Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 18:24   #1381
abz
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

Zgadnij strasznie przeżyłaś ostatnią akcję z rodzinką, współczuję dobrze, że weźmiesz L4, mam nadzieję, że to pomoże.

lindsley te twoje bóle to ja myślę, że mogą być właśnie od ucisku dzidzi. I zazdroszczę tylu ciuszków, ciekawe czy ja coś dostanę. Jeżeli będzie dziewczynka to może przyjaciółka coś podrzucie, jeżeli chłopiec to może koleżanka, ale to pewnie niewiele będzie.

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poszłyście na USG 3/4d?
Ja się zastanawiam, bo zwykłe usg będzie mi robił mój gin na wizytach (przypominam na NFZ) więc moze na jedno takie płatne się wybiorę.

aldii nie wiedziałam co to ten otulaczek, ale już zobaczyłam, może to rzeczywiście wygodniejsze od zwykłego rożka. Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, jeszcze pewnie wiele takich rzeczy znajdę, o których nie mam pojęcia.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:31   #1382
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Lenka mialam przez brzuch i dowcipne na tym etapie
Zgadnij oj mi by sie tez przydal przeglad uzebienia po ciazy A usg 3D/4D mialam na kazdej wizycie + plyta z nagraniem usg
Lindsley to niezle masz tych ciuszkow.Ja od razu mowilam w rodzince, ze nie chce zadnych prezentow, tylko kase do skarbonki, no i mala ma juz 600zl

No to dopisze Wam jeszcze z rzeczy, bez ktorych bym nie przezyla - OTULACZEK
ja bym sie wstydzila powiedziec zeby przyniesli pieniadze( nie umiem tak, a czasami szkoda) za to zamiast ubranek jak ktos pytal mowilam o pieluszkach

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

co do otulaczka jako niedoswiadczona mamusia wole rozek, wygodniej bedzie mi sie trzymalo maluszka, tak stabilniej a te otulaczki to sa takie jak grubsze reczniki chyba nie? wiec dla mnie odpada, jeden rozek mam usztywniany z drugi nie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:47   #1383
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to może być? Codziennie odczuwam ból w klatce piersiowej, tak w połowie mostku lub pod piersiami... Ból jest taki tępy, ciężko mi się przez to oddycha, robi niedobrze, często odbija (może to po soku cały czas piję ten sam...) Wczoraj Tz zrobił mi miętę i na chwilę przeszło ale wróciło... Jakoś usnęłam. Przed chwilą znów zaczęło boleć, boli w każdej pozycji na leżąco, na siedząco i jak chodzę... Buu... Jak tak będzie do końca ciąży to się wykończę. Zostało mi jeszcze 91 dni...
ja tam mialam jeden dzien i na drugi urodzilam ale nie chce cie martwic....;P

Cytat:
Hey Dziewczyny... Trzeba się obudzić po weekendzie? Gdzie wy się tak długo podziewacie?
ja weekend i dzis w pracy

kupilam znow ciuszki idywan i ikei...a jutro do gina...moze zobaczymy co bedzie
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 21:08   #1384
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nam zostalo jeszcze 41 dni bozeeee jakie to dziwne
A.Camus
Stary 2010-02-15, 22:11   #1385
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
lindsley te twoje bóle to ja myślę, że mogą być właśnie od ucisku dzidzi. I zazdroszczę tylu ciuszków, ciekawe czy ja coś dostanę.
Dziś jak na razie nie boli... ale może to że dość aktywny dzień miałam... Co do ciuszków to jutro spotykam się z mamą i ma przywieźć co tam bratowa zostawiła... Ale dużo chyba typowo na dziewczynkę jest więc sobie przechowam na potem
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja tam mialam jeden dzien i na drugi urodzilam ale nie chce cie martwic....;P

ja weekend i dzis w pracy

kupilam znow ciuszki idywan i ikei...a jutro do gina...moze zobaczymy co bedzie
Rodzić jeszcze nie zamierzam... za mały synuś...
Pokaż co kupiłaś
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nam zostalo jeszcze 41 dni bozeeee jakie to dziwne
Dlaczego dziwne? Fajnie Już niedługo a będziesz miała swoje dziecko przy sobie...

A wgl to śniło mi się w nocy że karmiłam piersią takie już półroczne dziecko...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-02-15 o 22:14
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 22:21   #1386
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziwne bo tak czekam czekam i z dnia na dzien ten dzien jest blizej i tak.... az mnie cala radosc rozpiera jak o tym mysle
A.Camus
Stary 2010-02-15, 22:46   #1387
aixa
Rozeznanie

Dobrze, że z Kakusią wszystko ok , niech nas tak więcej nie straszy .
Jeśli chodzi o kosmetyki, będę używać oilatum ale co parę dni, sudocrem uważam za zbędny na co dzień, będę używać w razie odparzeń. Do tego z pewnością kupię oliwkę (nie mam jeszcze pojęcia jakiej firmy) i chusteczki do pupy (już kupiłam bella happy sensitive idealne dla niemowląt, nie zawierają substancji zapachowych, mydła ani alkoholu). Do tego spirytus do pępuszka i kremik do buzi . KONIEC. Uważam że im więcej kosmetyków tym gorzej. Nie będę bombardować delikatnej skóry dziecka zbyt dużą ilością chemii.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
dziwne bo tak czekam czekam i z dnia na dzien ten dzien jest blizej i tak.... az mnie cala radosc rozpiera jak o tym mysle
Ja też czuję tą radość . Najbardziej cieszy mnie fakt, że w końcu będziemy mogli wrócić do normalnego życia ja i mój mąż oraz nasze serducho małe. Tzn. takie normalne już nie będzie ale chcę już zacząć uspokajać tą całą sytuację i powoli doprowadzać życie do normy. No i cieszę się, że już nie będę miała dużego brzucha, który powiedzmy sobie szczerze przeszkadza w życiu codziennym , no i trzeba cały czas na siebie uważać, oszczędzać się itd. a ja nie należę do ludzi lubiących siedzący tryb życia.
Ale mnie wzięło. Mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 23:25   #1388
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Dobrze, że z Kakusią wszystko ok , niech nas tak więcej nie straszy .
Chyba wprowadzimy nakaz meldowania się na wątku min co 2 dzień a pod koniec ciąży codziennie

Cytat:
Jeśli chodzi o kosmetyki, będę używać oilatum ale co parę dni, sudocrem uważam za zbędny na co dzień, będę używać w razie odparzeń. Do tego z pewnością kupię oliwkę (nie mam jeszcze pojęcia jakiej firmy) i chusteczki do pupy (już kupiłam bella happy sensitive idealne dla niemowląt, nie zawierają substancji zapachowych, mydła ani alkoholu). Do tego spirytus do pępuszka i kremik do buzi . KONIEC.
A coś do kąpieli?
Ja myślę, że na początek - płyn do kąpieli, oliwka, krem do buzi, krem do pupy (chyba jakiś przy każdej zmianie pieluszki się przyda choć nie koniecznie sudocrem-a tego to mam pół chyba największej puszki, używam czasem przy problemach ze skórą i pomaga, np teraz jak załatwiłam sobie dłonie różnymi środkami czystości), spirytus, chusteczki (mam pampers sensitive)

Cytat:
No i cieszę się, że już nie będę miała dużego brzucha, który powiedzmy sobie szczerze przeszkadza w życiu codziennym , no i trzeba cały czas na siebie uważać, oszczędzać się itd. a ja nie należę do ludzi lubiących siedzący tryb życia.
Ale mnie wzięło. Mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli.
Wierzę, że przeszkadza... Ja mam dużo mniejszy zapewne brzuch od Ciebie a czuję, że z każdym dniem mi trudniej... Dziś dla odmiany malec mnie kopał cały czas pod prysznicem i jak suszyłam włosy. Już nawet zęby myję na siedząco... Wariat mały To po tatusiu tak ma... Pewnie mały sobie coś gada... bo tz jak mówi to chodzi w kółko

Michaś
Stary 2010-02-15, 23:56   #1389
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Chyba wprowadzimy nakaz meldowania się na wątku min co 2 dzień a pod koniec ciąży codziennie

Wierzę, że przeszkadza... Ja mam dużo mniejszy zapewne brzuch od Ciebie a czuję, że z każdym dniem mi trudniej... Dziś dla odmiany malec mnie kopał cały czas pod prysznicem i jak suszyłam włosy. Już nawet zęby myję na siedząco... Wariat mały To po tatusiu tak ma... Pewnie mały sobie coś gada... bo tz jak mówi to chodzi w kółko
Z tym meldowaniem się to dobry pomysł
Zobaczysz pod koniec ciąży, jak synuś cię czasami kopnie to aż się gwiazdki z bólu pokażą , dziecko ma naprawdę ciasno w brzuchu i każdy ruch jest bardzo wyraźnie wyczuwalny, czasami zbyt wyraźnie .

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

No i jeszcze coś do kąpieli, zapomniałam , ale kupię dopiero jak się urodzi., no bo jak będzie miała dużo włosków to kupię płyn z szamponem taki 2w1.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

A tak na marginesie to czemu my jeszcze nie śpimy??????? Kurczę już jest prawie wtorek

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-16, 00:04   #1390
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym meldowaniem się to dobry pomysł
Zobaczysz pod koniec ciąży, jak synuś cię czasami kopnie to aż się gwiazdki z bólu pokażą , dziecko ma naprawdę ciasno w brzuchu i każdy ruch jest bardzo wyraźnie wyczuwalny, czasami zbyt wyraźnie .

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

No i jeszcze coś do kąpieli, zapomniałam , ale kupię dopiero jak się urodzi., no bo jak będzie miała dużo włosków to kupię płyn z szamponem taki 2w1.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

A tak na marginesie to czemu my jeszcze nie śpimy??????? Kurczę już jest prawie wtorek
My ostatnio chodzimy późno spać bo Tz ma na południe do pracy i możemy sobie pospać do 10

Ja kupie tak czy siak 2w1 bo jakieś włoski będzie miało..

Wiem, że ma ciasno ale tak mógłby mamusię oszczędzać czasem...

Wiecie co mnie przeraża... Myślałam że dam radę do końca ciąży prowadzić auto a teraz już mam wątpliwości. Tz nie ma prawka a nie wyobrażam sobie że nie będę mogła się z domu ruszyć, zrobić podstawowych zakupów itd...(mieszkam kilka km od miasta a ludzie w pks-ach często wyglądają jak sardynki w puszce) Póki co to za kierownicą czuję się jak ryba w wodzie ale czy w 9tym miesiącu też tak będzie

Michaś
Stary 2010-02-16, 09:28   #1391
abz
Zakorzenienie

lindsley z tym jeżdzeniem samochodem to po prostu moze byc mało bezpieczne z tak dużym brzuszkiem. Mój mąż ma prawko i samochód, ale i tak bedę sie czuła źle jak będę skazana na niego zeby mnie gdzieś woził...bo on zawsze marudzi.

Stary 2010-02-16, 09:34   #1392
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja poki co smigam bez problemow, ale zobaczymy jak bedzie.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

co do kąpieli, najlepsze sa 2 w 1 bo dzidzia czy ma czy nie ma wloskow powinna miec glowke myta tak jakby miala zeby sie nie luszczylo nic i nie miala suchej skory
A.Camus
Stary 2010-02-16, 11:06   #1393
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
lindsley z tym jeżdzeniem samochodem to po prostu moze byc mało bezpieczne z tak dużym brzuszkiem. Mój mąż ma prawko i samochód, ale i tak bedę sie czuła źle jak będę skazana na niego zeby mnie gdzieś woził...bo on zawsze marudzi.
No właśnie się tak zastanawiam... Boję się, że w razie jakiegoś nagłego bólu nie będę w stanie się tak skupić, żeby zjechać w bezpieczne miejsca... Generalnie jestem opanowanym kierowcą i wydaje mi się że jeżdżę bezpiecznie ale kto wie co się wydarzy... A mieścicie się z brzuszkiem przed kierownicą?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

I gdzie ta Kakusia?

Michaś
Stary 2010-02-16, 11:18   #1394
aixa
Rozeznanie

Ja jeżdżę za kierownicą samochodu i nie jest to dla mnie duży problem. Moja córcia chyba bardzo lubi jeździć autem bo wtedy jest spokojna i mnie nie kopie , takie wyrozumiałe mam dziecko. No i oczywiście zawsze zapinam pasy i układam pod brzuch, żeby nie uciskały. Na pewno dasz radę Lindsley. Gorzej tylko z wysiadaniem z auta . Zanim się wygramolę z tym brzuchem .

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-16, 11:29   #1395
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeżdżę za kierownicą samochodu i nie jest to dla mnie duży problem. Moja córcia chyba bardzo lubi jeździć autem bo wtedy jest spokojna i mnie nie kopie , takie wyrozumiałe mam dziecko. No i oczywiście zawsze zapinam pasy i układam pod brzuch, żeby nie uciskały. Na pewno dasz radę Lindsley. Gorzej tylko z wysiadaniem z auta . Zanim się wygramolę z tym brzuchem .
O właśnie wysiadanie... Tym bardziej, że jak podjadę pod dom to mam wkoło śnieg i jak wysiadam to czasem ma go na wysokości progu, tak mi się wyjeździło moje miejsce parkingowe. A moje dziecię, zawsze po kilku min jazdy zaczyna kopać, może chce być aktywnym kierowcą Na szczęście nie mam w planach póki co tras dłuższych niż 40km, tak na co dzień to jeżdżę za jednym razem ok 15km... Dam rad
Dziś jadę się z mamą w mieście spotkać i może skoczę na małe zakupy na targowisko... i do Rossmanna jeszcze bo nigdy mi nie po drodze a dziś będę blisko... Byle śnieg nie zaczął sypać i synuś nie skakał po pęcherzu bo w tamtych okolicach nie ma gdzie do wc skoczyć

Michaś
Stary 2010-02-16, 12:57   #1396
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

CZeść dziewczyny,
byłam na tym usg, było przez brzuch.
Wszystko jest super, maluszek zdrowy, ma 5 cm
Strasznie się cieszę
Pozdrawiam was
Stary 2010-02-16, 13:09   #1397
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
I gdzie ta Kakusia?
JESTEM

Dziewczynki jesteście kochane Ślicznie dziękuję za troskę
Z tym meldowaniem możemy się tak umówić tylko było mi głupio wejść - napisać tylko: "Jestem, żyję" i uciec bo to tak nie ładnie byłoby z mojej strony

Dokładnie tak jak pisała Lindsley - w weekendy zazwyczaj spędzam czas z TŻtem i wtedy nie bardzo mam możliwość posiedzenia z Wami. A wczoraj TŻ miał dzień urlopu no i wsumie cały dzień byliśmy czymś zajęci - no i cały dzień spędziliśmy razem

Co do Walentynek - Mąż mnie bardzo mile zaskoczył - bo kupił bilety do kina na Ciacho - byłam totalnie zaskoczona, bo nie spodziewałam się w tym dniu kina

A dziś z samego rana poszłam do lekarki pierwszego kontaktu - ot taka kontrolna wizyta, którą mój Gin. kazał mi odbyć (ocena EKG, wpis do karty ciąży i takie tam) - no i moją lekarkę też strasznie zmartwiły moje niskie wyniki morfologii No ale co ja mogę poradzić.... Biorę przepisane żelazo, lekarka kazała mi oprócz Prenatalu brać dodatkowo kwas foliowy i wit B12 i jeść dużo czerwonego mięsa.
Dostałam ochrzan, że przed ciążą nie zrobiłam gastroskopii i nie poznałam przyczyny mojej anemii zanim zaszłam w ciążę.

Potem poszłam do dyrektora basenu - ale Go nie zastałam - musiałam rozmawiać z sekretarką - starą pindą i zastępcą dyrektora starym matołem I tak mnie zdenerwowali, że jutro albo w czwartek pójdę z samego rana, żeby zastać głównego dyrektora - aż nie będę opisywać o co poszło, ale dawno mnie nikt tak nie zdenerwował

A potem na drobne zakupy do Lidla i na autobus (z racji, że już całe miasto obeszłam na nogach i już sił nie miałam ).

Zjadłam sobie właśnie kisiel pomarańczowy z wkrojonymi owocami i mogę Wam odpisywać

Zgadnij - co do Twojej sytuacji to aż brak słów Nawet nie będę tego komentować, mam nadzieję, że masz już to L4? I zamknij się tam na górze i miej głęboko w D**** rodzinkę, skoro kompletnie nie liczą się z Tobą i Twoim zdrowiem....

Lindsley - dobrze, że udało Wam się zawiesić broń i ta cała sytuacja tak się skończyła - dobrze, że TŻ wiele zrozumiał.... Ciekawe tylko ile teraz zażyczy sobie szwagier za robociznę....

Brzuszek - z racji, że w sobotę parę razy Dzidzia sporadycznymi kopniaczkami dała znak życia to postanowiliśmy z IP wstrzymać się do niedzieli wieczór, a w niedzielę Dzidzia już coraz częściej kopała, więc niby byłam spokojniejsza. Niby - bo ciągle martwiłam się i wciąż myślę, skąd było to nagłe wyciszenie Miałam już takie czarne myśli (zw. z pępowiną), że nie wiem czy za tydzień na wizycie u Gin. nie poproszę o wcześniejsze USG, żeby się uspokoić...
Acha przypomniało mi się - wczoraj zaczęłam się jeszcze zastanawiać, czy np malowaniem paznokci lakierem mogło w jakiś sposób zaszkodzić Dzidzi?? może się przytruło tym smrodkiem

Pisaliście o kosmetykach - ja też mam zamiar na początek używać tylko niezbędnych - żel do kąpania (raczej Hipp), krem na odparzenia (Nivea), krem nawilżający (Nivea) na przemian z oliwką (Hipp), chusteczki do pupci i jakiś kremik do twarzy (pewnie też Hipp albo Bambino).
Cytat:
Darusia im dalej czytalam te rwelacje z twojej SR, tym wieksze oczy robilam...
ja też - głównie czytając o Sudocremie
Bo wiem od mamuś już doświadczonych, że Sudocrem dobrze jest używać w sytuacjach awaryjnych a nie na codzień do pielęgnacji

Cytat:
Kakusia akurat odnosnie bolu glowy i Amolu to popieram twoja tesciowa (ale sie narazilam )
Aldi nie naraziłaś się
Ale akurat nie zgodzę się co do Amolu - moje bóle głowy są ewidentnie spowodowane ciągle niskim ciśnieniem - i nie sądzę, żeby Amol mi to ciśnienie w jakikolwiek sposób podniósł

Co do Twoich rad:
- wózek - ja akurat będę miała letnie Dziecko i nie wyobrażam sobie nie mieć skrętnych kół - a walczyć z wózkiem nie mam zamiaru
- otulaczek - moim zdaniem to zbędny koszt - bo taką rolę może mi spełnić również rożek - czytałam na wątkach mamusiowych, że mamusie właśnie tak stosują rożki jakby miały być w tym oryginalnym otulaczku

A Lu to już pannica rośnie, już mamie wyrasta z ubranek, pięknie

Cytat:
Ważne że kasa jest i mogę śmigać po allegro
wkońcu przyszła Ci ta kaska! Nie zapomnij pochwalić się swoimi szaleństwami

Pisałyście o prowadzeniu samochodu - ja w ciąży tylko raz prowadziłam potem już sobie darowałam - nie dość, że pogorszył mi się wzrok to jeszcze mam strasznie kiepską koncentrację. Ale po ciąży muszę na nowo przyzwyczaić się do prowadzenia, co by w różnych sytuacjach być niezależną

Lenka - super, Dzidzia rośnie

Lindsley ale Ci dobrze z tymi ciuszkami My dostaliśmy od szwagra jedną reklamówkę - ale niestety kaftaników tam nie znalazłam Byliśmy z TŻtem wczoraj w lumpku takim typowo dziecięcym i tam też kaftaników brak Chyba będę musiała zakupić na all nowe...
No i jeszcze jakieś śpioszki muszkę dokupić bo mam mało. No i też czekam na wypłatę z ZUS żeby móc dalej kompletować wyprawkę...
A co do Twoich wcześniejszych bóli przypomniało mi się, że kiedyś czytałam w mamusinej gazetce, że Dzidzia najpierw będzie uciskać pęcherz a potem podniesie się ciut wyżej i może uciskać na przeponę co w rezultacie może się płyciej oddychać, albo żołądek co może boleć. I pod koniec ciąży znów brzuszek się obniża i znów uciska pęcherz...

Chyba nadrobiłam?

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-02-16 o 13:16
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 13:56   #1398
abz
Zakorzenienie

Kakusia no w końcu jesteś. Na tym basenie to chyba nieźle musieli cie wkurzyć

Stary 2010-02-16, 16:09   #1399
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny,
byłam na tym usg, było przez brzuch.
Wszystko jest super, maluszek zdrowy, ma 5 cm
Strasznie się cieszę
Pozdrawiam was
za wizytę i że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
JESTEM
Wreszcie

Cytat:
Dziewczynki jesteście kochane Ślicznie dziękuję za troskę
Bo my tu jak rodzina (w niektórych przypadkach lepiej jak rodzina) i się martwimy...
Cytat:
Z tym meldowaniem możemy się tak umówić tylko było mi głupio wejść - napisać tylko: "Jestem, żyję" i uciec bo to tak nie ładnie byłoby z mojej strony
Już wolę jak napiszesz że żyjesz niż jak nic nie napiszesz

Cytat:
Co do Walentynek - Mąż mnie bardzo mile zaskoczył - bo kupił bilety do kina na Ciacho - byłam totalnie zaskoczona, bo nie spodziewałam się w tym dniu kina
dla męża...
Cytat:
A dziś z samego rana poszłam do lekarki pierwszego kontaktu - ot taka kontrolna wizyta, którą mój Gin. kazał mi odbyć (ocena EKG, wpis do karty ciąży i takie tam)
A to tak każdą kobietę w ciąży wysyłają? Bo mi gin nic nie mówił Lekarz rodzinny wie o ciąży bo byłam na samym początku (chciałam żeby mi przepisał skierowanie na badanie od gina żebym mogła je za darmo zrobić w swojej przychodni, nie dał się namówić, ale w kartę ciążę chyba wpisał)
Cytat:
Potem poszłam do dyrektora basenu - ale Go nie zastałam - musiałam rozmawiać z sekretarką - starą pindą i zastępcą dyrektora starym matołem I tak mnie zdenerwowali, że jutro albo w czwartek pójdę z samego rana, żeby zastać głównego dyrektora - aż nie będę opisywać o co poszło, ale dawno mnie nikt tak nie zdenerwował
A co tam się stało na tym basenie że Cię tak zdenerwowali?
Cytat:
Lindsley - dobrze, że udało Wam się zawiesić broń i ta cała sytuacja tak się skończyła - dobrze, że TŻ wiele zrozumiał.... Ciekawe tylko ile teraz zażyczy sobie szwagier za robociznę....
Tz jeszcze ma mocne postanowienie (ciekawe czy wytrwa) że nie będzie pił do porodu... A szwagier miał wpaść do nas ale widzę, że ciągle go w domu nie ma więc pewnie nie ma czasu...
Cytat:
Pisaliście o kosmetykach - ja też mam zamiar na początek używać tylko niezbędnych - żel do kąpania (raczej Hipp), krem na odparzenia (Nivea), krem nawilżający (Nivea) na przemian z oliwką (Hipp), chusteczki do pupci i jakiś kremik do twarzy (pewnie też Hipp albo Bambino).
Mam próbki oliwki i kremu z Hippa - zobacze jak mi się spodoba to może też kupię ale raczej na nivea się nastawiam...

Cytat:
wkońcu przyszła Ci ta kaska! Nie zapomnij pochwalić się swoimi szaleństwami
Na razie nic na all nie kupiłam W sumie to nie miałam za bardzo kiedy
Za to dziś na targu kupiłam sobie koszulę (na razie jedną, żeby mieć w razie bym musiała iść wcześniej niż myślę do szpitala), majtki i staniczek w rossmanie puder do twarzy bo mi się kończy
Cytat:
Pisałyście o prowadzeniu samochodu - ja w ciąży tylko raz prowadziłam potem już sobie darowałam - nie dość, że pogorszył mi się wzrok to jeszcze mam strasznie kiepską koncentrację.
Z tą koncentracją to też zauważyłam ale nie spadła drastycznie i jakoś daję radę... Wzrok mi też się pogorszył ale do prowadzenia auta i tak zakładam okulary więc nie jest źle. Różnicę zauważyłam jak chodzę na co dzień bez okularów. Niestety u nas do okulisty to mogę się zapisać na wizytę za pół roku...

[QUOTE=Kakusia;17224744]Lindsley ale Ci dobrze z tymi ciuszkami
No dobrze dobrze... Zaraz idę przejrzeć co mi tam bratowa przywiozła
Cytat:
A co do Twoich wcześniejszych bóli ...
Na szczęście wczoraj już nie bolało.. Tak sobie myślę, że to może przez mój siedzący tryb życia? Wczoraj i dziś nachodziłam się sporo... jutro też mam w planach bo Tz ma wolne i zamierzamy dużo spraw pozałatwiać

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-02-16 o 16:12
Stary 2010-02-16, 16:29   #1400
aldii
Zakorzenienie

Darusia wolalam zeby wrzucili kase do skarbonki,niz wydali ja na spiochy ktorych mala nigdy nie zalozy, bo ma tego mase.A tak uzbieralo sie na pierwsza dawke szczepionek

Rozek jest dobry do tzrymania dzidzi, chociaz ja akurat nie uzywam.A otulaczek jest doskonaly do spania.Jest raczej jak grubsza flanelka (moj akurat jest z bawelniano-polarowy)
Aixa to co napisalas z kosmetykow, to jest wszystko co bedzie ci potrzebne

Hehe normalne zycie powiadasz po porodzie ?? ZAPOMNIJ...wtedy to dopiero sie zacznie kongo
Lindsley do kapieli i mycia glowki jednoczesnie mam oilatum (oliwka juz wtedy jest zbedna)
Lenka
Kakusia na poczatek za milczenie !!
A jaka masz hgb i pozim zelaza ?
Dzidzia ma dni katywnosci i prawie calkowitego wyciszenia, wiec nie martw sie - najwazniejsze,ze nastepnego dnia dala czadu
Jak glowa boli z niskiego cisnienia, no to rzeczywiscie amol nie pomoze
Rozek jest o wiele grubszy niz otulaczek i w zaden sposb nie owiniesz nim tak dzieciatka jak otulaczkiem.A na allegro sa otulaczki czasami po 7zl.
Mi kaftaniki sa zupelnie zbedne.Raz malej zalozylam i oczywiscie tak jak myslalam, jak zaczela sie krecic to sie zrolowal na plecach i bylo jej niewygodnie

No i poza tym ja wam tylko pisze bez czego ja osobiscie sobie nie wyobrazam teraz zycia, a nie ze wam bedzie to potrzebne,czy ze macie to kupowac. Bo kazda dzidzia jest inna i u was to np. moze sie nie sprawdzic, co sie sprawdza u mnie
Stary 2010-02-16, 17:13   #1401
Darusiaaaa
Zakorzenienie

masz racje aldi tylko, ze ja nie jestem chyba na tyle otwarta zeby komus tak powiedziec

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

a co do kaftanikow tezmam pare i wiecej nie chce, maly bedzie w pampersie wiec bedzie w body ubierany, gdybym sie chciala tetrą zając wtedy kaftaniki b kazde body byloby zesiusiane
A.Camus
Stary 2010-02-16, 17:21   #1402
lindsley
Zakorzenienie

Zobaczcie ile tego przyjechało... Śpiochów i bluzeczek raczej mi nie zabraknie... Już nie mam gdzie tego układać (brzydkie zdjęcie bo jestem w trakcie przeglądania) Z ubranek nic już nie kupuję. Muszę dokupić cieplejszy kocyk bo mam tylko taki cieniutki... Może jakąś malusią czapeczkę jeszcze

No i wklejam jeszcze moją koszulę

Michaś
Stary 2010-02-16, 17:24   #1403
Darusiaaaa
Zakorzenienie

SUPER!!!!!!!

Uwielbiam przegladanie tych malutkich ubranek.
A.Camus
Stary 2010-02-16, 20:16   #1404
aldii
Zakorzenienie

Lindsley wow

Co do koszul,to u mnie swietnie w szpitalu sprawdzila sie taka z "pekniciami" na biuscie http://allegro.pl/item916722431_kosz...d_s_do_xl.html (mam pomaranczowa). w rozpinanych juz nie bylo mi tak latwo i wygodnie
Stary 2010-02-16, 20:51   #1405
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Aldii każda wskazówka cenna
Lenko oby tak dalej
Kakusiu wkoncu Oby takie bezruchy dzieciaków nam się nie zdarzały
A co się działo na basenie że taka zła jesteś??
Lindsley to Ci sie fartnelo z ciuszkami

A ja leżę i się byczę

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 21:08   #1406
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny znacie sie moze na wynikach badan? bo pare rzeczy mnie troche niepkoi a do wizyty jeszczetroche
A.Camus
Stary 2010-02-16, 22:20   #1407
lindsley
Zakorzenienie

Szukam na all szlafroku i nie mam pojęcia co kupić. Albo mi się nie podobają albo są masakrycznie drogie Ja nigdy nie używałam a w szpitalu się przyda... Poradźcie jaki kupić

Dziś zmykam wcześniej spać bo jestem padnięta... Nachodziłam się i wszystko mnie boli, Tz się bawi bo dostał swój nowy procesor do kompa więc pewnie długo będzie siedział

Jutro jedziemy do hurtowni z dziecięcymi art pooglądać i porównać ceny... na SR i jeszcze może jakieś zakupy (nieszczęsna klamka by się przydała bo drzwi nie mogę zamknąć od pokoju...)

A Kakusia to do nas będzie teraz raz dziennie zaglądać Buuu... Nie podoba mi się to w ogóle

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Lindsley to Ci sie fartnelo z ciuszkami
To co na fotce to tylko to co dziś przyjechało Zrobię kiedyś fotkę wszystkiego co mam w szafach poupychane

Kliknęłam CI w Vichy
Cytat:
dziewczyny znacie sie moze na wynikach badan? bo pare rzeczy mnie troche niepkoi a do wizyty jeszczetroche
Ja się nie znam Ale podaj może się poszuka w necie jakie są normy dla kobiet w ciąży

Michaś
Stary 2010-02-16, 22:21   #1408
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ani mnie
lindsey ja kupilam w jakims podrzednym sklepiku taki cienszy milutki jak kocyki te ciensze niebieski w chmurki chyba czy cos;p

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

krwinek bialych (wbc) mam 11,56 a norma -10
hematokryt HCT 35,4 norma 37-47
PDW 14,5 norma 11,0

w ogolnym badaniu moczu mam 1,007 ciężaru właściwego a noema 1,015-1,025

poza tym ok
przeciwcial odpornosciowych dla antygenow krwinek czerwonych nie wykryto i antygen hbs ujemny. Reszta badan tez w normie
A.Camus
Stary 2010-02-17, 09:47   #1409
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dariusiu, ja też mam ponad normę krwinki białe, ale ginka powidziała, że to normalne w ciąży...

Lindsley dzięki
Ja muszę jeszcze raz zrobic segregacje, ale to juz przez praniem Muszę jeszcze proszek/żel kupić, ale nie widzi mi się kupować typowo dzidziusiowych...

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 10:10   #1410
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja pralam w dzidziusiowej loveli
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości