Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 19:59   #4741
malinka118
Rozeznanie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Wiadomość od Pysi:

"Gratuluje nowym mamom i całuski dla pozostałych... U nas coraz lepiej. Chociaż nie miałam poejęcia, że CC to taki koszmar...Jak dziś kazali pierwszy raz wstać, to myślałam, że oczy wyjdą z orbit i straciłam dech w piersiach z bólu... ale mała jest taka cudowna, że wszystko wynagradza:

Celka, Kamyila gratuluję serdecznie
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:00   #4742
oliviaoO
Rozeznanie

kasiorekzeta śliczny brzuszek i mamusia już niedługo jeszcze kilka-kilkanaście dni i się doczekasz każda z nas wie jak to się straaasznie dłuży a szczególnie chyba wiedzą te, które się przeterminowały w tym ja no ale ogólnie końcówka ciąży to każdy dzień trwa wieki.. a teraz chciałabym, żeby doba miała 48h i żebym mogła coś dobrego napisać o zasypianiu.. własnym

przed chwilą udało mi się po 4 godzinach od karmienia uśpić Julcię.. jejku.. jeszcze po karmieniu przez jakieś półtorej h była spokojna i wesolutka, po 2,5 h zaczęła płakać jakby ją ze skóry obdzierali to dałam jej jeść bo trochę jej się z poprzedniego ulało to mogła być szybciej głodna.. na długo to nie podziałało bo znowu krzyk.. nie wiedziałam co jest bo kupkę już dzisiaj robiła i to bez problemu.. ale położyłam ją, zaczęłam masować brzuszek i się uspokoiła widocznie ją bolał.. później znowu krzyk ale to już ten z serii 'chce mi się spać i nie mogę zasnąć'.. no i padła ciekawe ile teraz pośpi.. dobrze, że mi mama kolacje zrobiła bo sama to bym nawet nie miała sily i ochoty..
ale i tak jestem szczęśliwa jak na nią patrzę jak śpi i jak jest wesolutka, bo jak placze to tak mi jej szkoda, że sama bym z nią płakała.. dzisiaj ją nagrywałam jak sobie 'gada' hehe tzn wydaje jakieś bliżej nieokreślone dźwięki

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:03   #4743
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
ja tez skapitulowałam i dałam smoka pare razy....zwlaszcza przed jedzeniem, jak drze sie jagna w niebogłosy ale na dluzsza mete nie zdaje egzaminu ten smok, bo ona go wypluwa....
moja nie da sie oszukac smokiem jak jest glodna, natomiast jak zasypia to lubi sobie podziumdziac cycka, wiec zamiast cyca daje jej smoka i czasem to zdaje egzamin, tyle ze po chwili i tak wypluwa.

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Chciałam pokazać mój brzucholek w 38tyg i 3 dniu ciąży i kącik dla Naszej Majeczki
brzucholek. kacik dla Majeczki przecudny

Malinka za wiadomosc od Pyski. bidulka teraz bedzie dochodzic do siebie po cc, ja jak rodzilam to sama chcialam zeby mnie cieli jak najszybciej, ale teraz jestem wdzieczna, ze jednak sie tym nie zakonczylo, bo juz normalnie moge funkcjonowac.oby Pyske nie bolalo zbyt dlugo

Olivia o wlasnym zasypianiu?? a cos takiego istnieje??
dzis Mala wstala o 5, nakarmilam ja, ale taaaak bardzo bylam senna, ze jak sie obudzilam o 7, to bylam w szoku, ze Mala lezy w kolysce u siebie, bo na serio niepamietalam ze ja tam wlozylam. chyba we snie to zrobilam i padlam

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2010-02-14 o 20:09
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:05   #4744
aldii
Zakorzenienie

Addicted czasami staram sie ja przetrzymac,czasami biore na rece.Ale do cyca nie przystawiam, bo sie przyzwyczai do ciumkania
Stary 2010-02-14, 20:24   #4745
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA MAMY WALENTYNKOWA DZIDZIE

SMS OD CELKI : " Dzisiaj o 0.55 urodzila sie Zuzia.3400g, 55cm, 9pkt.,cc.Jeszcze jej nie widzialam.Przeszlam praktycznie caly porod SN w oczekiwaniu na CC.8cm rozwarcia i skurcze co 2 min"

teraz mi napisala, ze widziala Zuzie i jest zupelnie inna niz Adas
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
celka ogromne gratulacje!!!!! Własnie dostałam wyniki bilirubiny i jest 15,2 praktycznie nie spada a cała noc się meczylam zeby mały jak najdłużej siedział pod lampami:/ jestem już taka tym zmęczona
Trzymam kciuki, aby wkońcu poprawiło się synkowi

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Mój wyznaje zasadę "zdrowego żywienia" - jada małe posiłki (ssie ok. 5 min) ale za to częściej
Przepraszam, ale rozbawiłaś mnnie tym tekstem ze zdrowym żywieniem

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kocurazab u nas spirytus.A te pieluszki to wlasnie chyba takie dla wczesniakow byly bo od 1kg-2,5kg fajnie malej przylegaly i nigdy nie przeciekly
Ja widziałam takie pieluszki nawet na allegro dla wcześniaków, bodajże u sprzedającego rp77

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
przepraszam, ze tak tylko przelotem ale mam w domu szpital Adrian podłączony do kroplówki nawet nie mam ochoty myslec o porodzie a juz na pewno nie chce zeby się Tomasz urodził w przeciagu tygodnia
Adik złapało jakies swinstwo jelitowe. Podejrzewam, ze z ostrego dyzuru przyniósł
Dorosłych raczej nie rusza bo od wtorku były u nas 2 osoby i nikomu nic nie jest, nam tez nie. Tylko mały uziemiony. Nie może nic jesc i pic.
Dużo zdrówka dla synka życzę oby mu się szybko polepszyło

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Melduję, że Kamyil ma córeczkę. Mała dostała 9 pkt, jest bardzo spokojna od narodzin. Obie są bardzo zmęczone.
O kolejna Walentynka Gratulacje
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:24   #4746
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Chciałam pokazać mój brzucholek w 38tyg i 3 dniu ciąży i kącik dla Naszej Majeczki
Ja też już chce pisać o karmieniu, o zasypianiu itd Ta końcówka się tak strasznie dłuży i to oczekiwanie
No kwitnąco wyglądasz i lokum dla Majeczki

A czas się dłuży i dłuży, a im dalej tym bardziej... Ale postanowiłam nie marudzić za bardzo I obiecuję nie zapierać się w sobie i kolejki nie blokować. Tylko mnie bacikiem proszę nie straszyć
No, zobaczymy co jutro gin powie.

Biedna, obolała Pysia... Właśnie dlatego nie chcę cc ale jak nie będzie innego wyjścia to jakoś chyba przeżyję
Ależ ja Wam wszystkim zazdroszczę maluszków

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:26   #4747
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już chce pisać o karmieniu, o zasypianiu itd Ta końcówka się tak strasznie dłuży i to oczekiwanie

Załącznik 2870101
Załącznik 2870102
bardzo ladna mamsia z ciebie juz niedlugo tez bedzesz mogla cieszyc sie zawartoscia
Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Pysi:

"Gratuluje nowym mamom i całuski dla pozostałych... U nas coraz lepiej. Chociaż nie miałam poejęcia, że CC to taki koszmar...Jak dziś kazali pierwszy raz wstać, to myślałam, że oczy wyjdą z orbit i straciłam dech w piersiach z bólu... ale mała jest taka cudowna, że wszystko wynagradza:

Celka, Kamyila gratuluję serdecznie
oooo taaak zgadzam sie... CC to koszmar wstac i przezyc ten bol.. co ja sie naryczalam nakrzyczalam na pielegniarki jak kazaly mi wstac ale uwierz z kazda godzina jest coraz lepiej

A ja mam moja counie na rekach bo cos po kapieli ma poblem z zasypianiem doepiro po drugim karmieniu zasypia.. wiec zostalo mi jakies 1,5 godziny
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 20:29   #4748
aldii
Zakorzenienie

Kasiorekzeta piekna mamuska z Ciebie
Kancia to obys sie z tydzien przeterminowala
Filka za pierwszy spacer
Pysia aaa mowilam,ze cc nie polecam
Stary 2010-02-14, 20:29   #4749
kasiorekzeta
Rozeznanie

dziękuje za miłe słówka

Ja jutro też mam lekarza, późno bo o 20:15 i usg. Zobaczymy ile Majusia waży i jak u mnie postępuje praca szyjki. 2 tyg temu było 2 cm rozwarcia Może te wczorajsze skurcze coś pozmieniały oby....
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:38   #4750
filka2
Zadomowienie

pysiamn współczuje,powinno być juz coraz lepiej.

aldii ja jak moja marudzi to czasami jej daje cyca bo my nie mamy stalych godzin ani stałych przerw miedzy karmieniami.
olivia moja też już gadahe he taki ubaw z niej mamy,najczęsciej robi dziubka i mówi "a guuuu",tzn takie niby aguuuu,ale taką mamy radoche.ale w leżaczku jeszcze nie chce leżeć,marudzi jest za malutka chyba i mało kumata.

moja juz więcej sypia,nawet rodzice sie z nia przespali 2,5godz.jest taka kochana.podrapała mi sie dziś,obciełam jej paznokcie i patrze ona sie budzi podrapana.chyba gdzies nie dociełam,hmmm albo powinnam przypiłować
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:42   #4751
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

kasiorekzeta - bardzo ładnie wyglądasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 20:43   #4752
Zaslona
Raczkowanie

Widzę, że pięknie lista się ruszyła I wychodzi na to, że jednak Pysia blokowała całą kolejkę

GRATULUJĘ DZIEWCZYNY!!
kasiorekzeta ślicznie wyglądasz i też Ci przyznam rację, że końcówka ciąży masakrycznie się dłuży

Ja jestem i nie rodzę Z prezentu na walentynki nic nie wyszło, bo wczoraj z TŻtem nie mieliśmy ochoty na nic Mieliśmy wypadek Gościu w Nas wjechał, na szczęście jesteśmy cali, ale auto do naprawy. Już miałam wizję jak zatrzymujemy się na znaku i drzewie w fosie :/ Boże ja się dziwię, że z tych nerwów wczoraj nie urodziłam A szkoda, bo byłabym już po Całą noc nie spałam, dzisiaj brzuch pobolewa jak na @ ale szału nie maa

CIekawe czy sprawdzi się mój biorytm na jutro? Bo wychodzi mi 0 na 15.02

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:06   #4753
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
No to masz nie wesoło.U nas już wszyscy wyleczeni.Ja bez kataru,junior też (chwała Bogu) także nie ma wiruchów.Dennis może zwitać
A ja niestety od grudnia mam katar. Najczęściej, jak wchodzę z ciepłego do zimnego pomieszczenia, ale ostatnio siedzę w domu i co chwila smarkam nie wiem, czy to za suche powietrze, bo często smarkam z krwią czy co...
Nie chciałabym by mój Maluszek się zaraził

Cytat:
U nas wszystko dobrze....w czwartek byliśmy u neonatologa i pani doktor pochwaliła Jagunię, bo przytyła od wypisu ze szpitala 200 gram...myślałam, że to mało, ale okazało się, że jak dla niej to sporo nadal jest taka maleńka, ale juz jej się policzki wypchały i ma apetyt zaliczyła już z nami i zakupy i wizyty w urzedach....niestety..... bo teściowie się pochorowali i stwierdziliśmy, że lepiej jest zabrać ją ze sobą niz zostawić, żeby na nią prychali i kichali i jeszcze nie daj Boże zarazili......ech ciężkie jest życie mamy narazie nie mam na nic czasu....tylko odciągam pokarm, wyparzam, karmię, przewijam, usypiam, odbijam, przebieram, kąpie, pielegnuję i tak w kółko dobrze, że Tż jest jeszcze tydzień z nami i bardzo pomaga.....
A zaraz smigamy na pierwszy 20 minutowy spacerek w wózku także może jak córcia pozwoli do zobaczenia
za wizytę u lekarza i spacerek

Cytat:

Załącznik 2870101
Załącznik 2870102
Bardzo ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
my dziś byliśmy na 1spacerku,winda popsuta ale i tak poszlismy,mała była znoszona z 8p jak królowa na tronie,z powrotem poszlismy do innej windy i tez popsuta i wnosilismy na 8pjuż siły nie miałam,taka byłam zmachana.a sama jakbym miałana spacerku niby spała ale czuwała jakby,czasami oko otworzyła a jak wracaliśmy to już oczy otwarte.
aha i musze powiedzieć ze z tymi pieluszkami to chyba mamy problem rozwiązany,mam taka nadzieje.uzywamy od wczoraj 1rozm complet care i jeszcze sie nie przesikała,czyli były tamte za duze
za spacerek
Filka, ale popatrz na to tak, ile kalorii spaliliście po tych schodach

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Pysi:

Hmm, no w sumie Pyśka ma porównanie, bo synka rodziła SN, a córę CC ale córcia wszystko jej wynagrodzi

Cytat:
Ja jutro też mam lekarza, późno bo o 20:15 i usg. Zobaczymy ile Majusia waży i jak u mnie postępuje praca szyjki. 2 tyg temu było 2 cm rozwarcia Może te wczorajsze skurcze coś pozmieniały oby....
No to powodzenia na wizycie
Ja idę 17, tj w środę

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Ja jestem i nie rodzę Z prezentu na walentynki nic nie wyszło, bo wczoraj z TŻtem nie mieliśmy ochoty na nic Mieliśmy wypadek Gościu w Nas wjechał, na szczęście jesteśmy cali, ale auto do naprawy. Już miałam wizję jak zatrzymujemy się na znaku i drzewie w fosie :/ Boże ja się dziwię, że z tych nerwów wczoraj nie urodziłam A szkoda, bo byłabym już po Całą noc nie spałam, dzisiaj brzuch pobolewa jak na @ ale szału nie maa
Wspólczuję. Ale najważniejsze, że Wam nic się nie stało. Tylko szkoda, że samochód do naprawy. Ale koszta będzie pokrywał ten gościu co w Was wjechał, tak?
Stary 2010-02-14, 21:10   #4754
zebra666
Zakorzenienie

Nadrobiłam i widzę, że o Kamyil nie wszystko wiecie...
no więc wiadomość od Kamyil jaką dostałam: "Sofieya urodziła się dziś o 13.45. Warzyła 3300g i mierzyła54 cm. Dostała 9pkt. Póki co to istny Aniołek i mały ssaczek. Jestem mega szczęśliwa ale bardzo zmęczona."
Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało.
Chyba zeberka pytała o cenę mleka Nan... albo coś pokręciłam W każdym bądź razie wczoraj byłam w Real'u i tak przeglądałam rzeczy dla dzieci i widziałam to mleko Nan1 900g za 38zł, a 400g za 23zł.
Może komuś przyda się ta informacja
No to wychodzi na to, że Bebilon podobnie wychodzidzięki
Cytat:
Kochana,nic się nie martw.Już napewno wszystko będzie dobrze i nie trzeba będzie jeździć po szpitalach
Dzięki Tez tak myślę...
Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Hej kobitki,
Gratki dla Cartilli i Pysi!!(a myslałam ze bedzie Walentynowkowa Julka).

Mam wyrzuty, bo dałam wlaśnie małej smoczek....o 10 jadła, jest przewinieta, i ewidentnie nas szantazuje na rączki...co ja odłozymy to beczy.I wyglada jkaby szukala cyca, oczy jak 5 złoty i nic. NIe spi od 7.30.Mowilmy do niej, muzyczke puszczamy....nie che jej znowu karmic, bo itak ładnie przybiera.
A ten smoczek najwyrazniej ja uspokoił...
O własnie zasneła....i wypluła smoka..hm..czyli pomógł (ssała go przez 10 min). A jak sie przyzwyczai i nie bedzie chciala cycka?
Gdzie tam ze smoka mleko nie popłynie hihi
Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
pantee moja ssie smoka i nigdy cycusiem nie pogardziła

jaki macie plany na walentynki?bo ja narazie zadnych
Ja wypiłam Desperadosa i dostałam od męża jakiś duży balsam i żel pod prysznic Gosh. Ładnie pachną ale nie znam tej marki
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
celka ogromne gratulacje!!!!! Własnie dostałam wyniki bilirubiny i jest 15,2 praktycznie nie spada a cała noc się meczylam zeby mały jak najdłużej siedział pod lampami:/ jestem już taka tym zmęczona
Kochan ale wyjdziecie już absolutnie zdrowi Zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
celka, pysia gratulacje
kamyil

przepraszam, ze tak tylko przelotem ale mam w domu szpital Adrian podłączony do kroplówki nawet nie mam ochoty myslec o porodzie a juz na pewno nie chce zeby się Tomasz urodził w przeciagu tygodnia
Adik złapało jakies swinstwo jelitowe. Podejrzewam, ze z ostrego dyzuru przyniósł
Dorosłych raczej nie rusza bo od wtorku były u nas 2 osoby i nikomu nic nie jest, nam tez nie. Tylko mały uziemiony. Nie może nic jesc i pic.

Takie o to mam walentynki ...
Przykro mi... Trzymam kciuki za zdrówko synka

Koocurazab ślicznie wyglądasz

A to my z dzisiajWalentynk owo

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-14 o 21:12
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:15   #4755
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Wspólczuję. Ale najważniejsze, że Wam nic się nie stało. Tylko szkoda, że samochód do naprawy. Ale koszta będzie pokrywał ten gościu co w Was wjechał, tak?
kocurazab wina jest ewidentnie tego gościa co wjechał w Nas, ale nie chce się on przyznać do winy (nie wzywaliśmy policji-i tu był błąd ) Tzn. wjechał w Nas chłopak, który ma 20 lat, auto jego ojca i ojciec mąci teraz, straszy TŻta, że mój TŻ go zastraszał, a to nieprawda, bo TŻ dzwonił do niego żeby się jakoś dogadać po ludzku. Chory człowiek I jutro się wszystko rozstrzygnie, bo ten stary gościu powiedział, ze idzie na policję jutro. TŻ tak czy siak miał jutro iść, bo Tomek nie jest winny. Ale będziemy dążyć do tego, żeby ubezpieczalnia zwróciła Nam koszty naprawy z ubezpieczenia tego gościa.

------------------
Chwalę się pewnie moim ostatnim zdjęciem w dwupaku przed porodem 8 dni do terminu, fotka z dzisiaj (14.02) :

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:20   #4756
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
trzymam jeszcze bardziej kciukasy aby się rozkręciło
No i .Nic nie poszło dalej i się zatrzymało.Przyjdzie mi chodzić w ciąży chyba do marca .
19.02 mam wizytę u położenej także i tak zapewne niczego mądrego się nie dowiem

Ja nie miałam CC,ale z opowieści wiem że wolałabym rodzić SN milion razy niż mieć CC.Chociaż w Danii po CC dają leki przeciwbólowe + do domu siatkę,aby nie bolało.Co prawda dziecko wtedy jest bardziej senne jak jest na piersi,ale mu to nie szkodzi .

Ciekawa jestem czy w DK wywołują poród przez OXY czy ten nieszczęsny balonik .
Stary 2010-02-14, 21:31   #4757
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ja wypiłam Desperadosa i dostałam od męża jakiś duży balsam i żel pod prysznic Gosh. Ładnie pachną ale nie znam tej marki

Koocurazab ślicznie wyglądasz
Ja używam przeróżnych kosmetyków serii Gosh. Jest to - dla mnie bardzo dobra firma (mają też tusze do rzęs, najróżniejsze kremy, antyperspiranty, perfumy i inne rzeczy) Nie jest to tania linia kosmetyków ale ich jakość jest super, dlatego ja polecam
Takie zestawy, jak opisałaś kosztują w granicach 60 zł - przynajmniej ja kupiłam za tyle mojej Mamie, jakiś czas temu

Slicznie wygladacie.
A to zdjecie gdzie synek patrzy na Ciebie cudowne
I to nie ja wstawiałam zdjęcie

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
kocurazab wina jest ewidentnie tego gościa co wjechał w Nas, ale nie chce się on przyznać do winy (nie wzywaliśmy policji-i tu był błąd ) Tzn. wjechał w Nas chłopak, który ma 20 lat, auto jego ojca i ojciec mąci teraz, straszy TŻta, że mój TŻ go zastraszał, a to nieprawda, bo TŻ dzwonił do niego żeby się jakoś dogadać po ludzku. Chory człowiek I jutro się wszystko rozstrzygnie, bo ten stary gościu powiedział, ze idzie na policję jutro. TŻ tak czy siak miał jutro iść, bo Tomek nie jest winny. Ale będziemy dążyć do tego, żeby ubezpieczalnia zwróciła Nam koszty naprawy z ubezpieczenia tego gościa.

------------------
Chwalę się pewnie moim ostatnim zdjęciem w dwupaku przed porodem 8 dni do terminu, fotka z dzisiaj (14.02) :
Faktycznie szkoda, że od razu nie wezwaliście policji
Moja Mama.kiedys też miała takie zajście. Nie wezwała policji i musiała ze swojej kieszeni naprawiać auto bo gościu, który w nią uderzył miał w d... że to jego wina i że nie wezwali policji.
Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie inaczej, aczkolwiek ciezko wyczuc skoro juz macie z nimi problem
A tak poza tym to jaki masz pepol wystajacy moj zrownal sie z brzuchem i wyglada jakby mial zaraz sie rozwiazac

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2010-02-14 o 21:34
Stary 2010-02-14, 21:40   #4758
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel napewno nie będzie tak źle

Kocurazab dziękuję mały często patrzy w oczka, usmiecha się- widać, że poznaje świat i nas Dzisiaj mnie osikał... a już dawno tego nie zrobił
a pomyliłam nicki to Kasiorekzeta wstawiła zdjęciewidzicie co jeden desperados ze mną zrobił

Stary 2010-02-14, 21:41   #4759
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja używam przeróżnych kosmetyków serii Gosh. Jest to - dla mnie bardzo dobra firma (mają też tusze do rzęs, najróżniejsze kremy, antyperspiranty, perfumy i inne rzeczy) Nie jest to tania linia kosmetyków ale ich jakość jest super, dlatego ja polecam
Takie zestawy, jak opisałaś kosztują w granicach 60 zł - przynajmniej ja kupiłam za tyle mojej Mamie, jakiś czas temu

U nas Gosh jest tani jak barszcz.I wg Duńczyków jedna z gorszych firm posiadająca kosmetyki kolorowe.Ja kolorowych od Gosh'a nie używam ale uwielbiam jeden balsam z granatową nakrętką.Jak dla mnie ma boski zapach i już 3 butelkę mam .
Nie sądziłam że w PL to taka droga firma.Bo ja balsam do ciała kupuję za 25kr co daje mniej więcej 12,5zł
Stary 2010-02-14, 21:53   #4760
zebra666
Zakorzenienie

hmm ja mam taki żel i balsam z zieloną nakrętką i pachną tak cytusowo- mnie bardzo odpowiada ten zapach- taki świerzy..

Stary 2010-02-14, 22:01   #4761
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
No to powodzenia na wizycie
Ja idę 17, tj w środę
Dziekuje bardzo, jestem ciekawa czego u lekarza się dowiem, co tam się pozmieniało u mnie
i za środę

Cytat:
o Matko jaki masz malutki brzuszek , taka piłeczka śliczna , nie widać że to 9 miesiąc i prawie przed terminem

Muszę powiedzieć, że magiczne 3 x S do wywoływania porodu zostało odhaczone - czyli supermarket, schody i sex, wszystko było . Dodatkowo zjadłam ananasa i
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 22:04   #4762
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Hej kobitki,
Gratki dla Cartilli i Pysi!!(a myslałam ze bedzie Walentynowkowa Julka).

Mam wyrzuty, bo dałam wlaśnie małej smoczek....o 10 jadła, jest przewinieta, i ewidentnie nas szantazuje na rączki...co ja odłozymy to beczy.I wyglada jkaby szukala cyca, oczy jak 5 złoty i nic. NIe spi od 7.30.Mowilmy do niej, muzyczke puszczamy....nie che jej znowu karmic, bo itak ładnie przybiera.
A ten smoczek najwyrazniej ja uspokoił...
O własnie zasneła....i wypluła smoka..hm..czyli pomógł (ssała go przez 10 min). A jak sie przyzwyczai i nie bedzie chciala cycka?
Jak na moje oko się zmęczyła i nie potrafiła z tego zmęczenia sama zasnąć... Muzyczka to najgorszy z pomysłów...
Stary 2010-02-14, 22:04   #4763
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
U nas Gosh jest tani jak barszcz.I wg Duńczyków jedna z gorszych firm posiadająca kosmetyki kolorowe.Ja kolorowych od Gosh'a nie używam ale uwielbiam jeden balsam z granatową nakrętką.Jak dla mnie ma boski zapach i już 3 butelkę mam .
Nie sądziłam że w PL to taka droga firma.Bo ja balsam do ciała kupuję za 25kr co daje mniej więcej 12,5zł
No widzisz, a ja osobiście mogę polecić te kosmetyki tzn z tych, które sama używam od dawna, np tusz do rzęs, krem pod oczy, antyperspirant
Stary 2010-02-14, 22:07   #4764
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm ja mam taki żel i balsam z zieloną nakrętką i pachną tak cytusowo- mnie bardzo odpowiada ten zapach- taki świerzy..
Tak,wiem który.Mnie osobiście nie leży,wolę ten z granatową zakrętką
Stary 2010-02-14, 22:10   #4765
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Kocurazab dziękuję mały często patrzy w oczka, usmiecha się- widać, że poznaje świat i nas Dzisiaj mnie osikał... a już dawno tego nie zrobił
Bo to był prezent na walentynki dla Mamusi
Stary 2010-02-14, 22:12   #4766
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Gratulacje dla nowych mamuś

Cytat:
Moja opinia w tej kwestii jest taka....można jeść to na co ma się ochotę,ale z umiarem i należy dziecko obserwować potem.Ja jadłam wszystko i mojemu synkowi nic nie było.Dopiero jak przeszdł na butelkę antykolkową to miał kolki
Ja też jem prawie wszystko, bo Paulina i tak ma kolki... Nie zwiększają się ani nie zmniejszają, są niezależne od diety, to w sumie nie ma sensu, żebym ja się męczyła jakąś straszną dietą...
Stary 2010-02-14, 22:28   #4767
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie miałam CC,ale z opowieści wiem że wolałabym rodzić SN milion razy niż mieć CC.Chociaż w Danii po CC dają leki przeciwbólowe + do domu siatkę,aby nie bolało.Co prawda dziecko wtedy jest bardziej senne jak jest na piersi,ale mu to nie szkodzi .
.
No wlasnie, ja jak mialam CC to cala dobe bylam pod kroplowkami przeciwbolowymi. rano jak kazali wstac to tez mi jeszcze dali kroplowke przed wstaniem i przez to tak troche tylko bolalo. a pozniej jak juz bylam na chodzie to jak cos bolalo to prosilam o tabletke.

Ja bardzo dobrze wspominam swoja cesarke dlatego ze zdziwieniem czytam o waszych doswiadczeniach.

Ale wspolczuje bolu Pysiu i trzymaj sie

A my dzisiaj zrobilismy drozdzowki Kanci, wyszly pyszne No i przepis latwiutki bo w sumie to maz je robil bo ja akurat karmilam synka
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 22:57   #4768
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja też jem prawie wszystko, bo Paulina i tak ma kolki... Nie zwiększają się ani nie zmniejszają, są niezależne od diety, to w sumie nie ma sensu, żebym ja się męczyła jakąś straszną dietą...
Ja ostatnio dowiedziałam się właśnie,że dieta matki karmiącej [iersią nie ma nic wspólnego z ewentualną kolką.Jedynie co,to może mieć wpływ na stany alergiczne u dziecka.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
No wlasnie, ja jak mialam CC to cala dobe bylam pod kroplowkami przeciwbolowymi. rano jak kazali wstac to tez mi jeszcze dali kroplowke przed wstaniem i przez to tak troche tylko bolalo. a pozniej jak juz bylam na chodzie to jak cos bolalo to prosilam o tabletke.
No widzisz....z tego co wychodzi to co szpital to obyczaj

Idę do wyrka,aczkolwiek pewnie i tak nie usnę do 2.Do juterka
Stary 2010-02-14, 23:10   #4769
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Kurcze tak sie zastanawiam czy moj synek nie je za czesto. Caly dzien jest na piersi i po jedzonku spi ok 2-2,5h. czy to nie jest za malo?? z tym ze jego ssanie piersi trwa tylko max 30min i spi. Nie chcialabym go przekarmic choc wiem ze on jest duzy i potrzebuje wiecej jedzonka niz taki 3,5kg maluszek. no i wiadomo ze moje mleko szybciej trawi niz modyfikowane. dodam ze kupki robi i tez ladnie baczki puszcza wiec problemow z brzuszkiem nie ma.
30 minut wisi na cycu? Ło matko... Paulina opróżnia cyca w 10 minut i śpi po tym około 3 godzin, a po kąpieli je 15 minut i starcza jej to na jakieś 7 godzin...

Cytat:
Ingrid...tak... niestety Mała ma za małą buzię żeby objąc całą moją brodawkę, a do tego ja mam wklęsłe brodawki i się przy karmieniu cycem tak wymęczymy obie że nam poradziła konsultantka laktacyjna na razie zrezygnowac z karmienia cycem....ściągam pokarm i mamy specjalną butelkę Medela ze specjalnym smoczkiem do karmienia...Mała musi ten smoczek mocno ssać bo inaczej nic jej nie wyleci....także karmienie jest zbliżone do tego z piersi, żeby mała nie zapomniała jak to się robi.....musze przyznać, że czasami szlag mnie trafia bo Jagnie nie chce się męczyć i godzinę czekam aż cokolwiek z tej butli pociągnie
Te super smoczki, które udają kobiecą pierś są wg mnie do d... Paulinka nie chciała jeść z butelki dlatego, że po 10 minutach dała radę uciągnąć tylko 20 ml, a w tym czasie, to całego cyca opróżnia... Będziemy musieli kupić smoczki o większym przepływie, jak już będzie potrzebna butelka, a na razie TŻ powiedział, że zrobi większą dziurkę, bo chociaż jeden smoczek nam się przyda jakbym chciała gdzieś wyjść na więcej niż 3 godziny...

Cytat:
Ja ostatnio dowiedziałam się właśnie,że dieta matki karmiącej [iersią nie ma nic wspólnego z ewentualną kolką.Jedynie co,to może mieć wpływ na stany alergiczne u dziecka.
No dokładnie...
Już sprawdziłam też, że Paulinka nie ma uczulenia na na najgorsze alergeny:
- czekoladę;
- cytrusy, ale eko nie pryskane;
- miód;
- maliny;
- orzechy.
-
Stary 2010-02-15, 03:47   #4770
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to był prezent na walentynki dla Mamusi
Piekny prezent w takim razie:P
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Te super smoczki, które udają kobiecą pierś są wg mnie do d... Paulinka nie chciała jeść z butelki dlatego, że po 10 minutach dała radę uciągnąć tylko 20 ml, a w tym czasie, to całego cyca opróżnia... Będziemy musieli kupić smoczki o większym przepływie, jak już będzie potrzebna butelka, a na razie TŻ powiedział, że zrobi większą dziurkę, bo chociaż jeden smoczek nam się przyda jakbym chciała gdzieś wyjść na więcej niż 3 godziny...
Kamyk, bo do tego dziecko też musi się przywyczaić. mojemu z piersi elciało jakz kranu- 5, 10 minut on najedzony. Ale z racji żółtaczki musiałam dopajać go wodą z glukozą i wtedy doszły butelki Początek masakra, bo mu słabo leciało to się wściekał, ksztusił, pluł. Ale z czasem nauczył się, że nie zawsze wszytsko przychodzi tak łatwo i cuz teraz jesteśmy na butelkach i radzi sobie świetnie- nawet czasem przydałoby mu się dać jeszcze mniejszą dziurkę, bo jak bardzo głodny to wpada od razu do gardła tak skutecznie ssie.
Ogółem u nas te butelki (ja akurat mam TT) sprawdziły się idealnie i w połączeniu z piersia i teraz same Chyba najlepiej wydane 30 zł na allegro nawet sobie dokupiłam taką niebieską na picie(żeby się nie myliły).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości