|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
i ja tez dam fotki a co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
No to wystawiam moje walentynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |||||
Zakorzenienie
|
A żeście naskrobały
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że laktator bez zaworkas nie działa... tak myślałam, że powietrze się bedzie zasysać i nie da rady... Piękny!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Ja mam zamiar iść za tydzień pierwszy wizytę ze sobą... no ale w końcu trzeba nooo śliczny synuś ![]() Cytat:
![]() Aż radość dla oczu ![]() Wysyp dzisiaj fotek dzieciaczków no i nic nowego nie napiszę ![]() ![]() Elalank piękna Oleńka i widać, że silna dziewczynka napewno już wszystko dobrze ![]() A my po wizycie u pediatry. Tzn.ja, bo byłam sama z wynikami badań i wypisem z Prokocimia. Lekarka bardzo sie cieszyła, ze to była pomyłka i, że dziecko zdrowe. Dałą mu Hemofer na tą anemie i za tydzień się szczepimy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie nawet was nie nadrabiam bardzo bo ja tylko na sekunde.
Bylam z Kamilka u lekarza dzis bo cos mi zaczela kaszlec i na minimalne zmiany w oskrzelach i dostala zastrzyki ![]() ![]() ![]() Tak mi smutno ![]()
#2136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
BAN stały
|
pytanko zaczelam karmic mala lyzeczka i bylo super az do wczoraj kiedy to zaczelam plakac przy karmieniu lyzeczka i dzsiaj tez...nie dostala nic nowego brzuszek ok...nie wiem...pomyslalam ze moze w ten sposob mowi zeby jeszcze zaczekac z ta lyzeczka...jak myslicie...( ma 3 m-ce)
duzo zdrowka dla kamilki zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() może zbyt wczesnie jak na łyżeczke - poczekaj 2 tygodnie, nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
BAN stały
|
wlasnie poczekam tak ze 2-3 tygodnie nie bede jej teraz zmuszac bo sie jeszcze zniecheci..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zebra super to zdjęcie, na którym mały się na Ciebie patrzy, a i fryzura fajna! Rozkosznie wygląda z tym pluszakiem ![]() Ale śmiesznie to wygląda ![]() Cytat:
![]() WOW ale dziś dużo zdjęć. Malina i Magda, ale macie śliczne dzieci i takie duże! Zazdraszczam, że już macie po dwoje ![]() Za nami noc moich marzeń- sen od 1-6.30 ! Pomogło, że owinęłam małego ciasno kocykiem, tak, że nie mógł machać rękami i dzięki temu się szybko uspokoił, nie uderzał się rączkami po buzi i zasnął ![]() ![]() Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-02-15 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, że chcesz przekuć pasję w pracę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczne dzieci - rzeczywiście Grześ ma firankę zamiast rzęs ![]() ![]() Cuda małe ![]() Cytat:
![]() A ja chyba jutro się przejdę do lekarki po skierowanie do dermatologa albo alergologa - bo coś misiowi mojemu wysypka nie schodzi ![]() ![]() A mój maluch śpi totalnie w kratkę - wczoraj prawie nic a dzisiaj chyba ponad 4 godziny od rana, albo i więcej ![]() ![]() Tzn. prawie nie marudzi, jest słodki jak miód i uwielbiam go, ale jak cały dzień trudno się ruszyć od dzidzi na krok, to troszkę jednak jest to męczące... A dziewczyny, ma którejś dzidź taką akcję, że się pręży dłuugo i stęka przed kupą? Bo Bart sobie upodobał 6 rano na takie akcje i czasami to trwa godzinę a nawet dwie. I dzisiaj w koncu jak zrobił, to 3 albo 4 strzały w ciągu 10 minut oddał ![]()
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
To i ja dzis pokaze mojego skarbeczka ktory wczoraj mial swoj debiut deserkowy,zajadal az mu sie uszy trzesły
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
Malinko szkoda, ze moja Iza ma już narzeczonego - ale za to blisko - prawie po sąsiedzku
![]() to ja tez sie pochwalę "walentynką" a my z TŻ kupiliśmy sobie na walentynki renault megane z 2006 r. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- fajny skarbek - zazdroszcze deserku - Grzes pluje jak daleko może jabłuszkiem i soku tez nie chce, ale posmakowała mu herbatka melisa z jabłkiem
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-02-15 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Wtajemniczenie
|
jejku te dzieciaczki są aż do schrupania takie śliczne
![]() i po zdjęciach widać że coraz bardziej kapowite tu łyżeczką sobie jedzą tam ćwiczą główkę dzwigać wymachują grzechotkami a nawet rzucają smoczkami haha super babeczki moje kupiłam sobie dziś herbatkę czerwoną na odchudzanie ![]() kiedyś piłam i potem mama się darła po mnie bo byłam chuda jak patyk może teraz też mi pomoże troszkę zrzucic z wagi bo jak narazie to jeszcze niewziełam sie za ćwiczenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() no może faktycznie jakąś maść na znieczulenie malutkiej dać? tak duzo tych zastrzyków biedactwo strasznie mi jej szkoda bo moja też miała jeden zastrzyk bardzo bolesny i tak krzyczała że ja tez razem z nią ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilke- ta masc, o ktorej mowicie nazywa sie EMLA i jest na recepte.
#2146 |
Zakorzenienie
|
My juz po... to jest straszne malutka tak bardzo i dlugo placze... jak ja to wytrzymam. Dziekuje wszystkim za kciuki
![]() ![]() Zdjecia waszych dzieciaczkow sa boosssssskie wszystkie takie sliczne ![]() ![]() ![]()
#2147 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Madziu jaki radosny ten Grzes twoj
![]() Izunia taka duza juz dziewczynka.. czemu one te dzieciaki tak szybko rosna?? piekne walentynki ![]() Cytat:
a 740zl ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mojej siostry corcia tak steka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Madziu gdzie sie podziala Simpatica???????? a ja dzis zachowalam sie jak jakis przyglup ![]() poszlam sie zwazyc. no wiecie ostatnio poszalalam i byly slodycze. staje na wage a tam 70kg ![]() nic dziwnego ze wazysz wiecej skoro wazylas sie z Tomkiem na rekach ![]() ![]()
![]() |
#2148 |
Wtajemniczenie
|
mamuśki powiedzcie mi bo chce już zmienic te mleko bebiko na bebilon to mogę od razu dawać ten bebilon czy musze najpierw robić mieszankę trochę bebika i bebilona razem i puźniej zmniejszac bebiko a więcej bebilonu aż wkoncu bebilon zostanie? bo czytałam że jak z mleka początkującego wchodzi się na następne czyli z 1 na 2 to tam sie to miesza czyli tak tez musze zrobić?
trochę zamieszałam ale chyba wiecie o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Zdrzemnęłam się i śniło mi się, że jestem w ciązy i dopiero idę do szpitala rodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zadzwonie jutro do Sympaticy - bo nie wiem gdzie się podziewa a z waga to dobre - szkoda że ja się zawsze sama waze ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
a co do jedzenia to Grzes dziś mnie znowu zaskoczył - zjadł o 19.30 przed myciem 150 ml kaszy i godzinę pozniej 70 ml mleka - ciekawe czy znowu wstanie o 1 w nocy jeść
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-02-15 o 20:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieźle ![]() ![]() ja zrobiłam podobnie w sklepie mięsnym ![]() u znajomych robiłam zakupy w mięsnym i zawsze u nich wchodziłam przy okazji na wagę i oczywiście wlazłam z tymi siatkami z mięsem a one się śmiały bo powiedzialam że cholerka przybrałam a te w śmiech bo jasne że przybrałam skoro ważę się z zakupami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
aniulko nie kombinuj z mieszankami. jak chcesz zmienic to zmien zupelnie. nie mieszaj.
fajnie ze wam humor poprawilam ![]() a teraz ogloszenie duszpasterskie ![]() widzicie link w moim podpisie?? ten z vichy?? poprosze o glosowanie ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-15 o 20:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Wtajemniczenie
|
dobrze dziewczyny niebede wydziwiać i kombinować czyli nocne karmionko już na bebilonie
dzięki ![]() ![]() a wiecie co to chyba chodzi tylko o przejście z 1 na 2 bo tak pisze na bebilonie: zaleca się aby przejście z karmienia mlekiem bebilon 1 na bebilon 2 przeprowadzać stopniowo zmniejszając ilość proszku bebilon 1 i zwiększając ilość proszku bebilon 2 posłucham was i nic niebede mieszać bo bym zmieszała całkowicie dwa różne mleka |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | ||
Zakorzenienie
|
Kareninko, Andre jak piszesz budzi się w nocy i boli go brzuszek prawdopodobnie, a on tak ma tylko w nocy? Może te mleczko modyfikowane, którym go na noc dokarmiasz mu nie podpasowało
![]() To dziwne, że tak ładnie spał, a teraz się tyle razy w nocy budzi. Dzieciaczki przepiękne ![]() Oleńka z papugą, Sandrusia z kangurkiem, Kuba i Tomuś, Grzesiulek długorzęsy i Izunia, wszystkie słodkie ![]() I jeszcze zaległe gratulacje, Oli z okazji 3 miesięcy ![]() ![]() ![]() I Bartusiowi z okazji zaprzestania bycie noworodkiem ![]() I jeszcze gratki dla Pięknego Mateuszka za pierwszy deserek ![]() Cytat:
![]() Boska jesteś ![]() Głos oddany. Cytat:
![]() No nieźle, może Twoje ciało próbuje Ci coś "powiedzieć" ? ![]() Mój TŻ stwierdził przed chwilą, że mam buńczuczną minę ![]() Nie bardzo wiem, czy mu o coś konkretnie chodzi czy tylko ściemnia, bo chce mnie do łóżka zaciągnąć ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-15 o 21:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
hej Laseczki
![]() zaraz Was nadrobie...u mnie dzien zalatany, ogolnie padam ![]() ![]() ale za to w nocy jak wstala o 2 to przez 2 godziny jej nie moglam uspac az w koncu zasnela z nami w lozku.... ja tez poprosze o głos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Brombi dzieki
![]() a to chyba tz moj tez ma bunczuczna mine ![]() Domi glosuje ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-15 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nila tez tak czasem stęka i też rano! a mnie to stękanie tak rozbawia, że szok! Dzieciaczki słodkości! Biedactwo Kamilka. Pietrusia Spróbuj tego plasterka, o którym była mowa. Na pewno jej ulży przy tylu zastrzykach. Kropeczko a co chcesz wygrać? Głos swój oddałam! A! I kupiłam opaskę w H&M tak jak mówiłaś ![]() Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-15 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, ze mi powiedzialas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.