|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
A jak te termy w bukowinie fajne ? Ja w tamtych stronach to byłam tylko w orawicy bo jeszcze wtedy tych w bukowinie nie było . Teraz z racji Szymka raczej w góry nie jeździmy bo to dla takiego dziecka mało atrakcyjne a na szlak przeciez w wózkiem nie pojade he he . Ale wcześniej jeździliśmy zwykle na jakiś weekend majowy. zamiast gór bywamy w bielsku
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowy obiekt, dobrze wyposażony, jak dobrz pamiętam to 50 zł było za 2,5h i drożej wychodziło jak się chciało na krócej. W samym zakopcu też byliśmy na fajnym basenie z "rwącą rzeką", tam jest też odkryty basen z mega ciepłą wodą i barem na zewnątrz - fajna sprawa zimą tylko trochę w głowy nam tam wieje zimową porą, no ale wiadomo-nie dla małego dzidziusia . My właśnie zawsze na weekendy dłuższe jeździmy w góry, mamy fajny domek w Gliczarowie Górnym u super babki (trochę ma drogo), pokoje ma też przystosowane dla małych dzieci z łóżeczkami dla nich, a pod oknami zawsze stado owiec sobie chodzi - super . Wy za to macie bliżej nad morze i na mazury....a dla nas morze to ponad 700km ale w tym roku usilnie planujemy z dzieckiem do darłówka wyskoczyć chociaż na tydzień...
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie dostałam buuuuuuuuuuuuu ale chetnie skorzystam z propozycji chociaz kilku wieszaczków Cytat:
matko Jedyna ty nawet podczas rozmowy z nami mozesz zacząc rodzic.. nie martw sie odbierzemy poród PRAWDA DZIEWCZYNKI ![]() A ja wstałam w nocy 2 razy o 2 i 7 i z łózka dopiero o 11.30 bo mnie mama obudziła ...
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
AniaP - tu w Irl wszystko lecza panadolem i sprite
ewentualnie 7up. Nawet moja angine chcieli panadolem wyleczyc![]() ![]() Moja znajoma pracuje w domu starcow i mowi ze przez pierwsze pol roku to nie mogla uwierzyc - samam jest pielegniarka - a potem przestala sie przejmowac bo i tak jej nie sluchali i teraz codziennie panadol i sprite podaje tym biednym ludzim ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- a czy ja wam sie chjwalilam ze jednak bedziemy miec nowy wozek - moj maz przyjal to za punkt honoru i w koncu uleglam...... x-lander xa - limitowana wersja z 2009 roku dla chlopca - a jak co nieco mu odpadnie i sie zamieni w dziewczynke - to trudno Ogolnie wczoraj wypstrykalam cala moja wyprawke dla dzidziola....dzis postaram sie wkleic co za cuda nakupowalam w sumie duzo tego nie ma Nio i na marginesie wedlug edziecko powinnam urodzic 2 kwietnia - ale w sumie dwa dni w ta dwa dni w tamta to zadna roznica......
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na 3 przesyłki dla dzidziulka i doczekac się nie mogę-dwie kurierem to powinny góra jutro byc.Oprózniałam szafe i znalazłam kolejne pluszaczki-już leżą na suszarce wyprane.
|
#1746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morze z maluszkiem super sprawa , ja jak byłam z Szymkiem to on raczkował miał prawie rok ale był ubaw jak gonił do wody na kolanach he he żeby go tylko nikt nie złapał i nie zabral od wody . Potem jak był na brzegu to czekał tylko az go ta woda ochlapie he he Byłam moja przyjaciółka tez ze starszymi dzieciakami i z nimi ganiał, my nadal nie wiemy albo morze w lipcu albo włochy we wrzesniu okaże się myślę w ten weekend jak pójdziemy do neckermana Cytat:
Jak kupujesz w takich sklepach to zawsze proś z wieszakami i zawsze dostaniesz Wyslę pod koniec tyg ![]() Cytat:
Ale ten sprite to zupełnie nie wiem po co ale się najdałam zrobiłam sobie rybke z pieca zapiekaną z mozarella i pomidorkami .. do tego opyliłam wiadro surówki z kapusty .. Pycha , teraz kawa i batonik a co ( i jak tu nie być grubym ) i czekam az młody wstanie i idziemy brnąć w ten śnieg
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękujemy bardzo za komplementy Pożytku z tego brzunia tyle, że nie jest mi jakoś super niewygodnie Ale poszłam do pana zapytać o małą sesyjkę z brzuszkiem, a on na to, że najpierw muszę troszkę jeszcze swój podhodować żeby było fajnie widać więc ja Mu na to, że jak poczekam to przyjdę z zawartością a nie brzuszkiem Umówię się po prostu wieczorową porą tak żeby być po obiedzie, bo wtedy jest znacznie większy
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-02-16 o 13:42 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka przynajmiej chyba łatwo ci skarpetki zakłądac !!
![]() super wygladasz.. a najfajniejsze zdjęcie ... siusiek hihihih
|
|
#1749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak zgadzam sie co do leczenia w IRL. Tam generalnie dziecko moze płuca wypluć a oni i tak nie widza problemów. Nie ma czegoś takiego jak noworodek w czapeczce. Jak przylecieli do nas rodzice w grudniu na świeta i zobaczyli maleństwo w samym pampersie i body to się przezegnali bo mysleli ze my przesadzamy. Bose dzieci, gołe główki to norma. I ten sprite najlepszy na wszytsko, obojetnie czy to jelitówka, zatrucie, grypa czy co tam. |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie wróciłam z zakupow. jak zwykle trochę przesadzilam bo na koniec już ledwo szłam, sapiąc jak stara baba. Wszystko się u nas topi więc szło się naprawdę ciężko. Tym bardziej z siatą pełną zakupów. I jeszcze na dodatek prawy but mi się zepsuł i mi przemókł. Ale na tyle, że skarpetkę mogłam wykręcać. Jak szłam to słyszałam "chlap", "chlap"... mam nadzieję, że nie będę chora...
To ja też wkleję swój brzusio. W sumie jak tak patrze na te fotki to chyba mi troszkę urósł Już co nieco tam widać
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj kupujemy pralkę, lodówkę, talerze, sztućce itd. Fajowo. Chociaż mnie najbardziej interesuje skręcenie łóżeczka i nałożenie pościeli. No i jeśli zacznę rodzić, jak będę na forum, to przed wyjazdem do szpitala na pewno dam znać W końcu ciotki muszą wiedzieć takie rzeczy.
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
megi to ja chce przeciąć wirtualnie pepowinę
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi coś się dzieje z pępkiem - zmutował się zupełnie - ni wyłazi, ni nie wyłazi, wezmę jednak aparata i zrobię świeżynki.
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulek śliczny zgrabny brzusio
Madziwnia a ze skarpetami to faktycznie jeszcze daje rade ![]() Megi ja cały czas czekam na te fotki , Igorkowi już pewnie jest nieźle ciasno, wypuść Go w końcu
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulek bardzo ładnie wyglądasz
![]() Cytat:
![]() wiecie co-moj synuś cos mnie ruchliwy sie zrobil ostatnio,mam nadzieje,ze to tylko ze względu na ciasnotę wczesniej czasami chcialam zeby juz przestal sie wiercic a teraz odwrotnie az tego wyczekuje
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka Ty też już na wylocie więc może po prostu synek zbiera siły
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wpadlam na momencik sie pochwalic
zamiesiac dostane plastik i moge smigac busami mezowi pokaze dopiero prawko hehe teraz mozemy zrobic objazdowa wycieczke autobusem hihi podrodze pozbieram wszystkie i wyladujemy gdzies tam z dzieciolkami jak sie nei bedziecie baly ze mna jechac hihi ![]() na egzaminie bylo smiesznie bo idac na placu dostalam takich skurczy ze nie moglam sie ruszyc i ten egzaminator sie pyta czy wszystko dobrze czy moge jechac czy moze karetke wezwac a ja do neigo nie nie wsio ok tylko biodrami pokrece i przejdzie i stalam kilka sekund krecac biodrami ludzie patrzyli na mnie jak na wariata potem zas mnie skurcz zlapal ale to juz w srodku jak siedzialam hihi i tylko 20 minut jezdzilam wyjechalam z placu pojechalam na skrzyzowanie postalam na swiatlach i wrocilismy na plac ja zalamana ze tak szybko ze pewnie nei zdalam a on mi mowi ze gratuluje mi a bardziej nam hehe az go usciskalam smialam sie pozniej sama do siebie ze sie przerazil tego ze moze mu urodze w drodze i szybko sie mnie pozbyl hehe no t teraz mam juz spokoj i moge isc rodzic a teraz ide odpoczac bo padam na pyszczek
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz czekamy aż wszystkie się rozpakują i wyruszamy w drogę
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mam dziś kiepski humor Troszkę nam się pogmatwało Nie z dzidziusiem! Z małym ok! Jaknajbardziej. Tylko od jutra prawdopodobnie mój tż nie będzie miał gdzie pracować Także taki lekki nie fart. ..... strasznie się załamał biedny. Ehhhh. (...) Dobrze że mops blisko :P .... ![]() A tak poza tym to... postraszyłam się trochę sama ;]. Termin mi wypada za 62 dni ... . PIERWSZY termin jaki ustalono wedłóg OM. ostatnio jak byłam lekarz podał inny termin porodu (z resztą co wizyta prawie się zmienia), do tego terminu co on podał zostało 47 dni .... a że w sumie już 2 tyg. przed terminem można uznać ciążę za terminową to GODZINA ZERO może nadejśc nawet za 33 dni ... ... no i się postraszyłam :P.Z resztą... nieważne. URODZI SIĘ W KWIETNIU! Bo musi nazwisko do daty urodzin pasowac i nie ma zmiłuj! Wcześniej nie wypuszczam! ![]() Baseny dla maluszków.. tak super sprawa. Tylko u nas strasznie droga. Limit wiekowy jest chyba od 1-roku życia, a koszt to 300zł za 4 wstępy w miesiącu na godzinę .... więc M A S A K R A A jak tam u was pogoda dziś? U mnie było pięknie! Słońce świeciło a temp. momentami dochodziła do 9'C!!! Z tej okazji postanowiłam posprzątać wiewiórkom klatkę i przegiełam ;[... Klatka waży przeszło 20kg, są tylko jedna drzwiczki, a w środku masa rzeczy do szorowania ... 2 h mi zeszło i brzucha normalnie nie czuję ;[ ... buuu. Następnym razem czekam na TŻ'a ;[.EQusska - mnie prawde mówiąc szlag trafia jak czytam jakie niektóre dziewczyny mają przeboje z tż'ami w ciąży. No masakra! Skoro nawet mój tż potrafił się przystosować i dzielnie znosi moje homorki, to NAPRAWDĘ KAŻDY FACET to potrafi! Tylko pytanie ... czy chce? Bo jak facet nie chce to nikt go nie zmusi. A z drugiej strony jeśli facet w takiej sytuacji nie chce być porządny .... to na cholerę taki facet? ... grrrr. PoP70, na pocztę mam jakieś 100m więc dało radę Mam nadzieję, że dojdzie szybko A ta akcja z Igorem pod wózkiem - pierwsza klasa (...) Mała to twardzielka że się nawet na karmienie nie budzi Ale wyuczona! ![]() Tylkooliwka - śliczny kolor włosów! Wygląda rewelacyjne! Ty z reszta też! ![]() asienka240 Twój opis mnie przeraża ... kurcze... to już prawie! I megi -megi też ... nie mogę się doczekać ![]() Darusiaaa widać co kraj to obyczaj, a co szkoła rodzenia to inne rady. Ja Johnosa używać nie będę. Mnie strasznie uczulał!!! Wysusza i skóra mi schodzi po niem Tak samo oliwka i wszystkie inne bzdety, więc nawet na dziecku nie będę tego próbować. Gaziki do pępka ... może i faktycznie nie są konieczne, ale kukut pępowiny to tak samo kawałek ciała jak i każdy inny dla mnie. I wymaga umycia! A przeciez jak masz coś brudne to nie przelewasz tylko tak? Więc ja pewnie zaopatrzę się w coś czym mogłabym chociaz troszkę pępuszka oczyścić. ... Kurde... mogli by się kiedyś zebrać pediatrzy ze wszytskich regionów i opracować jeden konkretny zestaw rad, a nie co raz to co innego . Ale dobrze się cokolwiek dowiedzieć )) Co do pieluchowania, u mnie w sr też mówią zeby pieluchowac, ale żeby przy tym uważac na to żeby dziecko miało swobodę ruchu nóżkami - jeśli nie ma - darować sobie pieluchowanie, bo nie wszystkie dzieci się do niego "nadają". Ja w sumie nie wiem jeszcze czy będe czy nie. Pewnie spróbuję, zobaczę jakie to reakcje przynosi i wtedy zdecyduję co dalej.Aha! I nam w SR mówili, ze nie musimy się bać kranówy i wodą przegotowywać. Ale to już sprawa regionalna. U nas jakość wody w kranach bardzo się poprawiła. jest filtrowana i podobno można pić prosto z kranu ;] .... zobaczymy ;] Drcron ja mam mniej więcej taką łazienkę jak Ty opisujesz ;d Samo pomieszczenie jakieś 2 m2 a tam prysznic, wc, umywalka, pralka i żeby się z brzuchem odwrócić to trzeba nieźle manewrować ;d. Ale mnie jeszcze prysznic nie męczy na szczęście ![]() IzaIzula - ja akurat na johnsona zawsze miałam alergie, rodzice opowiadali że mi w peweksie kupowali jakies super drogie kosmetyki i ża ZAWSZE mnie musiało uczulić i wysypać i zawsze były ze mną problemy Dlatego ja nie wiem co mam kupić do kąpieli dla Małego dalej ... . Johnsona na pewno nie. Może spróbować w niva albo bambino? I jak się nie sprawdzi to wtedy jakieś emolienty? Sama nie wiem. <drze włosy z głowy>. Tak samo chciałabym małego masoważ jak się urodzi. Ale nie wiem czym? Oliwka odpada całkiem. Jest coś specjalnego domasażu dzieci co mogłabym kupić???JoannM - i było szaleć? Teraz leżeć brzuszkiem do góry i leniuchować! |
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet się nie pochwaliłaś, że na egzamin jedziesz
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
Megi-megi - widać musimy się przestać chwalić na forum tym, że się dobrze czujemy, bo co się która pochwali to potem umiera
![]() JoannM - dobrze że chłopa wreszcie ruszyło! Najwyższa pora ![]() Gmyrelka Młody ma już kawał "sprzętu" Ale urody też mu natura nie poskąpiła - jakie usta namiętne . Śliczności ![]() Asiulek_23 - świetny brzuszek! IDEALNY BYM RZEKŁA! Taki wymodelowany, zarysowany elegancko, taki krągły! Ogłaszam Cię za zatem MISS BRZUSZKA ![]() Drcron - G R A T U L A C J E !!!!! Baobabek, z tą pracą to skomplikowane trochę. Firma kurierska zatrudnia firmę transportową, a ta z kolei mojego TŻ. Wczoraj szef tż się wkurzył na tą kurierkę i rozwiązał z nimi umowę. I teraz tak... Tż dalej w transporcie pracuje ale .... nie ma gdzie jeździć i musi szybko coś znaleść bo wiadomo - nie jeździsz - nie zarabiasz... . Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-02-16 o 15:43 |
|
|
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję. Normalnie kobieto rozbrajasz mnie. Jestes tak pełna energii że tylko pozazdroscić. Ja jeszcze do zeszłego tygodnia też wszytsko robiłam to co prezd ciażą, ale w tym tygodniu chyba już wymiękłam, psychicznie przede wszystkim. |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole macie super brzuszki zgrabniutkie,
gratuluje prawka
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
Drcron - nio pieknie pieknie
teraz czekamy na odbior dokumentu - tylko do mnie to raczej troszku daleko - ale mino wszystko zapraszam na kawe....i ciacho....i plotyPODAC ADRES??? hehehehehe
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi - mi zostalo ok 47 dni......tzn na suwaczku wychodzi 47
a z przewidywan mojej gin to juz za ok. 27 dni Wczoraj mi znow wylecialo troche sluzu....ciekawa jestem czy to ten czop - ale wyglada ze to to bo po za tymi dwoma incydentami to suchutenko.......hmmmm znaczy sie bedzie mi odchodzilo to partiami co tydzien.......
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Ja mam góry w sumie jakieś 2,5 h jazdy przy dobrej pogodzie i jestem tam kilka razy w roku, jeździmy min. na baseny termalne do bukowiny i na termy podhalańskie
uwielbiam te baseny

. My właśnie zawsze na weekendy dłuższe jeździmy w góry, mamy fajny domek w Gliczarowie Górnym u super babki (trochę ma drogo), pokoje ma też przystosowane dla małych dzieci z łóżeczkami dla nich, a pod oknami zawsze stado owiec sobie chodzi - super

Pożytku z tego brzunia tyle, że nie jest mi jakoś super niewygodnie
więc ja Mu na to, że jak poczekam to przyjdę z zawartością a nie brzuszkiem

, Igorkowi już pewnie jest nieźle ciasno, wypuść Go w końcu 

wczesniej czasami chcialam zeby juz przestal sie wiercic a teraz odwrotnie az tego wyczekuje