Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 18:58   #1561
MadCat
Raczkowanie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17170821]Prawo do bezpłatnego leczenia to nie jest to samo do prawo do ubezpieczenia. Ja mogę dostać nawet pisemko z NFZ, że mam prawo do bezpłatnego porodu i opieki w połogu ale nie dostanę nowej karty potrzebnej do rejestracji i drukowania recept.

http://www.portalmed.pl/xml/prawo/me...a/r2004/042135
Art. 13.
1. Świadczeniobiorcy inni niż ubezpieczeni, którzy:
1) nie ukończyli 18. roku życia,
2) są w okresie ciąży, porodu i połogu
- mają prawo do świadczeń opieki zdrowotnej na zasadach i w zakresie określonych dla ubezpieczonych.
[/QUOTE]
No to ja nie wiem na jakiej zasadzie mają karty czipowe dzieci moich dwóch znajomych, które nie pracują. A z jedną się niedawno widziałam i mówiła, że do załatwienia karty podała tylko PESEL.
A zresztą sama pójdę to się przekonam, mimo że pracuje i nie mam z ubezpieczeniem problemu to sprawdzę jak to działa

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
o ile przy 1 dziecku jest calkowicie niegrozne, to przy 2 jest jakies ryzyko, trzeba byc non stop pod kontrola...
Groźne jest jeśli Twoja krew i dziecka jest różna i się zmiesza. Ale są na to jakieś specyfiki i gdyby się okazało, że trzeba to na pewno Ci zaaplikują.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
My mamy konflikt, tyle że z grupami A. Robiłam dwukrotnie w ciąży badania na obecność przeciwciał. A że wyszło, że brak to znaczy, że dobrze.
My też z A. Jutro mam drugi raz Coombsa robić.
I tak więcej dzieci mieć nie zamierzam więc się tym nie martwię.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja nie stosuję, gin mi o czymś takim nie mówił
Mnie też nie Poza tym z szyjką wszystko ok a i tak mam mieć CC, poza tym aż tyle nie "korzystamy" żeby jakoś drastycznie mogło to na szyjkę wpłynąć.
Jakoś mi jest niewygodnie z brzuchem a Tż się boi że mi przypadkiem krzywdę zrobi

Co Wy macie z tym jedzeniem Ja zjadłam 2 bułeczki na śniadanie (ledwo) i maleńki kawałek kurczaka i z 3 ziemniaki na obiad i ledwo żyję. Ciężko mi cokolwiek wcisnąć.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 19:16   #1562
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a moj tz zrobil sniadanko do lozka, przyniosl rozyczke bordowa, pozniej pojechalismy na obiad, teraz robil kolacje i zaraz bedziemy szli sie kapac( jakos mi smutno samej w lazience wiec od 8 miesiecy kapiemy sie razem:P) i bedziemy po raz setny ogladac nigdy w zyciu i wpierdzielac rolade lodową ktora kupilismy jak z obiadku wracalismy

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

co do zabezpieczenia sie, my tego nie robimy, czytalam ze po 8 miesiacu moze to miec jakis wplyw ale nie musi a dzidzia jest coraz wieksza i coraz bardziej przygotowana do wyjscia na swiat. Dla nas ciaza to ze tak powiem "okres luzu" jesli chodzi o zabezpieczanie sie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 19:17   #1563
Izumi
Wtajemniczenie

Natalia, booosko SMACZNEGO

Mój Psowaty wieczorową porą na spacerze
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 19:21   #1564
Darusiaaaa
Zakorzenienie

fajna psinka, moj wyglada podobnie ma snieg nawet w uszach a u nas byl dzis odwilż
A.Camus
Stary 2010-02-14, 19:28   #1565
NaTaLaLa
BAN stały

A dziekuje dziekuje
Lece zaloze urode, troszke sie ogarne bo wyjscie mnie czeka te nieszczesne...a ze sami nie bedziemy to musze sie troche przylozyc ;P
Aaaaaale mi slooooooodko ajajaj przepadziwiec sie wlaczyl i teraz bede umierac i narzekac
Wpadne tu jeszcze w miedzyczasie, podczytam Was troszke a nadrobie zaleglosci jutro zaloze sie ze po dzisiejszej nocy wszystkie jutro beda we wspanialych nastrojach :P:P oby przez te 'nocne walentynki' nam sie dzidziolki nie wysypaly tfu tfu ;P
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 19:41   #1566
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja uciekam wziasc kapiel z tż i bedziemy wcinam lody i ogladac film dobranoc
A.Camus
Stary 2010-02-14, 20:18   #1567
JoannM
Zadomowienie

Mrowak wspolczuje naprawde, chociaz nie mam az takich problemow jak Ty, tez juz bym chciala miec to wszystko za soba..

Izumi albumik jest po prostu przepiekny super pamiatka.

Natalala wow, co za kosz. podziel sie mniamki

Pop nawet historia o kozie jest przeslodka i rozczulajaca,pozdrawiam

My na walentynki bylismy na makaronach, zjadlam lasagnie,a najlepsza z tego wszystkiego byla oczywiscie pepsi

No i moja pierwsza klientka przyszla(nie zwiala) podobalo jej sie-juz sie umawiala na marzec zeby zdazyc przed moim porodem, chciala tylko frencha, nie robilam zdjec ale mam jedno zdjecie paznokietek ktore ostatnio sobie robilam,frencz z brokatem i hologramami

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:22   #1568
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj malz sie kapie jeszcze a ja juz na filma wyskoczylam i do was na chwilke
widze ze mamy taka sama profesje tez robie pazurki ale w ciazy sbie odpuscilam, bo 6 czy 9 godzin w ciagle zgietymi plecami to za duzo, po porodzie tez nie bede robila, dopiero jak maly bedzie wiekszy.
A.Camus
Stary 2010-02-14, 20:35   #1569
anakazar
Zakorzenienie

A ja już w domku,mąż smacznie śpi i dzień spędziliśmy bardzo miło.Kurcze przez cała ciąże ani razu nie czułam się tak atrakcyjna jak dzisiaj-mąż wzroku oderwac nie mógł,czułam się jak na pierwszej randceopłacało się szykowac 2 godzinki
A co do walentynek to mnie załatwił na cacy-mielismy uzgodnione,że walentynki zrobimy 18-wtedy mam urodziny,takie 2 w 1,a on wyskakuje mi z bukietem róż i 5 pudłami rafaello(uwielbiam),a ja nie miałam dla niego nic;/nadrobie ten brak 18;d

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:10   #1570
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Aniu ja mam firmy Beurer o taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=908310230

znalazłam opinie w sumie są dobre Dostałam go w prezencie jak się sprawdzi to ok jak nie to nie będę za nim płakać hehe

też tak macie ??
Pewnie dorowanemu wkońcu się w zęby nie zaglada
Ja tak nie mam raczej nie miewam humorów przy Szymku nie mam na nie czasu może poprostu

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mam pytanie do osob ktore maja nawilżacz,kupilam nawilżacz HB i on oprócz tego,ze tak troszkę buczy cichutko jak chodzi,to jeszcze troche ta woda bulgocze,tak powinno byc?bo jak slucham tego bulgotania to mi sie siku chce hehe
ak , on sobie tak bulgocze zreszta chyba większość nawilżaczy bulgocze . Mój trafił wczoraj do naprawy Na pudełku jak byk napisane : wyłacza się automatycznie po opróznieniu zbiornika . Woda z solanką sie skończyła , nawilżacz się spalił

T

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oj ja to bym chciała jechać już jutro, ale na razie musimy zostać tutaj. A te wszystkie wizyty które ja mam poumawiane to są w poradni wcześniaka w przychodni przy szpitalu. Ja z pracy też mam wykupiony taki pakiet dla siebie ale niestety w Wawie.
.
To super że tak jest dostęp bo już sobie wyobrażałam że to tak jak z resztą że doczekac się na wizyte nie można .

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że w końcu wypłynie coś takiego, że tylko amerykanie mogą wymyślić taki "ułatwiacz życia". Nigdy bym nie pomyślała o podgrzewaniu... chusteczek.

My mamy konflikt, tyle że z grupami A. Robiłam dwukrotnie w ciąży badania na obecność przeciwciał. A że wyszło, że brak to znaczy, że dobrze.

PoP, świetnie, że jesteście w końcu w domku

Wreszcie ktoś otwarcie to napisał Gdybyś Ty dziś tego nie napisała, to ja zrobiłabym to na pewno.
Wczorajszy cały wieczór i prawie pół nocy przeryczałam. Wyć mi się chciało nawet dziś po obudzeniu. Chociaż o "obudzeniu" też nie bardzo można mówić, bo ja prawie nie spałam w nocy. Zaklinam Was na wszystkie świętości: uważajcie na hemoroidy!!!!! To potrafi tak cholernie boleć, że nie jest się w stanie NIC zrobić. Dzięki Bogu pani w aptece się zlitowała nade mną wczoraj i sprzedała mi czopki bez recepty (dzwoniłam do gina i powiedział, że one pomogą, już je wcześniej miałam, tyle że wtedy miałam receptę). Chybabym zwariowała gdybym musiała do jutra na receptę czekać. Czopki mam, ale póki co niewiele pomagają. Mam nadzieję, że w nocy dziś zaczną, bo sobie krzywdę zrobię Przez ten ból wczoraj po prostu coś we mnie pękło psychicznie i rozryczałam się jak nigdy. Chyba za mało beczę w tej ciąży i taka się staram być dzielna, a może wcale nie powinnam.
W nocy wstawałam chyba z 6 razy, bo było mi niewygodnie, albo bolało, ale każda wizyta w toalecie to jeszcze większy ból. KOSZMAR!!!
Myślałam nawet już o tym, żeby się gdzieś wpakować do szpitala i kazać sobie cesarkę robić, bo nie dam rady. Dzisiaj siedzę tylko i wyłącznie na takim dmuchanym kółku, które polecają po porodzie i tylko wtedy jest mi w miarę wygodnie, ale jak mam wstać to prawie ryczę z bólu.

W środę będzie 37tc i 1 dzień, czyli przestajemy być wcześniakiem i niech się już coś dzieje, bo ja kolejnych 3 tygodni sobie po prostu nie wyobrażam. Nie wiem czy dziś na noc do tego czopka nie dołożę apapu bo zeświruję!
Nie wiem jak to jest ale współczuje . Brzmi strasznie.

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Jedno foto z parkingu Biedny człek Tam z tyłu za samochodami mega zaspy, a tam normalnie jest plac zabaw dla dzieci. Jak po południu byłam z psem, to własnie w te zaspy mu śnieżki rzucałam I wiecie co? Pierwszy raz widziałam psa co mu dopsko zamarzło AUTENTYCZNIE LÓD NA DUPIE No ale cóż, w tych zaspach to psu tylko czubek ogona wystawał A jak fajnie "biegł" przez nie! Jak sarenka skakał ... Uśmiałam się setnie na tym spacerze, naprawdę
he he nieźle jak widze takie scenki ciesze się że mam garaż , wiate drugą na auto i napęd na cztery koła i przez zaspy przejede bez odśnieżania

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
My na walentynki bylismy na makaronach, zjadlam lasagnie,a najlepsza z tego wszystkiego byla oczywiscie pepsi

No i moja pierwsza klientka przyszla(nie zwiala) podobalo jej sie-juz sie umawiala na marzec zeby zdazyc przed moim porodem, chciala tylko frencha, nie robilam zdjec ale mam jedno zdjecie paznokietek ktore ostatnio sobie robilam,frencz z brokatem i hologramami
Bardzo fajne pazurki super że się wszystko udało .

A my na baseniku bylismy w ramach walentynek , nawet jeden bilet był walentynkowo gratis
Stary 2010-02-14, 21:22   #1571
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Ja mam jechać do Wrocka do kina ale juz sama nie wiem boje się że zanim dojade będę już zmęczona i będę chciała wracac do domu Gdzie w naszej okolicy mają otworzyć to kino ??

Wiem że burzą ZEM w Ś-cy i ma tam być jakaś galeria a na miejscu renifera lidl ?? Tak ??
w Walbrzychu jak sie jedzie na SObiencin tam otwieraja miala byc Magnolia park ale cos nie wyszlo i bedzie Viktoria ale kino tez ma byc zawsze to blizej otwarcie mialo byc na wiosne 2010 ale bedzie latem 2010 chyba ze moze na jesien hihi bo u nich nic nie wiadomo ba byc mnustwo sklepow firmowych miedzy innymi h&m <jupi>

a ja wrocilam od mamci i zepsulam jej kompa cos wcisnelam i jak sie wlancza to wyskakuje takie okienko gdzie pisze ze cos z systemem sie stalo i ze to co bedzie sie teraz robilo po wylaczeniu nie zostanie zapisane a wszytsko przez moja siostrzenice bo zainstalowala program do zapamietywania rzeczy ktore sie robi na kompie < moja mama ma z nia niezle przeboje az szkoda gadac > i ja sie logowalam tam na swoja poczte i cos mnie tknelo bo przy wylanczaniu wyswietlila mi sie nieznana ikonka wiec ja kliknelam a tam wszystko zapisane co ja robilam na kompie wszystkie hasla i dane do logowania wiec sie wkurzylam i chcialam usunac ten program a i cos przy okazji usunelam i teraz nie wiem co w tygodniu chyab bede musiala zawiesc tam jakiegos informatyka zeby to naprawil bo mamcia moja nie ma dostepu do skype a to dla niej koniec swiata

dzisiaj mam tez straszny dzien psucia wszystkiego pojechalam na zakupki i w wc w sklepie urwalam klamke potem zakupilam fotel z podnoziem i jak go skladalam w domku to urwalam srube w podnozku teraz siedze i nic nie dotykam boje sie nawet ruszyc

Izumi genialny ten Twoj albumik bardzo mi sie podobaja te obrazki ja sie zatrzymalam na 5 miesiacu heheh zaleglosci mam nieziemskie ale nie mam jakos weny by to nadrobic moze jutro sie za to zabiore
zima faktycznie nieziemska u nas na szczescie juz byla i mam nadzieje ze nie wroci

Natala mniami ale pychotka

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

JoanM sliczne te pazurki

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 21:41   #1572
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Natala......... mniam... super prezencik!!

IZUMI album juz widze ku koncowi siwtnie ci wychodzi...
a mój T. sie zapytał jak ty namalowałas jego obrazek? powiedziałam że chyba komputerowo? a jak? własciwie?

Asia super paznokietki.. pamietaj im wiecej ich zrobisz tym łatwiej i szybciej bedzie ci to szło

drcron i co żes dobrego narobiła...

a MY wrócilismy z pyusznej koacji w postaci pizzy mniammmmmmmmmm i soczku babaniowo-porzeckowego a potem pepsi jeszcze pychaaaaa i siedziała obok nas taka para i tez kobietka w ciazy wysoko
a teraz wybaczcie mąż wzywa...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 22:29   #1573
Izumi
Wtajemniczenie

MROWACZKU biedulko, współczuję Ci bardzo . Wiem co to hemoroidy, bo u nas to rodzinne i w sumie co jakiś czas mnie dopada, ale teraz w czasie ciąży to to jest jeszcze gorsze ;/ Ja szczęśliwie poza tym nie mam za bardzo powodów do narzekań, ale jak czytam jak Ty się biedulko czujesz to aż smutno ... Trzymaj się! Mam nadzieję, że dziś w nocy odpoczniesz troszkę lepiej

Madziwnia - tak na komputrze. Mam tablet - taka jakby elektorniczna kartka papieru i do niej elektroniczny ołówek No i sobie w photoshopie narysowałam mając obok zdjęcie tż Twego otwarte Dobrze, że ten rysunek to przed przemeblowaniem zrobiony, bo teraz nawet nie mam jak ;/ (ani biórka, ani stołu, łazy, czy kawałku blatu ) Ani elektronicznie, ani na normalnym papierze rysować. Czasem tylko jak rodziców nie ma to do nich do pokoju idę jak człowiek przy stole ten albumik dla Juniora właśnie nadgonić

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a teraz wybaczcie mąż wzywa...

... no to ja nie mam pytań

... dobrej zabawy

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
wow! Wszechstronnie uzdolniona jesteś widzę
Stary 2010-02-14, 22:54   #1574
P0P70
Zakorzenienie

Mrowak – jak ja Ci współczuję. Wiem co to za ból te hemoroidy – OKROPNY!!!. Ale tak na pocieszenie to nie tylko w ciąży ale także właśnie po porodzie się pojawiają. Więc trzymaj te czopki pod ręką także w szpitalu.

Madziwina – a możesz zdradzić szczegóły tej waszej zabawy?? Bardzo proszę o instrukcje.

Izumi – jak ja Ci zazdroszczę tych Twoich umiejętności plastycznych. I psa też zazdroszczę.

Asia – pazury Francja-elegancja.

Moje dziecko śpi. Dzisiaj robiliśmy pierwszą kąpiel. Żyje – nie utonęło. Pełny sukces. A oto kilka obiecanych zjęć: w kołysce, wózeczku, w wanience i na przewijaku.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 23:06   #1575
Izumi
Wtajemniczenie

PoP70 ... nie wiem co napisać. Mała jest CACANA!!! Prawdziwa ślicznotka i wydaje się na zdjęciach że rozhasana i ruchliwa I pempuszek już elegancki No cud miód i fistaszki
Jakieś rady apropo kąpieli, żebyśmy i my miały szczeście naszych dzieci nie potopić? ??
Stary 2010-02-14, 23:14   #1576
mloda1989
Zakorzenienie

o jej jakie z niej slicznosci
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 00:35   #1577
P0P70
Zakorzenienie

Izumi- Mała urodziła się 2 miesiące temu więc nic dziwnego że pempuszek zagojony. Rada podstawowa to: nie utopić i nie wpadać w panikę. Ale tak na poważnie to ważna jest wanienka a w tej (polecana przez AnieP) trudno dziecko utopić nawet gdy jest takie małe. Waży 2,300. Kaftanik jest na 44 a pajacyk na 50. Na zdjęciach wydaje się większa.
No to idę na 2 godziny spać bo o 3 znowu karmienie. potem się prześpię 5 godzin bo o 6-tej TZ karmi więc ja dopiero wstanę przed 9.

Dobranoc

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 08:06   #1578
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ufff wstałam, tzn leżę obudzona i czekam aż obeschnę normalnie obudziłam się cała mokra jak kura....a okno mam otwrte i muszę obeschnąć, żeby móc z łóżka wyjść nie wiem co mnie tak zlało...Jak wstałam w nocy to aż się przeraziłam, obudziłam tż i przy okazji chyba pół ulicy moje stopy nie zmieściły się do kapci!!!!!!!!giganty normalnie palce - ogromne, w życiu czegoś takiego nie widziałam!!!!!!!!! a dłonie to wyglądaly tak tragicznie, że aż się popłakałam - palce jak parówki cielęce, a te kosteczki tuż poniżej palców były bordowo-sine!!!!!do tego swędziały mnie te stopy i dłonie tak, że tarłam nimi z całej siły po dywanie...mój tż zamarł jak to ujrzał....usnęłam w końcu od tego płaczu i za to obudziłam się cała mokra, ale odzyskałam kończyny i co mi było???
Mrowak dobrze, że mnie rozumiesz ja hemoroidów nie mam i na szczęście nie wiem co to jest, ale też Ci strasznie współczuję bólu

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość

Jakoś mi jest niewygodnie z brzuchem a Tż się boi że mi przypadkiem krzywdę zrobi
a mój nie chce dziecku oka wybić hehehehe no ale ja mam zakaz i tak

Cytat:

Mój Psowaty wieczorową porą na spacerze
ale cudny moja śp. psinka uwielbiała zaspy...byłaby zachwycona tak mi jej brakuje...umarła w lipcu, a ja nadal za nią płaczę jak bóbr była taka mądra i pięknaehhhh

Cytat:
Moje dziecko śpi. Dzisiaj robiliśmy pierwszą kąpiel. Żyje – nie utonęło. Pełny sukces. A oto kilka obiecanych zjęć: w kołysce, wózeczku, w wanience i na przewijaku.
jej jaka ona już duża i taka słodziutka jak dobrze, że to wszystko się tak skończyło, dobrze, że trafiłaś na dobrych lekarzy Śliczna dziewczynka

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 08:25   #1579
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Izumi- Mała urodziła się 2 miesiące temu więc nic dziwnego że pempuszek zagojony. Rada podstawowa to: nie utopić i nie wpadać w panikę. Ale tak na poważnie to ważna jest wanienka a w tej (polecana przez AnieP) trudno dziecko utopić nawet gdy jest takie małe. Waży 2,300. Kaftanik jest na 44 a pajacyk na 50. Na zdjęciach wydaje się większa.
No to idę na 2 godziny spać bo o 3 znowu karmienie. potem się prześpię 5 godzin bo o 6-tej TZ karmi więc ja dopiero wstanę przed 9.

Dobranoc
Pop - ta firma to mi powinna prowizje płacić , bo nie raz już im zareklamowałam wanienkę i każdy zadowolony he he . Jak dziecko siedzi też dobra bo sadzasz z drugiej strony i też wiesz że nie zjedzie pod wode Mały w niej do roku sie spokojnie chlapał a i teraz by się zmieścił i TEŻ MAM niebieską jakoś mi się podobała że jest przezroczysta częściowo.
Oliwka jest cudna i widze że kąpiel nie taka straszna sądząc po jej minie . Widać że malutka szczęśliwa że jest w domku buziaka jej daj od cioci Fajnie że macie taki podział z tym karmieniem . A powiedz jakby ona się nie obudziła na mleko to chyba ją trzeba wybudzić ? Ile teraz na raz wciąga mleka ?
Stary 2010-02-15, 08:40   #1580
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam brzuchatki po weekendzie.
U mnie weekend dość intensywny więc nie miałam nawet czasu skrobnąć do Was. W sobotę robiliśmy małą imprezkę w domu więc miałam trochę przygotowań- dwie sałatki, pizza, koreczki, sporo przekasek, galaretka z owocami i bitą śmietaną itd itp. No i trzeba było troszkę mieszkanko ogarnąć. Na szczęście mogę liczyć na swojego tż i wszystko robiliśmy wspólnymi siłami Imprezka zakończyła się o 1.30.
Walentynki... hmmmm... jak to walentynki. My jakoś szczególnie nigdy ich nie obchodzimy. Na co dzień staramy sie walentynkować Wręczyliśmy sobie prezenciki (ja dostałam kwiatka i dwie książki co bym się nie nudziła jak tz w pracy ). Na obiad do teściów, a wieczorkiem do knajpki na jedzonko a potem do pubu przyjaciela na pifffko... bezalkoholowe rzecz jasna. Ale i tak dobre... pszeniczne z sokiem bananowym... mniammm...
A na koniec... hmmm... było dziko i miło...
Ale to jak niemal codziennie

Cytat:
I ja nie stosuje to raczej jedyny okres w ktorym mozna zapomniec o jakimkolwiek zabezpieczeniu i skupic sie jedynie na sobie pod tym wzgledem moge byc ciezarowka i 3 lata :P

Mam fajna stronke z filmami (za free) gdzie mozna ogladac roznego rodzaju seriale (polskie i ameryckie) i filmy od horrorow po komedie, polskie, angielskie,dokumenty, wojenne....wystarczy tylko sie zalogowac jest malutki haczyk po 72 min film sie wylacza i trzeba odczekac okolo 50 min zeby ogladac dalej, ja w tym czasie przewaznie JEM a ze jem za osmioro to akurat wychodzi okolo godzinki :P jakbyscie chcialy to dajcie znac
My też nie stosujemy... Po co...??

Co do programu to znam. Ja zawsze po tej przerwie wyłączam kompa, włączam z powrotem i od razu "jadę" od 72 minuty

Cytat:
Dodaję kilka zdjęć nowych stron z albumiku dla Juniora. Już prawie nadrobiłam opóźnienie. Jeszcze tylko ostatniej wizyty nie zrobiłam .....
ZAZDRASZCZAM!!

Cytat:
hehe moj TZ wlasnie mnie zaskoczyl... tzn NAS bo i malej sie dostalo pluszak dla malej, troche przedwczesny ale i tak milo a reszta dla mnie....jem jem jem jem jem
Mmmmm.... wygląda super, pewnie smakuje tak samo

Cytat:

Piękności, no po prostu nic tylko całować... Poczułam jeszcze większa chęć posiadania mojej niuni już przy sobie
CUDOOOOO...!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 08:52   #1581
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A na koniec... hmmm... było dziko i miło...
Ale to jak niemal codziennie
no nie....najpierw madziwnia teraz Ty haloooo tu są takie co zakaz mają, a Wy smaka robicie ojjjj nie ładnie

Stary 2010-02-15, 09:06   #1582
Izumi
Wtajemniczenie

Zieeeeeew!
Dzień dobry!

Wstałam sobie rano i od razu do zdjęć ślicznej Oliwki . PoP70. Jakie malutka fantastyczne minki przy kąpieli stroi
Kaftanik mówisz na 44 ... hmm. A nie chciałabyś może takiej bluzy jak w załączniku?? To chyba 50 o ile się nie mylę. Mi się nie przyda, bo PODOBNO ma być chłopiec Mogłabym Ci wysłać jeśli zechcesz ?? Hmmm?
W ogóle fajnie że TŻ taki zaangażowany To się mu chwali
P.S> Ta bluza to nie praca jeszcze była w razie czego będziesz musiała sobie wyprać .

Baobabek
, nie mam pojęcia co to było, ale z opisu brzmi strasznie! Może powinnaś się z tym zgłosić do lekarza? Bo to normalnie nie brzmi A Pop też pisała, że puchła strasznie .... . Nie strasz więc
No tej mój waryjot psowaty to też śniego/zaspo-lubny. Współczuję Twojego psiaka. Wiem co przeżywasz, ja do dziś nie mogę się pogodzić z odejściem mojego owczarka

Asiulek_23
to ciesze się że miałaś taki udany weekend W domku pyszności, wspomagający tż, walentynki baraszkująco i bezalkoholowe piwko .... czegóż chcieć więcej? Nic tylko życzyć takich weekendów częściej

A mój TŻ ma dziś zmienioną trasę. Tam gdzie normalnie jeździ niestety dziś nie dojedzie ;] Świata nie widać, a on jeździ o takim cudem - http://www.blogcdn.com/www.autoblog....or-resized.JPG - które niestety ma napęd tylko na tył ;]. Może więc dziś wróci do domu jak człowiek? Koło 17ej? Byłoby faaaaajnie .
Stary 2010-02-15, 09:14   #1583
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no nie....najpierw madziwnia teraz Ty haloooo tu są takie co zakaz mają, a Wy smaka robicie ojjjj nie ładnie
Niooo... u mnie też było "dziko" pod kołdrą ;]. Mąż wyszedł po 22ej z domu sobie swojego dostawczaka odśnieżyć na firmę, żeby rano mógł wyjechać o normalnej godzinie i jak wrócił i położył się taki zmarznięty obok to tylko odskakiwałam jak się próbował przytulić Michaś też uciekał - "Zimny tata - fe". No i dupa blada z amorów

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

A właśnie. Czy wasze maluszki też tak często mają czkawkę? Bo nam normalnie czkawka weekend sponsorowała ;]. Przeważnie po południu Mały (nie przyzwyczaję się chyba mówić do niego w formie męskiej ) dostaje kilku ataków czkawki z których każdy trwa po kilka-kilkanaśnie nawet minut Aż mi żal tego małego biedaka, że go tak męczy. Też tak macie?
Stary 2010-02-15, 09:21   #1584
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Asia super paznokietki.. pamietaj im wiecej ich zrobisz tym łatwiej i szybciej bedzie ci to szło
No nie wychodza mi jeszcze takie jak bym chciala, ale cwicze

Cytat:

wow! Wszechstronnie uzdolniona jesteś widzę
najlepiej jednak wychodzi mi robienie biuzterii, tym to sie zajmuje juz jakies 5 lat(choc kiedys duzo wiecej robilam,teraz rzadziej). ale nie samym chlebem czlowiek zyje, lubie robotki reczne
A co do czkawki, to u mnie tez to czeste zjawisko, wlasnie takimi seriami, zaczyna czkac, potem cisza i potem znow. Oj chyba nasze dzieci beda "jadkami" bo takie pazerne na same wody plodowe!!

Pop ale fajnie ze wkleilas kilka zdjec Oliwci. Wreszcie w domowych pieleszach.
Ty bys mogla jeszcze swoja dzidzie potrzymac w brzuszku, a my patrzac na te zdjecia chcialaybysmy zeby nasze dzieci byly juz na swiecie. Ale to przewrotne, heh...

a nam sie znowu samochod zepsul co za zlom!! chyba trzeba bedzie pomyslec o nowym....

Razem z Gabrysią

Edytowane przez JoannM
Czas edycji: 2010-02-15 o 09:26
JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:23   #1585
Baobabek
Zakorzenienie

Izumi ale POP miała ciśnienie wysokie do tego a ja mi nie przekracza 110/60....mierzę codziennie...może mi się woda tak zatrzymuje w organiźmie a najlepsze jest jeszcze to, że w nocy jak wstaję właśnie siku to już nie mam tak jak do tej pory, że sikałam i sikałam i skońcyć nie mogłam...teraz tylko psik i do łóżka za to rano jak już wstanę całkiem to masakra - tyle litrów wysikuję i wtedy już nie jestem spuchnięta...
Jak ja zazdroszczę, że możecie sobie chodzić i robić co chcecie...ja już jestem tak niedołężna, że tylko siąść i płakać Jeszcze tylko 3 tygodnie i pessara mi gin zdejmie, a wtedy na głowie będę stawać, żeby urodzić

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
A właśnie. Czy wasze maluszki też tak często mają czkawkę? Bo nam normalnie czkawka weekend sponsorowała ;]. Przeważnie po południu Mały (nie przyzwyczaję się chyba mówić do niego w formie męskiej ) dostaje kilku ataków czkawki z których każdy trwa po kilka-kilkanaśnie nawet minut Aż mi żal tego małego biedaka, że go tak męczy. Też tak macie?
ja tak miałam, ale od jakichś 3-4 dni nie ma czkawki prawie wcale

Stary 2010-02-15, 09:29   #1586
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Niooo... u mnie też było "dziko" pod kołdrą ;]. Mąż wyszedł po 22ej z domu sobie swojego dostawczaka odśnieżyć na firmę, żeby rano mógł wyjechać o normalnej godzinie i jak wrócił i położył się taki zmarznięty obok to tylko odskakiwałam jak się próbował przytulić Michaś też uciekał - "Zimny tata - fe". No i dupa blada z amorów

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Nooo... to faktycznie miałas "gorrrrąco" pod kołdrą
A co do czkawki to moje dziecie też sie męczy bardzo często... mam nazieję, że to dobrze...

A tak wygladała spora część spotkania ze znajomymi... oglądanie, dotykanie, wypatrywanie ruchu Akurat wtedy mala dawała czadu, tak, że cały brzuch mi latał i wystawiała piętki... dlatego takie skupienie na twarzach dziewczyn

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-02-15 o 09:39
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:52   #1587
asienka240
Rozeznanie

dziewczyny a ja dzis umieram...
przez cala ciaże nic mi nie było i jak na złość na sam koniec musialam sie przeziębić...

błagam pomożcie...
herbata z cytryna, mleko z miodem... co jeszcze? pije to wszystko i pije
i nic mi to nie daje, z nosa jak z kranu, do tego scieka mi z zatok, przez gardlo...
nos zatkany, głowa cięzka
tyle dobrze ze nie mam goraczki...

sa jakies antygrypiny ktore mozna w ciazy brac??
Stary 2010-02-15, 10:01   #1588
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A tak wygladała spora część spotkania ze znajomymi... oglądanie, dotykanie, wypatrywanie ruchu Akurat wtedy mala dawała czadu, tak, że cały brzuch mi latał i wystawiała piętki... dlatego takie skupienie na twarzach dziewczyn
hehehe fajnie wyglądają Twoje koleżanki hehehe takie wpatrzone a ja nie mam takiej krechy....moja się kończy jakieś 4-5 cm pod pępkiem i jest o wiele jaśniejsza ale brzusio piękniusio

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzis umieram...
przez cala ciaże nic mi nie było i jak na złość na sam koniec musialam sie przeziębić...

błagam pomożcie...
herbata z cytryna, mleko z miodem... co jeszcze? pije to wszystko i pije
i nic mi to nie daje, z nosa jak z kranu, do tego scieka mi z zatok, przez gardlo...
nos zatkany, głowa cięzka
tyle dobrze ze nie mam goraczki...

sa jakies antygrypiny ktore mozna w ciazy brac??
może do tego mleka dodaj jeszcze masło i czosnek??i wskakuj pod kołdrę wypoć się porządnie

Stary 2010-02-15, 10:07   #1589
ita83
Wtajemniczenie

dziewczyny ale wy tepo macie - kilka razy bylam na forum podczas weekendu ale tego co napisalyscie sie po prostu nie da nadrobic
wiem jedynie ze Oliwka juz jest w domku - POP gratulacje
I szczerze troszke zazdroszcze ze masz ja juz na codzien przy sobie - ale ja grzecznie poczekam
Mam nadzieje ze moj synek tez.......
Ja wczoraj zaczelam pstrykac zdjecia wszystkiego co mam dla malenstwa - ale czasu nie starczylo
Mam nadzieje ze niedlugo dokoncze
Nio i wkraczamy w 34 tydzien - moj syn chyba sobie ustalil godziny aktywnosci - POBUDKA ok 4:45
Stary 2010-02-15, 10:10   #1590
asienka240
Rozeznanie

mama idzie mi do apteki i o wszystko popyta...
musze sie wyleczyc bo do cesarki dwa tygodnie.
a nie wyobrazam sobie z pocietym brzuchem prychac i kichac...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości