|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Wieczorami to sie wszytsko pokićkało. Bo wczesniej po kapieli i karmieniu odkladalam do lozeczka, jak plakala to bralam na jedzenie (bo mi przysypiala w trakcie jedzenia i nigdy nie wiadomo bylo czy juz ten wlasciwy sen). Zazwyczaj trzy razy tak bylo ![]() a teraz to roznie jest. Wczoraj zasnela po 20, wstala o 1 w nocy, przewinelam, nakarmilam, nie chciala spac u siebie w lozeczku. Jak gasilam swiatlo to zaczynala plakac jakby sie czegos przestraszyla, az ja sie zaczelam bac ![]() o 7 znow sie obudzila i do tej pory nie spala, i przed chwila cud swiata zasnela ![]() ![]() Cytat:
skorzystalam z rady pieluszkowej ![]() ostatnio zaczelam dawac jej pieluszke, podczas karmienia sobie ja trzyma, a ja przy okazji mam podlozona jak sie z drugiej piersi leje. Ale teraz dalam nowa, oto dowód: ![]() ![]() ![]() wczoraj na chwilem i tez zasnela na brzuszku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Ehh no i właśnie słyszę, że się obudził... Czyli dziś nie zasnę przed 4. Edit. Zapomniałam Wam napisać, że dziś w sklepie spotkaliśmy Pamelę Anderson ![]() Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-02-14 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
A to moja slicznotka
![]()
#2074 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry niedzielnie
![]() My używamy pampersów i chusteczek pampers tych pomarańczowych (ostatnio kupiłam 4-pak za 15zł) ale Dada też fajne. Te z Rossmana też miałam - potwierdzam - za suche - zmęczyliśmy 2 opakowania i na tym koniec...W dniu świętego Walentego, Miłego święta Mamusie i Dzidziusie ![]() edit. domi - z tą pieluszką chyba faktycznie dobry pomysł..., pietrusia - ależ malutka do Ciebie podobna... ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-14 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Chociaż dla mnie nie taki dobry, bo chyba dostałam okres ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co można brać przeciwbólowego przy karmieniu piersią? Cytat:
![]() ojjj kiedy u nas tak będzie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do pampersów i chusteczek to my używamy Dada pieluszki troszkę sztywne ale je maltretuje troszke i robia się już lepsze ![]() ![]() ![]() Muszę Wam też pokazać swojego szkraba jak tylko wykopię aparat ![]() Jestem jakaś zmęczona nie wiem czemu? Teściowa się nie odzywa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja widze, ze Twoj maly bolywoodzki Sharuk tez cierpi na bezsennosc ![]() a Pamela jak tam, paszczur na zywo tez?:P slicznotka ![]() ![]() Cytat:
![]() Moj mały Szkrabek jak zasnal to ciagle spi w tej samej pozycji ![]() ![]() jak ja chwale to potem sie psuje a jak narzekam to sie naprawia ![]() a w nocy zanim zasnela przytulona do mnie, to tak walila tymi raczkami mi po buzi ze jak na chwile zaspalam, to snilo mi sie ze mnie pies gryzie, otwieram oczy a tu w ciemnsciach moj Szkrabek mnie boksuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie stwierdzila ze skoro ona nie spi to Ty tez nie mozesz i jakos musiala cie pobudzic ![]() Ale tu dzis cisza, wszystkie swietuja Walentynki ![]() Ale ja bym juz wiosne chciala juz mnie ta zima dobija jak nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#2079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi, ja staram się odkładać do łóżeczka, ale ostatnio strasznie w kratkę śpi mój bobas - tzn. są dni kiedy super wszystko, zasypia np. ciurkiem na 3h w ciągu dnia i dwie krótsze (np. ostatnie dwa dni tak były) a znowu dzisiaj wcale nie chce zasnąć, spał może pół godziny +20 minut na spacerze... i w takie dni to najchętniej tylko śpi na rękach, tzn. po karmieniu opada na moje kolana i śpi, a jak go odkładam to tyle snu widzieliśmy ![]() Ja używam Pampers Sensitive - jak dla mnie bomba, próbowałam też zwykłych ale są sztywniejsze i nr 1 za małe a nr 2 za duże... no i różnica w cenie minimalna, więc ech tam... szkoda, że nie ma dwupaków. A chusteczki na razie próbujemy różne - Pampersy sensitive są ok ale mają okropny dla mnie zapach, cleanic są fuuu suche i się wyciągają po 3, a najlepsze chyba do tej pory to Nivea Pure. Teraz będę miała Nivea soft i dada sensitive - obaczymy ![]() A mój mały synek z wysypką (chociaż chyba mu się zmniejszyła od wczoraj - odstawiłam krem HIPP i wyprałam wiekszość ciuszków w płatkach mydlanych), dzisiaj SKOŃCZYŁ MIESIĄC ![]() ![]() A I WSZYSTKIEGO NAJ W WALENTYNKI - OCZYWIŚCIE PRZEDE WSZYSTKIM MORZE SZCZĘŚLIWEJ MIŁOŚCI ![]()
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Moja laska wstala o 15 (czyli spala 3,5 h), zjadla, pobawilismy sie z nia troche i odlozylam ja na naszym lozku, polozylam pieluszke na oczka i znow spi
![]() ![]() ![]() za to zamowilam jej zaslonki do pokoiku ![]() co dostalyscie na walentnki? ![]() Pietrusia trzymam kciuki za zarowie Camilly ![]() Bella gratulacje dla Bartusia ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-14 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Rozeznanie
|
Hej laski!
Udanych Walentynek wszystkim mamuśkom i ich TŻ!!!! Ja lecę do kina na jakiś filmik! Babcia zostaje z Leną więc korzystamy z okazjii!!!! I muszę wypróbować wasz sposób z pieluszką na oczkach bo mój szkrab dziś w ogóle nie chciał spać! Teraz co prawda padła, ale jakoś przypadkowo w wózeczku i już tam została. A niech pośpi juz dzisiaj gdzie chce..... Pozdrowionka!
#2082 |
Zadomowienie
|
Domi pochwal sie jakie te zaslonki
![]()
#2083 |
BAN stały
|
a Olimpia skonczyla dzsiaj 3 miesiace!!! czytam o tych waszych pomyslach z usypianiem pieluszka i chyba tez sprobuje ale poza tym musze kupic malej zaslonki do pokoju bo teraz ma tylko firanke
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam te zasłonki:
http://www.allegro.pl/item913716752_...eli_matex.html w kolorze serduszka kremowo- rożowe ![]() ![]() zazanna ja Cie kojarze z watku "jesienne mamy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Wtajemniczenie
|
My już po chrzcie - było fajnie
i Grzes dziś na dzieńdobry poazał mamie jak bardzo ja kocha - no przeciez walentynki - i się przekręciła sam z plecków na brzuszek i anwet lezał z 5 minut zadowolony na brzuszku ![]() jestem zmęczona i zmachana - zmykam spac a to w walentynki od nas dla was Mamuśki i już same niemowlaki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Raczkowanie
|
Buziaki z okazji walentynek
![]() Nie było mnie kilka dni, ale teraz jak Alicja śpi, uczę się do certyfikatu. Coś mi odbiło i 6 marca będę zdawać na CAE. Mam nadzieję, że jakoś mi to pójdzie i że pieniądze nie przepadną ![]() U nas wszystko dobrze (choć obawiam się, że to jest cisza przed burzą, bo w czwartek kończymy 15 tygodni i zaczynamy sok ![]() My mieliśmy w piątek wyjść z TŻ-tem do kina, ale nasza córka odmówiła współpracy z babcią (histeryczny płacz na jej widok) i musieliśmy zostać w domu, oczywiście następnego dnia już wszystko było dobrze i babci się nie bała. W ogóle miała takie 3 dni, że bała się ludzi, innych niż mama, nawet od taty nie chciała mleka zjeść. Czasem to ręce opadają ![]() Za nieudany piątek dzisiaj z mężem, wpakowaliśmy Alę do samochodu i pojechaliśmy na godzinkę do centrum handlowego i kupiliśmy nowy aparat, jutro będę obfotografowywać małą ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny maluszki boskie!!!!
Dziękuje Wazm za opinie o pampersach i chusteczkach ![]() Wypiłam dzisiaj tego wyczekanego Desperadosa ![]() a to my z dzisaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Madzia super, ze udaly sie chrzciny i macie to juz za soba. Czekamy az uraczysz nas jakimis fotkami
![]() ![]() Zebra scielas wlosy?jak synek zaglada na mamusie ![]() Ravenne jak nie bedziesz sie tyle bujała po morzu to napewno zdasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Wtajemniczenie
|
jak wam minęły walentyny?
![]() i czy któraś z was ma ręczny laktator tommee tippee? |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi minęły pracowicie. Przyjechał do nas w odwiedziny znajomy tzta z Chile, więc nie bardzo mieliśmy jak poświętować w te walentynki ![]() ![]()
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() ![]() ![]() a maluszek tak często się wpatruje, że aż ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Guciu brzmi intrygująco
Cytat:
![]() w zestawie miałam 2 zawory (te gumki). jeden niestety uległ zniszczeniu i został mi juz tylko jeden. nigdzie w internecie nie mogę ich znaleźć i zatanawiam się co będzie kiedy i ten się przerwie? laktator do wyrzucenia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Zadomowienie
|
pierwsza?
![]() Cytat:
![]() u nas walentyny bez fajerwerków bo TZ ich nie uznaje ![]() ![]() Gucia- zdradź co będziesz mieszac i to to za biznesplan? ![]() Zebra- super fryzurka!! i synuś śliczny ![]() Madzia- gratulacje dla Grzesia ![]() A my dzis znówna pobranie krwi, już mi żal mojej Olki! Olka kończy dziś 3 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
czesc.
Tomek dzis spal cala noc z nami w lozku. tak nas kocha ![]() Elus to kciuki za Olke aby obylo sie bez krzykow i wielkiego placzu ![]() Madziu brawa dla Grzesia.. jak tak piszecie o tym ze dzieciatka tak ladnie leza na brzuszku i sie przekrecaja a moj Tomek od jakiegos czasu w ogole ne chce byc na brzuszku. nawet na minutke jest go trudno polozyc, w ogole przestal sie podnosic ![]() Tarasiu ja mam reczny ale aventa i zawory mozna dokupic osobno. ja dostalam w sklepie dla niemowlakow. Zebra jaki lachon z ciebie ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-15 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |||
Zadomowienie
|
Witam.
Na początku muszę obrzucić kompelmentami nasze bobaski mini pietrusie i synusia Zebry oraz mamusie która ma śliczną fryzurkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Zadomowienie
|
a co Ty Gucia będziesz mieszać ??? bo ja chyba nie w temacie
![]() śliczna mamusia to i śliczny dzidziolek ![]() ![]() Lenka dzisiaj ładnie spała, wreszcie sie wyspałam - 19.30 karmionko 01:30 karmionko i 6:30 karmionko ![]() wczoraj udałam się na drugą cześć zakupów, trudy macierzyństwa wynagrodziłam sobie OCZYWIŚCIE kosmetykami ![]() ![]() miłego dnia! ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
każdy prezent jest wyjątkowy i miły
![]() ale wiadomo: "Diamonds are a girl's best friend " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.