|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
|
|
|
|
|
#1772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ten sprite ciekawa jestem czemu muszę zgłębić temat . przecież to woda z chemią tylko he he Cytat:
Cytat:
Byłam na dworku kurde przejść jak nie ma . Zaspy na moją wysokość a mam 175 wzrostu . Jak pług przejedzie to już wogóle z jednej strony nie ma jak przejść bo tyle nawali śniegu . ale małemu jakoś pasi
|
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi - ale co to za problem ja was zapraszam wszystkie razem i kazda z osobna - tylko wezcie ze soba lozeczka turystyczne dla maluchow - bo was to jakos upcham - ew. zawsze moge od kogos materac pozyczyc - tylko wlasnie o lozeczka by bylo ciezej......
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pozwól mu tak myśleć, że jest zły mąż i ojciec itp., bo faceci łatwo w depresję wpadają...na pewno coś znajdzie...a nie macie jakichś wtyk gdzie??żeby ktoś coś mógł załatwić??
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze Izumi to faktycznie kiepska sprawa u Was ...
Ale na pewno wszystko dobrze się skończy!! Popytajcie po znajomych, bo obecnie tak najłatwiej o jakąś pracę... niestety... Michaś niech grzecznie siedzi w brzusiu Mamusi i czeka aż sprawy finansowe się wyklarują, bo jednak jest to jakiś komfort psychiczny ... Głowa do góry, wszystko się ułoży !!drcron gratulacje!! Mi się marzy prawko na motor
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-02-16 o 16:26 |
|
|
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
Z tym spritem to jest chyba tak jak pepsi. Bo u nas tez już aczyna to wchodzić. Pepsi wypala Ci wszystko co sie da to i przy okazji bakterie. Widzisz u nas na problemy żołądkowe stosuje sie gorąca herbate z jagodami czy jakieś cuda a u nich sprite, że niby chyba on te bakterie wygryzie.
Wiesz to jest ogólnie bardzo zacofany kraj wbrew pozorom, ale to i tak my u nich pracujemy. |
|
|
|
#1778 |
|
Rozeznanie
|
My tez byliśmy sie trochę przewietrzyc choc kiepsko mi sie wybrać z domu.
To mój Kubełek A tak w ogóle to mnie nosi bo ja chcę na działke a nie mam jak tam dojechać. Zafugowali łazienke i jeszcze jej nie widziałam łłłłłłłłłłłłłłłłeeeeeeeee eee będę płakać Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-02-16 o 16:32 |
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za gratulacje
![]() a nie chwalilam sie bo nie chcialam zapeszyc ostatnio sie pochwalilam i co wszyscy wiedzieli i nie zdalam a dzisiaj nikty nie wiedzial i zdalam nawet mezowi nic nie powiedzialam zawiozl mnie na badania do szpitala a potem mialam jechac do psiapsiolki na plotki wiec on wrocil do domku a ja w busa i na egzamin potem na plotki i do domku uchachana hihi ![]() Izumi tak bardzo mi przykro z powodu Twojego meza ale moze jeszcze wsyzstko sie wyjasni moze niech zacznie szukac pracy ale z tamtad niech sie nie zwalnia moze jaies firmy w poblizu beda potrzebowac pracownikow badz dobrej mysli a twoj maz niech sie nie lamie przeciez utrata przez niego pracy nie byla z jego winy ![]() Ita dziekuje za zaproszenie ale troszke daleko poczekam az przyjedziesz do PL moze wtedy bedzie blizej a w Irlandi mam znajomego hehe ktory dziala na mojego meza jak plachta na byka hihi ciekawe dlaczego ![]()
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
W Polsce - opcja nr. 1 dom moich rodziców - Kraków
opcja nr. 2 - tesciowa - Cieski ok. Zuromina, Dzialdowa czyli MAzury.... Wiecie fajnie by bylo sie z wami spotkac na zywego - bo przeciez to wy przemawialyscie do rozsadku, ktorego u mnie wiecznie za malo
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
JoannaM zamierzasz rodzic w policach,tak?bo ja chyba też raczej tam się szykuje-byłaś tam może na podgląd porodówki czy coś?i jak tam jest z porodem rodzinnym?płacimy czy nie?
drcron gratulejszyn
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w najdłuższym wypadku zostalo 40 dni
wielki dzien zbliza sie wielkimi krokami---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- poczekajcie bo ja robie na tira z przyczepa to zrobimy tira disco ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- widzialam dzisiaj goscia x-landerem wozek pchal i wcale mu tak lekko nie bylo a kol nie zablokowal i tak smiesznie mu sie krecily:P i ja sie smiac zaczelam idziemy blizej z mezem a to nasz kolega:P
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja wkleje moj wielgachny brzusio
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
w bluzie wcale ie wyglada na wielgachny
ale bez bluzy juz wyglada jak pileczka ja tez mam wielkie brzucho i juz sie doczekac nie moge kiedy po porodzie sie na nim poloze
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was kupiła już może leżaczek dla dzidzi?
Podobno super sprawa, jak dziecko nie śpi, może podyndać , i zabaweczkami się pobawić, fajne też do usypiania. Nie wiem czy warto inwestować w firmowe. Bo jedna koleżanka ma taki z tych tańszych i bardzo zachwala że im mniej udziwnień tym lepiej(najważniejsza regulacja i pałąk z zabawkami) , za to druga koleżanka ma firmowy i też chwali, choć to bardziej jako kołyska na plastukowych płozach, ale podobno te wibracje działają cuda przy kolkach. I bądź tu człowieku mądryhttp://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=921716082 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=917147346 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=916876695
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
klaski :. Koledzy będą się z niego śmiali. A i Ty wyglądasz super.Cytat:
![]() kla ski:![]() ![]() k laski:Rezerwuje miejsce w autobusie ![]()
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TO TERAZ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- MAM PYTANKO.... czy któas z mam lub przyszłym mam wie jakie sa koszty tych szczepien skojaronych dodatkowych???
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze wrocilam z wynikami i wszystko w normie
tylko mocz mnie martwi mam bialko w moczu w ilosci 3,9 to chyba duzo i erytrocyty 29 swieze czesciowo i calkowicie wylugowane nie wiem co to znaczy i liczne bakterie w preparacie ![]() ide szperac po necie co oznaczaja moje wyniki ![]() a i zrobilam ta fostafaze alkaliczna i mam 97 a norma to <98 czyli brakuje mi tylko 1 i nie wiem czy mam sie martwic czy nie do jutra to chyab osiwieje ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
zaraz poszukamCytat:
|
|
#1791 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To badanie robiłam razem z tamtymi. Poza tym jak ktoś ma jakieś wątpliwości to lepiej zrobić te badania i mieć je już na wizytę u gina zamiast iść na wizytę,potem robić badania a potem na kolejną wizytę czekać. A poza tym to są podobno typowe badania w ciąży. Cytat:
![]() Może ja dziwna jestem ale NIENAWIDZĘ mieć obcych ludzi w domu. Nawet gości zapraszam raz na ruski rok bo mam zasadę, że mój dom jest moją oazą a gościć się mogę w knajpach. A jak będę miała jakieś problemy czy pytania to mam "nieteściową" albo pediatrę od tego. Cytat:
A po tym co tu poczytałam się napaliłam na basen. A konkretnie żeby Tż z małą chodził, żeby mieli coś dla siebie BEZ mamusi. Tż się bał, że kiepsko pływa i może on nie powinien z małą chodzić ale mu wyjaśniłam,że to ona ma pływać a nie on. Za to ja pływam jak mała syrenka ale do basenu nie wejdę, brrr. Może się zdecydujemy jeździć do Tarnowskich Gór mimo, że to kawałek, tylko najpierw muszę sprawdzić jakie tam warunki bo w życiu nie byłam. Cytat:
![]() A na co konkretnie ten Sprite pomaga bo ja jakoś nie zauważyłam żeby mnie kiedyś z czegoś wyleczył ![]() Mhm Ja mam mały i ze skarpetkami i tak mam problem.Drcron - Gratulacje! Ja miałam w tym roku robić kat C no ale chyba sobie odpuszczę z wiadomych względów ![]() Cytat:
Biedny Tż Mój też chce zmienić pracę bo ma na podobnej zasadzie, jest praca to pracuje=ma pensje, jest lipa=nie ma kasy lub ma mało. Ale u nas też kiepsko z pracą, szczególnie, że Tż zawód ma inny (beznadziejny) a inne doświadczenia w pracy i to diametralnie. Właśnie jutro jedzie na 1,5 - 2 tyg na drugi koniec Polski (taka bez sensu praca). Przy dziecku to jednak oboje byśmy woleli te 8h "od do" i stała pensja. Bo teraz to raz jest konkretna a raz tragiczna i ciężko cokolwiek sobie nawet zaplanować i z finansami i z czasem. Także nie martw się Izumi, nie jesteście sami. Drcron ale Ty masz kawał brzucha ![]() Aaa jeszcze co do tych kosmetyków o których pisałyście to ja nie kupiłam ani tego Olcośtam ani Sudokremu. Mam z Hippa jakieś coś do kąpieli, krem (chyba) Bambino z cynkiem i oliwkę z Ziajki. Myślę, że na początek starczy a gdyby było coś nie tak to do apteki jest blisko i zawsze jakieś "poważniejsze" rzeczy można dokupić. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Ja trzaskałam wszystko od razu co by 2 razy nie latać do wampirzycy
|
|
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że Wy dzisiaj w 3/4 niewyspane okrutnie no to przecież ja muszę na odwrót, nie? W porównianiu z ostatnimi 3 nocami to tym razem można powiedzieć że się wyspałam (oznacza to jedną wizytę w wc i dodatkowe 2 pobudki bez wyraźnego powodu- to sukces jest) Czopki chyba zaczęły działać wreszcie. Ale i tak w piątek na wizycie poproszę gina o receptę na kolejne opakowanie (może nawet dwa) żeby mieć w razie czego pod ręką, bo drugi raz takiego ataku sobie nie wyobrażam.Cytat:
![]() Gmyrelka, ale czadowe fotki malucha! Niesamowite! A Ty masz brzusiunio zgrabne takie, fajowe. Ja bym samym brzuchem Cię całą zasłoniła Cytat:
Asiulek, weź Ty już nie wstawiaj swoich fotek, bo się tu niektórzy kompleksów nabawią! Tym ostatnim zdjęciem to byś spokojnie mogła reklamować odzież ciążową Drcron, gratuluję prawka!!! A piszę się na objazdową wycieczkę "autobusem ciężarówek III-IV 2010" tylko pod warunkiem, że na tydzień przed nie będziesz kłaść tapet, murować domu, wylewać fundamentów, ścinać drzew ani kłaść paneli ![]() A Ty w tych paputkach eskimoskich popylasz w domku? ![]() P.S. Zostało mi ..... 20.....dni..........
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-02-16 o 19:37 |
|||
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten mocz nie moge nigdzie znalesc ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Mrowak tak odkad je nosze w nocy nie lapia mnie skurcze w lydki w nocy i nie slizgam sie na schodach
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
To wychodzi na to, że panaceum na skurcze łydek w nocy to paputki eskimoskie
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
Ło matko wreszcie nadrobilam chyba ze 20 str.
Pop Oliwka jest śliczna, niech pieknie sie chowa w domciu przy mamusi Dziewczynki brzuszki takie malutkie i zgrabniutkie sweet Izumi ech tak to jest u prywaciarzy, ja i moj tz rok temu tez bylismy w takiej sytuacji ja ez pracy a jego zwolnili i w ciazy tez wtedy bylam tylko niestety wiadomo jak sie skonczyla buuu, ale nie martw sie wszystko bedzie dobrze najwazniejsze jest zdrowie i dzidziulek reszta sie ulozy, jeszcze niedawno moj tz byl bezrobotny a teraz zostanie pilotem śmigłowca A ja dzisiaj mialam usg, siusiak nadal jest A i zostalam sama na sali bo pani z ktora lezalam, dzisiaj przez ciecie urodzila corke 4100 i 60 cm, widzialam mala sliczna jest ma takie fajne pyziorki ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Zaczynam sie powaznie zastanawiac nad szczepionkami na pneumokoki, i meningokoki (chyba tak sie pisze) bo dzisiaj rozmawialam wlasnie z ta pania ktora dzisiaj urodzila, i opowiedzila mi o sojej corce ktora urodzila w 2006 roku, gdy mala miala 2,5 roczku zachorowala, lekarze leczyli ja na jelitowke, i niestety umarla koiecie na rekach bbbbbbbbuuuu, okazalo sie ze mala miala te meningokoki ech lekarze sie nie poznali.... musze cos wiecej na ten temat poczytac... ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Aj Dracron gratulecje dziewczyno, jestem pelna podziwu
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zauwazylam u siebie ze jak chodze na boso albo w cienkich skarpetkach to w nocy dretwieja mi nogi i lapia skurcze wiec wole ubierac cieple papucie bo u nas na dole ciagnie od piwnicy nieststy ![]() w gazecie dzisiaj wyczytalam : " wszyscy mali warszawiacy ktorzy przyjda na swiat w tym roku otrzymaja specjalne pamiatkowe ubranko z przodu znajduje sie na nim cytat Norwida poswiecony Fryderykowi Chopinowi : rodem warszawianin sercem polak a talentem swiata obywatel: a z tylu fragment jednego z chopinowskich mazurkow przypominamy ze w 2010 roku przypada 200 rocznica urodzin tego kompozytora i odbywa sie organizowany co piec lat konkurs chopinowski pierwsze ubranko osobiscie wreczyla prezydent warszawy rodzice zameldowani w warszawie otrzymaja je podczas odbioru aktu urodzenia w kazdej siedzibie USC " zrodlo Twoje dziecko kurcze ja tez chce takie ubranko
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
odebralam wyniki badan ale srednio sie na tym znam a do wizyty jeszczetroche
moze ktoras z was wie lepiej cos na ten temat?bylismy tez z małżem na jego przeswietleniu plecow, jutro odbieramy zdjecie i znow do lekarza.... mam nadzieje ze bedzie dobrze, lece nadrobic.
|
|
#1798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item918902298_...aczek_3w1.html rzecz fajna jak się jej nie naduzywa bo mało skłaniająca dziecko do aktywności . Pomagał przy tym jak musiałam być w kuchni czy łazience to zabierałam małego ze sobą na tym lezaczku . Ale jak się zaczął przemieszczac co nastąpiło szybko na leżaczku nie chciał siedzieć ;. Sprzedałam jak miał jakies 8 miechów . Niektóre mamy tez karmią w tym początkowo Cytat:
w 6 tyg - 6w1 160zł , pneumokoki 250zł , rotawirus 350zł . za 6tyg- to samo za kolejne 6 tyg - pneumokoki i 6w1 . Opcja bardziej ratalna to pneumokoki po 7 miesiącu a na początki rota i 6bądz 5w1. rota trzeba od razu bo dwie dawki trzeba podać do pół roku. Ze szczepieniami temat trudny bo tyle samo zwolenników co przeciwników - walnięci dla mnie Ci co nie szczepią wogóle ale ja jestem za. ilkia - ja kiedyś trafiłam przypadkiem na forum poświęconym dzieciakom które zmarły bądz są roślinkami po chorobach wywołanych przez pneumokoki Darusiaa - wszystkie normy znajdziesz w necie . A nie masz norm obok wyniku ? Drcron - ja dostane he he ,, bo ja na zadupiu mieszkam ale zameldowana ja w stolicy no i dziecie tę będzie Warszawiak
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-02-16 o 21:03 |
|||||
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
nie no odczytac to ja umiem tylko nie zawsze wiem co co oznacza:P zaraz w necie poszukam:P
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- krwinek bialych (wbc) mam 11,56 a norma -10 hematokryt HCT 35,4 norma 37-47 PDW 14,5 norma 11,0 w ogolnym badaniu moczu mam 1,007 ciężaru właściwego a noema 1,015-1,025 poza tym ok przeciwcial odpornosciowych dla antygenow krwinek czerwonych nie wykryto i antygen hbs ujemny. Reszta badan tez w normie
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
drcron gratuluje prawka
![]() co do wynikow moczu....to radze zrobic posiew i bedzie wsio wiadome.... ja sie zawsze wkurzam jak robie ogolny mocz bo zawsze cos wychodzi nie halo...tzn za duzo leukocytow niby do 5 jest ok....kieruje mnie na posiew zeby sprawdzic jakie bakterie sa a na posiewie wychodzi ze wszystko ok....juz powoli dochodze do wniosku ze oni chyba robiac ogolny mocz nie trzymaja takich sterylnych warunkow....teraz jak bede to robic to zlece z jednej probki i ogolny mocz i posiew zobaczymy co wyjdzie.... a i chwale sie wozeczkiem zdecydowalismy sie jednak na czerwony ![]() poki co tezet na tydzien wywiozl mnie do moich rodzicow do bielawy i pewnie bede sie tu zanudzac na smierc....chociaz na jutro troche rozrywki bo musze album kupic (grr nigdzie nie ma tych tradycyjnych moze u fotografa jakis wypatrze) i zdjecia bede nasze wklejac bo dalam do wywolania ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

teraz czekamy na odbior dokumentu - tylko do mnie to raczej troszku daleko - ale mino wszystko zapraszam na kawe....i ciacho....i ploty

Pożytku z tego brzunia tyle, że nie jest mi jakoś super niewygodnie
więc ja Mu na to, że jak poczekam to przyjdę z zawartością a nie brzuszkiem
Umówię się po prostu wieczorową porą tak żeby być po obiedzie, bo wtedy jest znacznie większy

Nie pozwól mu tak myśleć, że jest zły mąż i ojciec itp., bo faceci łatwo w depresję wpadają...na pewno coś znajdzie...a nie macie jakichś wtyk gdzie??żeby ktoś coś mógł załatwić??

I aktualnie jest Marcelkiem bądź Wojtusiem - zależy dla kogo hehehehehehehehehhee
klaski :. Koledzy będą się z niego śmiali. A i Ty wyglądasz super.