|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
napisalam w klubie w tej samej dyskusji co kasia
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio o przepis na zeberka prosila Megi b, to wyszukalam na necie, ale niesprawdzone, bo ja kupuje juz marynowane od rzeznika. Wstawilam wtedy tego linka: http://www.gotujmy.pl/przepisy,zeberka,i610/ Co do albumu, napisz co nie wychodzi, a pomozemy. My juz po spacerze, bylo pieeeknie, slonce swieci, nawet sie cieplej zrobilo. Ponawiam pytanie, naprawde wszystkie dzieci na forum juz sie przeracaja na brzuszek oprocz mojej coreczki?
|
|
#2884 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aga
![]() a co do zeberek - ja jak nie mam pomyslu to kupuje pomysl na soczyste zeberka i pieke w tym worku z ta przyprawa, powiem Ci, ze bardzo smaczne, kurczaka tez juz pieklam z tej serii i tez dobry
|
|
#2885 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I podoba mi się, że chcecie i na te niewygodne tematy rozmawiać ![]() Rzeczywiście do ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuba tak wywija, z gracją ![]() Cytat:
Masz śliczny av Cytat:
), ja też późno umiałam siedzieć, więc pewnie ma to po mnie ![]()
|
|
|
#2887 |
|
Ola-Unhola
|
Muszę dzisiaj cichutko pochwalić Antosia za jedzenie.
Rano ładnie zjadł misiowy jogurcik, przed spacerem jarzynki z królikiem, a teraz duży słoik jabłka z marchewką i płatkami zbóż Ale ![]() Przyszedł blender, więc jutro premiera mojej kuchni ![]() Zaraz druknę sobie kilka przepisów i powieszę na lodówkę
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie...właśnie mała zasnęła po półtoragodzinnej walce z sama sobą
głowa mi pęka a rumieńce mam jakbym w sprincie biegała Nie mam coś ostatnio went na pisanie, podczytuję po łebkach... Waga mnie dzisiaj załamała,
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
czytam Was kochane, ale nie mam nastroju odpisywać
nic się nie dzieje - Tomuś grzeczniutki, ale jakoś problemy dnia codziennego mnie chyba przerastają i przygnębiają zaczęłam się interesować specjalizacją i niby mam całkiem niezły wynik z egzaminu.... miejsc jest bardzo mało, albo jest poza etatowo (czyli przez kilka lat pracuje się za free) i chyba mam marne szanse koleżanki, które chcą robić specjalizację poprawiają wciąż ten egzamin, żeby mieć lepszy wynik, a ja chyba nie dałabym rady się teraz przygotowywać do egzaminu (a może przesadzam ) - cieszę się, ze mam zdrowego, ślicznego synka, ale zawodowo jestem już bardzo ograniczonana dodatek jest bardzo mało pacjentów i chyba mam za dużo czasu na myślenie o braku kasy nawet nie wspominam mam doła
|
|
#2890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martynka też jeszcze nie siedzi ale mają czas nasze dzieciaczki ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
|
|
#2891 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
teraz mojego nie widac?
Cytat:
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy ma dostep do neta, czyta odpowiednie czasopisma. Ludzie nie są poinformowani o wielu przeczach, robia tak jak im podpowiada intuicja. Bo nie chodzi o to zeby dziecko rano włożyc w chodzik i wyciegnac pod wieczór. Jak juz wspomniałam wszystko trzeba robic z głową i umiarem. Kuba swietnie sobie radzi, wspaniale siedzi, raczkuje jak błyskawica, podtrzymując sie mebli wstaje na nozki takze z jego rozwojem fizycznym jest wszystko ok. W naszym przypadku uzywanie chodzika nie miało negatywnych skutków (moze u niektorych dzieci miało skoro lekarze odradzaja i widza same wady). I znam bardzo wiele przykładkow (np. moja ciotka wychowała 5 dzieci w chodziku) gdzie używanie chodzika nie miało złego wpływu na rozwój dziecka. I jeszcze raz sie powtorze nikogo nie namawiam do dawania Danonków czy kupowania chodzika. Każda z nas robi jak uważa
|
|
|
#2893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co moim zdaniem na efekty to nie ma większego wpływu... ale gdybys na gołe ciało spróbowała kręcić to nie radzę, poobijałabyś się masakrycznie... Te siniaki to rzeczywiście tylko na początku, teraz czasem jakiś malutki mi się zrobi jak nie daj Boże bluzka przy kręceniu się podwinie... jak zaczniesz krecić i wyjdą te siniaki to warto poczekaż aż zejda całkiem i potem można hulać..przynajmniej u mnie tak zadziałało Cytat:
efekty powolutku u mnie widać...ale jeśli to na wysokości pepka to powinno pomóc
|
|
#2894 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No nie bylo mnie w domu, a polecilabym zeberka w miodzie
Z koncentratem są boskie Wojtusiu, ja mialabym mala prosbe... nie grzeb prosze przy smoczku Na kazdej dolaczonej ulotce jest napisane zeby samemu nie powiekszac dziurek, ani nie dorabiac dodatkowych... ![]() Cytat:
Niebawem skonczy mi sie opakowanie i okresik dostane. Cytat:
no to padam na kolana 2 no i co ja mam powiedziec...udalo ci sie...ty juz wiesz co rozhuśtać mój brzuch Tak naprawde to ja jestem przyjaznie nastawiona do otoczenia, a rogi rosną mi jak jest pełnia 3. Cytat:
![]() chciałabys bejbe...ile glosow mozna oddac na dzien? będę klikać jak szalona Cytat:
mi sie tez zdarza fuknąc na mala, takim groźnym glosem i spojrzeniem. Najczesciej jak jestem naprawde zajeta a ona akurat chce na raczki lub cokolwiek innego. Cytat:
Cytat:
Na poczatku sie kiwala, ale w kilka dni opanowala do perfekcji. Cytat:
Mala Natala czesto bawi sie z Laura, znaczy wydaje jej sie ze sie bawia.Ustawia ich butelki,smoczki,przynosi chrupki i biszkopty, znosi Laurze zabawki. Moja raczej psuje,bo wszystkim trzaska i tak sobie siedziala na podlodze pod naszymi nogami(moja w samym niskim foteliku od karmienia )i taka cisza pod stolem...a Natala z pokoju przyniosla reszte danona (otwartego rano)i karmila moja mala ![]() Ale sama dawac jej nie bede, a jakbym byla u Cass na kawusi to i w chodzik bym ją wsadzila. Wierze ze sama go na pol dnia tam nie dajesz, tylko dla urozmaicenia. Cytat:
no tam wszystkie mozemy kontynowac ta tematyke, chyba ze kazda chce zalozyc swoj watek Tuli moja sie obraca.Najczesciej przy zmianie pampersa albo jak chce dosiegnac zabawki,Sama z siebie zeby sie turlnąć bez celu to nie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
|
|
#2895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
od 11 czytam i czytam i co przyjde to mam następną stronę, i nie mam jak odpisać ![]() ugotowałam Bartkowi zupke i tak z ciekawości wlałam do śłoiczka... w szoku jestem, bo on przeważnie zjadał całą miseczke a to wychodzi 250 g ![]() Moje dziecko w koncu się rozgadało, jest coś więcej niż tylko piski ... od paru dni pięknie mu sżło gaworzenie ale z palcem w buzi, bez palca nie poweidzał ani "slowa" ![]() A dzisiaj od rana ślicznie mówi gege, guuu, duu, i nawet te ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... masakra jakaś normalnie ![]() zeby Amelce nic nie było Cytat:
... więc klikam jak tylko napotkam na drodze baner ![]() oj gryzie gryzie ... najpierw ładnie pije, a jak już sobie poje to z uśmiechem zatapia ząbki w moim sutku Cytat:
... Cytat:
![]() dzięki za info piszecie, ze się juz nie przyda a ja mam pokój na górze i jak schodze na dół to musi być idealna cisza, żebym słyszała jak płacze ... bo to takie dwu poziomowe mieszkanie
|
||||
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowalam jej dzis pomidorowa z ryzem.Byla pyszna mniam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2898 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz nie kupuję,bo uważam za rzecz zbędną.Kiedy przyjdzie pora,wtedy będziemy chodzić Svi dzięki za zaproszenie |
|||||
|
|
|
#2899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzien mamy wizyte u nerologa w zwiazku z tym
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Rozeznanie
|
Nie no to ja jestem najmniej lubiana bo nawet na tej liście 100 mnie nie widać :placze ze smarkiem:
glosuje na was z 3 komputerow teraz w pracy tez oddalalm juz glosiki oki biore się do nadrabiana tylko kurde nie cierpie tej klawiatury bo polskich sie nie da pisac bo raz alt dziala a raz nie ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
no widze ze w koncu ktos sie tu przekonal do domowych obiadkow
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-02-16 o 17:05 |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
2. haha uwielbiam to Twoje falowanie brzucha 3. ![]() 4. nie wiem ile ale klikaj klikaj ![]() a jak zobilas? ja jeszcze nie robilam budyniu bo nie mam maki ziemniaczanej czekajcie, Marci chce cos wtracic do rozmowy: sza=l-op.k89y8g8yjmtm ft809opjk6hy n,;/.'o;y.v -oxl0[7tb 8omge vmv cn brt
|
|
|
#2902 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mi w mieszkaniu się przydaje i myslę, ze długo jeszcze będzie. Bo np. tak jak jest u mnie: suszę włosy jestem w kuchni, oglądam tv, gotuję (chodzi okap), w nocy jak zasnę snem kamiennym, a poza tym jak pojadę na działkę będę mogła spokojnie siedzieć przed domem przy ognisku, a nie biegać co 3 min i sprawdzać - nawet jak Antek będzie miał 2 czy 3 lata, a nawet tym bardziej, bo takie dziecko już kojarzy sporo i np budzi się prawie po ciemku w obcym miejscu i jest krzyk, a wierzcie, że czasami zdarza się nie usłyszeć. Zawsze znajomi się ze mnie śmiali, że miałam omamy i ciągle słyszałam płacz i ich uciszałam, żeby usłyszeć ciiii, ciii. Mieli ze mnie ubaw ![]() A Wy macie dom i teraz mieszkacie w domu, więc moim zdaniem tym bardziej, a poza tym planujecie drugie dziecko, więc też Wam posłuży.
|
|
#2903 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
marica dzieki
nadrobimy zaraz juz kliknelam
|
|
#2904 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesli nie wyjdzie, to trudno, ale bedziesz miala satysfacje, ze chociaz sprobowalas.Cytat:
Anulka zaczela przekrecac sie na bok Chryzolit gdzie Ty kobito? Angy Ciebie chyba tez dzisiaj nie bylo
|
|
#2905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak już tam jestem na złe to chciałabym doczekać też dobrego (po to zatrudniłam się w tym gabinecie, ale coś na razie nie widać korzyści tylko same minusy)
|
|
|
#2907 |
|
Ola-Unhola
|
Ja się zaklikam chyba dzisiaj n śmierć
![]() mam nadzieję, że liczone są wszystkie kliknięcia, a nie tylko 1 dziennie (nigdzie na ten temat nie znalazłam), bo inaczej to bez sensu
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myslalam, ze to taka natura niektorych dzieci...
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przygotowania nie ma sensu zdawać - to egzamin z całego materiału przerabianego na studiach, więc na szczęście nie ma co liczyć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

. Nie dostane zadnego swistka od lekarza, ktory uprawnia mnie do zwolnienia z pracy na okres choroby dziecka
. I podoba mi się, że chcecie i na te niewygodne tematy rozmawiać 

głowa mi pęka a rumieńce mam jakbym w sprincie biegała
hehe a przez telefon taka grzeczniutka dziewczynka jestes
haha
no to padam na kolana 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
otworzyłam drzwi na klatkę, żeby powietrze jakieś wpadło i jak mała woła mama mama to echo na 4 piętra słychać 
zeby Amelce nic nie było 

Ja myslalam, ze to taka natura niektorych dzieci...