|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Ja jestem po nieprzespanej nocy. Od 1.00 nie zmrużyłam oka. Męczyły mnie bóle brzucha. Bóle mam nadal i są dość bolesne. Różnie, co 10-5 min., potem znowu 10 min. Do tego leci mi taki krwisty śluz... czy mam się tym martwić? Na początku był brązowawy, różowawy, teraz bardziej czerwony. Wczoraj chyba chlupnął mi do muszli czop podczas załatwiania, ale nie mam pewności, bo nie widziałam ![]()
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
A to mała, cudowna Julia
![]() Pozdrawiam Michał
#4773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pysiolinka śliczna, Juleczko jesteś urocza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Śliczna
![]() Jeszcze raz gratulacje. Cytat:
Jak tak wcześniej chciałam rodzić przed terminem, tak teraz chciałabym, aby poród był jak najpóźniej... masakra... jak to będzie bolało jeszcze mocniej jak teraz to nie wiem jak ja to przeżyję ![]() Cholera już teraz nie wiem. Czy te skurcze to po prostu regularne bóle jak na @? Czy co to ma być? Bo teraz nie wiem czy to jest to, czy może czekać na coś innego ![]()
![]() |
#4775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Położna na SR mówiła, że jak nie wiem czy to już ból porodowy to aby zmienić pozycję, lub wziąć ciepłą kąpiel, jak przejdzie tzn że to były bóle przepowiadające, bo porodowych nic nie zatrzyma. Ale u Ciebie z tym plamieniem jest dziwnie. Moja bratowa jak zaczęła plamić to późnym popołudniem odszedł jej czop z krwią a ok 22 wody. Ale co organizm to inaczej, najwyżejdo lekarza zadzwoń
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-15 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
azzis ooo to chyba juz
![]() ![]() ale w razie czego trzymam ![]() u nas juz lepiej, chociaz małża bierze ![]() ![]() mi za to wylazła opryszczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() To chyba ten ananas tak zadziałał ![]() ![]() Po gorącej kąpieli jakby trochę było lepiej, ale znowu bóle wróciły ![]() A tak chciałabym się zdrzemnąć choć troszkę, bo nic się nie wyspałam ![]()
![]() |
#4778 | ||
Zadomowienie
|
kasiorekzeta ładna z Ciebie kobitka i brzusio ładny, a maleństwo to nawet dostało serduszko na Walentynki
![]() zebra fajnie razem wyglądacie, tylko Piotruś na pierwszym zdjęciu to chyba chciał powiedzieć, że już ma dość tych fotek ![]() pysia Julcia śliczna xmila, kasiorekzeta ![]() Cytat:
Cytat:
kancia oby udało się zaleczyć tą opryszczkę, bo słyszałam, że jest bardzo niebezpieczna dla dzieci azzis jak masz krwiste upławy, to raczej już coś się zaczyna dziać. Może spróbuj jeszcze wziąć nospę i pospacerować. Jak to nic nie da i będzie regularny ból, to chyba już nie ma na co czekać, tylko jechać na IP |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi ananas, schody, supermarket, długi spacer i nawet 2x sex nie pomogły ![]() ![]() Cytat:
Dziękuje za kciuki ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-15 o 08:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuję wziąć tą no-spe jak nie przejdzie za jakiś czas. A jak chodzę to jest gorzej... jak siedzę, to OK.
![]() |
#4781 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
Zebcia
![]() ![]() Sensuel zgadza sie dieta nie ma nic wspolnego z kolkami.To jest stan niezalezny.Tez jem prawie wszystko,procz czekolady,kapusty i ogorka ![]() Azzis uuuu kolejna sie zaraz rozpakuje ![]() ![]() Pysiolinka sliczna i rzeczywiscie do mamy podobana ![]() Kamyku z Paulinki to dopiero ssak ![]() Addicted moze dlatego,ze Paulinka sporo starsza od naszych.Tez sie za m-c doczekam 7h snu (oby) ![]() ![]() Kancia biedactwo,to masz szpital w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
aldii z Twojej listy to ja nie jem tylko kapusty, bo czekoladę i ogórki jem za to staram się jeść jak najmniej rzeczy smażonych na tłuszczu (ale pewnie już niedługo).
Chciałabym, żeby Maciek spał tak jak Paulinka, ale jak pójdzie w ślady starszego brata to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry no rozwiązał się woreczek
![]() ![]() ![]()
#4785 |
Zadomowienie
|
youyou
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od jakichś 25 min. mam te bóle co 5 min. i trwają tak 40-45s.
Czy to już jest regularnie ![]()
#4787 |
Zadomowienie
|
Ja bym już nie czekała, tylko gnała na IP. W razie czego jak tam nic nie wyjdzie na ktg i badaniu, to możesz wrócić do domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam TT bo malego 1-2 dziennie dokarmiamy bo sie czasem nie najada moja piersia. no tylko ze jak je z butelki to sie strasznie krztusi. I teraz nie wiem czy to dlatego ze za lapczywie ciagnie czy ta butelka mu nie odpowiada. Bo z polaczeniem piersi z butelka nie mamy problemu, jedno i drugie chetnie ciagnie. Musze chyba wyprobowac jakas inna butelke i sprawdzic czy tez sie bedzie tak krztusil |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Piękna ![]() Ten balonik to jest taka długa guma,którą się wsuwa do szyjki i wpuszczając wodę powoli się ją rozwiera.Czasami nawet zostawia się go na jakiś czas w szyjce.Podobno boli jak cholera....dlatego jestem ciekawa czy w Danii wywołuje się oxy czy tym czymś ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Sensuel jeszcze się nic nie szykuje... poczekajmy jeszcze trochę.
I tak muszę czekać do 12, bo dopiero wtedy TŻ wróci z pracy ![]()
#4791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
jakie cudo
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Mamusie, czy Wy już wychodzicie do ludzi ze swoimi maleństwami? Mam na myśli wizyty u rodziny, galerie handlowe... Bartuś ma już 8 tygodni i zastanawiam się czy to nie zbyt wcześnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
addicted gdyby się coś działo, to pozwolę sobie znowu wysłać do Ciebie sms'a i poinformować jak idzie.
#4794 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam Was kochane z rana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i fotki Zeberko, przesliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja Wam powiem, ze my nie dbalismy specjalnie o pepek. zamaczalismy normalnie w wodzie, pilnowalam tylko, zeby nie byl w pieluszcze w razie jak Mala nasika, no i osuszalismy normalnie wacikiem, i odpadl Nam po 3-4 dniach. wiec te wszystkie spirytusy i inne cuda na kiju sa nic niewarte, bo pepek i tak sam odpadnie w swoim czasie ![]() _________________________ _____ a My dzis probowalismy suszarki na uspokojenie, ![]() ![]() ps. Moj maly terrorysta nie chce zasnac ![]() Milego dnia mamuski, i trzymam kciuki za nierozpakowane ![]() ![]()
![]() |
#4795 |
BAN stały
|
GRATULUJE DZIEWCZYNY!!!!!
a JULECZKA PYSI SLODZIAK... ![]() ![]() Witajcie ![]() tam bylam na liscie ale mnie brzoskwinia chyba usunela....Termin mialam na 12.02.....i nadla NIC....!!!! ![]() ![]() ![]() a myslam ze wczoraj urodze taka fajna data.... ![]() a tak siedzie w domku i mam dolka....ehh ![]() i jeszcze ten snieg...wrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
Addicted ogorka pewnie wprowadze w tym tygodniu, ale czekolady poki co sie boje
Youyou ![]() Azzis na porodowke lec ![]() Lila ja wychodze do ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ktoras z mamus tez sie tak dlugo meczyla z pepuszkiem?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przykro mi, ze tak dlugo musisz wlaczyc z pepuszkiem, mam nadzieje, ze niedlugo odpadnie ![]()
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
lila ja na razie mykam z małym na spacerki i czasem zajrzę do jakiegoś sklepu. Jak Bartuś jest zdrowy to myślę, że możesz go już zabierać na wizyty do rodziny czy znajomych. Wiadomo, że w galeriach jest większe skupisko ludzi i większe ryzyko, ale bez przesady. Kiedyś trzeba zacząć
azzis ![]() madzik mój uparciuch też nie chciał usnąć i część postów pisałam z marudą na rękach, ale na szczęście śpi juz od 50 minut Kampoolka jesteś pod listą ze znakiem zapytania, bo wcześniej się mało udzielałaś. Napisz PW do brzoskwinki i na pewno Cię wpisze na listę ![]() ![]() aldii jak nie masz przekonania z czekoladą, to się wstrzymaj, przecież nic na siłę, a bez czekolady można żyć - jest tyle innych pysznych słodkości (jakby coś to zapraszam na kawałek 3-bita, właśnie się chłodzi w lodówce ![]() gosbaj u nas pępek odpadł dopiero po 3,5 tygodnia. Na początku mało smarowałam spirytusem, ale potem to już prawie przy każdej zmianie pieluszek. Ale jak widać co pępek to inaczej np. u MadzikUK odpadł bez zbędnych zabiegów. Idę ogarnąć kuchnię po robieniu ciasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.