Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 09:35   #1531
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dokladnie tak jak mowisz... wszystko wyjdzie w praniu i juz wiem ze bedziemy sie smialy z tego wydziwiania terazniejszego to oczywiscie sprawia wiele radosci ale ile z nas nakupowalo zbednych rzeczy ktore sie nigdy nie przydadza i tak dalej bedziemy mialy co wspominac
Ja w sumie nie miałam rzeczy które się nie przydały zawsze coś się do czegoś przyda . Tylko jedne były superowe a inne były porażką . U mnie dwie porażki to lipny termometr do ucha taki za 60 zł który mierzy za kazdym razem inaczej .. zamiast głupia kupic lepszy za stówkę , oraz gruszka do nosa - nie wiem do czego i jak to używać . Do porażek mogę jeszcze dopisać pieluchy dada które czekałam tylko aż sie skończą . Na tym porażek chyba koniec , bo na forum Szymkowym czytałam co laski pisały a tam mam z drugim dzieckiem było mnogo.
A no i może ręczniki nie kupiłam od razu tych 100 na 100 tylko te mały i po poł roku już mały z nich wystawał - to się akurat nie zmarnowało bo czekają na drugą dzidzie .. A i pościel do łóżeczka z baldachimem za 250 zeta porażek koniec

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie,
No i udało się. Mała jest w domu. Ze szpitala otrzymałam plik dokumentów objaśnieniem co małej było i co jeszcze jej jest, oraz wykaz wizyt w różnych poradniach na które Oliwka jest już poumawiana. Więc w najbliższym czasie (tak na początek) czeka nas 8 wizyt u różnych specjalistów.
Zdjęcie „domowe” ze względu na jej oczy muszę zrobić w świetle dziennym więc jutro zrobię i wstawię.
A jak w domu? Jak na razie nie jest źle. Mała jest już przyzwyczajona że je co trzy godziny, ponadto to ja już od ponad miesiąca jak siedziałam w szpitalu to się nią zajmowałam – przewijałam, karmiłam, zabawiałam. Wiec już trochę poznałam jej język komunikacji.

Ja to w szufladzie z majtkami trzymam zdecydowanie co innego. I nie chodzi to o bieliznę. To coś takiego co każda samotna kobieta po 30-ce powinna mieć.

O zbliża się 12 więc znowu karmienie, następne o 3, a potem 6, 9, ....
Pop - super że Oliwka w domu , a powiedz macie juz jakieś plany na transport was do stolicy ? Jak tak z nią będsziesz latała po lekarzach to może warto w wawie wykupić jakiś pakiet do prywatnej przychodni narazie . żebyś miała wszystko na telefon ?. Ja mam taki pakiet dla nas i dla małego i jestem bardzo zadowolona . wszystko bez łachy i szybko a jak potrzeba dojedzie lekarz w nocy do domu czy karetke wyślą . A pewnie i tak na część pójdziecie prywatnie.

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
No to sie udalo, Oliwcia w domu!

ja juz wstalam bo dzisiaj ok 10 ,11 przychodzi do mnie pierwsza klientka na tipsy i troche sie denerwuje. Jestem po kursie,ale do tej pory robilam tylko sobie,mamie czy znajomym.
Powywieszlam ogloszenia w paru miejscach juz przed swietami,ale dopiero teraz ktos zadzwonil
No to oby ślicznie wyszły . Rób fotasy . Moja kolezanka tak robi na NK zamieszcza i pokazuje potem jak ktoś chce pazurki , to chyba fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dzien dobry
a mnie dzisiaj obudzil potworny bol brzuszka niunia w nocy skopala zeberka chyba wczoraj przesadzilam z octowymi rzeczmi no ale dzis odpokutuje troszke

Natalka ale masz fajnie moj maz powiedzial ze do porodu wiecej nie pojdziemy do kina bo widzi jak ja sie bardzo mecze nie mogac wysiedziec na tym fotelu i nie ma sumienia mnie tam zabierac i patrzeec jak ja sie krece i stekam a tak bym chciala ogladnac jakis film
Ja niedawno byłam na avatarze i bez problemu wysiedziałam . Mam jeszcze trzy bilety więc się na coś wybiore bo z pracy dostajemy takie pakiety biletów raz na pół roku do cinema city . Ale ja do kina chadzam sama bo maż zostaje z Szymkiem . Aczkolwiej mając małe dziecko człiowiek potrzebuje troszkę samotności . jade wtedy do CH ide na zakupy kawe i do kina

Miłego dzionka .
Stary 2010-02-14, 10:04   #1532
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witam koleżanki w Walentynkowym nastroju

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny wy juz na koncowce...i zaraz bedziecie trzymac swoje skarby w ramionach

Ciesze sie razem z wami i trzymam mocno kciuki za szczesliwe rozwiazanie

U mnie oki, we wtorek bylam na wizycie, moja dzidzia to maly szwyrgotek tak sie ruszala ze moja gin nie mogla zmierzyc wszystkiego, ale wszytsko oki, dzidzia jest slodka i taka ruchliwa drapala sie po nosku, uszku nuszkami przebierala...ma wszystko na miejscu, ale was nie znamy plci, bo zaslanialo sie nozkami Serce pieknie bijeAle wazne ze zdrowe Konczymy wlasnie 17 tydzien

Pozdrawiamy was goraco
Super Karolcia już 17 tc ale to leci Super wieści Pozdrawiam

Cytat:
Witajcie,
No i udało się. Mała jest w domu. Ze szpitala otrzymałam plik dokumentów objaśnieniem co małej było i co jeszcze jej jest, oraz wykaz wizyt w różnych poradniach na które Oliwka jest już poumawiana. Więc w najbliższym czasie (tak na początek) czeka nas 8 wizyt u różnych specjalistów.
Zdjęcie „domowe” ze względu na jej oczy muszę zrobić w świetle dziennym więc jutro zrobię i wstawię.
A jak w domu? Jak na razie nie jest źle. Mała jest już przyzwyczajona że je co trzy godziny, ponadto to ja już od ponad miesiąca jak siedziałam w szpitalu to się nią zajmowałam – przewijałam, karmiłam, zabawiałam. Wiec już trochę poznałam jej język komunikacji.

Marutko- matę testuję od paru godzin i się sprawdza. Zastanawiałam czy aby na pewno wyczuje ruch tak małego dziecka poprzez materac ale spokojnie wyczuwa nawet gdy mała śpi.

trolla2405- tak to prawda w takiej sytuacji żadne słowa Cię nie pocieszą. Ale na tym forum nie zawsze są tylko radosne momenty. Mi także było niezręcznie pisać o moich problemach ale czasami tutaj na forum łatwiej jest się wyżalić i wypłakać.

Ja też chcę zobaczyć ja wyglądasz z tym ogromnym brzuchem

Ja to w szufladzie z majtkami trzymam zdecydowanie co innego. I nie chodzi to o bieliznę. To coś takiego co każda samotna kobieta po 30-ce powinna mieć.

O zbliża się 12 więc znowu karmienie, następne o 3, a potem 6, 9, ....
POP nawet nie wiesz jak się cieszę że mała jest już w domku
Dawaj nam znać co u Was Czekam n fotki Olwici
Trzymaj się

tak bym chciała mieć swojego bobaska przy sobie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie miałam rzeczy które się nie przydały zawsze coś się do czegoś przyda . Tylko jedne były superowe a inne były porażką . U mnie dwie porażki to lipny termometr do ucha taki za 60 zł który mierzy za kazdym razem inaczej .. zamiast głupia kupic lepszy za stówkę , oraz gruszka do nosa - nie wiem do czego i jak to używać . Do porażek mogę jeszcze dopisać pieluchy dada które czekałam tylko aż sie skończą . Na tym porażek chyba koniec , bo na forum Szymkowym czytałam co laski pisały a tam mam z drugim dzieckiem było mnogo.
A no i może ręczniki nie kupiłam od razu tych 100 na 100 tylko te mały i po poł roku już mały z nich wystawał - to się akurat nie zmarnowało bo czekają na drugą dzidzie .. A i pościel do łóżeczka z baldachimem za 250 zeta porażek koniec
co do termometrów ja mam taki za 150 zł i tez nie jest dokładny ....
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:05   #1533
drcron
Zakorzenienie

tak Aniu ja jak bym miala kino na miejscu to bym tez chetnie chodzila ale my mamy 70 km w jedna strone i 70 km w druga strone wiec dojezdzam padnieta potem jeszcze te 2 godzinki siedzenia prawie w jednej pozycji i w drodze powrotnej nie daje juz rady bo mi nogi dretwieja od ciaglego siedzenia wiec woel sie nie przemeczac a tak to pozniej jak niunia bedzie z nami to podrzucimy aj do babci mleczko zostwie i pojedziemy do kina choc u nas juz na lato maja otworzyc CH takie duze razem z multikinem wiec bedzie blizej bo tylko 20 km wtedy to nie odpuszcze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:22   #1534
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak Aniu ja jak bym miala kino na miejscu to bym tez chetnie chodzila ale my mamy 70 km w jedna strone i 70 km w druga strone wiec dojezdzam padnieta potem jeszcze te 2 godzinki siedzenia prawie w jednej pozycji i w drodze powrotnej nie daje juz rady bo mi nogi dretwieja od ciaglego siedzenia wiec woel sie nie przemeczac a tak to pozniej jak niunia bedzie z nami to podrzucimy aj do babci mleczko zostwie i pojedziemy do kina choc u nas juz na lato maja otworzyc CH takie duze razem z multikinem wiec bedzie blizej bo tylko 20 km wtedy to nie odpuszcze
Ja mam jechać do Wrocka do kina ale juz sama nie wiem boje się że zanim dojade będę już zmęczona i będę chciała wracac do domu Gdzie w naszej okolicy mają otworzyć to kino ??

Wiem że burzą ZEM w Ś-cy i ma tam być jakaś galeria a na miejscu renifera lidl ?? Tak ??
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-14, 10:26   #1535
mloda1989
Zakorzenienie

a to nasze bielawskie kino nadal dziala?? ehhe tylko ze tam filmy z miesiecznym opuznieniem
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:30   #1536
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a to nasze bielawskie kino nadal dziala?? ehhe tylko ze tam filmy z miesiecznym opuznieniem
Działa hehe ale to jest wielka porażka
i do tego mozna tam zamarznąć

Tobie to dobrze nie musisz nigdzie jeździć masz kino na miejscu
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-14, 10:59   #1537
Isis23
Zakorzenienie

dzien dobry

JoannM- dziekuje slicznie za liste

POP-super że juz w domku jestescieczekam tez z niecierpliwoscia na zdjecia

poczytałam Was i zmykam do wyrka... jakies przeziebienie mnie łapie i na dodatek dzisiaj cos dziwnie brzuch pobolewa....

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 10:59   #1538
mloda1989
Zakorzenienie

tak.....tylko miejsc nigdzie nie ma na "rande w ciemno" i idziemy na godzine 12:20...masakra.....tak to we wszystkch 4 kinach wszystko porezerwowane od 13 do 21...masakra jakas...

ale wiesz dzierzoniowskie kino dawalo rade...
Stary 2010-02-14, 11:11   #1539
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak.....tylko miejsc nigdzie nie ma na "rande w ciemno" i idziemy na godzine 12:20...masakra.....tak to we wszystkch 4 kinach wszystko porezerwowane od 13 do 21...masakra jakas...

ale wiesz dzierzoniowskie kino dawalo rade...
a coś ty kino w ddz jest chyba gorsze od Bielawskiego hihihi
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-14, 11:14   #1540
mloda1989
Zakorzenienie

hehe nie przesadzaj...siedzenia maja wygodniejsze hehe
Stary 2010-02-14, 11:14   #1541
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie przesadzaj...siedzenia maja wygodniejsze hehe
hihihihi
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-14, 11:28   #1542
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek : roza::r oza:
Duuuuuuużo miłości i przytulasków dla Was dziewczynki i dla naszego pierwszego małego serduszka,dobrze,ze jest już w domciu z rodzicami.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:46   #1543
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
tak bym chciała mieć swojego bobaska przy sobie

co do termometrów ja mam taki za 150 zł i tez nie jest dokładny ....
To chyba od firmy zalezy najlepsze kosztują po 300 zeta te co mają w szpitalach i mierzą nimi z czoła .. ale kurde 300zeta dać to sporo . Przyjaciółka ma brauna i ten dobrze mierzy a kosztuje coś koło 100zł.
No i pewnie lepsze są te ze sklepów medycznych niż marketowe

Cytat:
Ja mam 40 km ale jestem tam w 30 min bo po katowickiej . Zreszta mi jazda autem nie przeszkadza nawet kilkugodzinna . wygodnie mi bardzo w autku . Z małym tez tak śmigałam .

I Adaś ma drugie srebro
Simonek wygrał ale jemu wybacze bo strasznie lubie małolata
Mam z nim foto z meczu artystów ze skoczkami . Ma super mine strasznie się skrzywił jak zobaczy że jestem od niego o głowe wyższa he he . Ale miał wtedy chłopak 16 latek
Stary 2010-02-14, 12:29   #1544
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba od firmy zalezy najlepsze kosztują po 300 zeta te co mają w szpitalach i mierzą nimi z czoła .. ale kurde 300zeta dać to sporo . Przyjaciółka ma brauna i ten dobrze mierzy a kosztuje coś koło 100zł.
No i pewnie lepsze są te ze sklepów medycznych niż marketowe

Ja mam 40 km ale jestem tam w 30 min bo po katowickiej . Zreszta mi jazda autem nie przeszkadza nawet kilkugodzinna . wygodnie mi bardzo w autku . Z małym tez tak śmigałam .

I Adaś ma drugie srebro
Simonek wygrał ale jemu wybacze bo strasznie lubie małolata
Mam z nim foto z meczu artystów ze skoczkami . Ma super mine strasznie się skrzywił jak zobaczy że jestem od niego o głowe wyższa he he . Ale miał wtedy chłopak 16 latek
Aniu ja mam firmy Beurer o taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=908310230

znalazłam opinie w sumie są dobre Dostałam go w prezencie jak się sprawdzi to ok jak nie to nie będę za nim płakać hehe

Mi też jazda autem nie przeszkadza mam za to zmiany nastrojów raz chce jedno a potem co innego hehe

Np. teraz poszłam się kąpać z nastawieniem że jednak jedziemy do wrocka do kina na zakupy itd przeciez nie będziemy siedzieć w domu a teraz jak wyszłam z kąpieli to już mi się odechciało

też tak macie ??
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-14, 15:19   #1545
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

mam pytanie do osob ktore maja nawilżacz,kupilam nawilżacz HB i on oprócz tego,ze tak troszkę buczy cichutko jak chodzi,to jeszcze troche ta woda bulgocze,tak powinno byc?bo jak slucham tego bulgotania to mi sie siku chce hehe
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 15:41   #1546
P0P70
Zakorzenienie

Wszystkiego naj.... z okazji WALENTYNEK:ro za:
Mam nadzieję że Wasi TŻ nie zapomnieli o tym święcie i w sposób szczególny Was "obdarują".

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
PoP.... ja juz sie chyba domyslam o co chodzi ja mam do 30 jeszcze sporo czasu, ale po 30 nie bede chowac miedzy majty tylko gdzies pod reka...chlebak?:P
No o chlebaku to ja nie pomyślałam:roll eyes:. faktycznie pod ręką ale ktoś innym zaglądając tam może się pomylić i próbować pokroić tym chleb a to przecież tempe

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja dziś na obiad do mamusi mojej jadę bo mój tż jedzie na pogrzeb (tak tak w niedzielę) i ja muszę się gdzieś przetrzymać, bo przecież nie sotanę tu z teściami Ja już powoli zaczynam mieć dość tej ciąży i tych dolegliwości... niech mija ten czas szybciej, niech już mi wyjmią pessara i będę na czworakach chodzić , żeby urodzić Ręce mi puchną i swędzą jak diabli...buty mi się nie dopinają na łydkach, w nocy tak głośn fuczę przez zatkany nos, że aż się budzę...i brzuch mnie boli jak wstaję z łóżka....mam dość
A ja mimo wszystko zazdroszczę Was tych bóli z 3 trymestru

Cytat:
Pop - super że Oliwka w domu , a powiedz macie juz jakieś plany na transport was do stolicy ? Jak tak z nią będsziesz latała po lekarzach to może warto w wawie wykupić jakiś pakiet do prywatnej przychodni narazie . żebyś miała wszystko na telefon ?. Ja mam taki pakiet dla nas i dla małego i jestem bardzo zadowolona . wszystko bez łachy i szybko a jak potrzeba dojedzie lekarz w nocy do domu czy karetke wyślą . A pewnie i tak na część pójdziecie prywatnie.
Oj ja to bym chciała jechać już jutro, ale na razie musimy zostać tutaj. A te wszystkie wizyty które ja mam poumawiane to są w poradni wcześniaka w przychodni przy szpitalu. Ja z pracy też mam wykupiony taki pakiet dla siebie ale niestety w Wawie.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Mi też jazda autem nie przeszkadza mam za to zmiany nastrojów raz chce jedno a potem co innego hehe

Np. teraz poszłam się kąpać z nastawieniem że jednak jedziemy do wrocka do kina na zakupy itd przeciez nie będziemy siedzieć w domu a teraz jak wyszłam z kąpieli to już mi się odechciało
też tak macie ??
Ja to tak mam całe życie ( jeżeli chodzi o życie prywatne) że nie wiem czego chcę.

Już za chwile minie 24 godziny jak Oliwka jest z nami. Najgorsza jest noc gdyż przez to ciągłe karmienie nie można się wyspać. Pomiędzy karmieniami może jest tak praktycznie godzina spania bo: to mleczko trzeba przygotować lub podgrzać, przewinąć małą, nakarmić, poczekać aż odbeknie i od nowa spróbować zasnąć. Oczywiście pomaga mi TZ i w ten sposób jesteśmy obydwoje niewyspani.
Mała śpi w kołysce obok łóżka. W pokoju jest 27 C. wiem ze to dużo ale tyle było w szpitalu więc na razie utrzymujemy taką temperaturę. Tylko ja śpię w tym pokoju bo TZ nie wytrzymuje temperatury.
I walczyłam dzisiaj z noskiem. Zakropiłam i próbowałam wyciągnąć kozę. No i nie do końca mi się udało. No to tyle z pola walki. Wieczorem pierwsze kompanie.

Zdjęcia porobiłam i wieczorem dodam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 15:56   #1547
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
podgrzewacz do tych chusteczek, zeby byly cieplutkie..
Wiedziałam, że w końcu wypłynie coś takiego, że tylko amerykanie mogą wymyślić taki "ułatwiacz życia". Nigdy bym nie pomyślała o podgrzewaniu... chusteczek.

Cytat:
Dziewczyny a czy ktoras zWas ma grupe krwi BRh- a TZ BRh+ ? pytam tak z ciekawosci, gdyz my wlasnie z TZ mamy 'zaszczyt' posiadac takie grupy..o ile przy 1 dziecku jest calkowicie niegrozne, to przy 2 jest jakies ryzyko, trzeba byc non stop pod kontrola... :/ cos czuje ze moj Lailik bedzie jedynaczka...:/
My mamy konflikt, tyle że z grupami A. Robiłam dwukrotnie w ciąży badania na obecność przeciwciał. A że wyszło, że brak to znaczy, że dobrze.

PoP, świetnie, że jesteście w końcu w domku

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja już powoli zaczynam mieć dość tej ciąży i tych dolegliwości... niech mija ten czas szybciej
Wreszcie ktoś otwarcie to napisał Gdybyś Ty dziś tego nie napisała, to ja zrobiłabym to na pewno.
Wczorajszy cały wieczór i prawie pół nocy przeryczałam. Wyć mi się chciało nawet dziś po obudzeniu. Chociaż o "obudzeniu" też nie bardzo można mówić, bo ja prawie nie spałam w nocy. Zaklinam Was na wszystkie świętości: uważajcie na hemoroidy!!!!! To potrafi tak cholernie boleć, że nie jest się w stanie NIC zrobić. Dzięki Bogu pani w aptece się zlitowała nade mną wczoraj i sprzedała mi czopki bez recepty (dzwoniłam do gina i powiedział, że one pomogą, już je wcześniej miałam, tyle że wtedy miałam receptę). Chybabym zwariowała gdybym musiała do jutra na receptę czekać. Czopki mam, ale póki co niewiele pomagają. Mam nadzieję, że w nocy dziś zaczną, bo sobie krzywdę zrobię Przez ten ból wczoraj po prostu coś we mnie pękło psychicznie i rozryczałam się jak nigdy. Chyba za mało beczę w tej ciąży i taka się staram być dzielna, a może wcale nie powinnam.
W nocy wstawałam chyba z 6 razy, bo było mi niewygodnie, albo bolało, ale każda wizyta w toalecie to jeszcze większy ból. KOSZMAR!!!
Myślałam nawet już o tym, żeby się gdzieś wpakować do szpitala i kazać sobie cesarkę robić, bo nie dam rady. Dzisiaj siedzę tylko i wyłącznie na takim dmuchanym kółku, które polecają po porodzie i tylko wtedy jest mi w miarę wygodnie, ale jak mam wstać to prawie ryczę z bólu.

W środę będzie 37tc i 1 dzień, czyli przestajemy być wcześniakiem i niech się już coś dzieje, bo ja kolejnych 3 tygodni sobie po prostu nie wyobrażam. Nie wiem czy dziś na noc do tego czopka nie dołożę apapu bo zeświruję!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:13   #1548
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my tez mamy tyle do kina co drcron ale na szczescie nie mam zadnych problemow, nic mnie nie boli i tak dalej

co do termometru my kupilismy zwykly

pop czekamy na obiecane zdjecia ps. ile kruszynka juz wazy?

my wlasnie wrocilismy z walentynkowego obiadku i bylo przemilo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 16:49   #1549
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
To wy bedac w ciazy jeszcze sie zabezpieczacie? mi nawet do glowy nie przyszlo zeby teraz sie w kondonki bawic bo i po co
od 26 chyba tyg uzywamy prezerwatych ze wzgledu na sperme któa może wywołac skurcze.
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
nie wiem,z tego co pamiętam to chyba już od 36 tyg każa już używac prezerwatywy
A wręcz przeciwnie.. skąd takie informacje.. po skonczonym 37 tyg juz mozna nie uzywac bo dziecko jest gotowe do wyjścia...
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny wy juz na koncowce...i zaraz bedziecie trzymac swoje skarby w ramionach

Ciesze sie razem z wami i trzymam mocno kciuki za szczesliwe rozwiazanie

U mnie oki, we wtorek bylam na wizycie, moja dzidzia to maly szwyrgotek tak sie ruszala ze moja gin nie mogla zmierzyc wszystkiego, ale wszytsko oki, dzidzia jest slodka i taka ruchliwa drapala sie po nosku, uszku nuszkami przebierala...ma wszystko na miejscu, ale was nie znamy plci, bo zaslanialo sie nozkami Serce pieknie bijeAle wazne ze zdrowe Konczymy wlasnie 17 tydzien

Pozdrawiamy was goraco
hej karolcia miło że o nas pamietasz!! ciesze sie że z maleństwem wszystko dobrze.. i że jestes szczesliwa!! Pisz do nas jak cos sie bedzie zmieniało.. jak płec poznasz i jak urodzisz to focie nam pokarz... na pewno nas znjadziesz na mamuskowym
Cytat:
Dziewczynki a jak bedziecie sterylizowac butelki i smoczki? tradycyjnie, wygotowywac czy moze mikrofalowka?
ja mam włąsnie taki sterylizator do mikrofali 4-5 minut i wyparzone.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a my mamy ten wklad gąbkowy, jeśli sie dba o to to zreszta jak o wszystko to nie bedzie siedliskiem bakterii a jak bede sama kapala na pewno bedzie mi wygodniej dopoki wprawy nie zlapie.
ja tez kupiłam wkład gabkowy ale tylko na sam poczatek.. bo potem mam nadzieje bede miała wparwe i szybko bede sama malca trzymała.

Cytat:
Witajcie,

....
czekam na focie w domowym zaciszu Naszej Kruszynki!

Po 30-stce mówisz.. to dobrze ze nie kupowałam jeszcze hihih mam 4 lata

Dziewczyny a ja juz sciagnełam film "co nieco o rozwoju dziecka" Zawitkowskiego .. dobrze że nie kupowałam ksiązki i poczekałam na link od was.. strata kasy by tylko była... bo mi 9o film chodziło..
JEST ŚWIETNY ..wczoraj siedzielismy z T. i nawet mój brat ogladał...
niesamowite jak łatwo mozna sobie radzic zdzieckiem.. a najwazniejsze sa pierwsze 3-4 msc dopóki sie stawy biodrowe nie ukształtuja dobrze... na penwo z wielu rad skorzystamy.

PS. A tu troche prywatności:
mój T. wczoraj doprowadził mnie na wyzyny .. w inny niz dotychczas sposób.. jak sie spytałam potem jak ??...dlaczego ... to odpowiedział " A ty myslisz że 2,5 roku po slubie i mam ci wszystko zdradzic.".. hihihi
szaleniec az brzuch mnie bolał ze smiechu..

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

A my własnie jedziemy na pizze i lody

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:05   #1550
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
od 26 chyba tyg uzywamy prezerwatych ze wzgledu na sperme któa może wywołac skurcze.
ja nie stosuję, gin mi o czymś takim nie mówił

ja się właśnie objadłam goframi z bitą śmietaną i owocami ledwo się ruszam
Stary 2010-02-14, 17:13   #1551
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

mrowak nie jesteś sama Mi się chce non stop ryczeć, wszystko mnie dołuje, a nawet sama tak do końca nie wiem co Jestem notorycznie w******** We wszystkim widzę złe strony i już sama mam siebie dość, nie mówiąc o innych
Z rzeczy pozytywnych: w piątek byłam na wizycie, wszystko u syna jest super, waży 2,4kg 12 marca na kolejnej wizycie gin zdejmie mi pessar i w okolicach 20marca mogę się spodziewać jakiś akcji/reakcji, a ja rzecz jasna raz chce żeby to było już, a za chwile rycze że to już tak niedługo a ja niegotowa Dodatkowo boję się że zaczne rodzić w wawie (gin powiedział że ma nadzieję że tego 12 marca zobaczy mnie w 2paku), a nie mam w ogóle pomysłu co jak i gdzie tu począć, a do kielc jadę dopiero właśnie 12 marca w dzień wizyty... Jutro ide a SR pierwszy raz i boje się że zamiast korzystać będę tam wyć do księżyca, no masakra Reasumując sama ze sobą wytrzymać nie mogę

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:52   #1552
NaTaLaLa
BAN stały

I ja nie stosuje to raczej jedyny okres w ktorym mozna zapomniec o jakimkolwiek zabezpieczeniu i skupic sie jedynie na sobie pod tym wzgledem moge byc ciezarowka i 3 lata :P

Ja wczoraj po raz 1 od dluzszego czasu nie usnelam w kinie film byl super "Valentine's Day" POLECAM!!!! Super obsada: J. Roberts, J.Alba, Ashton Kutcher i wiele wiele innych fajnych ludzi

Mam fajna stronke z filmami (za free) gdzie mozna ogladac roznego rodzaju seriale (polskie i ameryckie) i filmy od horrorow po komedie, polskie, angielskie,dokumenty, wojenne....wystarczy tylko sie zalogowac jest malutki haczyk po 72 min film sie wylacza i trzeba odczekac okolo 50 min zeby ogladac dalej, ja w tym czasie przewaznie JEM a ze jem za osmioro to akurat wychodzi okolo godzinki :P jakbyscie chcialy to dajcie znac

A jak Walentynki? Czyms Was TZci zaskoczyli?
My dopiero wstalismy takze dluuuugi dzien przed nami...zobaczymy co sie bedzie dzialo pozniej
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 17:58   #1553
Izumi
Wtajemniczenie

ELO
RADOSNYCH WALENTYNEK (wiem, spóźnione ale szczere Poza tym, najwięcej przyjemności walentynkowych to wieczorem sesese )

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Trolla, brak słów, (...) współczuję z całe serca i będę ściskać mocno za was kciuki. Oby się wszystko ułożyło....

Karolcia228 Fantastycznie że u was dalej wsio gucio Czasami podglądam Twój nowy wątek i podczytuję co u was, ale jakoś zupełnie mi umknęło że to JUŻ 17 tydzień Fantastycznie . To już niedługo będziesz czuła ruchy ... STRASZNIE SIĘ CIESZĘ!

PoP70, i tak czekałam i czekałam i czekałam wczoraj na jakąś notkę do Ciebie właśnie! BOOOOSKO ŻE WRESZCIE JESTEŚCIE W DOMKU! Cieszę się jakby to co najmniej moje dzieciątko było
Walka z kozuchą ;D Hihi, O rany, ale to będą przeżycia jak i my w końcu się doczekamy
P.S. Czekamy na zdjątka

Madziwnia
... MRAŁ :3 Twój amant to niezły jest ... Kurcze... może i mój coś na walentynki wykombinuje Byłoby miło ;D

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Mam pyatnie... czy was tez tak zasypało przez noc? U mnie normalnie epoka lodowcowa Pół poranka spędziłam z TŻ w oknie (okno wychodzi na parking) i śmialiśmy się z biednych ludzi którzy POSZUKIWALI swoich samochodów pod śniegiem, odśnieżali, omęczili się, a potem i tak nie mogli wyjechać . Wiem,... to okrutne się tak śmiać Ale spoko, Tż wszak jest kierowcą-kurierem - jutro czeka go to samo, to chociaż dziś się z innych pośmiał

Dodaję kilka zdjęć nowych stron z albumiku dla Juniora. Już prawie nadrobiłam opóźnienie. Jeszcze tylko ostatniej wizyty nie zrobiłam .....
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 18:03   #1554
NaTaLaLa
BAN stały

slodki albumik swietna pamiatka....ja niestety nie posiadam takich zdolnosci plastycznych :/
Najlepsza jest skala 1:1....tylko co zrobisz na samiutki koniec hehe
Gratuluje swietnego pomyslu!
Stary 2010-02-14, 18:04   #1555
Izumi
Wtajemniczenie

Jedno foto z parkingu Biedny człek Tam z tyłu za samochodami mega zaspy, a tam normalnie jest plac zabaw dla dzieci. Jak po południu byłam z psem, to własnie w te zaspy mu śnieżki rzucałam I wiecie co? Pierwszy raz widziałam psa co mu dopsko zamarzło AUTENTYCZNIE LÓD NA DUPIE No ale cóż, w tych zaspach to psu tylko czubek ogona wystawał A jak fajnie "biegł" przez nie! Jak sarenka skakał ... Uśmiałam się setnie na tym spacerze, naprawdę
Stary 2010-02-14, 18:06   #1556
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
slodki albumik swietna pamiatka....ja niestety nie posiadam takich zdolnosci plastycznych :/
Najlepsza jest skala 1:1....tylko co zrobisz na samiutki koniec hehe
Gratuluje swietnego pomyslu!
Właśnie się zastanawiam co zrobię jak mały za kartkę wyrośnie.. może rozkładówkę jakąś???

A jak tam Twój TŻ? Jakaś niespodzianka z samego rana? Nie wiem, śniadanko walentynkowe do łóżka czy coś?
Stary 2010-02-14, 18:34   #1557
NaTaLaLa
BAN stały

hehe moj TZ wlasnie mnie zaskoczyl... tzn NAS bo i malej sie dostalo pluszak dla malej, troche przedwczesny ale i tak milo a reszta dla mnie....jem jem jem jem jem
Stary 2010-02-14, 18:39   #1558
NaTaLaLa
BAN stały

Moglam sie domyslec ze cos sie swieci....krecil sie od okna do okna, patrzyl na zegarek co chwila....wygladal kuriera biedny ahhhhh pychotaaaa tylko czym ja go zaskocze ;P moze poczekam az sie sciemni :P mam nadzieje ze mala nas dzis niczym nie zaskoczy chociaz fajno by bylo tak wyskoczyc w walentynki :P ale ok ok wylaczam wyobraznie, tfu tfu...oby nie dzis ;P
Stary 2010-02-14, 18:43   #1559
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Wow!! Natalala rewelacja !! Aż mi ślinka cieknie Ja dostałam rafaello i rzecz jasna już go nie ma

Izumi ależ Ty jesteś uzdolniona Albumik rewelacja!!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 18:46   #1560
NaTaLaLa
BAN stały

Dajcie mi 10 min i tego tez juz nie bedzie :P jak sie dopadlam to jak gupol ale takie sniadanka to ja bym mola miec codziennie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości