|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Zgadnij strasznie przeżyłaś ostatnią akcję z rodzinką, współczuję
lindsley te twoje bóle to ja myślę, że mogą być właśnie od ucisku dzidzi. I zazdroszczę tylu ciuszków, ciekawe czy ja coś dostanę. Jeżeli będzie dziewczynka to może przyjaciółka coś podrzucie, jeżeli chłopiec to może koleżanka, ale to pewnie niewiele będzie. Ja się zastanawiam, bo zwykłe usg będzie mi robił mój gin na wizytach (przypominam na NFZ) więc moze na jedno takie płatne się wybiorę. aldii nie wiedziałam co to ten otulaczek, ale już zobaczyłam, może to rzeczywiście wygodniejsze od zwykłego rożka. Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, jeszcze pewnie wiele takich rzeczy znajdę, o których nie mam pojęcia.
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- co do otulaczka jako niedoswiadczona mamusia wole rozek, wygodniej bedzie mi sie trzymalo maluszka, tak stabilniej a te otulaczki to sa takie jak grubsze reczniki chyba nie? wiec dla mnie odpada, jeden rozek mam usztywniany z drugi nie
|
|
|
#1383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kupilam znow ciuszki idywan i ikei...a jutro do gina...moze zobaczymy co bedzie
|
||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
nam zostalo jeszcze 41 dni
bozeeee jakie to dziwne
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż co kupiłaś ![]() Dlaczego dziwne? Fajnie Już niedługo a będziesz miała swoje dziecko przy sobie...A wgl to śniło mi się w nocy że karmiłam piersią takie już półroczne dziecko... ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-02-15 o 22:14 |
||
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne bo tak czekam czekam i z dnia na dzien ten dzien jest blizej i tak.... az mnie cala radosc rozpiera jak o tym mysle
|
|
#1387 | |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, że z Kakusią wszystko ok
, niech nas tak więcej nie straszy .Jeśli chodzi o kosmetyki, będę używać oilatum ale co parę dni, sudocrem uważam za zbędny na co dzień, będę używać w razie odparzeń. Do tego z pewnością kupię oliwkę (nie mam jeszcze pojęcia jakiej firmy) i chusteczki do pupy (już kupiłam bella happy sensitive idealne dla niemowląt, nie zawierają substancji zapachowych, mydła ani alkoholu). Do tego spirytus do pępuszka i kremik do buzi . KONIEC. Uważam że im więcej kosmetyków tym gorzej. Nie będę bombardować delikatnej skóry dziecka zbyt dużą ilością chemii.---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Ale mnie wzięło. Mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli.
|
|
#1388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba wprowadzimy nakaz meldowania się na wątku min co 2 dzień a pod koniec ciąży codziennie
Cytat:
Ja myślę, że na początek - płyn do kąpieli, oliwka, krem do buzi, krem do pupy (chyba jakiś przy każdej zmianie pieluszki się przyda choć nie koniecznie sudocrem-a tego to mam pół chyba największej puszki, używam czasem przy problemach ze skórą i pomaga, np teraz jak załatwiłam sobie dłonie różnymi środkami czystości), spirytus, chusteczki (mam pampers sensitive) Cytat:
To po tatusiu tak ma... Pewnie mały sobie coś gada... bo tz jak mówi to chodzi w kółko
|
|
#1389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczysz pod koniec ciąży, jak synuś cię czasami kopnie to aż się gwiazdki z bólu pokażą , dziecko ma naprawdę ciasno w brzuchu i każdy ruch jest bardzo wyraźnie wyczuwalny, czasami zbyt wyraźnie .---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- No i jeszcze coś do kąpieli, zapomniałam , ale kupię dopiero jak się urodzi., no bo jak będzie miała dużo włosków to kupię płyn z szamponem taki 2w1.---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- A tak na marginesie to czemu my jeszcze nie śpimy??????? Kurczę już jest prawie wtorek
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupie tak czy siak 2w1 bo jakieś włoski będzie miało.. Wiem, że ma ciasno ale tak mógłby mamusię oszczędzać czasem... Wiecie co mnie przeraża... Myślałam że dam radę do końca ciąży prowadzić auto a teraz już mam wątpliwości. Tz nie ma prawka a nie wyobrażam sobie że nie będę mogła się z domu ruszyć, zrobić podstawowych zakupów itd...(mieszkam kilka km od miasta a ludzie w pks-ach często wyglądają jak sardynki w puszce) Póki co to za kierownicą czuję się jak ryba w wodzie ale czy w 9tym miesiącu też tak będzie
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley z tym jeżdzeniem samochodem to po prostu moze byc mało bezpieczne z tak dużym brzuszkiem. Mój mąż ma prawko i samochód, ale i tak bedę sie czuła źle jak będę skazana na niego zeby mnie gdzieś woził...bo on zawsze marudzi.
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
ja poki co smigam bez problemow, ale zobaczymy jak bedzie.
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- co do kąpieli, najlepsze sa 2 w 1 bo dzidzia czy ma czy nie ma wloskow powinna miec glowke myta tak jakby miala zeby sie nie luszczylo nic i nie miala suchej skory
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- I gdzie ta Kakusia?
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeżdżę za kierownicą samochodu i nie jest to dla mnie duży problem. Moja córcia chyba bardzo lubi jeździć autem bo wtedy jest spokojna i mnie nie kopie
.
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że jak podjadę pod dom to mam wkoło śnieg i jak wysiadam to czasem ma go na wysokości progu, tak mi się wyjeździło moje miejsce parkingowe. A moje dziecię, zawsze po kilku min jazdy zaczyna kopać, może chce być aktywnym kierowcą Na szczęście nie mam w planach póki co tras dłuższych niż 40km, tak na co dzień to jeżdżę za jednym razem ok 15km... Dam rad![]() Dziś jadę się z mamą w mieście spotkać i może skoczę na małe zakupy na targowisko... i do Rossmanna jeszcze bo nigdy mi nie po drodze a dziś będę blisko... Byle śnieg nie zaczął sypać i synuś nie skakał po pęcherzu bo w tamtych okolicach nie ma gdzie do wc skoczyć
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
JESTEM
![]() Dziewczynki jesteście kochane Z tym meldowaniem możemy się tak umówić tylko było mi głupio wejść - napisać tylko: "Jestem, żyję" i uciec bo to tak nie ładnie byłoby z mojej strony ![]() Dokładnie tak jak pisała Lindsley - w weekendy zazwyczaj spędzam czas z TŻtem i wtedy nie bardzo mam możliwość posiedzenia z Wami. A wczoraj TŻ miał dzień urlopu no i wsumie cały dzień byliśmy czymś zajęci - no i cały dzień spędziliśmy razem Co do Walentynek - Mąż mnie bardzo mile zaskoczył - bo kupił bilety do kina na Ciacho - byłam totalnie zaskoczona, bo nie spodziewałam się w tym dniu kina ![]() A dziś z samego rana poszłam do lekarki pierwszego kontaktu - ot taka kontrolna wizyta, którą mój Gin. kazał mi odbyć (ocena EKG, wpis do karty ciąży i takie tam) - no i moją lekarkę też strasznie zmartwiły moje niskie wyniki morfologii No ale co ja mogę poradzić.... Biorę przepisane żelazo, lekarka kazała mi oprócz Prenatalu brać dodatkowo kwas foliowy i wit B12 i jeść dużo czerwonego mięsa.Dostałam ochrzan, że przed ciążą nie zrobiłam gastroskopii i nie poznałam przyczyny mojej anemii zanim zaszłam w ciążę. Potem poszłam do dyrektora basenu - ale Go nie zastałam - musiałam rozmawiać z sekretarką - starą pindą i zastępcą dyrektora starym matołem I tak mnie zdenerwowali, że jutro albo w czwartek pójdę z samego rana, żeby zastać głównego dyrektora - aż nie będę opisywać o co poszło, ale dawno mnie nikt tak nie zdenerwował A potem na drobne zakupy do Lidla i na autobus (z racji, że już całe miasto obeszłam na nogach i już sił nie miałam ).Zjadłam sobie właśnie kisiel pomarańczowy z wkrojonymi owocami i mogę Wam odpisywać ![]() Zgadnij - co do Twojej sytuacji to aż brak słów Lindsley - dobrze, że udało Wam się zawiesić broń i ta cała sytuacja tak się skończyła - dobrze, że TŻ wiele zrozumiał.... Ciekawe tylko ile teraz zażyczy sobie szwagier za robociznę.... Brzuszek - z racji, że w sobotę parę razy Dzidzia sporadycznymi kopniaczkami dała znak życia to postanowiliśmy z IP wstrzymać się do niedzieli wieczór, a w niedzielę Dzidzia już coraz częściej kopała, więc niby byłam spokojniejsza. Niby - bo ciągle martwiłam się i wciąż myślę, skąd było to nagłe wyciszenie Miałam już takie czarne myśli (zw. z pępowiną), że nie wiem czy za tydzień na wizycie u Gin. nie poproszę o wcześniejsze USG, żeby się uspokoić...Acha przypomniało mi się - wczoraj zaczęłam się jeszcze zastanawiać, czy np malowaniem paznokci lakierem mogło w jakiś sposób zaszkodzić Dzidzi?? może się przytruło tym smrodkiem ![]() Pisaliście o kosmetykach - ja też mam zamiar na początek używać tylko niezbędnych - żel do kąpania (raczej Hipp), krem na odparzenia (Nivea), krem nawilżający (Nivea) na przemian z oliwką (Hipp), chusteczki do pupci i jakiś kremik do twarzy (pewnie też Hipp albo Bambino). Cytat:
![]() Bo wiem od mamuś już doświadczonych, że Sudocrem dobrze jest używać w sytuacjach awaryjnych a nie na codzień do pielęgnacji Cytat:
![]() Ale akurat nie zgodzę się co do Amolu - moje bóle głowy są ewidentnie spowodowane ciągle niskim ciśnieniem - i nie sądzę, żeby Amol mi to ciśnienie w jakikolwiek sposób podniósł ![]() Co do Twoich rad: - wózek - ja akurat będę miała letnie Dziecko i nie wyobrażam sobie nie mieć skrętnych kół - a walczyć z wózkiem nie mam zamiaru ![]() - otulaczek - moim zdaniem to zbędny koszt - bo taką rolę może mi spełnić również rożek - czytałam na wątkach mamusiowych, że mamusie właśnie tak stosują rożki jakby miały być w tym oryginalnym otulaczku ![]() A Lu to już pannica rośnie, już mamie wyrasta z ubranek, pięknie ![]() wkońcu przyszła Ci ta kaska! Nie zapomnij pochwalić się swoimi szaleństwami ![]() Pisałyście o prowadzeniu samochodu - ja w ciąży tylko raz prowadziłam potem już sobie darowałam - nie dość, że pogorszył mi się wzrok to jeszcze mam strasznie kiepską koncentrację. Ale po ciąży muszę na nowo przyzwyczaić się do prowadzenia, co by w różnych sytuacjach być niezależną ![]() Lenka - super, Dzidzia rośnie Lindsley ale Ci dobrze z tymi ciuszkami My dostaliśmy od szwagra jedną reklamówkę - ale niestety kaftaników tam nie znalazłam Byliśmy z TŻtem wczoraj w lumpku takim typowo dziecięcym i tam też kaftaników brak Chyba będę musiała zakupić na all nowe...No i jeszcze jakieś śpioszki muszkę dokupić bo mam mało. No i też czekam na wypłatę z ZUS żeby móc dalej kompletować wyprawkę... A co do Twoich wcześniejszych bóli przypomniało mi się, że kiedyś czytałam w mamusinej gazetce, że Dzidzia najpierw będzie uciskać pęcherz a potem podniesie się ciut wyżej i może uciskać na przeponę co w rezultacie może się płyciej oddychać, albo żołądek co może boleć. I pod koniec ciąży znów brzuszek się obniża i znów uciska pęcherz... Chyba nadrobiłam?
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-16 o 13:16 |
||
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia no w końcu jesteś. Na tym basenie to chyba nieźle musieli cie wkurzyć
|
#1399 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i ![]() Wreszcie ![]() Bo my tu jak rodzina (w niektórych przypadkach lepiej jak rodzina) i się martwimy... Cytat:
![]() Cytat:
dla męża... Cytat:
Lekarz rodzinny wie o ciąży bo byłam na samym początku (chciałam żeby mi przepisał skierowanie na badanie od gina żebym mogła je za darmo zrobić w swojej przychodni, nie dał się namówićCytat:
Cytat:
) że nie będzie pił do porodu... A szwagier miał wpaść do nas ale widzę, że ciągle go w domu nie ma więc pewnie nie ma czasu...Cytat:
Cytat:
W sumie to nie miałam za bardzo kiedy![]() Za to dziś na targu kupiłam sobie koszulę (na razie jedną, żeby mieć w razie bym musiała iść wcześniej niż myślę do szpitala), majtki i staniczek w rossmanie puder do twarzy bo mi się kończy Cytat:
[QUOTE=Kakusia;17224744]Lindsley ale Ci dobrze z tymi ciuszkami No dobrze dobrze... Zaraz idę przejrzeć co mi tam bratowa przywiozła ![]() Na szczęście wczoraj już nie bolało.. Tak sobie myślę, że to może przez mój siedzący tryb życia? Wczoraj i dziś nachodziłam się sporo... jutro też mam w planach bo Tz ma wolne i zamierzamy dużo spraw pozałatwiać
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-02-16 o 16:12 |
|||||||||
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia wolalam zeby wrzucili kase do skarbonki,niz wydali ja na spiochy ktorych mala nigdy nie zalozy, bo ma tego mase.A tak uzbieralo sie na pierwsza dawke szczepionek
![]() Rozek jest dobry do tzrymania dzidzi, chociaz ja akurat nie uzywam.A otulaczek jest doskonaly do spania.Jest raczej jak grubsza flanelka (moj akurat jest z bawelniano-polarowy) Aixa to co napisalas z kosmetykow, to jest wszystko co bedzie ci potrzebne Hehe normalne zycie powiadasz po porodzie ?? ![]() Lindsley do kapieli i mycia glowki jednoczesnie mam oilatum (oliwka juz wtedy jest zbedna) Lenka ![]() Kakusia na poczatek A jaka masz hgb i pozim zelaza ? Dzidzia ma dni katywnosci i prawie calkowitego wyciszenia, wiec nie martw sie - najwazniejsze,ze nastepnego dnia dala czadu Jak glowa boli z niskiego cisnienia, no to rzeczywiscie amol nie pomoze Rozek jest o wiele grubszy niz otulaczek i w zaden sposb nie owiniesz nim tak dzieciatka jak otulaczkiem.A na allegro sa otulaczki czasami po 7zl. Mi kaftaniki sa zupelnie zbedne.Raz malej zalozylam i oczywiscie tak jak myslalam, jak zaczela sie krecic to sie zrolowal na plecach i bylo jej niewygodnie ![]() No i poza tym ja wam tylko pisze bez czego ja osobiscie sobie nie wyobrazam teraz zycia, a nie ze wam bedzie to potrzebne,czy ze macie to kupowac. Bo kazda dzidzia jest inna i u was to np. moze sie nie sprawdzic, co sie sprawdza u mnie |
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
masz racje aldi tylko, ze ja nie jestem chyba na tyle otwarta zeby komus tak powiedziec
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- a co do kaftanikow tezmam pare i wiecej nie chce, maly bedzie w pampersie wiec bedzie w body ubierany, gdybym sie chciala tetrą zając wtedy kaftaniki b kazde body byloby zesiusiane
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie ile tego przyjechało... Śpiochów i bluzeczek raczej mi nie zabraknie... Już nie mam gdzie tego układać
(brzydkie zdjęcie bo jestem w trakcie przeglądania) Z ubranek nic już nie kupuję. Muszę dokupić cieplejszy kocyk bo mam tylko taki cieniutki... Może jakąś malusią czapeczkę jeszcze![]() No i wklejam jeszcze moją koszulę
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
SUPER!!!!!!!
Uwielbiam przegladanie tych malutkich ubranek.
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley wow
![]() Co do koszul,to u mnie swietnie w szpitalu sprawdzila sie taka z "pekniciami" na biuscie |
|
|
|
#1405 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aldii każda wskazówka cenna
![]() Lenko oby tak dalej ![]() Kakusiu wkoncu ![]() A co się działo na basenie że taka zła jesteś?? Lindsley to Ci sie fartnelo z ciuszkami A ja leżę i się byczę
|||||||||||||||||||||
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znacie sie moze na wynikach badan? bo pare rzeczy mnie troche niepkoi a do wizyty jeszczetroche
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Szukam na all szlafroku i nie mam pojęcia co kupić. Albo mi się nie podobają albo są masakrycznie drogie
Ja nigdy nie używałam a w szpitalu się przyda... Poradźcie jaki kupić![]() Dziś zmykam wcześniej spać bo jestem padnięta... Nachodziłam się i wszystko mnie boli, Tz się bawi bo dostał swój nowy procesor do kompa ![]() Jutro jedziemy do hurtowni z dziecięcymi art pooglądać i porównać ceny... na SR i jeszcze może jakieś zakupy (nieszczęsna klamka by się przydała bo drzwi nie mogę zamknąć od pokoju... A Kakusia to do nas będzie teraz raz dziennie zaglądać Buuu... Nie podoba mi się to w ogóle![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- To co na fotce to tylko to co dziś przyjechało Zrobię kiedyś fotkę wszystkiego co mam w szafach poupychane![]() Kliknęłam CI w Vichy ![]() Cytat:
Ale podaj może się poszuka w necie jakie są normy dla kobiet w ciąży
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
ani mnie
lindsey ja kupilam w jakims podrzednym sklepiku taki cienszy milutki jak kocyki te ciensze niebieski w chmurki chyba czy cos;p ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- krwinek bialych (wbc) mam 11,56 a norma -10 hematokryt HCT 35,4 norma 37-47 PDW 14,5 norma 11,0 w ogolnym badaniu moczu mam 1,007 ciężaru właściwego a noema 1,015-1,025 poza tym ok przeciwcial odpornosciowych dla antygenow krwinek czerwonych nie wykryto i antygen hbs ujemny. Reszta badan tez w normie
|
|
#1409 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dariusiu, ja też mam ponad normę krwinki białe, ale ginka powidziała, że to normalne w ciąży...
Lindsley dzięki Ja muszę jeszcze raz zrobic segregacje, ale to juz przez praniem
|||||||||||||||||||||
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
ja pralam w dzidziusiowej loveli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

A usg 3D/4D mialam na kazdej wizycie + plyta z nagraniem usg

cały czas piję ten sam...) Wczoraj Tz zrobił mi miętę i na chwilę przeszło ale wróciło... Jakoś usnęłam. Przed chwilą znów zaczęło boleć, boli w każdej pozycji na leżąco, na siedząco i jak chodzę... Buu... Jak tak będzie do końca ciąży to się wykończę. Zostało mi jeszcze 91 dni...

.

i zastępcą dyrektora starym matołem
wkońcu przyszła Ci ta kaska! Nie zapomnij pochwalić się swoimi szaleństwami
(brzydkie zdjęcie bo jestem w trakcie przeglądania) Z ubranek nic już nie kupuję. Muszę dokupić cieplejszy kocyk bo mam tylko taki cieniutki... Może jakąś malusią czapeczkę jeszcze