Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 17:22   #2911
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
4. nie wiem ile ale klikaj klikaj

a jak zobilas?

ja jeszcze nie robilam budyniu bo nie mam maki ziemniaczanej

czekajcie, Marci chce cos wtracic do rozmowy:

sza=l-op.k89y8g8yjmtm ft809opjk6hy n,;/.'o;y.v -oxl0[7tb 8omge vmv cn brt
no to kliknelam, pytalam zeby cie nie zdyskwalifikowali za podwoine glosy

marchew,pietruszka:korzen i natka, łyzka ryzu,kawałek cyca,plaster pora,ciut selerka,łyzeczka koncentratu.Dzis podusilam wildecem i ze 2 razy z grubsza blenderem cyknelam

przełóż nam z marcelowatego na nasze
Pozdrawial nas?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:23   #2912
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
,Oczywiście, że się nie gniewam , uważam, że fajnie jest podyskutować, bo wiele się można nauczyć i dowiedzieć.
To się cieszę.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Muszę dzisiaj cichutko pochwalić Antosia za jedzenie.
Rano ładnie zjadł misiowy jogurcik, przed spacerem jarzynki z królikiem, a teraz duży słoik jabłka z marchewką i płatkami zbóż
Ale

Przyszedł blender, więc jutro premiera mojej kuchni
Zaraz druknę sobie kilka przepisów i powieszę na lodówkę
dla Antosia i za jutrzejsze sztuczki kulinarne

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mam doła
ot i całe życie.
Nie smutaj się

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
I jeszcze raz sie powtorze nikogo nie namawiam do dawania Danonków czy kupowania chodzika. Każda z nas robi jak uważa
Ja też nie namawiam.Teraz to zacznę sobie wyrzucać,że może źle zrobiłam,dając danonki Bartoszowi.Ehh..

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Temat danonow i dzis Laura zjadla 2 lyzeczki, ale byly jaja
Mala Natala czesto bawi sie z Laura, znaczy wydaje jej sie ze sie bawia.Ustawia ich butelki,smoczki,przynosi chrupki i biszkopty, znosi Laurze zabawki.
Moja raczej psuje,bo wszystkim trzaska i tak sobie siedziala na podlodze pod naszymi nogami(moja w samym niskim foteliku od karmienia )i taka cisza pod stolem...a Natala z pokoju przyniosla reszte danona (otwartego rano)i karmila moja mala
Przypomniało mi się jak z siostrą byłyśmy małe(jakieś4 i 5lat),przyjechała ciotka z kilkumiesięczną kuzynką.Kuzynka spała u moich rodziców w pokoju,a my z siostrą wzięłyśmy szmatkę co się stół ściera,namoczyłyśmy w wodzie i umyłyśmy jej włoski i buzię.Mama i ciotka,przyleciały,jak mała narobiła płaczu

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:24   #2913
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
właśnie w tej kwestii też się biję z myślami, ale w tym gabinecie mam możliwość bycia więcej z Tomusiem, a poza tym to jest gabinet krajowej konsultant do spraw protetyki, więc jak już się dostanę na specjalizację to na pewno pomoże w wielu sprawach organizacyjnych

więc jak już tam jestem na złe to chciałabym doczekać też dobrego (po to zatrudniłam się w tym gabinecie, ale coś na razie nie widać korzyści tylko same minusy)
napewno będzie dobrze

Cytat:
Ja się zaklikam chyba dzisiaj n śmierć
mam nadzieję, że liczone są wszystkie kliknięcia, a nie tylko 1 dziennie (nigdzie na ten temat nie znalazłam), bo inaczej to bez sensu
a mi się coś wydaje że tylko raz dziennie, ja klikam na nas wszystkie od siebie, brata i z pracy to już powinyśmy mieć ponad setke jakby można byo kilka razy na dzień , a nawet mnie na liście nie widać
Stary 2010-02-16, 17:25   #2914
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
aga

a co do zeberek - ja jak nie mam pomyslu to kupuje pomysl na soczyste zeberka i pieke w tym worku z ta przyprawa, powiem Ci, ze bardzo smaczne, kurczaka tez juz pieklam z tej serii i tez dobry
też lubię ale żeberek jeszcze 'z pomysłu' nie robiłam, musze wypróbować

Cytat:
I mysle, Svinecko, ze tak robi wiele matek. Uwieżcie, ze nie wszystki mamy wiedzą, ze chodziki są szkodliwe wg. specjalistów.
Nie każdy ma dostep do neta, czyta odpowiednie czasopisma.
Ludzie nie są poinformowani o wielu przeczach, robia tak jak im podpowiada intuicja.

Bo nie chodzi o to zeby dziecko rano włożyc w chodzik i wyciegnac pod wieczór. Jak juz wspomniałam wszystko trzeba robic z głową i umiarem.
Kuba swietnie sobie radzi, wspaniale siedzi, raczkuje jak błyskawica, podtrzymując sie mebli wstaje na nozki takze z jego rozwojem fizycznym jest wszystko ok. W naszym przypadku uzywanie chodzika nie miało negatywnych skutków (moze u niektorych dzieci miało skoro lekarze odradzaja i widza same wady).
I znam bardzo wiele przykładkow (np. moja ciotka wychowała 5 dzieci w chodziku) gdzie używanie chodzika nie miało złego wpływu na rozwój dziecka.
I jeszcze raz sie powtorze nikogo nie namawiam do dawania Danonków czy kupowania chodzika. Każda z nas robi jak uważa
i ja sie pod tym podpisuje, każda mama robi to co uważa za słuszne - dokładnie

Cytat:
Ugotowalam jej dzis pomidorowa z ryzem.Byla pyszna mniam
klikniesz jak przyrządziłaś?

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Nie no to ja jestem najmniej lubiana bo nawet na tej liście 100 mnie nie widać :placze ze smarkiem:

glosuje na was z 3 komputerow teraz w pracy tez oddalalm juz glosiki
oki biore się do nadrabiana tylko kurde nie cierpie tej klawiatury bo polskich sie nie da pisac bo raz alt dziala a raz nie

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

moja mam i szwagierka tyle się nasuchay o chodzikach ze daly mi taki wyklad i nie kupilam, ale tyle dzieci sie na nich wyc howalo ze chyba troszke przesadzaj ą

no widze ze w koncu ktos sie tu przekonal do domowych obiadkow
alez pierdoły babo opowiadasz
najpierw Aga z takimi farmazonami wyskakuje, teraz Ty, nic tyko lać, nahajem po białych plecach

co do chodzików- nie zastanawiałam się jeszcze nad nimi, raczej nie kupię, ale wszystko okaże się w czasie, może pewnego dnia obudzę się i stwierdze - może jednak
na pewno muszę kupić krzesełko do karmienia

Cytat:
1. spoko nie ma za co
2. haha uwielbiam to Twoje falowanie brzucha
3.
4. nie wiem ile ale klikaj klikaj

a jak zobilas?

ja jeszcze nie robilam budyniu bo nie mam maki ziemniaczanej

Marci, widzę, że masz tyyyyyleee do powiedzenia, że nie wiesz od czego zacząć

Zrobiłam zapiekanke rybną, zaraz maż do pracy, a ja mam na coś ochote
Ale Bartek nie śpi bo wyspał się przed południem

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:25   #2915
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
tak, jest tu taka mama za tydzien mamy wizyte u nerologa w zwiazku z tym
a czemu do neurologa - my byliśmy u periatry i pytałam o przewracanie (mój też się nie przewraca) i powiedziała, ze nie wszystkie dzieci się przewracają - jej się podobno też nie przewaracały

mi się wydaje, ze mój synuś rozwija się prawidłowo - jest silny, ma dobrą koordynację, skupia się wykonuje precyzyjne ruchy paluszkami, sięga po przedmioty obiema rączkami itd...

nie idę do żadnego neurologa

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:27   #2916
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

marchew,pietruszka:korzen i natka, łyzka ryzu,kawałek cyca,plaster pora,ciut selerka,łyzeczka koncentratu.Dzis podusilam wildecem i ze 2 razy z grubsza blenderem cyknelam

Pozdrawial nas?
zrobiam budyń z twojego przepisu i moja dama caą miseczkę wszamaa w szoku byam bo aż mruczaa jak jada, dziś ma jej mama zrobić kisiel z bobofruta ciekawe czy bedzie smakowal.
Stary 2010-02-16, 17:29   #2917
p4w
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia
patrzę teraz na mojego Smyka i jest przerozkoszny... i to nawet bez specjalizacji

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-16, 17:31   #2918
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

W tym pisaniu udział brały rączki,czy nóżki?

Zajrzę później

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:32   #2919
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny to i ja poprosze o głosy Pewnie i tak nic nie wygram ale warto spróbować...szanse jakieś są

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:32   #2920
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Ja juz oddalam na was głosy dziewczyny teraz prosze poklikajcie na mnie

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj była premiera parowara. Jestem baaardzo zadowolona z zakupu zelmera.
Łosoś z warzywkami i makaronem orkiszowym był pyyszny
Dobtze wiedziec bo własnie zelmera mam w planie kupic. Poki co dostałam na walentynki opiekacz zelmera 3w1 i jest suuuuper
Cytat:
Kobiety zapraszam do klubu.
Ja zaczęłam, czas na was.
jaki klub? cos przeoczyłam ale co sie dziwic jak was tak po łebkach czytam (wstyd mi)
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.
Przepraszam, że od tak dawna się nie odzywałam. Od 3 tygodni jestem w Polsce, ale niestety już w piątek wraca do Anglii, choć w sumie stety, bo już tęsknię za mężem.
Kuba ma już 6 miesięcy( jak ten czas zleciał), waży 9,600 kg, mierzy 74 cm i mamy już 6 zębów.
Kuba przeszedł mężnie przez serię badań i wizyt lekarskich. Okazało się niestety, ze ma ciężki przypadek atopowego zapalenia skóry. Zostałam do tego zrugana, że zaniedbałam skórę małego i do tego źle go karmiłam, co podobno doprowadziło go niemal do anemii. Na szczęście trafiliśmy ostatecznie pod opiekę wspaniałej doktór pediatry. Dostaliśmy leki i skóra Kubko już dużo lepiej wygląda. Pediatra wprowadziła również dość poważne zmiany w jego diecie. W tej chwili je 5 posiłków dziennej-2 mięsno-warzywne, dwa na mleku i raz Sinlac. Największy problem był z mlekiem, bo Kuba musiał zacząć pić Nutramigen. Na szczęście mogę na nim robić kaszki, więc jakoś to idzie. Mamy wykluczony z diety nabiał i produkty pochodzenia mlecznego oraz selera. Za 3 miesiące zobaczymy co dalej.
6 zabków? no ładnie
A z tym AZS oby sie poprawiło. Zuzia juz tez ma ładniejsza skóre, juz nie ma tych brzydkuich fioletoawawych placków, oby zostało
Stary 2010-02-16, 17:40   #2921
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
przyjęcie na specjalizację zależy od ilości chętnych - raz próg jest niższy raz wyższy, więc pomyślałam że jak kilka razy się nie dostanę to wtedy spróbuję zdawać jeszcze raz
bez przygotowania nie ma sensu zdawać - to egzamin z całego materiału przerabianego na studiach, więc na szczęście nie ma co liczyć
Nie no, nawet nie sugerowalam, zebys szla bez przygotowania- zdaje sobie sprawe, ze to ogrom wiedzy. Chodzilo mi o to, zebys sprobowala jednak sie przygotowac i isc.

Cytat:
patrzę teraz na mojego Smyka i jest przerozkoszny... i to nawet bez specjalizacji
I tego sie trzymaj

A ja zabawiam Aneczke, bo chce, zeby wytrzymala do przyjscia meza. A maz sie spoznia. Bo dzisiaj w pracy jest z mamusia, a wtedy musi grzecznie robic nadgodziny. Lizus

Dziewczyny, nic nie robie, tylko klikam w te Wasze Vichy. Mam nadzieje, ze wszystkie nasze kliki sie zaliczaja.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:50   #2922
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

a my w piatek idziemy na wizyte kontrolna i pewnie znów szczepienie będzie. Jak dobrze licze to juz chyba 4 (nie liczas szpitala), wy tez juz na takim etapie? Ile wam jeszcze zostało szczepien?

głosujcie dziewczynki na mnie , pewnie nie mam szans na wygrana ale fajnie byłoby chocby na jakis kremik sie zalapac bo Vichy jesazcze nie miałam :/

o chciałam z wami posiedziec ale mała juz sie obudziła wiec mykam
Stary 2010-02-16, 17:56   #2923
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Dobtze wiedziec bo własnie zelmera mam w planie kupic. Poki co dostałam na walentynki opiekacz zelmera 3w1 i jest suuuuper

jaki klub? cos przeoczyłam ale co sie dziwic jak was tak po łebkach czytam (wstyd mi)

6 zabków? no ładnie
A z tym AZS oby sie poprawiło. Zuzia juz tez ma ładniejsza skóre, juz nie ma tych brzydkuich fioletoawawych placków, oby zostało
Cytat:
Dziewczyny to i ja poprosze o głosy Pewnie i tak nic nie wygram ale warto spróbować...szanse jakieś są
kikom kilom klikom

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Dziękuję za klikanie już mnie widać co prawda na 87 miejscu ale zawsze to coś
Stary 2010-02-16, 17:56   #2924
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

musze Was zdolowac - mozna zaglosowac tylko raz i to chyba w ogole raz a nie raz dziennie:
"Kliknięcia kwalifikowane to takie, które oprogramowanie rozpoznaje jako kliknięcia nowych osób. "

Cytat:

Pozdrawial nas?
dzieki
tez musze zrobic, ktoregos dnia
narazie to mam puchy w lodowce i czekamy na kase zeby zrobic zakupy

Marci oczywiscie Was pozdrawial i mowil, ze idzie na drzemke
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:59   #2925
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
A ja zabawiam Aneczke, bo chce, zeby wytrzymala do przyjscia meza. A maz sie spoznia. Bo dzisiaj w pracy jest z mamusia, a wtedy musi grzecznie robic nadgodziny. Lizus

Dziewczyny, nic nie robie, tylko klikam w te Wasze Vichy. Mam nadzieje, ze wszystkie nasze kliki sie zaliczaja.
Hehe.

Najadłam się jak głupia dzisiaj

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 18:20   #2926
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
a czemu do neurologa - my byliśmy u periatry i pytałam o przewracanie (mój też się nie przewraca) i powiedziała, ze nie wszystkie dzieci się przewracają - jej się podobno też nie przewaracały

mi się wydaje, ze mój synuś rozwija się prawidłowo - jest silny, ma dobrą koordynację, skupia się wykonuje precyzyjne ruchy paluszkami, sięga po przedmioty obiema rączkami itd...

bylysmy u pediatry, wyszlo podczas rozmowy, ze mala nie obraca sie. ja tez uwazam, ze to albo lenistwo, albo poprostu taka natura, ale moja lekarka dala skierowanie do neurologa, bo dzieci powinny to robic. moja corcia nie wyglada na jakas chora no ale pojdziemy sprawdzic. usg glowki tez kazala zrobic. nie wiem po co zrobilismy, wsyztsko ok.
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 18:34   #2927
UnholyOne
Ola-Unhola

Mojego Brata córa dzień młodsza od mojego Antka też jest leniuszkiem, nie przekręca się za bardzo i w ogóle mało ruchliwa jest. Byli u neurologa i wszystko ok - taka jej "uroda"
Także nie ma się czym martwić, mają na to jeszcze czas
Stary 2010-02-16, 18:35   #2928
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Rano ładnie zjadł misiowy jogurcik, przed spacerem jarzynki z królikiem, a teraz duży słoik jabłka z marchewką i płatkami zbóż
Ale

Cytat:
czytam Was kochane, ale nie mam nastroju odpisywać
nic się nie dzieje - Tomuś grzeczniutki, ale jakoś problemy dnia codziennego mnie chyba przerastają i przygnębiają

zaczęłam się interesować specjalizacją i niby mam całkiem niezły wynik z egzaminu.... miejsc jest bardzo mało, albo jest poza etatowo (czyli przez kilka lat pracuje się za free) i chyba mam marne szanse

koleżanki, które chcą robić specjalizację poprawiają wciąż ten egzamin, żeby mieć lepszy wynik, a ja chyba nie dałabym rady się teraz przygotowywać do egzaminu (a może przesadzam ) - cieszę się, ze mam zdrowego, ślicznego synka, ale zawodowo jestem już bardzo ograniczona

na dodatek jest bardzo mało pacjentów i chyba mam za dużo czasu na myślenie
o braku kasy nawet nie wspominam

mam doła

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Miramej, dobrze że jesteś i ze u was ok

Martynka też jeszcze nie siedzi ale mają czas nasze dzieciaczki
, mają, mają

Cytat:
teraz mojego nie widac?
Nie , a masz linka czy baner? Bo zwykle linki widzę, a banerów nie.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
To się cieszę.
(...)
Ja też nie namawiam.Teraz to zacznę sobie wyrzucać,że może źle zrobiłam,dając danonki Bartoszowi.Ehh..

Przypomniało mi się jak z siostrą byłyśmy małe(jakieś4 i 5lat),przyjechała ciotka z kilkumiesięczną kuzynką.Kuzynka spała u moich rodziców w pokoju,a my z siostrą wzięłyśmy szmatkę co się stół ściera,namoczyłyśmy w wodzie i umyłyśmy jej włoski i buzię.Mama i ciotka,przyleciały,jak mała narobiła płaczu

Myślę, że nie masz czego sobie wyrzucać, skoro nie chcesz dawać, a dałaś z niewiedzy. Bo masz oczywiście prawo dawać, jeśli chcesz, to Twoje dziecko i Ty decydujesz.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Marci, widzę, że masz tyyyyyleee do powiedzenia, że nie wiesz od czego zacząć

Cytat:

Zazdroszczę takiego rozsądnego podejścia , ja to panikara jestem

Cytat:
Oczywiście ja nic nie widzę, gdzie klikać

Cytat:
głosujcie dziewczynki na mnie , pewnie nie mam szans na wygrana ale fajnie byłoby chocby na jakis kremik sie zalapac bo Vichy jesazcze nie miałam :/
I tu też nie widzę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 18:38   #2929
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja widzę wszystkie banery

Muszka
, dzięki
Stary 2010-02-16, 18:39   #2930
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
bylysmy u pediatry, wyszlo podczas rozmowy, ze mala nie obraca sie. ja tez uwazam, ze to albo lenistwo, albo poprostu taka natura, ale moja lekarka dala skierowanie do neurologa, bo dzieci powinny to robic. moja corcia nie wyglada na jakas chora no ale pojdziemy sprawdzic. usg glowki tez kazala zrobic. nie wiem po co zrobilismy, wsyztsko ok.
nie martw się napewno będzie wsystko w porządku
Stary 2010-02-16, 18:44   #2931
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale

Przyszedł blender, więc jutro premiera mojej kuchni
Zaraz druknę sobie kilka przepisów i powieszę na lodówkę
to tak po cichutku

z jakiej stronki korzystasz? z oseska?

Cytat:
czytam Was kochane, ale nie mam nastroju odpisywać
nic się nie dzieje - Tomuś grzeczniutki, ale jakoś problemy dnia codziennego mnie chyba przerastają i przygnębiają

zaczęłam się interesować specjalizacją i niby mam całkiem niezły wynik z egzaminu.... miejsc jest bardzo mało, albo jest poza etatowo (czyli przez kilka lat pracuje się za free) i chyba mam marne szanse

koleżanki, które chcą robić specjalizację poprawiają wciąż ten egzamin, żeby mieć lepszy wynik, a ja chyba nie dałabym rady się teraz przygotowywać do egzaminu (a może przesadzam ) - cieszę się, ze mam zdrowego, ślicznego synka, ale zawodowo jestem już bardzo ograniczona

na dodatek jest bardzo mało pacjentów i chyba mam za dużo czasu na myślenie
o braku kasy nawet nie wspominam

mam doła

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ja mam tyle tłuszczu na brzuchu że sama rozumiesz efekty powolutku u mnie widać...ale jeśli to na wysokości pepka to powinno pomóc
E tam, przesadzasz. Ja też mam, żeby nie było.
I tak je kupię, ale zrobię jak radzisz i nie będę ćwiczyła na gołe ciało.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Moje dziecko w koncu się rozgadało, jest coś więcej niż tylko piski ... od paru dni pięknie mu sżło gaworzenie ale z palcem w buzi, bez palca nie poweidzał ani "slowa"
A dzisiaj od rana ślicznie mówi gege, guuu, duu, i nawet te

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Cytat:

Idę teraz poklikać na Was dziewcyzny. Też już kilka razy dziś to robiłam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 18:59   #2932
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiam budyń z twojego przepisu i moja dama caą miseczkę wszamaa w szoku byam bo aż mruczaa jak jada, dziś ma jej mama zrobić kisiel z bobofruta ciekawe czy bedzie smakowal.
ciesze sie
a wrzuc na kisiel przepis bo sobie nie spisalam

Cytat:
musze Was zdolowac - mozna zaglosowac tylko raz i to chyba w ogole raz a nie raz dziennie:
"Kliknięcia kwalifikowane to takie, które oprogramowanie rozpoznaje jako kliknięcia nowych osób. "

dzieki
tez musze zrobic, ktoregos dnia
narazie to mam puchy w lodowce i czekamy na kase zeby zrobic zakupy
nowa osoba tzn nowe IP? Mi sie zmienia przy kazdym logowaniu do neta

równiez czekam na kase.Od siory dzis pozyczylam 20pampersow.
Na Majce mloda wietrzyla pupe i 2x zsikala mi sie na lozko.Musze zmienic przescieradlo jak zasnie.No i jak dobrze ze mam podklad z ceratka na materacu.
Do kapieli zostala chwila , ale zalozylam jej pampka co by lezaka nie zalała, a tam sruttt i deko kupy w pieluszce.Czekalam na ciag dalszy, ale sie nie zapowiadalo.I jestesmy 1pampka do tyłu.

A ja od pediatry dostalam skierowanie na usg brzucha i nie poszlam na nie wlasciwie chyba stracilo juz waznosc.Ile jest wazne takie skierowanie?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 19:03   #2933
UnholyOne
Ola-Unhola

tak, oseska będę testowała

Właśnie pierwszy raz w życiu robiłam mleko modyf.
Kupiłam kaszkę Zdrowy brzuszek ze sliwką, a tam niespodzianka - dodać mleko. No to otworzyłam kartonik i siup.Antek za bardzo głodny był, żebym bawiła się w odciąganie. Trząsł się, śmiał i płakał na zmianę, więc nie było czasu na takie zabiegi.

Kaszka zjedzona łyżeczką w ilości 120 ml. Chyba smakowała
Stary 2010-02-16, 19:06   #2934
gorgulek
Zakorzenienie

Kat ja robilam kisiel dziś ale sobie
100ml soku i czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej. Wszystko razem wymieszałam i zagotowałam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 19:11   #2935
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
ciesze sie
a wrzuc na kisiel przepis bo sobie nie spisalam

równiez czekam na kase.Od siory dzis pozyczylam 20pampersow.
Na Majce mloda wietrzyla pupe i 2x zsikala mi sie na lozko.Musze zmienic przescieradlo jak zasnie.No i jak dobrze ze mam podklad z ceratka na materacu.
Do kapieli zostala chwila , ale zalozylam jej pampka co by lezaka nie zalała, a tam sruttt i deko kupy w pieluszce.Czekalam na ciag dalszy, ale sie nie zapowiadalo.I jestesmy 1pampka do tyłu.

A ja od pediatry dostalam skierowanie na usg brzucha i nie poszlam na nie wlasciwie chyba stracilo juz waznosc.Ile jest wazne takie skierowanie?
Składniki
100 ml soku typu bobofrut
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
łyżeczka cukru (nie jest konieczna)

Niezbędne przybory kuchenne
garnuszek
szklanka
łyżeczka
łyżka do mieszania

Sposób przyrządzenia

Odlej 50 ml soku do garnuszka i zagotuj. Dodaj cukier. W szklance z pozostalym sokiem rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i dolej do garnuszka. Całość zagotuj cały czas mieszając.

Podaj po ostudzeniu.
Stary 2010-02-16, 19:18   #2936
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nowa osoba tzn nowe ip? Mi sie zmienia przy kazdym logowaniu do neta

:d :d :d
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 19:19   #2937
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

O to moja ostatno pobia rekord robienia kupek co 2 godziny kupsko 6 pampków zmieniam od 12 do 18 szok, ale dobrze, że mysia ma dobrą przemianę materi bo na tyle co ona wszama to i tak mao kupek robi . Normalnie jakby mogla to by non stop jad la, zje obiadek widzi, że my jemy to już buźka otwarta że tez chce śmiechu warte z nią jest. widzi że na stole leżą jakieś ciastka albo kanapka to już się wyrywa
a od kilku dni z pozycji siedzącej rzuci się na brzuszek i zaczyna przebierać ale do ty lu i nawet spory kawalek przepelza, tylko coś kurde do przodu nie chce ruszyć, ale to i tak jak dla nas sukces bo co ja polozylam na brzuszku to byl jeden wielki krzyk a teraz jakos od tygodna sama sie kladzie. wczoraj siedziala obok mnie i zlapala mnie za spodnie i na kolanka kleknla śmiesznie to wygladalo bo c hciala wstać ale się nie udalo
Stary 2010-02-16, 19:19   #2938
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusiu, ja mialabym mala prosbe... nie grzeb prosze przy smoczku
Na kazdej dolaczonej ulotce jest napisane zeby samemu nie powiekszac dziurek, ani nie dorabiac dodatkowych...

co zdobedziecie? o co walczycie?nagrody vichy?

u nas bylo tak ze przestala sie bawic na lezaco.Od razu byl placz. Wiec ją posadzilam i od tego dnia ani razu nie bawila sie na lezaco.Czasem sie polozy zeby sie napic i chwile poobraca cos w lapkach, ale glownie na siedzaco sie bawi.
Na poczatku sie kiwala, ale w kilka dni opanowala do perfekcji.
grzecznie posłucham i zostawie smoczek w spokoju. Nie zdązylam sie nawet do niego zabrac, bo pojechalam na zakupy

tak konkurs jest o kosmetyki vichy

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

ja też klikam ... i to nie raz, a kilka i nigdzie nie pisze, ze nie można kilka razy ... więc klikam jak tylko napotkam na drodze baner
klikaj kochana klikaj

Cytat:
Nie no to ja jestem najmniej lubiana bo nawet na tej liście 100 mnie nie widać :placze ze smarkiem:

glosuje na was z 3 komputerow teraz w pracy tez oddalalm juz glosiki ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------
zagłosowałam na ciebie, nie płacz

Cytat:
Ja się zaklikam chyba dzisiaj n śmierć
mam nadzieję, że liczone są wszystkie kliknięcia, a nie tylko 1 dziennie (nigdzie na ten temat nie znalazłam), bo inaczej to bez sensu
dziękuje slicznie

Cytat:
juz zrobiłam klik klik

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Idę teraz poklikać na Was dziewcyzny. Też już kilka razy dziś to robiłam

Cytat:
o kochana to cię zameczymy klikaj klikaj

marica, tez mam zamiar zrobic ten kisielek.

póki co robiłam budyn z mleka modyfikowanego i mąki ziemniaczanej, wyszedł smaczny i gęsty, ale dodałam do niego zblenderowane jabłuszko no i strasznie rozrzedził mi budyniek. wyszła zupka , ale oliwka jakoś zjadła, chociaż przyznam, ze pierwszy raz jadła takie rzadkie danie

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-02-16 o 19:21
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 19:27   #2939
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
I tego sie trzymaj

Cytat:
ja nie podważam zdania lekarza - jak kazała to trzeba robić

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Zazdroszczę takiego rozsądnego podejścia , ja to panikara jestem
nie ma co zazdrościć - trzeba się tego nauczyć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-16, 19:33   #2940
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
zagłosowałam na ciebie, nie płacz

marica, tez mam zamiar zrobic ten kisielek.
DZIĘKUĘ

Moja mama dzwonila i mówila, że martynia wszamala wszystko tak jej smakowal, chyba częściej bedę robila jak tak lubi , pić za bardzo nie chce z butelek to chociaż w kisielku dostanie bobofrucika
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości