Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 17:19   #2731
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
do zombi to i ja się zaliczam do niedawna Alan spał do 8, 8.30 a teraz, 6,30 i już wyglada przez szczebelki łóżeczka żeby go wziąć

ja jestem mama butelkowa i żółtko daję od 6 mca, na słoiczku jest napisane po 6 m-cu.

nieeee, to tylko pozory że siedzi. Tzn, siedzi i nawet rwie się bardzo do tego ale sam nie umie jeszcze trzymać równowagi, czaaaasem zdaży się że usiedzi 3 sekundy. Mamusia cały czas musi być jako podparcie

A masz to hula z tymi kuleczkami do masażu? czy zwykłe koło? Wciecie też może być bo od porodu to talii u mnie brak. Jędrności też by się troche przydało. Domyślam sie że tego brzuchola to nic nie wciągnie, no chyba że operacja plastyczna, na która zbieram do skarbonki po 5zł, mam juz ponad 1100zł, jeszcze dozbieram jakieś 13000 zł i fundne se operacje plastyczna brzucha, a co.
Ale narazie zostaje mi hula hop
no o to mi z tym żółtkiem chodziło od 7 miesiąca czyli po skończeniu 6, mała ma 6,5 miesiąca i od 2 tygodni jej daję

hula hop mam takie z wypustkami, kosztowało coś ok 70 zł...tych zwykłych to raczej nie opłaca się kupować bo cięzko się nimi kreci i efekty podobno marne...tylko liczyc się musisz z tym że na początku jak cię wymasuje to cały brzuch w siniakach niestety...ja krecę w bluzie takiej grubszej

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 17:32   #2732
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I jak prezent spodobał się Amelce?
Nie dałam jej bo się bałam, ze jakąś część zje

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Od przedwczoraj spodobało mu się spanie na brzuchu, od narodzin nie chciał za chiny ludowe, a teraz przyłoży głowkę do podusi i śpi
Megi, kurcze strasznie mi przykro z powodu sufitu, ale że teraz trzeba będzie czekać do wiosny? do tej pory to wiele może się zdarzyć
Kolejny fan spania na brzusiu Do klubu zapisane są jeszcze moja Amela i Wercia Czeko, ktoś jeszcze?

aannuullaa
agga19851985 ja też mam słabą silną wolę więc na razie się nie zabieram za dietę

Czekam na Tż może zajmie się małą to spokojnie Majkę obejrzę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 17:35   #2733
agga19851985
Wtajemniczenie

wypatrzyłam na allegro takie hula z podwójnymi wypustaki za ok 80 zł, i takie chyba kupie. Zniosę te siniaki oby tylko ten brzuchol się poprawił. A ja myśłała mże trzeba na goły brzuch kręcić? nie ma wtedy lepszych efektów? No i te siniaki to chyba tylko po pierwszym razie, co ? czy cały czas?

heh a ja nie mam tv już ze dwa tygodnie:-( mamy(tzn mielismy) cyfrowy polsat i w grudniu popsuł się dekoder, mąż zaniósł go do punktu cyfrowego polsatu żeby coś z tym zrobili, oni dali zastępczy, który działa dwa miesiące a potem wyłączają sygnał żeby klient sobie kupił nowy dekoder a nie cały czas korzystał z zastępczego. No i nam właśnie ten sygnał wyłączyli. Już jakiś tydzień dekoder stoi na fotelu bo nie ma komu zawieżć go do punktu(nie odzywam się z mężem już ze 3 tygodnie:-(, więc nie ma komu go pogonić )

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-02-15 o 17:39
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:24   #2734
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
dzięki.

ale właśnie miałam alarm,:md leje: alan lezal sobie na podłodze na macie i spodobała mu sie pluszowa kostka wiec przekrecił sie na brzuch i zaczał buzia przytulać sie do tej kostki. gdy tak sie przytulał podniósł pupke do góry (tak wysoko ze az wspiął sie na paluszki u stóp) i z impetem przekrecił sie na plecy. nie było by w tym nic strasznego gdyby nie to ze trafił plecami na metalowy samochodzik stojący w rogu maty. wyobrazcie sobie jaki był straszny krzyk. i wcale sie nie dziwie bo to wkoncu metal a alan upadł na niego całym ciezarem. (samochodzik musi tam stać bo to prezent od babci i byłaby obraza stanu gdybym go nie dala alanowi).
o matkodobrze ze nic mu sie nie stalo

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie
Nikt za mną nie tęskni
Nie no żartuje sobie.
U nas leci dziś byłyśmy n pobraniu krwi Maleńka prawie nic nie płakała Jutro na odebranie wyników i wizyta u pediaty. Zobaczymy co nam powie i jak wyszły wyniki.
Wogóle mała jest o wiele grzeczniejsza mniej płacze sama umie się zabawić (odpukać w niemalowane)
dzielna dziewczynka
Cytat:

Ja chyba też zaczne troszkę gotować dla młodego , bo z tymi słoikami to idzie zbankrutować.
Kupiłabym zapas mrożonych warzyw, bo nie mam własnego ogródka, a mięsko to raz kurczaczek raz rybka i chyba będzie dobrze.
ja kupilam tez fajne wołowe i piers indycza tez dla malej, podzielilam na male porcje i do zamrazary a mrozonki tez kupilam i 1 paczke mam na 3 razy czyli sie oplaca a ja gotuje malej obiadki na 2 dni tzn. w ten dzien co gotuje i na nastepny dzien mam gotowy w lodowce

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Nerwy odebrały mi chęć na cokolwiek
Teściowa przywiozła mi całą reklamówkę słodyczy podjem trochę, a w między czasie zamówię rowerek na all Amelka dzisiaj pobiła rekord, zawsze wytrzymuje bez spania w dzień ok 3 godziny a dzisiaj 5 walczyła dzielnie, ale padła
niedobra tesciowa

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
u nas podobnie, na tapecie imiona kotów, cioci, wuja itp

moja odpowiedz jest taka sama jak czeko
u mnie głównie siano
ale radoche mam ze jej ugotuje i tez tego wiecej zjada

Czeko dzwonilam dzis do ciebie ale nie odbieralas
dla mnie najwazniejsze jest ze malej smakuje

a widzisz jaka zapominalska jestemmialam oddzwonic i dupa!!
wiem ze dzwonilas ale nie moglam akurat odebrac , chcialam potem zadzwonic do ciebie i zapomnialam

a cos waznego???

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 20:04   #2735
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no to znowu uciekam. Amelka pospała i już jej lepiej bo siedziała w krzesełku jak zmywałam i się jej to strasznie nie podobało, płacz był aż sie zanosiła ale poczekałam aż przestane i dopiero wtedy ją wzięłam. serce się kraje, ale niech wie że nie zawsze może być na rękach i że jak się uspokoi to wezmę...teraz brzuszki trenuje w dzień mi śpi teraz więcej, łącznie ze 3-4 godzin...
to papa
3-4 godziny wow jestem pod wrazeniem. Moja godzine max dwie A o ktorej chodzi ci spac wieczorem i o ktorej wstaje? Marzy mi sie dluzszy sen mojej ksiezniczki zebym wreszcie miala czas na swoje sprawy czyt wizaz itp

Cytat:
mnie też drażni, że tz nie wstaje rano do dziecka, tylko ciągle ja, nawet pospać sobie dłużej nie moge, (tz pracuje na nocki, ale mi chodzi o dzień kiedy ma wolne), na dodatek Bartek zmienił sobie pore pobudki i zamiast o 7-7.30 wstaje o 6 albo o 5.42 normalnie zegarek mozna ustawiać z nim teraz
Lena budzi sie o 8.30-9.30 i mam nadzieje ze tak juz zostanie O 6tej jestem nieprzytomna tym bardziej ze nadal czesto ja karmie

Cytat:
Już jakiś tydzień dekoder stoi na fotelu bo nie ma komu zawieżć go do punktu(nie odzywam się z mężem już ze 3 tygodnie:-(, więc nie ma komu go pogonić )
3 tygodnie Powazna sprawa chyba

Lena spi, maz sie kapie a ja buszuje chociaz prasowanie czeka

Dziewczyny to co z tym kacikiem z przepisami w klubie????? Mysle ze to dobry pomysl
Moze jeden z przepisami dla dzieci co???? A drugi z przepisami dla nas

Ktos podawal kiedys jakis przepis na makaron z pomidorami z puszki Poprosze o przypomnienie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 20:55   #2736
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
kat jedno zoltko do tego budyniu? bo mi sie jakos wydawalo, ze dwa
jedno, jedno

ja daje jedno choc zalecaja poł?
duze przestępstwo popelniam?

Cytat:
Kolejny fan spania na brzusiu Do klubu zapisane są jeszcze moja Amela i Wercia Czeko, ktoś jeszcze?
moja może tez by fanka, ale nie spania na brzuchu a krótkiego leżenia
W kazdym razie polubila nieco bardziej i z siadu sama kładzie sie na brzucholek
Czasem nóżka jej sie wymknie, czasem musze pomoc.Czasem chwilke polezy a czasem sekunde i krzyk

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a widzisz jaka zapominalska jestemmialam oddzwonic i dupa!!
wiem ze dzwonilas ale nie moglam akurat odebrac , chcialam potem zadzwonic do ciebie i zapomnialam

a cos waznego???
uderzyłam do Svi
no i pomogla
mialam kilka pytan o bezrobocie
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Lena budzi sie o 8.30-9.30 i mam nadzieje ze tak juz zostanie O 6tej jestem nieprzytomna tym bardziej ze nadal czesto ja karmie

Ktos podawal kiedys jakis przepis na makaron z pomidorami z puszki Poprosze o przypomnienie
u mnie to bardzo ulotne i sie niestety zmienia
spać chodzi poźniej, budzi sie nieco później (sa wyjątki-jak dzis )
za to co noc od dluzszego czasu musi wytrąbić butle mleka

wygrzebalam,proszę (choc to nie ja wstawialam)
2 serki topione,
puszka pomidorów z biedronki,
3 torebki ryżu ugotowane
ulubion e przyprawy(ja dodaję wloskie z kamisa), pieprz , sól, papryka,

serki i całą puszkę pomidorów wrzucam do garnka, przyprawy i gotuję na maym ogniu od czasu do czasu mieszając, gdy już bedzie jednolita masa, wlewam na ryż i szamu szamu
SMACZN EGO
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:10   #2737
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
o matkodobrze ze nic mu sie nie stalo

dzielna dziewczynka

ja kupilam tez fajne wołowe i piers indycza tez dla malej, podzielilam na male porcje i do zamrazary a mrozonki tez kupilam i 1 paczke mam na 3 razy czyli sie oplaca a ja gotuje malej obiadki na 2 dni tzn. w ten dzien co gotuje i na nastepny dzien mam gotowy w lodowce

dla mnie najwazniejsze jest ze malej smakuje
na szczescie nic ,popłakał sobie trochę.
J zrobie tak samo, kupie warzywek mięska(ciekawe czy królika gdzieś dostane?) i bede gotowała

A dziewczyny zastanawiałyście się czemu w tym słoiczkowym jedzeniu nie ma żadnych dań z burakiem?? Czy ja poprostu nie widziałam.

Cytat:
3 tygodnie Powazna sprawa chyba
Szczerze mówiąc to już nawet nie pamiętam o co poszło, a teraz to cały czas mąż coś bąka pod nosem i tylko mnie wkurza i jakos tak się nie odzywamy, a jak już coś powiemy to i tak jest znowu kłótnia, np. pół godziny temu przyszedł i nawet przeprosił a niecałe 15 minut później znowu kłótnia i znowu się nie odzywamy.
Chciałam coś na ten temat skrobnąć w klubie bo to długa i wyboista historia, ale jakoś tak nawet nie wiem od czego zacząć

gdzie wy wszystkie się podziewacie???
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:10   #2738
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

prosze niesmialo o klikanie na moj link w podpisie i oddanie glosu:prosi :

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-15, 21:13   #2739
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja gotuje malej obiadki na 2 dni tzn. w ten dzien co gotuje i na nastepny dzien mam gotowy w lodowce

niedobra tesciowa
A jak przechowujesz? zamknięte?
Nie no co Ty DOBRA DOBRA

Kazałam Tż kupić płyn do higieny z Ziaji i oczywiście kupił, ale... dla kobiet dojrzałych i z menopauzą coś mi sugeruje ? Trzydziestkę dopiero za rok zacznę ładnie pachnie nagietkowy

Kasiu ja też przepis zmałpuję

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-02-15, 21:13   #2740
skierka1981
BAN stały

no i musiałam jeszcze zajrzeć
syla, Amelka chodzi spać ok 20 najczęściej po, a wstaje ok 7 - kiedyś spała do 8-9 (dobre czasy). w dzień drzemki co 2- 2.5 godz średnio i śpi po ok godzinie. koło 9-10, spacer 12-13, potem 15-16 prześpi do ok 17 czasami inaczej i potem do tej 20 ciężko mi ją dotrzymać, ale się udaje najczesciej. także ze 3 godz na pewno śpi, myślę ze to przez to że teraz duzo energii poświęca na przewracanie się, stawanie na czterech. może tak reaguje na ząbkowanie - bo innych objawów nie ma. takie spanko w dzień ma od jakiegoś miesiąca nie narzekam

oki uciekam, dobrej nocki

gdzie wy macie ten klub, dajcie linka

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-02-15 o 21:15
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:22   #2741
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Co do hula i brzucha - ja kręcę i pomaga, ale to raczej na wcięcie w talii, zmniejszenie oponki niż na jędrność, przynajmniej u mnie...Mi też brzuch wisi jak worek, zawsze miałam okrąglejszy ale nigdy taki flak... Przyszła mi dzisiaj ta koszulka masująca będę nosić i zobaczymy
Ja też mam pytanie jeszcze. Czy to hula hop "spłaszcza" brzuszek? Bo ja mam z deka odstający i nie wiem jak się tego cholerstwa pozbyć. Jak dotykam to naprawdę jest fajnie umięśniony, nawet napinać nie muszę. Ale tak na środku, na wysokości pępka jest tego tłuszczyku trochę i odstaje. Najgorzej na wieczór
I sama jestem zdziwiona, że ćwicząc tylko 2 razy w tyg takie efekty mam. W życiu nie miałam tak twardego brzucha

Cytat:
Nie dałam jej bo się bałam, ze jakąś część zje
Myślałam, że babcia dała wnuczce od razu się pobawić

Cytat:
heh a ja nie mam tv już ze dwa tygodnie:-( mamy(tzn mielismy) cyfrowy polsat i w grudniu popsuł się dekoder, mąż zaniósł go do punktu cyfrowego polsatu żeby coś z tym zrobili, oni dali zastępczy, który działa dwa miesiące a potem wyłączają sygnał żeby klient sobie kupił nowy dekoder a nie cały czas korzystał z zastępczego. No i nam właśnie ten sygnał wyłączyli. Już jakiś tydzień dekoder stoi na fotelu bo nie ma komu zawieżć go do punktu(nie odzywam się z mężem już ze 3 tygodnie:-(, więc nie ma komu go pogonić )

Musi być coś poważnego bo tyle ze sobą nie rozmawiać? Ja bym nie wytrzymała.

Cytat:
Dziewczyny to co z tym kacikiem z przepisami w klubie????? Mysle ze to dobry pomysl
To dobry pomysł
Z przepisami dla nas już jest kącik. Ale ten drugi można by założyć.

Cytat:

uderzyłam do Svi
no i pomogla
mialam kilka pytan o bezrobocie
A mnie się wydawało, że jedno można dawać

Katarzynko składasz wypowiedzenie?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

No i cytowanie mi nie działa

Megi ale sie usmiałam

Syla cudny avatarek
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:23   #2742
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Nie no co Ty DOBRA DOBRA

Kazałam Tż kupić płyn do higieny z Ziaji i oczywiście kupił, ale... dla kobiet dojrzałych i z menopauzą coś mi sugeruje ? Trzydziestkę dopiero za rok zacznę ładnie pachnie nagietkowy

mam w szklance ,przykryte folia i w lodowce,potem odgrzewam i tyle

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-15, 21:26   #2743
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie wiem
agga19851985 czasem tak jest. Mój też ostatnio co by nie zrobił jest źle
Ja się zbieram do klubu wyżalić, ale jakoś mi trudno bo wiem, że się poryczę i tyle

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-02-15, 21:28   #2744
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no co Ty DOBRA DOBRA

nie moge
dlatego ja mojego po takie rzeczy nie wysyłam, w ogóle nie lubie jak chodzi po zakupy, napisze mu na kartce co ma kupic, a ten nawet do niej nie zajrzy, wysyłam go po ser, a ten mi przynosi pomidory
masakra

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:30   #2745
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
wygrzebalam,proszę (choc to nie ja wstawialam)
2 serki topione,
puszka pomidorów z biedronki,
3 torebki ryżu ugotowane
ulubion e przyprawy(ja dodaję wloskie z kamisa), pieprz , sól, papryka,

serki i całą puszkę pomidorów wrzucam do garnka, przyprawy i gotuję na maym ogniu od czasu do czasu mieszając, gdy już bedzie jednolita masa, wlewam na ryż i szamu szamu
SMACZN EGO
Dziekuje ci dobra kobieto. Nie moglam znalesc bo myslalam ze to z makaronem a to ryz

Cytat:
Szczerze mówiąc to już nawet nie pamiętam o co poszło, a teraz to cały czas mąż coś bąka pod nosem i tylko mnie wkurza i jakos tak się nie odzywamy, a jak już coś powiemy to i tak jest znowu kłótnia, np. pół godziny temu przyszedł i nawet przeprosił a niecałe 15 minut później znowu kłótnia i znowu się nie odzywamy.
Chciałam coś na ten temat skrobnąć w klubie bo to długa i wyboista historia, ale jakoś tak nawet nie wiem od czego zacząć

gdzie wy wszystkie się podziewacie???
Ehh, czasami tak to juz jest ze jak sie zacznie to skonczyc nie mozna. Moze trzeba siasc porozmawiac i wyrzucic z siebie wszystko zeby nie bylo zadnych niedomowien????

Cytat:
Oddalam

Cytat:
I sama jestem zdziwiona, że ćwicząc tylko 2 razy w tyg takie efekty mam. W życiu nie miałam tak twardego brzucha
Zdradz jakie cwiczenia wykonujesz? Tzn jakie brzuszki? Z internetu?

Katarzynko cos sie święci?

Stary 2010-02-15, 21:31   #2746
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki.

ale właśnie miałam alarm,alan lezal sobie na podłodze na macie i spodobała mu sie pluszowa kostka wiec przekrecił sie na brzuch i zaczał buzia przytulać sie do tej kostki. gdy tak sie przytulał podniósł pupke do góry (tak wysoko ze az wspiął sie na paluszki u stóp) i z impetem przekrecił sie na plecy. nie było by w tym nic strasznego gdyby nie to ze trafił plecami na metalowy samochodzik stojący w rogu maty. wyobrazcie sobie jaki był straszny krzyk. i wcale sie nie dziwie bo to wkoncu metal a alan upadł na niego całym ciezarem. (samochodzik musi tam stać bo to prezent od babci i byłaby obraza stanu gdybym go nie dala alanowi).
Biedulek.Oj zacznie się,zacznie

Cytat:
mala jadla az sie trzesla takie dobre bylozjadla 250ml

ja zaczelam gotowac z powodow finansowych bo drogie te sloiczki a przy okazji mam frajde i ciesze sie jak malej smakuje
i wiecej zjada niz sloikowego , mam wrazenie ze ma lepszy apetyt po moich obiadkach
Mnie też się wydaje,że Bartosz moje obiadki zjada chętnie i więcej,ale może nie mam przyrównania bo słoiczek podałam chyba 4-5razy.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie
Nikt za mną nie tęskni
Nie no żartuje sobie.
U nas leci dziś byłyśmy n pobraniu krwiMaleńka prawie nic nie płakałaJutro na odebranie wyników i wizyta u pediaty. Zobaczymy co nam powie i jak wyszły wyniki.
Wogóle mała jest o wiele grzeczniejsza mniej płacze sama umie się zabawić (odpukać w niemalowane)
Wczorajsy walentynkowy dzień był mega udany. Dawno się tak nie wybawiłam i uśmiałam. Szkoda tylko że konie które miały ciągnąc kulig zamieniły sie w traktor a sanie w zwykłe sankiale i tak było zarąbiście.
Oczywiście spadłam z sanek mam nabitego na plecach mega siniaka, zgubili mnie w środku lasu i nie poczekali bo nie zauważyli gapy ktróa spadła. Póżniej było ogniśko pieczenie kiełbasek, grzane winko i wygłupy na śniegu
Cieszyłam i bawiłam się jak małe dziecko. Do domu wróciłam przemoczona do suchej nitki.
Mała się obudziła lece dać jej obiadek

żeby badania wyszły dobre.
Ehhh,chyba ostatni kulig w którym brałam udział miał miejsce w dzieciństwie(kiedy to było?)Zazdraszczam

Cytat:
to mam nadzieję, że Miramejek odezwie się do nas dziś

Eleerii pracuje. Pisałam do niej pw chyba w piątek. Nie odpisała. Nie wiem co się dzieje Wyślę smsa zaraz i dam znać

Chryzolit pakuje rzeczy do przeprowadzki. Będą mieszkać w Krakowie jednak Uprzedzała, że jej nie będzie.

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Sylka, chyba Cie jeszcze nie przywitałam Miło, ze znow jestes z nami

Cytat:
ja mam na derugim poziomie i na 3 chce obnizyc bo jak sie boje ze jak usiadzie i sie przewiesi to glowka ja przeważy i na dol poleci
Ja obniżyłam na sam dół(parę dni temu),jak zobaczyłam jak Bartosz odchylił rączką ochraniacz,drugą chwycił za szczeble i głowę wychylił nad łóżeczko-aż mnie ciary przeszły

Cytat:
Dałam Amelii pierwszy raz kaszkę zbożową Zdrowy brzuszek i po ok 2 godz ją przeczyściło ona jest z glutenem może dlatego

Bartosz też wcina kaszkę zbożową Zdrowy Brzuszek 8 zbóż,ale nic mu po niej nie jestMoże Ty miałaś tą ze śliwką,a ona ułatwia pracę przewodu pokarmowego

Cytat:
mam pytanko tylko, od którego miesiąca podaje się żółtko?chyba od 7, hm?
Ja podaję co drugi dzień pół ugotowanego żółtka do zupki

Czy u Was też tak wizaż muli?Godzinę próbowałam wejść,a kiedy już weszłam,to miałam problem z zalogowaniem
Idę czytać dalej,choć nie ma dużoDużo źle,za mało jeszcze gorzej

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:31   #2747
Sweet_21
Zakorzenienie

Czeko oddałam głos a o co w tym chodzi?

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:33   #2748
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Syla cudny avatarek
A dziekuje

Stary 2010-02-15, 21:41   #2749
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

i dupa nie cytuje

dzieki mamusie za oddanie glosu

Sweet nie moge za duzo napisac bo to TAJEMNICA ale biore udzial w testowaniu pewnego kosmetyku i dzieki waszym glosom moge wygrac fajne nagrody

wiecej szczegolow moge napisac dopiero pod koniec marca bo tak dlugo trwa ta akcja wiec chyba mozecie dziennie oddawac glosy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-15, 21:47   #2750
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam nic przeciwko
Syla, cool avek

Cytat:

nie, nie nie w swoim imieniu sie dowiadywalam
Cytat:
Ja się zbieram do klubu wyżalić, ale jakoś mi trudno bo wiem, że się poryczę i tyle
juz mam wskakiwac do klubu?
ponarzekamy zbiorowo tez mialabym kilka zdan

A dziś w luźnej rozmowie wybralismy imiona...
Blanka i Kajtek/Kajetan

Stary 2010-02-15, 21:52   #2751
megi b
Wtajemniczenie

Cieszę się, że poprawiłam Wam humor Powiedziałam Tż, ze się poskarżę dziewczynom na Wizażu

Czeko dzięki za odp głos oddany
Mi Wizaż rzęzi, ale to raczej wina mojego internetu

Nieeee no padnę trupem do rana myślałam, że tylko sufit będzie do malowania, a tu już ściana mokra i w kuchni sporo zacieków podstawione 3 miski, wiaderko i wanienka Amelki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-02-15, 21:53   #2752
Wojtusia
Zakorzenienie

ja też poproszę o wasze głosy kliknijcie w baner w podpisie jesli chcecie oczywiscie.

Cytat:
i dupa nie cytuje

dzieki mamusie za oddanie glosu

Sweet nie moge za duzo napisac bo to TAJEMNICA ale biore udzial w testowaniu pewnego kosmetyku i dzieki waszym glosom moge wygrac fajne nagrody

wiecej szczegolow moge napisac dopiero pod koniec marca bo tak dlugo trwa ta akcja wiec chyba mozecie dziennie oddawac glosy

to konkurs jest, nie wiem dlaczego czeko chciała napisac o nim, to przeciez nie tajemnica jest, kazdy może brac udział w konkursie.

u nas oki, oliwka zasnela a ja biorę się do pracy.
czeko klikne na ciebie

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-02-15 o 22:12
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:55   #2753
katarzynka00
Zakorzenienie

czeko-oddalam
jak szepniesz codzien slowko to bede klikac
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja obniżyłam na sam dół(parę dni temu),jak zobaczyłam jak Bartosz odchylił rączką ochraniacz,drugą chwycił za szczeble i głowę wychylił nad łóżeczko-aż mnie ciary przeszły

Czy u Was też tak wizaż muli?Godzinę próbowałam wejść,a kiedy już weszłam,to miałam problem z zalogowaniem
Idę czytać dalej,choć nie ma dużoDużo źle,za mało jeszcze gorzej
tez ją na tym dorwalam, jak dziwnie dlugo spala i taka grobowa cisza byla
cichcem glowe wsadzilam przez drzwi i mnie równiez zmrozilo, bo kombinowala.Zrobie to na dniach, albo w srode, bo mąż ma wolne, a wiecie, ze wszystko musi nabrac mocy w czasie

zaczął mulic wrrrr

Ide do wyra.
Wyrobilam sie z czym chcialam.Przytargalam dzis siate ciuchow od siory po jej synku wiec teraz bede miec takie domowe.Na jej kulanie sie po podlodze i jedzenie marchwi i burakow.
Choc wiekszosc plam opanowalam wczesniejszym namoczeniem a do prania dosypuje odrobine odplamiacza.

Acha, mlodej rzucil sie wlos zrobily sie gęściejsze i niektore pojydyncze sa dluższe, ale smiesznie to wyglada

Stary 2010-02-15, 21:57   #2754
gorgulek
Zakorzenienie

Syla chodzę dwa razy w tyg na aerobik. Zaczęłam od września. W styczniu miałam ponad 3 tyg przerwy.

Ćwiczenia mamy różne. Stepy, ciężarki, układy, czasem trochę tańca. Zawsze na koniec ok. 20 min mamy ćwiczenia na macie - wzmacniające, rozciągające.
Jeśli chodzi o brzuch to mniej więcej takie:
1. leżysz na plecach, prawa noga ugięta w kolanie i stoi na podłodze, lewa założona na prawą. Obie ręce po bokach głowy (nie na karku bo będziesz rękoma podnosiła głowę a tak nie można) i robisz skośne brzuszki do kolana lewego. My robimy np. tak ze 2-3 razy po 8 i bez przerwy żadnej unosimy nogę prawą do góry, musi być wyprostowana w kolanie (lewa pozostaje tak jak była i kolejne 2-3 serie po 8). Wysiadam przy tym. Później zmiana nóg.
2. Leżysz na plecach, ręce wzdłuż tułowia. Podnosisz obie nogi do kąta prostego, zaczynasz robić bardzo wolno koło rozdzielając nogi. Jak zatoczysz koło to wyprostowane nogi podnosisz znów do kąta prostego i tak kilka razy. Pamiętając, że koła trzeba robić bardzo wolno, brzuch cały czas napięty.
3. Leżąc na plecach obie nogi podnosisz lekko do góry. Prawą nogę zginasz w kolanie, ręce za głową i lewym łokciem brzuszki do prawej nogi i szybko prostując prawą nogę - zginasz lewą i prawym łokciem do lewej nogi. Nogi cały czas w górze. My znów robimy kilka serii po 8 ale bez przerwy żadnej.
4. Leżysz na plecach, ręce wzdłuż ciała, nogi znów do kąta prostego i znów zataczasz koła bardzo bardzo wolno z tym że nóg nie rozdzielasz. I znów kilka razy.
5. Leżysz na plecach, nogi znów wyprostowane do kąta prostego i podnosisz tułów dotykając prawą ręką lewej stopy, lewą ręką prawej stopy. Kilka powtórzeń po 8 bez żadnej przerwy.
6. Leżysz na plecach, nogi zgięte w kolanach. Wyciągasz ręce do góry i podnosisz górną część pleców (nie całe), ręce cały czas wyprostowane.

Jak coś niejasno opisałam to napiszę jeszcze raz. Mnie te ćwiczenia bardzo pomogły i wiem, że krzywdy mi nie zrobią. I zaznaczam, że nie na każdych zajęciach je robimy. Bo to zależy od humoru prowadzącego
Stary 2010-02-15, 21:58   #2755
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
jedno, jedno

nie sadze

a tak na marginesie - z glosu nie brzmisz na taka wredna na jaka wygladasz z pisma

dziewczyny ja tez prosze o klikanie w linka w podpisie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:10   #2756
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Bartosz też wcina kaszkę zbożową Zdrowy Brzuszek 8 zbóż,ale nic mu po niej nie jestMoże Ty miałaś tą ze śliwką,a ona ułatwia pracę przewodu pokarmowego
Cytat:
juz mam wskakiwac do klubu?
ponarzekamy zbiorowo tez mialabym kilka zdan

A dziś w luźnej rozmowie wybralismy imiona...
Blanka i Kajtek/Kajetan
Ty pierwsza
Śliczne imionka

Jezu tak muli, że chyba wyłączę zaraz lapka

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------
dubel :/

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2010-02-15 o 22:12
Stary 2010-02-15, 22:12   #2757
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

nie no wysiadam nerwowo z tym dzisiejszym wizażem, jak mnie nie chciał wpuścic to kurde jak się rozpisalam to mi błąd wyskoczył i wszystko skasowało kurde blaszka ale mnie wkurza dziś <mur>

wpadłam powiedzieć, że wróciłam cala i chyba jakoś poszło z 4 napewno pozytywnie ale 1 był za***iście trudny pilnował nas dodarkowo gościu z ministerswa i nawet ściągać nie było jak ale zobaczymy wyniki 27, więc narazie za kciuki nie dziękuję bo jeszcze sa mi potrzebne . wrócilam strasznie późno dlatego mąż nadrabia dzis walentynki i zapowiada się ciekawa noc <brzydal> to spadam sie szykować buziaki kolorowych snów do jutra
Stary 2010-02-15, 22:13   #2758
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Czekoladko gdzie kupujesz mięsko na zupki?Ja ostatnio kupiłam 2 króliki od sąsiada,mam jeszcze kurę od mamy ze swojej hodowli(wszystko poćwiartowane i w zamrażarce),ale strach pomyśleć co będzie jak się skończy-w sklepie trochę się boję(może przesadzam)Jak Damian był mały nie było jakoś problemu z kupieniem jakiegoś kuraka z wiadomego źródła.Teraz ludzie mało co chowająChciałabym zdobyć jeszcze cielęcinki,muszę popytać znajomych.

Cytat:
Oświeci mnie któraś mamuśka,o co biega z tym kącikiem z przepisami w klubie-bo ja nie w temacie
Syla słodki avatarek.

Cytat:
A dziewczyny zastanawiałyście się czemu w tym słoiczkowym jedzeniu nie ma żadnych dań z burakiem?? Czy ja poprostu nie widziałam.

Ja nie wiem,bo mało kupuję obiadki w słoiczkach.Bartosz kosztował już kilka razy z mojego talerza przy obiedzie,smakują mu

Cytat:
Zrobione

Cytat:

Wybacz,ale musiałam się pośmiać.

Dobry wieczór mamusie!!!
Jestem mega zła,jak mam chwilę czasu,to wizaż dzisiaj tak chodzi,że chyba na piechty szybciej bym zaszła do KrakowaNie przesadzając 15-20min czekam,żeby strona się otworzyła.
2 tygodnie po feriach,a nauczyciele też świrują-Damian ma same sprawdziany w tym tygodniu,przecież chyba nie może być więcej niż 3 w tygodniu.Biedne dzieci
Dzisiaj się dowiedziałam,że moja o rok młodsza koleżanka,będzie miała bliźniaki.Ona tak długo przebierała,mało nie wpadła w depresję bo tak chciała dzidziusia a nie miała faceta,dochodziło do tego,że mówiła że sobie z kimś zrobi i wychowa sama.W tamtym roku,poznała faceta,po 2miesiącach(w październiku) wzieli ślub,no i spodziewają się bliźniąt.Śmiałam się że to nagroda za to,że tak długo czekała.Jej rodzice też się cieszą,bo nie mają jeszcze wnuków i nie mogli się ich doczekać.

Idę pod prysznic,jeszcze zaglądnę.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:16   #2759
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie sadze

a tak na marginesie - z glosu nie brzmisz na taka wredna na jaka wygladasz z pisma

dziewczyny ja tez prosze o klikanie w linka w podpisie
już zrobione klik klik
ja tez poproszę
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:23   #2760
gorgulek
Zakorzenienie

Kliknęłam chyba na wszystkie 3 linki. Wizaż wariuje i nie wiem czy poszło.

Kat imionka bardzo ładne.
A tak przy okazji. Ale ja wścibska jestem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości