Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 10:51   #2071
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Domi a jak ją układasz spać?
Ja jak tylko widzę, że sobie ziewnie od razu pędzimy do sypialni, zasłan iam zasłony żeby było ciemniej i zaczynam ją wyciszać od nucenia kołysanki i przytulania+ bujanie. Potem odkładam ją do łóżeczka. Daję smoka i głaszczę po główce. Czasem protestuje a czasem nie. Ostatnio już nawet sama zasypia (ale zajęło nam to jakieś 2-3 tygodni).
Wczesniej w ciagu dnia do lozeczka odkladalismy jak juz naprawde zasnela ale i tak rzadko. Z reguly tam gdzie zasnie, to juz zostaje (najczesciej nasze lozko)
Wieczorami to sie wszytsko pokićkało. Bo wczesniej po kapieli i karmieniu odkladalam do lozeczka, jak plakala to bralam na jedzenie (bo mi przysypiala w trakcie jedzenia i nigdy nie wiadomo bylo czy juz ten wlasciwy sen). Zazwyczaj trzy razy tak bylo
a teraz to roznie jest. Wczoraj zasnela po 20, wstala o 1 w nocy, przewinelam, nakarmilam, nie chciala spac u siebie w lozeczku. Jak gasilam swiatlo to zaczynala plakac jakby sie czegos przestraszyla, az ja sie zaczelam bac i wzielam ja do naszego lozka. To dluuuzo jeszcze potem lezala i machala raczkami przez co ja nie moglam zasnac...
o 7 znow sie obudzila i do tej pory nie spala, i przed chwila cud swiata zasnela i to na podlodze na macie na brzuszku
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
U mnie z zasypianiem to jest tak ze jak Kamilka tylko zacznie ziewac i marudzic to klade ja do jej wyrka daje smoka i klade pieluszke na oczy tak zeby nosek byl odloniety i ona wtedy moment zamyka oczka troche sie powierci powierci i zasypia. Z ta pieluszka to ona sama tak chciala ja jej raz polozylam troszke na buzie pieluszke a ona dotad sie wiercila az sie pielicha calkiem buzie zakryla i wtedy zasypia odrazu. to moze tak sprubuj bo moze potrzebuje tez ciemnosci

skorzystalam z rady pieluszkowej
ostatnio zaczelam dawac jej pieluszke, podczas karmienia sobie ja trzyma, a ja przy okazji mam podlozona jak sie z drugiej piersi leje. Ale teraz dalam nowa, oto dowód:

wczoraj na chwilem i tez zasnela na brzuszku moze to jest mysl...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:54   #2072
bogus85
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Bogus, właśnie się zastanawiałam, co Ty robisz o tej porze na wizażu
Może Olivier przestawił sobie dzień z nocą? A w dzień dużo śpi?

To idę Was nadrobić
Właśnie zasnął, ale jeszcze się nie cieszę, bo zazwyczaj po 10-15 min w łóżeczku się budzi i się zaczyna wszystko od początku... W ciągu dnia nigdy nie spi dłużej niż 1,5 godz. Wygląda to tak, że jest spanie, jedzenie, spanie lub druga opcja-> spanie-jedzenie-zabawa-jedzenie-spanie. Na spacerach nigdy nie spi. Poza tym, przez jakieś dwa tygodnie utrzymywała się tendencja, że nie spał w dzień nic a nic, w nocy też mało. Potem przez jakieś dwa tyg nie spał w dzień, za to cale noce przesypiał. Teraz już od ponad tyg w dzień spi ładnie, a w nocy zasypia ok 3-4 nad ranem. Próbowałam go w dzień przetrzymać, ale jak mu nie dam spać to płacze jakbym mu nie wiadomo jaką krzywde robiła.

Ehh no i właśnie słyszę, że się obudził... Czyli dziś nie zasnę przed 4.

Edit. Zapomniałam Wam napisać, że dziś w sklepie spotkaliśmy Pamelę Anderson

Edytowane przez bogus85
Czas edycji: 2010-02-14 o 11:06
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:59   #2073
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

A to moja slicznotka

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:01   #2074
DiTu77
Zakorzenienie

Dzień Dobry niedzielnie
W dniu świętego Walentego,
Nic nie może dziać się złego,
Nikt nie może się dziś złościć,
Bo dziś nadszedł dzień miłości.
: roza:
My używamy pampersów i chusteczek pampers tych pomarańczowych (ostatnio kupiłam 4-pak za 15zł) ale Dada też fajne. Te z Rossmana też miałam - potwierdzam - za suche - zmęczyliśmy 2 opakowania i na tym koniec...

Miłego święta Mamusie i Dzidziusie

edit. domi - z tą pieluszką chyba faktycznie dobry pomysł...,
pietrusia
- ależ malutka do Ciebie podobna...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-02-14 o 11:05
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:05   #2075
kamilla123
Rozeznanie

Dzień dobry!

Chociaż dla mnie nie taki dobry, bo chyba dostałam okres Chyba bo boli jak na miesiączkę, a nawet gorzej, ale leci tyle co nic Oby się nie rozkręciło. A tu dzisiaj Walentynki...

Co można brać przeciwbólowego przy karmieniu piersią?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Kamila, a gdzie połozylas malego, ze chętny nagle do ćwiczeń na brzuszku?
Położyłam go jak zwykle w salonie na narożniku, tak żeby miał widok na cały pokój. Ale to była chyba jednorazowa akcja, bo po południu znowu już mu się nie chciało ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Za to pogoda u nas super. Na spacerze w podkoszulku bylo mi gorąco i tak ładnie pachnie, jakby wiosną
ojjj kiedy u nas tak będzie??
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:30   #2076
martaN23
Zadomowienie

witajcie ja też życzę dużo dużo miłości
Co do pampersów i chusteczek to my używamy Dada pieluszki troszkę sztywne ale je maltretuje troszke i robia się już lepsze chusteczek też używam Dada ale tych lawendowych dla nas są super ładnie pachną,nie są drogie i dość mokre
Muszę Wam też pokazać swojego szkraba jak tylko wykopię aparat
Jestem jakaś zmęczona nie wiem czemu?
Teściowa się nie odzywa oj sie chyba obraziła bo prawdę powiedziałamno trudno przepraszać jej nie mam zamiaruczas najwyższy żeby się przestała wpierdzielać bo już mi nerwy puszczająna szczęście tż jest po stronie żonkipowiedział że jak mu się poskarży to jeszcze on ją opierdzieli
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:37   #2077
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Właśnie zasnął, ale jeszcze się nie cieszę, bo zazwyczaj po 10-15 min w łóżeczku się budzi i się zaczyna wszystko od początku... W ciągu dnia nigdy nie spi dłużej niż 1,5 godz. Wygląda to tak, że jest spanie, jedzenie, spanie lub druga opcja-> spanie-jedzenie-zabawa-jedzenie-spanie. Na spacerach nigdy nie spi. Poza tym, przez jakieś dwa tygodnie utrzymywała się tendencja, że nie spał w dzień nic a nic, w nocy też mało. Potem przez jakieś dwa tyg nie spał w dzień, za to cale noce przesypiał. Teraz już od ponad tyg w dzień spi ładnie, a w nocy zasypia ok 3-4 nad ranem. Próbowałam go w dzień przetrzymać, ale jak mu nie dam spać to płacze jakbym mu nie wiadomo jaką krzywde robiła.

Ehh no i właśnie słyszę, że się obudził... Czyli dziś nie zasnę przed 4.

Edit. Zapomniałam Wam napisać, że dziś w sklepie spotkaliśmy Pamelę Anderson

To ja widze, ze Twoj maly bolywoodzki Sharuk tez cierpi na bezsennosc
a Pamela jak tam, paszczur na zywo tez?:P
Cytat:
A to moja slicznotka
slicznotka podobna do Ciebie, ale chyba do Tz tez troszke

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
witajcie ja też życzę dużo dużo miłości
Co do pampersów i chusteczek to my używamy Dada pieluszki troszkę sztywne ale je maltretuje troszke i robia się już lepsze chusteczek też używam Dada ale tych lawendowych dla nas są super ładnie pachną,nie są drogie i dość mokre
Muszę Wam też pokazać swojego szkraba jak tylko wykopię aparat
Jestem jakaś zmęczona nie wiem czemu?
Teściowa się nie odzywa oj sie chyba obraziła bo prawdę powiedziałamno trudno przepraszać jej nie mam zamiaruczas najwyższy żeby się przestała wpierdzielać bo już mi nerwy puszczająna szczęście tż jest po stronie żonkipowiedział że jak mu się poskarży to jeszcze on ją opierdzieli
tesciowa jeszcze przyleci pierwsza

Moj mały Szkrabek jak zasnal to ciagle spi w tej samej pozycji

jak ja chwale to potem sie psuje a jak narzekam to sie naprawia
a w nocy zanim zasnela przytulona do mnie, to tak walila tymi raczkami mi po buzi ze jak na chwile zaspalam, to snilo mi sie ze mnie pies gryzie, otwieram oczy a tu w ciemnsciach moj Szkrabek mnie boksuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 13:00   #2078
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Moj mały Szkrabek jak zasnal to ciagle spi w tej samej pozycji

jak ja chwale to potem sie psuje a jak narzekam to sie naprawia
a w nocy zanim zasnela przytulona do mnie, to tak walila tymi raczkami mi po buzi ze jak na chwile zaspalam, to snilo mi sie ze mnie pies gryzie, otwieram oczy a tu w ciemnsciach moj Szkrabek mnie boksuje
Spodobala sie jej pieluszka

Pewnie stwierdzila ze skoro ona nie spi to Ty tez nie mozesz i jakos musiala cie pobudzic

Ale tu dzis cisza, wszystkie swietuja Walentynki

Ale ja bym juz wiosne chciala juz mnie ta zima dobija jak nie wiem jeszcze kamilka cos mi zaczyna kaszlec jutro ide z nia do lekarza mam nadzieje ze to nic sie tam powaznego nie dzieje

Aniołek[*]
Stary 2010-02-14, 15:15   #2079
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

hociaż dla mnie nie taki dobry, bo chyba dostałam okres Chyba bo boli jak na miesiączkę, a nawet gorzej, ale leci tyle co nic Oby się nie rozkręciło. A tu dzisiaj Walentynki...

Co można brać przeciwbólowego przy karmieniu piersią?
Przy karmieniu można paracetamol

Domi, ja staram się odkładać do łóżeczka, ale ostatnio strasznie w kratkę śpi mój bobas - tzn. są dni kiedy super wszystko, zasypia np. ciurkiem na 3h w ciągu dnia i dwie krótsze (np. ostatnie dwa dni tak były) a znowu dzisiaj wcale nie chce zasnąć, spał może pół godziny +20 minut na spacerze... i w takie dni to najchętniej tylko śpi na rękach, tzn. po karmieniu opada na moje kolana i śpi, a jak go odkładam to tyle snu widzieliśmy

Ja używam Pampers Sensitive - jak dla mnie bomba, próbowałam też zwykłych ale są sztywniejsze i nr 1 za małe a nr 2 za duże... no i różnica w cenie minimalna, więc ech tam... szkoda, że nie ma dwupaków.
A chusteczki na razie próbujemy różne - Pampersy sensitive są ok ale mają okropny dla mnie zapach, cleanic są fuuu suche i się wyciągają po 3, a najlepsze chyba do tej pory to Nivea Pure. Teraz będę miała Nivea soft i dada sensitive - obaczymy

A mój mały synek z wysypką (chociaż chyba mu się zmniejszyła od wczoraj - odstawiłam krem HIPP i wyprałam wiekszość ciuszków w płatkach mydlanych), dzisiaj SKOŃCZYŁ MIESIĄC Tak więc oficjalnie melduję, że nie ma żadnego noworodka na wątku naszym

A I WSZYSTKIEGO NAJ W WALENTYNKI - OCZYWIŚCIE PRZEDE WSZYSTKIM MORZE SZCZĘŚLIWEJ MIŁOŚCI

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:12   #2080
domi7ks
Zakorzenienie

Moja laska wstala o 15 (czyli spala 3,5 h), zjadla, pobawilismy sie z nia troche i odlozylam ja na naszym lozku, polozylam pieluszke na oczka i znow spi no nie moge, szok

za to zamowilam jej zaslonki do pokoiku

co dostalyscie na walentnki?

Pietrusia trzymam kciuki za zarowie Camilly

Bella gratulacje dla Bartusia

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-14 o 16:13
Stary 2010-02-14, 17:02   #2081
kolanosia
Rozeznanie

Hej laski!

Udanych Walentynek wszystkim mamuśkom i ich TŻ!!!!

Ja lecę do kina na jakiś filmik! Babcia zostaje z Leną więc korzystamy z okazjii!!!!

I muszę wypróbować wasz sposób z pieluszką na oczkach bo mój szkrab dziś w ogóle nie chciał spać! Teraz co prawda padła, ale jakoś przypadkowo w wózeczku i już tam została. A niech pośpi juz dzisiaj gdzie chce.....

Pozdrowionka!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 17:07   #2082
asioczka
Zadomowienie

Domi pochwal sie jakie te zaslonki

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:10   #2083
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

a Olimpia skonczyla dzsiaj 3 miesiace!!! czytam o tych waszych pomyslach z usypianiem pieluszka i chyba tez sprobuje ale poza tym musze kupic malej zaslonki do pokoju bo teraz ma tylko firanke
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 18:05   #2084
domi7ks
Zakorzenienie

Kupiłam te zasłonki:
http://www.allegro.pl/item913716752_...eli_matex.html
w kolorze serduszka kremowo- rożowe juz zamawialam kiedys u tego sprzedawcy

zazanna ja Cie kojarze z watku "jesienne mamy"

Stary 2010-02-14, 18:10   #2085
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
a Olimpia skonczyla dzsiaj 3 miesiace!!! czytam o tych waszych pomyslach z usypianiem pieluszka i chyba tez sprobuje ale poza tym musze kupic malej zaslonki do pokoju bo teraz ma tylko firanke
Gratulacje 3 miesiąca

Aniołek[*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 20:21   #2086
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

My już po chrzcie - było fajnie
i Grzes dziś na dzieńdobry poazał mamie jak bardzo ja kocha - no przeciez walentynki - i się przekręciła sam z plecków na brzuszek i anwet lezał z 5 minut zadowolony na brzuszku
jestem zmęczona i zmachana - zmykam spac

a to w walentynki od nas dla was Mamuśki i już same niemowlaki
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:05   #2087
Ravenne
Raczkowanie

Buziaki z okazji walentynek

Nie było mnie kilka dni, ale teraz jak Alicja śpi, uczę się do certyfikatu. Coś mi odbiło i 6 marca będę zdawać na CAE. Mam nadzieję, że jakoś mi to pójdzie i że pieniądze nie przepadną

U nas wszystko dobrze (choć obawiam się, że to jest cisza przed burzą, bo w czwartek kończymy 15 tygodni i zaczynamy sok ). Ala wpycha rączki do buzi kiedy tylko może, a na dodatek ślini się jak mały ślimak, więc obawiam się, że ząbki już blisko.

My mieliśmy w piątek wyjść z TŻ-tem do kina, ale nasza córka odmówiła współpracy z babcią (histeryczny płacz na jej widok) i musieliśmy zostać w domu, oczywiście następnego dnia już wszystko było dobrze i babci się nie bała. W ogóle miała takie 3 dni, że bała się ludzi, innych niż mama, nawet od taty nie chciała mleka zjeść. Czasem to ręce opadają

Za nieudany piątek dzisiaj z mężem, wpakowaliśmy Alę do samochodu i pojechaliśmy na godzinkę do centrum handlowego i kupiliśmy nowy aparat, jutro będę obfotografowywać małą
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:15   #2088
zebra666
Zakorzenienie

Dziewczyny maluszki boskie!!!!

Dziękuje Wazm za opinie o pampersach i chusteczkachjutro przelece pos kelpach i napewno spróbuję chusteczek Dady.

Wypiłam dzisiaj tego wyczekanego Desperadosaboski był

a to my z dzisaj

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:19   #2089
domi7ks
Zakorzenienie

Madzia super, ze udaly sie chrzciny i macie to juz za soba. Czekamy az uraczysz nas jakimis fotkami i gratulacje dla Grzesia

Zebra scielas wlosy?jak synek zaglada na mamusie

Ravenne jak nie bedziesz sie tyle bujała po morzu to napewno zdasz trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 21:29   #2090
tarasia
Wtajemniczenie

jak wam minęły walentyny?

i czy któraś z was ma ręczny laktator tommee tippee?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:43   #2091
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Nie było mnie kilka dni, ale teraz jak Alicja śpi, uczę się do certyfikatu. Coś mi odbiło i 6 marca będę zdawać na CAE. Mam nadzieję, że jakoś mi to pójdzie i że pieniądze nie przepadną
na pewno dasz radę te egzaminy nie są aż takie trudne

Cytat:
mi minęły pracowicie. Przyjechał do nas w odwiedziny znajomy tzta z Chile, więc nie bardzo mieliśmy jak poświętować w te walentynki toteż w końcu ruszyłam z moim projektem, dokształceniem się i powolnym biznesplanem (chociaż z tym ostatnim mam duże problemy, bo ekonomia to nie moja działka) i nawet zamówiłam trochę surowców i będę niedługo bawiła się w mieszanie

Stary 2010-02-14, 21:50   #2092
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Zebra scielas wlosy?jak synek zaglada na mamusie
Tak Potrzebowałam odmiany... I bardzo dobrze się czuję w nowej fryzurze Akurat mam psiapsiółe fryjerkę to jak nas odwiedziła tydzień temu to od rauz zrobiła ze mną porządek

a maluszek tak często się wpatruje, że aż
Cytat:

Ja mam i bardzo sobie go chwalę uratował mi cyce przy nawalea akurat my mieliśmy taką sytuacje, że mały dogrzewął się w inkubatorze, miał infekcje i kroplówe więc nie karmiłam pare dni akurat jak nawał był... odciągnęłam nim dla małego i siare i potem pokarm żeby mój dawali a nie Bebiko

Stary 2010-02-14, 22:12   #2093
tarasia
Wtajemniczenie

Guciu brzmi intrygująco
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Ja mam i bardzo sobie go chwalę uratował mi cyce przy nawalea akurat my mieliśmy taką sytuacje, że mały dogrzewął się w inkubatorze, miał infekcje i kroplówe więc nie karmiłam pare dni akurat jak nawał był... odciągnęłam nim dla małego i siare i potem pokarm żeby mój dawali a nie Bebiko
ja też go mam i nie narzekam mam więc pytanie.
w zestawie miałam 2 zawory (te gumki). jeden niestety uległ zniszczeniu i został mi juz tylko jeden. nigdzie w internecie nie mogę ich znaleźć i zatanawiam się co będzie kiedy i ten się przerwie? laktator do wyrzucenia?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 03:55   #2094
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu brzmi intrygująco

ja też go mam i nie narzekam mam więc pytanie.
w zestawie miałam 2 zawory (te gumki). jeden niestety uległ zniszczeniu i został mi juz tylko jeden. nigdzie w internecie nie mogę ich znaleźć i zatanawiam się co będzie kiedy i ten się przerwie? laktator do wyrzucenia?
Nie wiem nie próbowałam nigdy bez tego zaworu czy da się odciagać z ciekawości spróbuj... Co do dokupienia zaworka to wątpie żeby gdziekolwiek je sprzedawali oddzielnie, bo ten drugi w zestawie to zapasowy...A wiadomo dla producenta to lepiej żeby się nei dokupiło i musiało nowy kupić. Ja mam oba zaworki dobre, bo ten pierwszy się nie zniszczył chociaż dużo odciagałam.

Stary 2010-02-15, 07:29   #2095
elalank
Zadomowienie

pierwsza?

Cytat:
ja mam i mam oba zaworki ok. teraz juz nie uzywam laktatora bo nie mamzapasów do odciągania

u nas walentyny bez fajerwerków bo TZ ich nie uznaje za to pojechalismy na zakupy i kopiliśmy meble do łazienki

Gucia- zdradź co będziesz mieszac i to to za biznesplan?

Zebra- super fryzurka!! i synuś śliczny

Madzia- gratulacje dla Grzesia zuch chłopak!

A my dzis znówna pobranie krwi, już mi żal mojej Olki!

Olka kończy dziś 3 miesiące

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 07:43   #2096
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc.
Tomek dzis spal cala noc z nami w lozku. tak nas kocha za kazdym razem jak byl odkladany do lozeczka to plakal.

Elus to kciuki za Olke aby obylo sie bez krzykow i wielkiego placzu

Madziu brawa dla Grzesia.. jak tak piszecie o tym ze dzieciatka tak ladnie leza na brzuszku i sie przekrecaja a moj Tomek od jakiegos czasu w ogole ne chce byc na brzuszku. nawet na minutke jest go trudno polozyc, w ogole przestal sie podnosic

Tarasiu ja mam reczny ale aventa i zawory mozna dokupic osobno. ja dostalam w sklepie dla niemowlakow.

Zebra jaki lachon z ciebie

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-15 o 07:45
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 07:44   #2097
malina81
Zadomowienie

Witam.
Na początku muszę obrzucić kompelmentami nasze bobaski mini pietrusie i synusia Zebry oraz mamusie która ma śliczną fryzurkę aaaa i mały (a) Domiś też słodko śpi- ja sposobu z pieluszka uzywam od początku bo mój Tomek lubi sie w cos wtulić

Cytat:
Moja laska wstala o 15 (czyli spala 3,5 h), zjadla, pobawilismy sie z nia troche i odlozylam ja na naszym lozku, polozylam pieluszke na oczka i znow spi no nie moge, szok

za to zamowilam jej zaslonki do pokoiku

co dostalyscie na walentnki?
Ja wczoraj spędziłam walentynki w kinie z Kubusiem ale musze pochwalić tez mojego TZ-ta bo normalnie zaszalał wczoraj z biżuterią- dostałam zaległy prezent za urodzenie Tomusia (śliczny zegrek) i branzoletkę oraz kolczyki Istne szalenstwo

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
Brawo dla córeczki- a zdjęcia????

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
A mój mały synek z wysypką (chociaż chyba mu się zmniejszyła od wczoraj - odstawiłam krem HIPP i wyprałam wiekszość ciuszków w płatkach mydlanych), dzisiaj SKOŃCZYŁ MIESIĄC Tak więc oficjalnie melduję, że nie ma żadnego noworodka na wątku naszym

A I WSZYSTKIEGO NAJ W WALENTYNKI - OCZYWIŚCIE PRZEDE WSZYSTKIM MORZE SZCZĘŚLIWEJ MIŁOŚCI
Brawo dla ostatniego już nie noworodka
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 08:02   #2098
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
... i będę niedługo bawiła się w mieszanie

a co Ty Gucia będziesz mieszać ??? bo ja chyba nie w temacie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

a to my z dzisaj
śliczna mamusia to i śliczny dzidziolek

Cytat:
A to moja slicznotka

Lenka dzisiaj ładnie spała, wreszcie sie wyspałam - 19.30 karmionko 01:30 karmionko i 6:30 karmionko
wczoraj udałam się na drugą cześć zakupów, trudy macierzyństwa wynagrodziłam sobie OCZYWIŚCIE kosmetykami , torebką i bluzeczką ... no i tym oto sposobem humorek poprawiony, ten brak słońca ostatnimi czasy dawał mi się we znaki !

miłego dnia!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj spędziłam walentynki w kinie z Kubusiem ale musze pochwalić tez mojego TZ-ta bo normalnie zaszalał wczoraj z biżuterią- dostałam zaległy prezent za urodzenie Tomusia (śliczny zegrek) i branzoletkę oraz kolczyki Istne szalenstwo
a wlasnie, to ja tez się pochwale, że po urodzeniu Lenki na moim palcu pojawił się pierścioneczek z ... 51 diamencikami

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 08:12   #2099
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
a co Ty Gucia będziesz mieszać ??? bo ja chyba nie w temacie

śliczna mamusia to i śliczny dzidziolek

Lenka dzisiaj ładnie spała, wreszcie sie wyspałam - 19.30 karmionko 01:30 karmionko i 6:30 karmionko
wczoraj udałam się na drugą cześć zakupów, trudy macierzyństwa wynagrodziłam sobie OCZYWIŚCIE kosmetykami , torebką i bluzeczką ... no i tym oto sposobem humorek poprawiony, ten brak słońca ostatnimi czasy dawał mi się we znaki !

miłego dnia!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

a wlasnie, to ja tez się pochwale, że po urodzeniu Lenki na moim palcu pojawił się pierścioneczek z ... 51 diamencikami
no własnie podobno pierscionek powinno sie dostac ale ja nie nosze pierscionków wiec wybrałam zegarek
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 08:25   #2100
xpressja
Zadomowienie

każdy prezent jest wyjątkowy i miły
ale wiadomo:
"Diamonds are a girl's best friend "

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości