|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17170821]Prawo do bezpłatnego leczenia to nie jest to samo do prawo do ubezpieczenia. Ja mogę dostać nawet pisemko z NFZ, że mam prawo do bezpłatnego porodu i opieki w połogu ale nie dostanę nowej karty potrzebnej do rejestracji i drukowania recept.
http://www.portalmed.pl/xml/prawo/me...a/r2004/042135 Art. 13. 1. Świadczeniobiorcy inni niż ubezpieczeni, którzy: 1) nie ukończyli 18. roku życia, 2) są w okresie ciąży, porodu i połogu - mają prawo do świadczeń opieki zdrowotnej na zasadach i w zakresie określonych dla ubezpieczonych.[/QUOTE] No to ja nie wiem na jakiej zasadzie mają karty czipowe dzieci moich dwóch znajomych, które nie pracują. A z jedną się niedawno widziałam i mówiła, że do załatwienia karty podała tylko PESEL. A zresztą sama pójdę to się przekonam, mimo że pracuje i nie mam z ubezpieczeniem problemu to sprawdzę jak to działa ![]() Cytat:
Cytat:
I tak więcej dzieci mieć nie zamierzam więc się tym nie martwię. Mnie też nie Poza tym z szyjką wszystko ok a i tak mam mieć CC, poza tym aż tyle nie "korzystamy" żeby jakoś drastycznie mogło to na szyjkę wpłynąć. Jakoś mi jest niewygodnie z brzuchem a Tż się boi że mi przypadkiem krzywdę zrobi ![]() Co Wy macie z tym jedzeniem Ja zjadłam 2 bułeczki na śniadanie (ledwo) i maleńki kawałek kurczaka i z 3 ziemniaki na obiad i ledwo żyję. Ciężko mi cokolwiek wcisnąć.
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
a moj tz zrobil sniadanko do lozka, przyniosl rozyczke bordowa, pozniej pojechalismy na obiad, teraz robil kolacje i zaraz bedziemy szli sie kapac( jakos mi smutno samej w lazience wiec od 8 miesiecy kapiemy sie razem:P) i bedziemy po raz setny ogladac nigdy w zyciu i wpierdzielac rolade lodową ktora kupilismy jak z obiadku wracalismy
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- co do zabezpieczenia sie, my tego nie robimy, czytalam ze po 8 miesiacu moze to miec jakis wplyw ale nie musi a dzidzia jest coraz wieksza i coraz bardziej przygotowana do wyjscia na swiat. Dla nas ciaza to ze tak powiem "okres luzu" jesli chodzi o zabezpieczanie sie.
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalia, booosko
SMACZNEGO ![]() Mój Psowaty wieczorową porą na spacerze |
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
fajna psinka, moj wyglada podobnie ma snieg nawet w uszach
a u nas byl dzis odwilż
|
|
#1565 |
|
BAN stały
|
A dziekuje dziekuje
Lece zaloze urode, troszke sie ogarne bo wyjscie mnie czeka te nieszczesne...a ze sami nie bedziemy to musze sie troche przylozyc ;P Aaaaaale mi slooooooodko ajajaj przepadziwiec sie wlaczyl i teraz bede umierac i narzekac Wpadne tu jeszcze w miedzyczasie, podczytam Was troszke a nadrobie zaleglosci jutro zaloze sie ze po dzisiejszej nocy wszystkie jutro beda we wspanialych nastrojach :P:P oby przez te 'nocne walentynki' nam sie dzidziolki nie wysypaly tfu tfu ;P
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uciekam wziasc kapiel z tż i bedziemy wcinam lody i ogladac film
dobranoc
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Mrowak wspolczuje naprawde, chociaz nie mam az takich problemow jak Ty, tez juz bym chciala miec to wszystko za soba..
Izumi albumik jest po prostu przepiekny Natalala wow, co za kosz. podziel sie ![]() Pop nawet historia o kozie jest przeslodka i rozczulajaca,pozdrawiam My na walentynki bylismy na makaronach, zjadlam lasagnie,a najlepsza z tego wszystkiego byla oczywiscie pepsi ![]() No i moja pierwsza klientka przyszla(nie zwiala ) podobalo jej sie-juz sie umawiala na marzec zeby zdazyc przed moim porodem, chciala tylko frencha, nie robilam zdjec |
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
moj malz sie kapie jeszcze a ja juz na filma wyskoczylam i do was na chwilke
widze ze mamy taka sama profesje tez robie pazurki ale w ciazy sbie odpuscilam, bo 6 czy 9 godzin w ciagle zgietymi plecami to za duzo, po porodzie tez nie bede robila, dopiero jak maly bedzie wiekszy.
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już w domku,mąż smacznie śpi i dzień spędziliśmy bardzo miło.Kurcze przez cała ciąże ani razu nie czułam się tak atrakcyjna jak dzisiaj-mąż wzroku oderwac nie mógł,czułam się jak na pierwszej randce
opłacało się szykowac 2 godzinki![]() A co do walentynek to mnie załatwił na cacy-mielismy uzgodnione,że walentynki zrobimy 18-wtedy mam urodziny,takie 2 w 1,a on wyskakuje mi z bukietem róż i 5 pudłami rafaello(uwielbiam),a ja nie miałam dla niego nic;/nadrobie ten brak 18;d
|
#1570 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak nie mam raczej nie miewam humorów przy Szymku nie mam na nie czasu może poprostuCytat:
Na pudełku jak byk napisane : wyłacza się aut omatycznie po opróznieniu zbiornika . Woda z solanką sie skończyła , nawilżacz się spalił T Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my na baseniku bylismy w ramach walentynek , nawet jeden bilet był walentynkowo gratis
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kino tez ma byc zawsze to blizej otwarcie mialo byc na wiosne 2010 ale bedzie latem 2010 chyba ze moze na jesien hihi bo u nich nic nie wiadomo ba byc mnustwo sklepow firmowych miedzy innymi h&m <jupi>a ja wrocilam od mamci i zepsulam jej kompa cos wcisnelam i jak sie wlancza to wyskakuje takie okienko gdzie pisze ze cos z systemem sie stalo i ze to co bedzie sie teraz robilo po wylaczeniu nie zostanie zapisane a wszytsko przez moja siostrzenice bo zainstalowala program do zapamietywania rzeczy ktore sie robi na kompie < moja mama ma z nia niezle przeboje az szkoda gadac > i ja sie logowalam tam na swoja poczte i cos mnie tknelo bo przy wylanczaniu wyswietlila mi sie nieznana ikonka wiec ja kliknelam a tam wszystko zapisane co ja robilam na kompie wszystkie hasla i dane do logowania wiec sie wkurzylam i chcialam usunac ten program a i cos przy okazji usunelam i teraz nie wiem co w tygodniu chyab bede musiala zawiesc tam jakiegos informatyka zeby to naprawil bo mamcia moja nie ma dostepu do skype a to dla niej koniec swiata dzisiaj mam tez straszny dzien psucia wszystkiego pojechalam na zakupki i w wc w sklepie urwalam klamke potem zakupilam fotel z podnoziem i jak go skladalam w domku to urwalam srube w podnozku teraz siedze i nic nie dotykam boje sie nawet ruszyc Izumi genialny ten Twoj albumik bardzo mi sie podobaja te obrazki ja sie zatrzymalam na 5 miesiacu heheh zaleglosci mam nieziemskie ale nie mam jakos weny by to nadrobic moze jutro sie za to zabiore zima faktycznie nieziemska u nas na szczescie juz byla i mam nadzieje ze nie wroci ![]() Natala mniami ale pychotka ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- JoanM sliczne te pazurki
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Natala......... mniam... super prezencik!!
IZUMI album juz widze ku koncowi siwtnie ci wychodzi... a mój T. sie zapytał jak ty namalowałas jego obrazek? powiedziałam że chyba komputerowo? a jak? własciwie? ![]() Asia super paznokietki.. pamietaj im wiecej ich zrobisz tym łatwiej i szybciej bedzie ci to szło drcron i co żes dobrego narobiła... ![]() a MY wrócilismy z pyusznej koacji w postaci pizzy mniammmmmmmmmm i soczku babaniowo-porzeckowego a potem pepsi jeszcze pychaaaaa i siedziała obok nas taka para i tez kobietka w ciazy wysoko a teraz wybaczcie mąż wzywa...
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
MROWACZKU biedulko, współczuję Ci bardzo
. Wiem co to hemoroidy, bo u nas to rodzinne i w sumie co jakiś czas mnie dopada, ale teraz w czasie ciąży to to jest jeszcze gorsze ;/ Ja szczęśliwie poza tym nie mam za bardzo powodów do narzekań, ale jak czytam jak Ty się biedulko czujesz to aż smutno ... Trzymaj się! Mam nadzieję, że dziś w nocy odpoczniesz troszkę lepiej ![]() Madziwnia - tak na komputrze. Mam tablet - taka jakby elektorniczna kartka papieru i do niej elektroniczny ołówek No i sobie w photoshopie narysowałam mając obok zdjęcie tż Twego otwarte Dobrze, że ten rysunek to przed przemeblowaniem zrobiony, bo teraz nawet nie mam jak ;/ (ani biórka, ani stołu, łazy, czy kawałku blatu ) Ani elektronicznie, ani na normalnym papierze rysować. Czasem tylko jak rodziców nie ma to do nich do pokoju idę jak człowiek przy stole ten albumik dla Juniora właśnie nadgonić ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- ![]() ... no to ja nie mam pytań ![]() ... dobrej zabawy ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak – jak ja Ci współczuję. Wiem co to za ból te hemoroidy – OKROPNY!!!. Ale tak na pocieszenie to nie tylko w ciąży ale także właśnie po porodzie się pojawiają. Więc trzymaj te czopki pod ręką także w szpitalu.
Madziwina – a możesz zdradzić szczegóły tej waszej zabawy?? Bardzo proszę o instrukcje. Izumi – jak ja Ci zazdroszczę tych Twoich umiejętności plastycznych. I psa też zazdroszczę. Asia – pazury Francja-elegancja. Moje dziecko śpi. Dzisiaj robiliśmy pierwszą kąpiel. Żyje – nie utonęło. Pełny sukces. A oto kilka obiecanych zjęć: w kołysce, wózeczku, w wanience i na przewijaku.
|
#1575 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP70 ... nie wiem co napisać. Mała jest CACANA!!! Prawdziwa ślicznotka i wydaje się na zdjęciach że rozhasana i ruchliwa
I pempuszek już elegancki No cud miód i fistaszki ![]() Jakieś rady apropo kąpieli, żebyśmy i my miały szczeście naszych dzieci nie potopić? ??
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
o jej jakie z niej slicznosci
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi- Mała urodziła się 2 miesiące temu więc nic dziwnego że pempuszek zagojony
. Rada podstawowa to: nie utopić i nie wpadać w panikę. Ale tak na poważnie to ważna jest wanienka a w tej (polecana przez AnieP) trudno dziecko utopić nawet gdy jest takie małe. Waży 2,300. Kaftanik jest na 44 a pajacyk na 50. Na zdjęciach wydaje się większa .No to idę na 2 godziny spać bo o 3 znowu karmienie. potem się prześpię 5 godzin bo o 6-tej TZ karmi więc ja dopiero wstanę przed 9. ![]() Dobranoc
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
ufff wstałam, tzn leżę obudzona i czekam aż obeschnę
normalnie obudziłam się cała mokra jak kura....a okno mam otwrte i muszę obeschnąć, żeby móc z łóżka wyjść nie wiem co mnie tak zlało...Jak wstałam w nocy to aż się przeraziłam, obudziłam tż i przy okazji chyba pół ulicy i co mi było???Mrowak dobrze, że mnie rozumiesz Cytat:
hehehehe no ale ja mam zakaz i takale cudny tak mi jej brakuje...umarła w lipcu, a ja nadal za nią płaczę jak bóbr była taka mądra i piękna ehhhhCytat:
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i TEŻ MAM niebieską jakoś mi się podobała że jest przezroczysta częściowo. Oliwka jest cudna i widze że kąpiel nie taka straszna sądząc po jej minie .
|
|
#1580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam brzuchatki po weekendzie.
U mnie weekend dość intensywny więc nie miałam nawet czasu skrobnąć do Was. W sobotę robiliśmy małą imprezkę w domu więc miałam trochę przygotowań- dwie sałatki, pizza, koreczki, sporo przekasek, galaretka z owocami i bitą śmietaną itd itp. No i trzeba było troszkę mieszkanko ogarnąć. Na szczęście mogę liczyć na swojego tż i wszystko robiliśmy wspólnymi siłami Imprezka zakończyła się o 1.30.Walentynki... hmmmm... jak to walentynki. My jakoś szczególnie nigdy ich nie obchodzimy. Na co dzień staramy sie walentynkować Wręczyliśmy sobie prezenciki (ja dostałam kwiatka i dwie książki co bym się nie nudziła jak tz w pracy ). Na obiad do teściów, a wieczorkiem do knajpki na jedzonko a potem do pubu przyjaciela na pifffko... bezalkoholowe rzecz jasna. Ale i tak dobre... pszeniczne z sokiem bananowym... mniammm...A na koniec... hmmm... było dziko i miło... ![]() Ale to jak niemal codziennie Cytat:
![]() Co do programu to znam. Ja zawsze po tej przerwie wyłączam kompa, włączam z powrotem i od razu "jadę" od 72 minuty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
CUDOOOOO...!!
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haloooo tu są takie co zakaz mają, a Wy smaka robicie ojjjj nie ładnie
|
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
Zieeeeeew!
Dzień dobry! Wstałam sobie rano i od razu do zdjęć ślicznej Oliwki . PoP70. Jakie malutka fantastyczne minki przy kąpieli stroi ![]() Kaftanik mówisz na 44 ... hmm. A nie chciałabyś może takiej bluzy jak w załączniku?? To chyba 50 o ile się nie mylę. Mi się nie przyda, bo PODOBNO ma być chłopiec Mogłabym Ci wysłać jeśli zechcesz ?? Hmmm?W ogóle fajnie że TŻ taki zaangażowany To się mu chwali ![]() P.S> Ta bluza to nie praca jeszcze była w razie czego będziesz musiała sobie wyprać .Baobabek, nie mam pojęcia co to było, ale z opisu brzmi strasznie! Może powinnaś się z tym zgłosić do lekarza? Bo to normalnie nie brzmi A Pop też pisała, że puchła strasznie .... . Nie strasz więc ![]() No tej mój waryjot psowaty to też śniego/zaspo-lubny. Współczuję Twojego psiaka. Wiem co przeżywasz, ja do dziś nie mogę się pogodzić z odejściem mojego owczarka ![]() Asiulek_23 to ciesze się że miałaś taki udany weekend W domku pyszności, wspomagający tż, walentynki baraszkująco i bezalkoholowe piwko .... czegóż chcieć więcej? Nic tylko życzyć takich weekendów częściej ![]() A mój TŻ ma dziś zmienioną trasę. Tam gdzie normalnie jeździ niestety dziś nie dojedzie ;] Świata nie widać, a on jeździ o takim cudem - http://www.blogcdn.com/www.autoblog....or-resized.JPG - które niestety ma napęd tylko na tył ;]. Może więc dziś wróci do domu jak człowiek? Koło 17ej? Byłoby faaaaajnie .
|
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michaś też uciekał - "Zimny tata - fe". No i dupa blada z amorów ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- A właśnie. Czy wasze maluszki też tak często mają czkawkę? Bo nam normalnie czkawka weekend sponsorowała ;]. Przeważnie po południu Mały (nie przyzwyczaję się chyba mówić do niego w formie męskiej ) dostaje kilku ataków czkawki z których każdy trwa po kilka-kilkanaśnie nawet minut Aż mi żal tego małego biedaka, że go tak męczy. Też tak macie?
|
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej jednak wychodzi mi robienie biuzterii, tym to sie zajmuje juz jakies 5 lat(choc kiedys duzo wiecej robilam,teraz rzadziej). ale nie samym chlebem czlowiek zyje, lubie robotki reczne ![]() A co do czkawki, to u mnie tez to czeste zjawisko, wlasnie takimi seriami, zaczyna czkac, potem cisza i potem znow. Oj chyba nasze dzieci beda "jadkami" bo takie pazerne na same wody plodowe!! Pop ale fajnie ze wkleilas kilka zdjec Oliwci. Wreszcie w domowych pieleszach. Ty bys mogla jeszcze swoja dzidzie potrzymac w brzuszku, a my patrzac na te zdjecia chcialaybysmy zeby nasze dzieci byly juz na swiecie. Ale to przewrotne, heh... a nam sie znowu samochod zepsul co za zlom!! chyba trzeba bedzie pomyslec o nowym....
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-02-15 o 09:26 |
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Izumi ale POP miała ciśnienie wysokie do tego a ja mi nie przekracza 110/60....mierzę codziennie...może mi się woda tak zatrzymuje w organiźmie
a najlepsze jest jeszcze to, że w nocy jak wstaję właśnie siku to już nie mam tak jak do tej pory, że sikałam i sikałam i skońcyć nie mogłam...teraz tylko psik i do łóżka za to rano jak już wstanę całkiem to masakra - tyle litrów wysikuję i wtedy już nie jestem spuchnięta...Jak ja zazdroszczę, że możecie sobie chodzić i robić co chcecie...ja już jestem tak niedołężna, że tylko siąść i płakać Jeszcze tylko 3 tygodnie i pessara mi gin zdejmie, a wtedy na głowie będę stawać, żeby urodzić![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do czkawki to moje dziecie też sie męczy bardzo często... mam nazieję, że to dobrze... ![]() A tak wygladała spora część spotkania ze znajomymi... oglądanie, dotykanie, wypatrywanie ruchu Akurat wtedy mala dawała czadu, tak, że cały brzuch mi latał i wystawiała piętki... dlatego takie skupienie na twarzach dziewczyn
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-02-15 o 09:39 |
|
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a ja dzis umieram...
przez cala ciaże nic mi nie było i jak na złość na sam koniec musialam sie przeziębić... błagam pomożcie... herbata z cytryna, mleko z miodem... co jeszcze? pije to wszystko i pije i nic mi to nie daje, z nosa jak z kranu, do tego scieka mi z zatok, przez gardlo... ![]() nos zatkany, głowa cięzka tyle dobrze ze nie mam goraczki... sa jakies antygrypiny ktore mozna w ciazy brac??
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie wpatrzone a ja nie mam takiej krechy....moja się kończy jakieś 4-5 cm pod pępkiem i jest o wiele jaśniejsza ale brzusio piękniusio![]() Cytat:
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale wy tepo macie - kilka razy bylam na forum podczas weekendu ale tego co napisalyscie sie po prostu nie da nadrobic
wiem jedynie ze Oliwka juz jest w domku - POP gratulacje I szczerze troszke zazdroszcze ze masz ja juz na codzien przy sobie - ale ja grzecznie poczekam ![]() Mam nadzieje ze moj synek tez....... Ja wczoraj zaczelam pstrykac zdjecia wszystkiego co mam dla malenstwa - ale czasu nie starczylo ![]() Mam nadzieje ze niedlugo dokoncze ![]() Nio i wkraczamy w 34 tydzien - moj syn chyba sobie ustalil godziny aktywnosci - POBUDKA ok 4:45
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
mama idzie mi do apteki i o wszystko popyta...
musze sie wyleczyc bo do cesarki dwa tygodnie. a nie wyobrazam sobie z pocietym brzuchem prychac i kichac...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

Dostałam go w prezencie
Na pudełku jak byk napisane : wyłacza się aut
cos wcisnelam i jak sie wlancza to wyskakuje takie okienko gdzie pisze ze cos z systemem sie stalo i ze to co bedzie sie teraz robilo po wylaczeniu nie zostanie zapisane a wszytsko przez moja siostrzenice bo zainstalowala program do zapamietywania rzeczy ktore sie robi na kompie < moja mama ma z nia niezle przeboje az szkoda gadac > i ja sie logowalam tam na swoja poczte i cos mnie tknelo bo przy wylanczaniu wyswietlila mi sie nieznana ikonka wiec ja kliknelam a tam wszystko zapisane co ja robilam na kompie wszystkie hasla i dane do logowania wiec sie wkurzylam i chcialam usunac ten program a i cos przy okazji usunelam i teraz nie wiem co 

. Wiem co to hemoroidy, bo u nas to rodzinne i w sumie co jakiś czas mnie dopada, ale teraz w czasie ciąży to to jest jeszcze gorsze ;/ Ja szczęśliwie poza tym nie mam za bardzo powodów do narzekań, ale jak czytam jak Ty się biedulko czujesz to aż smutno
tak mi jej brakuje...umarła w lipcu, a ja nadal za nią płaczę jak bóbr 
haloooo tu są takie co zakaz mają, a Wy smaka robicie