruję i smażę albo jeszcze lepiej-gotuję chwilę we wrzącym oleju (nie rozpadają się wtedy).

I cała filozofia

W Polsce od groma tych sojowych produktow, co w takim razie jesz?
Btw, moja siostra jest raw vegetarian ;D
Stary 2010-02-14, 21:32   #1595
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jakie sojowe masz na myśli, jeśli te z proszku, to nie. Mają mieciutką konsystencje, są pyszne i inne niż sojowe.

Kupuję puszkę ciecierzycy, odsączam, mielę zawartośc (albo jakoś inaczej rozciapciam) dodaję przypraw, cebulę, bułkę, formuję kotleciki, panieruję i smażę albo jeszcze lepiej-gotuję chwilę we wrzącym oleju (nie rozpadają się wtedy).

I cała filozofia

wstyd się przyznać, ale ja ostatnio w ogóle nie dbam o to co jem...
śniadania kolacje itd to wiadomo, a obiady to najczęściej spaghetti makaron pełne ziarno luebella( zawsze ten makaron, bo ma duzo białka) i do tego pomidory z puszki odpowiednio przyządzone, albo zapiekanke szpinakową z makaronem, fasolke szparagową, czasami dorzucę do czegos soczewicy, a jak mi się nie chce to zazwyczaj szpinak i np. serek wiejski, albo wiejski z innymi dodatkami...
czasami zrobie sobie omlet z warzywami, jajko sadzone z dodatkami albo nalesniki
mama mi wpycha morele suszone i kasze gryczana

czyli dosc kalorycznie, bo same węgle

a nie lubie tych sojowych produktów;/ oprócz pasztetów sojowych, to jedyna rzecz jaką lubie

ale się rozpisałam

czym się raw vegetarian dokładnie różni od wegeterianizmu, bo na necie jakieś bzdury piszą
Stary 2010-02-14, 21:55   #1596
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Przebywam w Norwegii
Ciociu Izo, a w jakiej gwarze ty gadolisz do mnie?
Ja? Lamane kaszebe, no jooo! Tak sie wyglupiam, chociaz juz bardziej ze mnie pomorzanka niz mazowszanka
Jak tam w pieknej Norwegii?

Cytat:
Ok, na innym wątku zamazałam twarz, ale tu sami swoi,...więc

Zmieniły się, czooo?
WOW!! Wygladasz...N.I.E.S.A.M.O .W.I.C.I.E!! Przypominasz mi ktoras z idolek nastolatek, ale niestety nie znam nazwiska (jedyne ktore znam to hanah montana, a zdecydowanie jestes piekniejsza!), na pudelku chyba kiedys widzialam

Zaczynalysmy z podobnej dlugosci,ktoregos dnia i ja sie pochwale zdjeciami,ale narazie przezywam koszmar glupoty, zrobilam sobie fryzure na 'natalie kukulska', a wierzcie mi, nikomu niepolecam ogolnie wlosy mam juz tak do/za lopatki, kolor naturalny ciemny blond, ale czesc wlosow z lewego boku jest krociotka

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Tylko filtruj się przy niej, bo ma kwas glikolowy i retinaldehyd, a te podobno ze słońcem się nie lubią
Ja na razie kwaszę się peelingiem migdałowym, mam na podorędziu Effaclar K i krem Galanea z kwasami, a do tego próbki Avenu Eluage i Ystheal [z retinolem].
Ta emulsja jest kusząca, ale zaopatrzę się w nią chyba dopiero w przyszłym sezonie bo nie zdążę zużyć w tym, za dużo tego już nakupiłam
Wiedzialam, ze jak wroce to znow moj portfel ucierpi kusicie wszystkim!! a jak kwasy maja sie docery nazynkowej?

Cytat:
Ciecierzyce uwielbiam w wersji hummusowej Kotlecikow musze sprobowac
Stary 2010-02-14, 22:25   #1597
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
wstyd się przyznać, ale ja ostatnio w ogóle nie dbam o to co jem...
śniadania kolacje itd to wiadomo, a obiady to najczęściej spaghetti makaron pełne ziarno luebella( zawsze ten makaron, bo ma duzo białka) i do tego pomidory z puszki odpowiednio przyządzone, albo zapiekanke szpinakową z makaronem, fasolke szparagową, czasami dorzucę do czegos soczewicy, a jak mi się nie chce to zazwyczaj szpinak i np. serek wiejski, albo wiejski z innymi dodatkami...
czasami zrobie sobie omlet z warzywami, jajko sadzone z dodatkami albo nalesniki
mama mi wpycha morele suszone i kasze gryczana

czyli dosc kalorycznie, bo same węgle

a nie lubie tych sojowych produktów;/ oprócz pasztetów sojowych, to jedyna rzecz jaką lubie

ale się rozpisałam

czym się raw vegetarian dokładnie różni od wegeterianizmu, bo na necie jakieś bzdury piszą
Nie tak źle, fajnie sobie jesz x) Ale dbaj ;D
Kurcze, dbaj Dbaj o różnorodną dietę, ja mogę dać Ci przykład, może cos podchwycisz:
Mam parenaście rodzajów makaronów (orkiszowe, razowe, pełnoziarniste, ryżowe, z fasolek no i różne fasony), kasz (jęczmienna, gryczana, pęczaki i takie tam), ryżu (czarny, czerwony, brązowy, dziki i pełnoziarnisty długi), dodatki w postaci alg morskich (te dni kiedy nie zdołam sobie zapewnić odpowiedniej ilości białka, łyżeczka proszku i masz hiperporcję ). Dodam pełno roślin strączkowych i sporo warzyw w codzienniej diecie, a owoce kocham No i orzechy, nasiona, mniam...
A jak co do czego to i tak wcinam ziemnioki! xD

Raw wegetarian to osoba która nie spożywa przetworzonych produktów gotowych ani produktów przetworzonych w temperaturze wyższej niż 60C *aby być raw, trzeba mieć dietę w +60,70% surową*

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
Ja? Lamane kaszebe, no jooo! Tak sie wyglupiam, chociaz juz bardziej ze mnie pomorzanka niz mazowszanka
Jak tam w pieknej Norwegii?

WOW!! Wygladasz...N.I.E.S.A.M.O .W.I.C.I.E!! Przypominasz mi ktoras z idolek nastolatek, ale niestety nie znam nazwiska (jedyne ktore znam to hanah montana, a zdecydowanie jestes piekniejsza!), na pudelku chyba kiedys widzialam

Zaczynalysmy z podobnej dlugosci,ktoregos dnia i ja sie pochwale zdjeciami,ale narazie przezywam koszmar glupoty, zrobilam sobie fryzure na 'natalie kukulska', a wierzcie mi, nikomu niepolecam ogolnie wlosy mam juz tak do/za lopatki, kolor naturalny ciemny blond, ale czesc wlosow z lewego boku jest krociotka

Wiedzialam, ze jak wroce to znow moj portfel ucierpi kusicie wszystkim!! a jak kwasy maja sie docery nazynkowej?

Ciecierzyce uwielbiam w wersji hummusowej Kotlecikow musze sprobowac
Aa, kaszebe! To ja umiałam powiedzieć coś po kaszubsku, jak nas uczyli abecadła ;D
Fajnie Przeżywam jedne z szczęśliwszych dni w moim życiu, odnalazłam siebie, przyjaciół i miłość- nie do kogoś, a jakoś do wszystkiego

Kurcze, Iza, aleś mi powiedziała ładnie Dziękuję ślicznie za piękne komplementy

Czekam na fotki Czekam cierpliwie Wiem co to za wkurzanie z jednym bokiem, moje nadal nie są równe, ale w gąszczu nie widać... Zadźgać tego co wymyślił asymetrię

Spróbuj! Ja jutro spróbuję zrobić właśną tahini do hummusa

A co dobrego u Ciebie w ogóle?
Stary 2010-02-14, 23:06   #1598
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
ja mam filtr iwostin, ale po co się w domu filtrowac?
W domu to może nawet nieoniecznie, chociaż filtromaniaczki tak robią.
Ale jakbyś gdzieś się w słoneczny dzień wybierała, to raczej tak, bo nie dość, że słońce, to jeszcze odbicie promieniowania od śniegu.

Cytat:
gdzie wy jesteście?
wszystkie świętujecie walentynki?
Taaaa, na obiadku u rodzinki
Cytat:
Asiu jak wejdziesz to kliknij mi te cienie
http://cgi.ebay.pl/24pcs-Bare-pigmen...item1c100ac75b
bo licytacja kończy się w nocy i może nikt mnie nie przlicutuje\
daj te 10.48$
więcej nie dam

aa i czy dotarł mój przelew za Lumiere?
To kliknę. W razie czego jest jeszcze jeden taki zestaw do licytacji, która owszem, [u nas] kończy się w nocy, ale to aukcja międzynarodowa
Przelewu jeszcze nie ma, ale pewnie jutro zostanie zaksięgowany, bo w weekendy banki nie pracują.
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Hej, przywitać się walentynkowo (chociaż bojkotuję to "święto" ) przyszłam
Nooo, widziałam,że się czaisz, ale zdecydowałaś się odezwać już po moim wyjściu z chałupy
Cytat:
E tam, ucierpi
Kremik Galanea 12-15 zł, a resztę kupiłam w próbkach, dzięki czemu sporo zaoszczędziłam.
Ostatnio za Active C w tubeczkach dałam 25 zł, gdzie normalnie apteki życzą sobie z 80 najbidniej

Kwasy przy naczynkowej tak średnio, chyba salicyla [BHA] można.[COLOR="Silver"]

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 23:24   #1599
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tak źle, fajnie sobie jesz x) Ale dbaj ;D
Kurcze, dbaj Dbaj o różnorodną dietę, ja mogę dać Ci przykład, może cos podchwycisz:
Mam parenaście rodzajów makaronów (orkiszowe, razowe, pełnoziarniste, ryżowe, z fasolek no i różne fasony), kasz (jęczmienna, gryczana, pęczaki i takie tam), ryżu (czarny, czerwony, brązowy, dziki i pełnoziarnisty długi), dodatki w postaci alg morskich (te dni kiedy nie zdołam sobie zapewnić odpowiedniej ilości białka, łyżeczka proszku i masz hiperporcję ). Dodam pełno roślin strączkowych i sporo warzyw w codzienniej diecie, a owoce kocham No i orzechy, nasiona, mniam...
A jak co do czego to i tak wcinam ziemnioki! xD

Raw wegetarian to osoba która nie spożywa przetworzonych produktów gotowych ani produktów przetworzonych w temperaturze wyższej niż 60C *aby być raw, trzeba mieć dietę w +60,70% surową*

Aa, kaszebe! To ja umiałam powiedzieć coś po kaszubsku, jak nas uczyli abecadła ;D
Fajnie Przeżywam jedne z szczęśliwszych dni w moim życiu, odnalazłam siebie, przyjaciół i miłość- nie do kogoś, a jakoś do wszystkiego

Kurcze, Iza, aleś mi powiedziała ładnie Dziękuję ślicznie za piękne komplementy

Czekam na fotki Czekam cierpliwie Wiem co to za wkurzanie z jednym bokiem, moje nadal nie są równe, ale w gąszczu nie widać... Zadźgać tego co wymyślił asymetrię

Spróbuj! Ja jutro spróbuję zrobić właśną tahini do hummusa

A co dobrego u Ciebie w ogóle?
a ja kiedys tez miałam tyle makaronów, ale mama powiedziała, ze nie ma na nie miejsca w domu
zazwyczaj mam dwa jeden do spaghetti i drugi jakis wywijany
oj ale mi się nie chce wygotowywac nic mi się nie chce, ostatnio na fasolce szparagowej jade trzeba się wziąść za tą swoją diete

tak jeszcze o wegeterianiźmie
też tak dużo zmienia w twoim życiu? bo u mnie nie wiąże się tylko z niejedzeniem mięsa

Cytat:
W domu to może nawet nieoniecznie, chociaż filtromaniaczki tak robią.
Ale jakbyś gdzieś się w słoneczny dzień wybierała, to raczej tak, bo nie dość, że słońce, to jeszcze odbicie promieniowania od śniegu.

Taaaa, na obiadku u rodzinki

To kliknę. W razie czego jest jeszcze jeden taki zestaw do licytacji, która owszem, [u nas] kończy się w nocy, ale to aukcja międzynarodowa
Przelewu jeszcze nie ma, ale pewnie jutro zostanie zaksięgowany, bo w weekendy banki nie pracują.

Nooo, widziałam,że się czaisz, ale zdecydowałaś się odezwać już po moim wyjściu z chałupy

E tam, ucierpi
Kremik Galanea 12-15 zł, a resztę kupiłam w próbkach, dzięki czemu sporo zaoszczędziłam.
Ostatnio za Active C w tubeczkach dałam 25 zł, gdzie normalnie apteki życzą sobie z 80 najbidniej

Kwasy przy naczynkowej tak średnio, chyba salicyla [BHA] można.[COLOR="Silver"]
widzę, że już kliknełaś

właśnie sobie rączki wypilingowalam i znowu takie gładziutkie jak niemowlak mam
Stary 2010-02-14, 23:27   #1600
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądałam po raz enty AGD w necie i nie miałam za dużo czasu
Następnym razem dam Ci znać wcześniej
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 23:27   #1601
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Asiu nadal robisz gotycką bizuterie?
Stary 2010-02-15, 06:15   #1602
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny !

Cytat:
hodzi o to czy fiszbina okala całą pierś, obwodu nie da się zbytnio odciagnąć po założeniu i czy mozesz wszystko wygarnąc do miseczek
wez się zmierz i wrzuc na ten wątek swoje wymiary to Ci dziewczyny powiedzą czy masz dobry
BH kupuję w tej "starej" romiarówce i wszystko jest o.k. Już kiedyś czytałam te wszystkie rady i porady, "nowe" sposoby określania rozmiaru itp. Dla mnie to następny "handlowy" chwyt. Nie istnieje coś takiego, jak : takie same biusty. A więc : mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. A jaką symbolikę rozmiar będzie miał, to wsio ryba .

Cytat:
Kasiu - nałożyłam cienie na bazę Joko, bo moje powieki "szkudne" są
Ta baza, to jest "powiekowa" baza ? Już pisałam, żem nie douczona jest. W domu posiadam jedynie bazę pod makijaż z Sephory. Posiadam, bo jeszcze nie użyłam !
Fajne są te zestawy cieni. Tanie, że aż strach zamawiać !
Czy te jednostkowe opakowania są wyjmowane ? W tych zestawach jest sporo kolorów, których nigdy nie użyję. Szkoda, coby na zmarnowanie poszły. "Usiądę" dzisiaj i dokładnie przejrzę te strony.
Odcień na Twojej powiece jest rewelacyjny !

Cytat:
Wracam na bardzo stałe.
Witaj i cieszę się bardzo, że sobie o nasz przypomniałaś.

Cytat:
Zmieniły się, czooo?
Ło matkiicórko, śliczności ! Jak widać klimat z fiordami Ci służy.

Cytat:
Filtry z Avene podobno są tłuste właśnie.
Baaaaardzo tłuste, ale fajne ! "Nosiłam" "+50". Jedyna firma. której filtry nie robiły spustoszenia na mojej twarzy. Ale rzeczywiście tłusty.

Cytat:
a jak kwasy maja sie docery nazynkowej?
Źle, bardzo źle ! Omijać należy szerokim łukiem ! Po co Ci kwasy ?!
Chcesz się złuszczyć ?!

Cytat:
bo u mnie nie wiąże się tylko z niejedzeniem mięsa
A z czym jeszcze - jeśli wolno mi być zbyt dociekliwą ?
Wiem, że to temat bardzo drażliwy. Ja - mimo mojej wielkiej miłości do zwierząt - nigdy wegetarianką nie będę. Chylę jednak czoło przed osobami, które w coś wierzą i są wierne swoim przekonaniom.

A teraz już czule pożegnam i - zamiast odśnieżać {śnieg nie padał } - cienie oglądać zacznę.
Kołdrę muszę też nowa kupić. Zajrzę do internetu - może jakowąś upoluję. A potem ... w TV karnawał oglądać będę. Dzisiaj ostatni poniedziałek karnawału - dzień ulicznych korowodów {nie, nie w Polsce}.
Lanessa - a jak świętujecie karnawał w Norwegii ?! Jakieś inne zwyczaje niż w Polsce ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 07:49   #1603
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
a ja kiedys tez miałam tyle makaronów, ale mama powiedziała, ze nie ma na nie miejsca w domu
zazwyczaj mam dwa jeden do spaghetti i drugi jakis wywijany
oj ale mi się nie chce wygotowywac nic mi się nie chce, ostatnio na fasolce szparagowej jade trzeba się wziąść za tą swoją diete

tak jeszcze o wegeterianiźmie
też tak dużo zmienia w twoim życiu? bo u mnie nie wiąże się tylko z niejedzeniem mięsa

widzę, że już kliknełaś

właśnie sobie rączki wypilingowalam i znowu takie gładziutkie jak niemowlak mam

No to musisz pokłócić się z mama, Twoje zdrowie jest na sto procent warte jednej szafki więcej

Pewnie, że nie tylko niejedzenie mięsa. To ideologia. Chciałam pracować w wolontariacie w schronisku w Norwegi, ale.... uwaga, uwaga, oni nie mają problemu z bezpańskimi psami
Ale w Polsce problem ze zwierzętami jest tak wielki, że wrócę i będę działać! A cały problem z okrucieństwem jest....olbrzymi. Chciałabym być weganką, btw.

Bawi mnie zdziwienie szczególnie Norwegów/straszni mięsożercy/ i wkurza brak alternatyw w barach, bistrach
A jak u Ciebie sie zaczęło?

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !

Lanessa - a jak świętujecie karnawał w Norwegii ?! Jakieś inne zwyczaje niż w Polsce ?
Nie Lanessa, a Dorota i wszelkie zdrobnienia

Dziękuję

Wcale nie świętują, tylko w gazetach piszą Przecie oni tu Dzień Matki wczoraj mieli

Jak sypną mrozy, to i piękne powieki w nocy nie pomogą na zimno

Asiu, a ja zapomniałam napisać, że Twoje maleństwo (chłopiec, dziewczynka?) ma najwspanialszą mamusię pod słońcem!
Stary 2010-02-15, 09:42   #1604
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
No to mozemy sobie uscisnac rece! Ja tez wege
Me too

Cytat:

I cała filozofia

Musze koniecznie spróbować Ja też się 'zapuściłam' jeśli chodzi o zdrową diete, dlatego czas najwyższy to zmienić Przy okazji może uda mi się schudnąć
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:38   #1605
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny !

BH kupuję w tej "starej" romiarówce i wszystko jest o.k. Już kiedyś czytałam te wszystkie rady i porady, "nowe" sposoby określania rozmiaru itp. Dla mnie to następny "handlowy" chwyt. Nie istnieje coś takiego, jak : takie same biusty. A więc : mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. A jaką symbolikę rozmiar będzie miał, to wsio ryba .

Ta baza, to jest "powiekowa" baza ? Już pisałam, żem nie douczona jest. W domu posiadam jedynie bazę pod makijaż z Sephory. Posiadam, bo jeszcze nie użyłam !
Czy te jednostkowe opakowania są wyjmowane ? W tych zestawach jest sporo kolorów, których nigdy nie użyję. Szkoda, coby na zmarnowanie poszły. "Usiądę" dzisiaj i dokładnie przejrzę te strony.

Baaaaardzo tłuste, ale fajne ! "Nosiłam" "+50". Jedyna firma. której filtry nie robiły spustoszenia na mojej twarzy. Ale rzeczywiście tłusty.

Źle, bardzo źle ! Omijać należy szerokim łukiem ! Po co Ci kwasy ?!
Chcesz się złuszczyć ?!

A z czym jeszcze - jeśli wolno mi być zbyt dociekliwą ?
Wiem, że to temat bardzo drażliwy. Ja - mimo mojej wielkiej miłości do zwierząt - nigdy wegetarianką nie będę. Chylę jednak czoło przed osobami, które w coś wierzą i są wierne swoim przekonaniom.

A teraz już czule pożegnam i - zamiast odśnieżać {śnieg nie padał } - cienie oglądać zacznę.
Kołdrę muszę też nowa kupić. Zajrzę do internetu - może jakowąś upoluję. A potem ... w TV karnawał oglądać będę. Dzisiaj ostatni poniedziałek karnawału - dzień ulicznych korowodów {nie, nie w Polsce}.
a no jest baza pod cienie, pod minerałki jeszcze bardziej wskazana

no widzisz, kiedys myślałam, że bardzo kocham zwierzęta, że na tym punkcie jestem osobą bardzo wrażliwą, potem zdałam sobie sprawę, że ja tak jak i większosc ludzi zaczęłam dzielic zwierzęta na te "lepsze" i te "gorsze" , później okazało się, że nieświadomie zabijam te "lepsze" zwierzęta kupując kosmetyki testowane na zwierzętach. Wszyscy tak cholernie kochają zwierzęta, a jak komuś mówie, że jego tusz czy podkład zabija codziennie te ich kochane sierściuchy to słyszę "coś ty" i na tym koniec. Dzięki wegetarianizmowi widzę jak ludzie wybiórczo traktują zwierzęta. Wszyscy narzekają na Chiny, że jadają psy, ale oni też podzielili sobie psy na lepsze i gorsze, jedne to domowe pupilki, a inne żywe mięso. Polacy tego nie rozumieją, ale (teraz zacytuje słowa jednej wizażanki) nie chcą mysleć, że ta krówka na łące, którą pokazują dzieciom wyląduje na talerzu. Każdy woli nie wiedzieć jak krzywdzi zwierzęta, ale prawda jest taka, że jakby zobaczył jak w rzeźniach zwierzęta najnormalniej w zyciu płaczą to nigdy by ich nie zjadł. Tylko problem spłeczeństwa jest taki, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, a wegetarianizm otworzył mi oczy i serce na cierpienie, którego jest wokoło mnie za wiele.
Oj znowu się rozpisałam

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Me too

Musze koniecznie spróbować Ja też się 'zapuściłam' jeśli chodzi o zdrową diete, dlatego czas najwyższy to zmienić Przy okazji może uda mi się schudnąć
serio jestes wege? nie mialam pojęcia
Cytat:
No to musisz pokłócić się z mama, Twoje zdrowie jest na sto procent warte jednej szafki więcej

Pewnie, że nie tylko niejedzenie mięsa. To ideologia. Chciałam pracować w wolontariacie w schronisku w Norwegi, ale.... uwaga, uwaga, oni nie mają problemu z bezpańskimi psami
Ale w Polsce problem ze zwierzętami jest tak wielki, że wrócę i będę działać! A cały problem z okrucieństwem jest....olbrzymi. Chciałabym być weganką, btw.

Bawi mnie zdziwienie szczególnie Norwegów/straszni mięsożercy/ i wkurza brak alternatyw w barach, bistrach
A jak u Ciebie sie zaczęło?

Nie Lanessa, a Dorota i wszelkie zdrobnienia

Dziękuję

Wcale nie świętują, tylko w gazetach piszą Przecie oni tu Dzień Matki wczoraj mieli

Jak sypną mrozy, to i piękne powieki w nocy nie pomogą na zimno

Asiu, a ja zapomniałam napisać, że Twoje maleństwo (chłopiec, dziewczynka?) ma najwspanialszą mamusię pod słońcem!
mam teraz ferię to może poeksperymentuję w kochni
też myslałam o weganiźmie, ale to za szybko do takiej decyzji trzeba dojrzeć.

Ja bardzo dawno myślałam o wegeterianiźmie, aż trafiłam na wizazu na wątek społecznościowy gdzie zadałam kilka pytań na temat wege stylu życia i zamiast (jaki miałam zamiar) poukładac sobie to w głowie zostałam wegetarianką dziewczyny jak wiadomo utwierdziły mnie w moich przekonaniach i bardzo się cieszę, że tak się stało
można powiedziec, ze mój wegetarianizm w dużym stopniu zawdzięczam wizażowi

a Ty jak przeszłaś na wegetarianizm?

Estelle z tego co widzę nikt mnie nie przebił
powiedz ile Ci przelać
Stary 2010-02-15, 11:31   #1606
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:

no widzisz, kiedys myślałam, że bardzo kocham zwierzęta, że na tym punkcie jestem osobą bardzo wrażliwą, potem zdałam sobie sprawę, że ja tak jak i większosc ludzi zaczęłam dzielic zwierzęta na te "lepsze" i te "gorsze" , później okazało się, że nieświadomie zabijam te "lepsze" zwierzęta kupując kosmetyki testowane na zwierzętach. Wszyscy tak cholernie kochają zwierzęta, a jak komuś mówie, że jego tusz czy podkład zabija codziennie te ich kochane sierściuchy to słyszę "coś ty" i na tym koniec. Dzięki wegetarianizmowi widzę jak ludzie wybiórczo traktują zwierzęta. Wszyscy narzekają na Chiny, że jadają psy, ale oni też podzielili sobie psy na lepsze i gorsze, jedne to domowe pupilki, a inne żywe mięso. Polacy tego nie rozumieją, ale (teraz zacytuje słowa jednej wizażanki) nie chcą mysleć, że ta krówka na łące, którą pokazują dzieciom wyląduje na talerzu. Każdy woli nie wiedzieć jak krzywdzi zwierzęta, ale prawda jest taka, że jakby zobaczył jak w rzeźniach zwierzęta najnormalniej w zyciu płaczą to nigdy by ich nie zjadł. Tylko problem spłeczeństwa jest taki, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, a wegetarianizm otworzył mi oczy i serce na cierpienie, którego jest wokoło mnie za wiele.
Oj znowu się rozpisałam

Ja bardzo dawno myślałam o wegeterianiźmie, aż trafiłam na wizazu na wątek społecznościowy gdzie zadałam kilka pytań na temat wege stylu życia i zamiast (jaki miałam zamiar) poukładac sobie to w głowie zostałam wegetarianką dziewczyny jak wiadomo utwierdziły mnie w moich przekonaniach i bardzo się cieszę, że tak się stało

powiedz ile Ci przelać
Tzn u mnie jest tak, że nie jadam typowego mięsa już 1,5 roku, ale ryby mi się zdarza jeść, więc wegetarianka ze mnie troche jak z koziej...trąba Ale lepsze to niż nic, a u mnie bardzo trudno przekonać rodziców, z niejedzeniem mięsa walczyłam z nimi w sumie pare lat. Myśle, ze jak się wyprowadze z domu to będę mogła jeść jak będe chciała

Edytowane przez niby nic
Czas edycji: 2010-02-15 o 11:32
Stary 2010-02-15, 11:38   #1607
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn u mnie jest tak, że nie jadam typowego mięsa już 1,5 roku, ale ryby mi się zdarza jeść, więc wegetarianka ze mnie troche jak z koziej...trąba Ale lepsze to niż nic, a u mnie bardzo trudno przekonać rodziców, z niejedzeniem mięsa walczyłam z nimi w sumie pare lat. Myśle, ze jak się wyprowadze z domu to będę mogła jeść jak będe chciała
moi rodzice też nie popierają wegeterianizmu, ale przecież nie zmuszą mnie do jedzenia
marzenie każdej wegetarianki/wegeterianina to rodzina wege
Stary 2010-02-15, 11:53   #1608
'Estelle'

Cytat:
widzę, że już kliknełaś
Kliknęłam
Jak zrobię przelew, to dam Ci znać ile.
Od razu uprzedzam, że wysyłka trochę trwa, do mnie cienie przyszły po 25 dniach, więc przygotuj się psychicznie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Przeglądałam po raz enty AGD w necie i nie miałam za dużo czasu
Następnym razem dam Ci znać wcześniej
Oj, koniecznie
Strasznie mało czasu mam ostatnio
Cytat:
Asiu nadal robisz gotycką bizuterie?
Robię
Pamiętam, że się Tobie kolczyki z kokardkami podobały, więc jakby co, to daj znać, to Ci zrobię
Sam interes na razie stoi, bo wiadomo - nowe obowiązki
Cytat:

Tak baza powiekowa ale myślę, że tej twarzowej też można spróbować na powiekę dać. Eksperymentuj
A jak mi przyjdzie ten korektor z EDM, to zrobię Ci odsypkę, Mirelka pisała, że jako baza się sprawdza

Cytat:
Dziękować
Jak obrobię foto, to wrzucę wczorajszy niebieski
Opakowania są wyjmowane, każdy cień oddzielnie więc nie będzie problemu.
Przeglądaj a jak już coś upartrzysz, to wiesz co robić

Cytat:
A u mnie tak napadało, że łooooo.
Wczoraj wychodzimy przed garaż i surprise
Na ulicy też praktycznie można się było zakopać, w pewnym momencie myślałam już, że na pchaniu najbidniej się skończy ale jakoś poszło.

Cytat:
Dziękuję pięknie
Pazuryrek jest kobietą

Stary 2010-02-15, 12:05   #1609
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kliknęłam
Jak zrobię przelew, to dam Ci znać ile.
Od razu uprzedzam, że wysyłka trochę trwa, do mnie cienie przyszły po 25 dniach, więc przygotuj się psychicznie

Oj, koniecznie
Strasznie mało czasu mam ostatnio

Robię
Pamiętam, że się Tobie kolczyki z kokardkami podobały, więc jakby co, to daj znać, to Ci zrobię
Sam interes na razie stoi, bo wiadomo - nowe obowiązki

Tak baza powiekowa ale myślę, że tej twarzowej też można spróbować na powiekę dać. Eksperymentuj
A jak mi przyjdzie ten korektor z EDM, to zrobię Ci odsypkę, Mirelka pisała, że jako baza się sprawdza

Dziękować
Jak obrobię foto, to wrzucę wczorajszy niebieski
Opakowania są wyjmowane, każdy cień oddzielnie więc nie będzie problemu.
Przeglądaj a jak już coś upartrzysz, to wiesz co robić

A u mnie tak napadało, że łooooo.
Wczoraj wychodzimy przed garaż i surprise
Na ulicy też praktycznie można się było zakopać, w pewnym momencie myślałam już, że na pchaniu najbidniej się skończy ale jakoś poszło.

Dziękuję pięknie
Pazuryrek jest kobietą
domyślam się, ze sporo czekania...
próbki Lumiere czy kosmetyki EDM też tyle idą...
choć zdarza się, że przychodzą po tygodniu, ale bardzo często trzeba długo czekać

podobały mi się kolczyki z kokardkami i to na szyje
miałam sobie kiedyś u Ciebie kupić, ale wiecznie miałam inne wydatki, a potem zapomniałam...

zapomniałam w koncu zapytac, bo pisałas, ze z podkładów EDM masz próbkę cool fair i ivory....
te podkłady masz dobrze dobrane?
bo ja mam całego biga ivory i próbke cool faira
plus jeszcze linena i perfecta...
co prawda wystawiłam na wymiankę, ale po znajomości mogę ci to wysłać

korektor EDM może być jako baza pod cienie, ale to wszytsko zalezy do skóry jednemu pasuje drugiemu nie
Stary 2010-02-15, 12:10   #1610
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
moi rodzice też nie popierają wegeterianizmu, ale przecież nie zmuszą mnie do jedzenia
Wiadmo, ze nie ja wiem jakby to u mnie wyglądało. Jak zrezygowłam z jedzenia samego mięsa to miałam niezłą wojne w domu, zreszta ja nigdy nie chciałam jeść mięsa i zawsze były o to straszne awantury. Z tym, że ja narazie nie chce rezygnować z ryb, jajek ze względów 'zdrowotnych'. Wiem, ze na samych roślinkach bym nie przeżyła
Stary 2010-02-15, 12:27   #1611
Mirelkaaa
Zakorzenienie

ja sobie dzisiaj umyłam włosy silikonowym szamponem faurok
potrzebuję wygładzenia na dzisiejszy wieczór
ale za to dobra wiadomosc, nie będe ich prostowac, a co i tak się pokręcą
Stary 2010-02-15, 13:40   #1612
'Estelle'

Cytat:
podobały mi się kolczyki z kokardkami i to na szyje
miałam sobie kiedyś u Ciebie kupić, ale wiecznie miałam inne wydatki, a potem zapomniałam...

zapomniałam w koncu zapytac, bo pisałas, ze z podkładów EDM masz próbkę cool fair i ivory....
te podkłady masz dobrze dobrane?
bo ja mam całego biga ivory i próbke cool faira
plus jeszcze linena i perfecta...
co prawda wystawiłam na wymiankę, ale po znajomości mogę ci to wysłać
Załaczam zdjęcia z 4 odcieniami na policzku i brodzie.
Dopiero na forografii widzę, że troszkę się różnią, bo jak się pomaluję całoścowo, to nic a nic nie widać i wtedy wydaje mi się, że dobrze dobrane Ale chyba Ivory z tej czwórki pasuje.
Sama oceń

To może zrobimy tak, że wymienimy się?
Ja Tobie komplecik biżu, a Ty połóweczkę podkładu?
Ewentualnie o jakieś minimalne odsypki tych dwóch innych odcieni, żeby popróbować, czy pasują?

Stary 2010-02-15, 13:50   #1613
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Me too

Az trzy jestesmy =)
Sprobuj mojego hitu ;D

Cytat:

Oj znowu się rozpisałam

powiedz ile Ci przelać
Zawsze bylam bardzo wrazliwa na los zwierzat, od najmlodszego namawialam rodzine na wplaty na konta itd Jako jedenasto, dwunastolatka zaczelam wegetarianka byc, potem przestalam w Norwegii na rok z powodu BARDZO kiepskiego wyboru produktow, zdrowie mi sie psulo (mieszkam w miejscu gdzie jest jeden sklep, nastepny niewiele wiekszy +15 km, a normalny +60, dobry sklep +100).
Teraz zaopatrzylam sie w wielkie zapasy zdrowej pelnowartosciowej zywnosci i wrocilam
Co do kosmetykow, trudna sprawa, testowalam eko i szukam posrod nich mojego hitu.
Co do weganizmu, ja czytalam o tym mnooooooostwo, mnoostwo, a jeszcze wiecej moja siostra i dojrzala jestem (mialam okresy kompletnie weganskie) aczkolwiek wybor produktow za maly na taki restrykcyjny styl zycia, za rok, gdy sie przeprowadze, planuje przejscie nawet na RAW

Cytat:
Moja mama nie ma nic przeciwko, ale....
-Kochanie, zjesz ze mna rybke?
-Nie, mamus.
-To ja ci usmaze jajko (i smazy na smalcu )
-Nie zjem tego, mamo...
-Czemu?
-Bo smazysz na smalcu.
-A chcesz sos?
-Ten z kurczakiem?
-No a ktory?

Co do rodziny... Moim marzeniem miec szczeslwia rodzine
Cytat:
Dziękuję pięknie
Pazuryrek jest kobietą
Pazuryrek?
Stary 2010-02-15, 13:52   #1614
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie dzisiaj umyłam włosy silikonowym szamponem faurok
potrzebuję wygładzenia na dzisiejszy wieczór
ale za to dobra wiadomosc, nie będe ich prostowac, a co i tak się pokręcą
No dokładnie. Ile bym nie siedziala nad tymi włosami - najlepierw odżywka na dłuzej, potem prostownica, jakiś jedwab to i tak będe miała szope po niedlugim czasie mimo, ze jak wychodze z domu to mam idealnie gładkie włosy
Stary 2010-02-15, 13:59   #1615
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Az trzy jestesmy =)
Sprobuj mojego hitu ;D

Zawsze bylam bardzo wrazliwa na los zwierzat, od najmlodszego namawialam rodzine na wplaty na konta itd Jako jedenasto, dwunastolatka zaczelam wegetarianka byc, potem przestalam w Norwegii na rok z powodu BARDZO kiepskiego wyboru produktow, zdrowie mi sie psulo (mieszkam w miejscu gdzie jest jeden sklep, nastepny niewiele wiekszy +15 km, a normalny +60, dobry sklep +100).
Teraz zaopatrzylam sie w wielkie zapasy zdrowej pelnowartosciowej zywnosci i wrocilam
Co do kosmetykow, trudna sprawa, testowalam eko i szukam posrod nich mojego hitu.
Co do weganizmu, ja czytalam o tym mnooooooostwo, mnoostwo, a jeszcze wiecej moja siostra i dojrzala jestem (mialam okresy kompletnie weganskie) aczkolwiek wybor produktow za maly na taki restrykcyjny styl zycia, za rok, gdy sie przeprowadze, planuje przejscie nawet na RAW

Moja mama nie ma nic przeciwko, ale....
-Kochanie, zjesz ze mna rybke?
-Nie, mamus.
-To ja ci usmaze jajko (i smazy na smalcu )
-Nie zjem tego, mamo...
-Czemu?
-Bo smazysz na smalcu.
-A chcesz sos?
-Ten z kurczakiem?
-No a ktory?

Co do rodziny... Moim marzeniem miec szczeslwia rodzine

Pazuryrek?
a mi się marzy w mieście green way
ja bym nie potrafiła zrezygnowac z wegeterianizmu...
o jezu jakbym słyszała moją mame
-ale jak nie jesz mięsa to jedz chociaż ryby
-nie
-ale dlaczego
-bo to kiedys żyło
-i?
-nie jem trupów
-skońćz!

-pierogi zjesz?
-no, ale nie na smalcu
-to na czym?
-na masle albo oliwie
-a rób sobie sama

co so kosmetyków to mimo wszystko jest dość spory wybór
Oriflame, Avon, Sephora, Inglot, iwostiny, mary kay...
i wyzsze półki jak dior
ja tusze mam oriflame
kolorówka mineralna
pielęgnacja oriflame, avon
szampony joanna
kremy iwostin, avene
tylko problem z odzywkami

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
No dokładnie. Ile bym nie siedziala nad tymi włosami - najlepierw odżywka na dłuzej, potem prostownica, jakiś jedwab to i tak będe miała szope po niedlugim czasie mimo, ze jak wychodze z domu to mam idealnie gładkie włosy
ja juz prostuje tylko grzywke choć mimo tego, że dbam o włosy to i tak mam szope
a jedwab ostatnimi czasy codziennie uzywam, bo gładsze są
Stary 2010-02-15, 14:09   #1616
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
-nie
-ale dlaczego
-bo to kiedys żyło
-i?
-nie jem trupów
-skońćz!

-pierogi zjesz?
-no, ale nie na smalcu
-to na czym?
-na masle albo oliwie
-a rób sobie sama

i wyzsze półki jak dior
ja tusze mam oriflame
kolorówka mineralna
szampony joanna
kremy iwostin, avene

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

ja juz prostuje tylko grzywke choć mimo tego, że dbam o włosy to i tak mam szope
Ja prostuje tylko na imprezy, ale też nie zawsze, zależy jak wyglądają :d

Mnie też denerwuje takie wciskanie na siłe mięsa czy produktów mięsopodobnych poprostu ciśnienie mi skacze jak słysze: 'ale takiego chudego miesa z kurczaka to byś mogła zjeść" albo głupie pytania czy napewno nie chce czegoś co jest z mięsem, a ostatecznie to moge je sobie przecież wyjąc i nie ma róznicy
Stary 2010-02-15, 14:17   #1617
Mirelkaaa
Zakorzenienie

najgorzej jest z pizzą! kazdy chce mięsne dodatki a ja słysze, ze najwyzej je zdejme
Stary 2010-02-15, 14:29   #1618
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
najgorzej jest z pizzą! kazdy chce mięsne dodatki a ja słysze, ze najwyzej je zdejme
Ja akurat nie miałam raczej takiej sytuacji, bo albo zamawiamy najczęściej z serem, albo połowe miesem, a połowe bez. Ale denerwuje mnie za to zdejmowanie wędliny z kanapek jak np. jestem u kogoś i jeszcze każą mi jesć

Edytowane przez niby nic
Czas edycji: 2010-02-15 o 18:04
Stary 2010-02-15, 14:37   #1619
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Załaczam zdjęcia z 4 odcieniami na policzku i brodzie.
Dopiero na forografii widzę, że troszkę się różnią, bo jak się pomaluję całoścowo, to nic a nic nie widać i wtedy wydaje mi się, że dobrze dobrane Ale chyba Ivory z tej czwórki pasuje.
Sama oceń

To może zrobimy tak, że wymienimy się?
Ja Tobie komplecik biżu, a Ty połóweczkę podkładu?
Ewentualnie o jakieś minimalne odsypki tych dwóch innych odcieni, żeby popróbować, czy pasują?
dopiero teraz zauwazyłam twojego posta
faktycznie ivory chyba najlepiej sie wtapia choć fair cool też
a znowu golden fair najlepiej pasuje Ci do szyi
ale wszytskie 4 próbki są dośc dobrze dobrane, ale golden fair najlepszy, bo do szyi pasuje
ale ja się nie znam za dobrze

mogę ci oddac całego biga, 2 całe sample i poł sampla cool fair tylko, że bez pudełek ok?

tylko musisz poczekac do środy, bo ivory powędrował na allegro

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Ja akurat nie miałam raczej takiej sytuacji, bo albo zamawiamy najczęściej z serem, albo połowe miesem, a połowe bez. Ale denerwuje mnie za to zdejmowanie wędliny z kanapek jak np. jestem u kogoś i jeszcze każą mi jest
ja bym nie zjadła kanapaki z szynką z której miałabym sciągac wędline
to jak zupa gotowana na mięsie\
nie i juz wolałabym nic jeść

albo rzadko jadam pizze ze względu na to, ze ser moze byc na podpuszczce zwierzęcej a w cieście smalec, a nikt Ci tego nie powie;/
nie ma to jak pizza mamy wiem co w niej jest
Stary 2010-02-15, 15:02   #1620
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
-nie
-ale dlaczego
-bo to kiedys żyło
-i?
-nie jem trupów
-skońćz!

-pierogi zjesz?
-no, ale nie na smalcu
-to na czym?
-na masle albo oliwie
-a rób sobie sama

i wyzsze półki jak dior
ja tusze mam oriflame
kolorówka mineralna
szampony joanna
kremy iwostin, avene

Jakbyś miała takie objawy jak ja miałam, bedąc wegetarianką w Norwegii, gdzie to naród wyłącznie mięsożerny *szczególnie na mniejszych miasteczkach* to wtedy mogłybyśmy się zastanawiać czy byś zrezygnowała. Zwłaszcza, że wiedziałam, że to przejściowe i wrócę do wegetarianizmu. Oni nie mają żywności dla wege tutaj. Wszędzie pchają podpuszczki, żelatynę, składniki pochodzenia zwierzęcego, organizm zaczął mi się najnormalniej w świecie sypać. Nie zrezygnowałam ot tak, by mi było łatwiej, bo wierzę w to co robię i robię to dojrzale, z ideologii, nie zachcianki.

Większość tych marek nie ma niestety.. w Norwegii, oprócz Diora, ale ja wolę Lancome (z którym się już pożegnałam). Trochę to potrwa zanim zmienię całkowicie kosmetyczkę, ale niedługo stanie się faktem

Mnie-zdejmij rozwala..

Ale ostatnio miałam przezabawną sytuację. Mamy lekcję gotowania.

Mam kroić kurczaka surowego wielkiego w marynacie na paski, oporządzać go. Poprosiłam kogoś, czy nie mógłby mnie zastąpić, bo po prostu nie lubię takich rzeczy, jestem wegetarianką i nie robię tego na co dzień, unikam.
Było to oczywiście uszanowane, ale
Wywiązała się mała dyskusja o wegetarianiźmie, zakończona, że trza mnie respektować Ale wszystko na luzie i w żartach.
A finał był taki, że jak mięso na patelni się zaczęło palić, poszłam pomieszać, a nauczycielka spytała się *serio i niezłośliwie* czy ktoś może zastąpić Dorotę w mieszaniu mięsa Zastąpił mój niezastąpiony kolega
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości