Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 21:59   #2161
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Rowniez zaglosowalam na Ciebie i na Kachule

ale sliczne dzieciaczki widze

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:03   #2162
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

ja też na was zagłosowałam
może i ja się zabawię w takim razie

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:27   #2163
bogus85
Raczkowanie

Byliśmy na spacerze, u nas gorąco 27 stopni . W domu zabrałam się za zmianę pieluszki, bo miał mokro, a tu nagle- bez żadnego ostrzeżenia- zrobił kupe, taką ogromniastą! Potem odłożyłam go do łóżeczka, włączyłam karuzele i poszłam się oczyścić. Wracam, patrze a on spi! Pierwszy raz zasnął sam w łóżeczku, a w ogóle nie był śpiący, myślałam, że będzie chciał jeść, a tu taka niespodzianka

Też już zagłosowałam na wszystkie
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:34   #2164
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

a jaki deserek wcinal nasz przystojniak?? mojemu tylko jablko podchodzi. marchewka pogardziŁ.

jakakowiek pu-erh powinna byc dobra

bardzo mi jej szkoda i chociaz tak naprawde nawet was nie widzialam to az mi sie serce sciska jak pomysle ze cierpi malenka.

Madziu gdzie sie podziala Simpatica????????

a ja dzis zachowalam sie jak jakis przyglup
poszlam sie zwazyc. no wiecie ostatnio poszalalam i byly slodycze. staje na wage a tam 70kg pot mnie zimny oblal bo ostatnio bylo 64kg. ide do tz i mowie mu ze przytylam 6kg bo sie przed chwila wazylam. tz popatrzyl na mnie i powiedzial:
nic dziwnego ze wazysz wiecej skoro wazylas sie z Tomkiem na rekach

Kropcia malemu jabłko nie podchodzilo wiec dalam mu jablko z marchewka i wcinał ze ho ho
Cytat:
aniulko nie kombinuj z mieszankami. jak chcesz zmienic to zmien zupelnie. nie mieszaj.

fajnie ze wam humor poprawilam

a teraz ogloszenie duszpasterskie
widzicie link w moim podpisie?? ten z vichy?? poprosze o glosowanie
Zagłosowane!! U mnie tez prosze zostawic swoj głosik

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Dzieciaczki przepiękne
Oleńka z papugą, Sandrusia z kangurkiem, Kuba i Tomuś, Grzesiulek długorzęsy i Izunia, wszystkie słodkie

I jeszcze zaległe gratulacje, Oli z okazji 3 miesięcy
I Bartusiowi z okazji zaprzestania bycie noworodkiem

I jeszcze gratki dla Pięknego Mateuszka za pierwszy deserek

Boska jesteś
Głos oddany.

No nieźle, może Twoje ciało próbuje Ci coś "powiedzieć" ?

Mój TŻ stwierdził przed chwilą, że mam buńczuczną minę
Nie bardzo wiem, czy mu o coś konkretnie chodzi czy tylko ściemnia, bo chce mnie do łóżka zaciągnąć

No to Brombi lec na przytulance z tz: ksiadz:

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej Laseczki

zaraz Was nadrobie...u mnie dzien zalatany, ogolnie padam z dpbrych wiesci to od wczoraj moje ksiezniczka spi w ciagu dnia...z pieluszka
ale za to w nocy jak wstala o 2 to przez 2 godziny jej nie moglam uspac az w koncu zasnela z nami w lozku....

ja tez poprosze o głos
Głos oddany poczatkowo cos nie szło u Ciebie ale juz ok

Cytat:
Rowniez zaglosowalam na Ciebie i na Kachule

ale sliczne dzieciaczki widze

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Byliśmy na spacerze, u nas gorąco 27 stopni . W domu zabrałam się za zmianę pieluszki, bo miał mokro, a tu nagle- bez żadnego ostrzeżenia- zrobił kupe, taką ogromniastą! Potem odłożyłam go do łóżeczka, włączyłam karuzele i poszłam się oczyścić. Wracam, patrze a on spi! Pierwszy raz zasnął sam w łóżeczku, a w ogóle nie był śpiący, myślałam, że będzie chciał jeść, a tu taka niespodzianka

Też już zagłosowałam na wszystkie
Bogus pewnie zmeczył sie ta kupka
Gratuluje pierwszego samodzielnego zasniecia w łozeczkuklaski :

Ale mi dzis wizaz muuuuuuuuuullllllllliiiii iii

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:44   #2165
DiTu77
Zakorzenienie

Mamusie ale pędzicie
Ja tylko tak w skrócie:
gratuluję nowych umiejętności, fajnych prezentów walentynkowych, nowych domów, samochodów
Trzymam kciuki za chore maleństwa (szczególnie pietrusiowe - kłute) i pozostałe małe problemiki...

A do kogo się zgłosić po link do albumików też chciałabym pooglądać i swoją Magdzię wrzucić... (Brombi?)

Też oddałam już głosy i sama się przyłączam do zabawy
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:52   #2166
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Bogus pewnie zmeczył sie ta kupka
Gratuluje pierwszego samodzielnego zasniecia w łozeczkuklaski :

Ale mi dzis wizaz muuuuuuuuuullllllllliiiii iii
No pewnie tak Ale to już ogromny postęp Może od teraz będzie zawsze sam zasypiał

Aaaa i zapomniałam zapytać, Magda jaki macie kolor samochodu? Może żółty?

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:58   #2167
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie tak Ale to już ogromny postęp Może od teraz będzie zawsze sam zasypiał

Aaaa i zapomniałam zapytać, Magda jaki macie kolor samochodu? Może żółty?

Bogus pewnie troszke bedzie trzeba nad tym popracowac i bedzie synus zasypial sam

No Madzia szalejecie z tymi autkami ostatnio,kurcze musze sie tez ruszyc i zaczac czegos szukac dla siebie,ja szukam pokazuje tz a on tylko ze to nie bo cos tam tamto nie bo cos tam i tak w kolko,chyba nigdy nie kupie sobie tego auta

Lece do wyrka dobrej nocki mamuski

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-15, 23:00   #2168
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Bogus pewnie troszke bedzie trzeba nad tym popracowac i bedzie synus zasypial sam

No Madzia szalejecie z tymi autkami ostatnio,kurcze musze sie tez ruszyc i zaczac czegos szukac dla siebie,ja szukam pokazuje tz a on tylko ze to nie bo cos tam tamto nie bo cos tam i tak w kolko,chyba nigdy nie kupie sobie tego auta

Lece do wyrka dobrej nocki mamuski
Kurcze, my też musimy sobie drugie auto kupić - tylko większe jakieś...
Stary 2010-02-15, 23:03   #2169
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Kurcze, my też musimy sobie drugie auto kupić - tylko większe jakieś...

Ja musze sobie kupic zeby dojezdzac do pracy,wczesniej chodzilam piechotka bo daleko nie mam ale teraz bede musiala maluszka dowozic do siostry wiec musze miec tylko najgorsze jest to ze prawko mam ponad 11 lat a boje sie jezdzic,no nic bede musiala sie przemóc

Ditu mowisz wieksze jakies autko,my mamy juz kombiaka i czasami ciezko sie zmiescic na jakis wiekszy wyjazd a jak teraz jeszcze dojdzie wozek dziecka to juz w ogole

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-15, 23:09   #2170
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie jak Wy karmicie przez sen???
karmilam Malutka gdzies o 21 i poszla spac. Ja juz przeciekam wiec probowalam jej cyca wsadzic a ona nic, spi i draznie ja i nic

Stary 2010-02-15, 23:10   #2171
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musze sobie kupic zeby dojezdzac do pracy,wczesniej chodzilam piechotka bo daleko nie mam ale teraz bede musiala maluszka dowozic do siostry wiec musze miec tylko najgorsze jest to ze prawko mam ponad 11 lat a boje sie jezdzic,no nic bede musiala sie przemóc

Ditu mowisz wieksze jakies autko,my mamy juz kombiaka i czasami ciezko sie zmiescic na jakis wiekszy wyjazd a jak teraz jeszcze dojdzie wozek dziecka to juz w ogole
My mamy z mężem 10 km w jedna stronę do pracy, pracę w różnych godzinach i drugie dzieciątko już więc do naszej vectry ciężko już będzie się zmieścić...
Stary 2010-02-15, 23:11   #2172
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
karmilam Malutka gdzies o 21 i poszla spac. Ja juz przeciekam wiec probowalam jej cyca wsadzic a ona nic, spi i draznie ja i nic

Domi moj tez tak ma,czasami chwyci odrazu a czasami z 5 minut musze sie meczyc zeby papulke otworzył i chwycił sutka

Dobra uciekam,przespanej nocki zycze wszystkim

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-15, 23:12   #2173
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też tak czasami ma, ale czasami wystarczy odczekać 5, 10 minut i "głodnieje"
Stary 2010-02-15, 23:13   #2174
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy z mężem 10 km w jedna stronę do pracy, pracę w różnych godzinach i drugie dzieciątko już więc do naszej vectry ciężko już będzie się zmieścić...

No to faktycznie potrzeba drugiego auta a ze ciezko sie zmiescic do vectry to wiem wiem tez mamy vectre tylko kombiaka i jest ciezko a niby samochod rodzinny:hahaha :

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-15, 23:14   #2175
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie potrzeba drugiego auta a ze ciezko sie zmiescic do vectry to wiem wiem tez mamy vectre tylko kombiaka i jest ciezko a niby samochod rodzinny:hahaha :
taaa kachula - spać zmykaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 23:16   #2176
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
taaa kachula - spać zmykaj
Zmykam zmykam narazie dziewczyny do juterka

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-16, 05:51   #2177
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
u nas dwa auta to mus - ja dojezdzam do pracy i TZ - on jeszcze musi izę do przedszkola odstawić - mieszakmy w jednym mieście a pracujemy w innych miejscowościach - ja mam 28 km a TZ 7 km - ale nie mamy czym dojechać tam na 7 rano - więc chcemy czy nie
ta meganka to spadła nam z nieba - tanio i jeszcze troche dostaniemy kasy (tak po cichu to Wam powiem ze większą zdecydowanie większa część daje nam te ściowa) choc ja wolałabym pozyczyć - wiadomo jak to jest z takimi prezentami - roznie moze być
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 07:18   #2178
aniulka8204
Wtajemniczenie

witam wtorkowo mamusie i dzidziusie

my dzisiaj niepospaliśmy wczoraj ostatni raz daliśmy bebiko o 20.30 a następnie już bebilon i pobutka co 2-3godzinki o 12 potem 2.10, 5.20, 7.10 i teraz niespi dalej bo niechciała leżec w łóżeczku więc musialam ją dać do leżaczka bujaczka i sobie teraz pogaduje do ściany bo mamy fototapete w takie kwiaty jak kwitnące wisnie czy czereśnie i ona zawsze jak sie obudzi to zaraz odwraca głowę w strone tej ściany i tak jakby się uspokajała a ma chyba nawet wybrane miejsce bo tam są tak mocno wyrazne te kwiatuszki

aha pooddawałam głosy na wszystkie mamusie mam nadzieję że żadnej niepominełam
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 07:34   #2179
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
u nas dwa auta to mus - ja dojezdzam do pracy i TZ - on jeszcze musi izę do przedszkola odstawić - mieszakmy w jednym mieście a pracujemy w innych miejscowościach - ja mam 28 km a TZ 7 km - ale nie mamy czym dojechać tam na 7 rano - więc chcemy czy nie
ta meganka to spadła nam z nieba - tanio i jeszcze troche dostaniemy kasy (tak po cichu to Wam powiem ze większą zdecydowanie większa część daje nam te ściowa) choc ja wolałabym pozyczyć - wiadomo jak to jest z takimi prezentami - roznie moze być
Doskonale Cię rozumiem, nie lubię mieć długu wdzięczności...
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
witam wtorkowo mamusie i dzidziusie

my dzisiaj niepospaliśmy wczoraj ostatni raz daliśmy bebiko o 20.30 a następnie już bebilon i pobutka co 2-3godzinki o 12 potem 2.10, 5.20, 7.10 i teraz niespi dalej bo niechciała leżec w łóżeczku więc musialam ją dać do leżaczka bujaczka i sobie teraz pogaduje do ściany bo mamy fototapete w takie kwiaty jak kwitnące wisnie czy czereśnie i ona zawsze jak sie obudzi to zaraz odwraca głowę w strone tej ściany i tak jakby się uspokajała a ma chyba nawet wybrane miejsce bo tam są tak mocno wyrazne te kwiatuszki

aha pooddawałam głosy na wszystkie mamusie mam nadzieję że żadnej niepominełam
Może to tylko przejściowe - ze względu na zmianę mleka...

A propos fototapety. Madzia jest bardzo ciekawska, bardzo się rozgląda jak tylko wziąć ją na ręce, a gdy leży w swoim łóżeczku aż "pieje" do nowej karuzelki... Pomyślałm, że może fajnie byłoby ozdobić pokoik czymś takim... - co sądzicie?
http://www.allegro.pl/item919618970_...a_gratisy.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 07:38   #2180
domi7ks
Zakorzenienie

Hej mamusie

Karmienie na spiocha sie nie udalo moj Szkrabek spal jak zabity. Zasnela gdzies po 21, o 4 uslyszalam jak sie wierci wiec stwierdzilam, ze o nie! nie bedzie rozbudzania, przewijania i karienia jak wczesniej (zwlaszcza ze ostatniej nocy chciala sie bawic przez 2 godziny) i dalam smoczka za Wasza rada. Jednym słowem oszukalam i poskutkowalo, bo od razu przestala sie wiecic i rozbudzac i w efekcie wstala o 6 rano
Poza tym w nocek juz kupek nie robi wiec nie musze zmieniac pieluszki
Poza tym dzis konczy 8 tygodni

Madziawikp mnie sie bardzo megani podobaja

a my nie mamy w ogole auta i narazie nie kupujemy..wszedzie mamy blisko, jedynie na wakacje nie bedziemy mielo jak pojechac. Ale prawdopodobnie kupuje nosidelko wiec pojedziemy gdzies autobusem lub pociagiem

a poza tym planuje kupic nosidelko _nie chce chusty, bo moj Tz twierdzi ze on juz chusty nie zalozy), zeby nie taszczyc tego wozka z trzeciego pietra jak Tz bedzie w pracy jak bede chciala wyjsc do sklepu. Znajac zycie ludzie sie beda gapic, wiec z drugiej strony juz sie wstydze troche takiego chodzenia

Stary 2010-02-16, 07:41   #2181
martaN23
Zadomowienie

witajciewpadłam się pochwalić Oliwią i oczywiście jak zwykle mam małe pytanko
Mała 26skończy 3 miesiące i zjada 200mltylko że to jej nadal mało nawet czasem nie wytrzymuje 4 godz do kolejnego karmieniaco mam zrobić można już zagęszczać mleczko?jeśli tak to w jaki sposób bo zielona jestembardzo proszę o radę

tu pokazuję swoją modelkę
-takie mam duże oczka
-ulubiona pozycja do spania
-poranny makijaż
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 07:50   #2182
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
własnie - choc u nas to bardziej skomplikowane, ale to forum publiczne i nie będę się rozwodzić

Cytat:
Madziawikp mnie sie bardzo megani podobaja

a poza tym planuje kupic nosidelko
to kombiak - choc zgrabny, podoba mi się ale nie jest w moim typie jednak wierzcie mi za te kasę to gratka i nie wybrzydzam, a i jeszcze prawie nowy - teraz mamy poldka 13 letniego, który jest sprawny technicznie ale rdza go .... i szkoda wkładac w niego kasy, a i jest mały, a przeciez teraz mamy 2 dziciaków i nawet wypad na 2-3 dni to wyprawa

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Mała 26skończy 3 miesiące i zjada 200mltylko że to jej nadal mało nawet czasem nie wytrzymuje 4 godz do kolejnego karmieniaco mam zrobić można już zagęszczać mleczko?jeśli tak to w jaki sposób bo zielona jestembardzo proszę o radę

-takie mam duże oczka
-poranny makijaż
ja bym sprobowała zagęszczać na noc, a w dzień to dlaczego nie mozesz jej karmić co 3 godziny?
a modelka cacuśna i te oczy - mega duże
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 07:52   #2183
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

Może to tylko przejściowe - ze względu na zmianę mleka...

A propos fototapety. Madzia jest bardzo ciekawska, bardzo się rozgląda jak tylko wziąć ją na ręce, a gdy leży w swoim łóżeczku aż "pieje" do nowej karuzelki... Pomyślałm, że może fajnie byłoby ozdobić pokoik czymś takim... - co sądzicie?
http://www.allegro.pl/item919618970_...a_gratisy.html

no mam taką nadzieję że to tylko przejściowe a naklejki superowe i świetnie wyglądają a ja znalazłam też takie ale niestety niemam gdzie powklejać a też bardzo mi się podobają

a te pszczółki są zarąbiste ha a=ha

http://www.allegro.pl/item917274132_...a.html#gallery
http://www.allegro.pl/item907047072_...is_miarka.html

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-02-16 o 07:53
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 08:02   #2184
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

-takie mam duże oczka
-poranny makijaż
Śliczna Ja bym karmiła normalnie - widocznie tyle potrzebuje A w nocy często się budzi?
Cytat:
własnie - choc u nas to bardziej skomplikowane, ale to forum publiczne i nie będę się rozwodzić

to kombiak - choc zgrabny, podoba mi się ale nie jest w moim typie jednak wierzcie mi za te kasę to gratka i nie wybrzydzam, a i jeszcze prawie nowy - teraz mamy poldka 13 letniego, który jest sprawny technicznie ale rdza go .... i szkoda wkładac w niego kasy, a i jest mały, a przeciez teraz mamy 2 dziciaków i nawet wypad na 2-3 dni to wyprawa

ja bym sprobowała zagęszczać na noc, a w dzień to dlaczego nie mozesz jej karmić co 3 godziny?
a modelka cacuśna i te oczy - mega duże
To fajnie, że udało się Wam tak okazyjnie kupić
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
no mam taką nadzieję że to tylko przejściowe a naklejki superowe i świetnie wyglądają a ja znalazłam też takie ale niestety niemam gdzie powklejać a też bardzo mi się podobają

a te pszczółki są zarąbiste ha a=ha

http://www.allegro.pl/item917274132_...a.html#gallery
http://www.allegro.pl/item907047072_...is_miarka.html
Pszczółki wymiatają
Podoba mi się też ta drugiego linka - tylko sporo droższa
Stary 2010-02-16, 08:28   #2185
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie ja mam te naklejki na sciane- sa sliczne

http://www.allegro.pl/item902727865_...a_gratisy.html

ja mam zestaw pierwszy, te motylki, ale kilka innych dodatkowych z pozostalych zestwow, bo mozna sobie wymienic

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:

-takie mam duże oczka
-poranny makijaż

ale cudna i jaka pulchniutka juz ile wazy?

Stary 2010-02-16, 08:29   #2186
martaN23
Zadomowienie

w nocy też budzi się tak samo jak w dzień co 3-4godza te 200ml to nie za dużo zjada?boję się że ją przekarmiam
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 08:30   #2187
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie ja mam te naklejki na sciane- sa sliczne

http://www.allegro.pl/item902727865_...a_gratisy.html

ja mam zestaw pierwszy, te motylki, ale kilka innych dodatkowych z pozostalych zestwow, bo mozna sobie wymienic
Domi - to te same które mnie sie podobają. Dobry gust mamy
Tylko ja chyba wezmę zestaw ze zwierzątkami nr 8 (krówka, konik itp.) coby synek się nie obraził.
Jak to - można sobie wymienić w ramach zetawu
Stary 2010-02-16, 08:32   #2188
elalank
Zadomowienie

cześć Mamusie

U mnie dziś wstrętna noc. Wieczorem zaczęło mnie telepać, TZ zobił mi gorącą herbatkę i do wyrka, myślałam, że to przeziębienie albo cóś, ale obudził mnie straszny ból brzucha no i miałam noc z głowy!!! Jakieś zatrucie mnie chwyciło
jeszcze zaczęły mi cycki przeciekać, więc walczyłam z laktatorem i w sumie może spałam z 4-5 h.
Na szczęście Olka obudziła się o 7 (zasnęła o 22 ) i teraz znów zasnęła!!

Zagłosowałam na Was Dziewczyny-na wszystkie!

Cytat:
to ja tez sie pochwalę "walentynką"
a my z TŻ kupiliśmy sobie na walentynki renault megane z 2006 r. ale będę śmigac
uuuu, superowo!!!! lubię meganki!

Ja dostałam lagunę jak byłam w ciąży, bo TZ stwierdził,ze nie mogę jeździć bez klimatyzacji I w dodatku automat też kupił auto po bardzo atrakcyjnej cenie.

Cytat:
nic dziwnego ze wazysz wiecej skoro wazylas sie z Tomkiem na rekach
dobre!

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Nie bardzo wiem, czy mu o coś konkretnie chodzi czy tylko ściemnia, bo chce mnie do łóżka zaciągnąć

Cytat:
Byliśmy na spacerze, u nas gorąco 27 stopni .

ile?? proszę nas tu nie denerwować...

Cytat:
nie wiem skąd Olka to ma, ale zawsze jest chętna, zeby cyca sobie possać. Nie miałam zadnego problemu żeby ja karmić na śpiocha.

I sto lat sto lat dla Poli z okazji 8 tygodni

DiTu- super te naklejki

Pietrusia-
biedna Kamilka!!! Serce mi pęka jak nasze maluszki muszą być kłute!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-02-16 o 08:52
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 08:32   #2189
brombusia
Zakorzenienie

Haj
Ja dzisiaj już o 7.30 byłam w Urzędzie Skarbowym

I już wiem, dlaczego moje dziecko budzi się o 6
Tatuś jak wstaje robi tyle zamieszania, skrzypi łóżkiem, a potem jak przechodzi koło łóżeczka to wydaje odgłosy jak Robocop, wszystkie stawy mu strzelają i Młody sie budzi
Myślałam, że do roku będzie z nami w sypialni, ale chyba będzie trzeba wcześniej go przenieść do swojego pokoju, żeby się boroczek wysypiał

Pietrusiu, wczoraj zapomniałam napisać, trzymam żeby się Kamilce szybko polepszyło.

Marta, Oliwka śliczna, cud malina

Te nalepki co wkleiłyście są świetne, chyba jak będzie Młody miał swój pokoik, to się na takie coś skuszę

Madziu, gratuluję nowego autka Żeby się super jeździło i nie psuło

Domi, skoro Twoja laska tak długo śpi, to nie ma potrzeby jej dokarmiać na śpiocha, więc masz kłopot z głowy

Teściówka została z Filusiem, a ja rano jeszcze odciągnęłam mleko, ale on jadł o 6 i potem nie chciał butelki, teraz śpi, czyli już 3,5 godziny nie jadł, może zacznie sobie sam wydłużać ten czas między karmieniami

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-16 o 08:38 Powód: pomyliłam Martę z Asią ;)
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 08:33   #2190
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
w nocy też budzi się tak samo jak w dzień co 3-4godza te 200ml to nie za dużo zjada?boję się że ją przekarmiam
Moim zdaniem nie można przekarmić dzieciątka sama piersią... Ono zjada tyle ile potrzebuje, a jeśli Ty nie masz problemów z pokarmem to tylko się cieszyć Zalecane jest - o ile to możliwe karmienie dziecka tylko piersią do 6 miesiąca (tylko gluten troszke wcześniej trzeba stopniowo wprowadzać)...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości