|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Darianna, milego pobytu w PL. Wracaj szybko do nas wypoczeta
![]() Cytat:
Brawo dla Ciebie i dla malutkiej ![]() Co do katastrof to wspolczuje i rozumiem jak wkurza zepsuty samochod, ktory nie powinnien sie psuc ![]() Przezylismy to w drodze na Swieta do PL rok temu. Jeden jedyny raz jechalismy i gdzies na Lotwie maszyna zastarjkowala. Pozniej okazalo sie, ze wysiadl jeden cylinder i dalo sie jechac ale maz nie chcial i mielismy durne przygody. Cytat:
![]() Cytat:
A Ty sie oszczedzaj po prostu a bedzie gutez ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17211007]Dziewczyny, już o tym pisałam, no ale kurde nie wiem... Mam taki objaw śmieszny, acz upierdliwy Otóż pod lewą piersią, nieco poniżej miejsca gdzie jest fiszbina stanika ciągle mnie boli. NIE od stanika, bo objaw mam ciągle. Miejsce wielkości połowy dłoni jest zdrętwiałe lekko, nie spuchnięte, nie zaczerwienione, ale cały czas je czuję. Prócz zdrętwienia takie wrażenie, jakbym za mocno sobie potarła i piecze. Czy możliwe, że gdzieś mnie mała uciska na nerwa jakiegoś?[/QUOTE]Moze byc, ze mala Cie gdzies dusi w jakis organ a nerw odzywa sie pod cyckiem. Do wytrzymania to ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wstawie fotke mojego gabarytu niedzielnego. Dzisiaj moj dwudziestydziewiaty tydzien i drugi dzien ciazy
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-02-16 o 09:10 |
||||||
|
|
|
#1982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dziś zaczęłam 29 tydzień i też od siedzenia w pracy mam często twardy brzuch, do teog doszły dość silne bóle wkroczu-macica się powieszka tak mi doktor powiedział
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Och to dobrze ze nie jest to az tak wielką udręką,mysle raczej ze gorzej zniosę to siedzenie tam i pobieranie krwi i to co najgorsze dla mnie nic nie można w tym czasie zjeść?Moze podejdę do tego jako do nowego doświadczenia życiowego p dr.poleciła zabrac ze sobą coś ciekawego do czytania...(cukier ma byc zbadany w spoczynku)A co do napięć macicy mnie również się zdarzają biore sobie zapobiegawczo magnez(zalecony) oraz jak sie coś dzieje to nospa forte(przepisana na rec.)i kładę się do łóżeczka... |
|
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1986 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa dla Blanki, odpoczywaj Kochana, leż ile się da... Cytat:
podobno przygotowujemy się do porodu...wczoraj posprzątałam cały dom, zrobiłam pranie i skończyło się to leżeniem w łóżku... brzuch rozbolał, plecy też, pojawiły się skurcze... dopiero 4 no-spy trochę pomogły.... nie tykam się już niczego w domu.... Cytat:
i gdzie Ty masz te 10 kg? w plecaku nosisz? i znów mnie zaskoczyło... w mojej wyobraźni jesteś brunetką i masz krótkie włosy a mnie ostatnio strasznie bolą żebra, ale Bruno tak się jakoś ułożył, że kopie mnie po żebrach cały czas, normalnie łzy mam w oczach czasami jak mi przywali
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam normalny magnez z b6 50mg jonów magnezu i 6mg witaminy b6 nie sądzę aby był jakiś potrzebny dla kobiet w ciąży...bynajmniej ja nic o tym nie wiem
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Araczki - super wyglądasz
I podobnie jak Daf wyobrażałam sobie Ciebie jako krótkowłosą brunetkę
|
|
|
|
#1989 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam bole pachwin i wszystkiego naokolo. Srednio mi sie to podoba.. ![]() Cytat:
W sobote tez posprzatalam caly dom i prawie padlam. Tak wiec kochana, poki co - nigdy wiecej ![]() Cytat:
poszlo w uda i 4 litery tez ![]() Moge byc brunetka Niestety wdalam sie w ojca ze wzrostem, karnacja i kolorem wlosow ![]() A mama i brat sa tak ladnie ciemnowlosi. Silny Twoj Bruno. Mnie moje dziecko kopie ale tak delikatnie. Nie boli. Moze sil mu brak
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-02-16 o 10:52 |
|||
|
|
|
#1990 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a z tą szyjką to uważaj, lepiej w domu się oszczędzać niż potem w szpitalu leżeć. Cytat:
a co sie twardego brzucha tyczy- od dwóch dni mam twardy jak kamień, ale nie cały tylko podbrzusze. Nie jest bolesny, ale tak go dziwnie cały czas czuje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-02-16 o 10:29 |
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
naturalnie to ja też jestem blondynka
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17220308]
milutki brzusio- jaka Ty zgrabna jesteś. [/QUOTE]![]() Tylko ja ciezka na dodatek ![]() Wiem, ale przefarbowana sie nie liczy
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
A mi się znowu wygrało licytację...wklejam fotkę
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za gratki
![]() A co do leżenia.. ja już drugi miesiac tak leże i jedyne gdzie się rusze to z psem i na cwiczenia do szkoły Dobrze, że chociaż marna pogoda ![]() Zaczynamy dziś 28 tydzień ![]() Tadamm.. |
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też.
Ale brzuchol mam większy. Zgrabny ten Twój gabaryt.
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Waażne że jest wogole
Jeszcze Cię nadgoni
|
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy u lekarza i generalnie jest ok: szyjka sie nie skraca, nie otwiera i mało tego nawet sie zwiększyła od ostatniej wizyty o 1 cm
Lezenie pomogło. Nadal brac magnez a nospe tylko doraznie. Posłuchałam sobie serca dziecka. Lezymy dalej bo wszelkie hasanie po domu powoduje twardnienie brzucha. Dobrze ze mam opieke zapewnioną i pomoc kuchenną w postaci odwiedzajacej mamy bo takto ![]() Mam skierowanie na glukoze 75g ale pobranie krwi standardowo przed wypiciem i 2 godz po wiec troche inaczej niz miały co niektore z Was
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
A proszę, proszę, niech goni...
Ja to wcale nie w tym kontekście. Chętnie się zamienię. Skarpet już zakładać normalnie nie umiem, plecy bolą, nawet siadać w wannie niewygodnie...
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PEARL4-dobrze słyszeć pozytywne wieści ![]() KARDASHI-jaki piekny zgrabniutki brzusio.Ja mam większy
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-02-16 o 12:07 |
|
|
|
|
#2001 |
|
Konto usunięte
|
dobry dzionek
![]() ale miałam weekend z przygodami... normalnie tak nas zasypało śniegiem, że szok. ile metrów sześciennych tego białego cholerstwa mój mąż łopatą przerzucił przez te dwa dni to ja nie wiem... a mieliśmy trochę jeżdżenia akurat niestety... wiem tylko że u nas w spółdzielni administracji to lotto... wszyscy wokół zamawiają pługi, żeby poodśnieżać podjazdy pod bloki i parkingi a u nas doopa... raz w tym roku był pług... bez zapowiedzi, w środku dnia, nawet niektórzy samochodów nie zdążyli z parkingu zabrać... to dopiero mieli odśnieżania potem. a dozorca jedyne co robi to przejedzie łopatą dookoła caaałych dwóch bloków tyle że jedna osoba się zmieści. a najlepiej żeby ta osoba na jednej nodze skakała. szlag mnie jasny trafia... dzisiaj z kolei roztopy i tak w kółko... mam już dość... no, ponarzekałam sobie... ![]() strasznie dużo naskrobałyście... biorę się za zaległości
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jakbysmy tak wsio przekalkulowali to dla ciezarnych najlepsza jest woda i suchy chleb ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
no dokladnie wybiera sobie ludzi których polubi a z oszczypkiem i zółtym serem najlepiej nie podchodzic bo potrafi z reki wyrwać
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2004 |
|
Konto usunięte
|
fajne pajace.
ja to pajaco-maniaczka jestem. ![]() gratki na kolejny tydzień.brzusio zgrabniutki. ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1722291 6]d no, ponarzekałam sobie... ![]() strasznie dużo naskrobałyście... biorę się za zaległości [/QUOTE]a narzekaj ile wlezie. ![]() u nas też śniegu masakrycznie dużo. Właśnie w pracy nam dach odśnieżają. Dziewczyny kochane, głosujcie, proszę w baner Vichy w moim podpisie. Będę bardzo wdzięczna. |
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17223092]
Dziewczyny kochane, głosujcie, proszę w baner Vichy w moim podpisie. Będę bardzo wdzięczna. A na co głosujemy, że tak spytam?
|
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
teraz my się pokarzemy nieśmiało.....
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zeby wsio było ok dzis do szpitala idzie mojego kuzynka żona jest w 22 tyg ciazy i od poczatku ma bakterie w moczu a dodatkowo sie okazało ze dziecko sie ma mało rozwija jak na ten tydz i ze wazy za mało ma niecałe 200gram a powinno miec przynajmniej 350 nie moge jej odwiedzic bo jest zakaz odwiedzania chyba ze w szczególnych przypadkach ![]() mnie juz od 2 dni poboluje brzuch kurcze biore magnez ale wydaje mi sie zelepiej czułam sie niz zaczełam go brac sama nie wiem HURAAAA własnie przyszła mi posciel do łozeczka
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Iza śliczny kraglinek
A ja dziękuje za brzuszek ![]() Kurdę, mama była zobaczyć koszule dla mnie te do karmienia. I są te same co na all, z tej samej firmy(tak powiedziała) i też niby 100% bawełny, po 18 zł. Ale w dotyku takie sztuczne. I musze ja się przejść zobaczyć czy to rzeczywiście tej samej firmy.. A wogole.. Zapomniałam Wam sie pochwalić Moja córeczka waży już kilogram Tam bez 15 gram a ja mam 5 kg na plusie
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie o co mi chodzi ![]()
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny siara mi leci z piersi .Po nocy mam całą piżamę zachlapaną.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Mam 5 kg na plusie
Otóż pod lewą piersią, nieco poniżej miejsca gdzie jest fiszbina stanika ciągle mnie boli. NIE od stanika, bo objaw mam ciągle. Miejsce wielkości połowy dłoni jest zdrętwiałe lekko, nie spuchnięte, nie zaczerwienione, ale cały czas je czuję. Prócz zdrętwienia takie wrażenie, jakbym za mocno sobie potarła i piecze. Czy możliwe, że gdzieś mnie mała uciska na nerwa jakiegoś?[/QUOTE]

ja dziś zaczęłam 29 tydzień i też od siedzenia w pracy mam często twardy brzuch, do teog doszły dość silne bóle wkroczu-macica się powieszka tak mi doktor powiedział

a może to tylko wymysł tego ginekologa co to powiedział