|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
i ja tez dam fotki a co
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
No to wystawiam moje walentynki
|
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2134 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A żeście naskrobały
było co nadrabiaćCytat:
![]() Szkoda, że laktator bez zaworkas nie działa... tak myślałam, że powietrze się bedzie zasysać i nie da rady... Piękny!!!! Podoba mi się zapach. a mężowi dziś kupiłam na mieście 2 pary kalesonów i klapkiCytat:
a mały uroczy![]() Cytat:
widać nie ma reguły na to co maluszki będą wolały najpierw robićdziękujemy ![]() Cytat:
![]() Ja mam zamiar iść za tydzień pierwszy wizytę ze sobą... no ale w końcu trzeba nooo śliczny synuś Cytat:
Aż radość dla oczu ![]() Wysyp dzisiaj fotek dzieciaczków no i nic nowego nie napiszę Tylko, że pięknusioElalank piękna Oleńka i widać, że silna dziewczynka napewno już wszystko dobrze ![]() A my po wizycie u pediatry. Tzn.ja, bo byłam sama z wynikami badań i wypisem z Prokocimia. Lekarka bardzo sie cieszyła, ze to była pomyłka i, że dziecko zdrowe. Dałą mu Hemofer na tą anemie i za tydzień się szczepimy zoostaw iłam w aptece 740zł za szczepionki(pneumokoki, rotawirusy i skojarzone) ale skoro mi tak pani radzi dla wcześniaczka i jeszcze z przedłużającą się żółtaczką, że to lespze to się nie będę kłócić jakoś to przebolejemy
|
|||||
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie nawet was nie nadrabiam bardzo bo ja tylko na sekunde.
Bylam z Kamilka u lekarza dzis bo cos mi zaczela kaszlec i na minimalne zmiany w oskrzelach i dostala zastrzyki za chwile wlasnie ma pielegniarka przyjechac... Tak mi smutno
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
calusy dla Kamilki |
|
|
|
|
#2137 |
|
BAN stały
|
pytanko zaczelam karmic mala lyzeczka i bylo super az do wczoraj kiedy to zaczelam plakac przy karmieniu lyzeczka i dzsiaj tez...nie dostala nic nowego brzuszek ok...nie wiem...pomyslalam ze moze w ten sposob mowi zeby jeszcze zaczekac z ta lyzeczka...jak myslicie...( ma 3 m-ce)
duzo zdrowka dla kamilki zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! |
|
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może zbyt wczesnie jak na łyżeczke - poczekaj 2 tygodnie, nie wiem |
|
|
|
|
#2139 |
|
BAN stały
|
wlasnie poczekam tak ze 2-3 tygodnie nie bede jej teraz zmuszac bo sie jeszcze zniecheci..
|
|
|
|
#2140 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zebra super to zdjęcie, na którym mały się na Ciebie patrzy, a i fryzura fajna! Rozkosznie wygląda z tym pluszakiem Ale śmiesznie to wygląda Cytat:
strsznie dużo tych zastrzyków.WOW ale dziś dużo zdjęć. Malina i Magda, ale macie śliczne dzieci i takie duże! Zazdraszczam, że już macie po dwoje Za nami noc moich marzeń- sen od 1-6.30 ! Pomogło, że owinęłam małego ciasno kocykiem, tak, że nie mógł machać rękami i dzięki temu się szybko uspokoił, nie uderzał się rączkami po buzi i zasnął Teraz też spi i chyba ja też się położę. Mam ochotę się dziś wyspać- na zapas
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-02-15 o 18:13 |
||
|
|
|
#2141 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, że chcesz przekuć pasję w pracę mam nadzieję, że Ci się powiedzie!!! A ja też o tym myślę, ale to jeszcze nie teraz - no i działka zupełnie inna ale Twoja jest ekstra![]() Cytat:
![]() Śliczne dzieci - rzeczywiście Grześ ma firankę zamiast rzęs ![]() Cuda małe ![]() Cytat:
A ja chyba jutro się przejdę do lekarki po skierowanie do dermatologa albo alergologa - bo coś misiowi mojemu wysypka nie schodzi martwię się - nie wygląda to jakoś dramatycznie, mam wielką nadzieję że to nie skaza białkowa, bo go nie swędzi, ale takie to szorstkie jest na nóżkach A mój maluch śpi totalnie w kratkę - wczoraj prawie nic a dzisiaj chyba ponad 4 godziny od rana, albo i więcej po kim on taki chimeryczny![]() Tzn. prawie nie marudzi, jest słodki jak miód i uwielbiam go, ale jak cały dzień trudno się ruszyć od dzidzi na krok, to troszkę jednak jest to męczące... A dziewczyny, ma którejś dzidź taką akcję, że się pręży dłuugo i stęka przed kupą? Bo Bart sobie upodobał 6 rano na takie akcje i czasami to trwa godzinę a nawet dwie. I dzisiaj w koncu jak zrobił, to 3 albo 4 strzały w ciągu 10 minut oddał ale ciężko patrzeć jak się tak męczy... chyba go nie boli bardzo, bo nie płacze, ale na pewno duży to dla niego wysiłek jest.
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dzis pokaze mojego skarbeczka ktory wczoraj mial swoj debiut deserkowy,zajadal az mu sie uszy trzesły
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko szkoda, ze moja Iza ma już narzeczonego - ale za to blisko - prawie po sąsiedzku
to ja tez sie pochwalę "walentynką" a my z TŻ kupiliśmy sobie na walentynki renault megane z 2006 r. ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- fajny skarbek - zazdroszcze deserku - Grzes pluje jak daleko może jabłuszkiem i soku tez nie chce, ale posmakowała mu herbatka melisa z jabłkiem
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-02-15 o 18:59 |
|
|
|
#2144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jejku te dzieciaczki są aż do schrupania takie śliczne
i po zdjęciach widać że coraz bardziej kapowite tu łyżeczką sobie jedzą tam ćwiczą główkę dzwigać wymachują grzechotkami a nawet rzucają smoczkami haha super babeczki moje kupiłam sobie dziś herbatkę czerwoną na odchudzanie kiedyś piłam i potem mama się darła po mnie bo byłam chuda jak patyk może teraz też mi pomoże troszkę zrzucic z wagi bo jak narazie to jeszcze niewziełam sie za ćwiczenia pomoże:rolleyes :---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
no może faktycznie jakąś maść na znieczulenie malutkiej dać? tak duzo tych zastrzyków biedactwo strasznie mi jej szkoda bo moja też miała jeden zastrzyk bardzo bolesny i tak krzyczała że ja tez razem z nią ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilke- ta masc, o ktorej mowicie nazywa sie EMLA i jest na recepte.
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po... to jest straszne malutka tak bardzo i dlugo placze... jak ja to wytrzymam. Dziekuje wszystkim za kciuki
Zdjecia waszych dzieciaczkow sa boosssssskie wszystkie takie sliczne
|
#2147 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Madziu jaki radosny ten Grzes twoj
Izunia taka duza juz dziewczynka.. czemu one te dzieciaki tak szybko rosna?? piekne walentynki Cytat:
a 740zl kupa kasy.. moim skromnym zdaniem takie szczepienia powinny byc refundowane no ale po co.. lepiej prezesowi nfz kolejna premie dacCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mojej siostry corcia tak steka i nie wolno jej wtedy przeszkadzac ani zabawiac bo nie zrobi mus byc pelna koncentracjaCytat:
Cytat:
chyba ze cos mi sie pomieszalo z tym fordkiem o ja mam skleroze![]() Cytat:
![]() Cytat:
Madziu gdzie sie podziala Simpatica???????? a ja dzis zachowalam sie jak jakis przyglup ![]() poszlam sie zwazyc. no wiecie ostatnio poszalalam i byly slodycze. staje na wage a tam 70kg pot mnie zimny oblal bo ostatnio bylo 64kg. ide do tz i mowie mu ze przytylam 6kg bo sie przed chwila wazylam. tz popatrzyl na mnie i powiedzial:nic dziwnego ze wazysz wiecej skoro wazylas sie z Tomkiem na rekach
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
mamuśki powiedzcie mi bo chce już zmienic te mleko bebiko na bebilon to mogę od razu dawać ten bebilon czy musze najpierw robić mieszankę trochę bebika i bebilona razem i puźniej zmniejszac bebiko a więcej bebilonu aż wkoncu bebilon zostanie? bo czytałam że jak z mleka początkującego wchodzi się na następne czyli z 1 na 2 to tam sie to miesza czyli tak tez musze zrobić?
trochę zamieszałam ale chyba wiecie o co mi chodzi
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2150 |
|
Raczkowanie
|
Zdrzemnęłam się i śniło mi się, że jestem w ciązy i dopiero idę do szpitala rodzić
. A wczoraj, gdy się przebudziłam, to się wystraszyłam, czy z dzieckiem wszystko w porzątku, bo żadne odgłosy nie dochodziły do mnie z łóżeczka, i zaraz sobie pomyślałam, oh ok, przecież on jest jeszcze w brzuchu . Nie wiem co to ma znaczyć. Oj chyba trzeba będzie testować..
|
|
|
|
#2151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zadzwonie jutro do Sympaticy - bo nie wiem gdzie się podziewa a z waga to dobre - szkoda że ja się zawsze sama waze ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
a co do jedzenia to Grzes dziś mnie znowu zaskoczył - zjadł o 19.30 przed myciem 150 ml kaszy i godzinę pozniej 70 ml mleka - ciekawe czy znowu wstanie o 1 w nocy jeść
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-02-15 o 21:27 |
||
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieźle ja zrobiłam podobnie w sklepie mięsnym u znajomych robiłam zakupy w mięsnym i zawsze u nich wchodziłam przy okazji na wagę i oczywiście wlazłam z tymi siatkami z mięsem a one się śmiały bo powiedzialam że cholerka przybrałam a te w śmiech bo jasne że przybrałam skoro ważę się z zakupami |
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
aniulko nie kombinuj z mieszankami. jak chcesz zmienic to zmien zupelnie. nie mieszaj.
fajnie ze wam humor poprawilam a teraz ogloszenie duszpasterskie ![]() widzicie link w moim podpisie?? ten z vichy?? poprosze o glosowanie ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-15 o 21:31 |
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze dziewczyny niebede wydziwiać i kombinować czyli nocne karmionko już na bebilonie
dzięki a wiecie co to chyba chodzi tylko o przejście z 1 na 2 bo tak pisze na bebilonie: zaleca się aby przejście z karmienia mlekiem bebilon 1 na bebilon 2 przeprowadzać stopniowo zmniejszając ilość proszku bebilon 1 i zwiększając ilość proszku bebilon 2 posłucham was i nic niebede mieszać bo bym zmieszała całkowicie dwa różne mleka |
|
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kareninko, Andre jak piszesz budzi się w nocy i boli go brzuszek prawdopodobnie, a on tak ma tylko w nocy? Może te mleczko modyfikowane, którym go na noc dokarmiasz mu nie podpasowało
![]() To dziwne, że tak ładnie spał, a teraz się tyle razy w nocy budzi. Dzieciaczki przepiękne Oleńka z papugą, Sandrusia z kangurkiem, Kuba i Tomuś, Grzesiulek długorzęsy i Izunia, wszystkie słodkie I jeszcze zaległe gratulacje, Oli z okazji 3 miesięcy I Bartusiowi z okazji zaprzestania bycie noworodkiem ![]() I jeszcze gratki dla Pięknego Mateuszka za pierwszy deserek ![]() Cytat:
Boska jesteś ![]() Głos oddany. Cytat:
No nieźle, może Twoje ciało próbuje Ci coś "powiedzieć" ? Mój TŻ stwierdził przed chwilą, że mam buńczuczną minę ![]() Nie bardzo wiem, czy mu o coś konkretnie chodzi czy tylko ściemnia, bo chce mnie do łóżka zaciągnąć
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-15 o 22:00 |
||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laseczki
![]() zaraz Was nadrobie...u mnie dzien zalatany, ogolnie padam z dpbrych wiesci to od wczoraj moje ksiezniczka spi w ciagu dnia...z pieluszka![]() ale za to w nocy jak wstala o 2 to przez 2 godziny jej nie moglam uspac az w koncu zasnela z nami w lozku.... ja tez poprosze o głos
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi dzieki
a to chyba tz moj tez ma bunczuczna mine Domi glosuje a nie glosuje bo nie ma linka w podpisie.. zniknal ci pewnie jak robilas spacje
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-15 o 22:48 |
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nila tez tak czasem stęka i też rano! a mnie to stękanie tak rozbawia, że szok! Dzieciaczki słodkości! Biedactwo Kamilka. Pietrusia Spróbuj tego plasterka, o którym była mowa. Na pewno jej ulży przy tylu zastrzykach. Kropeczko a co chcesz wygrać? Głos swój oddałam! A! I kupiłam opaskę w H&M tak jak mówiłaś
Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-15 o 22:52 |
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, ze mi powiedzialas
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

było co nadrabiać
Podoba mi się zapach. a mężowi dziś kupiłam na mieście 2 pary kalesonów i klapki

za chwile wlasnie ma pielegniarka przyjechac...

strsznie dużo tych zastrzyków.
te egzaminy nie są aż takie trudne 

kupa kasy.. moim skromnym zdaniem takie szczepienia powinny byc refundowane no ale po co.. lepiej prezesowi nfz kolejna premie dac

z dpbrych wiesci to od wczoraj moje ksiezniczka spi w ciagu dnia...z pieluszka